Dodaj do ulubionych

prezes Zbigniew Kosiorowski NAUCZA

09.04.05, 10:37
W dniu pogrzebu Ojca Świętego, na antenie a potem na stronie Radia Szczecin
pojawiło się coś, co trudno mi nawet określić, nazwać. Wiem tylko, że
wzbudziło to u mnie ogromny niesmak, oburzyło mnie. Pan prezes Kosiorowski
postanowił podzielić się ze słuchaczami swoimi "przemysleniemi" na temat
dziennikarzy, moralności, świata, itd. Panie doktorze K. powiem tylko tyle - z
taką przeszłością, z tymi metodami łamania ludzi, o takich sprawach ? Fuj!

P.S.
zainteresowanych odsyłam do tekstu radio.szczecin.pl
aha, forum nadal w przebudowie, chyba budują bursztynową komnatę :)
Obserwuj wątek
    • Gość: e.beata Re: prezes Zbigniew Kosiorowski NAUCZA IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 09.04.05, 11:29
      Wiesz nie tylko to boli.
      W tych dniach, jak zwykle przy podobnych okazjach, pojawiały się i
      takie "akcje". Niektórzy nie potrafią niewykorzystać szansy. Jak widać niewiele
      zrozumieli z przykładu pokory Jana Pawła VI, z Jego szczerości. Inni wiedzą
      doskonale iż szczerzy być nie mogą, gdyż wtedy niewiele mogliby przekazać ;-).
      Ale jeżeli te wszystkie liski, również te które były w Rzymie, coś odczują,
      zmienią się choć w 1% na lepsze, to im odpuśćmy. Róbmy to co do tej pory.
      Słuchajmy z rezerwą i patrzmy na czyny.

• Gość: Gaba Re: prezes Zbigniew Kosiorowski NAUCZA IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 10.04.05, 00:01
        Oni nigdy nie mogą zapomnieć o słuchalności. W czwartek przez chwilę
        słuchałam "radia bzdet" i facet, który zwykle zachwala pietruszkę albo coś
        podobnego,zachęca: bądźcie z nami, jutro pogrzeb Papieża tylko w radiu zet...
        Każdy chce uszczknąć coś dla siebie. Żałoba, żałobą a kasa kasą.
        • Gość: Gaba Re: prezes Zbigniew Kosiorowski NAUCZA c.d. IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 10.04.05, 00:27
          ... i jeszcze cytat z orędzia Prezesa: "Tak, w zachowaniu nas dziennikarzy, coś
          się zmieniło, zaczęliśmy oto wyraźniej postrzegać zwykłego, szarego człowieka i
          jego potrzeby.". Nareszcie spostrzegli potrzeby szarego człowieka... czy można
          im wybaczyć, że tak długo nasze potrzeby były ignorowane. Czy od poniedziałku
          to radio będzie odpowiadało potrzebom słuchaczy? Wątpię. Nie w słowach siła,
          lecz w czynach!
          • Gość: Lan Re: prezes Zbigniew Kosiorowski NAUCZA IP: 213.155.172.* 10.04.05, 17:21
            "Tak, w zachowaniu nas dziennikarzy, coś się zmieniło, zaczęliśmy oto wyraźniej
            postrzegać zwykłego, szarego człowieka i jego potrzeby".
            W zupełności się zgadzam z prezesem Zbigniewem Kosiorowskim. Piarowcy i
            marketingowcy Radia Szczecin nic innego nie robią, tylko badają słuchalność i
            zawsze dostosowują poziom intelektualny i artystyczny do oczekiwań odbiorcy, a
            nawet odrobinę niżej. W ten sposób za kilka lat "postrzegą" menela - osiągną
            dno. To radio nie podnosi człowieka, ono się cały czas dostosowuje do rynku i
            staje się coraz bardziej podobne do tandetnych szczecińskich butików. Tam nie
            ma radiowców (z wyjątkiem pracowników technicznych) są już tylko straganiarze,
            których serdecznie przepraszam za to porównanie, gdyż na swoim miejscu wykonyją
            uczciwą pracę.
    • Gość: Sluchacz Radio Bzdet IP: *.pl / *.smsnet.pl 10.04.05, 07:15
      Ja nie widzę, niczego złego w tym, że taki tekst został opublikowany. Widzę za
      to jakiś problem u "wieśka", w takiej chwili w takim momencie mógłbyś dać na
      luz. Co do Radia Bzdet - w sobotę wieczorem usłyszałem na ich komercyjnej
      antenie tekst poniżej pasa " to dzięki Radiu Bzdet słuchacze dowiedzieli się o
      śmierci papieża ". Aż mnie zamurowało, że nawet w takiej chwili komercja
      przysłoniła im oczy. Wieśku ? Co sądzisz o takim tekście - może to
      skrytykujesz ????
      • Gość: Gaba Re: Radio Bzdet IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 10.04.05, 14:21
        mógł zostać opublikowany, ale wg mnie, np. w poniedziałek, już po jako
        podsumowanie tamtego tygodnia.
    • Gość: Renata Urzędnik z nominacji politycznej zrobi wszystko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.05, 10:03
      Taki urzędas z nominacji politycznej zrobi wszystko, każdą błazenadę nawet tak
      żenującą aby tylko utrzymać stołek zwłaszcza przed emeryturą. Nie ma to
      znaczenia na czyjej pamięci i czci obłudnik się oprze. On społeczeństwa się
      nie boi on się boi tych, którzy go powołują. Gdyby były czasy Unii Sowieckiej
      słuzyłby Unii Sowieckiej. Wogóle nie zainteresowałabym się tym wątkiem gdyby
      nie odoba papieża. Fuj Kosiorowski. Jakie Ty masz prawo wypowiadać się w
      imieniu na ten temat
    • takiseredaktor Re: prezes Zbigniew Kosiorowski NAUCZA 11.04.05, 19:47

Pan doktor K. pisze m.in. :

"Prawda, odgrzebaliśmy Jego słowa, które wielu wydawały się już zmurszałe. A
      słowa o wolności, sprawiedliwości, miłości i przebaczeniu... Słowa nagle ożyły,
      a im bardziej papież cierpiał im bardziej konał, tym mocniej z tych słów
      emanować zaczęły żywe i przekonywające treści."
      Wielu wydawały się zmurszałe? Ale chyba nie Panu? Mówią, że papier wszystko
      zniesie. Przypadek pana doktora K. wskazuje,że pod jego piórem niejedna kartka
      chciałaby się zmiąć sama. Życze nadal dobrego samopoczucia.

• walentyna4 Re: prezes Zbigniew Kosiorowski NAUCZA 12.04.05, 09:34
      a może prezes sie zmienił. Będzie teraz lepszym człowiekiem. Bedzie szanował i
      cenił swoich pracowników. Nie będzie ich poniżał i ośmieszał. Nie bedzie
      słuchał donosicieli. Chociaż nie. Nie wystarczy chodzić raz w tygodniu do
      kościoła Panie Prezesie, aby byc dobrym kierującym sie przykazniami
      człowiekiem. Trzeba to potwierdzać całym zyciem.

A do pani co pisze o Radiu bzdet, jakis straszny prowincjonalny kompleks z
      ciebie wylazł kochanieńka. Pewnie pracujesz u pana Prezesa.
      • Gość: Krzysztof Kurek Re: prezes Zbigniew Kosiorowski NAUCZA IP: *.cable.net.pl / 80.48.241.* 12.04.05, 10:49
        Cos za duzo tu czarnego i bialego. Nie macie wiekszych problemow, tylko jakies
        prywatne przebrzmiale animozje, tak naprawde nikogo nie interesujace??
    • tra_lala Re: prezes Zbigniew Kosiorowski NAUCZA 12.04.05, 12:14
      moze Kosiorowski chce sie zmienic? - dajcie czlowiekowi szanse i wybaczcie mu
      dotychczasowe krzywdy:-))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka