Dodaj do ulubionych

Kandydaci na rektora Uniwersytetu Szczecińskiego

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.05, 18:37
Pozdrowienia dla Prof. Perenca!
Obserwuj wątek
    • Gość: agnieszka Re: Kandydaci na rektora Uniwersytetu Szczeciński IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.05, 22:05
      może nowy rektor rozwiąże ostatecznie sprawę pana Adama Sosnowskiego ?
      W nowym budynku wydziału humanistycznego ma on swój gabinet, ozdobiony
      informacją prof. dr hab. A. Sosnowski. To jest oburzające. Czy ten człowiek
      został usunięty z uczelni czy nie? Pobiera wynagrodzenie za swą profesurę?
      Jeśli nie ma zajęć ze studentami, a nie ma, to co znaczy ten gabinet, i te
      tytuły przyznane bezprawnie i bezpodstawnie ???
      Brak słów...
      • Gość: be Re: Kandydaci na rektora Uniwersytetu Szczeciński IP: *.eu.org / *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.05, 22:23
        pan profesor Perenc jest godną osobą...gorąco popieram tę kandydaturę...
        • Gość: MYCHA Re: Kandydaci na rektora Uniwersytetu Szczeciński IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.05, 23:49
          No, myślę! Spróbowałbyś inaczej!...
      • Gość: EXSTUDENY PROFESOR URBAŃCZYK NA REKTORA IP: *.devs.futuro.pl 10.02.05, 13:14
        PROFESOR URBANCZYK NA REKTORA US!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: qfiat Re: Kandydaci na rektora Uniwersytetu Szczeciński IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.05, 22:56
      Od kiedy to na Cukrowej jest Wydział Nauk Ekonomicznych i Zarządznia???? Tam
      jest Zarządzanie i Ekonomika Usług. To są dwa zupełnie odrębne wydziały. Autor
      nie wgłębił się chyba w temat jak należy skoro takiego byka zrobił.
      • Gość: wujeksam Re: Kandydaci na rektora Uniwersytetu Szczeciński IP: 194.88.12.* 09.02.05, 00:01
        jedynym słusznym kandydatem jest wielce szanowny profesor Perenc!
      • Gość: pokost Re: Kandydaci na rektora Uniwersytetu Szczeciński IP: *.client.comcast.net 09.02.05, 00:03
        WNEiIZ na cukrowej taka plame to tylko pismak z GW mogl zrobic pisac pisac ale
        o czym i na temat ...e to sprawa drugorzedna...
      • Gość: dziad pan redaktorzyna Gorka ... no a jakze by inaczej.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.02.05, 01:09
        Na Cukrowej jest WZiEU!!! panie Gorka, wez pan sie do roboty bo to olewactwo sie
        dla pana zle skonczy...
        • Gość: miki Re: pan redaktorzyna Gorka ... no a jakze by inac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.05, 01:22
          Rzeczywiscie jedynym sensownym kandydatem jest prof Perenc. Wiele dobrego
          slyszalem!!!!
          teraz wszystko zalezy od senatorow.
          zeby tylko tarczynski w ordynacji nie nagrzebal!!!
    • Gość: pracownik Re: Kandydaci na rektora Uniwersytetu Szczeciński IP: 212.14.15.* 09.02.05, 09:16
      Popieram kandydaturę prof. dr hab. Waldemara Tarczńskiego. Jest człowiekiem
      mądrym, odważnym i z całą pewnością będzie służył całemu Uniwersytetowi.
      Dotychczasowe dóswiadczenie, które zdobył będąc Prorektorem będzie Mu bardzo
      pomocne. Trzymam kciuki za pwodzenie!!!
      • ja_aska Re: Kandydaci na rektora Uniwersytetu Szczeciński 09.02.05, 09:24
        Popieram Perenca.
    • Gość: Tom Re: Kandydaci na rektora Uniwersytetu Szczeciński IP: 212.14.15.* 09.02.05, 09:28
      Popieram kandydaturę prof. dr hab. Waldemara Tarczyńskiego.
      Zgłosił swoją kandydaturę nie czekając na ewent. nową ordynację wyborczą.
      • Gość: student Re: Kandydaci na rektora Uniwersytetu Szczeciński IP: *.gazeta.pl / *.wsap.szczecin.pl 09.02.05, 09:48
        od kiedy to kandydaci sami się zgłaszają?
    • Gość: gość Re: Szanujcie głos ludu... IP: *.espol.com.pl 09.02.05, 10:20
      Pamiętajmy, że rektora wybierać będzie kolegium elektorów - zbiorowisko
      szanowne, aczkolwiek RÓŻNYCH ludzi. Górę mogą (ale nie muszą) brać animozje,
      kolesiostwo, a nie żetelna ocena kandydata. Na US potrzebna jest świeże
      spojrzenie, osoba rzutka i szanowana. Dla mnie to P. prof. Józef Perenc.
      Szanowni elektorzy szanujcie głos ludu!!!
    • gaia80 Kandydaci winni byc przejrzyści 09.02.05, 11:45
      Jawnośc dorobku naukowego to bardzo ważna rzecz
      www.nauka-edukacja.p4u.pl/
      każdy kandydat winien byc przezroczysty także na okolicznośc zrobienia swej
      kariery
    • Gość: mmm Re: Kandydaci na rektora Uniwersytetu Szczeciński IP: *.pomorzany.v.pl 09.02.05, 11:49
      Jak widać po opinich na forum cały wydział ZiEU popiera Perenca. Czyli szykuje
      sie starcie pomiędzy Cukrową a Mickiewicza.
      • kandrasel Re: Kandydaci na rektora Uniwersytetu Szczeciński 09.02.05, 11:54
        Biorac pod uwage te dwie kandydatury to lepszym rektorem bedzie prof. dr hab.
        Waldemar Tarczński, poniewaz juz od pazdziernika pelni nieoficjalnie funkcje
        rektora pod nieobecnośc Chmielewskiego i wbrew pozorom wybor jest juz chyba
        przesadzony!!
      • Gość: mgr Re: Kandydaci na rektora Uniwersytetu Szczeciński IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.05, 16:54
        Rywalizacja jak zwykle...
        Mysle ze to dobrze, wymusza postęp.

Mylił się Prof. Hozer...

Jak wiele osób popieram Perenca
        • Gość: jacek Nowy Kandydat!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.05, 17:29
          Czemu prof. Urbanczyk nie kandyduje?? Bylby najlepszym rektorem!! w 100%
          poparłbym jego kandydature podobnie jak moi znajomi!! a czy studenci nie moga
          zglaszac kandydatur? szkoda!
          Tylko prof. Urbanczyk zdziala duzo!! widac to po tym co sie w ostatnich latach
          dzieje na WNEiZ!!!
    • Gość: kazik Re: Kandydaci na rektora Uniwersytetu Szczeciński IP: *.pomorzany.v.pl 09.02.05, 12:12
      To juz wiem dlaczego Perenc odwołał wczoraj egzamin z moją grupą. A było to tak
      na godz. 16.00 miałem mieć egzamin z prof Perencem (II rok zaoczne USM).
      Ponieważ jestem ze Stargardu wziąłem sobie w pracy dzień wolnego. Podjeżdzam
      pod wydział o 15.45 patrze stoi auto dziekana, ide do sali czekam z całą grupą
      do 16.30 profesor sie nie zjawił. Ktoś wyjrzał przez okno i stwierdził że
      samochodu profesora nie ma przed wydziałem. Idziemy do dziekanatu a tam
      dowiadujemy sie ze Perenca nie ma w budynku bo pojechał do marszałka Meyera.
      Następny termin egzaminu może dziś o 16.00, ale to jest pewne bo dziekan jedzie
      do Niemiec. Bardzo sie zdenerwowałem i nie popieram jego kandydatury. Staciłem
      przez niego cały dzień.
      • Gość: k Re: Kandydaci na rektora Uniwersytetu Szczeciński IP: *.nencki.gov.pl 09.02.05, 16:23
        Nie ty jeden. Nie pierwszy raz Pan Prof. tak traktuje studentów (zwłaszcza
        zaocznych).
    • antykajak Re: Kandydaci na rektora Uniwersytetu Szczeciński 09.02.05, 12:16
      Jedynym wartym uwagi kandydatem jest prof. Leon Kieres, który założy na
      Uniwersytecie Wydział Lustracyjny. Dziekanem Wydziału będzie suwak, zaś
      prodziekanem antyknajak. Oczywiście po zlustrowani przez lustratorów w drodze
      lustracji lustracyjnej.

Żądamy lustracji totalnej!
      Chorzy ze Szpitala dla Lustratów.
    • wujtarabuk Re: Kandydaci na rektora Uniwersytetu Szczeciński 09.02.05, 12:23
      Czy wszyscy kandydaci przeszli w mlodosci obowiazkowo kurs marksizmu-leninizmu?
      • antykajak Re: Kandydaci na rektora Uniwersytetu Szczeciński 09.02.05, 13:09
        Lustracja to wylustruje w drodze lustracji dokonanej przez lustratorów na
        podstawie przepisów o lustracji stworzonych przez Wydział Lustracyjny IPN,
        zatwierdzonych przez Komisję Lustracyjną Sejmu Lustracyjnego i podpisane przez
        Naczelnego Lustratora Instytutu Lustracji.

Żądamy przyspieszenia Lustracji!
        Cech wytwórców luster.
        • Gość: wujeksam Re: Kandydaci na rektora Uniwersytetu Szczeciński IP: 194.88.12.* 09.02.05, 15:55
          Wyboru Rektora nie należy traktować jako rywalizacji pomiędzy cukrową a
          mickiewicza. Tutaj na równym poziomie liczy się tak samo wiedza jak i charyzma
          a tej drugiej w moim odczuciu dużo więcej ma dziekan WZIEU Józef Perenc...pzdr
          • Gość: ola Re: Kandydaci na rektora Uniwersytetu Szczeciński IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.05, 16:54
            ja popieram kandydature prof. Tarczyńskiego, pelnil od pazdziernika funkcje na
            po zamiast prof. chmielewskiego i sprawdzil sie w tym! jest osoba szanowana,
            madra, a przede wszystkim jako dotychczasowy prodziekan i prorektor ma wiksze
            doswiadczenie od drugiego kandydata!
            ja zaluje tylko ze nie zglosil sie inny kandydat z WNEiZ. Obecny Dziekan
            Urbanczyk nadawalby sie bardzo na Rektora!! to co zrobil przez osattnie dwa
            lata na tamtym wydziale to poprostu nie dowiara!!!!! pokazal ze mozna!! wiec za
            jego rzadow na US mogloby dojsc do wielu dobrych zmian!!
            • Gość: ola Re: Zapomniałam dodać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.05, 16:59
              Zapomniałam dodać, że prof. Tarczyński ma dodatkowy atut. Świetnie współpracuje
              z ministrem Piechotą i kandydował z list SLD
              • Gość: Albert Sowa Tarczyński tak! IP: *.crowley.pl 09.02.05, 18:16
                Jako były pracownik US, nie związany z żadnymi układami na uczelni (a przez te
                układy nawet "poszkodowany" - vide Filozofia w Depresji), obiektywnie popieram
                prof. Tarczyńskiego. Wiele razy przychodziłem do niego, jako prorektora, z
                różnymi podaniami i zawsze bardzo mi imponował. Jest: 1)konkretny 2)życzliwy 3)
                nie ściemnia, nie obiecuje, tylko od razu mówi tak lub nie 4) nie bawi się z
                penitentem w kotka i myszkę po to by epatować "władzą".
                Przykro mi, że nie znam prof. Perecna jako kontrkandydata i nie mogę i nie mogę
                ich ze sobą porównać, ale Tarczyński to jest to. Prawdę mówiąc bardzo nie lubię
                SLD i przeszkadza mi to, że prof. związał się z tą "bandycką" partią, ale jego
                kompetencje pozwalają mi przyrównać go do przypadku Hausnera i wierzyć, że dla
                US jego kandyatura jest bdb.
                Wyrażam tu głos sympatii i dobrego wspomnienia o prorektorze ds. Nauki. Jeśli
                przez przypadek przeczyta ten sondaż, to ślę serdeczne pozdrowienia.
    • anulav Re: Kandydaci na rektora Uniwersytetu Szczeciński 09.02.05, 18:57
      Ludzie co wy wypisujecie i tak rektorem zostanie jakiś przydupas Chmielewskiego
      bo musi mieć wpływ na Uniwersytet. Perenc jest dobry ale mam małe szanse, dużo
      zależy od ordynacji wyborczej tzn czy wybiera senat czy kolegium elektorów
      jestem z 2 rozwiazaniem tak jest na większości dobrych uniwersytetów. Bo
      wówczas wiecj ludzi wybiera więc ciężej jest sie dogadać o stołki.
      • Gość: może elektor Re: Kandydaci na rektora Uniwersytetu Szczeciński IP: *.devs.futuro.pl 09.02.05, 21:32
        i kogo tu poprzeć? przydałby się ktoś pokroju innego pracownika naukowego z
        WZiEU... czas chyba już na start kampani wyborczej i rozpoczęcie kalendarza
        wyborczego, jak tak dalej będzie to domysły i spekulacje bedą utrudniały
        normalne funkcjonowanie Uczelni i Wydziałów, ale tu głos decydujący ma aktualny
        Senat US, może obceny J.M. Rektor zabierze stanowisko w zakresie nadchodzących
        wyborów do władz Uczelni, czekamy na działanie ...
    • Gość: BUMBUM Re: Kandydaci na rektora Uniwersytetu Szczeciński IP: *.devs.futuro.pl 10.02.05, 13:09
      PROPONUJE PANA PROF URBANCZKA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: Bumcykcyk Re: Kandydaci na rektora Uniwersytetu Szczeciński IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.05, 15:46
        Ależ to włazidupek koniunkturalny!!!
        • Gość: hahaha Re: Kandydaci na rektora Uniwersytetu Szczeciński IP: *.devs.futuro.pl 10.02.05, 18:45
          E.U to pieniacz, zaorałby wszystko co się rusza na US, jeżeli nie skakałoby
          zgodnie z jego oczekiwaniami, apeluję do społeczeństwa akademickiego US,
          CHROŃCIE SIĘ PRZED EWENTUALNOŚCIĄ REKTORA E.URBAŃCZYKA, no chyba, że was
          podkupi, bo to też ponoć potrafi robić...
    • Gość: jan Re: Kandydaci na rektora Uniwersytetu Szczeciński IP: *.devs.futuro.pl 10.02.05, 22:23
      hii, hii
      • Gość: be Re: Kandydaci na rektora Uniwersytetu Szczeciński IP: *.eu.org / *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.05, 23:35
        tylko prof.Perenc-dorobek,doświadczenie,takt...zdecydowanie tak!!!!!!!!!
        • Gość: MYCHA Re: Kandydaci na rektora Uniwersytetu Szczeciński IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.05, 00:14
          Absolutnie popieram!!!Prof. Perenca rzecz jasna.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka