Dodaj do ulubionych

Stoczniowcy odcinają Szczecin

IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 02.07.02, 10:49
Proponuję aby stoczniowcy poszli na most Cłowy i niech trochę poskaczą-most się
zarwie i dopiero wtedy cała Polska zobaczy ich i Szczecina tragedię.
Obserwuj wątek
    • Gość: RAFek Re: Stoczniowcy odcinają Szczecin IP: *.rajsat.pl 02.07.02, 10:53
      Ojjjj, Aniu, Aniu... Cytując klasyka pewnego garunku: "Gdyby głupota miała
      skrzydła..."
      • skuter70 Re: Stoczniowcy odcinają Szczecin 02.07.02, 11:07
        Gość portalu: RAFek napisał(a):

> Ojjjj, Aniu, Aniu... Cytując klasyka pewnego garunku: "Gdyby głupota miała
        > skrzydła..."

taaaak "szpital"znowu leci:)
    • Gość: Zuza Re: Stoczniowcy odcinają Szczecin IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 02.07.02, 11:06
      Ty głupia krowo sama idż na most Cłowy i sama z niego skocz o jednego głupka
      będzie mniej.
    • franekkk Re: Stoczniowcy odcinają Szczecin 02.07.02, 11:24

nie wyzywajcie golabeczki moze zapomniala dodac odpowiednia buzke
      choc ja nie wiem jaka by tu mozna bylo dodac, jak bedzie sarkazm??
      • mikolaj7 Re: Stoczniowcy odcinają Szczecin 02.07.02, 11:32
        franekkk napisał(a):

>
        > nie wyzywajcie golabeczki moze zapomniala dodac odpowiednia buzke
        > choc ja nie wiem jaka by tu mozna bylo dodac, jak bedzie sarkazm??

moze ':P' albo ';-)'

trzeba by poszukac w internecie...
        • jottka co do buziek 02.07.02, 11:39
          a potem dołączyć encyklopedię z objaśnieniami, żeby reszta zrozumiała :)))
        • skuter70 Re: Stoczniowcy odcinają Szczecin 02.07.02, 11:40
          a co tam mikolaj w rodzinnym miescie slychac?
          jakas imprezka sie organizuje?
          • mikolaj7 Re: Stoczniowcy odcinają Szczecin 02.07.02, 11:52
            skuter70 napisał(a):

> a co tam mikolaj w rodzinnym miescie slychac?
            > jakas imprezka sie organizuje?

nawet Jottka ma przyjsc !!

co to sie porobilo :-)
            • skuter70 Re: Stoczniowcy odcinają Szczecin 02.07.02, 11:54
              mikolaj7 napisał(a):

> nawet Jottka ma przyjsc !!
              >
              > co to sie porobilo :-)

buuuujasz!!!!

• jottka jak emigrantka z emigrantką! 02.07.02, 11:56
                no co, muzaaa napisała, że przyjeżdża ze samych stanów i o niczym tak nie
                marzy, jak o spotkaniu ze mną :))) no to ja nie mogę odmówić emigrantce i
                koleżance w cierpieniu :))

a poza tym nałożę czarczaf, kapelusz i spodnie rybackie - przemknę niezauważona
                • franekkk Re: jak emigrantka z emigrantką! 02.07.02, 11:58

to jeden dżamp ci wystarczy
                  juz nie masz po co przyjezdzac:))
                  • skuter70 Re: jak emigrantka z emigrantką! 02.07.02, 12:00
                    franekkk napisał(a):

>
                    > to jeden dżamp ci wystarczy
                    > juz nie masz po co przyjezdzac:))

ona tylko tak obiecuje
                    na pewno obie imprezy ma w jednym terminie:)

• jottka Re: jak emigrantka z emigrantką! 02.07.02, 12:01
                      to znaczy co - wy tak na serio?

w porządku, nie musicie cierpieć na samą myśl o spotkaniu ze mną, zlecenie jest
                      rozwojowe
                      • skuter70 Re: jak emigrantka z emigrantką! 02.07.02, 12:09
                        jottka napisał(a):

> to znaczy co - wy tak na serio?
                        >
                        > w porządku, nie musicie cierpieć na samą myśl o spotkaniu ze mną, zlecenie jest
                        >
                        > rozwojowe

mowilem!
                        umawia sie przez pol roku a potem nie przyjedzie:)

i jeszcze powie, ze to przez nas
                        • jottka Re: jak emigrantka z emigrantką! 02.07.02, 12:10
                          sami nie chcecie, napraszać się nie będę, pojadę do Przecławia
                          • skuter70 Re: jak emigrantka z emigrantką! 02.07.02, 12:13
                            jottka napisał(a):

> sami nie chcecie, napraszać się nie będę, pojadę do Przecławia

to ten gril ma byc w przeclawiu- o matkoboska
                            • jottka Re: jak emigrantka z emigrantką! 02.07.02, 12:14
                              gril ma byc u frankkka, ale on mnie nie wpuści, to sobie pojadę do Przecławia,
                              na poddasze artystyczne, o
                              • skuter70 Re: jak emigrantka z emigrantką! 02.07.02, 12:15
                                jottka napisał(a):

> gril ma byc u frankkka, ale on mnie nie wpuści,

chyba cos ciekawego z nocnych polakow rozmow przegapilem:)

ps
                                a zagadka czeka
                                • jottka Re: jak emigrantka z emigrantką! 02.07.02, 12:16
                                  a ja się nie bawię z takimi, co się ze mną nie chcą bawić

sam sobie rozwiązuj
                                  • stettiner odcinanie 02.07.02, 12:20
                                    Wątek miał byc o tym jak stoczniowcy odcinają Szczecin a wyszło o tym jak się
                                    jottka odcina od frankkka i skutera ;)))
                                    • franekkk Re: odcinanie 02.07.02, 12:22

ona jest wogole niezle odcieta
                                      ale z drugiej swiat bylby nudny
                                      tez sie czasem odcinam
                                      • skuter70 pax 02.07.02, 12:30
                                        to ja proponuje zawieszenie broni i wspolne krakowsko szczecinskie wcinanie
                                        pasztecika na bramie portowej
                                        • franekkk Re: pax 02.07.02, 12:40

tylko trzeba bedzie wpierw odciac kawalek dla krakuski
                                          • jottka Re: pax 02.07.02, 12:41
                                            nie jestem krakuska!!! buuuu od rana dokuczają

tu wszyscy wiedzą, że jestem z Północy :))
                                            • skuter70 Re: pax 02.07.02, 12:42
                                              jottka napisał(a):

> nie jestem krakuska!!! buuuu od rana dokuczają
                                              >
                                              > tu wszyscy wiedzą, że jestem z Północy :))

ja zawsze mowie,ze z zachodu- lepiej brzmi
                                              • franekkk Re: pax 02.07.02, 12:44

z polnocnego zachodu
                                                jeszcze podchodzi pod skandynawie
                                                • jottka Re: pax 02.07.02, 12:49
                                                  dla tutejszych zachód to Wrocław :))

a kiedyś rozmawiałam z tubylczynią i zapytałam, czy była w Otwocku, a ona na
                                                  to - o nie, ja w ogóle słabo znam północ Polski :)))

a raz kolega przyszedł i oświadczył, że bierze sobie żonę "z moich stron".
                                                  Ucieszyłam się, pytam skąd konkretnie, a kolega z dumą - "z Poznania!" :(((

najlepiej mówić, ze się jest z reichu
                                                  • stettiner geografia subiektywna 02.07.02, 12:52
                                                    Dla mnie Poznań to jeszcze całkiem nieźle- dopiero za Poznaniem zaczynają się
                                                    Dzikei Wschodnie Kraje :)
                                                  • jottka Re: geografia subiektywna 02.07.02, 12:54
                                                    stettiner, nie udawaj, pytam Cię jak pomorzanka pomorzankę - zniosłabyś z
                                                    uśmiechem oświadczenie, że jesteś ze Szczecina, to znaczy właściwie prawie z
                                                    Poznania?!!!
                                                  • stettiner Re: geografia subiektywna 02.07.02, 13:03
                                                    Nie, no bez przesady......
                                                    Chciałam tylko wskazać że Wielkopolska nie tak tragicznie odległa, w moim
                                                    suniektywnym pomorzocentrycznym rozumieniu należy jeszcze do świata
                                                    cywilizowanego, ale gdyby mnie ktoś za wielkopolanke wziął... no, nie wiem.
                                                    Z drugiej strony czego wymagać od ludzi dla których Otwock to Północ ;)))
                                                  • jottka Re: geografia subiektywna 02.07.02, 13:05
                                                    i jeszcze do tego ta wielkopolanka, zaprosiwszy na obiadek, dała barszczyk z
                                                    makaronem, a podobno rosołek jada się z ziemniaczkami :( nie wiem, czy to
                                                    wielkopolski obyczaj, ale na wszelki wypadek sie odcinam :))
                                                  • stettiner Re: geografia subiektywna 02.07.02, 13:07
                                                    Eeee....no....... no od tych specjałów to ja się też zdecydowanie odcinam :)))
                                                  • skuter70 Re: geografia subiektywna 02.07.02, 13:09
                                                    chcialbym zaznaczyc , ze do poznania na jednodbniowa wycieczke rowerowa raczej
                                                    nie da sie wyskoczyc co jest najlepszym dowodem na to, ze to daaaaaaaaleko

• jottka Re: geografia subiektywna 02.07.02, 13:11
                                                    aha, natomiast mojej matce, która po coś tam służbowo udała się do stolicy
                                                    wielkopolski pewna pani profesur oświadczyła - no bo u was, na prowincji..

krwi
                                                  • stettiner Re: geografia subiektywna 02.07.02, 13:15
                                                    To trudność konwersacji z miszkańcami tzw. stolic- czy to Wielkopolski czy
                                                    Mazowsza. Trochę jak Amerykanie- nie mają pojęcia jak świat za rogatkami
                                                    ich "stolicy" wygląda, ale i tak wiedzą że są najlepsi. Z dwojga złego i tak
                                                    wole stolicę Wielkopolski, zawsze to choć geograficznie bliżej.
                                                  • jottka Re: geografia subiektywna 02.07.02, 13:22
                                                    no właściwie to my też wiemy, że jesteśmy najlepsi :)))

z wyjątkiem ZetKi, który kocha Police :))
                                                  • stettiner Re: geografia subiektywna 02.07.02, 13:23
                                                    jottka napisał(a):

> no właściwie to my też wiemy, że jesteśmy najlepsi :)))

Boż to sama najprawdziwsza prawda! :))))
                                                    >

• jottka Re: geografia subiektywna 02.07.02, 13:28
                                                    :))) jak miło pogadać z kims Naprawdę Inteligentnym :))
                                                  • stettiner Re: geografia subiektywna 02.07.02, 13:34
                                                    Sama wiesz najlepiej- tę bystrość się po prostu wdycha wraz z pomorskim
                                                    powietrzem w dzieciństwie :)))
    • Gość: jerzy Re: Stoczniowcy odcinają Szczecin / juz na 2 godz IP: *.osowo.pl 02.07.02, 13:32
      NOWE UTRUDNIENIE.JEST TO FORMA ZWRÓCENIA NA SIEBIE UWAGI SPOŁECZEŃSTWA.
      Ale gdzie Ci panowie byli gdy Tam jakoś leciało w tej stoczni.
      Ja stojąc w tym korku byłem jednak zdeterminowany, bo przez to mogłem też
      stracić zlecenie/pracę nie zawinioną od mojej osoby. I dlatego mówie NIE !
      NIE ! przeszkadzać mi w pracy bo ją szanuję i chcę wykonywać dobrze.

• Gość: Kostia Odpowiedzcie na takie pytanie : ......? IP: *.xtra.pl 02.07.02, 14:44
        Dlaczego Samoobronę Policja usuwa z drogi , a stoczniowców nie usuwa. Prawo
        chyba jest to samo. Co?
        Argumenty kto lepszy odkładamy. Prawo jest chyba jedno. Chyba, że są równi i
        równiejsi. Ale gdzie w takim razie koncepcja "Państwa Prawa".
        • Gość: RAFek Re: Odpowiedzcie na takie pytanie : ......? IP: *.rajsat.pl 02.07.02, 15:34
          :):):) Kostia - pytasz retorycznie??? Czy na poważnie??? Jeżeli to drugie to
          nie bądź dziecko... Każda próba rozwiązania siłowego ze strony prewencji
          skończyć się może powtórką z roku 1970... To nie jest 200 czy 300 rolników na
          poboczu drogi, tylko kilka tysięcy, z reguły twardych i zdeterminowanych
          robotników. Zamieszki w centrum miasta??? Przypomnij sobie, co działo się
          chcociażby w Słupsku, po zabójstwie przez policjanta modego kibica koszykówki.
          A tam było "tylko" kilkuset kibiców - w większości młodzieży. W wypadku
          Szczecina, oddział prewencji nawet spory nikogo z protestujących stoczniowców
          nie przestraszy, a próba zastosowania środków przymusu bezpośredniego skończyć
          się może totalną demolką i jatką...
          • etaxi Re: Odpowiedzcie na takie pytanie : ......? 02.07.02, 15:42
            Ale gdyby tak wyrywkowo spisać i skierować do sądu grodzkiego za utrudnianie /
            niestosowanie się do przepisu o ruchu drogowym ?
          • Gość: Kostia Może to ślepa uliczka IP: *.xtra.pl 02.07.02, 16:28

> :):):) Kostia - pytasz retorycznie??? Czy na poważnie??? Jeżeli to drugie to
            > nie bądź dziecko... Każda próba rozwiązania siłowego ze strony prewencji
            > skończyć się może powtórką z roku 1970... To nie jest 200 czy 300 rolników na
            > poboczu drogi, tylko kilka tysięcy, z reguły twardych i zdeterminowanych
            > robotników. Zamieszki w centrum miasta??? Przypomnij sobie, co działo się
            > chcociażby w Słupsku, po zabójstwie przez policjanta modego kibica koszykówki.
            > A tam było "tylko" kilkuset kibiców - w większości młodzieży. W wypadku
            > Szczecina, oddział prewencji nawet spory nikogo z protestujących stoczniowców
            > nie przestraszy, a próba zastosowania środków przymusu bezpośredniego skończyć
            > się może totalną demolką i jatką...

Zgadzam się z Tobą. Jednak czy to nie daje dla Samoobrony zgubnych dla kraju
            wniosków, że należy się zebrać w grono 5.000. i wówczas nic nie grozi. Może ten
            pogląd władzy jest "ślepą uliczką" na przyszłość?
    • etaxi brak przejazdu ? mandat 02.07.02, 15:49

Grupa Kwalifikacja
      prawna k.w
      N a r u s z e n i e
      Naruszona norma prawa administracyjnego Grzywna w zł.
      A Przepisy o ruchu pieszych.

art. 90 Wchodzenie na jezdnię:

a) bezpośrednio przed jadącym pojazdem, w tym również na przejściach dla
      pieszych
      art. 14 pkt 1 lit. a) 100

art. 90 b) spoza pojazdu lub innej przeszkody ograniczającej widoczność drogi
      art. 14 pkt 1 lit. b) 100

art. 97 Przechodzenie przez jezdnię w miejscu, w którym urządzenia
      zabezpieczające lub przeszkoda oddzielają drogę dla pieszych albo chodnik od
      jezdni, bez względu na to, po której stronie jezdni się one znajdują art. 14
      pkt 7 50

art. 92 § 1 lub art. 90 Niestosowanie się do znaków lub sygnałów drogowych
      dotyczących ruchu pieszych § 30 lub §39 w zw. z § 40 lub § 98 ust. 2 1) 50

art. 90 lub art. 97 Przechodzenie przez jezdnię w miejscach o ograniczonej
      widoczności drogi art. 14 pkt 2 50

art. 90 lub art. 97 Zwalnianie kroku lub zatrzymywanie się bez uzasadnionej
      potrzeby podczas przechodzenia przez jezdnię lub torowisko art. 14 pkt 3 50

art. 97 Przebieganie przez jezdnię art. 14 pkt 4 20

art. 97 Chodzenie po torowiskach art. 14 pkt 5 50

art. 97 Wchodzenie na torowisko, gdy zapory lub półzapory są opuszczone lub
      rozpoczęto ich opuszczanie art. 14 pkt 6 80

art. 97 Naruszenie przepisów o obowiązku korzystania przez pieszego z
      chodnika lub drogi (ścieżki) dla pieszych, a w razie ich braku - z pobocza
      art. 11 ust. 1 50

art. 97 Naruszenie przez pieszego idącego po poboczu lub jezdni obowiązku
      poruszania się po lewej stronie drogi art. 11 ust. 2 20
      • Gość: RAFek A z czego zapłacą??? no txt IP: *.rajsat.pl 02.07.02, 15:51
        • Gość: wsciekly Re: ja mam tego dosyc IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 02.07.02, 16:24
          moja firma nie jest winna upadkowi stoczni !
          moja firma realizuje zlecenia terminowe , spoznie sie , strace !
          czy tego wlasnie chcecie ? zeby bankrutow bylo jeszcze wiecej ?
          zeby jeszcze wiecej ludzi stracilo prace?
          a za miesiac przyjdziecie szukac pracy wlasnie w takich firmach jak moja
          tylko , ze tych firm moze juz nie byc !
          to nie my jestesmy winni , wiec nie odgrywajcie sie na nas
          utrudnianie zycia innym pracujacym powoduje gniew zamiast litosci
          juz nie walczycie z zarzadem czy rzadem - wypowiedzieliscie wojne reszcie
          spoleczenstwa
          i nie zdziwie sie , jesli ktos sie wreszcie wpierd.. w ten wasz pochod
          18-tonowa ciezarowka ,bo wlasnie zrujnowaliscie mu zycie
          protestowac pod urzad wojewodzki albo pod rade ministrow a
          od drog wylotowych sie odpierdolcie !!!
          • Gość: Iga Re: ja mam tego dosyc(odp) IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 03.07.02, 14:49
            A ty się odpierdol od tych ludzi jak nie będziesz miał co do gara wsadzić to
            inaczej będziesz gadał DEBIL !!!!!!!!!!
            • stettiner Re: ja mam tego dosyc(odp) 03.07.02, 15:06
              No, to jest argumentacja.....
            • Gość: Robert Re: ja mam tego dosyc(odp) IP: *.tnt1.anchorage.ak.da.uu.net 04.07.02, 11:22
              Gość portalu: Iga napisał(a):

> A ty się odpierdol od tych ludzi jak nie będziesz miał co do gara wsadzić to
              > inaczej będziesz gadał DEBIL !!!!!!!!!!

Cos mi sie wydaje ze jakis stoczniowy nierob klepie ciebie po dupie ze tak
              trzymasz za nimi strone. Przyjzyj sie pomigana IDIOTKO wszystkim wypowiedziom i
              posluchaj co sie mowi na miescie. Nikt, doslownie nikt, z malym wyjatkiem takich
              DEBILOW jak ty niewspolczuje juz i niepopiera tej stoczniowej farsy. Powiem
              dosadnie - STOCZNIOWE NIEROBY, WONT Z MIEJSKICH ULIC
          • mike102 to nie odosobniona opinia 03.07.02, 15:17
            Gość portalu: wsciekly napisał(a):

> moja firma nie jest winna upadkowi stoczni !
            > moja firma realizuje zlecenia terminowe , spoznie sie , strace !
            > czy tego wlasnie chcecie ? zeby bankrutow bylo jeszcze wiecej ?
            > zeby jeszcze wiecej ludzi stracilo prace?
            > a za miesiac przyjdziecie szukac pracy wlasnie w takich firmach jak moja
            > tylko , ze tych firm moze juz nie byc !
            > to nie my jestesmy winni , wiec nie odgrywajcie sie na nas
            > utrudnianie zycia innym pracujacym powoduje gniew zamiast litosci
            > juz nie walczycie z zarzadem czy rzadem - wypowiedzieliscie wojne reszcie
            > spoleczenstwa
            > i nie zdziwie sie , jesli ktos sie wreszcie wpierd.. w ten wasz pochod
            > 18-tonowa ciezarowka ,bo wlasnie zrujnowaliscie mu zycie
            > protestowac pod urzad wojewodzki albo pod rade ministrow a
            > od drog wylotowych sie odpierdolcie !!!

coraz wiecej moich znajomych - szczegolnie dojezdzajacych z prawobrzeza ja
            powtarza.
            ostatnio jakby coraz mniej wspolczucia a coraz wiecej drwin z tych pochodow.
            • Gość: RAFek Re: to nie odosobniona opinia IP: *.rajsat.pl 03.07.02, 15:32
              Polecam Szosę Poznańską ew. autostradę - w tym drugim wypadku może i trochę
              dalej, ale za to spoko jazda, bez korków, świateł, policji i wozów
              drabiniastych. Jedno mnie tylko zastanawia, skoro wszyscy wiedzą, że
              stoczniowcy dzień w dzień blokują i zapewne będą blokować rejon ul. Gdańskiej i
              Trasę Zamkową, po co tamtędy próbowac dojazdu do miasta? Jest to zaiste dla
              mnie niepojęte... Zapewne nad rozsądkiem i pomyślunkiem, górę bierze słynne
              polskie: "jakoś to będzie, mnie się na pewno uda" ;)
              • mike102 Re: to nie odosobniona opinia 03.07.02, 15:38

> Polecam Szosę Poznańską ew. autostradę - w tym drugim wypadku może i trochę
                > dalej, ale za to spoko jazda, bez korków, świateł, policji i wozów
                > drabiniastych. Jedno mnie tylko zastanawia, skoro wszyscy wiedzą, że
                > stoczniowcy dzień w dzień blokują i zapewne będą blokować rejon ul. Gdańskiej i
                > Trasę Zamkową, po co tamtędy próbowac dojazdu do miasta? Jest to zaiste dla
                > mnie niepojęte... Zapewne nad rozsądkiem i pomyślunkiem, górę bierze słynne
                > polskie: "jakoś to będzie, mnie się na pewno uda" ;)

no bo jak sie np. mieszka na gdanskiej (kumpela) albo ma biura w "euroafrice"
                (znajomi) to sie ma tez nadzieje...
                • Gość: RAFek Re: to nie odosobniona opinia IP: *.rajsat.pl 03.07.02, 15:46
                  mike102 napisał(a):
                  >
                  > no bo jak sie np. mieszka na gdanskiej (kumpela) albo ma biura w "euroafrice"
                  > (znajomi) to sie ma tez nadzieje...

W tym wypadku polecam tramwaj - stoczniowcy (jeszcze) torów nie blokują,
                  ewentualnie rower ;) - tak dla zdrowotności nawet lepper, tfuuu, lepiej
                  będzie... ;)

• etaxi Re: to nie odosobniona opinia 03.07.02, 16:04

> Polecam Szosę Poznańską ew. autostradę - w tym drugim wypadku może i trochę
                > dalej

a w moim przypadku: biorę pasażera i mówię, drożej bo dalej / stoczniowcy
                protestują. I pasażer też nie ma co do garnka włożyć, powie taksówarz go naciąga.

O prostestach głośno to my wiemy. Ale naprawdę nie na drogach dojazdowych głównych
          • Gość: Zeb Re: ja mam tego dosyc IP: *.tnt1.anchorage.ak.da.uu.net 04.07.02, 11:26
            Gość portalu: wsciekly napisał(a):

> i nie zdziwie sie , jesli ktos sie wreszcie wpierd.. w ten wasz pochod
            > 18-tonowa ciezarowka ,bo wlasnie zrujnowaliscie mu zycie
            > protestowac pod urzad wojewodzki albo pod rade ministrow a
            > od drog wylotowych sie odpierdolcie !!!

No i niestety obawiam sie Wsciekly ze masz racje. Normalnie pracujacy ludzie sa
            juz zmeczeni ta tragikomiczna stoczniowa farsa. Komus kiedys moga puscic nerwy i
            tragedia gotowa. Kiedyz te lenie ze stoczni zrozumieja ze nie sa juz gwiazdami na
            polskim piedestale. Walczyli o kapitalizm a teraz chca komunizmu !!! Tylko
            dlaczego ja mam placic z wlasnej kieszeni za nowe zabawki dla stoczniowych
            nierobow.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka