Dodaj do ulubionych

Pasy do Zastępcy

IP: *.smsnet.pl / 192.168.1.* 17.07.02, 22:47
Panie naczelniku ja mam takie pytanie,ostatnio widziałem policjanta jadącego
samochodem Skoda Octawia,który jechał bez zapiętych pasów. Mam pytanie czy
policjantów przepis nie oboiązuje.Nadmienię tylko,ze nikgo w tym czasie nie
przewozili ani nie jechali szybko tylko jak w normalnym patrolu - bez
sygnałów.Czasami policjani są zapieci czasami nie.Czy w takim razie
policjanci z drogówki - pana ludzie nie powinni karac tych,którzy nie szanują
przepisów?
Obserwuj wątek
    • Gość: jerzy / inny Re: Pasy do do innych / taxi ? IP: *.osowo.pl 18.07.02, 00:09
      Kiedy taksówkarz może nie zapinać pasów
      • Gość: ZetKa Re: Pasy do do innych / taxi ? IP: *.net.com / 3.149.7.* 18.07.02, 08:36
        > Kiedy taksówkarz może nie zapinać pasów
        Na pewno zawsze, jak przewozi pasazera, w przepisach jest wyraznie powiedziane,
        ze kazdy, z wyjatkiem (i tu jest taksowkarz, ale chyba wlasnie jak przewozi)
    • Gość: Adam Re: Pasy do Zastępcy IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 19.07.02, 01:06
      Gość portalu: Jurek napisał(a):

> Panie naczelniku ja mam takie pytanie,ostatnio widziałem policjanta jadącego
      > samochodem Skoda Octawia,który jechał bez zapiętych pasów. Mam pytanie czy
      > policjantów przepis nie oboiązuje.Nadmienię tylko,ze nikgo w tym czasie nie
      > przewozili ani nie jechali szybko tylko jak w normalnym patrolu - bez
      > sygnałów.Czasami policjani są zapieci czasami nie.Czy w takim razie
      > policjanci z drogówki - pana ludzie nie powinni karac tych,którzy nie szanują
      > przepisów?

Pasy w samochodach policji z własnych obserwacji bywają czasami zapięte, ale za
      to przenigdy nie widziałem karetki pogotowia z kierowcą z zapiętym pasem. Np w
      niemczech jest to nie do pomyślenia, karetka na sygnale a kierowca i
      sanitariusz są zapięci. Uwadze polecam również wszelkiej maści pogotowia:
      gazowe, energetyczne... notoryczny brak zapiętych pasów...:-(
      • Gość: JACEK Re: Pasy do Zastępcy IP: 64.9.159.* 19.07.02, 01:35
        Tutaj to zwykle zalezy od hrabstwa i samopoczucia policjanta. Mozna zaplacic od 40 dolcow do np ilosci pasazerow
        razy 40 ( trzech-120 itd) i obciazony jest kierowca. Jest wielka glupota wpasc za nie zapiete pasy i nawet jak
        doswiadczyl moj kumpel mozna spedzic noc w kiciu ( hrabstwo Montgomery), tam ujadal sie z policjantem ze to
        przesada, ze tak nie wolno itd itd, Gliniarz grzecznie zalozyl mu kajdanki i zawiozl do kicia by tam sedzia nocny sie
        martwil jak tu krzykacza jeszcze finansowo pognebic o ile po rozum do glowy nie pojdzie. Kumpel skonczyl w sumie
        na trzystu dolcach kary finansowej i nocy w pudle, dzisiaj to nawet swego kundla w pasy zapina jak jedzie
        samochodem!!!! Tak tez sie moze przytrafic !!!! Ja tam pasy zapinam nawet jak jade na druga strone ulicy, lepiej !!!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka