Dodaj do ulubionych

Prezydencie Jurczyk - ustap

24.12.04, 21:18
Slowko do prezydenta. Moze ktos mu doniesie. Wczytaj sie w slowo Suwaka: nie
ma wiekszej biedy od glupoty... To do Ciebie. Jesli kochasz to miasto, a
mowisz, ze tak, to ustap 31 grudnia 2004. Nikt Cie tu nie trzyma. Nikt Cie nie
chce. Nikt Cie nie potrzebuje. Spelnij proste marzenie tysiecy Szczecinian,
ktorych teraz gnebisz i ktorych rozwoj hamujesz. Nadejda wtedy lepsze czasy.
Czasy bez Ciebie. Czasy, na ktore mieszkancy juz teraz czekaja, o ktorych
marza, a ktore zaraz opiewac beda slowami niepokornosci i melodia nadziei.
Brak Ci odwagi? Tylko nie tlumacz sam sobie, ze masz cos do dokonania. Nie
masz. Twoj czas minal, a Twojej mozliwosci zostaly calkowicie wyczerpane.
Cofasz miasto i uniemozliwiasz nam lepsze zycie. My to wiemy i nie wierzymy w
ani jedno Twoje slowo. Wiemy, ze brak Ci odwagi. Tym sie wlasnie wyrozniasz:
brakiem wiedzy i odwagi. Zrob miastu swiateczny i noworoczny prezent - ustap.
Umozliwisz nam rozwoj i lepsze zycie, a my bedziemy Cie za to lubic. Ustap. A
na razie, oczywiscie, Wesolych Swiat.
Obserwuj wątek
    • pejsik Re: Prezydencie Jurczyk - ustap 24.12.04, 22:41
      drogi germanusie. Ja wiem ze masz jak najlepsze intencje. I rozumiem ze Wigilie
      uznaje sie za wieczor cudow. Ale Ty nie przeceniaj mocy wyzszych. Cuda tez maja
      swoje granice, a granica zostala wytyczona wlasnie na poziomie rezygnacji
      Jurczyka z urzedu. Juz predzej gwiazdy zgasna a niebo z ziemia sie zejda niz on
      powie: ODCHODZE!

Pozdrawiam. I zycze dalej tyle optymizmu.
      • Gość: ja. do Pejsika IP: *.fnet.pl 26.12.04, 21:27
        Ty sie tak nie wychylaj ze swoimi poglądami tu..zważ na to, że Twój rodzic
        pracuje w urzędzie miasta..wiec Marian jest Twoim żywicielem..pokory troszke,
        pokory Kobieto, panno Magdo...
        • Gość: andreas Re: do Pejsika IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 26.12.04, 21:33
          a mój gdzie pracuje...?
          acha i moge sie cos dowiedziec o Paździochu, proszę...
          • Gość: Marian Paździoch Re: do andreasa IP: 62.69.200.* 26.12.04, 21:50
            Gość portalu: andreas napisał(a):

> moge sie cos dowiedziec o Paździochu, proszę...

a co byś chciał wiedzieć przyjacielu?
            czy pracuję w um? odpowiedź brzmi nie, wykonuję wolny zawód, czy to zaspokoi
            twoją ciekawość?

pozdrawiam serdecznie!mp.
            • Gość: andreas Re: do Pazdziocha IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 26.12.04, 22:06
              nie no tak tylko zartowalem, przyjacielu...
              pozdr
          • Gość: Pozazdroscic tylko Re: do Pejsika IP: *.dialin.kamp-dsl.de 27.12.04, 03:45
            Prezydent Jurczyk predzej czy pozniej odejdzie, wtedy tylko moze byc gorzej.
            No chyba ze na miejsce P. Jurczyka wybiora Kwacha albo jego kumpla po fachu
            Millera, ten tak wykonczy Polakow ze emigruja za granice a tam zasiedli niemcow
            ktorzy naucza nas najpierw jezyka bo Polski to dla nich belkot.
            Pozniej beda dawac wszystkim volkswagena, tak jak dostal Gorbatschow za
            przekazanie niemcom DDR ktore swojego czasu jako tereny czysto slowianskie,
            zostaly zgermanizowane. Germanizacja polegala na wymordowaniu tych slowianow
            ktorzy nie dostosowali sie przymusom wowczesnej wladzy. Po dzis dzien niemcy
            kontynuuja podobne przesladowcze i dyskryminujace praltyki wobec polakow.
            Jako Szczecinianin moge cos na ten temat powiedziec, miec takich sasiadow to
            tragedia, tu trzeba Prezydenta o mocnym harakterze i silnej woli.
            Radykalnym niemcom mowie - NIE, ci normalni do nas nie przyjezdzaja z wyjatkiem
            tych co tankuja i robia zakupy a potem wracaja do siebie.

Pozdrawiam zdrowo myslacych Polakow, troche wiecej szacunku dla nas ze pilnujemy
            tej zakichanej zachodniej granicy przed wampirami.

Pozazdroscic tylko
            • pejsik Re: do Pejsika 27.12.04, 03:54
              Gość portalu: Pozazdroscic tylko napisał(a):

>Pozdrawiam zdrowo myslacych Polakow, troche wiecej szacunku dla nas ze pilnujem
              > y
              > tej zakichanej zachodniej granicy przed wampirami.
              >

no wlasnie jej ne pilnujemy skoro taki burak jest prezydentem. my ja niszczymy
              calymi soba. (cos mi tu gramatycznie nie pasuje:) )
            • blackexit Re: do Pejsika 27.12.04, 10:09
              Gość portalu: Pozazdroscic tylko napisał(a)
              > Pozniej beda dawac wszystkim volkswagena, tak jak dostal Gorbatschow za
              > przekazanie niemcom DDR ktore swojego czasu jako tereny czysto slowianskie,
              > zostaly zgermanizowane. Germanizacja polegala na wymordowaniu tych slowianow
              > ktorzy nie dostosowali sie przymusom wowczesnej wladzy.

kolego piszacy z tych znienawidzonych niemiec wlasnie. moze przyjedz do polski
              mszczecina miasta rzadzonego przez jurczyka i poszukaj tu pracy rozrywki
              porzadku czystosci czegokolwiek. i lecz sie czym predzej. pozdrawiam black
        • pejsik Re: do Pejsika 27.12.04, 02:56
          gosciu drogi: ja. Szkoda ze nie masz odwagi napisac kim jestes. Nie mam
          niestety dobrego zdania o takich ludziach jak ty. Moja matka a ja to dwa rozne
          swiaty. i nie zycze sobie ich laczyc. swoj dochod tez mam. poza tym uwazam ze w
          zyciu trzeba sie wychylac, kto sie nie wychyla ten nic nie osiagnie. a czlowiek
          to taka istota, ktora ma poglady. i baran z niej straszny jak ich nie ujawnia.
          podejrzewam ze jestes jedna z osob ktora tez pracuje w um, skoro mnie znasz i
          wiesz kim jestem. trudno, zebym miala moja matke przekonywac do odejscia z um.
          to praca kazda jak innne, a z jurczykiem to ona ma tyle wspolnegoco ja z
          Prezydentem Kwasniewskim. Nawet sie z nim nie mija na schodach.

Milej pracu juto (w sumie dzisiaj) zycze. Nie wiem w ktorym um (czy w glownym
          czy w filii) bo tego za pewne sie nigdy nie dowiem. Idz i caluj jurczyka nawet
          po pietach. pewnie jestescie siebie warci.
      • Gość: kucharz Re: Prezydencie Jurczyk - ustap IP: *.pl / 213.155.191.* 02.01.05, 00:29
        Dziś jest 01.01. nowy rok 2005 i właśnie stał się cud dowiedziałem się ,,że
        Jurczyk ustąpił,ale tylko na jeden dzień,tj. na dziesiaj.Jutro wraca i będzie
        rządził do końca kadencji,bo przypomniał sobie ,że ma do spełnienia ważną
        misję. Na koncie jego służbowej karty kredytowej zaplanowano mu wydatki na
        obiady w wysokości 700.-zł dziennie. Musi teraz dużo jeść ,a to nie takie
        proste,tyle forsy na koryto wydać to potrzeba czasu. Więc musimy się uzbroiić w
        cierpliwość i czekać.
        • Gość: bobcat I co? ustapil? IP: 199.43.176.* 04.01.05, 15:23
          czy nie ustapil, takie mam pytanie?
          ale jakos nie slyszalem
          wychodzi na to, ze nie dosc, ze - wg slow Suwaka - biedny, to jeszcze gluchy!
          a to juz jest kalectwo
    • student1 Re: Prezydencie Jurczyk - ustap 24.12.04, 23:47
      dobry tekst
      tylko jest pewien problem
      im więcej takich tekstów tym bardziej Marian upewnia się że ma rację
      on ma misję do spełnienia a wrogie siły chcą się przeciwstawić
      utwierdzają go w tym
      marszałek
      wojewoda
      posłowie
      rektorzy
      komendanci
      radni
      i wszyscy inni którzy z różnych powodów utwierdzają go i podtrzymują w nim tę
      wiarę
      a Marianowi jak wszystkim małym ludziom bardzo imponuje uznanie takich
      autorytetów
      dopóki pseudoelity będą udawać że wszystko jest w porządku
      dopóki prawdziwe elity nie będą demonstracyjnie nie podawać Marianowi ręki
      dopóty ta sytuacja będzie trwać
      pamiętaj germanusie o tym że przewodniej sile narodu taka sytuacja odpowiada
      dlatego w sejmie będą trwać do jesieni
      dlatego Marian będzie prezydentem jeszcze dwa lata

• pejsik Re: Prezydencie Jurczyk - ustap 25.12.04, 00:10
        student1 napisał:

> dlatego Marian będzie prezydentem jeszcze dwa lata
        >

i dlatego ja juz nie mam pomyslow co zrobic, aby tak nie bylo.
        chyba z dniem dzisiejszym (zawsze mi mowiono ze to niepoprawne gramatycznie:) )
        stwierdzam ze nic nie mozna nic zrobic. idealistka sie poddaje. na niego juz
        nie ma sily. on nie ma honoru, to prostak, sam sie nie podda
        • Gość: andreas niestety IP: 62.233.223.* 25.12.04, 00:18
          niestety musze zgodzic sie tym razem se studentem
          znaczy niestety nie dlatego, ze sie musze zgodzic ze studentem,
          ale dlatego, ze ma racje.
          Znaczy niestety, nie dlatego, ze student ma rację
          tylko dlatego, ze Jurczyk zyje w swojej bajce
          bajce, która podtrzymuje jego otoczenie blizsze i dalsze.
          A podtrzymuja bo pewnie maja w tym korzysci.
          Silny prezydent, to byc moze brak mozliwości różnych
          powiedzmy mniej lub bardziej intratnych działań...
          to byc moze dla niektórych mniejsze wpływy
          znaczy wpływy w znaczeniu politycznym,
          choć i wpływy w znaczeniu wpływów...

Ale to wszystko wieloznaczne i pokomplikowane
          no jak to mówia bez półlitra nie zrozumiesz,
          a jak nie wiadomo o co chodzi, to wiadomo o co chodzi!
          I komus zalezy,żeby nie było wiadomo o co chodzi,
          choc i tak wszyscy wiedzą...

Ale poplatanie i dwuznaczność!
      • Gość: smutek Re: Prezydencie Jurczyk - ustap IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 07.07.05, 11:24
    • Gość: hela Re: Prezydencie Jurczyk - ustap IP: *.chello.pl 25.12.04, 01:14
      przeciez student to Malgoska Jacyna
      • Gość: andreas a to ciekawe IP: 62.233.223.* 25.12.04, 01:33
        ciekawe bardzo
        czy sa jacyś radni co nie podają reki panu prezydentowi?
        czy demonstruja OSTENTACYJNIE swoje stanowisko wobec niego?
        oprócz pisania tekstów różnych w tym artystycznych i postowych?
        TO CIEKAWE!
        • Gość: Marian Paździoch Re: a to ciekawe IP: 62.69.200.* 25.12.04, 10:24
          referendum! tylko referendum zorganizowane przez tego dupka muszyńskiego może
          dać wam nadzieję.ha ha ha.
          Pan Marian Jurczyk jest pierwszym prezydentem z wyboru a nie z układów i jestem
          pewny że w następnych wyborach znowu wygra dla dobra miasta.
          wasze skamlanie tu na tym forum, pokazuje próbkę tego, co by to było, gdyby
          dopuszczono do rządzenia miastem takich nieodpowiedzialnych ludzi, jakich jest
          tu kilku.
          obserwując poczynania, wszystkich bez wyjątku partii i partyjek, przeżartych
          korupcją i kolesiostwem a przedstawiciele ich pokazujące się na różnych
          uroczystościach 'bo wypada' przekonuje mnie, że tylko obecny prezydent jest w
          stanie zapanować nad nimi.
          rozumię, że różni tu piszący muszą reklamować swoje ugrupowania. nikt jednak
          z piszących tu prócz 'kija od szczotki' zapropowanego przez największego
          oszołoma jakim jest niejaki absztyfikant, jako alternatywę obecnego Pana
          Prezydenta nie zaproponował. nie znaczy to że w mieście szczecinie nie ma
          ludzi, autorytetów do objęcia tego stanowiska. są z pewnością tylko że z chwilą
          jego objęcia przestaną być autorytetem, bo przeciwnicy zrobią wszystko aby taki
          autorytet zniszczyć.
          dlatego cieszę się, że Pan Jurczyk jest naszym Prezydentem i mam nadzieję że
          wygra następne wybory, bo tylko on w chwili obecnej, jest w stanie zapanować i
          niedopuścić do rozwoju tej zarazy korupcyjnej jaka opanowała cały nasz kraj.
          wasze mili moi apele są po prostu śmieszne.
          wesołych świąt.
          mp.
          • pejsik Re: a to ciekawe 25.12.04, 13:49
            niekoniecznie musisz sie tak od razu wyrazac o kims, bo to swiadczy jedynie o
            Tobie. Gdyby nie Muszynski to by do wielu rzeczy wogole nie doszlo.
            A poza tym to co napisales o Jurczyku jest tak dobrym zartem ze zaraz z krzesla
            spadne a ze smiechu mnie brzuch rozboli.
            • Gość: Marian Paździoch Re: a to ciekawe IP: 62.69.200.* 25.12.04, 19:40
              pejsik napisała:

> niekoniecznie musisz sie tak od razu wyrazac o kims, bo to swiadczy jedynie o
              > Tobie. Gdyby nie Muszynski to by do wielu rzeczy wogole nie doszlo.

niekoniecznie to prawda, bo i tak w rzeczy samej bez pisania wiemy co to za
              organizator od siedmiu boleści. w końcu co on dokonał ' cały szczecin karmi
              ptaka'? niewypał, zainteresowania 000000000001%. wiec popierający
              pomarańczowych 250 osób reszta to klienci okolicznych sklepów, wiec 13 grudnia
              też pewnie jego sprawka, zainteresowanie podobne 10-15 osób, reszta to ludzie
              czekający na tramwaj, a referendum? tylko ręką machnąć, ka- ta-stro-fa. taki
              jest ten politolog za dychę. ze śmiechu można pęc, ha ha ha.
              mp.
              • blackexit Re: a to ciekawe 27.12.04, 10:18
                Gość portalu: Marian Paździoch napisał(a):

cały szczecin karmi
                > ptaka'? niewypał, zainteresowania 000000000001%.

heppening to nie wiec nie wiem czy jestes w stanie zrozumiec taka rzonice. na
                referendum wiecej ludzi powiedzialo nie jurczykowi niz tak w wyborach zobowiazal
                sie w taklim wypadku do odejscia ale jak zwykle nie wykazal sie honorem. smutne
                to i zenujace.
                pozdrawiam black
                • Gość: Marian Paździoch Re: do czernego IP: 62.69.200.* 27.12.04, 20:10
                  blackexit napisał:

zobowiaza
                  > l
                  > sie w taklim wypadku do odejscia ale jak zwykle nie wykazal sie honorem.
                  smutne
                  > to i zenujace.

ty też się zobowiązałeś, czy mam ci odświeżyć pamięć?
                  mp.

• blackexit Re: do czernego 27.12.04, 22:45

> blackexit napisał:
                    >
                    > zobowiaza
                    > > l
                    > > sie w taklim wypadku do odejscia ale jak zwykle nie wykazal sie honorem.
                    > smutne
                    > > to i zenujace.
                    >
                    > ty też się zobowiązałeś, czy mam ci odświeżyć pamięć?

nie zobowiazalem sie ale powiedzialem ze odchodze i zeczywiscie nie odszedlem.
                    rozumiem ze jurczyk nie odszedl ze stolca dlatego ze black nie odszedl z forum?
                    pozdrawiam black
                    • mlody.patriota Re: do czernego 27.12.04, 22:52
                      Marian Jurczyk jest juz za stary na cokolwiek Pazdziochu, a glupi byl zawsze
                      niestety. Jednak nie jest wieczny i jesli myslisz , ze do konca zycia bedziesz
                      zyl z posadki jaka ci zalatwil to sie zawiedziesz, sen prysnie i obudzisz sie z
                      reka w nocniku. Nie sadze by ktokolwiek go wybral. Zreszta niech sie Jurczyk
                      cieszy, ze nie rzadzi jakims miastem w Rosji. Gdyby tam narobil dlugow, to
                      chlopcy ze sluzb specjalnych Putina wyprawiliby go na tamten swiat w plastikowym
                      worku. W Polsce panuje demokracja i nawet taki szkodnik jak Jurczyk, ktory
                      nabija kase w kieszenie Niemcom moze rzadzic, choc tak naprawde otacza sie
                      eseldowcami. Tak bylo za pierwszej kadencji i tak jest teraz. Zreszta czym
                      skorupka za mlodu nasiaknie... Kiedys kapowal na kolegow ubecji. Zwykla swinia,
                      moralne zero.
                      • Gość: Marian Paździoch Re: do czernego IP: 62.69.200.* 27.12.04, 23:08
                        mlody.patriota napisał:

> Marian Jurczyk jest juz za stary na cokolwiek Pazdźiochu... Kiedys kapowal na
                        kolegow ubecji. Zwykla swinia,
                        > moralne zero.

wybacz śmiałość młody patrito, ale co ty możesz o tym wiedzieć?

• mlody.patriota Re: do czernego 27.12.04, 23:12
                          A czy trzeba zjadac cyjanek potasu zeby wiedziec ze od tego sie umiera?
                          • Gość: Marian Paździoch Re: do czernego IP: 62.69.200.* 27.12.04, 23:30
                            mlody.patriota napisał:

> A czy trzeba zjadac cyjanek potasu zeby wiedziec ze od tego sie umiera?

ot, mądrego i po szkołach, to i przyjemnie posłuchać( poczytać).
                            mp.
                            • mlody.patriota Re: do czernego 27.12.04, 23:37
                              Wlasnie. Cytowales przed chwila Samych Swoich. Jurczyk zatrzymal sie na
                              mentalnosci parobka zza Buga, tyle, ze intelektualnie jest na poziomie tego,
                              ktorego Wicia kupil za rower i chyba dwa worki pszenicy.
                              • Gość: Marian Paździoch Re: do czernego IP: 62.69.200.* 27.12.04, 23:50
                                jestem niespotykanie spokojny człowiek
                                sam nie wiem dlaczego?

pozdrawiam serdecznie! mp.
                    • Gość: Marian Paździoch Re: do czernego IP: 62.69.200.* 27.12.04, 22:53
                      blackexit napisał:
                      nie zobowiazalem sie ale powiedzialem ze odchodze i zeczywiscie nie odszedlem.
                      > rozumiem ze jurczyk nie odszedl ze stolca dlatego ze black nie odszedl z
                      forum?
                      > pozdrawiam black

ty zawsze chcesz kijem wisłę zawracać?
                      ale niech ci będzie.

• Gość: andreas Re: a to ciekawe IP: 62.233.223.* 25.12.04, 14:32
            wiesz, nie jestesmy po przeciwnej stronie...
            w wielu Twoich opiniach sie z Toba zgadzam,
            w jednym nie!
            Pan prezydent nie jest zadna zaporą,
            własnie w jego obecnosci robia różni mniej wpływowi
            różne przekrety, pod przykrywka a on nic nie widzi!
            W poprzedniej kadencji był na tym zarzadzie, krzyczał
            zeby Niemcom nie oddawać terenu - i tak zrobili, wykorzystując jego.
            Z jakim skutkiem!
            Pan Cz. był w Warszawie tego dnia, ale nie dotarł do Urzędu
            w sprawie przyznania pieniedzy dla Szczecina, poszedł dnia nastepnego!
            Nie czuje, że ktos go opieprzy.
            I wiele takich sytuacji...
            Potem Szanowny Pan mówi, ze nie wiedział, nie wnikał w szczegóły
            zaufał komus, a ten go zawiódł...
            takiego człowieka widziałbys na stanowisku dyrektora w firmie,
            w której pracujesz?
            Rządziliby jacys podrzędni kierowniczkowie i realizowali swoje
            prywatne...
            Ba uwazam, że okazja czyni złodzieja!
            Jak kot spi myszy grasują!
            Tak sie dzieje obecnie.
            Rozumiem, ze ufasz temu człowiekowi, ale on byc moze ufa kazdemu!
            Nawet takim ludziom, którym Ty bys nie zaufał...

Jak jedna osoba mówi... to mozesz zlekcewazyć.
            Jak dwie to trzeba sie zastanowić...
            ale jak 56 tysiecy, to powód do zastanowienia się,
            ba to powód do działania i to zdecydowanego działania!
            Byc może to powód do ruszenia na bastion zła i braku swiadomości!

To nie jest dobre!
            • pejsik Re: a to ciekawe 25.12.04, 14:38
              andreas, to bylo do Pazdziocha nie do mnie, co??
              • Gość: andreas Re: a to ciekawe IP: 62.233.223.* 25.12.04, 14:41
                no, on wie!
                • pejsik Re: a to ciekawe 25.12.04, 14:46
                  ale ja sie balam juz ze sie nie zrozumielismy:)
                  • Gość: andreas Re: a to ciekawe IP: 62.233.223.* 25.12.04, 14:48
                    no co Ty!
                    My sie rozumiemy przecież!
                    • pejsik Re: a to ciekawe 25.12.04, 14:57
                      a no tak. przeciez nawet mielismy razem pic:) i jak plany na sylwestra, jakas
                      zmiana??
                      • Gość: andreas Re: a to ciekawe IP: 62.233.223.* 25.12.04, 15:11
                        wiesz znajomi namówili mnie ...
                        ale tez taka hustawka...
                        tylko ze sie zgodziłem, specjalnie zrobili dla mnie miejsce
                        bo mieli juz komplet...
                        ale jeszcze nie wiem
                        Wiesz tak mi sie pokomplikowało
                        no to nie na forum i nie ten watek!
                        • pejsik Re: a to ciekawe 25.12.04, 15:19
                          jesli chodzi o pokomplikowanie to ten watek:)
                          a ogolnie to fakt - nie na forum:)
                        • pejsik Re: a to ciekawe 25.12.04, 15:19
                          jesli chodzi o pokomplikowanie to ten watek:)
                          a ogolnie to fakt - nie na forum:)
            • Gość: Marian Paździoch Re: a to ciekawe IP: 62.69.200.* 25.12.04, 19:51

> wiesz, nie jestesmy po przeciwnej stronie...
              > w wielu Twoich opiniach sie z Toba zgadzam,
              > w jednym nie!
              > Pan prezydent nie jest zadna zaporą,
              > własnie w jego obecnosci robia różni mniej wpływowi
              > różne przekrety, pod przykrywka a on nic nie widzi

przemiły andreasie.
              Pan Prezydent widzi i wie więcej niż się nam wydaje.
              nie daj się zwieść pozorom i pozorantom tego forum.
              wesołych świąt
              mp.
              • absztyfikant Re: a to ciekawe 25.12.04, 20:12
                Pecunia non olet...

przemiły andreasie.
                > Pan Prezydent widzi i wie więcej niż się nam wydaje.
                • absztyfikant ad rem 25.12.04, 20:13
                  Germanusie, popelniles, niestety, blad logiczny. Apelujac do tego zidiocialego
                  starca zalozyles, ze ma on resztki honoru czy przyzwoitosci. Nigdy ich nie mial.
                  To klasyczny Nikodem Dyzma.
              • blackexit Re: a to ciekawe 27.12.04, 10:19

> przemiły andreasie.
                > Pan Prezydent widzi i wie więcej niż się nam wydaje.

jestesmy w oparach absurdu chyba. pozdrawiam black
                • Gość: Marian Paździoch Re: a to ciekawe IP: 62.69.200.* 27.12.04, 21:03
                  jestesmy w oparach absurdu chyba. pozdrawiam black
                  >
                  ?
                  mp.
                  • poste_restante blackexit 27.12.04, 21:11
                    Widzicie, MP jest specyficzna postacia forum, jednym z wielu pociesznych trolli,
                    ktorych pelno na wszelakich forach, grupach dyskusyjnych, itp. Bez nich zycie w
                    usenecie byloby szare, smutne i malo rozrywkowe.

Mimo ze brednie wszelkiej heniow, antyknajakow, mlodych patriotow, studentow
                    itp. itd. moga czasami przyprawic o bol zebow to jednak maja swoj urok i dla
                    odprężenia można z nimi czasem "popolemizować" (w cudzysłowiu bo przypomina to
                    raczej gadanie do ściany, ale jest przynajmniej śmieszne ;-)

Choc ogolnie masz oczywiscie racje, generalnie nalezaloby ich wszystkich
                    ignorowac, niestety te trolle sa wyjatkowo odporne i nie chca zginac smiercia
                    naturalna :) Wola stworzyc 100 nowych loginow i godzinami (tfu, co ja mowie
                    latami) polemizowac sami z soba, aby tylko ktos ich zauwazyl. I raz na jakis
                    czas napatoczy sie mniejszy lub wiekszy amator ich smrodow, ktory dolaczy do
                    radosnego chóru szczekaczy. A ze takie watki pelne samych klakierow Jurczykowych
                    glupot bylyby zbyt nudne i monotonne, trzeba je czasem pourozmaicac ;-)
          • Gość: kaes Re: a to ciekawe IP: *.iscnet.pl 25.12.04, 18:25
            MP napisał :
            >dlatego cieszę się, że Pan Jurczyk jest naszym Prezydentem...

Tylko nie naszym - wypraszm to sobie!
            on napewno nie jest moim prezdentem
            • pejsik Re: a to ciekawe 25.12.04, 18:30
              kaes, jestem z Toba. nie po to po domach latalam zeby mnie kto obrazal. !!!!!!!
            • Gość: Marian Paździoch Re: a to ciekawe IP: 62.69.200.* 25.12.04, 19:21

Gość portalu: kaes napisał(a):

> MP napisał :
              > >dlatego cieszę się, że Pan Jurczyk jest naszym Prezydentem...
              >
              > Tylko nie naszym - wypraszm to sobie!
              > on napewno nie jest moim prezdentem

przecież napisałem naszym. i to najlepszym!
              a że nie twoim, nie moja to wina.
              mp.
              • Gość: kaes Re: a to ciekawe IP: *.pl / *.smsnet.pl 25.12.04, 20:12
                wiedziałem MP że się pojawisz...

pejsik -dzięki
                • pejsik Re: a to ciekawe 25.12.04, 20:18
                  ni ma za co - w sumie to stwierdzenie faktow. a przy okazji milo sluchac milych
                  ludzi (czy tez vczytac jak kto woli).
                  a Pazdzioch? No coz sa Ludzie i ludzie. Jedni maja poglady ini Poglady. Nie
                  musze pisac jaka litera pisze ten pazdzioch...
                  • absztyfikant Re: a to ciekawe 25.12.04, 20:24
                    Osobnik, o ktorym mowisz to jurczykowy slugus. Dzieki niemu ma co jesc, wiec nie
                    wymagaj od niego obiektywizmu. Cale nieszczescie polega na tym, ze pisze i
                    spamuje na Forum, i to najczesciej w malo subtelny sposob. Dykutowac z Nim
                    znaczy bic sie z substancja obrzydliwa, rzadka, lepka i smrodliwa, ktora pod
                    celnym ciosem ustepuje miekko, ale za to bezustannie podcieka bokami, saczy sie
                    w uszy i zalewa oczy. Byc moze sie powtarzam.. Poza tym moj pst nie jest dowodem
                    na moja irytaje spowodowana jego pisanina i kocopolami, ktore glosi, ale wynika
                    wylacznie z tego, by np. Pejsik, osoba nowa na Forum, wiedziala kto zacz.
                    Padzioch mnie nie rusza, nawet nie otwieram jego watkow.
                    • pejsik Re: a to ciekawe 25.12.04, 20:34
                      dziekuje absztyfikancie slicznie, bo w sumie fakt, dopiero sie rozeznaje kogo
                      by tu dodac do grona "przyjaciol" a z kim lepoiej sie nnie zadawac. czesc typow
                      juz mam. ale po czesci jeszcze mnie irytuja takie postacie bjak MP. Cchcialam
                      dodac bezmozgie ale sie powstrzymalam
                      :)
                      • Gość: Marian Paździoch Re: a to ciekawe IP: 62.69.200.* 25.12.04, 20:43
                        skowyt tego kundla absztyfikanta dowodzi niezbicie trafności moich wypowiedzi
                        tego wątku.
                        jeszcze wiele wypowiedzi cię zirytuje moje dziecko!
                        ale ucz się dyplomacji od tego oszoloma i ignoranta.
                        wesołych świąt.
                        mp.
                    • Gość: Marian Paździoch Re: a to ciekawe IP: 62.69.200.* 25.12.04, 20:37
                      skowyt tego kundla absztyfikanta jest dowodem na trafność mojej oceny tego
                      wątku.
                      ha ha ha.
                      wesołych świąt
                      mp.
                      • pejsik Re: a to ciekawe 25.12.04, 20:40
                        z tego co JA zauwazylam to tobie ogolnie sie nic nie podoba. tak wiec w czym
                        problem?
                        • Gość: Marian Paździoch Re: a to ciekawe IP: 62.69.200.* 25.12.04, 21:17
                          pejsik napisała:

> z tego co JA zauwazylam to tobie ogolnie sie nic nie podoba. tak wiec w czym
                          > problem?

ależ dlaczego tak sądzisz? jestem tylko forumowym paździochem z panem
                          Jurczykiem mam tyle do czynienia że mieszkamy w tym samym mieście. obserwując
                          jego pracę i wysiłek z bardzo skłóconą radą miasta, wyrażam to, czasami o tym
                          na forum. absztyfikant pisze tu nieraz swoje pierdoły na mój temat. nie
                          przeszkadza mi to ani nie irytują mnie jego domysły pisząc o mnie jak się
                          wyraził'sługus jurczyka' dowodzi to że nic o mnie nie wie i byłby wielce
                          zdziwiony poznając mnie naprawdę.
                          tobie sugeruję, abyś nieco z dystansem wyrażała swoje sądy o kimś kogo dopiero
                          poznajesz. zresztą przekonasz się sama, że mając zdanie inne niż ma towarzystwo
                          wzajemnej adoracji, narażasz się na rynsztokowe wyzwiska, których próbkę w
                          wykonaniu tego uważanego przez nich za mędrca a w rzeczywistości lizusa
                          wchodzącego w d##ę poznałaś.

wesołych świąt
                          mp.
                      • absztyfikant Re: a to ciekawe 25.12.04, 21:02
                        Jaki skowyt? Poczekajmy do wyborow, wtedy tacy ludzie jak Trzos czy Jasinski
                        beda lkali. W przeciwienstwie do Ciebie nie zyje z tego, co mi Jurczyk rzuci. W
                        ogole nie zyje z polityki. To, ze referendum bylo fatalnie zorganizowane nie
                        zmienia tego, ze Jurczyk jest beznadziejnym prezydentem lotnym jak furmanka, a
                        takze drobnym koniaczkowym pijaczkiem.
                        • pejsik Re: a to ciekawe 25.12.04, 21:05
                          halo halo drogi absztyfikancie, z tym referendum sie nie rozpedzaj:)
                          co masz do zarzucenia jesli moglabym wiedziec??
                          • absztyfikant Re: a to ciekawe 25.12.04, 21:07
                            Po pierwsze upartyjnienie. Po drugie PR na poziomie przedszkola. Po trzecie
                            sklocenie tzw. opozycji antyjurczykowej. Nie chce mi sie tego po raz setny
                            definiowac. Przeszukaj archiwum forum.
                            • pejsik Re: a to ciekawe 25.12.04, 21:11
                              jakos w tym archiwum nie moge nic znalezc jak potrzebuje. moze mam za malo
                              ierpliwosi.. :)
                              no ja sie nie zgodze i nie pytaj dlaczego:) co to to PR?
                              • absztyfikant Re: a to ciekawe 25.12.04, 21:12
                                Public relations. OK. Podrzuce Ci kilka watkow na priv.
                                • pejsik Re: a to ciekawe 25.12.04, 21:36
                                  jhesli to do mnie - bede czekac:)
                                  • absztyfikant Re: a to ciekawe 25.12.04, 21:38
                                    Wyslalem.
                                    • pejsik dziekuje n/txt 25.12.04, 21:48

• Gość: Marian Paździoch Re: a to ciekawe IP: 62.69.200.* 25.12.04, 21:50
                                      ułani "werbują"
                                      strzelcy maszerują
                                      ha ha ha
                                      wesołych swiąt
                                      mp.
                                    • pejsik Re: a to ciekawe 25.12.04, 21:52
                                      wyslalam odpowiedz
                                      • pejsik Re: a to ciekawe 25.12.04, 22:00
                                        absztyfikancie, jeste jeszcze?
                                        • absztyfikant Re: a to ciekawe 25.12.04, 22:01
                                          Jestem, jestem. Wlasnie odpisalem.
                                          • pejsik Re: a to ciekawe 25.12.04, 22:04
                                            nic nie dostalam niestety moze masz gg to mozemy podyskutowac:)
                                      • Gość: Marian Paździoch Re: a to ciekawe IP: 62.69.200.* 25.12.04, 22:14
                                        wracając do tego biegania po domach. pewnie bolały cię nogi, i nieraz może i
                                        głowa a tu taka kicha.
                                        sugeruję na przyszłość, więcej dystansu dla różnej maści uzdrowicieli.
                                        wesołych świąt
                                        mp.
                                        • student1 Re: byt określa świadomość 25.12.04, 22:20
                                          ani ty MP nie jesteś niezależny
                                          ani absztyfikant
                                          tylko macie różnych panów
                                          absztyfikant ma JP
                                          a ty masz MJ
                                          i wbrew pozorom wasze interesy są zbieżne
                                          • absztyfikant Re: byt określa świadomość 25.12.04, 22:33
                                            student1 napisał:
                                            > absztyfikant ma JP

JPII?
                                            • student1 Re: byt określa świadomość 25.12.04, 22:35
                                              nasz lokalny
                                              z zadęciem warszawskim
                                              ale jakże pospolity
                                              JP
                                          • Gość: Marian Paździoch Re: byt określa świadomość IP: 62.69.200.* 25.12.04, 23:55
                                            ani ty MP nie jesteś niezależny
                                            > ani absztyfikant
                                            > tylko macie różnych panów
                                            > absztyfikant ma JP
                                            > a ty masz MJ
                                            > i wbrew pozorom wasze interesy są zbieżne

czy twoje domysły to rezultat wpływu świątecznego nastroju? czy uleganiu
                                            sugestiom jakoby byś był panią mjw?
                                            mnie to oczywiście nie pasi kto jest kim i czy ktoś jest niezależny, czy też
                                            zależny od kogoś.
                                            nie myśl kategorią absztyfikanta. to zgubna teoria godna tego, no nie chcę się
                                            wyrażać bo pejsik może to przeczytać, a ona jest wrażliwa, niewinna istota
                                            zupełnie nie orientująca się w wyrażaniu uczuć na tym forum.
                                            wesołych świąt
                                            mp.

• student1 Re: byt określa świadomość 26.12.04, 11:08
                                              tak Paździochu
                                              pora wyznać prawdę
                                              uległem sugestii że jestem mjw
                                              natomiast liczę na to że także ulegniesz mojej sugestii
                                              Marian Paździoch to Marian Jurczyk
                                              a także pozostali
                                              absztyfikant to Marek Koćmiel
                                              xyz to Edmund Runowicz
                                              ja aśka to Jacek Piechota
                                              anamar to Paweł Bartnik
                                              germanus to Jerzy Sawka
                                              swarożyc to Jacek Piechota
                                              albertc to Arkadiusz Litwiński
                                              hela to Ela Malanowska
                                              andreas to Janusz Modrzejewski
                                              młodypatriota to Sylwester Chruszcz
                                              Pola to Anna Nowak
                                              i tak dalej
                                              • Gość: Marian Paździoch Re: byt określa świadomość IP: 62.69.200.* 26.12.04, 15:32
                                                student1 napisał:

> tak Paździochu
                                                > pora wyznać prawdę
                                                > uległem sugestii że jestem mjw
                                                > natomiast liczę na to że także ulegniesz mojej sugestii
                                                > ja aśka to Jacek Piechota

> swarożyc to Jacek Piechota
                                                > i tak dalej
                                                tak, uległem!
                                                mp.
                                              • Gość: andreas a kto to IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 26.12.04, 15:44
                                                przepraszam studencie, a kto to janusz Modrzejewski?
                                                To jakiś lokalny czy z tych Modrzejewskich?
                                                Przepraszam lokalnymi przepychankami sie raczej nie interesuje...

A jak juz to proszę odpowiedz mi
                                                zaapelowałeś by elity nie podawały reki Jurczykowi
                                                by lekcewazyc, to moze zrozumie
                                                Mam pytanie, bo jestes utozsamiany i trafnie,
                                                z Od Nowa - Czy polityce Od Nowy tak czynią?
                                                • albert_c Re: a kto to 27.12.04, 16:37

> przepraszam studencie, a kto to janusz Modrzejewski?

*:)

www.szczecin.pl/rada/radni/modrzejewski.htm

...ciekawi mnie jak on, znaczy student do tego doszedl...
                                                  • Gość: andreas Re: a kto to IP: 62.233.223.* 27.12.04, 16:46
                                                    dzieki Albercie
                                                    zdjecie kiepskie strasznie.
                                                    Facet mam nadzieję inteligentny, ale pewnie bysmy sie mocno
                                                    nie rozumieli co do istoty zycia...
                                                    tak po tym krótkim zyciorysie jego...
                                                    nie obrazam Pana radnego...
                                                    ale uważam student, że mnie obraziłeś!
                                                    Ale pewnie nie czytasz wszystkich moich wypowiedzi tu,
                                                    i masz złe wyobrazenie o mnie!
                                                    No, nie... czuje sie dotkniety...
                                                    No, chyba że chciałeś student obrazic Pana radnego przylepiając mu moje
                                                    wypowiedzi!
                                                  • albert_c Re: a kto to 27.12.04, 16:50

> dzieki Albercie

* nie ma za co:)

> No, chyba że chciałeś student obrazic Pana radnego przylepiając mu moje
                                                    > wypowiedzi!

* to jakas mania bo student obraza wszytskich dookola oprocz 'pieknych z rady
                                                    pan';-)
                                              • albert_c Re: byt określa świadomość 27.12.04, 16:33
                                                * Studencie, czy po swietach wszystko ok w domu?

pozdrawiam, albert (po prostu a nie zaden inny A:)))))

student1 napisał:

> tak Paździochu
                                                > pora wyznać prawdę
                                                > uległem sugestii że jestem mjw
                                                > natomiast liczę na to że także ulegniesz mojej sugestii
                                                > Marian Paździoch to Marian Jurczyk
                                                > a także pozostali
                                                > absztyfikant to Marek Koćmiel
                                                > xyz to Edmund Runowicz
                                                > ja aśka to Jacek Piechota
                                                > anamar to Paweł Bartnik
                                                > germanus to Jerzy Sawka
                                                > swarożyc to Jacek Piechota
                                                > albertc to Arkadiusz Litwiński
                                                > hela to Ela Malanowska
                                                > andreas to Janusz Modrzejewski
                                                > młodypatriota to Sylwester Chruszcz
                                                > Pola to Anna Nowak
                                                > i tak dalej
                                            • albert_c Re: byt określa świadomość 27.12.04, 16:31

> wesołych świąt
                                              > mp.
                                              >
                                              * w sumie juz po, ale dziekuje i zapytuje przy okazji: czy pryncypal Maryjan
                                              przemowil ludzkim glosem w noc wigilijna?

student: czy radna podaje reke jurczykowi?

a tak swoja droga to mysle, ze spelnienie Germanusowych zyczen wprowadziloby
                                              smutek wsrod wielu rodzin, tych dzialkowych rodzin, bo jak wyczytalem w
                                              Polityce z 4 grudnia sa one przekoanne ze maja swiety spokoj na dzialkach
                                              dopoki jednym z zamieszkujacych dzialki jest prezydent...no chyba ze tacy jak
                                              Pazdzioch zamienia siekierke na kijek i wybiore sposrod siebie innego
                                              dzialkowca:(
                                              • absztyfikant Re: byt określa świadomość 29.12.04, 10:56
                                                Tekst byl swietny, zwlaszcza lead.

Cytuje: "Do jednego ze szczecińskich szpitali trafiło niemowlę w ciężkim stanie.
                                                Matka nakarmiła je grochówką. Nie miało meldunku, cała rodzina mieszkała na
                                                działkach. Interweniowała opieka społeczna. Wtedy okazało się, że na miejskich
                                                działkach powstał cały osobny świat. Mieszka tam na stałe kilkaset osób.
                                                Bezrobotni i pracujący, młodzi i starzy, samotni i rodziny, menele i prezydent
                                                miasta Marian Jurczyk."
                                                • albert_c Re: byt określa świadomość 29.12.04, 12:24
                                                  jakbym czytal o swiecie z prozy Marqueza.

"menele i prezydent
                                                  > miasta Marian Jurczyk."

piekne zestawenie. wladza blisko ludu, lud blisko wladzy:-)
                                                  z tym ze swinie rowniejsze maja 7 tys miesiecznie na koszty reprezentacyjne:(
                                                  • absztyfikant Re: byt określa świadomość 29.12.04, 12:25
                                                    Oczywiscie wydatki utajnione jak nalezy. Ordnung muss sein!
                                                  • albert_c Re: byt określa świadomość 29.12.04, 12:39
                                                    oczywiscie, no ale przeciez Szczecin za wiedza iz goda zapewne samego w piers
                                                    dentego przystapil do akcji Gazety: przejrzysta Gmina czy jakos tak, generalnie
                                                    zgodzil sie na akcje w ktorej clu jest kwestia transparentnosci decyzji
                                                    zwlascza tych dotyczcaych kasy.

...a zycie sobie
                                                  • swarozyc Powinien zostac jak najdluzej, stanowiac kolektywn 29.12.04, 12:42
                                                    e odbicie lustrzane Szczecinian... moze ktos w koncu wpadnie ze on to MY?
                                                  • albert_c Re: Powinien zostac jak najdluzej, stanowiac kole 29.12.04, 12:50
                                                    swarozyc napisał:

> e odbicie lustrzane Szczecinian... moze ktos w koncu wpadnie ze on to MY?

* My to znaczy Ty i kto?:)
                                                  • swarozyc albert 29.12.04, 12:57
                                                    chcialem byc grzeczny, ale ty tego nie doceniles; On to ty i takie gnojki jak
                                                    ty.
                                                  • albert_c Re: albert 29.12.04, 13:15
                                                    swarozyc napisał:

> chcialem byc grzeczny, ale ty tego nie doceniles; On to ty i takie gnojki jak
                                                    > ty.

* wiedzialem!!!!!!! czulem pismo nosem mlokosie...

na kogo glosujesz zyjac na obczyznie czy tez nie masz prawa glosu emigrancie?
                                                  • absztyfikant A Tuwim ? Dedykowane Collegium Debilium! 29.12.04, 12:43
                                                    CALEMU! Oto ono:
                                                    www.southbalticarc.pl/pl/gfx/gal_szczecin-jasneblonia.jpg
                                                    Śmierdziel
                                                    Przyszedł śmierdziel do ogrodu
                                                    I stwierdził,
                                                    Że się ktoś dopuścił smrodu,
                                                    Bo śmierdzi.

Stanął śmierdziel, żeby fakt ten
                                                    Ustalić
                                                    I cos w związku z tym nietaktem
                                                    Uchwalić.

Więc się śmierdziel zebrał licznie
                                                    W drzew cieniu,
                                                    Protestując energicznie
                                                    W imieniu.

Potem ruszył po ogrodzie
                                                    Pochodem,
                                                    Krzycząc: "Hańba! Precz, narodzie,
                                                    Ze smrodem!"

Krzyczał, ryczał, ducha sławił
                                                    (Nie ciało),
                                                    Ale gdzie się tylko zjawił -
                                                    Śmierdziało.

Z tego morał się wywodzi
                                                    Dla wielu:
                                                    Nie protestuj, gdy sam smrodzisz,
                                                    Śmierdzielu.
                    • Gość: kibic Re: a to ciekawe IP: *.asternet.pl 26.12.04, 21:32
                      a KOPERTY się otwierało ?
          • blackexit Re: a to ciekawe 27.12.04, 10:16

> Pan Marian Jurczyk jest pierwszym prezydentem z wyboru a nie z układów i
            jestem pewny że w następnych wyborach znowu wygra dla dobra miasta.

ile to on wtedy bedzi emial lat jakbys mogl mi przypomniec? i jeszcze jakbys mi
            powiedzial co on takiego dobrego dla miasta zrobil bo jakos nie wiem.

>
            > obserwując poczynania, wszystkich bez wyjątku partii i partyjek, przeżartych
            > korupcją i kolesiostwem

nrs zalicza sie do tego? tam mieli byc sami uczciwi podobno. jurczyk tez takio
            uczciwy?

> rozumię, że różni tu piszący muszą reklamować swoje ugrupowania. nikt jednak
            > z piszących tu prócz 'kija od szczotki' zapropowanego przez największego
            > oszołoma jakim jest niejaki absztyfikant, jako alternatywę obecnego Pana
            > Prezydenta nie zaproponował.

absztyf napisal ze nawet kij od szczotki byl;by lepszym prezydentem to drogi
            mariania oznacza ze mamy kilkadziesiat tysiecy potencjalnych lepszych
            prezydentow a to dlatego ze gorszego trudno juz sobie wyobrazic.

> dlatego cieszę się, że Pan Jurczyk jest naszym Prezydentem

twoim nie moim.

i mam nadzieję że
            > wygra następne wybory, bo tylko on w chwili obecnej, jest w stanie zapanować i
            > niedopuścić do rozwoju tej zarazy korupcyjnej jaka opanowała cały nasz kraj.

moze by jeszce dopuscil tu jakis rozwojk moze by jakas prace dopuscil? afera z
            podarowaniem 10 mln zl niemcom jest niemalze skali afery rywina to o czym tu
            mowa? zadan korupcja w szczecinie nie kosztowala mieszkancow tyle co niedowlad
            umyslowy prezydenta i kolesiostwo zaprzyjaznionego z nim sld.
            pozdrawiam black
            • Gość: Marian Paździoch Re: a to ciekawe IP: 62.69.200.* 27.12.04, 22:10
              blackexit napisał:

> ile to on wtedy bedzi emial lat jakbys mogl mi przypomniec? i jeszcze jakbys
              mi
              > powiedzial co on takiego dobrego dla miasta zrobil bo jakos nie wiem.

wiek nie ma znaczenia, jest doświadczonym prezydentem i to się liczy, w
              następnej kadencji doświadczenie będzie większe, po za tym szczecinianie go
              lubią i cenią, poniżanie go przez niektórych tego forum, oraz niektórych celowo
              zniekształcających sens jego wypowiedzi dziennikarzy przysparza mu zwolenników
              przekonasz się czerny, że piepszenie głodnych kawałów na tym forum przez kilku
              członków 'twa' to można psu o dupę rozbic i jeżeli Pan Jurczyk zechce będzie
              prezydentem w następnej kadencji.

nrs zalicza sie do tego? tam mieli byc sami uczciwi podobno. jurczyk tez takio
              > uczciwy?

oczywiście.

absztyf napisal ze nawet kij od szczotki byl;by lepszym prezydentem to drogi
              > mariania oznacza ze mamy kilkadziesiat tysiecy potencjalnych lepszych
              > prezydentow a to dlatego ze gorszego trudno juz sobie wyobrazic.

absztyf. to mędrzec włażący w dupę władcom tej gazety. jego wątki i posty pełne
              uwielbienia dla nich, są jak przysłowiowe stringi. cytaty jak i wiersze ściągne
              z internetu mnie nie podniecają, to każdy potrafi, nawet taki dupek jak ja. nie
              jest dla mnie autorytetem, jest ni(c)ki(e)m.

> twoim nie moim.

ma się rozumieć!

moze by jeszce dopuscil tu jakis rozwojk moze by jakas prace dopuscil? afera z
              > podarowaniem 10 mln zl niemcom jest niemalze skali afery rywina to o czym tu
              > mowa? zadan korupcja w szczecinie nie kosztowala mieszkancow tyle co niedowlad
              > umyslowy prezydenta i kolesiostwo zaprzyjaznionego z nim sld.
              > pozdrawiam black

nie podejrzewam, abyś miał taki stan umysłu jak twój nick, ale to już twoja
              sprawa.

• blackexit Re: a to ciekawe 27.12.04, 22:52

>
                > wiek nie ma znaczenia,

nop niestety ma nie wiem ile mas zlat ale tak ok 60 zaczyna sie lekka demnecja i
                gosc ok 70 coraz mniej jarzy przy tym esli cwiczy umysl jest w stabnie nad
                znaikime komorek zapanowac jak np kolakowski ale jurczyk cale zycie cwiczyl sie
                w magazynie nie w jakimkolwiek tworczym mysleniu bo wspolpracy z sb nie licze.

jest doświadczonym prezydentem i to się liczy, w
                > następnej kadencji doświadczenie będzie większe,

w ten sposb doswidczenie rosnie i mozna by go zrobic dozywotnio a jak umrze ako
                doswiadczonego ciagac na sznurku i dalej by rzaqdzil. jurczyk pomimo zasiadania
                na stolcu iles tam lat ma doswiadczenia i rozeznnia dokladnie zero. nic tyl;ko
                szkode przynmosi jak slon w skladzie porcelany nie ma pojecia o prawie o ekonomi
                o spoleczenstwie o miescie ani o niczym. doskonale wiesz z enie est w stanie
                sklecic jednaego zdania w jezyku polskim.

po za tym szczecinianie go
                > lubią i cenią,

ciezko powiedziec 56 tys zapewne nie.

>
                > nrs zalicza sie do tego? tam mieli byc sami uczciwi podobno. jurczyk tez takio
                > > uczciwy?
                >
                > oczywiście.

a domek wspolpraca z sb i slynne 10 mln? plus zasaidanie w radzie nadzoreczej o
                ktrej nie ma pojecia za kolejne tysiaczek jakby te 13 bylo malo?

>
                > moze by jeszce dopuscil tu jakis rozwojk moze by jakas prace dopuscil? afera z
                > > podarowaniem 10 mln zl niemcom jest niemalze skali afery rywina to o czym
                > tu
                > > mowa? zadan korupcja w szczecinie nie kosztowala mieszkancow tyle co nied
                > owlad
                > > umyslowy prezydenta i kolesiostwo zaprzyjaznionego z nim sld.
                > > pozdrawiam black
                >
                > nie podejrzewam, abyś miał taki stan umysłu jak twój nick, ale to już twoja
                > sprawa.

odpowiedz na temat kolego. pozdrawiam black
    • pudrowany_pieknis panie MP, to bedzie do pana 26.12.04, 04:30
      Drogi MP,

Pozwolisz, ze ten list do Ciebie rozpoczne od anegdoty. A oto ona.

Do salonu, w ktorym bywa wiele osob, prowadzac dyskusje na rozne tematy,
      wlazl, nieproszony, przybleda. Jak sie okazalo pozniej, byl to uciekinier z
      domu wariatow. Pochodzil po salonie, troche podjadl, troche popil, chcial cos
      zagadac, ale nie wiedzial o czym by tu i sfrustrowany wyproznil sie w kacie
      salonu. Zostala kupa. Po czym szybko rozejrzal sie wokolo i widzac, ze goscie
      w salonie postanowili zignorowac kupe, zrobil w drugim kacie nastepna. Po
      czym sobie polazl, bo sie bal, ze go pielegniarze odnajda i z powrotem do
      domu wariatow wezma.

Kupy jednak zostaly. Sprzataczka, ktora przyszla nastepnego dnia, kup nie
      zauwazyla. Zgodnie z prawami przyrody kupy zaczely przysychac. Na nastepnym
      spotkaniu goscie salonu juz nawet nie musieli udawac, ze kup tych nie widza,
      bo faktycznie, jako ze w kolorze podlogi i przyschniete, przestaly denerwowac
      bywalcow. Sprzataczka tez, spieszac sie z oczyszczeniem stolow, nie biegala
      po katach, wiedzac, ze goscie salonu sa w wiekszosci kulturalni i wiedza,
      gdzie sie potrzeby fizjologiczne zalatwia. I tak by zapewne trwalo.

Niestety, nasz przybleda postanowil wrocic. Wpadl na chwile do salonu,
      rozejrzal sie, i szybko pogmeral noga w jednej ze swych kup, aby ja w ten
      sposob (brzydki zapach) przypomniec gosciom salonu. Bywalcy znow to
      zignorowali (no nie wypadalo reagowac), ale gdy sprzataczka przyszla tego
      dnia by zrobic porzadki, poczula brzydki zapach i, wiedziona zmyslem
      powonienia, odkryla w kacie rozbabrana kupe. Oburzona, szybko ja zgarnela na
      smietniczke i wyniosla tam gdzie jej miejsce, czyli do toalety.

Przybleda, schowany za kotara, obserwowal to z wsciekloscia, zgrzytajac
      zebami. Przeciez nie po to robil kupy w salonie, aby niezauwazone znalazly
      sie one w toalecie. Nastepnego dnia, tuz przed przyjsciem gosci, znowu
      wykonal ten sam manewr. Zakradl sie do salonu i noga, w zgrzebnych lapciach,
      znowu rozgrzebal swa kupe, zrobiona przed paroma dniami. I znowuz goscie
      udali, ze jej nie zauwazaja.

Rozwscieczylo to przyblede. Pobiegl szybko do komorki, w ktorej siedziala
      sprzataczka i poskarzyl sie: ze tam w salonie sa ludzie (nazwal ich sitwa),
      ktorzy moga mu nie pozwolic robic kup na podloge. Protestuje! Traf chcial, ze
      kolo pokoiku sprzataczki przechodzil jeden z gosci, z grupy nazwanej sitwa.
      Zadziwil sie slyszac skarge przybledy i szybko pobiegl do salonu, by
      sprawdzic, czy jeszcze jakas kupa nie zostala. Faktycznie, kierujac sie
      zmyslem powonienia, natychmiast na nia trafil. Wskazal ja zatem sprzataczce.
      A ta, kupe wyrzucila.

Przybleda sie potwornie zezloscil. Kupy mialy byc po to, aby smierdzialo
      gosciom salonu. A tu nagle kolejna kupa laduje w toalecie! I z geba do
      sprzataczki. Co to jest, co za demokracja, przeciez kazdy ma prawo
      smierdziec, ja sobie moge robic kupy gdzie chce, a jak sie innym nie
      podobaja, to niech sobie nos zatkaja. Wolnosc dla smrodu! wykrzyknal na
      koniec. I uciekl, bo zauwazyl, ze sie fornal zbliza, zeby mu wpie..spuscic.

Wniosek jest taki: po cholere pan tutaj wypisuje te swoje 'madrosci'? Nikogo i
      tak pan nie przekona. Jurczyk to czlowiek o rozumie wiewiorki. Ale wiewiorki nie
      szkodza, a on tak. Krol jest nagi.
      • germanus Jurczyk - ustap 26.12.04, 06:19
        Absztyf, jestes pewien?
        Zapraszam na dalszy ciag spektaklu!
        • pejsik Re: Jurczyk - ustap 26.12.04, 08:34
          he he, fajna anegdotka. tylko nie rozumiem czemu tym razem w tak okropny sposob
          obrazasz wiewiorki/1
      • Gość: Marian Paździoch Re: panie MP, to bedzie do pana IP: 62.69.200.* 26.12.04, 10:27
        > Wniosek jest taki: po cholere pan tutaj wypisuje te swoje 'madrosci'? Nikogo i
        > tak pan nie przekona.

nie jest moim zamiarem nikogo przekonywać.
        właśnie niektórzy z tej "elyty" forumowej przekonują się nawzajem o swej
        słuszności w ośmieszniu Pana Prezydenta a przy okazji samych siebie.
        pisanie takich pierdół jak Twoja na tym forum wprawdzie daje możliwość pewnej
        reklamy. ale tylko tutaj w bardzo wąskim gronie czytających te bzdury
        przepisane z czegoś tam i udające autentyczne.
        aby przekonać większość mieszkańców miasta do swej słuszności, potrzeba czegoś
        więcej niż wypisywanie idiotyzmów na forum gazety, dowody w organizacji
        happeningów, protestów i żenującej frekfencji referendum są aż natto wymowne.
        więc bawmy się dalej ośmieszając się nawzajem, albowiem ani ja ani garstka
        frustratów tego forum nie są w stanie niczego zmienić.
        dopiero następne wybory pokażą kto miał rację. zupełnie niechcący.
        wesołych świąt
        mp
        • blackexit Re: panie MP, to bedzie do pana 27.12.04, 10:24

> potrzeba czegoś
          > więcej niż wypisywanie idiotyzmów na forum gazety, dowody w organizacji
          > happeningów, protestów i żenującej frekfencji referendum są aż natto wymowne.

matloleczku drogi 56 tys myslacych ludzi powiedzialo nie pnau hm prezydentowi i
          to nadzieja tego lez padolu ktorym kroluje (io ile zdaje sobie z tego sprawe)
          jurczyk.
          pozdrawiam black
          p s wybory nie pokazuja kto mial racje.
          • Gość: Marian Paździoch Re: panie MP, to bedzie do pana IP: 62.69.200.* 27.12.04, 22:47
            blackexit napisał:

matloleczku drogi 56 tys myslacych ludzi powiedzialo nie pnau hm prezydentowi i
            > to nadzieja tego lez padolu ktorym kroluje (io ile zdaje sobie z tego sprawe)
            > jurczyk.
            > pozdrawiam black
            > p s wybory nie pokazuja kto mial racje.
            >
            mędrcu nr2, z tych 56 tys.ludzi z których znaczącą część namówiono, tak
            namówiono do wzięcia udziału w tym widowisku pt. 'referendum', zrobiło to z
            nieświadomości lub dla świętego spokoju. biegano przecież od domu do domu po to
            właśnie. inne też, nie całkiem legalne sposoby, jak agitacje, straszenia w
            niektórych zakładach pracy również miały miejsca. więc nie zachłystuj się tym
            żenującym spektaklem przyjacielu miły.
            jeżel zaś chodzi o wybory, to właśnie wybory, uczciwe, demokratyczne pokazują
            kto ma rację. więc nie kombinój jak koń pod górę i przyznaj się do przegranej
            mądralo.

• Gość: kosa Re: panie MP, to bedzie do pana IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 28.12.04, 07:41
              "kombinójesz kombinójesz"- przydupasie , do szkoły pod górkę było ?
              • Gość: Marian Paździoch Re: panie MP, to bedzie do pana IP: 62.69.200.* 28.12.04, 09:27
                pominąłem cudzysłów i nie zrozumiałaś(eś), boś 'tempa(y)'
                mp.
            • blackexit Re: panie MP, to bedzie do pana 28.12.04, 09:35

> >
              > mędrcu nr2, z tych 56 tys.ludzi z których znaczącą część namówiono, tak
              > namówiono do wzięcia udziału w tym widowisku pt. 'referendum', zrobiło to z
              > nieświadomości lub dla świętego spokoju.

1. nie wiem skad przekonanie ze przeciwnicy jurczyka to bydelko kotr mozna
              mmaniopulowac i namawiac na cos i ida bo ich namowiono a natomiast zwolonnicy to
              swiatla spolecznosc ktora wie ze che mariana i nie trzeba jej namwiac. tak na
              szcescie nie jest kazdy wie ze jurczyk ma poparcie wsrod nizin proletariatu
              biedoty i lumpow tu trzeba zrobic wyjuatek dla ludzi ze szkola ale czerpiacych
              kozysci osobiste z tego ukladu). kazdy kto ma oczka i uszy wie ze rzeczywiscie
              jedynie kij od szczotki bylby gorszym prezydentem. 56 tys mowi samo za siebie to
              wiecej niz ludzi ktorzy z glupoty nabytej lub dziedzicznej powiedzieli mu tak na
              wyborach.

inne też, nie całkiem legalne sposoby, jak agitacje, straszenia w
              > niektórych zakładach pracy również miały miejsca.

w ktorym zakladzie mialy miejsce strasznie :) i dlaczego nie zglosiles tego
              przestepstwa?

> jeżel zaś chodzi o wybory, to właśnie wybory, uczciwe, demokratyczne pokazują
              > kto ma rację.
              nigdy wybory i nigdy wiekszosc nie ustala prawdy i racji. ona moze byc zupelnie
              poza tym glosowaniem. pozdrawiam black

>
              • Gość: Marian Paździoch Re: panie MP, to bedzie do pana IP: 62.69.200.* 30.12.04, 21:09
                blackexit napisał:

> Gość portalu: Marian Paździoch napisał(a):
                >
                >
                > > >
                > > mędrcu nr2, z tych 56 tys.ludzi z których znaczącą część namówiono, tak
                > > namówiono do wzięcia udziału w tym widowisku pt. 'referendum', zrobiło to
                > z
                > > nieświadomości lub dla świętego spokoju.
                >
                > 1. nie wiem skad przekonanie ze przeciwnicy jurczyka to bydelko kotr mozna
                > mmaniopulowac i namawiac na cos i ida bo ich namowiono a natomiast zwolonnicy
                t
                > o
                > swiatla spolecznosc ktora wie ze che mariana i nie trzeba jej namwiac. tak na
                > szcescie nie jest kazdy wie ze jurczyk ma poparcie wsrod nizin proletariatu
                > biedoty i lumpow tu trzeba zrobic wyjuatek dla ludzi ze szkola ale czerpiacych
                > kozysci osobiste z tego ukladu). kazdy kto ma oczka i uszy wie ze rzeczywiscie
                > jedynie kij od szczotki bylby gorszym prezydentem. 56 tys mowi samo za siebie
                t
                > o
                > wiecej niz ludzi ktorzy z glupoty nabytej lub dziedzicznej powiedzieli mu tak
                n
                > a
                > wyborach.
                >
                > inne też, nie całkiem legalne sposoby, jak agitacje, straszenia w
                > > niektórych zakładach pracy również miały miejsca.
                >
                > w ktorym zakladzie mialy miejsce strasznie :) i dlaczego nie zglosiles tego
                > przestepstwa?
                >
                >
                > > jeżel zaś chodzi o wybory, to właśnie wybory, uczciwe, demokratyczne poka
                > zują
                > > kto ma rację.
                > nigdy wybory i nigdy wiekszosc nie ustala prawdy i racji. ona moze byc
                zupelnie
                > poza tym glosowaniem.

pokaż mi gdzie i kiedy napisałem,że przeciwnicy Pana Jurczyka to bydełko, być
                może napisałem tak o tobie, nie jestem pewien, więc się nie wypieram.
                widzę, że boisz się jednak tych 'nizin proletariatu, biedoty' i powiem ci, że
                masz rację, 'lumpów' jednak nie powinieneś się bać, bo oni na wybory nie chodzą
                Pan Prezydent Marian Jurczyk ma wielkie poparcie ludzi biednych, pokrzywdzonych
                przez los, czyli wielu szczecinian. bo zrobił dla nich więcej,niż wszyscy
                poprzednicy razem wzięci. ludzie to widzą i odpowiednio oceniają. twoje i
                kilkunstu opluwaczy z tego forum nie znaczy nic i nie ma absolutnie żadnego w
                najmniejszym stopniu wpływu na wybór następcy. dalsze kalumnie pod jego adresem
                to tylko przysparzanie mu zwolenników.
                gdy zechce, zostanie prezydentem następnej kadencji a ty i twoi kumple
                frustraci dostaniecie zawału serca z bezsilnej wściekłośći.
                i zapamiętaj, że tylko wynik wyborów ustala prawdę, i rację (masz przykład
                powtórki wyborów ukraińskich)

• Gość: Antyknajak Marian ma rację. Dobrego 2005 roku ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.04, 08:56
      Męczące i nudne są te żądania ustąpienia przez Mariana Jurczyka wypowiadane
      przez frustratów, którzy z powodu arogancji, pewności siebie lub zwykłej
      głupoty, nieudacznictwa, czy też po prostu ZŁEJ OPINII przegrali te wybory.
      Marian Jurczyk, jak to napisał Pażdzioch, dotrwa do końca kadencji. To pewne.
      Mało tego ! Jak grupa Collegium Debilium reprezentowana na tym Forum właśnie
      przez tutejszego „zapodawcę” tegoż określenia , ponownie zagra tak jak w
      ostatnich wyborach, to …... słusznie Pażdzioch, Jurczyk zostanie na następną
      kadencję.
      Niech no tylko pryszczaty zespół psudointelektualistów z naszej GW wezmie się
      za ośmieszanie Jurczyka oraz za promowanie kogoś , na przykład Litwińskiego ,
      Lubińskiej, Runowicza, Sochańskiego etc etc to Jurczyk …. jest w takim
      przypadku 100 procentowym zwycięzcą.
      Pewne jest również to , że gdy wyborcy zobaczą w TV kandydatów typu
      uśmiechnięty Runowicz, Puzyna, Zalewski, Kamrowski, Bartnik ……. itp. itp. to
      co zrobią ? Odpowiedż jest oczywista.
      Weżcie się więc "sfrustrowani przegrani" za robotę. Tracicie na tym forum
      niepotrzebnie energię na obrażanie innych. Zajmijcie się czymś bardziej
      pożytecznym niż "czynienie białego śniegu", czyli uprawianie sztuki dla sztuki.
      Metodą zakładania kolejnych stowarzyszeń, forów, instytucji na rzecz rozwoju …
      pierdu, pierdu nic nie zdziałacie , gdyż ta metoda przez minione lata już się
      wyczerpała i skompromitowała.
      Collegium Debilum z absztyfikantem na czele: przegraliście ! Trudno. Weżcie się
      do konkretnej roboty. Bo jak nie to Marian Pażdzioch ma rację.
      Jadę już na lotnisko ale chętnie podyskutuję w Nowym 2005 Roku. Również,a może
      nawet przede wszytskim z tymi, którzy wyjeżdzali gdzieś do krainy .... i
      okazało się , że są na miejscu. Biedni znerwicowani przegrani. Patrz Pan jak ta
      polityka może doprowadzić "wybranego" człowieka prawie do obłędu :-)
      Do zobaczenia na tym forum w przyszłym 2005 roku. Mam nadzieję, że lepszym i
      spokojniejszym czego wszystkim również "zapodawcom" i jak to nieniejszym
      udowodniłem - członkom Collegium Debilium , życzę.

• Gość: kibic Antyknajak ma 100% racji IP: *.asternet.pl 26.12.04, 21:46
        sfrustrowane Collegium Debilium to przez Was wygrał Marian Jurczyk

zbyt późne żale i lamenty !!!
      • blackexit Re: Marian ma rację. Dobrego 2005 roku ! 27.12.04, 10:27
        Gość portalu: Antyknajak napisał(a):

> Męczące i nudne są te żądania ustąpienia przez Mariana Jurczyka wypowiadane
        > przez frustratów, którzy z powodu arogancji, pewności siebie lub zwykłej
        > głupoty, nieudacznictwa, czy też po prostu ZŁEJ OPINII przegrali te wybory.

wypowiadaja je [przede wszystkim zwykli mieskzancy porozmawiaj z nimi. podobno
        skolwin i slumsy w centryuum sa za jurczykiem ale jesli ktros skonczyl jakas
        szkole i ma troszke chociazby oleju i jedno oczko otwarte to chyba widzi co
        dzije sie w miescie pod czas krolowania jurczyka i ciemnych typkow przez niego
        sprowadzonych.
        pozdrawiam black
      • albert_c Re: Marian ma rację. Dobrego 2005 roku ! 27.12.04, 16:48
        Gość portalu: Antyknajak napisał(a):

> Męczące i nudne są te żądania ustąpienia przez SLD przez frustratów, którzy
        z powodu arogancji, pewności siebie lub zwykłej
        > głupoty, nieudacznictwa, czy też po prostu ZŁEJ OPINII przegrali te wybory.
        > SLD, jak to napisał XYZ, dotrwa do końca kadencji. To pewne.
        > Mało tego ! Jak grupa LSD reprezentowana na tym Forum właśnie
        > przez tutejszego „zapodawcę” tegoż określenia , ponownie zagra tak
        > jak w
        > ostatnich wyborach, to …... słusznie XYZ, SLD zostanie na nast
        > ępną
        > kadencję.
        > Niech no tylko pryszczaty zespół psudointelektualistów z naszej GW wezmie
        się
        > za ośmieszanie SLD oraz za promowanie kogoś , na przykład Litwińskiego ,
        > Lubińskiej, Sochańskiego etc etc to SLD …. jest w takim
        > przypadku 100 procentowym zwycięzcą.
        > Pewne jest również to , że gdy wyborcy zobaczą w TV kandydatów typu
        > uśmiechnięty Puzyna, Zalewski, Kamrowski, Bartnik ……. it
        > p. itp. to
        > co zrobią ? Odpowiedż jest oczywista.
        > Weżcie się więc "sfrustrowani przegrani" za robotę. Tracicie na tym forum
        > niepotrzebnie energię na obrażanie innych. Zajmijcie się czymś bardziej
        > pożytecznym niż "czynienie białego śniegu", czyli uprawianie sztuki dla
        sztuki
        > .
        > Metodą zakładania kolejnych stowarzyszeń, forów, instytucji na rzecz rozwoju
        &#
        > 8230;
        > pierdu, pierdu nic nie zdziałacie , gdyż ta metoda przez minione lata już się
        > wyczerpała i skompromitowała.
        > LSD z Antyknajakiem
        na czele: przegraliście ! Trudno. Weżcie się
        >
        > do konkretnej roboty. Bo jak nie to XYZ ma rację.
        > Jadę już na lotnisko ale chętnie podyskutuję w Nowym 2005 Roku.

* cos ode mnie: czy Wesoly Romek2004 zostal na forum czy tez go ze soba
        zabrales?

Również,a może
        > nawet przede wszytskim z tymi, którzy wyjeżdzali gdzieś do krainy .... i
        > okazało się , że są na miejscu. Biedni znerwicowani przegrani. Patrz Pan jak
        ta polityka może doprowadzić "wybranego" człowieka prawie do obłędu :-)
        > Do zobaczenia na tym forum w przyszłym 2005 roku. Mam nadzieję, że lepszym i
        > spokojniejszym czego wszystkim również "zapodawcom" i jak to nieniejszym
        > udowodniłem -

* polechtany Antyknajak poczul sie lepiej...

członkom Collegium Debilium , życzę.
        >
        >
    • Gość: szczec. Re: Prezydencie Jurczyk - ustap IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.12.04, 09:05
      Germanus - nie ględź!!!
    • Gość: andreas a jakby IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 26.12.04, 15:56
      a jakby te 50 tys. osób, no dobra 20 tys.
      ruszło wzorem minionych lat pod Magistrat...
      nie no głupi pomysł - Jurczyk wyszedłby i stanął z nimi
      z planszą precz z Jurczykiem! Ale za nim by wyszedł to jeszcze
      wydałby polecenie rozgonienia ludzi.

Sa dwa tylko wyjscia albo ruszymy...
      albo oskarżą go...
      • Gość: Marian Paździoch Re: a jakby IP: 62.69.200.* 26.12.04, 16:49

> a jakby te 50 tys. osób, no dobra 20 tys.
        > ruszło wzorem minionych lat pod Magistrat...
        > nie no głupi pomysł - Jurczyk wyszedłby i stanął z nimi
        > z planszą precz z Jurczykiem! Ale za nim by wyszedł to jeszcze
        > wydałby polecenie rozgonienia ludzi.
        >
        > Sa dwa tylko wyjscia albo ruszymy...
        > albo oskarżą go...

bez obrazy, pomysł mało orginalny, żeby nie powiedzieć głupi. 56 tys. osób
        które przyszło do urn referendalnych, to ludzie nagabywani przez takich
        uzdrawiaczy lub kandydatów na nich, jak pejsik czy innych różnymi możliwymi
        sposobami. na takie hece jakie proponujesz gdybyś namówił nawet 100 osób to
        okrzyknięty był byś nowym leninem.
        no, ale próbuj. a nóż, okażesz się lepszym od tego zawodowca specjalisty
        muszyńskiego. 'szansa na sukces'przed tobą. masz tylu przyjaciół, znajomych.
        andreasie do boju! i wesołych świąt.
        mp.
        • Gość: andreas Re: a jakby IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 26.12.04, 17:18
          dzieki za zyczenia, Tobie tegoz samego! Zdrowia.

no, co Ty MP. Moi znajomi to czerpia korzysci
          z tego kto jest Szanownym Panem.
          Ja tu troche sie wymadrzam, ale niech sie koledzy
          dorabiaja, a ja przy tym tez zyskuje tu i ówdzie!
          Przeciez tu to taka zabawa w nicki - jak pisze student.
          Tu to tak troche wyrównuje swoja podwójna moralność,
          jak zreszta wszyscy tu obecni.
          Po co burzyc dobre układy.
          Teraz łatwiej pewne rzeczy pozałatwiać...

• Gość: Marian Paździoch Re: a jakby IP: 62.69.200.* 26.12.04, 19:22
            więc ciesz się życiem usłanym różami
            wesołych swiąt
            mp.
            • Gość: andreas Re: a jakby IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 26.12.04, 21:10
              "zycie usłane różami" to ostatnio nie mam
              i ubolewam nad tym strasznie!
              Troche odpusciłem i w przyszłym roku musze wziąć sie do roboty!
              Pewnie bedę musiał uderzyc do tych "przydupasów", ale oni
              nie sa zadnymi przydupasami. Ot, patrza gdzie koniunktura
              i tyle!
              • Gość: Marian Paździoch Re: a jakby IP: 62.69.200.* 26.12.04, 21:27
                Gość portalu: andreas napisał(a): > Troche odpusciłem i w przyszłym roku musze
                wziąć sie do roboty!

no to masz jeszcze tydzień luzu, więc wykorzystaj ten czas. może przynieść
                wiele satysfakcji, czego ci szczerze życzę.
        • Gość: kosa Re: a jakby IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 26.12.04, 18:46
          Jurczykowy lizodupie nikt mnie do udziału w referendum nie namawiał. W
          odróżnieniu od ciebie nie należe do żadnej "elyty". Jestem od kilkudziesięciu
          lat mieszkańcem Szczecina i widzę że twój pryncypał z powodu ograniczonej
          zdolności logicznego myślenia nie powinien być prezydentem .Dowodem na moje
          słowa są wywiady jakich udzielał Jurczyk, w których najczęściej powtarza "tego
          nie wiedziałem , tym zajmuje się kto inny , to nie zależy ode mnie" i
          koniecznie "wiem ,że ludziom żyje się coraz gorzej". Jemu raczej gorzej się nie
          żyje.I ma rację któryś z forumowiczów pisząc ,że równie dobrym prezydentem
          byłby kij od szczotki.Szkoda,że będzie to trwało jeszcze dwa lata .
          Trudno ,jakoś przeżyję , majac nadzieję ,że Jurczyk i jego przydupasy ( z toba
          na czele) stracą wpływ na losy Szczecina.
          • Gość: Marian Paździoch Re: a jakby IP: 62.69.200.* 26.12.04, 19:16
            Gość portalu: kosa napisał(a):

> Jurczykowy lizodupie
            I ma rację któryś z forumowiczów pisząc ,że równie dobrym prezydentem
            > byłby kij od szczotki.Szkoda,że będzie to trwało jeszcze dwa lata .
            > Trudno ,jakoś przeżyję , majac nadzieję ,że Jurczyk i jego przydupasy ( z
            toba
            > na czele) stracą wpływ na losy Szczecina.

i tu się mylisz, tępa koso!
            teoretycznie, to może trwać dwa lata.
            praktycznie zaś, załadając że ten wątek to przykład, przyszłej kampanii
            wyborczej to na pewno sześć lat.
            wesołych świąt

mp.
            ps.
            niestety, mój wpływ na losy szczecina równa się zeru.
            kij od szczotki chciał zafundować nam swego czasu absztyfikant, niestety w
            tamtej chwili jak i w tej jako jedyna alternatywa ha ha ha.
          • Gość: andreas Re: a jakby IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 26.12.04, 19:17
            ej Kosa wyluzuj...
            w kazdej ekipie, kazdy polityk czy opcja ma swoich przydupasów.
            Wazne zeby znac ich... to sie pozyje.
            Zmienia sie to znowu trzeba bedzie poznawać i bedzie znowu dobrze!
            A ja Szanowny Pan taki nie szczegolowy,
            to łatwiej załatwic z tymu z drugiej czy trzeciej linii.
            Nie boja sie tak.
            W sumie wiec to nawet dobrze...nastąpiło jakby demokratyzacja władzy.
            Wiecej osób cos może i chce załatwić.
            • Gość: andreas Re: a jakby IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 26.12.04, 19:21
              acha nie wiecie czy na Ładodze w trakcie akcji Owsiaka
              (bo tam ma byc sztab i VIPy)
              bedzie Jurczyk, bo chcialbym mu uscisnąc dloń i złozyc zyczenia...
              • Gość: pejsik cos nowego IP: 62.69.200.* 26.12.04, 20:04
                Ty mu juz lepiej nic nie sciskaj. Andreas, uwielbiam Cie za twoje blyskotliwe
                pomysly.
                Pazdzioch, Tobie tez musze podziekowac. Wiele rzeczy o sobie slyszalam, ale to
                ze mam dar uzdrawiania, po raz pierwszy. No az sie rozplywam. Mily jestes i
                slodki.
                pejsik - uzdrowicielka he he
                pomysly.
                slodki.
                pomysly.
                slodki.
                • Gość: Marian Paździoch Re: cos nowego IP: 62.69.200.* 26.12.04, 20:19
                  no widzisz! jak to miło się złożyło.
                  wesołych swiąt
                  mp.
                  • pejsik Re: cos nowego 26.12.04, 20:25
                    wesolych wesolych
      • blackexit Re: a jakby 27.12.04, 10:28

> a jakby te 50 tys. osób, no dobra 20 tys.
        > ruszło wzorem minionych lat pod Magistrat...
        > nie no głupi pomysł - Jurczyk wyszedłby i stanął z nimi
        > z planszą precz z Jurczykiem! Ale za nim by wyszedł to jeszcze
        > wydałby polecenie rozgonienia ludzi.

jurczyk by nie wyszedl bo siedzialby na dzialczece wowczas. pozdrawiam black
    • blackexit MP korupcja 27.12.04, 10:37
      powielasz jakis dziwny mit ze zekomo jurczyk blokuje w szcecinie korupcje itd.
      ale chyba sam doskonale sam zdajesz sobie sprawe z tego ze to ne prawda
      1. to jego pelnomocnika do spraw regat oskarzono o korupcje
      2. to jego zastepca jest wmieszany w afere korupcyjna w lodzi
      3. jurczyk nie jest w stanie wypowiedziec poprawnie jednego zdania i umyslem
      swoim ogranac spraw dookola sie dziejacych nie jest tez w stanie zrobic niczego
      w sprawie korupcji sprawy tocza sie swoim rytmem poza jurczykiem
      3. afera ze sprzedarza dziaki na milczanskiej firmi powiazanej z sld gdy rzadzil
      jurczyk razem z sld co kosztowalo miasto 10 mln zl jest niemalze skali afery
      rywina.
      4. dla pana jurczyka uczciwym i wiarygodnym inwestorem jest pan z 16 euro i
      wyrokiem za posiadanie kalacha.
      5. urzad miasta za jego kadencji wzbogacil sie o 250 nowych urzednikow i ma juz
      2 razy wiecej pracownikow niz urzad wojewodzki i 3 razy wiecej niz
      marszalkowski. wszycy oni przyjeci bez ogloszenia i konkursu zatem w sposob
      chory oparty na nepotyzmie kolesiostwie i bardzo mozliwe ze korupcji.
      plus spolko id moasta zalezne
      6. pan prezydent ma 700 zl funduszu reprezentacyjnego dziennie czym ze to jest
      jesli nie pazeronoscia dzikiej rozpasionej chorej na pieniadze wladzy?

to tylko kilka kwiatkow plus ogromne bezrobocie, ogolny syf w miescie, brak
      pomyslow, niekompetencja, marnowanie szansy plynacej z ue, ogolny marazmi
      emigracja mlodych. dlatego kazdy dzien pozostawania jurczyka na stolku to dzien
      zmarnowany dla szcecina. dzien powiekszajacy dystans do polskiej czowlowki, nie
      wspominajc o czolowce swiatowej.
      pozdrawiam black
      • Gość: Jr Re: MP korupcja IP: *.fnet.pl / *.fnet.pl 30.12.04, 16:35
        Dobra riposta! Jakoś już od kilku dni nikt z lizydupów na to nie odpowiedział :P

Ale wiesz, black, jak to jest. Jeśli rzeczywistość nie zgadza się z poglądami -
        tym gorzej dla rzeczywistości.
    • Gość: henryk Re: Prezydencie Jurczyk - ustap IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.04, 11:22
      Masz całkowitą rację! Nie dość, że mamy tak beznadziejnego prezydenta, to sztab
      ludzi, którymi się otoczył, nie potrafi kierować działami, na których powinien
      się znać. Weźmy chociażby wiceprezydenta Czesnego... Ten człowiek ciągle coś
      kombinuje z miejskimi gruntami, tak jakby to było jego prywatne podwórko.
      Architekt miasta z kolei sam zatwierdza swoje projekty itd.itp. Poczekajmy, aż
      skończy się ta kadencaja-samograj. Rozliczymy ich wszystkich!!!
    • Gość: andreas do studenta IP: 62.233.223.* 27.12.04, 14:17
      proszę odpowiedz mi
      zaapelowałeś by elity nie podawały reki Jurczykowi
      by lekcewazyc, to moze zrozumie...
      Mam pytanie, bo jestes utozsamiany i trafnie,
      z Od Nowa - Czy politycy Od Nowy tak czynią?
      Czy jacykolwiek politycy tak czynia?

Jak sie dowiedziałem, ze Pan Michnik jadał obiadki u Pana Urbana...
      i to suto zakrapiane!
      To samo działo sie i na naszym lokalnym podwórku.
      Znałem osoby, które krzyczały by powywieszać komuchów na lampach
      albo wywieźć, a potem bardzo sie zaprzyjaźniali ...
      (nie tylko Pan Jurczyk)

• pejsik Re: do studenta 27.12.04, 15:57
        czy drogi gosc: ja skapitulowal? po co taki tchorz wogole zaczyna dyskusje
        skoro nie konczy?
        • pudrowany_pieknis Re: do studenta 29.12.04, 07:55
          Tchorze juz tak maja, ale skoro Jurczyk moze, to i ...
          • student1 Re: do postępniaków 30.12.04, 22:47
            po pierwsze jak wątek ma ponad wpisów to nie chce mi się zaglądać
            po drugie nie jestem radnym Od Nowa
            po trzecie można zapytać radnych Od Nowa na priv skoro nie uczestniczą w forum
            bo nie ma takiego obowiązku
            po czwarte radni Od Nowa to mały pikuś dla Mariana
            Marianowi imponują posłowie marszałkowie wojewodowie i szefowie partii
            ich uznanie jest dla Mariana wodą na jego młyn
            i po piąte przypuszczam że radni Od Nowa są jedynym wrzodem na radzie miasta
            dla Mariana
            gdyby nie ci a w zasadzie te radne jego życie byłoby piękne i usłane różami
            • absztyfikant Re: do postępniaków 31.12.04, 01:36
              O tak, zwlaszcza rdny Od Nowa Kobylanski, tego Marian powinien lubic, zadluzony
              po uszy i ciagany po sadach przez wierzycieli - w koncu Marian kocha ludzi
              pokrzywdzonych. Przynajmniej oficjalnie. Zreszta towarzysz Kobylanski, a Marian
              komunistwo rowniez kocha, dawniej bawil w PZPR, potem z Jackiem Piechota w SLD,
              a teraz wypadlo na Od Nowe. Bo Od Nowa to zadna odnowa, ino zwykle zamiana
              miejsc. Z jednym moge sie zgodzic, w sprawie tych wrzodow.
              • student1 Re: do postępniaków 31.12.04, 09:24
                rany
                nienawidzę takich długich wątków
                przypuszczam że radny Kobylański ani Mariana ziębi ani grzeje
                tak jak kilku innych bezosobowych radnych których Marian na korytarzu nawet nie
                poznałby
                zresztą ja też mimo pasjonującego serialu w jakim występują pt sesja rm
                gdyby pozostał w matce partii przypuszczam że nie miałby takich problemów
                głupi był i tyle porzucając matkę
                na taki krok można się zdobyć jak jest się silnym i niezależnym
                a okazuje się że gość jest słaby
                zwyczajne zero
                ale i tak lepszy od Malanowskiej bo jak zmarnotrawił to swoje a nie cudze jak
                większość bandy komunistycznej czyli mniej niż zero
    • Gość: nina Re: Prezydencie Jurczyk - ustap IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.04, 16:17
      Nie tylko prezydent winien ustąpic lecz również p.Elzbieta Masojć dyrWydziału
      Oświaty, która dużo złego wyrządzila wielu szczecińskim szkołom.
    • Gość: asfalt Re: Prezydencie Jurczyk - ustap IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.04, 20:12
      Panie Prezydencie jezeli ma Pan za grosz sumienia, niech Pan sie wyniesie
      daleko, za gory, za morza, byle najdalej od Szczecina.Tak daleko na ile starczy
      Panu tych nedznych 135 ooo zl na paliwo, ktore sam Pan sobie przyznal.
      Tak wiele osob odetchnie z ulga i tylu stresow unikniemy.Najlepiej niech Pan
      laskawie ze soba zabierze wszystkich swoich wlazidupkow i klakierow, wszystkich
      swoich pupilkow finansowych i tych o ktorych slyszec my nie chcemy, a Pan tak
      im pomaga napchac kieszenie naszymi dobrami/ mysmy na nie pracowali, a nie Ptak
      czy Czesny/.
      Sadze, ze jakas daleka wyspa bedzie odpowiednia!!!!!!!!!!!
      • Gość: asfalt Re: Prezydencie Jurczyk - ustap IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.04, 20:18
        Jezeli Jurczyk nie ustapi zrobmy cos lepszego R E F E R E N D U M
        to nic, ze drugie ale tym razem niech bedzie SKUTECZNE.
    • Gość: MP Re: Prezydencie Jurczyk - ustap IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.04, 10:06
      Tak. Ustąp i pokaż klasę chociaż raz. Już spełniłeś swoją rolę dziejową,
      Marianie Jurczyku, dziękuję za lata 80 i zegnam.
      • Gość: Rafis pytania IP: *.wro.vectranet.pl / 62.29.254.* 30.12.04, 11:21
        Ja oceniam prezydentów i władze miasta po tym co robia w sferach, z aktóre sa
        odpowiedzialne tak więc aby ocenic p. Jurczyka chciałbym zadac kilka pytan gdyz
        moze z oddali nie zauwazyłem jego działan i ich efektów:
        1)Ilu inwestorów sciagnał MJ w ciagu tych 2 lat rządów
        2)ile miejsc pracy stworzyli Ci inwestorzy w Szczecinie
        3) jakie konkretne działania zostały podjete w celu długofalowego rozwoju
        miasta np. plany inwwestycyjne miasta na 6 nastepnych lat, plany komunikacyjne,
        programy ochrony srodowiska itp.
        4) Jak promowano Szczecin w Polsce i za granicą i z jakimi efektami
        5) Sfera kultury, co sie w niej działo w Szczecinie, jakie sukcesy?
        6) Turystyka-czy wprowadzono np karte turystyczną czy też wychodzi sie z
        wniosku ze Niemcy tak czy siak przyjada i nie trzeba nic robic?
        7) Jak ma sie budzet miasta(czy dochody rosną, co z deficytem) no i
        najwazniejsze co z miejskimi inwestycjami?
        8) co z czasem wolnym mieszkanców?
        itp itd.

pozdrawiam

• Gość: andreas Re: odpowiedź IP: 62.233.223.* 30.12.04, 11:48
          odpowiedź Szanowny Panie jest
          taka jest Szanowny Panie,
          bo my nie wchodzimy Szanowny Panie w te no
          nie wchodzimy w szczegóły,
          generalnie wiemy, że jest ludziom ciężko żyć
          Szanowny Panie, ciężko jest bardzo...
          i trzeba ludziom ulzyc, chodzi o to żeby lepiej było!
          No, chyba zaspokoiłem Pana pytania!
          Wydaje mnie sie, że wyczerpujaco zaspokoiłem!
    • Gość: piotr Re: Prezydencie Jurczyk - ustap IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.04, 18:26
      Już czas Panie Jurczyk otworzyć oczy i przestać być MARIONETKĄ w rękach
      Czesnego!!!! Z całym szacunkiem do Pana osoby lepiej niech Pan odejdzie.
    • moja_prawa_noga Re: Prezydencie Jurczyk - ustap 31.12.04, 11:04
      Zgadzam się, nie ma większej biedy niż głupota!

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=70&w=19002717&v=2&s=0
    • Gość: asfalt Re: Prezydencie Jurczyk - ustap IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.04, 22:08
      1.04.2005r.
      Z powodu bardzo zlego stanu zdrowia w dniu wczorajszym Prezydent Miasta
      Szczecina Marian Jurczyk musial podac sie do dymisji.
      Jako Prezydent dal sie poznac jako szlachetny czlowiek, ambitny gospodarz
      miasta, otwarty na nowosci, ludzi i swiat.Dzieki Niemu Miasto tak szybko sie
      rozwinelo i jest postrzegane jako jedno z najnowoczesniejszych w
      Swiecie,powstalo tak duzo nowych i ultranowoczesnych przedsiebiorstw.To w
      Szczecinie nie ma bezrobocia, a za chlebem- praca sciagaja do nas ludzie nawet
      z Norwegii, czy Szwajcarii.Szczecin jako pierwsze w Polsce miasto- gmina
      dokupuje stale nowe tereny, bo jedynie gruntow nam brak!!!!!!!!!
      Dzieki Niemu, Jego nieugietej postawie mozemy dzisiaj wszyscy chodzic z dumnie
      podniesionym czolem, spokojnie patrzac w przyszlosc- to u Nas przypadajacy na
      kazdego mieszkaNca dochod jest dodatni i porownywalny z dochodem takich petro-
      krajow jak Arabia Saudyjska czy Norwegia.
      Marianie nigdy Cie nie zapomnimy.Modlimy sie o Twoje ...samopoczucie.
    • Gość: obcy Re: Prezydencie Jurczyk - ustap IP: *.arkonskie.v.pl 04.01.05, 21:39
      Kto jest lepsczy.na stepnym Mafioso,ktore bede wiecej kassowac,proponuje kogos
      dobrego,Jurzyk nie jest na lepsczy ale lepiej od stare Sld mafioso
    • Gość: dood obserwator UK Re: Prezydencie Jurczyk - ustap IP: *.68.64.74.kutno64.tnp.pl 05.01.05, 21:19
      Dopuki tam jesteś mój ulubiony Prezydencie to nie wróce do Szczecina bo to
      miasto już uratowac może cod przed zagłada jaka sprawiles swoim urzędowaniem

mowie to po powrocie z Ukrainy gdzie wzór twoich rzadow jest uprawiany
      Z poważaniem

były Podinspektor DOTTO
    • Gość: wyborca Re: Prezydencie Jurczyk - ustap IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.05, 22:12
      Odwalcie sie od Pana Prezydenta Mariana Jurczyka. Większość piszących na forum
      to działacze partii, których przedstawiciele przegrali z wielce szanownym Panem
      Marianem. Próbują różnych sztuczek żeby tylko go zniesławić i pognębić ale to
      na nic. On jest wielki i mam nadzieję, że jeszcze długo będzie prezydentem tego
      miasteczka nad Odrą. Robicie z niego "Misia" i wymyślacie różne inne cudeńka a
      on trwa. Jest ponad to. To zwolennicy referendum z Platformy głównie wyszli na
      Misia po referendum w sprawie odwołania naszego Mariana. Niech żyje nam 100 lat
      w zdrowiu i rządzi jak najdłużej Szczecinem.
    • Gość: piotr Re: Prezydencie Jurczyk - ustap IP: 213.25.47.* 06.01.05, 08:42
      Myśle że czepiasz się Prezydenta bez uzasadnień. Co Ty wiesz o polityce????
      Jesteś jednym z tych którzy czepijają się kogoś a tylko po to by się nei nudzić
      weś sie lepiej dp pracy i to pożytecznej pracy a nie zajmujesz się czymś o czym
      nie masz zielonego pojęcia.
      • Gość: ZJawa Re: Prezydencie Jurczyk - ustap IP: *.szczecin.pl 07.01.05, 14:01
        Mialem tez dopisac cos do szerokiej dyskusji. Rezygnuje jednak po przeczytaniu
        wypowiedzi WYBORCY (dla jasnosci: 05/01/05 godz 22:12). Zalamales mnie Wyborco,
        proponuje Ci klasc sie wczesniej spac to mniej bedzie wypisywanych glupot na
        forum bo prawdopodobnie Twoj umysl przytepia sie w miare uplywu dnia.
    • Gość: otto Re: Prezydencie Jurczyk (ToWarzyszu) - ustap IP: *.chello.pl 07.01.05, 20:36
      Ja za dużo pisać nie będę. Zacytuję www.rzecznikip.gov.pl/107.htm
      A tak gwoli scisłości, to znam osobę-y poszkodowane przez denyncjacje ToWarzysza
      Jurczyka.

otto
    • Gość: w Re: Prezydencie Jurczyk - ustap IP: 62.244.139.* 23.05.05, 13:10
    • Gość: LEP Nie dla muchy nasze mury, nasza miłość do natury IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 24.05.05, 23:08
      Nie dla muchy nasze mury, nasza miłość do natury
      nieprzyjemnym trzeba być, czas skończyć z umiarem,
      muchę trzeba zajść z nienacka
      i ją przekonywać packą, żeby opuściła miasto
      pierwszym autokarem.
    • Gość: smutek Re: Prezydencie Jurczyk - ustap IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 08.07.05, 14:53
      • schutzengel1 Jurczyk, uważałem cię za bohatera a ty Judasz !!! 08.07.05, 17:01
        odejdź jak zasłużony komunista, ze wzgledu na stan zdrowia. Emeryturę masz, a
        zawsze dorobisz kilkoma donosami bo teraz też potrzebują kapusiów. Ciekawe jak
        tam naprawdę było ze śmiercią twego syna i synowej. Może mieli zginąć aby
        zrobić z ciebie dziadu męczennika.
        www.nczas.com/?a=show_article&id=2642
        • Gość: marian paździoch Re: ty to przynajmniej jesteś gnój. IP: 62.69.200.* 08.07.05, 18:59
          i nie kryjesz sie z tym.

schutzengel1 napisał:
          Ciekawe jak
          > tam naprawdę było ze śmiercią twego syna i synowej. Może mieli zginąć aby
          > zrobić z ciebie dziadu męczennika.

mp
          • schutzengel1 facet donosił za pieniądze na swoich znajomych 08.07.05, 19:10
            a mnie nazywasz gnojem ? ja mu wtedy bardzo współczułem. Nie pamiętasz co
            ludzie mówili po śmierci jego syna ? to, że zrobili to SB-ecy,
            nie przypominam sobie aby kiedykolwiek dementował te informacje.
            • Gość: marian Paździoch Re: facet donosił za pieniądze na swoich znajomyc IP: 62.69.200.* 08.07.05, 20:04
              moja reakcja na twoje sugestie, jakoby śmierć jego dzieci była wkalkulowana i z
              premedytacją akceptowana przez jurczyka jest i tak delikatna w swojej treści.
              jest to bowiem podłe pomówienie z twojej strony.
              nikomu nie życzę aby tracił swoje dzieci. tobie również.
              bardzo jurczykowi współczułem, jak również tym rodzicom, których dzieci
              straciły życie w tamtych niepewnym czasach. przyponę choć niepotrzebną straszną
              śmierć ś.p. Przemyka.
              nie wiem jaki cel chcesz osiągnąc tym prowokacyjnym postem. może pracowałeś
              wówczas w milicji ku..ko-obywatelskiej i jako stary sb-ek znasz te sztuczki z
              produkowaniem dokumentów.

mnie nie przekonałeś, ale próbuj naiwnych nie brak.

mp

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka