Dodaj do ulubionych

Marszałek kupuje peugeoty i stanowisko do minig...

IP: *.szczecin.mm.pl 29.12.04, 23:11
>Skąd zarząd województwa wziął fundusze na nowe auta? Z pieniędzy
>przeznaczonych na inwestycje, czyli m.in. na remonty i modernizacje dróg.

Czyli m.in. na ścieżki rowerowe. Co, jak co, ale te akurat w wielu miejscach
potrzebują naprawy nawierzchni, uzupełnienia oznakowania itp. Przy ustalaniu
budżetu na rok 2004 mówiono, że na ścieżki nie ma pieniędzy. Fakt, że
powstało w tym roku kilka krótkich odcinków, ale jak to zwykle z nimi bywa,
zostały upchnięte przy okazji większych modernizacji. Mam nadzieję, że
panowie będą gnić w korkach swoimi superfajnymi brykami.

--
Pozdro
Tomek
szczecin.rowery.org.pl
Obserwuj wątek
    • Gość: niefajny Re: Marszałek kupuje peugeoty i stanowisko do min IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.04, 00:36
      kawałek
    • Gość: Shit Re: Marszałek kupuje peugeoty i stanowisko do min IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.04, 00:50
      Marszałek Pedałek! Won z Jurczykami i wszystkimi jemu podobnymi WON WON
      WON!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: waliĆ UM Re: Marszałek kupuje peugeoty i stanowisko do min IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.04, 00:54
      Swoją drogą ciekawe kiedy Jurczyk będzie swojego superba zmieniał bo przecież
      autko ma już rok wiec jest juz stare a moze by tak Marianku mercedesika zamiast
      obiady dzieciom z ubogich rodzin.
    • blackexit golfem do kajaka 30.12.04, 07:27
      jak marszalek traktuje publiczna kase to wiadomo. mnie zaciekawila jeszce jedna
      postac: dyrektor departamentu organizacyjno- administracyjnego urzędu Andrzej
      Kijak. wydaje mi sie ze to pan ktory odszedl w nieslawie z urzedu wojewodzkiego
      na codzien skarbnik sld. odszedl gdy kurier opisal dosc nieciekawe kombinacje
      finansowe. pozdrawiam black
      • Gość: gre Zapol zarabia na kampanie SLD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.04, 09:01
        fajny pomysł pana marszałka z tym zapolem
        w przyszłym roku ten sam manewr i zapol wyprodukuje dla sld setke billboardów
        na kampanie
        fajnie no nie?
        jeszcze mam takie pomysły:
        marszałek kupi od TV Szczecin czas antenowy na progra,m o Urzedzie
        Marszałkowskim - a potem bedzie za friko produkować spoty
        trzeba tez pomyslec jak tu z pocztą załatwić zeby potem dzielni listonosze
        kilogramami roznosili ulotki do skrzynek pocztowych wyborców
        no i jakiś zespół muzyczny trzeba pare razy sciągnąćna marszałkowskie imprezy
        (na targach wypić piwko z muzykami) - potem ci wdzięcznie zagrają na sldowskim
        pikniku wyborczym
        i właściwie kampanie mamy juz sfinansowaną...
        • anamar Re: Zapol zarabia na kampanie SLD 30.12.04, 10:52
          swoją droga,to ciekawe zjawisko...kombinacje sld z zapolem są publiczna
          tajemnica od dawna i jakos nikt się tym nie przejmuje...
          • Gość: gre Re: Zapol zarabia na kampanie SLD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.04, 12:31
            kombinacje z zapolem, inbitem, sgi, komfortem, zarzadem portu, zch police itd
            itd...
    • Gość: Tylko podatnik A tera wszyscy pośpiewajmy - LALALA jak mi dobrze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.04, 09:40
      było
    • Gość: LC Re: Marszałek kupuje peugeoty i stanowisko do min IP: *.pam.szczecin.pl 30.12.04, 09:57
      Jawna gangsterska arogancja. Jaki pan taki kram. Banda mafiozow na czele z
      SLDowskim typem.
      • albert_c Re: Marszałek kupuje peugeoty i stanowisko do min 30.12.04, 10:30
        tak sobie mysle, ze na dzien dzisiejszy trezba byc niespelna rozumu, aby
        jeszcze starac sie argumentowac za tym, ze meyer powinien byc chocby jeszcze
        jeden dzien marszalkiem.

...licze tylko na to, ze jak nastanie nowa ekipa, to pan meyer bedzie stalym
        klientem prokuratury, bo wierzyc mi sie nie chce aby przy tak aroganckim
        zachowniu nie popelnil 'bledow'

...a z drugiej strony mnie nawet cieszy zachwonie meyera, bo tylko
        pokazuje 'lewicowa wrazliwosc' przedsatwicieli sld...coraz blziej dna panowie a
        im blizej dna tym bardziej beszczelnie sie zachowujecie!!!

...no i licze na to, ze ci nowi zaczna od licytacji tych samochodzikow,a swoja
        droga nalezaloby zlozyc gdzies pisemko o zbadanie tego czy ten przetarg nie byl
        ustawiony pod peugota. no i sprawdzic za jakis czas czy dealer peugota nie
        bedzie sponsorem kampani sld.

...co do zapolu to tylko pozostaje wierzyc ze w koncu ktos im odetnie ryj od
        koryta, jakim jest nasza kasa!
    • Gość: andreas przesadzacie IP: 62.233.223.* 30.12.04, 12:25
      przesadzacie!
      wczytajcie sie dokładnie.
      Przeciez peugeot to auto dla plebsu!
      No, gdyby mer czy beema, no to juz kryminał!
      No, golf wspiera ale tez w Łukęcinie...
      małe pole golfowe 9 dołkowe
      bardzo przyjazne, ale tez dla poczatkujacych i bardzo tanie w korzystaniu!
      Polecam zeby dotknąć golfa!
      Tak wiec przesadzacie!
      • Gość: gre Re: przesadzacie - albo i nie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.04, 12:29
        tu nie chodzi tylko o to co kupowane ale w jaki sposob i w jakim stylu
        w sytuacji gdy np. sązadymy na kolei, inwestycje drogowe w proszku, zsłużba
        zdrowia ledwo zipie urząd z marszałkiem kupują sobie książki, folderki i
        limuzynki w nieprzejrzystych okolicznościach
        do tego w atmosferze wielkiego oczyszczania i moralnej sanacji lewicy
        eseldowskiej
        jezeli marszałek który ledwie sie uratował od tematu wielozatrudnienia chce być
        kryształowy to nich lśni jak kryształ
        a tu taki pasztet
        i do tego jeszcze z zapolem w tle
        • Gość: andreas Re: przesadzacie - albo i nie! IP: 62.233.223.* 30.12.04, 12:56
          słyszałem ze vat na publikacje ma iść w górę
          znaczy taka była propozycja pana Piechoty,
          to może ze względów oszczednościowych chcieli
          nakupować wydawnictw zanim podrożeja!
          Tylko chwalic taka oszczędność i zapobiegliwość,
          zreszta na pewno sledztwo to wykaże i jeszcze dostanie medal!
          • Gość: gre Re: przesadzacie - albo i nie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.04, 13:49
            TAK!!!!!
            teraz dopiero sie przekonałem!
            i żałuje tak bardzo moich słów niesprawiedliwych dla zapolu i sld

i wzruszyłem sie zapobiegliwością i oszczędnością pana piechoty
            ech...
            przecież peugoty też podrożeją to kupili wcześniej...
            ten marszałek to ma łeb do interesów
            i pewnie zapol za zarobioną kase bedzie wydawał obiadki darmowe na deptaku co
            nie?:))))

na nowy rok życzenia dla wszystkich
            takich zapobiegliwych polityków z sld wiecej!!!!!!!
      • Gość: szczecinianka Ignorancie!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.12.04, 12:51
        A zauważyłeś, za ile i z jakiej kasy te dwa "tanie autka" zostały zakupione???
        To co z tego, ze nie są takiej marki, jaką preferujesz ty osobiście, snobie
        jeden? Kosztowały kupę forsy, to jawny przekręt!
        • blackexit Re: Ignorancie!!! 04.01.05, 10:11
          Gość portalu: szczecinianka napisał(a):

> A zauważyłeś, za ile i z jakiej kasy te dwa "tanie autka" zostały zakupione???
          > To co z tego, ze nie są takiej marki, jaką preferujesz ty osobiście, snobie
          > jeden? Kosztowały kupę forsy, to jawny przekręt!

andreas to wie on sie tylko nabija. pozdrawiam black
          • Gość: andreas Re: Ignorancie!!! IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 04.01.05, 16:29
            blackexit rozszyfrowałes mnie,
            a tak fajnie sie czułem jako snob!
            Fajnie jest byc snobem... szkoda, ze zdarłes ze mnie
            maske, teraz jestem taki zwykły... andrzej
    • Gość: Coco ZAPOL ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.04, 13:10
      ... i wszystko wiadomo.
      Znowu Zapol. Jeszcze raz Zapol. Po raz kolejny Zapol.

Czemu sie nim nie zajmie jakieś ABW albo CBŚ?
      • Gość: andreas Re: ZAPOL ... IP: 62.233.223.* 30.12.04, 13:14
        no to pomysl...
        wszyscy potrzebuja formularze, druczki, kalendarze itp.
    • matmi Re: Marszałek kupuje peugeoty i stanowisko do min 30.12.04, 14:58
      To powinna być jakaś regulacja nt wysokość kwoty na samochody służbowe. Tylko
      pwenie pułap byłby bardzo wysoki
    • student_wzieu Po pierwsze my , potem miasto ... 30.12.04, 16:54
      Faktycznie nie było na co wydawac pieniażków ... Pieniadze były przeznaczone
      na inwestycje a Pan Marszałek inwestuje ... w siebie !!!
    • Gość: brutus Re: Marszałek kupuje peugeoty i stanowisko do min IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.04, 20:32
      Gratuluję Pani Jolancie "nakupował" - :-)))))))))) rozbawiła mnie Pani do łez.
      Nakupować to można... Poza tym, jak zawsze kompetentna we wszystkich bieżących
      tematach dziwi się Pani, jak mozna tak późno "nakupować" folderów, książek,
      upominków i całej reszty innych dóbr, z dwoma peugeotami na czele.
      Pani Jolu - proponuję - niech Pani spróbuje przeprowadzić przetarg, choć jeden -
      w zgodzie z prawem i przewidzianymi nim procedurami.
      Jak się Pani uda zmieścić w 8 tygodniach - obiecuję dobrą kolację w restauracji:-)))
      Poza tym - prosze bliżej się przyjżeć, choćby branży turystycznej. Niech się
      Pani zastanowi, kiedy odbywają się wszystkie targi turystyczne.
      ...
      nie, nie w czerwcu:-)
      ...
      w lipcu też nie;-)
      ...
      zgadła Pani - na poczatku roku:-) I dokładnie tak jak Pani myśli, teraz się
      wszystko wyjaśniło. Tak, tak - foldery są potrzebne własnie teraz.
      Tak już zupełnie poważnie - ja rozumiem, funkcją prasy jest m.in. cenzurowanie
      poczynań władzy, przypominanie jej, że nie jest sama.
      Ale proponuję czasem - dla przyzwoitości - zgłębić temat. Popatrzyć z innej
      strony, zapytać jeszcze kogoś - przeciez sformułowanie "dziennikarska
      rzetelność" nie jest pustym frazesem??? Mam przynajmniej taka nadzieję.
      Mimo wszystko Pani Jolu - wszystkiego dobrego w Nowym Roku. Oby okazał się
      lepszy od tego poprzedniego.

• Gość: vicek Re: ale się Zygmuś wygłupił.. IP: *.gryfnet.szczecin.pl 31.12.04, 01:32
        ..zawsze był pazerny. Co nie wolno? przecież to ostatni raz./a babcia uczyła;
        obce tuczy tylko kończy się zawałem/
      • albert_c Re: Marszałek kupuje peugeoty i stanowisko do min 31.12.04, 08:04
        * Szanowny Brutusie Tobie takze mimo wszytsko wszytskoego naj w Nowym Roku, a
        przechodzac do meritum tak tylko krocootko stwierdze ze Twoja argumentacja na
        rzecz obrony mr marszalka jest zenujaca, tak po prostu niezwykle mialka i
        slabiutka, oj bardzo slabiutka, tak sobie mysle ze jednak na przyszlosc bedzie
        Cie stac na cos lepszego, bardziej merytorycznego, ciekawszego retorycznie i w
        ogole.

Wiesz, ze przetarg mozna zawsze przeprowadzic kilka miesiecy wczesniej?

Czy wiesz ze sa tacy ktorzy juz w lipcu potrafia przewidziec ze w styczniu beda
        targi turytsyczne? Przykro mi ze marszalek potrafi to przewidziec dopiero w
        grudniu:(

co do procedury przetargowaej: no jak marszalek zatrudnia no powiedzmy tak
        mialkich jak Ty to nie dziwie sie ze sa problemy z przeprowadzeniem uczciwie i
        rzetelnie przetargu, ale uwierz mi to po prostu jest mozliwe, wiecej wiary w
        siebie!

pozdrawiam, albert

Gość portalu: brutus napisał(a):

> Gratuluję Pani Jolancie "nakupował" - :-)))))))))) rozbawiła mnie Pani do łez.
        > Nakupować to można... Poza tym, jak zawsze kompetentna we wszystkich bieżących
        > tematach dziwi się Pani, jak mozna tak późno "nakupować" folderów, książek,
        > upominków i całej reszty innych dóbr, z dwoma peugeotami na czele.
        > Pani Jolu - proponuję - niech Pani spróbuje przeprowadzić przetarg, choć
        jeden
        > -
        > w zgodzie z prawem i przewidzianymi nim procedurami.
        > Jak się Pani uda zmieścić w 8 tygodniach - obiecuję dobrą kolację w
        restauracji
        > :-)))
        > Poza tym - prosze bliżej się przyjżeć, choćby branży turystycznej. Niech się
        > Pani zastanowi, kiedy odbywają się wszystkie targi turystyczne.
        > ...
        > nie, nie w czerwcu:-)
        > ...
        > w lipcu też nie;-)
        > ...
        > zgadła Pani - na poczatku roku:-) I dokładnie tak jak Pani myśli, teraz się
        > wszystko wyjaśniło. Tak, tak - foldery są potrzebne własnie teraz.
        > Tak już zupełnie poważnie - ja rozumiem, funkcją prasy jest m.in. cenzurowanie
        > poczynań władzy, przypominanie jej, że nie jest sama.
        > Ale proponuję czasem - dla przyzwoitości - zgłębić temat. Popatrzyć z innej
        > strony, zapytać jeszcze kogoś - przeciez sformułowanie "dziennikarska
        > rzetelność" nie jest pustym frazesem??? Mam przynajmniej taka nadzieję.
        > Mimo wszystko Pani Jolu - wszystkiego dobrego w Nowym Roku. Oby okazał się
        > lepszy od tego poprzedniego.
        >
        >
        • Gość: brutus Re: Marszałek kupuje peugeoty i stanowisko do min IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.05, 18:49
          Witaj Albercie,
          na początek również wszystkiego dobrego z okazji Nowego Roku. Cóż muszę przyznać
          Ci troche racji, ale tylko trochę.
          Drogi Albercie,
          słusznie zauważyłeś, że taki przetarg można przygotować wczesniej. Jednam może
          znane jest Ci pojęcie aktualności materiałów, które przedstawiasz ofertentowi,
          kimkolwiek by on nie był?
          Chyba każdy chciałby przygotować materiały jak najbardziej aktualne i
          odpowiadające rzeczywistości. I takie są (czy tego chcesz, czy nie) te
          wydrukowane w grudniu (o ile zrozumiałem z artykułu wtedy własnie zostały
          wydane, a wiec automatycznie zapłacono za nie pieniądze). Chyba nie musze Ci
          tłumaczyć, że będą bardziej aktualne od tych wydanych w lipcu?
          Wiesz;-), można tam zmieścić więcej informacji, bardziej aktualnych, itd. - no
          generalnie będą lepsze od tych wydanych w lipcu:-).
          Więc chyba Ci co zamówili to na grudzień byli trochę bardziej przwidujący od
          Ciebie, choć określasz ich jako miałkich. Idąc dalej tym tropem, nie pracuję w
          żadnycm urzędzie (co więcej - jako przedsiębiorca często mam problemy z tymi
          właśnie), ale mam kilku przyjaciół, którzy są zatrudnieni w takowych.
          Sądząc jednak po Twojej argumntacji musiałbyś jeszcze wiele się uczyć i pracować
          aby im dorównać.

A i rzeczywiście potrzeba też do tego wiary:-) - dużej wiary.
          Aha i nie gniewam się za określenie mnie miałkim - nie jest w stanie mnie
          dotknąć:-) - mam więc nadzieję, że nie obrazisz się na mnie za porównanie z
          "urzędasami", choć niektórzy określają ich jeszcze gorzej:-))))))))
          Wbrew temu, co może się wydawać, to też są ludzie:-)))
          Jeszcze raz wszystkiego dobrego

Pozdrawiam
          brutus (ale nie ten od Cezara)
          • blackexit hej brutus 02.01.05, 10:08
            fajnie to wszytko tlumaczysz. jeszce jakbys mi powiedzial po co marszalkowi
            minigolf i 4 kije za 36 tysiaczkow no i po co mu alusie. nie zeby ktokowiek
            mysal ze jest pazernym sldowkim aparatczykiem ale tak wiesz chcialem zapytac. no
            i jeszcze mi powiedz jak dostaje sie prace w urzedzie marszalkowskim i czy tu
            juz zaczyna sie ta czysta polska zapowiedziana przez pana belke w ekspoze.

pozdrawiam black
            • Gość: andreas Re: blackexit IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 02.01.05, 13:18
              no tu to sie nie zgodze z Toba,
              stanowisko do putowania - bo tak to powinno sie nazwać,
              a nie minigolf, bo minigolf, to gra zupełnie różna od golfa!
              Stanowisko zautomatyzowane bardzo jest bardzo fajne!
              Grałeś? Wciaga strasznie i promuje, ale golf!
              A golf w tym niegdys, jakies 3-5 lat temu, zagłębiu golfowym
              zwanym zachodniopomorskim nalezy promowac faktycznie
              budując pola golfowe...
              Niestety, pól pobudowali wszedzie pełno, a w naszym wojewodztwie
              jakby stanęło w miejscu!
              Ograniczamy sie do wydawnictw golfowych, choc i tu tracimy prymat!
            • Gość: brutus Re: hej brutus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.05, 21:41
              1. Czy to stanowisko rzeczywiście kosztowało 36 tys?
              2. Felgi aluminiowe - rzeczywiście bez komentarza.
              3. Nie wiem, jak się dostaje pracę w urzędzie, ale po Twoim komentarzu mniemam,
              że mnie oświecisz? Przy czym zakładam, że to co powiesz będzie prawdą, a nie
              tylko niczym nie popartymi domysłami.Bo tylko tak możemy dyskutować.
              4. Nie lubię ani belki ani nikogo tam na górze- nie znam ich.Ale tak mi się
              niestety wydaje, że wszystkie ekspoze, wygłaszane od 1989 nijak się miały do
              rzeczywistości i późniejszych wydarzeń. I to zarówno prawej, lewej strony, jak i
              centrum.
              pozdrawiam
              brutus
              • blackexit Re: hej brutus 04.01.05, 10:13
                Gość portalu: brutus napisał(a):

> 1. Czy to stanowisko rzeczywiście kosztowało 36 tys?

stanowisko i 4 kije. takkl podaja.

> 3. Nie wiem, jak się dostaje pracę w urzędzie, ale po Twoim komentarzu mniemam,
                > że mnie oświecisz?

no widzisz ja tez nie wiem ale napewno nie w wyniku otwartego uczciwego konkursu
                po wczesniejszym ogolnodostepnym ogloszeniu. wiec jak? powiedz mi prosze.
                pozdrawiam black
          • albert_c Re: Marszałek kupuje peugeoty i stanowisko do min 03.01.05, 11:13
            Witaj Brutusie, i ja sie nie obrazam. JEzeli prawda jest co piszesz mozna rzec
            ze dzialmy po tej samej 'lini frontu'.
            Ja takze wlasciwe kilka razy w m-cu uczestnicze w postepowaniach przetargowych,
            wiec co nieco wiem co i jak mozna a czego nie mozna, a co jest na dzialaniem na
            krawedzi.
            Jako obywatel podchodze nieufnie do kazdej wladzy...wiec ta moja 'wrodzona'
            nieufnosc powoduje, ze jak sobie pomysle ze te materialy sa z Zapolu to od razu
            jest to dla mnie sytuacja bardzo podejrzana i od razu wyslalbym tam prokuratora
            aby to sprawdzil.
            Nie ma dla mnie takiego tlumaczenia, ze te materialy sa bardziej aktualne
            dlatego tez mozna zlamac ustawe o zamowieniach publicznych. Jest takie a nie
            inne prawo i nalezy go przestarzegac, tym bardziej jezeli reprezentuje sie
            wladze publiczna i wydaje nie swoje pieniadze! dla mnie nie istnieja takie
            argumenty jak to ze to jest bardziej aktualne (no jak juz uzywasz tego
            sformulowania to zapewne wiesz o jakie dane jest to aktualniejsze, jak wiesz to
            prosze podaj je).
            No i jakbys umial odp. na te pytania postawione przez Mr Black to bedzie juz
            zupelnie milo...

>Więc chyba Ci co zamówili to na grudzień byli trochę bardziej przwidujący od
            > Ciebie

* no jednak nie byli, bo zamawiajac juz by pomysleli o rozpisaniu przetargu w
            lipcu i wtedy przy oakzji przetargu w lipcu w SIWZ mogli by sobie wpisac ze
            publikacja ma byc aktualna na grudzien. Wiesz dla mnie to bardzo proste, no ale
            ja nie jestem urzednikiem, wiec moze dlatego.

pozdrawiam
            • Gość: brutus Re: Marszałek kupuje peugeoty i stanowisko do min IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.05, 21:33
              Witam Albercie,
              hmmm, cóż rzeczywiście zgodze się-nie wszystkie działania naszych władz są w
              porządku.Sprawy zapolu nie skomentuję, bo jej po prostu nie znam, czy
              rzeczywiście wygrywają przetarg za przetargiem. Ale jeśli się potwierdzi -
              przyznam rację black coś tam.
              Choć dla mnie osobiście będzie to klęska i cieszyć się z tego nie będę na
              pewno.Bo jeśli macie obaj rację-to nie ma z czego:-(
              Mówimy zapewne o folderach turystycznych, więc może do tej pory powstały jakieś
              hotele, nowe miejsca w uzdrowiskach, nowe usługi, itp. rzeczy, które można
              zmieścić w ostatniej chwili.
              No i to stanowisko za 36 tys. Ale jakoś nie chce mi się wierzyć, że aż za tyle?
              Mimo wszystko mam nadzieję, że kiedyś wyjdziemy z tej, jak to trafnie określono
              "demokracji politycznej", choć pewnie nie prędko:-(
              niestety

pozdrawiam - tym razem trochę smutnie
              jednak pozostaję w nadziei, że rok 2005 będzie cokolwiek lepszy
              brutus
              • albert_c Re: Marszałek kupuje peugeoty i stanowisko do min 04.01.05, 10:30
                Witam Brutusie,

co do kijkow do golfa dane za Gazeta - nie ma przyczyny aby nie wierzyc. No ale
                czekamy az na stronach Urzedu Marszalkowksiego pojawi sie komentarz czy raczej
                polemika z art ze strony pani rzecznik, ktora zawsze nas nad wyraz rozbawia
                swoim antytalentem do rzecznikowania.

co do zapolu, to faktem jest ze ta drukarnai zdobywa nie wszytskie, no ale
                prawie wszytskie zlecenia z urzedow marszalkowskiego i miejskiego. faktem tez
                jest ze ma spory udzial w prowadzeniu kampani sld. faktem jest ze drukowana tam
                obserwatora zachodniopomorskiegi (tube sld),a dzis drukuje sie m.in. hallo
                Szczecin (tube druwice i magazyniera). i tak mozna by dalej...

i ja licze na to ze w tym roku ten stechly klimat zacznie sie przewietrzac, aby
                w nastepnym wysiudac ta stechlizne, przy czym mala jest moja wiara w to, ze
                takich marszalkow i przybocznych spotka zasluzona kara za ich decyzje i
                lekcewazenie naszych pieniedzy.

pozdrawiam,
              • Gość: andreas co do stanowiska IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 04.01.05, 16:39
                to urzadzenie - jezeli to takie jakie mam na mysli,
                a zapewne tak,
                wiec to stanowisko to takie 3-4 metrowe z dołkiem na końcu.
                Po kazdym uderzeniu zmienia sie jakby ułożenie w dojściu do dołka
                tzn. robia sie wzniesienia, przechyły i takie tam utrudnienia...
                automatycznie. Różne do kazdego uderzenia.
                Zlicza punkty i takie tam.
                Jest bardzo skomplikowane i zaawansowane, wiec moze tyle kosztować.
                Te kije to tzw. putery, przynajmniej takie do tego powinny być.
                Putery nie powinny być zbyt drogie, bo byłoby bezsensu dla amatorów
                do pukniecia pare razy kupowac jakies nie wiadomo jakie super two ball
                za 300 euro sztuka.. pewnie sa tanie za 300-400 zł.
      • Gość: andreas Re: Marszałek kupuje peugeoty i stanowisko do min IP: 62.233.223.* 31.12.04, 10:07
        oczywiscie każde dziecko w tym mieście wie,
        no oprócz tych odpowiednich organów co chodza i mówia nic nie wiem...
        że najpierw wybrano samochód, a potem tak skonstruowano zasady,
        by tylko jeden spełnił te wymogi!
        Oczywiscie papierkowe wymogi!
    • Gość: Elek Re: Marszałek kupuje peugeoty i stanowisko do min IP: *.praca.szn.pl 31.12.04, 07:34

Urząd Marszałowski zyskał a Urząd Wojewódzki niestety stracił takiego dyrektora
      jakim jest pan Kijak. W ciągu roku zrobił wiele dla UW: przychodnie,dojście dla
      niepełnosprwanych,bankomat dla urzedników,uruchomił po przerwie kronikę
      Urzędu,miał w planach udostępnienie wież urzędu dla turystów a pieniadze
      przeznaczać na renowację gmachu(pisała o tym zresztą wyborcza chwaląc pana
      Kijaka za pomysł). Jednak komuś z władz urzedu bardzo to nie odpowiadałao
      idlatego pan kijak sam postanowił odejść a szkoda.
      • Gość: roy Re: Marszałek kupuje peugeoty i stanowisko do min IP: 80.55.148.* 31.12.04, 10:27
        Tak, tak i poniewaz nie byl pewien tego ze sam odchodzi to zlozyl pozew do sadu
        pracy. I jeszcze powinienes Elek napisac ze bardzo dobrze zagospodarowal garaze
        no bo co sie maja marnowac. Od, taka to juz zapobiegliwosc tego skarbnika z
        SLD. Wszedzie pierwszy gdzie przetargi - w Urzedzie Marszalkowskim juz sie
        ksztalcil w organizacji przetargow -razem z Pozorskim. Pozdrawiam Roy
        • Gość: Katarzyna Re: Marszałek kupuje peugeoty i stanowisko do min IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.05, 13:37
          Panie Roy niech pan nie wprowadza ludzi w błąd, pan kijak nigdy nie zniżłby
          się do takich metod, to człowiek czynu i pracy i ktoś kto potrafi podejmować
          decyzje i dlatego zgadzam się z panem Elkiem,że jako urząd zyskaliśmy wiele
          przez ten rok ale niestety beton tego urzędu jest nie do ruszenia i dlatego pan
          Kijak miał u nas marne szansę na realizację wszystkich swoich planów. A czy
          jest skarbnikiem SLD to mnie nic nie obchodzi bo polityką się nie interesuję.
          Natomiast jest dla mnie istotne to co człowiek sobą reprezentuje. a Pana Kijaka
          oceniam bardzo wysoko.
          • blackexit Re: Marszałek kupuje peugeoty i stanowisko do min 02.01.05, 10:28
            fajne laurki. a zapoznalas sie moze z dokonaniami wspomnianego pana na
            poprzednim stanowisku pracy? dlaczego ciezko mi uwierzyc ze ktos pracujacy w um
            i zadowolony z tego ze dyrektorem jest skarbnik sld nie interesuje sie polityka?
            a jak dziecino droga ty dostales tam prace?
            pozdrawiam black
          • Gość: roy Re: Marszałek kupuje peugeoty i stanowisko do min IP: 80.55.148.* 02.01.05, 15:17
            Witam Pania, Pani Katarzyno,
            Podziwiam Pani bezgraniczna wiare w uczciwosc ludzka oraz pracowitosc ktora
            wyplywa z pobudek altruistycznych. Ja juz dawno stracilem taka swiezosc
            spojrzenia. Zycie mnie uczynilo bardziej krytycznym co do ludzi. I jesli pisze
            pani o pracowitosci pana Kijaka to pytanie brzmi dlaczego taka byla za te pesje
            ktora otrzymywal czy tez chodzilo o cos innego? Ja nie bylbym calowicie pewny
            ale pewnie Pani wie lepiej moze nawet byla pani jakos nagradzana za "owocna
            wspolprace " z panem A. Kijakiem w Urzedzie Wojewodzkim. Wierze ze Pani wie co
            pisze.Co do tego do jakich metod znizylby sie czy nie znizyl pan A. kijak moge
            tylko sadzic po tym co pisala prasa oraz o tym czy decyzje jakie podejmuje byly
            (lub sa) zgodne z prawem- a w tej sprawie to juz wypowiedzial sie niedawno Sad
            Pracy co do zwolnien z naruszeniem prawa dokonywanych w Urzedzie Marszalkowskim
            przez Departament ktorym kieruje pan Andrzej Kijak. Nie, Pani Katarzyno, nie
            znaczy to ze pan A. Kijak nie zna sie na swojej pracy, nie znaczy to rowniez,
            ze nie wie co jest zgodbne z prawem a co nie- to znaczy, ze pan Andrzej Kijak
            lamanie prawo na czyjes polecenie (a czyje polecenie moze wykonywac Dyrektor
            Departamentu Administracyjnego no troche odwagi pani Kasiu,niech podnie
            nazwisko!) a to oznacza tylko ze pan Andrzej Kijak jest i byl dyspozycyjny w
            stosunku do swoich prawdziwych mocodawcow. Tzn. jest gotow zalamac prawo jesli
            mu tak zwierzchnik kaze. Dla mnie oznacza to ze mam watpliwosci (a co do reszty
            forumowiczow to niech Pani Katarzyno, juz im pozostawi wyrobienie sobie opini
            co do meritum sprawy)co do kregoslupa moralnego obecnego Dyrektora
            Administracyjnego Urzedu Marszalkowskiego. Wiec jakos nie moge uwierzyc ze i w
            Urzedzie Wojewodzkim pan Andrzej Kijak nie probowal "czegos " dla swoich
            decydentow czy to sluzbowych czy tez partyjnych "zrealizowac". Ale sama Pani
            pisze, ze tam mial trudniej- no coz kontrola w tym Urzedzie jest po postu
            lepsza i niezbyt naiwna (czego nie mozna powiedziec o urzedzie jakim jest Urzad
            Marszalkowski oceniajac po wynikach jakichkolwiek kontroli- np. w Wydziale
            Rolnictwa, Rozwoju Wsi i Srodowiska na pismo dyrektora Zwolinskiego do Meyera-
            Marszalka Wojewodztwa - ktory nawet kontrolujacym mowil gdzie maja szukac -
            dotyczacym wykrycia (jak ten pan Zwolinski napisal w swoim donosie) "korupcji
            w Departamencie" i prosi o przeprowadzenie kontroli. I co - i nic. Kontrola
            byla, byla. Ani nie wykryto korupcji , ani Zwolinski nie polecial za publiczne
            pomowienie urzednikow. Co do dalszej czesci Pani wypowiedzi, Pani Kasiu, to juz
            starozytni grecy, w Atenach mieli w swoim jezyku okreslenie na takie osoby
            ktore nie interesuja sie polityka, otoz brzmialo ono - Idiota. Na tym koncze i
            zycze wyciagniecia konstruktywnych wnioskow juz w Nowym Roku - moze jako
            czlowiek i mezczyzna pan Andrzej Kijak soba cos reprezentuje ale ja nie mam
            Pani doswiadczenia wiec pozostaje mi uwierzyc Pani na slowo. Pozdrawiam Roy
        • Gość: Karol Re: Marszałek kupuje peugeoty i stanowisko do min IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.05, 14:00

Zgadzam się z opinią Pani Katarzyny. Niestety mało kto wie, że Pan Kijak i Pan
          Pozorski tworzyli podwaliny Urzędu Marszałkowskiego i tworzyli zgrany tandem
          we współpracy na tej niwie. Dziwię się natomiast dlaczego Pan Pozorski, który
          jest obecnie W-ce Prezesem Portu Lotniczego w Goleniowie miałby mieć coś
          współnego z przetargami w Urzędzie Marszałkowskim. Panie Roy coś z pana
          informacjami jest nie tak, trochę obiektywizmu a nie zatrzetrzewienia.
          • blackexit Re: Marszałek kupuje peugeoty i stanowisko do min 02.01.05, 10:30
            Gość portalu: Karol napisał(a):

>
            > Zgadzam się z opinią Pani Katarzyny. Niestety mało kto wie, że Pan Kijak i Pan
            > Pozorski tworzyli podwaliny Urzędu Marszałkowskiego i tworzyli zgrany tandem
            > we współpracy na tej niwie.

trudno sie jakby nie zgadzac samym ze soba. a ci jak tworzyli podwaliny pracujac
            gdzie indziej?
            pozdrawiam black
          • Gość: roy Re: Marszałek kupuje peugeoty i stanowisko do min IP: 80.55.148.* 02.01.05, 14:45
            Witam
            Bez zacietrzewienia przypominam po prostu fakty . Ja osobiscie do pana Kijaka
            nic nie mam (po prostu pasuje on do tego urzedu gdzie pracuje)ale rozmawiajmy o
            faktach. Jesli pan R. Pozorski pracuje obecnie jako W-ce Prezes Portu
            Lotniczego w Goleniowie to jesli jest Pan zorientowany w sprawie panie Karolu
            to wie pan dlaczego spotkal go taki awans ze strony Meyera. Sam Pan pisze ze
            ten zgrany tandem kladl podwaliny pod Urzad Marszalkowski- Ok, tu sie z Panem
            zgadzam ile wtedy przetargow przez ten Urzad przechodzilo a szczegolnie przez
            departament ktorym zarzadzal R. Pozorski mozemy tylko sie domyslac wiec pan
            Anrzej mial dobra szkole. Jak sadze to akurat ten Departament Urzedu
            Marszalkowskiego (w odroznieniu od innych urzedow i ich Departamentow
            Administracyjnych o ktorych glosno w mediach przeprowadzal te przetargi
            uczciwie, 0t po prostu oaza praworzadnosci na pustyni sprzeniewierzen
            i "ustawianych" przetargow. A moze miesci sie w tak zawnej "czarnej liczbie"
            przestepst nie wykrytych? Ja nie wiem ale Pan na pewno wie Panie Karolu gdyz
            pisze Pan bardzo stanowczo na ten temat. Teraz Pan A. Kijak jest dyrektorem
            Departamentu Administracyjnego w tym samym Urzedzie Marszalkowskim gdzie zajal
            miejsce pana R. Pozorskiego coz ktos, kto go zatrudnil wiedzial, ze moze na
            lojalnosc i zrecznosc pana Andzreja Kijaka liczyc (szczegolnie w kontekscie
            zamowien publicznych kiedy trzeba bedzie robic remont nowej siedziby do ktorej
            od dluzszego czasu Meyer- obecnie Marszalek Wojewodztwa sie przymierza,kupic
            jakies nowe samochody czy tez (po tym jak pani Mitura odeszla z Wydzialu
            Turystyki z powodu publicznych pytan z watpliwosciami co do uczciwosci
            przetargow na publikacje dotyczace promocji)na zakup publikacji niezbednych dla
            promocji Wojewodztwa. te pomowienia z Kuriera to bzdury przeciez nie siedzial
            (tak jak i inni pracownicy Urzedu Marszalkowskiego np. w Departamencie Kultury
            i Edukacji). Otoz Panie Karolu wiekszosc ludzi w Polsce nie wierzy zeby jakis
            urzednik bez zgody przelozonego sam z siebie ustawial przetarg. Fachowo sie to
            chyba nazywa sprrawstwo kierownicze, ale jak pan pewnie slyszal np. w sprawie
            pani Jakubowskiej bardzo trudne do udowodnienia gdyz przelozeni polecenia
            wydaja ustnie. Tak, tak Panie Karolu zrecznosci panu Andrzejowi Kijakowi nie
            mozna odmowic- mial dobra szkole w SLD, partii jak wiadomo ludzi o czystych
            rekach - oraz nabytego doswiadczenia a takze wiedzy ktora go czyni
            niebezpiecznym dla niektorych z dygnitarzy. Ot i ma Pan tajemnice zmiany urzedu
            przez Pana Andrzeja Kijaka i jakby uciecia sprawy w zarodku tych "garazy" o
            ktorych pisala prasa a pan Andrzej pewny ze dochowa tajemnic jakie dotycza
            sponsorowania SLD przed wyborami ma pewne stanowisko pracy jak nie w jednym to
            w drugim urzedzie szczebla regionalnego. Pozdrawiam Roy
      • blackexit Re: Marszałek kupuje peugeoty i stanowisko do min 02.01.05, 10:14
        Gość portalu: Elek napisał(a):

> przychodnie,

przychodnia byla od zawsze.

dojście dla
        > niepełnosprwanych,

jak idzie sie do przychodzi jest taka sprzalka w dol orzekanie o
        niepelnosprawnosci a za strzalka jakies 40 stromych schodow. :)

>bankomat dla urzedników,

rewelacja moglby mi te zjeden w domu postawic?

u Jednak komuś z władz urzedu bardzo to nie odpowiadałao
        > idlatego pan kijak sam postanowił odejść a szkoda.

odszedl znienawidzony przez absolutnie wszytkich po przekretach opisywanych prze
        z kurierek. pozdrawiam black
    • Gość: ddh Re: Marszałek kupuje peugeoty i stanowisko do min IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.01.05, 13:11
      Przecież to wszystko to pierwotne gołodupce i hołota. Teraz się dowartościowują.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka