Dodaj do ulubionych

wycieczkowicze z Rady Miasta w Watykanie - skandal

13.04.05, 17:45
Radni Szczecina na pogrzebie papieża za pieniądze z budżetu

info.onet.pl/1081445,11,1,0,120,686,item.html
Obserwuj wątek
    • Gość: Antyknajak Zwykłe gnoje. Szacunek dla Od Nowa i Lubińskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.05, 18:04
      POPiS i SLD rączka w rączkę. Przechrzta Mickiewicz to już nie szambo ale dno
      szamba. Samo dno !
      Brawo Od Nowa !
      • Gość: H56 Re: Zwykłe gnoje. Szacunek dla Od Nowa i Lubińsk IP: *.comnet.krakow.pl 13.04.05, 18:13
        no i ktoś mi tu mówił ,że jest różnica między prawicą i lewicą. Jedna banda
      • jacek.zienkiewicz Re: Zwykłe gnoje. Szacunek dla Od Nowa i Lubińsk 14.04.05, 22:55
        Powtórze. Mimo mojego związania z PO przyznam że jestem zażenowany (delikatnie
        mówiąc). Nie spodziewałem się tego po kimkolwiek z PO w Szczecinie. Przykre.
        JZ
        PS. Zgadzam się z Antyknajakiem. Tym razem pani profesor TL pokazała klasę.
    • Gość: andreas cytata IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 13.04.05, 18:15
      "Tak jak setki tysięcy ludzi w kraju traktuję papieża jak ojca i przyjaciela.
      Na pogrzeb ojca i przyjaciela nie jedzie się w delegację. Jednak jeżeli ktoś
      traktuje pogrzeb jak pracę to delegacja się należy"
      • Gość: e.beata Re: cytata IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 13.04.05, 21:37
        pikna cytata.

Pieniądze które miały iść na zmianę nazwy ulicy, proponuję przeznaczyć na
        tablicę z cytatą ;-) następnie umieścić ją na ścianie w sali obrad.

i niech mi teraz któryś z radnych coś wspomni o wycieczkach Jurczyka.
        • Gość: Antyknajak Re: cytata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.05, 21:46
          A dlaczego zaraz tylko Jurczyka a taki np : Mickiewicz, a Masłowska.
    • Gość: play Re: wycieczkowicze z Rady Miasta w Watykanie - sk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.05, 21:47
      Sk...syny !!!
      • Gość: Marian Paździoch Re: wycieczkowicze z Rady Miasta w Watykanie - sk IP: 62.69.200.* 13.04.05, 22:29
        ostro, oj ostro. czy niezbyt?
        mp
        • Gość: play Re: wycieczkowicze z Rady Miasta w Watykanie - sk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.05, 20:00
          Wiesz, jeśli to chodziłoby o nas to byłoby po bandzie ale jeśli chodzi o
          nich...hieny
    • Gość: e.beata Antyknajak IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 14.04.05, 08:29
      Chodziło mi o poprzednie ekspedycje Jurczyka ;-)
      Też reprezentował Szczecin, mieszkańców. Jego wycieczki przynajmniej z
      założenia miały być inwestycja - przynieść pózniejszy zysk dla miasta ;-)
      Radni byli przeciwni a teraz robią to samo. Nawet gorzej, bo wymówkę maja
      żałosną zaprawdę.

Potwornie w tym wszystkim razi mnie obłuda tych radnych.
      Niech powiedzą szczerze - jechaliśmy tam nie z potrzeby serca, ale w ramach
      obowiązków służbowych, szef kazał, więc delegacje się należą.

• Gość: XXL nieustanne biadolenie!!!! IP: *.szczecin.pl 14.04.05, 08:45
      biadolicie,stękacie,jęczycie radny to radny tamto TO PO JAKĄ CHOLERĘ TAKIE
      BADZIEWIE WYBIERACJE !!!to co wybraliscie to macie.Ja nie stękam ,na oszołomów
      nie głosowałem i nie mam zamiaru!!!
      • anika31 XXL 14.04.05, 09:03
        A ja głosowałam, a ze akurat mój nie wszedł to trudno, oceniać władze należy
        takie nasze demokratyczne prawo. I jeśli goście jadana wycieczkę za publiczne
        pieniadze dto draństwo stulenia, nie dlatego że budżet wydał nie wiem 30 czy 50
        tys. złotych tylko dlatego że w oni w ogóle sie na takie wyjazd za publiczne
        pieniadze zdecydowali. Chodzi tu o wymiar poczucia społecznej
        odpowiedzialności. Wiesz to jest tak jabyś na koszt firmy robił przyjęcie
        komunijne dla dziecko, no bo skoro możesz to rozpisać w reprezentacje to czemu
        nie a jest to złodziejstwo - nie uważasz. o to tu mamy odpowiedzialnosc wobec
        wyborócw i poczucie moralnosci i jakiejś uczciwości wewnętrznej.
        No wiem wiem czego ja od polityków wymagam - poczucia uczciwoci! - utopia, ale
        co tam moze kiedyś się takich dochowamy którzy choc kulturę osobistą będą mieli.
        • Gość: play Re: XXL IP: *.teleton.pl 14.04.05, 09:20
          Brawo anika31 !!!
        • Gość: Blitz Re: XXL IP: *.szczecin.pl 14.04.05, 09:24
          Moze ktos poda skład całej delegacji,niech wyborcy poczytają...krytykuja
          Jurczyka za eskapady a sami czymią to samo i to za publiczne pieniądze.
          • Gość: Jurek Re: XXL IP: *.agro.ar.szczecin.pl 14.04.05, 09:43
            1. Panie radny Dzikowski nikt pana nie zmuszał do wyjazdu jak pana nie stać na
            zapłacenie (jechali ludzie zarabiający dużo mniejsze pieniądze na własny koszt)
            WSTYD!!! arogancki i bezczelny.
            2. Panów Jezryka i Mickiewicza nikt nie prosił o reprezentowanie nas na
            pogrzebie, myśmy sami się reprezentowali śpiąc w namiotach (nie w hotelach),
            jadąc autobusami i samochodami po 30 godz. (nie samolotami)
            3. Panie Masłowska i Tokarzewska - mniej obłudnych łzawych deklaracji co do
            celu wyjazdu a więcej uczciwości
    • Gość: pokorny Re: wycieczkowicze z Rady Miasta w Watykanie - sk IP: *.idea.pl 14.04.05, 09:36
      ja wcale nie chciałem, żeby p.Mickiewicz mnie tam reprezentował!!!-

"Jestem dumny, że mogłem reprezentować szczecinian" - dodał Mickiewicz.
      Podkreślił, że każdy kto wyjeżdża w zagraniczną delegację otrzymuje publiczne
      pieniądze. "Miałem jechać ze smalcem?" - spytał retorycznie. - super bezczelność
      i arogancja!!

Niech sobie narobi smalcu ze skwarkami i np. dyżuruje w Schronisku B.Alberta i
      na to daję mu zgodę na reprezentowanie mnie i innych szczecinian
      • anika31 Re: wycieczkowicze z Rady Miasta w Watykanie - sk 14.04.05, 09:53
        a tak przy okazji te 42 EUR chyba starczyło na obiadek ...hahaha ...no jak tu
        brać tych ludzi poważnie:)
    • gajowy_marycha Re: wycieczkowicze z Rady Miasta w Watykanie - sk 14.04.05, 20:40
      Ja tylko nie rozumiem po co na pogrzebie oficjalna delegacja radnych ze Szczecina?
      Pojechala delegacja rzadu RP, pojechala delegacja poslow i to chyba wystarczylo. Rozumiem jeszcze
      delegacje (oficjalne) z Krakowa, czy Wadowic. Reszta urzednicza i samorzadowa, jesli chciala, powinna
      byla pojechac na wlasny koszt i reprezentowac wylacznie siebie. I jesli poslowie oplacili swoj wyjazd, to
      tym bardziej radni ze szczecina powinni byli to zrobic. Wstyd, wstyd!
      • Gość: play Re: wycieczkowicze z Rady Miasta w Watykanie - sk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.05, 20:47
        Słowo wstyd dla tych paprochów nic nie znaczy, nie po raz pierwszy, drugi i
        trzeci - po prostu świnie.
      • Gość: Marian Koniuszko Re: wycieczkowicze z Rady Miasta w Watykanie - sk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.05, 20:58
        gajowy_marycha napisał> Ja tylko nie rozumiem po co na pogrzebie oficjalna
        delegacja radnych ze Szczeci
        > na?
        Ja też tego nie rozumiem,tym bardziej że w większości olewają nauki JPII,
        przykładem jest ich wyjazd na koszt społeczności tego miasta a swoje funkcje w
        RM nie sprawują dla dobra tej społeczności tylko dla własnych
        prywatnych ,dorażnych korzyści lub jako jeden ze szczebli do dalszej kariery
        politycznej.
        • Gość: Marian Paździoch Re: wycieczkowicze z Rady Miasta w Watykanie - sk IP: 62.69.200.* 14.04.05, 21:08
          marianie koniuszko;
          to co piszesz jest nieprawdą
          właśnie radni sprawuja swą funkcję dla dobra swych wyborców!
          swych wyborców!
          tak mówią.
          mp
          • Gość: Marian Koniuszko Re: wycieczkowicze z Rady Miasta w Watykanie - sk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.05, 21:14
            Marianie Pażdziochu to prawda że tak mówią .Pozdrawiam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka