Dodaj do ulubionych

Kolejna podróż Mariana Jurczyka

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.05, 23:38
Marian to...(cenzura). Ale młodzi demokraci to dowcip mają bez polotu
zupełnie. Dzoecko pyta mnie, czemu płaczę przy komputerze...
Obserwuj wątek
    • phobos.755 Re: Kolejna podróż Mariana Jurczyka 04.03.05, 23:51
      Widac Młodzi Demokraci nie uważali na lekcjach historii - Napoleon był włochem.
      • Gość: Los Lobos Re: Kolejna podróż Mariana Jurczyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.05, 08:32
        "...listę najbardziej znanych uczestników życia publicznego we Francji" a nie
        Francuzów. Czytaj dokładnie.
      • Gość: mirek Re: Kolejna podróż Mariana Jurczyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.05, 08:54
        też nie uważałeś na historii, Napoleon pochodził z Korsyki i sprawdź lepiej
        kiedy powstało państwo włoskie.
    • maniana22 Michał Marcinkiewicz Młodym demokratą? 05.03.05, 08:49
      Wstyd!
      W polskiej kulturze przyjęte jest nienaigrywanie się ze starszych ludzi.
      A gdyby waszej babci pokręciło się czy to Fogg nie żyje czy Połomski?
      Walnął lapsusa Jurczyk,wytknięto mu to słusznie,ale antycypować i wyśmiewywać
      się?
      Wstyd że Gazeta Wyborcza to wydrukowała, przecież można było zwrócić uwagę na
      zwykłą głupotę tej pisaniny...
      Jak sądzę większość wymienonych nazwisk jest nieznana Marianowi,przecież nie
      jest wykształcony.W swoim czasie Marian walczył o to aby tacy młodzi demokraci
      jak Michał Marcinkiewicz mogli zdobyć przyzwoite wykształcenie wolne od
      ideologii otumaniającej.
      Pożytku z wolności Michał Marcinkiewicz nie robi ...
      Dlaczego Michał Marcinkiewicz i Młodzi Demokraci nie zajmą się potrzebami
      Książnicy Szczecinskiej,tak mało nowości książkowych, no a ścieżki
      rowerowe,skejtpark...
      Pewnie to zbyt trudne...
      A dla Michała Marcinkiewicza mam pozdrowienia od Pawki Morozowa,też był
      nadgorliwy
      A ty - Gazeto Wyborcza już straciłaś poczucie smaku?
      Do Młodych Demokratów:
      trzeba było walczyć o głosy dziadków/ewmerytów w ucziciwej walce wyborczje
      • Gość: Antyknajak Re: Michał Marcinkiewicz Młodym demokratą? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.05, 09:02
        Jeżeli chodzi o Ksiąznicę Szczecińska to pośrednio ale młody Marcinkiewicz dba
        o jej księgozbiory.
        Z Jurczkiem to już jest tak jak na podwórku w kiepskiej dzielnicy
        mieszkaniowej, jak ktoś jest słaby to wszyscy się nad nim pastwią.
        Jurczyk jest słaby jednak młodemu chłopakowi, nawet bardzo wykształconemu taka
        jazda wobec słabszego raczej nie przystoi.
        Natomiast poparł bym gdyby ów młodzieniec otwarcie i w tym stylu odezwał się do
        wyborców, którzy zagłosowali na Jurczyka.
        Panie Marcinkiewicz niech Pan rozważy czy jakiś duży chłopiec lub dziewczynka
        Pana nie podpuścili lub nie zamanipulowali. Nie oskarżam Pana to taka uwaga dla
        dobra pańskiego rozwoju politycznego. Jest Pan na dobrej drodze jako społecznik
        i polityk. Niech Pan jednak uważa na manipulacje "starych wujów i ciotek" bo Ci
        są bezwględni i za jedną pensję sprzedadzą Pana następnym razem.
        • student1 Re: Michał Marcinkiewicz Młodym demokratą? 05.03.05, 12:25
          przypominam ci że Michał był jednym z głownych organizatorow referendum
          a takie użalanie się nad Marianem trochę śmierdzi mi hipokryzją
          hipokryzją w stylu np pani Nowak ktora cały czas podkreśla
          pan prezydent zadecydował
          pan prezydent zaopiniował
          pan prezydent rozważy propozycję
          młodzi ludzie mają prawo być szczerzy
          jak będzie w wieku pani Nowak to powie
          > Jurczyk jest słaby jednak młodemu chłopakowi, nawet bardzo wykształconemu
          taka
          > jazda wobec słabszego raczej nie przystoi.
          na wzbudzaniu litości ten sprytny lis Marian jedzie cały czas
          • Gość: Antyknajak Re: Michał Marcinkiewicz Młodym demokratą? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.05, 12:35
            Nie użalam się nad Marianem.
            Michała po prostu tylko poinformowałem aby zwracał uwagę na to aby nie stać się
            narzędziem starych pierdzieli politycznych.
            Ostra nawet polemika będzie odwagą jak będzie wykazana wobec młodziezówki LPRu,
            Samoobrony itp lub wobec np Młodzieżowej Rady Miasta - to jest temat !
            Kolejne potłamszenie Jurczyka nie jest wcale dowodem odwagi młodego człowieka.
            • student1 Re: Michał Marcinkiewicz Młodym demokratą? 05.03.05, 14:32
              no to rożnie myślimy
              tym bardziej że Michał podpisał się imieniem i nazwiskiem
              tzw stare pierdziele utyskują po kątach a w oczy uśmiechają się do Mariana i
              okazują mu szacunek
              a za co
              właśnie przez taką hipokryzję większość mieszkańcow Szczecina uważa że Marian
              jest w porządku i że ci nieliczni co się go czepiają nie mają racji
              czy chcesz żeby Michał dołączył do pana Piechoty Meyera czy Wziątka ktrzy
              przypuszczam że śmieją się z Mariana poza oczami a pokazują serdeczność i
              akceptację w patrząc mu w oczy
              może właśnie m in na tym polega rożnica między starymi a młodymi
              szkoda że część młodych starzeję się od razu jak idzie do polityki
              dlatego uznanie dla Michała że potrafi zachować się jak przystało na młodego
              człowieka
              uczciwie
              • Gość: Antyknajak Re: Michał Marcinkiewicz Młodym demokratą? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.05, 14:37
                >czy chcesz żeby Michał dołączył do pana Piechoty Meyera czy Wziątka ktrzy
                >przypuszczam że śmieją się z Mariana poza oczami a pokazują serdeczność i
                >akceptację w patrząc mu w oczy
                Nie tylko, że nie chcę ale sobie tego nie życzę. Nie chcę również
                aby "dołączył" jako narzędzie do Puzyny (jest), Komołowskiego, Lisewskiego ,
                Jekiela, Mickiewicza, Duklanowskiego ...... itd itd czyli aby właśnie nie był
                (z życzliwością dla niego) narzędziem.
                Natomiast jego pole rywalizacji politycznej to bardziej Napieralski , Juras,
                Nitras, Litwiński ,Arłukowicz itd itd niż Jurczyk, Stopyra, Piechota , itd itd
                , no i porządki wśro młodzieży jak powtarzam , co pomijasz student1,
                Młodzieżowa Rada Miasta.

• student1 Re: Michał Marcinkiewicz Młodym demokratą? 05.03.05, 14:46
                  MRS to w ogole ciekawa inicjatywa
                  niby formalnie nie funkcjonują w polityce
                  nigdzie ich nie widać
                  nie wiem szczerze mowiąc czym się zajmują
                  Michał jest jednak znacznie dojrzalszy
                  fajnie że wymieniłeś nazwiska będące w zasięgu rywalizacj takich jak Marcin
                  powiedz mi czym rożnią się od tych starych wyżartych politykow ktorych wspolnie
                  wymieniliśmy
                  poza Sławkiem ktory potrafi zachowywać się i wyrażać opinie z lekkością i
                  naturalnością właściwą młodym ludziom
                  • student1 Re: Michał Marcinkiewicz Młodym demokratą? 05.03.05, 14:59
                    i jeszcze jedno
                    demokracja ma to do siebie że po wyborach rządzący zawsze mają opozycję
                    i najczęściej prwdziwa opozycja prezentuje brak szacunku do rządzących
                    pokaż mi w Szczecinie opozycję do Mariana poza paroma osobami
                    • Gość: sew Re: Michał Marcinkiewicz Młodym demokratą? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.05, 15:20
                      Brak szacunku dla rzadzacych warunkiem dobrej opozycji? To jakas bzdura i mam
                      nadzieje, ze zle dobrales slowa. Brak szacunku do kogo- i czegokolwiek mozna
                      zauwazyc u dzisiejszych politykow. I co? Podoba Ci sie ten obraz?
                      • student1 Re: Michał Marcinkiewicz Młodym demokratą? 05.03.05, 15:25
                        obserwuję politykę nie tylko polską
                        jest to normalne zachowanie opozycji gdyż w przeciwnym przypadku opozycja
                        byłaby koalicją lub całość byłaby dyktaturą
                        opozycja zawsze uważa że rządzący robią to źle i oni zrobiliby lepiej

• Gość: sew Re: Michał Marcinkiewicz Młodym demokratą? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.05, 15:43
                          Zgadzam sie, ale to nigdy nie oznacza, ze dozwolone jest warcholstwo (patrz
                          Sejm) czy brak szacunku dla przeciwnika, ktore do warcholstwa prowadzi.
                  • student1 Re: Michał Marcinkiewicz Młodym demokratą? 05.03.05, 15:13
                    ps
                    fajny tekst pana Litwińskiego w Głosie
                    własnie przeczytałem i chichotnąłem
      • Gość: sew Re: Michał Marcinkiewicz Młodym demokratą? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.05, 14:43
        Tylko, ze babcia Michala nie jest prezydentem 400-tys. miasta i nie interesuje
        mnie czy pomyli Millera z Putinem! Od prezydenta trzeba wymagac co najmniej
        minimum, a skoro jego wiek nie pozwala mu logicznie myslec, musi ustapic!

A tak w oglole, cos mi tu pachnie Samoobrona lub LPR
        • Gość: Antyknajak Re: Michał Marcinkiewicz Młodym demokratą? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.05, 14:48
          Prezydent 400 tys miasta jest wybrany przez jakąś tam część mieszkańców
          większością głosów , w demokratycznych wyborach.
          Problemem jest to , że został wybrany i tro bez fałszerstw wyborczych !
          Ten problem omówmy ! Tu elity są już w dyskusjach mniej aktywne , najczęściej.
          Ciekawi mnie też pogląd Michała jako młodego i wykształconego Szczecinianina na
          ten temat.
          • student1 Re: Michał Marcinkiewicz Młodym demokratą? 05.03.05, 14:56
            co do fałszerstw wyborczych to mam swoje zdanie dotyczące pierwszej tury
            a co do opinii Michała na temat wyboru Mariana na prezydenta to wyraził w
            kampanii referendalnej
            antyknajak
            będziemy się przerzucać argumentami odchodzić o właściwego tematu
            powtarzam
            mnie się list Michała podoba
            podoba mi się brak szacunku do marionetkowego przydenta
            podoba mi się fakt podpisania się pod tym listem imieniem i nazwiskiem
            podoba mi się bezkompromisowość
            • Gość: Antyknajak Re: Michał Marcinkiewicz Młodym demokratą? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.05, 19:54
              > antyknajak
              > będziemy się przerzucać argumentami odchodzić o właściwego tematu
              > powtarzam
              > mnie się list Michała podoba
              > podoba mi się brak szacunku do marionetkowego przydenta
              > podoba mi się fakt podpisania się pod tym listem imieniem i nazwiskiem
              > podoba mi się bezkompromisowość
              Student1
              będziemy się przerzucać argumentami odchodzić od właściwego tematu
              mnie się list Michała nie podoba z powodów, które podałem :-)

• Gość: sew Re: Michał Marcinkiewicz Młodym demokratą? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.05, 15:01
            Wmawianie swemu mniej lub bardziej naiwnemu elektoratowi, ze jest sie
            kompetentnym i w pelni przygotowanym do pelnienia funkcji prezydenta 400tys.!!!
            miasta, uznalbym za oszustwo i to nie tylko wyborcze!
      • Gość: steff Re: Michał Marcinkiewicz Młodym demokratą? IP: 83.168.104.* 06.03.05, 21:21
        pitolisz, jak potłuczony. tacy ludzie jak jurczyk bezczeszczą urząd prezydenta
        mojego miasta. mam dość debilizmu.
      • Gość: Ferdynand Mlodzi Demokraci IP: 5.6.* / 195.39.177.* 10.03.05, 16:54
        Cholerne lapsy i banda mlodocianych cwaniakow. Wiem bo bylem czlonkiem i tak
        tez sie czulem (jak czlonek), oferowali mi fuchy za pozniejsza pomoc - paskudne
        szumowiny. Zdelegalizowac!!!
    • student1 Re: Kolejna podróż Mariana Jurczyka 05.03.05, 08:58
      teraz Młodzi Demokraci będą mieli problem ze skojarzeniem z PO skoro powstanie
      PD
      ale list fajny
      takie jest prawo ludzi młodych że mogą pośmiać się z głupoty
      w końcu to dziecko powiedziało że krol jest nagi
      niewielu dojrzałych politykow stać na to
      szkoda że młodzi ludzie tak szybko poźniej przejmują zachowania starszych
      • Gość: lech Re: Kolejna podróż Mariana Jurczyka IP: 217.98.72.* 05.03.05, 09:32
        Prezydent wzial sie za bary z wyzwaniem swiata. Szczecin to prowincja, dziura,
        pelna tumanow i oszustow. Po coz jezdzic po swiecie by zainteresowac kogos
        przegranym miastem. To sa po prostu podroze, ktore te dwa cymbaly wpisuja
        sobie na poczet swoich sukcesow. Szczecin musi szukac zainteresowan u nieco
        skromniejszego sluchacza. Pociagiem do Pasewalku, moze promem do Malmo.
      • Gość: lech Re: Kolejna podróż Mariana Jurczyka IP: 217.98.72.* 05.03.05, 09:32
        Prezydent wzial sie za bary z wyzwaniem swiata. Szczecin to prowincja, dziura,
        pelna tumanow i oszustow. Po coz jezdzic po swiecie by zainteresowac kogos
        przegranym miastem. To sa po prostu podroze, ktore te dwa cymbaly wpisuja
        sobie na poczet swoich sukcesow. Szczecin musi szukac zainteresowan u nieco
        skromniejszego sluchacza. Pociagiem do Pasewalku, moze promem do Malmo.
        • Gość: kkj Re: Kolejna podróż Mariana Jurczyka IP: *.devs.futuro.pl 06.03.05, 21:15
          Warto posłuchać wiadomości Radia Zet o kolejnej podróży Pana Prezydenta tutaj:
          radiozet.pl/wiadomosc.html?wid=6788518&kat=340&katn=Informacje&widn=W+pogoni+za+inwestorem
          Potem pozostaje tylko poczekać na relacje prasowe, radiowe i telewizyjne z
          kolejnych Fo-pa w jego wypowiedziach.
          I znów zapłakać nad biednym miastem.
          Kończ Waść, wstydu oszczędź...
        Cenzuro plakac mie sie chce
    • Gość: Kosa Re: Kolejna podróż Mariana Jurczyka IP: *.bazapartner.pl 05.03.05, 10:08
      Młodzi demokraci powinni przede wszystkim wyrobić sobie poczucie smaku - bo ten
      list to szczerze "dno"
    • Gość: Ania ze Szczecina Re: Kolejna podróż Mariana Jurczyka IP: *.pl / *.smsnet.pl 05.03.05, 12:47
      Wiecie co??Nie ma slow na tego....Pana Jurczyka.A tym razem ile kasy wydaja??
      100.000zl.Moze nowy samochod przywiezie!!Albo jakis dodatek do swojego domeczku
      na dzialce??Juz gorzej byc nie moze!!!!!
      • Gość: pieszy do GW IP: *.fnet.pl 05.03.05, 15:31
        żałosne i żenujące

(pan MM zrobił duży krok, z piaskownicy do mównicy)
      • Gość: Irena Re: Kolejna podróż Mariana Jurczyka IP: *.espol.com.pl 06.03.05, 14:02
        POdzielam opinie Ani ze Szczecina
    • Gość: e.beata Re: Kolejna podróż Mariana Jurczyka IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 05.03.05, 23:57
      Czuję niesmak po przeczytaniu tego listu.
      To już poniżej pasa.
      Taki styl to można uprawiać przy piwku lub na forum, ale drukować w GW?
      • Gość: Marian Paździoch Re: Kolejna podróż Mariana Jurczyka IP: 62.69.200.* 06.03.05, 07:33
        to jest bardzo pouczający list, pozwalający wyobrazić sobie cechy osobowe tego
        hmm, 'młodego demokraty'.
        wszyscy oni, młodzi demokraci,wszechpolacy, czy np.młodzieżowi radni są głodni
        władzy stanowisk, kasy. spieszą się bo niewiele pozostało do rozdrapania.
        powstanie nowego tworu jakim jest 'pd', daje pewną szansę zaistnienia.
        ten młody człowiek widzi ją i wzorem starszych 'demokratów' daje o sobie znać.
        jego sposób dochodzenia do politycznej kariery (próbką jest ten list) pokazuje
        jak można zatracać swoją osobowść i tracić sympatię poprzez takie
        nieprzemyślane ruchy. szkoda.

mp
    • k_pszczolkowski Miłej podróży!!! 06.03.05, 12:47
      Podobno w ciągu najbliższych dni ma się pogorszyć pogoda nad Niemcami, w związku z tym zalecam Panu Prezydentowi podróż samolotem.
      Miłej i (nie)spokojnej podróży.
    • dominkadg Re: Kolejna podróż Mariana Jurczyka 06.03.05, 18:36
      Proponuję, żeby w ramach promocji przebrali się za najbardziej znane budynki
      Szczecina. Bynajmniej jak coś spieprzą, będą mogli powiedzieć, że to nie oni.
      • Gość: ???? Re: Kolejna podróż Mariana Jurczyka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.05, 22:56
        www.szczecin.smd.org.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka