Dodaj do ulubionych

KtoDoDoktoraOlendra? IleRazyMiałyścieRobioneUSG?

18.02.05, 11:21
Może znajdzie się jakaś dziewczyna, która też chodzi prywatnie do doktora
Piotra Olendra na Wojska Polskiego? Ja jestem zadowolona i polecam:)
Natomiast mam pytanie co do ilości usg, bo mam je wykonywane za każdym razem,
co miesiąc, czyli za mną już 4 usg, zdjęcia, nagrania na kasecie, ale czy to
nie szkodzi dzidzi? Muszę zapytać lekarza jak teraz będę miała wizytę, ale
póki co ciekawa jestem Waszego zdania :)
Olivka-18t.c.
Obserwuj wątek
    • mazuba Re: Ja z innej beczki:) 18.02.05, 13:48

a widzisz cos na tych kasetach???
      ja mialam robione w Ars medice (super sprzet, suer lekarz...)usg w 21 tc+
      nagranie na kasete ( kaseta dla mnie zupelnie bez wartosci, partnerowi nawet
      nie pokazalam, zeby sie nie denerwowal) i teraz w 33 tc, tez Ars Medica, tez
      super sprzet i ten sam doktor i jak doktor pokazal mi plec dzidzi to
      musialam "na glowie stanac" zeby ja rozpoznac.
      wiem, ze za to sie niedoplaca i ze niektore z Was maja do tych nagran stosunek
      bardzo sentymentalny, ale dla mnie te nagrania sa bez jakiejkolwiek wartosci,
      oprocz tego, ze wiem , ze dzdzia ma zdrowe serducho, nereczki i glowke...
      moze ktoras z Was ma podobne odczucia??? czy jestem odmiencem???
      dodam, ze dzidzie kocham bardzo i nie jest to brak uczuc macierzynskich z mojej
      strony.

a wracajac do Twojego pytania: nie znam doktora O. ale mialam robione trzy usg,
      a nastepne jest przewidziane dopiero przed porodem. Jestem w 33 tc (wlasciwie
      juz chyba 34:):):):)

pozdr
      magda
    • isabelka20 Re: KtoDoDoktoraOlendra? IleRazyMiałyścieRobioneU 19.02.05, 13:45
      ja do niego chodzilam ale do przychodni i niestety nie bylam zadowolona. Fakt
      usg tez mialam na kazdej wizycie,ale nigdy sie nie moglam nic konkretnie
      dowiedziec. Raz bylam u niego prywatnie i bylo podobnie. A poniewaz wykryto u
      mnie cukrzyce ciazowa a on sie tym nie zajmuje to teraz moja prowadzaca stala
      sie pani ordynator ze szpitala przy Uni Lubelskiej i w koncu jestem
      zadowolona :)
      Pozdrawiam
      iza
      • oliviaaa1 Re: KtoDoDoktoraOlendra? IleRazyMiałyścieRobioneU 20.02.05, 22:08
        no jestem zadowolona ze zdjęć i nagrania, owszem, ale martwi mnie ilość usg :/
        jedni mówią, że ono szkodzi i robią 4 razy w ciąży, a ja mam co miesiąc, cieszę
        się, bo zaglądamy sobie do dzidzi z mężem co jakiś czas :) ale też się martwię,
        bo pewnie jestem przewrażliwiona jak każda mamusia :)
        • natkakoperku Profilaktyka 21.02.05, 11:04
          Co do tego czy szkodzi to nie wiem ale zastanawia mnie jeden fakt.Mianowicie
          dlaczego chodzisz na usg ciągle do jednego lekarza?Właśnie nie porównanie
          badania może być bardziej szkodliwe niż samo badanie.Jaką macie pewność że on
          wszystkie zmiany zauważy?Nie strasze Ciebie ale każdy prawie lekarz zwraca przy
          usg na co innego uwage jeden ogląda dokladniej serce,drugi nerki itd.Może warto
          dla spokoju sumienia ok 20-25 tyg. przejść się do innego lekarz?
          Ja nie nagrywałam kaset i zdjęcie mam tylko jedno i tak nic z tego nie kapuje.A
          płeć widziałam b.dokładnie bo ustawił się z rozłożonymi nogami i pokazał co tam
          ma.
          Pozdrawiamy Paula i Mateusz
          • oliviaaa1 Re: Profilaktyka 21.02.05, 22:57
            to źle, że do jednego lekarza? w sumie myślałam o tym, by przejść się gdzieś na
            kolorowe i trójwymiarowe usg, może i masz racje, ale przecież Twój lekarz i
            bada Cię i waży i mierzy ciśnienie wszystko to co robi co miesiąc i notuje w
            Towjej książeczce ciąży i dziwnie tak chodzić ciągle do kogoś innego:/
            • natkakoperku Re: Profilaktyka 22.02.05, 13:01
              To że ciąże prowadzi jeden lekarz to dobrze.Ale chodziło mi o badanie usg:)))
              On zna Ciebie(lekarz) i widzi prawie wszystkie zmiany zachodzące w Twoim
              organiźmie,ale tak dla świętego spokoju sumienia możecie się wybrać np. na to
              kolorowe usg do innego lekarza:)Moim zdaniem dobry lekarz powinien zaproponować
              swojej pacjence chociaż jedno badanie usg u innego specjalisty.Mam nadzieje że
              nie wystraszyłam Ciebie?Pozrawiamy
              • isabelka20 Re: Profilaktyka 22.02.05, 13:18
                a ja sie strasznie ciesze ze sie od niego uwolnilam :) Ten lekarz wpakowal mnie
                do szpitala na patologie ciazy na ponad tydzien czasu. Stwierdzil ze niedosc ze
                mam cukrzyce ciazowa to jeszcze zatrucie ciazowe,zaczal mnie straszyc ze do
                konca ciazy moge lezec w szpitalu itd,no i pojechalam zaplakana ze skierowaniem
                na Uni Lubelskiej, spedzilam tydzien w szpitalu i co sie okazalo : moja
                coreczka rozwija sie slicznie,jest zdrowa i duza :) a ja ... nie mam zadnego
                zatrucia ciazowego i oczywiscie cukier rowniez w normie,okazalo sie ze ten
                lekarz kiedys pracowal na Uni i raczej nie jest tam lubiany.
                • oliviaaa1 Re: Profilaktyka 22.02.05, 14:31
                  a polecacie jakiegoś dobrego lekarza jeśli chodzi o usg ?
                  • isabelka20 Re: Profilaktyka 22.02.05, 16:11
                    polecamu Ci usg w szpitalu na Uni Lubelskiej,maja naprawde dobry sprzet i
                    odpowiednia kadre
                  • mazuba Re: Profilaktyka 22.02.05, 17:35

ja polecam Halca, zreszta jak w watku ponizej.
                    pozdr
                    magda
              • mazuba Re: Profilaktyka 22.02.05, 17:40
                natkakoperku napisała:

> To że ciąże prowadzi jeden lekarz to dobrze.Ale chodziło mi o badanie usg:)))
                > On zna Ciebie(lekarz) i widzi prawie wszystkie zmiany zachodzące w Twoim
                > organiźmie,ale tak dla świętego spokoju sumienia możecie się wybrać np. na to
                > kolorowe usg do innego lekarza:)Moim zdaniem dobry lekarz powinien
                zaproponować
                >
                > swojej pacjence chociaż jedno badanie usg u innego specjalisty.

wedlug mnie dobry lekarz, ktory zna sie na tym co robi, konsultuje tylko
                potrzebne i bardzo powazne przypadki. jesli ciaza przebiega prawidlowo, nie ma
                zadnych niepokojacych objawow, to robienie usg co dwa tygodnie jest
                niepotrzebne a wysylanie na kosultacje do kolegow niepotrzebnie naraza kobiete
                na stres i kase.
                takie jest moje zdanie.
                gdybym byla niezadowlona z lekarza to nie chodzilabym w tym samym czasie do
                innych, zeby sie uspokoic, tylko zmienila go na porzadnego, takiego do ktorego
                ma sie zaufanie.

pozdr
                magda
                • natkakoperku Re: Profilaktyka 22.02.05, 19:36
                  Są czasami takie przypadki że może coś przeoczyć.A trzeba koniecznie chodzić
                  prywatnie?Ja miałam tylko jedno prywatnie i było takie same jak państwowe.Moim
                  zdaniem lekarz jest tylko człowiekiem.Lepiej robić badania profilaktycznie niż
                  potem mieć pretensje do całego świata.Dotyczy to ciąży i codzienności.
                  Pozdrawiam
                  • mazuba Re: Profilaktyka 22.02.05, 23:12

nie rozumiem Twojego postu...
                    wydaje Ci sie, ze jakas mama tutaj chce czegos zaniedbac, zeby potem chowac
                    chorego dzidziusia??? nie ma chyba takiej.
                    ale jesli z dzidzia i ciaza jest wszystko ok to po latac co trzy tygodnie na
                    usg? i do tego podwojnie?

a poza tym nie sadze, ze panstwowo mozna konsultowac prawidlowa ciaze u dwoch
                    lekarzy co miesiac... tak dobrze to w kraju nie mamy.
                    pozdr
                    magda
                    • oliviaaa1 Re: Profilaktyka 23.02.05, 11:12
                      zgadzam się, chyba nie ma takiej potrzeby by wyszukiwać kolejnych lekarzy, a co
                      do państwowych wizyt, to byłam na pierwszej właśnie u P.Olendra i po pierwsze
                      sprzęt nie jest zbyt dobrej jakości, po drugie tłum ludzi jaki stoi w kolejce
                      do rejestracji, bo na tym korytarzu jest chyba wszystko i gin i laryngolog i
                      okulista itd., po trzecie po co narażać siebie i dzidzi na kontakt z chorymi,
                      po czwarte nie poświęci Ci tyle czasu ile w prywatnym gabinecie, ja mam
                      conajmniej ponad 30minutową wizytę za każdym razem, więc to cieszy. Po co
                      wydawać kasę na wizyty prywatne? No chyba już nic więcej dodawać nie muszę :)
                      Może jeszcze to, że i ja jestem spokojniejsza, bo wszystko odbywa się jak
                      należy i w przyjemnym pomieszczeniu, aa jest jeden minus ;] u Olendra siedzi
                      niezbyt miła dziewczyna na recepcji, powinni ją odgrodzić od pacjentów hihi ;)
                      • natkakoperku Re: Profilaktyka 23.02.05, 16:18
                        Jak się czyta po łebkach to wychodzą takie kwiatki.Konsultacja miała być tylko
                        pod względem usg nie wizyty co miesiąc u innego lekarza.
                        • mazuba Re: Profilaktyka 23.02.05, 22:24

> Jak się czyta po łebkach to wychodzą takie kwiatki.Konsultacja miała być
                          tylko
                          > pod względem usg nie wizyty co miesiąc u innego lekarza.

ale ja o tym wlasnie...tylko nie wiem , ktora z nas gorzej czyta...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka