Dodaj do ulubionych

Szczecin cały czas nie ma "Planu rozwoju lokaln...

IP: *.iscnet.pl 10.01.05, 21:02
Kolejna bzdura z ust wysokich urzędników UM. Termin naboru projektów (14
stycznia) był powszechnie znany od, co najmniej, października. Od listopada
była o tym informacja na stronach Urzędu Marsząłkowskiego - więc to co mówi P.
Krawiec to czyste kłamstwo. I 6 tys. euro wyrzucili na plan rozwoju, zrobiony
przez DGA. W takim krótkim czasie nie da się tego zrobić dobrze. Poza tym -
zostało kilka dni do końca naboru. Gigantyczna kasa może przejśc bokiem. I
niech tylko wtedy nikt nie mówi, że to Unia jest zła i nie daje ksay. Debile
się biorą za rządzenie to tak się to kończy.
Obserwuj wątek
    • Gość: F Re: Szczecin cały czas nie ma "Planu rozwoju loka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.05, 23:35

czyz nie jest to wazniejsza wiadomosc niz aniol of freedom?
    • Gość: andreas o ku.. IP: 62.233.223.* 11.01.05, 00:00
      ja Cie pie.., zartujecie sobie chyba tera...
      tak? zartujecie!
    • Gość: Olej Ale za to mamy Pomnik !!! n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.05, 08:32
      • albert_c Re: Ale za to mamy Pomnik !!! 12.01.05, 12:24
        no nie tylko pomnik, bo mamy:

- nowego swietnego dyrektora w urzedzie, do bani czy cos takiego sie nazywa, no
        i smiechu z jego garnitura jest sporo
        - mamy swietnych kopaczy w miescie dzieki interwencji w Piers Dentego
        - mamy najlepszego z mozliwych inwestorow (czyt. Hiszpan)
        - mamy kaskade z ktora juz zupelnie nie wiadomo co zrobic
        - mamy na karku proces o 20 mln zl za pogon

- mamy i mamy...no prawie juz wszystko oprocz planu rozwoju, no ale kto tam
        bedzie takie nici szyl, no bo przeciez nie Krawiec.
    • Gość: ja Filantropia IP: *.echostar.pl 11.01.05, 09:26
      Nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło.Będzie więcej pieniędzy do podziału
      dla innych. Miasta i gminy województwa zachodniopomorskiego powinny wysłać
      podziękowania do Szczecina.
    • malky bzdura 11.01.05, 10:08
      nie opowiadaj takich pie.. kolego. Info na stronie UM pojawilo sie
      rzeczywiscie na poczatku grudnia - sam sobie sprawdz z na stronie jaka jest
      data komunikatu. Nie zmienia to faktu, ze sa tycy co wiedzieli wczesniej kiedy
      to tam sie pojawi, a krawiec z kolegami zupelnie do tego byli nieprzygotowani.
      • Gość: majki Re: bzdura IP: *.szczecin.uw.gov.pl 11.01.05, 12:51
        "pon, 29 listopada 2004 08:34" - to jest data zamieszczenia ogłoszenia o
        naborze na stronie UM. Jeśli dla Ciebie jest to początek grudnia to ok. a jeśli
        p. Krawiec twierdzi, że dowiedział się w połowie grudnia to świadczy to tylko o
        organizacji w Urzędzie Miasta. Dodam tylko, że jakiś miesiąc przed ogłoszeniem
        tej informacji można było sie tego dowiedzieć dzwoniąc do Urzędu
        Marszałkowskiego. Ale trzeba podnieść słuchawkę, komu się chce... Co do tego,
        że są nieprzygotowani Jurczyk&Co to się zgadzam zupełnie.
    • Gość: andreas dziekujemy Panu panie Jurczyk IP: 62.233.223.* 11.01.05, 12:32
      mamy najwieksze bezrobocie - 27 proc.
      nie nadążamy zrobic planów - to chyba nikt nie zrobił, jak tak
      znienacka zmienili termin?
      Pare lat temu znajomi w Szczecinie usadowili Fundacje Polsko-Kanadyjska
      bo Szczecin był najszybciej rozwijającym sie miastem,
      miał najlepsze perspektywy rozwoju.
      Postanowlili tu inwestować pomoc i pieniadze!

A teraz co mamy? MAGAZYN ludzi nikomu tu niepotrzebnych?
      Sypialnie dla całej Polski... Magazyn nieudaczników?
      Dziekujemy Panu Szanowny Panie!
    • Gość: Fugazi dakie tam DYRDYMAŁY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.05, 14:47
      Szanowny Panie,
      Bezrobocie to jest problem. Rzeczywiście bo to i emerycie i renciści bez pracy,
      bieda.
      Szanowny Panie, ale tak nie wchodząc w te liczby to najważniejsze ze Szczecin
      się rozwija.
      Planujemy oggromne inwestycje, Szanowny panie.
      Był wczoraj u mnie osobiście taki jeden co chce.
      Ja mu że w szczegóły nie wchodzę bo od tego mam innych ale teraz to mogę
      powiedzieć.
      Będzie basen.
      Tysiące nowych miejsc pracy.
      Przeciwpożarowy - to prawda, ale ważne ze się dużo robi.
      Ten rok to będzie rok inwestycji. Zapowiadałem ze będzie ten rok udanym i nikt
      nie może tego podważyć. Był, o przepraszam najmocniej – będzie to rok udany.
      Szanowny.
      I na koniec powiem ze dziś w nocy wrócił jakiś tam mój zastępca, nie pamiętam
      nazwiska, ale nie o to chodzi, i mi powiedział ze rusza wielka inwestycja pod
      Hamburgiem.
      To dla nas wielkie możliwości. Da nam znowu szanse. Bo szanse dla Szczecina to
      sprawa najważniejsza.
      Teraz kończę ale ja jeszcze pokaże. I te plany i te dotacje to tak naprawdę to
      ten tego -szczegół.
      My żadnych pieniędzy nie potrzebujemy, ani tam Niemca ani innego tam kapitału.
      Musimy wyzwolić lokalne możliwości.
      Bo i stocznia itd.

Życzę szanowni aby było dobrze. A ja słowa dotrzymuję.

...................
      (podpis nieczytelny)

(Fugazi)
    • Gość: robbski Re: Szczecin cały czas nie ma "Planu rozwoju loka IP: 213.155.190.* 11.01.05, 18:28
      Licytujecie się czy ogłoszenie ukazało się w październiku czy listopadzie, a ja
      wam powiem, że ten Plan Rozwoju Lokalnego (tzw. PRL) powinien być uchwalony i
      zrobiony na początku 2004 r. bo jedno rozdanie unijne kasy już było i nikt w
      Szczecinie nie mógł złożyć proj. do Priorytetu III ZPORR!!! Powiem wam, że
      akurat tam gdzie ten dokument był potrzebny kasę dostali wszyscy ci, co złożyli
      projekty! Żaden nie został odrzucony (było ich mało - tyle że akurat starczyło
      dla wszystkich chętnych). Te pieniądze mogły trafić na mase mniejszych
      inwestycji w Sz-nie. Ale nie trafią. Bo po 14 I zostanie rozdana
      najprawdopodobniej cała kasa ze ZPORR. I Szczecin poczeka na nastęne rozdanie
      unijnych pieniezy do następnego okresu programowania 2007 - 2013... No
      comments. W końcu to extremalnie bogate miasto.
      • Gość: andreas czy to n ie jest sprawa dla... IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 11.01.05, 19:09
        czy to nie jest sprawa dla... reportera!
        Bo prokurator pewnie takimi rzeczami sie nie interesuje,
        bo zawsze mozna to wytłumaczyc, ze sie nie wiedziało,
        taka nieswiadomość na stanowisku!

Radni, Prezydent siebie warci w tej kadencji.
        Tak sie szamocą w tym bagienku, tak szmocą...
      • Gość: bo wiem. Re: Szczecin cały czas nie ma "Planu rozwoju loka IP: *.iscnet.pl 11.01.05, 20:41
        Zgadzam się z Tobą zdecydowanie co do PRL. Myślę tylko, że nie cała kasa pójdzie
        14 stycznia - zostaną jakieś ochłapy z priorytetu I (1.5 na przykład
        wykorzystane jest w 11 %). III chyba na 100 % pójdzie w całości. True, true...
        Czy ktoś za to beknie pytam GŁOŚNO?!
    • Gość: gÓWNIARZ\ [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.05, 19:02
      Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
    • Gość: elżbieta romero Re: Szczecin cały czas nie ma "Planu rozwoju loka IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.01.05, 23:51
      W poniedziałek odbyły się dwie sesje RM o 10 o pomniku grudnia 80 na godz.13
      przewidziana była sesja na której miano uchwalać bardzo ważne ( tak uważałam )
      dla naszego miasta uchwały :Plan rozwoju lokalnego,strategia rewitalizacji,plan
      inwestycyjny.Poszłam na tę o 13.Chciałabym podzielić się z Państwem moimi dość
      smutnymi refleksjami :
      1.Estetyka ma wymiar polityczny - lewa strona "fantomy" prawa strona-"anioł"
      ( "fantomy"- straszą a "anioł" w niczym nie przypomina anioła a raczej jakiegoś
      obcego z innej planety)
      2.Z porządku obrad zdjęto "plan rozwoju lokalnego" niezgodnie z regulaminem-
      dwa razy Przewodniczący Stopyra przeprowadził reasumpcję głosowania powód:
      radni się na nie spóźniali !!(Gdyby za trzecim razem nie osiągnęli 16 głosów
      za zdjęciem planu z porządku obrad to pewnie byłoby więcej reasupcji). Nikt nie
      protestował!
      • albert_c Re: Szczecin cały czas nie ma "Planu rozwoju loka 13.01.05, 11:17
        Gość portalu: elżbieta romero napisał(a):

> 2.Z porządku obrad zdjęto "plan rozwoju lokalnego" niezgodnie z regulaminem-
        > dwa razy Przewodniczący Stopyra przeprowadził reasumpcję głosowania powód:
        > radni się na nie spóźniali !!(Gdyby za trzecim razem nie osiągnęli 16 głosów
        > za zdjęciem planu z porządku obrad to pewnie byłoby więcej reasupcji). Nikt
        nie
        >
        > protestował!

* przyznam ze widzialem nie raz i nie dwa przewodniczacego w akcji i wcale mnie
        nie dziwi, ze tak sie stalo. zreszta nie pierwszy raz p. Stopyra nie panuje nad
        co sie dzieje, a ciezko czasem panwoac nie znajac regulaminu. coz.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka