Gość: mgr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.05, 18:37 Pozdrowienia dla Prof. Perenca! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: agnieszka Re: Kandydaci na rektora Uniwersytetu Szczeciński IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.05, 22:05 może nowy rektor rozwiąże ostatecznie sprawę pana Adama Sosnowskiego ? W nowym budynku wydziału humanistycznego ma on swój gabinet, ozdobiony informacją prof. dr hab. A. Sosnowski. To jest oburzające. Czy ten człowiek został usunięty z uczelni czy nie? Pobiera wynagrodzenie za swą profesurę? Jeśli nie ma zajęć ze studentami, a nie ma, to co znaczy ten gabinet, i te tytuły przyznane bezprawnie i bezpodstawnie ??? Brak słów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: be Re: Kandydaci na rektora Uniwersytetu Szczeciński IP: *.eu.org / *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.05, 22:23 pan profesor Perenc jest godną osobą...gorąco popieram tę kandydaturę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MYCHA Re: Kandydaci na rektora Uniwersytetu Szczeciński IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.05, 23:49 No, myślę! Spróbowałbyś inaczej!... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EXSTUDENY PROFESOR URBAŃCZYK NA REKTORA IP: *.devs.futuro.pl 10.02.05, 13:14 PROFESOR URBANCZYK NA REKTORA US!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qfiat Re: Kandydaci na rektora Uniwersytetu Szczeciński IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.05, 22:56 Od kiedy to na Cukrowej jest Wydział Nauk Ekonomicznych i Zarządznia???? Tam jest Zarządzanie i Ekonomika Usług. To są dwa zupełnie odrębne wydziały. Autor nie wgłębił się chyba w temat jak należy skoro takiego byka zrobił. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wujeksam Re: Kandydaci na rektora Uniwersytetu Szczeciński IP: 194.88.12.* 09.02.05, 00:01 jedynym słusznym kandydatem jest wielce szanowny profesor Perenc! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pokost Re: Kandydaci na rektora Uniwersytetu Szczeciński IP: *.client.comcast.net 09.02.05, 00:03 WNEiIZ na cukrowej taka plame to tylko pismak z GW mogl zrobic pisac pisac ale o czym i na temat ...e to sprawa drugorzedna... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziad pan redaktorzyna Gorka ... no a jakze by inaczej.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.02.05, 01:09 Na Cukrowej jest WZiEU!!! panie Gorka, wez pan sie do roboty bo to olewactwo sie dla pana zle skonczy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: pan redaktorzyna Gorka ... no a jakze by inac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.05, 01:22 Rzeczywiscie jedynym sensownym kandydatem jest prof Perenc. Wiele dobrego slyszalem!!!! teraz wszystko zalezy od senatorow. zeby tylko tarczynski w ordynacji nie nagrzebal!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Re: Kandydaci na rektora Uniwersytetu Szczeciński IP: 212.14.15.* 09.02.05, 09:16 Popieram kandydaturę prof. dr hab. Waldemara Tarczńskiego. Jest człowiekiem mądrym, odważnym i z całą pewnością będzie służył całemu Uniwersytetowi. Dotychczasowe dóswiadczenie, które zdobył będąc Prorektorem będzie Mu bardzo pomocne. Trzymam kciuki za pwodzenie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ja_aska Re: Kandydaci na rektora Uniwersytetu Szczeciński 09.02.05, 09:24 Popieram Perenca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom Re: Kandydaci na rektora Uniwersytetu Szczeciński IP: 212.14.15.* 09.02.05, 09:28 Popieram kandydaturę prof. dr hab. Waldemara Tarczyńskiego. Zgłosił swoją kandydaturę nie czekając na ewent. nową ordynację wyborczą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Re: Kandydaci na rektora Uniwersytetu Szczeciński IP: *.gazeta.pl / *.wsap.szczecin.pl 09.02.05, 09:48 od kiedy to kandydaci sami się zgłaszają? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Szanujcie głos ludu... IP: *.espol.com.pl 09.02.05, 10:20 Pamiętajmy, że rektora wybierać będzie kolegium elektorów - zbiorowisko szanowne, aczkolwiek RÓŻNYCH ludzi. Górę mogą (ale nie muszą) brać animozje, kolesiostwo, a nie żetelna ocena kandydata. Na US potrzebna jest świeże spojrzenie, osoba rzutka i szanowana. Dla mnie to P. prof. Józef Perenc. Szanowni elektorzy szanujcie głos ludu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
gaia80 Kandydaci winni byc przejrzyści 09.02.05, 11:45 Jawnośc dorobku naukowego to bardzo ważna rzecz www.nauka-edukacja.p4u.pl/ każdy kandydat winien byc przezroczysty także na okolicznośc zrobienia swej kariery Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmm Re: Kandydaci na rektora Uniwersytetu Szczeciński IP: *.pomorzany.v.pl 09.02.05, 11:49 Jak widać po opinich na forum cały wydział ZiEU popiera Perenca. Czyli szykuje sie starcie pomiędzy Cukrową a Mickiewicza. Odpowiedz Link Zgłoś
kandrasel Re: Kandydaci na rektora Uniwersytetu Szczeciński 09.02.05, 11:54 Biorac pod uwage te dwie kandydatury to lepszym rektorem bedzie prof. dr hab. Waldemar Tarczński, poniewaz juz od pazdziernika pelni nieoficjalnie funkcje rektora pod nieobecnośc Chmielewskiego i wbrew pozorom wybor jest juz chyba przesadzony!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mgr Re: Kandydaci na rektora Uniwersytetu Szczeciński IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.05, 16:54 Rywalizacja jak zwykle... Mysle ze to dobrze, wymusza postęp. Mylił się Prof. Hozer... Jak wiele osób popieram Perenca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Nowy Kandydat!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.05, 17:29 Czemu prof. Urbanczyk nie kandyduje?? Bylby najlepszym rektorem!! w 100% poparłbym jego kandydature podobnie jak moi znajomi!! a czy studenci nie moga zglaszac kandydatur? szkoda! Tylko prof. Urbanczyk zdziala duzo!! widac to po tym co sie w ostatnich latach dzieje na WNEiZ!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazik Re: Kandydaci na rektora Uniwersytetu Szczeciński IP: *.pomorzany.v.pl 09.02.05, 12:12 To juz wiem dlaczego Perenc odwołał wczoraj egzamin z moją grupą. A było to tak na godz. 16.00 miałem mieć egzamin z prof Perencem (II rok zaoczne USM). Ponieważ jestem ze Stargardu wziąłem sobie w pracy dzień wolnego. Podjeżdzam pod wydział o 15.45 patrze stoi auto dziekana, ide do sali czekam z całą grupą do 16.30 profesor sie nie zjawił. Ktoś wyjrzał przez okno i stwierdził że samochodu profesora nie ma przed wydziałem. Idziemy do dziekanatu a tam dowiadujemy sie ze Perenca nie ma w budynku bo pojechał do marszałka Meyera. Następny termin egzaminu może dziś o 16.00, ale to jest pewne bo dziekan jedzie do Niemiec. Bardzo sie zdenerwowałem i nie popieram jego kandydatury. Staciłem przez niego cały dzień. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: Kandydaci na rektora Uniwersytetu Szczeciński IP: *.nencki.gov.pl 09.02.05, 16:23 Nie ty jeden. Nie pierwszy raz Pan Prof. tak traktuje studentów (zwłaszcza zaocznych). Odpowiedz Link Zgłoś
antykajak Re: Kandydaci na rektora Uniwersytetu Szczeciński 09.02.05, 12:16 Jedynym wartym uwagi kandydatem jest prof. Leon Kieres, który założy na Uniwersytecie Wydział Lustracyjny. Dziekanem Wydziału będzie suwak, zaś prodziekanem antyknajak. Oczywiście po zlustrowani przez lustratorów w drodze lustracji lustracyjnej. Żądamy lustracji totalnej! Chorzy ze Szpitala dla Lustratów. Odpowiedz Link Zgłoś
wujtarabuk Re: Kandydaci na rektora Uniwersytetu Szczeciński 09.02.05, 12:23 Czy wszyscy kandydaci przeszli w mlodosci obowiazkowo kurs marksizmu-leninizmu? Odpowiedz Link Zgłoś
antykajak Re: Kandydaci na rektora Uniwersytetu Szczeciński 09.02.05, 13:09 Lustracja to wylustruje w drodze lustracji dokonanej przez lustratorów na podstawie przepisów o lustracji stworzonych przez Wydział Lustracyjny IPN, zatwierdzonych przez Komisję Lustracyjną Sejmu Lustracyjnego i podpisane przez Naczelnego Lustratora Instytutu Lustracji. Żądamy przyspieszenia Lustracji! Cech wytwórców luster. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wujeksam Re: Kandydaci na rektora Uniwersytetu Szczeciński IP: 194.88.12.* 09.02.05, 15:55 Wyboru Rektora nie należy traktować jako rywalizacji pomiędzy cukrową a mickiewicza. Tutaj na równym poziomie liczy się tak samo wiedza jak i charyzma a tej drugiej w moim odczuciu dużo więcej ma dziekan WZIEU Józef Perenc...pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Kandydaci na rektora Uniwersytetu Szczeciński IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.05, 16:54 ja popieram kandydature prof. Tarczyńskiego, pelnil od pazdziernika funkcje na po zamiast prof. chmielewskiego i sprawdzil sie w tym! jest osoba szanowana, madra, a przede wszystkim jako dotychczasowy prodziekan i prorektor ma wiksze doswiadczenie od drugiego kandydata! ja zaluje tylko ze nie zglosil sie inny kandydat z WNEiZ. Obecny Dziekan Urbanczyk nadawalby sie bardzo na Rektora!! to co zrobil przez osattnie dwa lata na tamtym wydziale to poprostu nie dowiara!!!!! pokazal ze mozna!! wiec za jego rzadow na US mogloby dojsc do wielu dobrych zmian!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Zapomniałam dodać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.05, 16:59 Zapomniałam dodać, że prof. Tarczyński ma dodatkowy atut. Świetnie współpracuje z ministrem Piechotą i kandydował z list SLD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Albert Sowa Tarczyński tak! IP: *.crowley.pl 09.02.05, 18:16 Jako były pracownik US, nie związany z żadnymi układami na uczelni (a przez te układy nawet "poszkodowany" - vide Filozofia w Depresji), obiektywnie popieram prof. Tarczyńskiego. Wiele razy przychodziłem do niego, jako prorektora, z różnymi podaniami i zawsze bardzo mi imponował. Jest: 1)konkretny 2)życzliwy 3) nie ściemnia, nie obiecuje, tylko od razu mówi tak lub nie 4) nie bawi się z penitentem w kotka i myszkę po to by epatować "władzą". Przykro mi, że nie znam prof. Perecna jako kontrkandydata i nie mogę i nie mogę ich ze sobą porównać, ale Tarczyński to jest to. Prawdę mówiąc bardzo nie lubię SLD i przeszkadza mi to, że prof. związał się z tą "bandycką" partią, ale jego kompetencje pozwalają mi przyrównać go do przypadku Hausnera i wierzyć, że dla US jego kandyatura jest bdb. Wyrażam tu głos sympatii i dobrego wspomnienia o prorektorze ds. Nauki. Jeśli przez przypadek przeczyta ten sondaż, to ślę serdeczne pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
anulav Re: Kandydaci na rektora Uniwersytetu Szczeciński 09.02.05, 18:57 Ludzie co wy wypisujecie i tak rektorem zostanie jakiś przydupas Chmielewskiego bo musi mieć wpływ na Uniwersytet. Perenc jest dobry ale mam małe szanse, dużo zależy od ordynacji wyborczej tzn czy wybiera senat czy kolegium elektorów jestem z 2 rozwiazaniem tak jest na większości dobrych uniwersytetów. Bo wówczas wiecj ludzi wybiera więc ciężej jest sie dogadać o stołki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: może elektor Re: Kandydaci na rektora Uniwersytetu Szczeciński IP: *.devs.futuro.pl 09.02.05, 21:32 i kogo tu poprzeć? przydałby się ktoś pokroju innego pracownika naukowego z WZiEU... czas chyba już na start kampani wyborczej i rozpoczęcie kalendarza wyborczego, jak tak dalej będzie to domysły i spekulacje bedą utrudniały normalne funkcjonowanie Uczelni i Wydziałów, ale tu głos decydujący ma aktualny Senat US, może obceny J.M. Rektor zabierze stanowisko w zakresie nadchodzących wyborów do władz Uczelni, czekamy na działanie ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BUMBUM Re: Kandydaci na rektora Uniwersytetu Szczeciński IP: *.devs.futuro.pl 10.02.05, 13:09 PROPONUJE PANA PROF URBANCZKA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bumcykcyk Re: Kandydaci na rektora Uniwersytetu Szczeciński IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.05, 15:46 Ależ to włazidupek koniunkturalny!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hahaha Re: Kandydaci na rektora Uniwersytetu Szczeciński IP: *.devs.futuro.pl 10.02.05, 18:45 E.U to pieniacz, zaorałby wszystko co się rusza na US, jeżeli nie skakałoby zgodnie z jego oczekiwaniami, apeluję do społeczeństwa akademickiego US, CHROŃCIE SIĘ PRZED EWENTUALNOŚCIĄ REKTORA E.URBAŃCZYKA, no chyba, że was podkupi, bo to też ponoć potrafi robić... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan Re: Kandydaci na rektora Uniwersytetu Szczeciński IP: *.devs.futuro.pl 10.02.05, 22:23 hii, hii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: be Re: Kandydaci na rektora Uniwersytetu Szczeciński IP: *.eu.org / *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.05, 23:35 tylko prof.Perenc-dorobek,doświadczenie,takt...zdecydowanie tak!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MYCHA Re: Kandydaci na rektora Uniwersytetu Szczeciński IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.05, 00:14 Absolutnie popieram!!!Prof. Perenca rzecz jasna. Odpowiedz Link Zgłoś