Dodaj do ulubionych

Błagam pomóżcie mi

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.05, 21:13
Jestem w Szczecinie od niedawna. Jestem w ciężkiej sytuacj, nie mam
ubezpieczenia ani za wiele pieniedzy. Czy w tym mieście można gdzieś za darmo
wyleczyc zęby albo iśc do ginekologa. Prosze pomózcie mi!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: lekarz Re: Błagam pomóżcie mi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.05, 21:33
      Zębów za darmo nie leczą nawet na ubezpieczenie...Chyba, że do trójek.
      Do innych lekarzy musisz mieć ubezpieczenie. Inaczej przychodnia wystawi rachunek.
      Zarejestruj się w Urzędzie Pracy, to ci da usługi medyczne.
    • Gość: ząbek Re: Błagam pomóżcie mi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.05, 22:21
      Nie moge zarejstrowac sie w urzedzie pracy bo nie mam meldunku tutaj. Myslisz
      ze bym tego nie zrobiła gdybym mogła? Cholera co ja mam zrobic??

• piotr33k2 Re: Błagam pomóżcie mi 26.04.05, 23:33
        musisz zarejestrować sie jako bezrobotna tam gdzie jesteś zameldowana, teraz
        teoretycznie mozna sie leczyć jako ubezpieczony wszedzie ale za dentyste i tak
        musisz dopłacac.
        • Gość: gość Re: Błagam pomóżcie mi IP: *.sp6net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.05, 23:39
          Ja do za dentyste dopłacać ? Nieprawda .

Za zwykłe amalgamaty płaci NFZ ....
        • Gość: zabek Re: Błagam pomóżcie mi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.05, 10:48
          Byłam zarejstrowana tam gdzie byłam zameldowana jednak trzeba podpisywac liste
          itp zeby być ciągle na liście bezrobotnych. Mieszkałam jakieś 300km od
          Szczecina więc nie moge jeździć co miesiąc czy na każde wezwanie do tamtejszego
          Urzedu Pracy bo przecież nie stać mnie nawet na to zeby iść do lekarza. Ja
          jestem w naprawde cięzkiej sytuacji. Mozecie sie zapytć...No dobrze ale dostep
          do internetu ma...Tak mam ale życie układa się czasami naprawde śmiesznie. zyje
          tu bez meldunku, bez ubezpieczenia i bez pieniędzy :( Zamkniete koło, leczyć
          się nie moge bo nie mam ubezpieczenia, ubezpieczyc sie nie mogę bo nie mam
          meldunku a skąd mam wziąśc meldunek jak nie mam pracy a preace jak nie mam
          meldunku.
          • xyz-xyz Re: Błagam pomóżcie mi 27.04.05, 10:57
            Nie wiem czy to coś da, ale proponuję spróbować iść do Kliniki na Pomorzanach,
            może w ramach zajęć ze studentami wyleczą ci zęby i przebadają. Kiedyś można
            było w ten sposób, teraz nie wiem.
            • Gość: z Kliniki Re: Błagam pomóżcie mi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.05, 11:39
              To nic nie da. Za materialy muszą płacić nawet studenci, a co dopiero pacjenci.
              • Gość: Iga Re: Błagam pomóżcie mi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.05, 11:40
                Idź najlepiej do Miejskiego Ośrodka Pomocy Rodzinie. Może tam ci coś
                poradzą.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka