Dodaj do ulubionych

do widzenia z 1400 garażami na SZAFERA-będzieRUINA

IP: 217.153.6.* 13.04.05, 14:38
31 lipca jak donoszą uprzejme panie z gospodarki komunalnej mija ostateczny
termin usunięcia garaży...pieniędzy na halę w budżecie miasta nie ma ale
wynoście się w podskokach...oczywiście wszystko odbywa się grzecznie, czemu
nie? a co tam będzie i za co? a będzie hala...a za co?
a tego nikt ostatnio nie obwieszczał...i co z tego? a nic...do
widzenia...nieźle się zaczyna...będzie pewnie duży harmider...ilu ludziom się
spodoba konsekwencja władzy...hala ma być i już...będzie supermarket na
początek ...tak sobie przypuszczam...mogę się mylić...mogę...
Obserwuj wątek
    • student1 Re: do widzenia z 1400 garażami na SZAFERA-będzie 13.04.05, 14:40
      nie ma kasy na halę
      nie ma też miejsca na samochody wyprowadzone z garażowiska
      wprowadzą się na osiedle Klonowica
      ale to już nie obchodzi pana prezydenta
      • Gość: `zwolennnik hali` Re: do widzenia z 1400 garażami na SZAFERA-będzie IP: 217.153.6.* 13.04.05, 14:43
        czy po to aby powiedzieć wkrótce że jest chętny na supermarket?
      • ja_aska Re: do widzenia z 1400 garażami na SZAFERA-będzie 13.04.05, 14:44
        garaże? przecież to złomowisko.
        • Gość: `zwolennik hali` Re: do widzenia z 1400 garażami na SZAFERA-będzie IP: 217.153.6.* 13.04.05, 14:45
          ekspertem jestes od złomu czy dorabiasz po pracy w magistracie?
        • Gość: rialto Re: do widzenia z 1400 garażami na SZAFERA-będzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.05, 11:24
          Nareszcie ktoś rozwali ten syf. Dobra decyzja tylko czemu tak pózno?
    • Gość: Antygarażowicz Re:ce precz od naszych garaży ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.05, 15:10
      Garaże to bardzo ważny składnik naszego życia codziennego. Garaże to coś więcej
      niż poskręcane , pokorodowane blachy. To element naszego życia codziennego jak
      ne ten przykład most (podmoście) dla buma. Odebranie ich jest demokratyczną
      zbrodnią na żywej tkance oddanych ojczyżnie i prasłowiańskiemu miastu ,
      obywateli. To przecież miejsce na ukrycie przed żoną malutkiej
      buteleczki "jałowcówki" do wypicia z kolegami bo po ostatniej awanturze w domu
      z rozbijaniem mebli i wyrzucaniem telewizora przez okno jako gównymi
      atrakcjami w naszym bloku, żona nie pozwala pić w domu z kolegami. Więc
      zbieramy się w garażu u kolegi. Do zony mówimy idę sprawdzić bo coś mi olej
      przecieka i .... jest wesoło. Dzieci mogą się uczyć matematyki i innych
      przedmiotów dzięki takim garażom. Winny więc być dotowane z funduszy
      oświatowych. Żona też może odpocząć a my możemy pochlać.
      Kolega handluje kradzionymi częściami samochodowymi i kradzionymi autami.
      Wynajmuje kilka takich garaży na lewe nazwisko i jest gdzie schować. Proszę,
      niech państwo zobaczą jakież to ważne miejsce w życiu społeczeństw mogą
      odgrywać takie sobie poskręcane blachy nazywane garażami.
      • Gość: `zwolennik hali` Re:ce precz od naszych garaży ! IP: 217.153.6.* 13.04.05, 15:13
        ludzie muszą pojeść też...kto czyha na supermarket na takim ładnym terenie?
        podywagujemy?
        • ja_aska Re:ce precz od naszych garaży ! 13.04.05, 15:15
          masz tam w blaszaku auto?
          • Gość: `zwolennik hali` Re:ce precz od naszych garaży ! IP: 217.153.6.* 13.04.05, 15:16
            demagogia jak gdzie indziej...a co to zmienia...napisz za co powstanie hala...
            • ja_aska Re:ce precz od naszych garaży ! 13.04.05, 15:18
              może czyn społeczny? kiedyś takie były. czasem coś wybudowali.
              • Gość: `zwolennik hali` Re:ce precz od naszych garaży ! IP: 217.153.6.* 13.04.05, 15:19
                straszy do dzisiaj...miało byc na Gontynce...
            • Gość: Antyknajak Wybudowanie hali jest możliwe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.05, 15:21
              Inaczej jednak się tej hali nie wybuduje niż za pieniądze.
              • Gość: `ZWOLENNIK HALI` Re: Wybudowanie hali jest możliwe IP: 217.153.6.* 13.04.05, 15:23
                NA RAZIE ICH NIE MA
                • Gość: Antyknajak Re: Za 3 % wchodzę ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.05, 15:28
                  Pieniędzy prawie zawsze jest za mało nie tylko w Szczecinie ale i na świecie.
                  Taka jest istota rynku.
                  Ile może mi zapłacić taki budżet miasta za pozyskanie inwestora ?
                  Za 3 % od wartości inwestycji wchodzę i za rok rusza budowa !
                  Tylko całe społeczeństwo plus mentalnie komunistyczne pismaki rzuciłyby się na
                  mnie, że za nic zarobiłem milion dolarów. No to se same skombinujta.
                  • Gość: Antyknajak Re: No dobra obniżam ofertę do 2.5 % n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.05, 16:13
                    • Gość: Antyknajak Acha. I żadnych zaliczek i zadatków nie biorę n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.05, 16:21
                      • Gość: `zwolennik hali` Re: Acha. I żadnych zaliczek i zadatków nie biorę IP: 217.153.6.* 13.04.05, 17:27
                        uwalą cię...to byłaby dumpingowa oferta...
                        • Gość: Antyknajak Re: To znane zjawisko wśród polactwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.05, 18:11
                          Nie chodzi o dumping :-))
                          Obywatele i redaktorzyny np z GW nie przeboleją, że ktoś będzie miał kasę (ja
                          i moje 1 mln USD). Będą woleć pordzewiałe garaże, hulający wiatr po ruinach
                          Gontynki niż patrzyć na to jak śmigam nowiutkim np : Mercem CLS 55 AMG.
                          Homosowieticus. Polactwo woli brak pieniędzy na wszystko i biedę aby tylko nie
                          było bogatych. To ulubiony ustrój polactwa
                          • maciej.popielarz Re: To znane zjawisko wśród polactwa 24.04.05, 01:22
                            Ciekawy pomysł z tą prowizją dla pośrednika. Tylko czy to zgodne z prawem by było...? Obawiam się, że niekoniecznie.
          • Gość: `zwolennik hali` Re:ce precz od naszych garaży ! IP: 217.153.6.* 13.04.05, 15:18
            będziesz projektować czy budowac?
            • ja_aska Re:ce precz od naszych garaży ! 13.04.05, 15:20
              budować, kopać, nosić.
    • Gość: Fugazi Re: do widzenia z 1400 garażami na SZAFERA-będzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.05, 17:37
      A ja mam rocjonalizatorsko-gospodarczy pomysł:
      Ano zostawmy te garaże na przykladowe 10 lat (coż to wobec wieczności jaką
      stoją).
      Dochody z 1400 garaży * 40 PLN za mc * 12 m-cy * 10 lat to z odsetkami ca 8 mln
      PLN.
      I za 10 lat mamy na halę wid-sport.
      Teraz oczekuję oklasków i 10% od znaleźnego.

Pozdrawiam
      Fugazi
    • Gość: e.beata Re: do widzenia z 1400 garażami na SZAFERA-będzie IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 13.04.05, 21:26
      O ;-) powtórka z rozrywki ;-)
      Zmiotą garaze, wyrównają teren, ponieważ nic się nie bedzie działo za lat
      kilkanaście powstanie tam z samosiejek kolejny miejski park. Pomiędzy drzewami
      ktoś poustawia nielegalnie garaze. I tylko co roku bezrobotni, tudzież służby
      miejskie beda wzywane do robienia porządków i wywożenia starych tapczanów.

Zobaczcie jak wygląda miejsce poprzedniej lokalizacji hali widowiskowo-
      sportowej. Były ogródki działkowe, potem teren wyrównano, wykopano kilka
      dołków... mamy śmieciowisko i postój dla cyrków.

Mamy zdewastowany teren po gontynce. Nic nie słychać aby dzierżawca płacił
      jakieś odszkodowanie za niewywiązanie się z umowy.

Dobrze że lotnisko w Dąbiu się obroniło, bo inaczej można byłoby tam prowadzić
      za jakiś czas szkołę przetrwania.

Nie wierzę w to, że będą pieniądze na halę w najbliższym czasie.
      Tak samo jak nie będzie ich na ogród zoologiczny i wiele innych sympatycznych
      rzeczy. W biednej rodzinie najpierw zaspokaja się podstawowe potrzeby, na
      drogie rozrywki czas przychodzi potem. Póki co Szczecin bogatym miastem nie
      jest.
      • Gość: Ekspans Re: do widzenia z 1400 garażami na SZAFERA-będzie IP: 83.168.120.* 13.04.05, 21:29
        Szczecin bogatym miastem był jeszcze z kilka lat temu. Przewrotność jego
        mieszkańców doprowadziła do tego stanu jaki mamy.
      • Gość: Antyknajak e.beato. Coż za optymizm. Kra, kra, kra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.05, 21:31
        To sie na pewno nie uda. Nie ma pieniędzy. Czekamy aż będą pieniądze i wówczas
        weżmiemy się i wybudujemy :-(
        • Gość: prztyk Re: e.beato. Coż za optymizm. Kra, kra, kra IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.05, 21:49
          na litość -nie napisze jaką...wszystko jak na dłoni--nie ma PIENIĘDZY-...no to
          o co chodzi?byłem dziś na SZAFERA-czy to ma być największa hala w
          Europie...przecież widać na kilometr że nie o halę tu chodzi---TO O CO TU
          CHODZI?
          • Gość: Antyknajak Re: zawsze nie ma pieniędzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.05, 21:55
            Bardzo zaszyfrowałeś tę swoją wypowiedż.
            W każdym temacie można stwierdzić, że nie ma pieniędzy.
            Ponawiam swoją ofertę na załatwienie pieniędzy :-) :
            "Pieniędzy prawie zawsze jest za mało nie tylko w Szczecinie ale i na świecie.
            Taka jest istota rynku.
            Ile może mi zapłacić taki budżet miasta za pozyskanie inwestora ?
            Za 3 % od wartości inwestycji wchodzę i za rok rusza budowa !
            Tylko całe społeczeństwo plus mentalnie komunistyczne pismaki rzuciłyby się na
            mnie, że za nic (za nic zdaniem tych komuchów) zarobiłem milion dolarów. No to
            se same skombinujta."

• Gość: e.beata Re: zawsze nie ma pieniędzy IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 13.04.05, 22:13
              Dla Ciebie to krakanie, dla mnie rzeczywistość.
              Zburzenie garaży nie trwa długo, nie trzeba do tego specjalnych przygotowań.
              Można o to zadbać, gdy będzie inwestor, będą konkretne plany. Ludzi można
              uprzedzić, zmienić umowy, że zostają ale na wyprowadzkę mogą mieć potem mało
              czasu. Nie widzę problemu.
              Po prostu wiem, że zburzyć, zniszczyć jest najłatwiej. Nie lubię gdy robi się
              to bez powodu. Nikt w maju nie zacznie budowy hali. Chyba że na cud liczymy.
              Ale i wtedy nawet z papierkami się nie zdąży...

p.s.
              1.nie mam tam garażu ;-)
              2.myślę, że osobom które miały działki przy E. Plater pęka teraz serce jak
              widzą ten śmietnik i letni azyl dla bezdomnych.

• Gość: Antyknajak Re: zawsze nie ma pieniędzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.05, 22:24
                e.Beato. Kto Ci sprowadzi inwestora bez uporządkowania i "wywłaszczenia"
                terenu. Przecież to stara indiańska sztuczka dzierżawców i ekologów. Jest
                bogaty inwestor to wówczas protest i oczekiwanie na wpłatę, darowiznę na
                stowarzyszenie czy odszkodowanie.Obojetne. Kasa. Powstają koszty niezaplanowane
                przez inwestora. Znowy proces, znowu odszkodowanie wypłacone przez miasto dla
                inwestora, znowu porażka.
                Aby ktokolwiek nawet miastu udzielił kredytu na taką inwestycję uporządkowanie
                sprawy garażowiczów (mają własne stowarzyszenie, zarząd) jest podstawą.
                Nie da się tego tak zrobić jak piszesz skutecznie i realu. Chociaż roumiem, że
                mogliby sobie jeszcze poużywać do tego czasu.
                • Gość: prztyk Re: zawsze nie ma pieniędzy IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.05, 23:40
                  jest ten inwestor czy go nie ma?
                  najpierw wyrzucamy 1 400 garaży, zakorkowujemy osiedle, a potem pytamy się kogo
                  trzeba-i ogłaszamy gdzie trzeba------JEST TEREN POD SUPERMARKET!!!!!! jaki ma
                  być ten scenariusz?
                  tyle ludzi wszystkowiedzących milczy...o co w tym chodzi?
                  • Gość: Antyknajak Re: zawsze nie ma pieniędzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.05, 23:45
                    Wogóle inwestorzy są na świecie. Niestety nie ma ich w Szczecinie. Zawdzięczamy
                    to rozumowaniu szczecinian, którzy przerzucają to rozumowanie na akt wyborczy.
                    Oczywiście, że są tacy inwestorzy ale żaden szanujący się inwestor nie będzie
                    prowadził z góry przegranej bitwy z Radami Osiedli i wygłodniałymi kasy
                    garażowiczami.
                    • Gość: prztyk Re: zawsze nie ma pieniędzy IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.05, 23:46
                      czarno to widzę...
                      • Gość: Antyknajak Re: zawsze nie ma pieniędzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.05, 23:50
                        Ja również ale chyba z innych powodów. Nie z powodu braku pieniędzy ale braku
                        decydenta i lidera.
                        Na pewno nie jest nim Jurczyk, Jerzyk, Masłowska, Mickiewicz i reszta tych biurw
                        • Gość: prztyk Re: zawsze nie ma pieniędzy IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.05, 23:55
                          ostre słowa ale jakże prawdziwe...kto więc pociąga za sznurki?
            • Gość: prztyk Re: zawsze nie ma pieniędzy IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.05, 22:15
              w obecnej sytuacji nie wiadomo o co chodzi..może SZANOWNI RADNI do spółki z
              GAZETĄ WYBORCZĄ rozszyfrują o co chodzi...
    • Gość: ddd Re: do widzenia z 1400 garażami na SZAFERA-będzie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.05, 23:49
      www.koreus.com/files/200408/super_doodie.html
      • ja_aska Fugazi 14.04.05, 08:44
        przecież od dawna wiadomo , że tylko kilka procent z "garażowiczów" płaci za
        teren, ma pozwolenie na budowę, czy też uzytkowanie garaży. więc twoje
        wyliczenia nie mają racji bytu.
        • Gość: Fugazi Re: Fugazi IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 14.04.05, 08:52
          To jakis skandal?
          Kto za to odpowie?

Pozdrawiam
          Fugazi
        • Gość: `zwolennik hali` Re: Fugazi IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.05, 12:58
          i pani o tym wiedząc nie zgłasza do prokuratury?co to za władza co pozwla grac
          sobie na nosie?
          jak nie płAci to sie zabiera albo wywozi...znowu bałagan...PARĘ PROCENT PŁACI?
          ŁADNY NUMER...A MOŻE TO KOMUS PASUJE?
    • Gość: e.beata Antyknajak IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 14.04.05, 08:43
      O.K. ale przecież ten teren nie jest własnością garażowiczów.
      Pisałam o ewentualnej zmianie umów, nie wiem ile teraz maja czasu po
      wypowiedzeniu umowy dzierzawy. Ekolodzy moga się wtrącać nawet jak tam nie
      będzie garaży /a jak teren zarośnie to tym bardziej ;-)/.
      Dlaczego uważasz, że w przyszłości nie będzie pieniędzy na likwidację garaży?
      Koszt nie jest oszołamiajacy, jak inwestor już będzie to się znajdą.
      Przynajmniej będa wydane z głową. Za kilkanaście lat, trzeba będzie usuwać nie
      garaże ale drzewa.
      Dla mnie w tej chwili likwidacja garażowiska jest absurdalna, czyzby faktycznie
      chodziło o coś innego?
      • Gość: Fugazi Re: Antyknajak IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 14.04.05, 09:07
        A może idzie o wyprowadzenie kolejnych pieniędzy z kasy miasta.
        Inwestor jak pomyśli to wykupi grunt a blaszane nibygaraże pozostawi, bo
        dochody z najmu owych pozwolą mu na zwrot nakładów poniesionych przy wykupie.
        Pewnie po czasie teren opyli lub pójdzie w zastaw pod hipotekę inwestycji w
        Warszawie lub we Wrocławiu.

Zapomnijcie Panie i Panowie o inwestycjach w Szczecinie innych niż markety.
        Miasto popadło w niełaskę i ruinę tym samym i nikt o zdrowych zmysłach
        inwestować tu w najbliższym czasie nie będzie.

Pozdrawiam
        Fugazi
        • ja_aska Typowe 14.04.05, 09:12
          większość (przeważająca) z tych blaszaków jest postawiona na dziko. jak to
          zwykle u nas. postawi się przed faktem a potem zastraszy i po sprawie.
          • Gość: Fugazi Re: Typowe IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 14.04.05, 09:14
            Nie zmienia to faktu, że opłaty są wnoszone.

Pozdrawiam
            Fugazi
            • ja_aska Re: Typowe 14.04.05, 09:42
              ale od kilku procent. uważam, że garaże "połaciowe" zamiast "pionowych" są
              zwykłym marnotrastwem.
              • Gość: Fugazi Re: Typowe IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 14.04.05, 09:48
                Co znaczy te kilka procent, bo nie rozumiem? I co oznaczają określenia
                połaciowe i pionowe?

Pozdrawiam
                Fugazi
                • ja_aska Re: Typowe 14.04.05, 13:01
                  na ponad tysiąc garaży ma pozwolenia i płaci dzierżawę niecałe 400.
                  połaciowe - na dużym terenie
                  pionowe - piętrowe
                  inaczej jest to marnowanie terenu w mieście
                  • Gość: Fugazi Re: Typowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.05, 15:10
                    > na ponad tysiąc garaży ma pozwolenia i płaci dzierżawę niecałe 400.
                    to nieprawda jeżeli wyjść od j.polskiego i być może prawda pod względem
                    logicznym bo:
                    - mieć pozwolenie i płacić tzn jedno i drugie
                    - nie mieć pozwolenia i płacić to już nie to samo.

Ano oświadczam, że płaci więcej n iż 400. I więcej niż 1000.

Pozdrawiam
                    Fugazi

• Gość: dyletant Re: Typowe IP: *.fnet.pl 24.04.05, 01:11
                    mam tam garaż, pisemko dostałem. Osobiście jestem przeciwny garażowisku w
                    takiej formie, w jakiejjest obecnie. Spora ilośc garaży jest od długiego czasu
                    nieużytkowana (świadczą o tym m. in. zarośnięte wjazdy), część jest w
                    tragicznym stanie. Uważam. że gdyby znalazł się jakiś mądry inwestor i
                    wybudował 2 - 3 piętrowe garażowce to z pewnością znaleźliby się garażowicze
                    chętni do nabycia boksu w takim garażowcu. Oczywiście cena nie mogłabyby być "z
                    kosmosu" ale przystępna. Miasto np szukajć inwestora (oczywiście nie pod
                    supermarket) ale faktycznie pod halę widowisową mogłoby postawić warunek
                    wybudowanie takich garażowców. Przecież on by na tym jeszcze zarabiał. Wtedy
                    miasto ma spokój (niezastawione samochodami osiedle) inwestor zarabia a
                    garażowicze mają dach na swoje cztery kółka. Ech... pobożne zyczenia
    • Gość: prztyk Re: do widzenia z 1400 garażami na SZAFERA-będzie IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.05, 13:05
      czy to będzie najnowocześniejsza hala czy ruina współczesnej Europy?
      • Gość: nasniedogonia Re: do widzenia z 1400 garażami na SZAFERA-będzie IP: *.utp.pl 24.04.05, 11:25
        Prztyk nie panikuj, wywalą garaże, postawią elegancką nowoczesną hale, to może
        ludzie po drodze wracając z meczu czy koncertu zachaczą o korepetycje z
        angielskiego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka