Dodaj do ulubionych

Gimnazja w Szczecinie

• Gość: Ona. Gimnazja w Szczecinie IP: *.stat.gov.pl 19.05.09, 13:13
      Ja chodzę do gimnazjum nr.26 i muszę przyznać, że to gimnazjum jest super. Wbrew
      temu co piszą co poniektórzy ;/. Gramatyki w 26 uczą naprawdę dużo i dobrze.
      Polecam to gimnazjum ; ).
      • beatrix13 Re: Gimnazja w Szczecinie 19.05.09, 17:20
        Gość portalu: Ona. napisał(a):

> Ja chodzę do gimnazjum nr.26 i muszę przyznać, że to gimnazjum
        jest super. Wbrew temu co piszą co poniektórzy ;/. Gramatyki w 26
        uczą naprawdę dużo i dobrze.Polecam to gimnazjum ; ).

................
        szkoda,że nie uczą ortografii ( po nr nie stawiamy kropki)
    • Gość: nataluśśśka Gimnazja w Szczecinie IP: *.chello.pl 11.06.09, 20:22
      ja chce iść do gimnazjum nr13 lub 7 co byście polecili???
    • confidential112 Gimnazja w Szczecinie 22.03.10, 18:27
      Zastanawiam się, czy nie pójść do salezjan na Ku Słońcu. Co o nim sądzicie?
      Jaki jest tam poziom? Miałam średnią 5,4 na zakończenie 5 klasy.
    • Gość: Podatnik Re: Gimnazja w Szczecinie IP: *.chello.pl 22.03.10, 18:52
      Elżbieta
      Masojć
      w plebiscycie "Gazety Wyborczej", Polskiego Radia Szczecin i TVP
      Szczecin dostała czarną nagrodę "Śledzia 2007" za kolejne restrukturyzacyjne
      zamieszanie w szczecińskiej oświacie. Zraziła do siebie wiele osób w szkołach,
      ale broni jej prezydent Piotr Krzystek.

• angrusz1 Drżyjcie dyrektorzy/ dyrektorki tzw postępaki 15.08.11, 16:15
      Oto wg BBC , co mówi na temat zamiarów angielskiego premiera Camerona :

"He will include children without fathers, schools without discipline and communities without control in a long list of what he believes has gone wrong in parts of the country."

Powtórzę - szkoły bez dyscypliny !!!

He will go on to pledge that, together with ministers, he will consider whether government plans and programmes are bold enough to mend a "broken society".

Dalej : naprawić "porąbane społeczeństwo " .

The review will look at education, welfare, families, parenting, addiction, communities, the "twisting and misrepresenting of human rights that has undermined personal responsibility" and the "obsession with health and safety that has eroded people's willingness to act according to common sense".

Przechył w prawach człowieka , który podważa osobistą odpowiedzialność

" ... zanik chęci działania zgodnie ze zdrowym rozsądkiem "

"Mr Cameron will also use the speech to reiterate his drive to "build a bigger, stronger society", reinvigorated by last week's event
      • Gość: angrusz1 A tak jest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.11, 20:44
        wg BBC

w Anglii

"He said the gap between girls' and boys' results was "a concern", although it was a trend taking place around the world.

Improving the teaching of reading in primary schools and raising behaviour standards would help improve the situation, he said "

Powtórzę : behaviour standards - czyli standardy zachowania , czyli coś takiego jak pracowitość , ambicja i zdyscyplinowanie .
    • Gość: taylor555666 Re: Gimnazja w Szczecinie IP: *.nitka.net.pl 04.11.11, 16:05
      Najlepsze gimnazjum w Szczecinie to 21 !!!!
      Zapraszam,nie trzeba dużo wysiłku,czasem robisz co chcesz,nie idziesz od razu do dyrektora,fajni uczniowie chodzą,nie ma złych sytuacji,fajne wycieczki itp.
      Nie wierzcie w to co o nas mówią.
      • Gość: Anonim. Re: Gimnazja w Szczecinie IP: *.szczecin.mm.pl 17.03.13, 13:42
        Znam jednego z waszych uczni.Mieszka z babcia i dziadkiem alkoholikami.Tatus bog wie gdzie.Mama..boze patrzysz i nie grzmisz.On sam to przyklad efektow nauki Gimnazium Nr.3.Brak zainteresowania szkoly tym;kretynkiem;Tym samym zubaza sie intelekt innych uczni skazanych na kontakt z takim osobnikiem.
        Jak najdalej onijac ta szkole.Szkoda pieniedzy na taka edukacje.Krytykowana szkola na Dubois moze wyglada nieciekawie napewno nie ma w niej az tak skrajnej patologii.
        Przenioslem tam syna z Gimnzium Nr.3 i uwazam ze byla to swietna decyzja.
    • ponury-spiskowiec Gimnazja 2014 - nabór I, II...enty 06.02.14, 19:31
      Odświeżam wątek bo na dniach zaczyna się nabór do gimnazjów, a więc owczy pęd przed nami.
      Interesują mnie zasady rekrutacji, czyli kiedy składać papiery w pierwszym naborze i jakich szkół to dotyczy, potem drugi nabór i ostateczna rekrutacja. W tym roku ponoć jest sześć gimnazjów (7,14,16,32,42,46) gdzie już od 10 lutego zaczyna się pierwszy etap naboru (czy dotyczy to wyłącznie konkretnych klas np. dwujęzycznych "rozszerzonych") czy też gimnazjum jako takiego. Co się stanie jak dziecko dostanie się do wymarzonego gimnazjum ale nie do wymarzonej profilowo klasy. No i szczegółowe pytanie do rodziców którzy posłali swoje dzieci do Gimn. 7 na Majowym i 29 na Bukowym, plusy i minusy tych szkół.
      Tylko proszę bez polityki takich tam ;)
      • korkoni Re: Gimnazja 2014 - nabór I 06.02.14, 22:06
        Bezrejonowe to rzeczywiście: 7, 14,16, 32, 42, 46 i katolickie na św. Ottona.
        Info tu:
        Nabór gimnazja 2014
        Wydaje mi się, że informacje podane są dość czytelnie. Musicie się zastanowić, czy zależy wam bardziej na konkretnym gimnazjum, czy raczej na konkretnym profilu klasy.
        Zwróć uwagę na sposób wypełniania zgłoszenia.
        • Gość: denek Re: Gimnazja 2014 - nabór I IP: *.204.156.55.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 08.02.14, 10:09
          Mam pytanie. Licze na konkretną odpowieź - a więc nie w stylu ta szkoła jest głupia tylko czy po zakończniu konkretnego gimnazjum nauka w liceum jest możliwa. Mam na myśli gimnazjum nr 6
      • Gość: as nowość to że jeden rodzaj testu załatwia 3 szkoły IP: *.adsl.inetia.pl 06.02.14, 23:06
        np ogólny pisze się raz bo jest taki sam w kazdej szkole
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka