Dodaj do ulubionych

Znów wypadek na Hangarowej

• Gość: Gorgus PIOTREK trzymaj sie -bedziemy pamietac IP: *.barlinek.com.pl 03.02.05, 12:42
      Piotrek byl moim przyjacielem od najmlodszych lat.. Poznalismy sie w pierwszej
      klasie podstawowki. Bede go zawsze wspominal jako wyjatkowego czlowieka,
      pogodnego, kolezenskiego, milego i jednego z tych dzieki ktorym wogole zyje bo
      byl przy mnie gdy potrzebowalem przyjaciol.
      Przykro mi ze ja nie moglem mu sie odwdzieczyc :(
      Dolaczajac sie do dyskusji chcialbym tylko powiedziec ze Picek moze i jechal za
      szybko? ale nie pierdzielcie ze to wylacznie jedyna przyczyna.
      W Polsce jest zwyczaj ze jak cos jest spaprane to sie stawia znak i po
      sprawie !! Dlatego wlasnie jest ich tak wiele!! Ludzie niestety dalej
      umieraja !!
      Natomiast wszystkim ktorzy wypowiadaja sie o Piotrku w tonie "debil","idiota"
      itp. mowie gorace i cieple SPIE..JCIE !!!
      Najwazniejsze ze wszyscy ktorzy go znali beda go na pewno wspominac jako
      PORZADNEGO I WSPANIALEGO CZLOWIEKA!!
      ---
      Łukasz vel Gorgus -Barlinek
      • Gość: he he Re: PIOTREK trzymaj sie -bedziemy pamietac IP: 195.85.249.* 03.02.05, 13:25
        ale gdzie piotrek ma sie trzymac DEBILU on nie zyje już?????

POWIEDZ TO JEGO RODZINIE
        • Gość: Gorgus Re: PIOTREK trzymaj sie -bedziemy pamietac IP: *.barlinek.com.pl 03.02.05, 13:38
          No coz z twojej wypowiedzi jednoznacznie wynika tWOJ (z malej celowo) iloraz
          inteligencji 150 (minus!)
          Dlatego nie bede komentowal ani odpowiadal na glupie pytania IMBECYLI!!
      • Gość: bar Re: PIOTREK trzymaj sie -bedziemy pamietac IP: *.barlinek.com.pl 03.02.05, 13:48
        Dzieki Łukasz, Piotrek spoczywaj w spokoju na zawsze pozostaniesz w naszej
        pamięci.
      • Gość: Gosc Re: PIOTREK trzymaj sie -bedziemy pamietac IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 03.02.05, 17:55
        Bedziemy o Tobie pamietac Piotrze!

Tomek, Szczecin
      • Gość: _ Zapalmy świeczkę... [*][*][*][*][*][*][*] IP: *.NAT.zsi.pl 03.02.05, 18:54
        • Gość: M.P. Re: Zapalmy świeczkę... [*][*][*][*][*][*][*] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.05, 21:03
          [*]
      • Gość: myślący Re: PIOTREK trzymaj sie -bedziemy pamietac IP: *.fnet.pl / *.fnet.pl 04.02.05, 21:50
        żal każdego czlowieka który ginie ale od kiedy mamy prawo wyboru, jeździmy albo
        szybko albo wolno musimy nauczyc się jednego DECYZJA = ODPOWIEDZIALNOŚĆ i
        koniec z jęczeniem bo nie ma sensu.
        Inna zupełnie sprawa, że mimo ograniczen prędkości w terenie zabudowanym
        chciałbym aby wykonawcy i urzędnicy tak pracowali aby drogi były bezpieczne.
      • uhurzysko Re: PIOTREK trzymaj sie -bedziemy pamietac 05.02.05, 23:05
        Piotr byl moim znajomym ...
        niestety byl...
        dlugo sie nie widzielismy i zaluje ze wiecej juz Go nie zobacze
        wszyscy, ktorzy mowia o Nim zle po prostu Go nie znali
        Madzia, jestesmy z Wami...
      • Gość: Damian Re: PIOTREK trzymaj sie -bedziemy pamietac IP: *.e-cho.com.pl 06.02.05, 22:23
        Masz rację! Też będę wspominał Piotrka jako sympatycznego, uczynnego i
        koleżeńskiego człowieka. Każdy ma swoje wady, bo któż z nas nich nie ma. Wszyscy
        z Was piszący na forum epitety na tego wspaniałego człowieka, dajcie sobie
        spokój. Dostrzegacie drzazgę w oku człowieka, chociaż nie widzicie belki na
        swoich plecach. Najszczersze wyrazy współczucia dla całej rodziny, tej z
        Barlinka i tej ze Szczecina. Oby było jak najwięcej takich ludzi jak Piotr. Na
        pewno Go nie zapomnę, bo wiele dla mnie zrobił i to w czasie, w którym było mi
        naprawdę ciężko. Spoczywaj w pokoju.

Damian z Choszczna
    • Gość: p Co za bzdura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.05, 13:39
      Droga zla czy wariaci jezdza za szybko, popelniajac przestepstwo ???
      • blackexit Re: Co za bzdura 03.02.05, 14:27
        Gość portalu: p napisał(a):

> Droga zla czy wariaci jezdza za szybko, popelniajac przestepstwo ???

jedno i drugie. pozdrawiam black
      • Gość: lukas_ka Re: Co za bzdura IP: *.szczecin.mm.pl 04.02.05, 01:05
        jeżdżąć za szybko popełniasz WYKROCZENIE a nie przestępstwo. Nie komentuj jak
        nie wiesz co mówisz.Widać kierowca z ciebie żaden. A o drodze nie jeden expert
        się wypowiadał. W końcu nie dla zabawy wyłączono prawy pas ruchu.
    • Gość: Ziggi Re: Znów wypadek na Hangarowej IP: *.sympatico.ca 03.02.05, 14:01
      Dla idotow przekraczajacych szybkosc i jadacych nieostroznie mamy wydawac
      miliony na przebudowe skrzyzowania? Dajcie je lepiej biednym dzieciom.
      • blackexit Re: Znów wypadek na Hangarowej 03.02.05, 14:28
        Gość portalu: Ziggi napisał(a):

> Dla idotow przekraczajacych szybkosc i jadacych nieostroznie mamy wydawac
        > miliony na przebudowe skrzyzowania? Dajcie je lepiej biednym dzieciom.

neimiliony a 300 tys i chodzi o naprawe rzeczy spartolonej. jesli gosc bedzie
        jechal jak wariat na lewym pasie a ty bedziesz na prawym i on wyleci z drogi
        ktora jest zrobiona jako katapulta to wywali ciebei dokladnie w te bp.
        pozdrawiam black
        • Gość: mac Re: Znów wypadek na Hangarowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.05, 14:55
          A ja mam prostszy i tańszy pomysł. Wystarczy na pylonie BP umieścić dwa
          policyjne koguty. Włączone 24 h na dobę. Podpory wiaduktu trochę zasłaniają to
          miejsce, więc kierowcy nie będą wiedzieć, czy stoi tam naprawdę policja, czy
          tylko miga kogut. Efekt gwarantowany. Inna opcja to słup fotoradaru (albo jego
          imitacja). Niewielu będzie chętnych do przekraczania tej 50-tki o więcej niż
          20 :)
        • Gość: Maurycy Re: Znów wypadek na Hangarowej IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 03.02.05, 15:46
          > neimiliony a 300 tys i chodzi o naprawe rzeczy spartolonej. jesli gosc bedzie
          > jechal jak wariat na lewym pasie a ty bedziesz na prawym i on wyleci z drogi
          > ktora jest zrobiona jako katapulta to wywali ciebei dokladnie w te bp.
          > pozdrawiam black

Bleki przeciez wiesz ze jest w planie przebudowa tego skrzyżowania, znaczy
          oddalenie od siebie jezdni w związku puszczeniem pomiędzy jezdniami torów
          tramwajowych, więć czy twoim zdaniem jest sens robić tymczasową prowizorkę ?
          • blackexit Re: Znów wypadek na Hangarowej 05.02.05, 17:17
            Gość portalu: Maurycy napisał(a):

>
            > Bleki przeciez wiesz ze jest w planie przebudowa tego skrzyżowania, znaczy
            > oddalenie od siebie jezdni w związku puszczeniem pomiędzy jezdniami torów
            > tramwajowych, więć czy twoim zdaniem jest sens robić tymczasową prowizorkę ?

nie wiadomo kiedy takie cudo jak szybki tramwaj wtu zaistnieje a ludzie gina juz
            teraz. pozdrawiam black
          • robert.szczecin Kiedy przebudować skrzyżowanie 07.02.05, 23:26
            W tym wypadku jedno nie przeszkadza drugiemu. Wręcz przeciwnie - najpierw
            trzeba przesunąć jezdnię wylotową (przy okazji łagodząc feralny łuk i
            zmieniając kierunek pochylenia poprzecznego na nim) i wybudować wiadukt, a
            dopiero po przerzuceniu ruchu na nową jezdnię i nowy wiadukt, będzie można
            rozebrać starą jezdnię i wybudować torowisko tramwajowe.
            To, że jezdnia będzie przesunięta dzisiaj, a nie za kilka lat, w niczym nie
            przeszkadza budowie SST, a wręcz ją ułatwia. I nie ma tu potrzeby robić
            prowizorki - można i trzeba to wszystko przebudować od razu w docelowym
            kształcie (by potem dobudować tramwaj).
        • Gość: dziuwa Re: Znów wypadek na Hangarowej IP: *.iscnet.pl 03.02.05, 21:49
          Dla czego mam jeździć 50 na pięknej dwupasmówce, tak jeżdże po mieście tam
          chciałbym bezpiecznie pomykać 90.

• Gość: lukas_ka Re: Znów wypadek na Hangarowej IP: *.szczecin.mm.pl 04.02.05, 02:25
        Idiota jesteś bo w ten sposób komentujesz cudzą śmierć.
    • Gość: Mietek Do handlowcow IP: *.blue.net.pl / 83.16.237.* 03.02.05, 15:34
      Wypowiada sie tu tylu przyjaciol i wspolpracownikow zmarlego. Nikt z Was nie ma refleksji, ze mogliscie sprobowac powiedziec koledze, kiedy zyl, ze jesli dalej bedzie przeginal z szybkoscia to skonczy na slupie ? Mial kilka mandatow za zbyt szybka jazde. Nikt drodzy handlowcy w sluzbowych samochodach nie jest niesmiertleny. Po prostu zwolnijcie o 10 km/h i odpuscie 5 minut na dojazd. To na prawde jest latwe i wystarczajace. Bedziecie dluzej cieszyli sie soba.
    • Gość: dfg Re: Znów wypadek na Hangarowej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.05, 15:39
      szkoda ze nie lecial 200km/h to moze by w BP nie trafil
    • Gość: midat Moja definicja urzędasa! czyż nie? "Pustostan" IP: *.vx.pl / *.vx.pl 03.02.05, 15:52
      Urzędas to ludź bez kręgosłupa moralnego, bez poczucia estetyki, bez własnego punktu widzenia, bez jaj!! Urzędasy to szara masa kierowana przez wybitnie uzdolnione jednostki ulepione z tej samej gliny i jednakowo puste w środku, tzw "pustostany".
      • Gość: zibi Re: takich złych projektó drog jest w mieściewiele IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.05, 16:06
        kolejnym będzie Krzywoustego. Wydział Inwestycji realizuje projekty nie mając
        przygotowania i oceny właściwych potrzeb. była hangarowa,taczaka,mickiewicza
        teraz będzie krzywoustego. Pani rajkiewicz kasę trzepie w postaci łapówek od
        projektantów i wykonawców a ludzie gil
        nęli i ginąc będa.
    • Gość: ja ujawnić nazwiska! osób, które przyczyniły się do IP: *.168. / *.gryfnet.szczecin.pl 03.02.05, 16:37
      ujawnić nazwiska! osób, które przyczyniły się do tego, że już przynajmniej 5 samochodów rozbiło się a jedna zginęła... i z ich pensyjek, ubezpeczeń pokryć koszty tej morderczej fuszery!

poza tym na Wszystkich Świętych też jest tak morderczo przebudowany zakręt - przynajmniej raz w tygodniu ktoś ląduje w krzakach!!!
      • Gość: Pawel Re: ujawnić nazwiska! osób, które przyczyniły się IP: 83.168.96.* 03.02.05, 20:01
        > ujawnić nazwiska! osób, które przyczyniły się do tego, że już przynajmniej 5
        sa
        > mochodów rozbiło się a jedna zginęła...
        Poszukaj tych nazwisk na cmentarzu centralnym...
      • shp80 Re: ujawnić nazwiska! osób, które przyczyniły się 04.02.05, 00:00
        > poza tym na Wszystkich Świętych też jest tak morderczo przebudowany zakręt -
        > przynajmniej raz w tygodniu ktoś ląduje w krzakach!!!

Przecież tam jest ograniczenie do 40km/h. Poza tym, takie zakręty to częste
        rozwiązania stosowane w miastach krajów bardziej cywilizowanych, niż Polska.
        Mają zmusić kierowców do ściągania nogi z gazu. Szkoda, że u nas takich cudów
        jest tak mało...
        • Gość: lukas_ka Re: ujawnić nazwiska! osób, które przyczyniły się IP: *.szczecin.mm.pl 04.02.05, 00:56
          Poza tym, takie zakręty to częste
          > rozwiązania stosowane w miastach krajów bardziej cywilizowanych, niż Polska ??

Czy ty się słyszysz?? Zakręt o złym profilu,wyłączonym skrajnym pasie,to jest
          rozwiązanie w cywilizowanym kraju?? Ty to jesteś dopiero cywilizowany.. Zabić
          kilka osób żeby inne miały nauczke..?? Może przestawmy sygnalizacje w mieście i
          wpuszczajmy pieszych szybciej na jezdnie, może jak zginie kilka osób to inni
          się nauczą najpierw spojrzeć a potem przechodzić nawet jak mają zielone???
          Zastanów się dwa razy zanim mi odpowiesz,bo widze rozumem nie grzeszysz...
          • shp80 Re: ujawnić nazwiska! osób, które przyczyniły się 04.02.05, 01:51
            > Czy ty się słyszysz?? Zakręt o złym profilu,wyłączonym skrajnym pasie,to jest
            > rozwiązanie w cywilizowanym kraju?? Ty to jesteś dopiero cywilizowany..

Może się wreszcie odpieprzysz? Umiejętność czytania za zrozumieniem to wybitnie
            nie twoja specjalność. Piszę o ul. Wszystkich Świętych, wąskiej miejskiej ulicy
            z dwoma pasami ruchu, a nie o wielopasmowej ul. Hangarowej.
            Jak słyszę takie wypowiedzi, jak twoja, to z miłą chęcią wszędzie postawiłbym
            progi spowalniające...

> Zabić
            > kilka osób żeby inne miały nauczke..??

Wprowadzić rozwiązania, by normalni ludzie nie byli narażeni na debilizm innych.
            Wiesz, co to jest teren zabudowany, czy ta definicja jest ci kompletnie obca?

> Może przestawmy sygnalizacje w mieście i
            > wpuszczajmy pieszych szybciej na jezdnie, może jak zginie kilka osób to inni
            > się nauczą najpierw spojrzeć a potem przechodzić nawet jak mają zielone???

"Nawet, jeśli mają zielone?" Łachę ku.. robisz, że ktoś ma zielone światło i
            chce bezpiecznie przejść przez jezdnię? Spróbuj te swoje teorie stosować za
            granicą, a szybko cię przymkną...

> Zastanów się dwa razy zanim mi odpowiesz,bo widze rozumem nie grzeszysz...

Ja się zastanawiam tak już od kilku dobrych lat... Wątpliwe jest, byś ty się
            zastanawiał...
            • Gość: lukas_ka Re: ujawnić nazwiska! osób, które przyczyniły się IP: *.szczecin.mm.pl 04.02.05, 02:19
              łatwo się nie "odpieprzę" - jeśli brak Ci argumentów to sam przestań pisań
              takie głupoty. Co to za różnica która ulica Hangarowa czy Wszystkich Świętych?
              Teoria o celowym złym profilowaniu zakrętów jest mocno przegięta i pownieneś
              się jej wstydzić.Tak się składa że mam dużo wspólnego z budownictwem i nie chcę
              już więcej słuchać twoich wypowiedzi na ten temat bo niekiepski z ciebie laik.
              A co to jest teren zabudowany doskonale wiem, i chcę zobaczyć jak ciągle
              jedziesz w nim 50km/h...

I przestań mi tu pisać o "za granicą to jest tak i tak" bo to jest Polska,kraj
              złych nawierzchni, źle profilowanych zakrętów, i niezniszczalnych reklam stacji
              benzynowych....
              Jak taki cwaniak jesteś to powiedz dlaczego w Polsce można trafić jeszcze na
              betonowe słupki wzdłuż dróg a np.w Niemczech wszystkie są bezwarunkowo
              plastikowe...??? Podpowiem Ci bo możesz na to nie wpaść: są właśnie po to żeby
              nikt się o nie nie zabił.A według twojej teori o celowym złym profilowaniu
              zakrętów powinny być betonowe właśnie po to żeby dać komuś nauczkę !!!
              HARDCORE !!!
              • lukas_ka ZGINĄŁ CZŁOWIEK...WIELU ZAPOMINA KOMENTUJĄC.. 04.02.05, 02:34
                • lukas_ka PROSZĘ DAJCIE JUŻ SPOKUJ..... 04.02.05, 02:35
              • shp80 Re: ujawnić nazwiska! osób, które przyczyniły się 04.02.05, 04:49
                > jeśli brak Ci argumentów to sam przestań pisań
                > takie głupoty.

Mi brakuje argumentów? To ty tworzysz jakieś herezje, wg których samochód
                powinien mieć możliwość brania zakrętów przy najwyższych wskazaniach
                prędkościomierza, w każdym miejscu na tej planecie.. Wg ciebie pewnie lepiej
                byłoby bez zakrętów.. Ino prosta i rrruuura...

> Co to za różnica która ulica Hangarowa czy Wszystkich Świętych?

Taka różnica, że Hangarowa to przelotówka, a Wszystkich Świętych to ulica o
                charakterze lokalnym, gdzie można natknąć się na ludzi...I po to ogranicza się
                tu prędkość, by dać tym ludziom jakiekolwiek szanse na przeżycie w przypadku
                ewentualnego wypadku..

> Teoria o celowym złym profilowaniu zakrętów jest mocno przegięta i pownieneś
                > się jej wstydzić.

Czy ja głoszę taką teorię? Znowu nie rozumiesz tego, co czytasz. Piszę o
                rozwiązaniach, które zmuszałyby kierowcę do ściągania nogi z gazu. Należą do
                nich m.in. zwężenia dróg (pylony itp), garby spowalniające oraz liczne zakręty.
                Ich wyprofilowanie to inna bajka. Poza tym, nic tak kierowcy nie zachęca do
                szybkiej jazdy, jak długa prosta droga, a w miejscach o dużym natężeniu ruchu
                pieszych i innych uczestników ruchu, takie rozwiązania nie są potrzebne, bo są
                po prostu niebezpieczne...

> Tak się składa że mam dużo wspólnego z budownictwem i nie chcę
                > już więcej słuchać twoich wypowiedzi na ten temat bo niekiepski z ciebie laik.

Najwyraźniej kończyłeś tą samą szkółkę, co większość tutejszych speców, którzy
                za wszelką cenę (nawet kosztem innych), próbują uszczęśliwić wyłącznie
                zmotoryzowanych...

> A co to jest teren zabudowany doskonale wiem, i chcę zobaczyć jak ciągle
                > jedziesz w nim 50km/h...

Bywa, że nawet mniej, bo sytuacja tego wymaga...
                Ale ja myślę o moich bliskich. Mam rodzinę i między nami istnieje jakaś więź.
                Jeżdżę do bólu ostrożnie.. Byłem już wielokrotnie "pouczany" długimi, trąbili
                na mnie, bo zatrzymywałem się przed zielonymi strzałkami itp... Ale ja mam
                takich ludzi głęboko w tyle...
                Dla mnie liczy się bezpieczeństwo moje i innych normalnych uczestników, a nie
                to, że zakrętu nie da się pokonać przy 180km/h, choć silnik na to pozwala..

> I przestań mi tu pisać o "za granicą to jest tak i tak" bo to jest
                > Polska,kraj
                > złych nawierzchni, źle profilowanych zakrętów, i niezniszczalnych reklam
                > stacjibenzynowych....

Dlaczego mam przestać pisać? Za granicą jest mniej wypadków, niż u nas. Czemu
                niby nie mamy brać przykładu z tych lepszych? Mieszkamy w końcu w Europie, czy
                ci się to podoba, czy nie...Tamtejsi spece od dróg mogliby wiele nauczyć
                polskich "inżynierków"... U nas stosuje się często rozwiązania niesprawdzone,
                będące efektem działania polskiej radosnej myśli twórczej...

> Jak taki cwaniak jesteś to powiedz dlaczego w Polsce można trafić jeszcze na
                > betonowe słupki wzdłuż dróg a np.w Niemczech wszystkie są bezwarunkowo
                > plastikowe...???

Bo Niemcy i podobne kraje wyprzedzają nas o kilkadziesiąt lat, zarówno w
                dziedzinie budownictwa, jak i kultury jazdy wśród kierowców....
                U nas, póki co, potrzeba ostrzejszych metod, by przywrócić buca za kierownicą
                do porządku...

> Podpowiem Ci bo możesz na to nie wpaść: są właśnie po to żeby
                > nikt się o nie nie zabił.A według twojej teori o celowym złym profilowaniu
                > zakrętów powinny być betonowe właśnie po to żeby dać komuś nauczkę !!!
                > HARDCORE !!!

Jeśli taki słupek miałby uratować życie niewinnej osobie, to jak najbardziej
                powinien stać... U nas wszystkiemu winne są drogi, drzewa, pogoda, tylko nie
                super świetni kierowcy, których zaskakuje nawet widok pieszego na przejściu dla
                pieszych...
                • Gość: lukas_ka Re: ujawnić nazwiska! osób, które przyczyniły się IP: *.szczecin.mm.pl 05.02.05, 02:42
                  Nie rozumiemy się kolego... Wsiadaj na rower i daj spokój samochodom..
                  Stwarzasz tylko zagrożenie.. A miejsce Polski w Europie znam doskonale, i jest
                  jak jest, trzeba się po prostu odnależć.Proszę o jedno, Piotr jechał za szybko,
                  nie żyje, skończmy więc na tym dyskusje.
                  pozdrawiam
              • Gość: Pawel Re: ujawnić nazwiska! osób, które przyczyniły się IP: 83.168.96.* 04.02.05, 09:35
                > Teoria o celowym złym profilowaniu zakrętów jest mocno przegięta i pownieneś
                > się jej wstydzić.Tak się składa że mam dużo wspólnego z budownictwem
                Sprzedajesz okna plastikowe? To jest twój związek z budownictwem?
                Dla twojej informacji w Niemczech, zgodnie z przepisami na zadnych lukach w
                terenie zabudowanym nie stosuje sie przechylek - wlasnie po to aby nie
                prowokowac kierowcow do zbyt szybkiej jazdy.
                • Gość: lukas_ka Re: ujawnić nazwiska! osób, które przyczyniły się IP: *.szczecin.mm.pl 05.02.05, 02:25
                  Po pierwsze teoria o złym profilowaniu zakrętach na zachodzie należy do shp80.
                  A mój związek z budownictwem wykracza znacznie dalej niż okna kolego... I radzę
                  przejechać się po Niemczech..

Szerokiej drogi..
                  • shp80 Re: ujawnić nazwiska! osób, które przyczyniły się 06.02.05, 02:08
                    > Po pierwsze teoria o złym profilowaniu zakrętach na zachodzie należy do
                    > shp80. A mój związek z budownictwem wykracza znacznie dalej niż okna
                    > kolego... I radzę przejechać się po Niemczech..
                    > Szerokiej drogi..

Widzę, że Ty dalej swoje... Nigdzie nie pisałem, że zakręty należy profilować
                    w odwrotnym kierunku... Napisałem, jedynie, że same _zakręty_ buduje się często
                    z premedytacją, tam, gdzie istnieje możliwość zrobienia prostej drogi (bez
                    zakrętów), ponieważ ma to na celu fizyczne uniemożliwienie szybkiej jazdy...
                    Niech Ci będzie - pierwszy lepszy link z brzegu (wpisane w wyszukiwarce: road
                    solutions)

www.transformscotland.org.uk/conferences/homezones2004/betterplacestolive.html

www.transformscotland.org.uk/conferences/homezones2004/HansMonderman.htm

Poprzeglądaj sobie prezentacje, bo są bardzo ciekawe. Pokazane są przykłady
                    zwężania lokalnych ulic, stosowania azyli, czy nawet sadzenia drzew blisko
                    drogi, jako elementów uspokajających ruch ("trees as traffic calming").
                    Powtórzę, bo może nie zrozumiałeś: elementy uspokajania ruchu stosuje się w
                    miejscach zamieszkałych - na ulicach lokalnych, drugorzędnych, strefach
                    zamieszkania, osiedlach itp.. czyli tam, gdzie prędkość poruszającego się
                    samochodu ma kolosalne znaczenie na bezpieczeństwo i jakość życia mieszkańców.
                    Do tego dąży się właśnie w krajach Europy Zachodniej... Poczytaj sobie może
                    publikacje Komisji Europejskiej odnośnie transportu w mieście i podobne...
                    Wróć, jak już czegoś się nauczysz...Chyba, że jesteś niereformowalny..
        • robert.szczecin Zakręt na ul. Wszystkich Świętych 08.02.05, 00:00
          Ograniczenie ograniczeniem, a faktem jest że tamtejszy zakręt ma geometrię
          niezgodną ze sztuką drogową i wprowadzającą w błąd kierowców - nie jest to
          bowiem jeden łuk o określonym promieniu, lecz połączone łuki, z nagłą skokową
          zmianą wartości promienia. Geometria powinna być dobrze zauważalna przez
          kierowcę, a tam na kierowców czeka nagła niespodzianka (nawet przy jeździe z
          prędkością 40 km/h).
    • Gość: Calibra Re: Znów wypadek na Hangarowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.05, 17:34
      Ten zakręt powinien być juz dawno przebudowany kto go zna to zawsze na nim
      zwalnia.Z reguły prawie każdy jezdzi tam z większą prędkością niż 50 km/h a to
      powoduje większe ryzyko wypadnięcia z drogi.
      Z drugiej strony kierujący nie dostosował prędkości do panujących warunków na
      drodze a rano była naprawdę nieciekawa nawierzchnia
    • Gość: oicam Re: Znów wypadek na Hangarowej IP: 217.153.6.* 03.02.05, 18:12
      Bo pilicja jest do dupy a szkoła Poka zajmuje sie pierdołami.
      Sa aktywni jak ślimaki nigdy nie patrza na pasy Wyprzedzanie i
      wymuszanie,predkośc badają tam gdzie wiadomo i nikomum to nie grozi a jakis
      inny urzedas 3 lata temu przy okazji naprawy lub innego swięta postawił znak
      prewencja lezy plany skandynawskie i ich wprowadzanie trzeba zaczynać od
      AKTYWIZACJI policji na drodze a nie w klasie. A juz super dydaktyka był
      upubliczniony list Komendanta g w sprawie fotoradarów. Kierowcy powinni byc
      ostatnimi "zawiadomionymi o tej pseudo TOLERANCJI'. I w razie draki na drodze
      policjant ma pomagać a nie czekac na poboczu ze słuchawka przy uchu na
      Dyrektywy. Sam nie jestem święty ale aby życ muszę sie dostosować nawet wbrew
      sobie. A czekajcie z usunięciem tej reklamy do wiosennej gołoledzi. Pozdrawiam
      SZEROKIEJ DROGI. Kierowcy i Policjanci kocham Was i chce jeszcze pożyć czego i
      Wam życze.
      • Gość: oicam nic nie zrobiono IP: 217.153.6.* 06.02.05, 12:39
        Podtrzymuje wszystko co napisałem w poprzednim poście policja jest do dupy nie
        obrazajac tej szlachetnej cześci ciała. Z zabezpieczenie wraku reklamy podpada
        pod przepisy kk. i potwierdza całkowity brak wyobraźni ruchowców tego miasta.
        Leczcie sie czuby. Do roboty. Dzis tam jechałem
    • Gość: J..C. Re: Znów wypadek na Hangarowej IP: *.pl / 213.155.191.* 03.02.05, 19:01
      Chyba coś jest nie tak z tą Hangarową,skoro tak często dochodzi tam do wypadków.
      Któregoś dnia wrwcałem przez Hangarową do miasta ,a że ruch na szosie był
      bardzo duży , z duszą na ramieniu wjeżdzalem na główną drogę po której kierowcy
      jechali z szaloną szybkością nie zwracająć uwagi że ktoś jedzie z kierunku
      ulicy Hangarowej.
    • Gość: Yatzec Re: Znów wypadek na Hangarowej IP: *.devs.futuro.pl 03.02.05, 21:22
      Bardzo dobry zakręt, im więcej piratów tu wyleci tym wszyscy inni kierowcy
      bezpieczniejsi! Brawo konstruktorzy! Jakby jechał zgodnie z przepisami nic by mu
      się nie stało.
      • Gość: Wsp Re: Znów wypadek na Hangarowej IP: *.devs.futuro.pl 03.02.05, 21:29
        No tak, ty swoim gazowym kadettem nie wylecisz - przykro mi, że osądzasz kogoś
        nieznajomego przez pryzmat swoich niespełnionych aspiracji i przegranego życia.
        Ale nie musisz wszystkim pisać o tym, że ci szkoda, że nie masz szybkiego auta.
        Bo i tak nie będziesz mieć.
      • lukas_ka Re: Znów wypadek na Hangarowej 04.02.05, 02:45
        życzę ci człowieku żebyś się wypier..ł na prostej.wtedy będzie wszystko jasne
        komu bić brawo..
    • Gość: cc Głupie pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.05, 21:55
      I zawsze powraca pytanie: dlaczego ten zakręt nie został jeszcze
      przebudowany... Ja mam pytanie, dlaczego jezdzi sie za szybko ? I takie pytanie
      powinna postawic gazeta - radze zaczac myslec...
      • Gość: Wsp Re: Głupie pytanie IP: *.devs.futuro.pl 03.02.05, 22:01
        Bo drogi są przestarzałe, a żyje się coraz szybciej. To znaczy, że ten gó..any
        kraj za nami nie nadąża.
    • Gość: neti Re: Znów wypadek na Hangarowej IP: *.arkonskie.v.pl 03.02.05, 22:02
      o tak wsadzmy do wiezienia pare osob odpowiedzialnych za to ze hangarowa nie
      jest autostrada, moze usunmy wszystkie barierki w miescie zeby cwoki pokroju
      tego glupka nie pozabiajly sie na nich jezdzac 150km/h po miescie??
      Dobrze ze kretyn zginol tam, a nie przejechawszy kilku przechodniow i
      skonczywszy na budynku, ale wtedy jego smierci byl by winny budynek, prawda???
      Pomyslcie nim cos napiszecie, popatrzcie na swoja rodzine i dziekujcie Bogu ze
      ten pirat gryzie ziemie, bo rownie dobrze mogl wjechac w twoich bliskich.
    • Gość: mike bezpieczniej IP: *.romnet / *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.05, 22:41
      na ulicach Szczecina zrobiło się bezpieczniej - jednego pirata drogowego mniej!
      • Gość: lukas_ka Re: bezpieczniej IP: *.szczecin.mm.pl 04.02.05, 00:46
        pirat? a jakbyś ty jechał 60km/h, co jest również ponad dozwoloną prędkość,to
        jakbyś się nazwał?? pechowiec?? taki jesteś wzorowy kierowca,że pomykasz ciągle
        50km/h albo jak znaki nakazują?? Nie komentuj lepiej bo sam się pogrążasz...
        Kierowca psu w d..pe...
        • Gość: kierowca Re: bezpieczniej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.05, 09:45
          Lukas - jesteś łajzą i tyle. Jesteś gościem po małej maturze, którego rodzice
          to PRLowskie kaleki. Dorwałeś się do kradzionego samochodu i szalejesz po
          ulicach bo w inny sposób nie potrafisz się zaprezentować. Stwarzasz zagrożenie
          dla innych swoim samochodem i swoją głupotą.
          • Gość: tata Lukasa Re: bezpieczniej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.05, 16:39
            W zasadie to masz rację.
            • Gość: luks_ka Re: bezpieczniej IP: *.szczecin.mm.pl 05.02.05, 02:36
              w zasadzie to jestescie po jednych pieniadzach.. pier...licie co popadnie, bo
              nie stac was na przemyslenia... I nie macie prawa komentowac spraw i ludzi o
              ktorych nie macie pojecia.
          • Gość: lukas_ka Re: bezpieczniej IP: *.szczecin.mm.pl 05.02.05, 02:33
            o czym ty mówisz?? kto dał ci prawo mnie osądzać?? znasz mnie?? moich
            rodziców?? chodź, spotkajmy sie i powiesz nam to wprost! czy ty wiesz jakim
            samochodem jezdze,albo w jaki sposob?? nazywasz sie kierowca bo chyba w ten
            sposob chcesz sie podbudowac! zginal czlowiek, woek stul pysk i okaz skruche, i
            nie wypowiadaj sie na tematy o ktorych nie masz pojecia...
    • Gość: abc Re: Znów wypadek na Hangarowej IP: *.szczecin.mm.pl 03.02.05, 22:53
      zginął człowiek

\_'_/
    • Gość: Ola z Barlinka Re: Znów wypadek na Hangarowej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.05, 09:49
      Żegna Cię cały Barlinek...Pamiętamy o Tobie.
      • Gość: kierowca Re: Znów wypadek na Hangarowej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.05, 09:52
        Droga Olu z niedużego Barlinka. Nie uważasz, że lepiej jek zabije się idiota,
        bo tacy nie mądrzeją. Poprostu mógłby zabić inne niewinne osoby.
        • Gość: Gorgus Re: Znów wypadek na Hangarowej IP: *.barlinek.com.pl 04.02.05, 15:44
          Droga Olu prosze tylko nie dyskutuj z iMBECYLAMI pokroju uzytkownika
          podpisujacego sie "kierowca"!
          • Gość: Gorgus Re: Znów wypadek na Hangarowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.05, 18:32
            PS: Przepraszam wszystkich IMBECYLI że ich tak ochydnie porównałem z
            pANEM "kierowcą" ale tu na forum nie moge używac cięższych słów.

---
            Gorgus -Barlinek
            • Gość: Gala Re: Znów wypadek na Hangarowej IP: *.idea.pl 05.02.05, 18:04
              Czytam te opinie i płakać mi się chce. Dlatego, że zginął człowiek - szkoda
              człowieka, ale chciał bym znać opinię Gorgusa i jemu podobnych w momencie,
              kiedy podobny fachowiec kierownicy pokroju "Ś.P." nie zmieści się kiedyś na
              jezdni i pójdzie 130 km/h na chodnik, którym akurat przechodzić będzie jego
              żona z małym dzieckiem w wózeczku. Lub ktokolwiek inny nie daj Bóg. Temu
              chwała, że zabrał z tego świata ze sobą tylko parę kilo złomu. Nie krytykuj
              więc ludzi wściekłych na tzw. kierowców-handlowców. To najgorszy typ kierowcy.
              Mi osobiście już raz samochód odesłali na złom. Na szczęście ten handlowiec-
              debilowiec ciął czarwone światła na Struga tylko "Cieniasem" i trafił
              moją "Omegę" w przednie koło. Jak szybko jechał, że w "Omedze" oberwał się
              silnik? Nie dziw się więc, że ludzie nie lubią tego typu kierowców i często ich
              nie żałują. Sami sobie zgotowali ten los.
              • Gość: Gorgus Re: Znów wypadek na Hangarowej IP: *.barlinek.com.pl 07.02.05, 10:22
                Ja sam nie lubie kierowcow ktorzy przeginaja i uwazam ze trzeba to zwalczac.
                Denerwuje mnie tylko ze moj przyjaciel oceniany jest przez ludzi ktorzy go nie
                znali. Oceniany jest za jeden blad! Za ten blad za ktory zapalcil juz najwyzsza
                cene! Ciekawe czy wszyscy ktorzy sie tak zle o nim wypowiadaja sami nidy nie
                popelnili jakiegos bledu lub wykroczenia? Uprzedzajac "madre" wypowiedzi mowie
                ze nie chodzi mi tylko o szybka jazde.
                Nie uważam za iMBECYLI ludzi ktorzy uwazaja ze jechal za szybko i dobrze ze
                nikogo nie zabil bo sam podobnie mysle. Nie pozwole jednak mowic o Nim "debil"
                itp.. Bo wiem ze byl naprawde DOBRYM CZLOWIEKIEM i nie zasluzyl sobie na to by
                jakis obcy pAJAC mowil o nim zle.
                Na tym koncze moje wypowiedzi na tym forum. Tylko w ten sposob moglem sie
                jeszcze odwdzieczyc i pomoc Piotrowi swiadczac o tym kim i jaki byl wbrew
                wszystkim glosom obcych uwazajacych sie za najmadrzejszych i mogacych oceniac
                czlowieka nie znajac go wcale.
                • tylo Re: Znów wypadek na Hangarowej 07.02.05, 12:30
                  >>Oceniany jest za jeden blad
                  bo widzisz - ten jeden jego błąd przyćmił wszystkie jego zasługi jakie by nie
                  były.

Nie znałem go, ale uważam, że szkoda każdego człowieka, który ginie a mógłby
                  żyć. I to dzieciaka, pod którym lód się załamał na rzece, pijaka, który pochlał
                  i usnął na mrozie, i takiego kierowcy.
                  Nie zmieni to faktu, że gość pomykał dużo więcej niż powinien. A zwalanie winy
                  tylko i wyłącznie na zakręt to lekkie przegięcie laski. Dla "za szybkich"
                  drzewo się zawsze jakieś znajdzie - nie te to następne. I jak nie dziś, to
                  jutro.
                  Sam przekraczam nagminnie. Ale raczej o 10-20 km i w granicach rozsądku. Jadę
                  do przodu, ale modlę się, żeby z naprzeciwka nie wyskoczył mi taki właśnie gość.
                  • Gość: Gorgus Re: Znów wypadek na Hangarowej IP: *.barlinek.com.pl 07.02.05, 14:11
                    >> bo widzisz - ten jeden jego błąd przyćmił wszystkie jego zasługi jakie by
                    >>nie były.
                    Pozwol ze powyzsze to bedzie wylacznie Twoje zdanie. Do ktorego masz prawo.
                    Choc wydaje mi sie ze przez to ze go nie znales jest to zdanie zdecydowanie
                    nieuzasadnione.
                    Mysle jednak ze Ci ktorzy go znali z pewnoscia sie z Toba nie zgodza.
                    Co do reszty calkowicie sie z Toba zgadzam.
                    Wiem ze przegial ... wielu przegielo i zyje bo po prostu mieli wiecej szczescia
                    niz On. Mogl przewidziec ze droga bedzie oblodzona.. ale nie przewidzial !! i
                    nie dostal szansy zeby poprawic blad.
                    Nie ma co tu wiecej gdybac. Moj przyjaciel nie zyje i nie wroce mu zycia ;(
                    Wypowiadam sie na tym forum tylko dlatego ze obrazaja go "ludzie" (?) ktorzy go
                    nie znali a moim zdaniem czlowieka nie ocenia sie po jednym czynie tylko po
                    caloksztalcie.
                    ZRESZTA JUZ NIE MY BEDZIEMY GO TERAZ OCENIAC!
                    Ciesze sie w tym wszystkim ze pamiec o Piotrze nie zostala splamiona niczyja
                    inna smiercia choc zdaje sobie sprawe ze moglo tak byc.
                  • Gość: SZYMON Re: Znów wypadek na Hangarowej IP: 81.210.107.* 15.02.05, 00:12
                    ZGADZAM SIE Z TOBĄ W CAŁEJ ROZCIĄGŁOŚCI. ŻYCZYŁBYM SOBIE TYLKO TAKICH MĄDRYCH
                    LUDZI ZA KIEROWNICĄ I NIE TYLKO. NIESTETY CYTUJĄC JEDNEGO Z MĄDRYCH LUDZI "
                    GDYBY GŁUPOTA MOGŁA FRUWAĆ, WIELU UNOSIŁOBY SIĘ CAŁY CZAS W POWIETRZU"
                    SZYMON
                    • Gość: ja Re: Znów wypadek na Hangarowej IP: 213.155.191.* 16.02.05, 23:33
                      niedobrze mi sie robi jak was slucham, gina tam ludzie i nie jest przypadkiem
                      ze wiekszosc z tych kilkunastu wypadkow tam wyglada identycznie. moze i czesc
                      kierowcow przesadzila z predkoscia, czesc nie a i tak wypadla z luku. jakim
                      prawem oczerniacie zmarlego???!!!! zycze kazdemu z was zeby feralny luk na
                      hangarowej nie zabil nikogo z waszych krewnych ani przyjaciol. zgadza sie ze
                      ludzie gina przez swoja glupote i szybka jazde, placa duza cene za swoja
                      brawure. ale na litosc boska czy wladze naszego miasta maja zamkniete oczy??!!
                      na tym luku zazwyczaj nie decyduje brawura kierowcow tylko slepy los ktory
                      przez zle wyprofilowana droge wyrzuca kierowcow z luku. jezdzijmy wolniej, ale
                      niech drogi beda przystosowane i miejmy pewnosc ze jesli zwolnimy to i tak nie
                      zabijemy sie na przyulicznym supie. kondolencje dla rodziny zmarłego...
    • uhurzysko zawsze bedzie w naszej pamieci 06.02.05, 11:19
      Piotra nie widzialem dawno...
      niestety nie bede mogl juz go spotkac...
      wszyscy ktorzy pisza o nim jakies bzdury nie maja racji, Piotrek byl
      rewelacyjnym czlowiekiem...
      Madziu, jestesmy z Wami...
    • Gość: Jarek Re: Znów wypadek na Hangarowej IP: *.arkonskie.v.pl 06.02.05, 22:44
      Jak czytam takie artykuly to mnie az wzburzenie bierze - za co bronic taka
      osobe?? Za to ze wlasna glupota posotawil sobie swieczke nad glowa?? Tym
      bardziej ze to nie bylo 90km/h czyli i tak zdecydowanie za duzo, a co najmniej
      110km/h w dodatku na oblodzonej drodze - tu nawet kolce by nie pomogly. Mam
      identyczna vectre, nawet kolor ten sam, a tego auta na zdjeciu w pierwszej
      chwili nie poznalem. Osobiscie gdy bylo ograniczenie do 70, zdarzalo mi sie tam
      przejechac kolo 80 i juz czulem ze mi auto znosi. A inni uczestnicy ruchu
      zawsze tylko zostawiali mi swoje tyly przed maska...
      Ludzie nie maja wyobrazni...zdarzalo mi sie tam przejechac z innymi kierowcami
      rowniez grubo ponad 100 i to autami zarowno dziadowskimi, jak i tymi z
      najwyzszej polki lacznie z kierowca zawodowym...i co?? za kazdym razem tylko
      sie modlilem zeby nie zobaczyc tych cen paliw na pylonie nie na wlasne oczy,
      ale we wlasnych oczach....
      Takie mamy spoleczenstwo i takie drogi, to o czym tu mowic....
      Cale szczescie w nieszczesciu ze innych nie pozabijal...
      • Gość: arti Re: Znów wypadek na Hangarowej IP: *.ksiazat.v.pl 07.02.05, 22:28
        moim skromnym zdaniem droga o trzech pasach to taki standard w którym nie
        powinno być mowy o braku odpowiedniego wyprofilowania.Jak by tam było płasko to
        juz jest niedopuszczalne ,a nachylenie wyrzucające z łuku to już premedytacja
        powinna być za to kara dla wykonawców za nieumyślne spowodowanie
        śmierci.Wyobrażmy sobie całkiem realna u nas sytuację:złomiarze za..bali tam
        znaki ograniczenia prędkości.Nie każdy mieszka w szczecinie i nie każdy wie ile
        tam sie juz działo.
        • robert.szczecin Jezdnia trzypasowa 08.02.05, 00:27
          > moim skromnym zdaniem droga o trzech pasach to taki standard w którym nie
          > powinno być mowy o braku odpowiedniego wyprofilowania.

Na _każdej_ drodze pochylenia podłużne i poprzeczne oraz promienie łuków
          powinny odpowiadać klasie tejże drogi oraz prędkości ruchu po niej.
          Zdarzają się drogi o trzech pasach ruchu w każdym kierunku, ale bez
          podwyższonej prędkości dopuszczalnej (np. al. Piastów), najczęściej jednak tak
          szerokie drogi posiadają właśnie podwyższone parametry techniczne. Niestety -
          jak już pisałem - w tamtym miejscu jeszcze niedawno było skrzyżowanie ze
          światłami i nie można było rozwijać tak dużych prędkości, zaś istniejące
          ukształtowanie jezni jest podzwonnym tego skrzyżowania i wciąż czeka na
          docelową przebudowę.

> Wyobrażmy sobie całkiem realna u nas sytuację:złomiarze za..bali tam
          > znaki ograniczenia prędkości.

Czyli - skoro jest to obszar zabudowany - w dzień jedziemy tam 50, w nocy 60.
          Nie widzę problemu. :-)
          • Gość: markboss Re: Jezdnia trzypasowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.05, 00:38
            RAZ ale tylko RAZ staralem sie jechac przepisowo zeby zobaczyc jak to jest,
            zostalem objechany, obtrąbiony, rozjechany itp. czulem sie jak gwiazda filmu od
            tych wszystkich dlugich swiatel w lusterku, wiec jezdze teraz dalej tak jak
            jezdzilem czyli nie zawsze przepisowo i jest okej, tacy sa polacy i tak jezdza.
            Uwazam ze w sz-n mamy o wiele bardziej kulturlanych kierowcow niz w innych
            miastach wiec i tak nie jest zle. Mysl na zakonczenie proponuje zeby kazdy za
            nim wejdzie w zakret z predkoscia ktora jedzie wyobrazil sobie w myslach jak
            wychodzi z tego zakretu z ta predkoscia i jesli tego nie widzi to niech zacznie
            zwalniac az zoabczy. (to dziala).
            Apropo powyzszych komentarzy i odpowiedzi, zginal czlowiek i nic mu zycia nie
            wroci uszanujcie to !!!! bo jutro tez moze o was ktos napisac "byl taki
            grzeczny chlopiec wypil jedno piwo z kolegami, potknal sie jak wracal do chaty
            i wpadl pod tramwaj" nikt nie zna swojego losu i nigdy nie wiesz czy nastepny
            dzien nie bedzie ostatni.
          • Gość: arti Re: Jezdnia trzypasowa IP: *.ksiazat.v.pl 08.02.05, 07:44
            ja widzę problem bo mam otwarte oczy,- 10 metrów przed i 10 metrów za jest 70-ka
            • Gość: POGRZEB PIOTRA Re: Jezdnia trzypasowa IP: 195.85.249.* 08.02.05, 09:35
              Słuchajcie zamiast pisac bzdety kim on byl przejdzie sie dzis na pogrzeb,
              CMENTARZ CENTRALNY GODZ. 12.30 8 LUTY 2005ROKU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

spojrzcie rodzinie w oczy , zonie magdzie i jej to powiedzcie, ze "rozbił sie
              debil"

• Gość: Damian Pogrzeb IP: *.e-cho.com.pl 08.02.05, 20:25
                Byłem dzisiaj na pogrzebie Piotra. Bardzo smutna uroczystosć, tym bardziej, że
                odszedł od nas w kwiecie wieku. Kto widział, ilu ludzi przybyło na tę ceremonię,
                ten mógł ocenić, jak bardzo Piotr był ceniony i poważany. A jeden błąd nie może
                go dyskryminować jako człowieka, którego wszyscy obecni podczas jego ostatniej
                drogi na pewno będą wspominać jako przyjacielskiego, uczynnego i zawsze skorego
                do niesienia pomocy. Kto wie co było przyczyną wypadku: może moment nieuwagi,
                może zamyślenie, a może niewyspanie. Nie do nas należy ocenianie tego, co się stało.
                Spoczywaj w pokoju [']
                Damian z Choszczna
                • uhurzysko Re: Pogrzeb 09.02.05, 23:00
                  O wypadku Piotra dowiedzialem sie w sobote wieczorem i do tej chwili mysle
                  dlaczego tak sie stalo, i o tym ze wszystkim nam, jego znajomym i przyjaciolom,
                  bedzie go brakowac...
                  Spoczywaj w pokoju [*]
                  • Gość: zenon Re: Pogrzeb IP: 62.233.201.* 10.02.05, 19:45
                    smutne,..
                    pewnie był dobrym człowiekiem?
            • robert.szczecin Re: Jezdnia trzypasowa 09.02.05, 09:52
              Jest siedemdziesiątka, pod warunkiem że nie znikną tam znaki "70", a znikną
              tylko "50". Jeśli złodzieje ukradną wszystkie ograniczenia prędkości, to jest
              tak jak napisałem wcześniej (50/60).
              Bezpieczeństwo użytkowników ruchu drogowego oraz podróżnych niestety czasami
              spoczywa w rękach złodziei.
    • Gość: azmont Re: Znów wypadek na Hangarowej IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 12.02.05, 22:25
      Oczywiście, że profil drogi należałoby poprawić. Ale tego typu nieprawidłowości
      jest z penością więcej. Jestem przekonany, że ta nieprawidłowość na ul.
      Eskadrowej byłaby w jakimś bliżej nieokreślonym czasie skorygowana. Jest jednak
      znak ograniczenia i jeżeli ktoś go nie przestrzega to robi to na własną
      odpowiedzialność. Poza samochodem i to w jakimś stopniu szybkim należy mieć
      również pracujące szare komórki pod 'sufitem' a nie gąbkę. TAki fakir powinien
      chodzić pieszo, no góra rower
      A może jak zrobimy dużo szumu to zostanie zrealizowana budowa A3 od Świnoujścia
      do Czech. A3 jest z pewnością pilniejsza niż ten p..ny zakręt. Ale skala,
      coo ?? Najlepszego.
    • Gość: Szymon Re: DLACZEGO NA HANGAROWEJ GINĄ LUDZIE ? IP: 81.210.107.* 14.02.05, 14:00
      CZYTAJĄC TE WSZYSTKIE ARTYKUŁY, PRZYSLUCHUJĄC SIĘ DYSKUSJOM NA TEMAT ŹLE
      WYPROFILOWANEGO ŁUKU,PLANOM BUDOWANIA BARIERKI I TO CZY ONA NIE POGORSZY SPRAWY
      PRZYCHODZI MI DO GŁOWY TYLKO JEDEN POMYSŁ : WYBUDUJMY W MIEJSCU PYLONU BP
      POMNIK LUDZKIEJ GŁUPOTY I KOMPLETNEGO BRAKU WYOBRAŹNI. ZNAKOMICIE DZIAŁAJĄ NA
      ZDJĘCIE NOGI Z GAZU POMNIKI-WRAKI PRZY NASZYCH DROGACH. DLACZEGO NIE
      ZREALIZOWAĆ MOJEGO POMYSŁU. NIECH TO BĘDZIE BARDZO REALISTYCZNIE ODDANY MÓZG
      LUDZKI ALE OCZYWIŚCIE G U M O W Y !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      Z POWAŻANIEM SZYMON, UCZĘSZCZAJĄCY TĄ TRASĄ KILKA RAZY DZIENNIE - ALE Z GŁOWĄ !
    • Gość: Ratujmy miasto !!! Re:Jechalem w ostatnia sobotedramat jak to wyglada IP: 213.155.191.* 14.02.05, 14:32
      Czy naprawde Kretyni rzadza tym miastem k.. mac, przeciez to wyglada jak
      kawalek gowna mowiac po amerykansku jeden wielki rozpizdziaj . Na co czeka
      Prokuratura az zdejma tablice!!! Jeszcze pare dni a am zloze doniesienie na
      prokuratura ze nic nie robi --tylko do kogo - podpowiedzcie
    • Gość: Mieszkaniec Re: Znów wypadek na Hangarowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.05, 22:27
      Kto ponosi odpowiedzialność?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka