Dodaj do ulubionych

SKANDAL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 07.08.02, 15:55
Dzisiejsze zachowanie stoczniowców i szwaczek to jest poprostu SKANDAL!!!!!!
Jak tak można? Do dziś mieszkańcy solidaryzowali się z wami, ale dziś już
koniec! Pobić człowieka bezbronnego! Gdzie była Policja?! Dlaczego nie
zareagowali na przestępstwa: podburzanie tłumu i pobicie osoby?
Panie Zastępco czekam na odpowiedź. Mam też nadzieję, że nie dopuści Pan do
ponownej takiej sytuacji. Czas działać-wszyscy muszą wiedzieć, że prawo
powinno być respektowane, a to był samosąd przy biernym udziale Policji.
Policja powinna nie bać się użyć siły-dzisiejsza sytuacja wymagała
zdecydowanych posunięć. Są przecież oddziały prewencji, są antyteroryści jest
przecież też wojsko.DO ROBOTY!!!!!!!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: jerzy poczytaj, już to dziś przerabialiśmy ! IP: *.osowo.pl 07.08.02, 16:01
      www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=70&w=2641235&a=2641235&v=2
      • Gość: Ania Re: poczytaj, już to dziś przerabialiśmy ! IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 07.08.02, 16:13
        To co przeczytałam,na stonie podanej przez przedmówce, to jest nawet gorsze od
        stoczniowców. Ja z tymi (stoczniowcami i szwaczkami) od dziś się nie
        solidaryzuję!
    • skuter70 Re: SKANDAL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 07.08.02, 16:05
      Gość portalu: Ania napisał(a):

> Panie Zastępco czekam na odpowiedź. Mam też nadzieję, że nie dopuści Pan do
      > ponownej takiej sytuacji.

ja nie jestem pewien ale zdaje sie ze pan zastepca jest od ruchu drogowego a
      nie prewencji

> zdecydowanych posunięć. Są przecież oddziały prewencji, są antyteroryści jest
      > przecież też wojsko.DO ROBOTY!!!!!!!!!

policja nie tknie stoczniowcow bo jakby to w TV wygladalo
      najpierw bija stoczniowcow w70 potem w 81 teraz znowu???
    • indris SKANDAL 07.08.02, 16:09
      SKANDALEM było to, że ludzie przez kilka miesięcy nie dostawali pieniędzy za
      swoją pracę. To jest ważniejsze niż garnitur i skóra jaśnie pana prezesa. Ale
      to jakoś nikogo nie ruszało. O prezesie głośno w całej Polsce, ale o
      niepłaconych pracownikach "Odry" jakoś było cicho, w każdym razie poza
      Szczecinem. A przecież takie rzeczy powinny byc BARDZIEJ ścigane niż próba
      wywiezienia na taczkach drania, któremu prawo jakoś nic zrobic nie mogło.
      • Gość: Ania Re: SKANDAL IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 07.08.02, 16:19
        1. Owszem, nie płacenie jest skandalem, ale z pustego to i Salomon nie naleje...
        2. Dwa przestępstwa: podburzanie tłumu i napad na człowieka-to rzecz którą
        można rozwiązać szyko:winnych do więzienia.wszystko jest na kasetach tv.
      • skuter70 Re: SKANDAL 07.08.02, 16:23
        indris napisał:

> SKANDALEM było to, że ludzie przez kilka miesięcy nie dostawali pieniędzy za
        > swoją pracę. To jest ważniejsze niż garnitur i skóra jaśnie pana prezesa. Ale
        > to jakoś nikogo nie ruszało

indris KOGO to mialo ruszac? mnie? ja im mialem zaplacic? a moze rzad powinien
        im placic?

pytalem juz co dala dzisiejsza bandycka akcja?
      • Gość: RAM Re: SKANDAL re:Indris IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 07.08.02, 22:04
        Proszę zwrócić się o azyl na Białorusi, prezydent Łukaszenka przyjmie cię w
        imię społecznej sprawiedliwości
    • indris Re: SKANDAL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 07.08.02, 16:14
      Jeżeli ten "bezbronny człowiek" ma willę i/lub samochód i/lub konto w banku,
      to juz dawno powinny być SKONFISKOWANE na poczet należności za pracę.
      • skuter70 Re: SKANDAL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 07.08.02, 16:24
        indris napisał:

> Jeżeli ten "bezbronny człowiek" ma willę i/lub samochód i/lub konto w banku,
        > to juz dawno powinny być SKONFISKOWANE na poczet należności za pracę.

czy ten czlowiek jest wlascicielem firmy?
      • gero1 Re: SKANDAL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 07.08.02, 16:33
        Towarzyszu spokojnie,
        Branża odzieżowa przeżywa kryzys, sam pewnie masz w domu chinskie podkoszulki.
        Pezesowi udało się uzyskać zleceniodawcę, który miał dokonywać płatności co
        tydzień. Prezes mógłby dzieki temu spłacić część zaległych należności ludzi,
        zwolnic tylko część załogi i może firmie udałoby się doczekać lepszych czasów.

A teraz Odra nie ma prezesa, nie ma wiec nawet kto podisać umowy,
        zleceniodawca wybierze sobie innego kooperanta, Odra splajtuje i wszyscy pójda
        na bruk i tyle sie zdała "pomoc" stoczniowców. Towarzyszu, oprócz
        komunistycznej retoryki, trzeba mieć dla ludzi jakies pozytywne propozycje. I
        na twoim miejscu tak bym sie nie cieszył, ze w mieście przybedzie
        bezrobotnych.
        • Gość: pakuz Re: SKANDAL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 07.08.02, 16:48
          gero1 napisał:

> Towarzyszu spokojnie,
          > Branża odzieżowa przeżywa kryzys, sam pewnie masz w domu chinskie
          podkoszulki.
          > Pezesowi udało się uzyskać zleceniodawcę, który miał dokonywać płatności co
          > tydzień. Prezes mógłby dzieki temu spłacić część zaległych należności ludzi,
          > zwolnic tylko część załogi i może firmie udałoby się doczekać lepszych
          czasów.
          >
          > A teraz Odra nie ma prezesa, nie ma wiec nawet kto podisać umowy,
          > zleceniodawca wybierze sobie innego kooperanta, Odra splajtuje i wszyscy
          pójda
          >
          > na bruk i tyle sie zdała "pomoc" stoczniowców. Towarzyszu, oprócz
          > komunistycznej retoryki, trzeba mieć dla ludzi jakies pozytywne propozycje. I
          > na twoim miejscu tak bym sie nie cieszył, ze w mieście przybedzie
          > bezrobotnych.
          swiete slowa !
          tylko ,ze oni i tak tego nie zrozumieja
        • Gość: jerzy Re: SKANDAL n \12 potęgi IP: *.osowo.pl 07.08.02, 16:51
          "ania" masz rację z tym skandalem, ale teraz to tylko oczekiwać na informację o
          ukaraniu winnych.
          a forumowicz [indrys]tylko przekonuje ,że banda łobuzów rozrabiających to jest
          najlepsze wyjście. Nauczyli się w Warszawie manifestować i rozrabiać bez
          konsekwencji. A tu masz babo placek. W Szczecinie wszyscy zbulwersowani zadymą.
      • laura74 Re: SKANDAL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 07.08.02, 16:47
        indris napisał:

jasne. zbierzmy wszystkim bogatym i rozdzielmy rowno miedzy pozostalych. zeby
        bylo sprawiedliwie, no nie? Matko jedyna, skad wy sie urywacie?
        • Gość: JACEK Re: SKANDAL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 64.9.159.* 07.08.02, 16:53
          EGALITARYZM , EGALITARYZM , EGALITARYZM !!!!! tylko mi tu od Pogodna wara !!!!!!!!!! ;-)))))))))
      • Gość: JACEK Re: SKANDAL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 64.9.159.* 07.08.02, 17:10
        indris napisał:

Indris , chyba znalazlem dla ciebie miejsce gdzie twoja opinia znajdzie wiele poparcia !!!!
        www1.gazeta.pl/wyborcza/1,34513,963307.html
        • Gość: aras Re: SKANDAL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.espol.com.pl 07.08.02, 19:37
          Skandal i wstyd na całą Polskę ! Hordy stoczniowców i szwaczek w mieście
          zaprowadzają prawo !
          Coś za głośno ostatnio o Szczecinie.
          • Gość: Maciek Re: SKANDAL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.zsi.pl / *.zsi.pl 07.08.02, 20:00
            Jestem stoczniowcem i to co zobaczyłem dzisiaj w wiadomościach TV załamało i przeraziło mnie. Wstyd mi za ich zachowanie. Tylko tyle co mogę napisać. :(((
    • Gość: Wojtek SKANDAL IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 07.08.02, 20:03
      Jestem zbulwersowany pobiciem prezesa "Odry". Brak jakiejkolwiek reakcji ze
      strony Policji
      zasługuje na słowa potępienia. Mam nadzieję, że winowajcy zostaną pociągnięci
      do odpowiedzialności karnej. Nie można tolerować takich sytuacji. Jako
      mieszkaniec Szczecina, czuje się zagrożony, bo jutro ta banda rozwścieczonych
      ludzi może zapukać do moich drzwi i zrobić to samo co z prezesem "Odry".
      Anarchia zawładnęła Szczecinem, nie wróży to dobrze na przyszłość. Zachowanie
      protestujących świadczy o nich samych o braku kultury i braku poszanowania w
      stosunku do innych ludzi, to po prostu chamstwo!
      Jest wiele zakładów w Polsce i na świecie, które przeżywają podobne trudności
      co stocznia czy „Odra”. Ci ludzie nie są przecież pępkiem świata, ich trudna
      sytuacja nie może być usprawiedliwieniem do takich zachowań. Reasumując mam
      nadzieję, że więcej do takich sytuacji nie dojdzie.

P.S. Oby ci bijący pseudozwiązkowcy jak najszybciej znaleźli się za kratkami.

• Gość: Rychu Re: SKANDAL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 07.08.02, 20:29
      Zadzwoniła do mnie koleżanka z Poznania i zapytała, czy jest to swoista forma
      promocji naszego miasta. Prowincji leżącej 520 km od Warszawy bardzo trudno
      jest przebić się do mediów ogólnopolskich. A tymczasem wszędzie Szczecin i
      Szczecin... Jakoś wydawała mi się mało dowcipna, a może trafiła na mój zły
      dzień.
      P.S. Jestem wściekły i zbulwersowany. Ale to nie byli prawdziwi stoczniowcy.
      Prawdziwi stoczniowcy budują statki, a nie szwędają się po ulicach i biją
      ludzi. Stoczniowcy, trzymajcie się i nie dajcie prowokować hołocie.
      • Gość: Ania Re: SKANDAL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 07.08.02, 20:54
        Komendant Główny Policji zapowiedział wyciągnięcie konsekwencji wobec
        policjantów. Teraz czas na prokuraturę-niech złapią i osądzą winnych tego
        zajścia-prowodyrów i sprawców dzisiejszego zajścia.
        Od jutra-8 sierpnia 2002 roku oczekuję, że Policja będzie działała bardziej
        zdecydowanie niż dziś.
    • Gość: Cros Re: SKANDAL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 07.08.02, 22:21
      Uwazam.że nie ważne jest czy to zrobili stoczniowcy czy szwaczki.
      Za te wydarzenia nie mozna winić policji ani stoczniowcow.
      Na pewno kazdemu z nas wiadomo,że napad na czlowieka trwa kilkanaście
      sekunnd.W tak krotkim czasie mozna człowieka oszpecić,zrobić trwałym
      kaleką a nawet zabić.W tym przypadku doszło do najzwyklejszej szamotaniny,co
      mogło
      doprowadzić najwyżej do rozstroju nerwów pana prezesa.Prezes dostal takiego
      pietra,że nawet byl gotowy zrzec się swojej funkcji.Teraz pytam dlaczego tego
      nie zrobił
      wczesniej,wiedząc o niepłynności srodków finansowych.Może to będzie
      przestrogą dla innych prezesów i zarzadów,że takie igranie z ogniem
      moze się skończyć podobnie.Ludzie są rozpatrzeni trwającą beznadzieją
      i brakiem konsekwencji za rozkradanie majatku przez nieodpowiedzialnych
      menagerów kosztem podatnika.Proszę sobie przypmnieć co się działo w
      fabryce samochodów w Korei,Przecież tam nie znano komunizmu ani socjalizmu.
      Ludzi nie można traktować jak dziecka któremu się dało zabawke a poźniej
      ją się odbiera.Myśle,że policja postapiła właściwie i wybrała lepsze
      z gorszego.Ten cały szum medialny jest jak to się mówi pod publiczke.
      Nie ma obawy,że tym wydarzeniem odstraszy się inwestorów.Przyjdzie taki
      który będzie uczciwy i nie będzie wchodził w układy z polskim menegerem.
      Takie obyczaje panują na zachodzie,gdzie o XIX wiecznym kapitaliźmie
      już dawno zapomniano.
      • Gość: rado Re: SKANDAL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.taconic.net 08.08.02, 02:08
        Gość portalu: Cros napisał(a):
        [...] Może to będzie
        > przestrogą dla innych prezesów i zarzadów,że takie igranie z ogniem
        > moze się skończyć podobni
        Ludzie są rozpatrzeni trwającą beznadzieją
        > i brakiem konsekwencji za rozkradanie majatku przez nieodpowiedzialnych
        > menagerów kosztem podatnika.

rozpatrzony to ja jestem jak to czytam.
        panie kolego co ma prywatny zaklad i jego menagerowie do podatnika? chyba
        stoczniowcy i szwaczki (czytaj cholota) chca cos od pana podatnika konkretnie
        moje pieniadze

Proszę sobie przypmnieć co się działo w
        > fabryce samochodów w Korei,Przecież tam nie znano komunizmu ani socjalizmu.

prosze sobie wyobrazic ze nie wiem co to ma do pobicia przez rozwcieczony
        motloch jakiegos faceta na srodku ulicy, w malym miasteczku, w panstwie w
        srodku europy

> Ludzi nie można traktować jak dziecka któremu się dało zabawke a poźniej
        > ją się odbiera.

dziecko tez czlowiek panie kolego

Myśle,że policja postapiła właściwie i wybrała lepsze
        > z gorszego.

lepsze z gorszego??? poplicja wlasciwie nie postapila. szczecincy policjanci
        powinni raczej asystowac przy kolku rozancowym.

>Ten cały szum medialny jest jak to się mówi pod publiczke.

jak to sie mowi idz pan do szkoly.

pozdrawiam rado
    • bollo100 A co by było.....!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 07.08.02, 22:56
      ....gdby policja zareagowała.
      Moze dobrze sie stalo ze nie ruszyli palcem.
      Fakt powinni ich pozniej po cichu zwinac.
      Czasami od jednej iskry moze sie zaczac pozoga, taka jest psychologia tłumu.
      Moze wlasnie teraz Szczecin by plonal a policja i wojsko strzelala by jak za
      dawnych lat.
      Z drugiej strony co robil prezes zarzad i jakies tam dziwne zwiazki zawodowe
      widzac ze zaklad pada?
      Moze ci ludzie sa juz tak zdesporowani ze tak zareagowali?
      Pamietajcie ze w gospodarce amerykanskiej tez mamy niechlubny okres linczow.
      A w Polsce naprawde niektorym by sie to przydalo.
    • Gość: Paweł Re: SKANDAL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.smsnet.pl / 192.168.1.* 07.08.02, 23:01
      Tak dla Twojej wiadomości Zastępca zajmuje sie ruchem drogowym wiec nie
      mieszaj jego do tego. Wydaje mi się, że to fajnie,ze pisze tutaj o róźnych
      sprawach.Innego policjanta ( podpisujacego się jawnie ) tu nie uświadczysz.
      • bollo100 Re: SKANDAL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 07.08.02, 23:19
        Czy ten zawieszony zastepca!!!!!!!!!!!!!
        • Gość: JACEK Re: SKANDAL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 64.9.159.* 07.08.02, 23:26
          Nasz zastepca jest od lizakow i radarow i fajnie na forum pisze !!!! Raz jeszcze parafrazujac Misia Bareji :
          Panowie,panowie nie badzmy UOP , nie mieszajmy dwoch roznych systemow policyjnych !!!! ;-)))
        • Gość: Paweł Re: SKANDAL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.smsnet.pl / 192.168.1.* 07.08.02, 23:28
          Nie to nie o tego zastępce chodzi.
    • Gość: jerzy zatrzymani IP: *.osowo.pl 08.08.02, 01:43
      wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?wid=281282
    • Gość: jerzy kłopoty w Policji IP: *.osowo.pl 08.08.02, 01:49
      wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?wid=281241&katn=Wiadomo%B6ci+dnia&kat=1342&widn=Wicekomendant+i+szef+sztabu+szczeci%F1skiej+policji+-
      +zawieszeni
    • Gość: jerzy "ania" duch z-cy pomógł IP: *.osowo.pl 08.08.02, 02:03
      --------------------------------------------------------------------------------
      » Szczecińska "Odra" - napastnicy zatrzymani (PAP/21:26)
      » W szczecińskiej "Odrze" taczki dla prezesa (PAP/09:28)
      » Policja nie interweniowała, bo stoczniowcy nie pozwolili (PAP/13:36)
      » Zostaną zawieszeni ci, którzy w "Odrze" nie interweniowali (PAP/16:03)
      » Wicekomendant i szef sztabu szczecińskiej policji - zawieszeni (PAP/IAR/20:45)

• Gość: Aśka Re: SKANDAL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 212.160.165.* 08.08.02, 08:44
      To są jakieś JAJA!. Zawiesza się jakiś "Zastępców" z komendy miejskiej i
      wojewódzkiej a nie rusza się głównych decydentów. Dlaczego jak zwykle obrywają
      podwładni? Udupić szefostwo i już. A "stoczniowców" pałować za każdy przejaw
      agresji. Bo jeśli dopuścimy do takich zajść zaczną się "rządy Talibów". Też
      wyszli od samostanowienia sprawiedliwości społecznej. Chamstwo i bandytyzm!
      • Gość: Traper Re: SKANDAL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 203.102.77.* 08.08.02, 09:14
        Moi drodzy!!!
        Serdeczne pozdrowienia z dalekiej Australii. Wlasnie dzisaj rano wlaczylem,
        sobie tv australijska...tzw, kanal sbs, gdzie sa przekazywane wiadomosci z
        roznych krajow. I co zobaczylem ( program ogladala gupa australijskich
        przyjaciol!!!!) zdjecia tak!! tak!!! ze Szczecina.., i informacja w jezyku
        angieleskim " stoczniowcy pobili prezesa firmy" , kamera pokazywal jak grupa,
        osilkow bila i praktycznie staral sie zerwac ubranie z prezesa firmy.
        Znajomi australijczycy zapytali mnie czy....tak obecnie wygladaja stosunki
        miedzy pracodawcami, a pracownikami w Polsce. i gdzie byla policja, ktora
        powinna kompletnie chronic obywateli. Skandal. Pewien znajomy australijczyk
        ktory prawdopodobnie zamierzal zainwstowac w Rzeczpospolitej zapytal mnie czy
        powienien przyleciec z wlasna sluzba ochroniarska..Odpowiedzialem
        dyplomatycznie...ze dwa duze kangury wystarcza!!! Kopia....bardziej dosadnie
        niz....zwiazkowcy...Ogolnie coz ,wstyd nawet w dalekiej Australii.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka