mike102 04.06.02, 10:18 Jechal juz ktos? Ile razy? Z jaka szybkoscia? Jakie wrazenia? Jakie widoki? Czy Trasa juz zdetronizowana czy trzeba poczekac na przeprawe Police-Swieta? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: skuter Re: Nowoclowy vs Trasa Zamkowa IP: *.autocomp.com.pl / 192.168.0.* 04.06.02, 10:22 mike102 napisał(a): > Jechal juz ktos? ja nie:) >Ile razy? Z jaka szybkoscia? dopuszczalna 70 ale podobno wszyscy grzeja 100:) i wszyscy sa zachwyceni zarowno trasa jak i widokami tylko niektorzy twierdza, ze MO lapie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pestroy Re: Nowoclowy vs Trasa Zamkowa IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 04.06.02, 11:27 Barierki samochodochlonne nieco zaslaniaja i trzeba stanac na pedalach albo jechac volvo ( lub ikarusem ;) ) zeby widoki podziwiac jakkolwiek widoki z Trasy Zamkowej z panorama portu,zamkiem,podzamczem sa nie do pobicia. Zaryzykuje stwierdzenie ze nawet z mostu Clowego widoki sa atrakcyjniejsze ( z jednej strony nowa przeprawa a z drugiej port - nab regalica, morze ;) i basen gorniczy) . Natomiast jadac po nowym moscie sama przeprawa nie robi wrazenia z jednej strony widzimy niezbyt atrakcyjny clowy a z drugie strony rozlewiska regalicy na ktorej gdzieniegdzie wedkarz moczy kija, przemknie motorowka, ewentualnie barka . W pierwszych dniach wszyscy jechali 50 km/h z rozdziawionymi buziami krecac glowa o 360 stopni ale teraz 100 km/h to predkosc na pasie dla wolnobieznych ;) . Dominuje uczucie,ze przeprawa trwa tak b.krotko i zanim czlowiek sie obejrzy to jest juz przy krzyzowce w zdrojach. Nowa przeprawa moze nie jest specjalna atrakcja widokowa ale juz jest po prostu niezastapiona. Dobrze ze oddano najpierw nitke wyjazdowa co ulatwi weekendowe wyludnianie sie miasta. Mieszkancy prawobrzeza jeszcze przez 1,5 roku beda mieli usprawiedliwienie na spoznianie sie do pracy. Ale na obiad zawsze wroca do domu na czas :) Odpowiedz Link Zgłoś
franekkk Re: Nowoclowy vs Trasa Zamkowa 04.06.02, 11:31 po siodmym razie juz mi sie znudzilo nie jechalem jeszcze w nocy podejrzewam ze lepiej biorac pod uwage widok bez szans wobec zamkowej nawet za rok z kawalkiem nawierzchnia jednak o niebo lepsza w sumie niebo a ziemia w porownaniu z clowym moje ale: zjazd na zdroje tak jak byl 3 pasy i zjazd z 1 skrajnego - moga byc zatory Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cAt Re: Nowoclowy vs Trasa Zamkowa IP: 62.233.159.* 04.06.02, 12:00 No i widok na wprost na (bodajze) sloneczne. W koncu widac nasza miejska sypialnie we w miare calej okazalosci. Barierki faktycznie zaslaniaja inne widoki i trzeba sie niezle nagimnastykowac zeby cokolwiek oprocz rozlewisk zobaczyc. Jedno jest pewne - jak zyli i jezdzili na prawobrzeze ludzie kiedy nie bylo mostu pionierow???? Jest po prostu cudnie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jottka Re: Nowoclowy vs Trasa Zamkowa 04.06.02, 12:07 Znaczy - jest dobrze :))) Emigranci mogli sobie za to obejrzeć w GW zdjęcie na otwarcie, na którym widać było głównie baloniki. W wielu kolorach, gołąbków nie było. A ktoś wie, o co chodzi z tymi pretensjami policji, że droga jest źle wypoziomowana czy coś takiego? Się wybieram za miesiąc do Szczecina i wolałabym wiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
skuter70 Re: Nowoclowy vs Trasa Zamkowa 04.06.02, 12:12 jottka napisał(a): > > A ktoś wie, o co chodzi z tymi pretensjami policji, że droga jest źle > wypoziomowana czy coś takiego? Się wybieram za miesiąc do Szczecina i wolałabym > > wiedzieć. jotka nie musisz wyjezdzac w tepie 160/h Odpowiedz Link Zgłoś
jottka Re: Nowoclowy vs Trasa Zamkowa 04.06.02, 12:16 Zaraz, bo z twej życzliwej odpowiedzi mi wynika, ze najlepiej będzie, jak kogoś puszczę przodem z kijem do gruntowania terenu.. Woda wokół, ja się boję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cAt Re: Nowoclowy vs Trasa Zamkowa IP: 62.233.159.* 04.06.02, 12:15 jottka napisał(a): > A ktoś wie, o co chodzi z tymi pretensjami policji, że droga jest źle > wypoziomowana czy coś takiego? Się wybieram za miesiąc do Szczecina i wolałabym > > wiedzieć. Zle wyprofilowanie drog staje sie powoli szczecinska specjalnoscia. po koncertowym sp.... luku na Mickiewicza (na wysokosci WSIE) zjazd z mostu pionierow rowniez wymaga zachowania ostroznosci szczegolnie przy duzej predkosci na mokrej lub sliskiej nawierzchni. coz, po prostu dla niektorych fizyka zawsze byla zbyt trudnym przedmiotem, ale zeby z takimi problemami projektowac i wykonywac drogi? Odpowiedz Link Zgłoś
skuter70 Re: Nowoclowy vs Trasa Zamkowa 04.06.02, 12:17 Gość portalu: cAt napisał(a): >wymaga zachowania ostroznosci szczegolnie przy duzej predkosc a od ilu zaczyna sie duza predkosc? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cAt Re: Nowoclowy vs Trasa Zamkowa IP: 62.233.159.* 04.06.02, 12:21 skuter70 napisał(a): > Gość portalu: cAt napisał(a): > > > >wymaga zachowania ostroznosci szczegolnie przy duzej predkosc > > a od ilu zaczyna sie duza predkosc? to jest dosc wzgledna kwestia, jak jade na rowerze pod gorke to 30km/h jest szybko... ale wtedy zle wyprofilowane zakrety nie przeszkadzaja ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
skuter70 Re: Nowoclowy vs Trasa Zamkowa 04.06.02, 12:23 Gość portalu: cAt napisał(a): > > to jest dosc wzgledna kwestia, jak jade na rowerze pod gorke to 30km/h jest > szybko... ale wtedy zle wyprofilowane zakrety nie przeszkadzaja ;-))) a czy jadac po tym zakrecie z przepisowa predkoscia sa jakies problemy? Odpowiedz Link Zgłoś
jottka Re: Nowoclowy vs Trasa Zamkowa 04.06.02, 12:37 Czekaj, skuter, GW napisała, że policja przed oddaniem tej nitki mostu podniosła raban, że na którymś zakręcie droga jest źle wyprofilowana i że to szybko trzeba poprawić. Na co ktoś odpowiedzialny z ramienia miasta oświadczył mniej więcej, że policja jest głupia i że otwarcie i tak będzie. Wszystko razem nie napawa mnie ufnością.. Odpowiedz Link Zgłoś
skuter70 Re: Nowoclowy vs Trasa Zamkowa 04.06.02, 12:47 jottka napisał(a): >Wszystko razem > > nie napawa mnie ufnością.. przypomina mi sie jak fahofcy na grupach dyskusyjnych wolali, ze kefir zawali sie najdalej 3 dni po otwarciu... Odpowiedz Link Zgłoś
jottka Re: Nowoclowy vs Trasa Zamkowa 04.06.02, 12:53 OK, postaram się jechać w bezpiecznej odległości za jakimś dużym i ciężkim pojazdem :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cAt Re: Nowoclowy vs Trasa Zamkowa IP: 62.233.159.* 04.06.02, 13:23 skuter70 napisał(a): > > a czy jadac po tym zakrecie z przepisowa predkoscia sa jakies problemy? Nie wiem, nie jechalem z przepisowa predkoscia ;-0 a "fahowcy" czasami faktycznie za duzo mowia!! POLSKA BIALO- CZERWONI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! wlasnie wychodzą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gabi Re: Nowoclowy vs Trasa Zamkowa IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 04.06.02, 13:29 do boooooooooooooooooooooojuuuuuuuuuuuuuuuuuuu!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ga Re: Nowoclowy vs Trasa Zamkowa 04.06.02, 13:37 Kto tam wpuścił Górnikową? Nie ma lepszych głosów do hymnu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uotr Re: Nowoclowy vs Trasa Zamkowa IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 04.06.02, 20:16 Moje wrazenia pokrywaja sie z przedmowcami: - czerwone geste barierki i te barierki energochlonne prawie wszystko zaslaniaja - widok jest na wprost - bloki na Slonecznym, w Zdrojach, kosciol w Dabiu, trawa na lotnisku i Gory Bukowe - jeszcze co do widokow - widac teraz wyraznie te pole na mazut (?) czy tez inne swinstwo. kiedys tam bylem rowerem i nieciekawie to wygladalo, teraz to widac z drogi - czarne pole i rury na rusztowaniach - mam nadzieje ze widoczki z autobusow sa lepsze - straaaaaasznie krotko sie jedzie. Cyk, i jestes juz pod krzyzowka w Zdrojach. Nie moge sie doczekac az tam wiadukt wybuduja, bo pewnie wreszcie swiatla zlikwiduja - wszyscy grzeja tamtedy jak na autostradzie. Az troche niebezpiecznie trzymac sie tych przepisowych 70 km/h - co do profilu - nie wiem, nie widzialem. Ale pewnie przypomni on o sobie w jakis deszczowy dzien lub gdy spadnie 15 cm sniegu :( Odpowiedz Link Zgłoś
mike102 Profil 04.06.02, 16:27 Gość portalu: cAt napisał(a): > zjazd z mostu > pionierow rowniez wymaga zachowania ostroznosci szczegolnie przy duzej predkosc > i na mokrej lub sliskiej nawierzchni. coz, po prostu dla niektorych fizyka zawsze byla zbyt trudnym przedmiotem, ale zeby z takimi problemami projektowac i > wykonywac drogi? Dopiero w weekend przekonam sie jak to jest z tym zjazdem (apropos ktory to niby ma zly profil?). Ale przy okazji przypomnialem sobie ze na "gierkowce" jest takie miejsce - juz blisko Katowic - droga jest wykonana poprawnie, wszystko wg norm a samochody wyfruwaja tak czesto ze przy deszczu to stoi tam kolejka lawet. Czemu? Ano jak sie na luku gdzie jest ograniczenie do 70 km/h jezdzi 150... Ja to sie na zachodnich autostradach nauczylem wierzyc w ograniczenia predkosci. Nie dzieki policji ale wlasnie przy wjazdach i zjazdach z autostrad - jak pisza jedz 50 - to jedz 50 - przejedziesz luk idealnie bez kontrowania i hamowania. Odpowiedz Link Zgłoś
koala_ Re: Nowoclowy vs Trasa Zamkowa 05.06.02, 08:06 franekkk napisał(a): > > po siodmym razie juz mi sie znudzilo nie jechalem jeszcze w nocy podejrzewam ze > > lepiej > biorac pod uwage widok bez szans wobec zamkowej nawet za rok z kawalkiem > nawierzchnia jednak o niebo lepsza > w sumie niebo a ziemia w porownaniu z clowym > moje ale: zjazd na zdroje tak jak byl 3 pasy i zjazd z 1 skrajnego - moga byc > zatory Spoko franekkk, wcześniej były 2 pasy w tym 1 ze skrętem na Zdroje, więc teraz jest już lepiej. Ale to jest tylko tymczasowo ponieważ w budowie znajduje sie wiadukt na wyjeździe ze Zdrojów. Po jego oddaniu, tj. łacznie z nitką wjazdową (za 1 rok a nie za 1,5) wyjazd i wjazd na prawprawę od strony Zdrojów będzie bezkolizyjny, więc nie bedzie zatorów :))) Odpowiedz Link Zgłoś
franekkk Re: Nowoclowy vs Trasa Zamkowa 06.06.02, 02:49 niestety smiem watpic mimo wiaduktu dalej bedzie przejscie dla pieszych nawet jesli wzbudzane to jednak od czasu do czasu wzbudzane moim skromnym zamiast likwidowac 4 pas najazdowy ze starej drogi mozna go bylo dociagnac do przyszlego wiaduktu wtedy liczac od prawej: pierwszy zjazd na zdroje drugi na zdroje lub slonko pozostale dwa na slonko ale ktos mial akurat kaca w pracy i nie pomyslal Odpowiedz Link Zgłoś
franekkk Re: Nowoclowy vs Trasa Zamkowa 06.06.02, 02:52 a i jeszcze 2 godziny temu zaliczylem pierwszy raz w nocy:)) troche glupio bardzo malo swiecacych pktow odniesienia docelowo fajnie by bylo oswietlic clowy od strony pionierow i pionierow od strony clowego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Filus Re: Nowoclowy vs Trasa Zamkowa IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 09.06.02, 20:45 może nie wprost, ale związane. Skoro oddano nową nitkę wjazdową do miasta (he, he trzeba się dowartościować :), to miło by było jakby na Cłowym przemalowali znaki na jezdni, aby oba pasy były do Dąbia,a jeden na Słonko. A tak w szczycie albo zator albo łamanie prawa. Odpowiedz Link Zgłoś