Dodaj do ulubionych

Walka w szczecińskim SLD

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.05, 18:17
Bojka na pokladzie tonacego okretu..jakie to typowo polskie.Gazeta
relacjonuje te "wydarzenia" niczym Trybuna Ludu...jak bede chcial czytac
trybune,to ja sobie kupie! Mam powyzej uszu( oczu) komuchowania w gazecie na
pomorzu!
Obserwuj wątek
    • Gość: wizytka Re: Walka w szczecińskim SLD IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.05, 18:35
      Nie nazwałabym tego komuchowaniem. Ja akurat jestem ciekawa co dzieje się na
      sesjach i dlaczego ktos komuś gdzieś jest niewygodny.
    • Gość: Piotr Re: Walka w szczecińskim SLD IP: *.pl / *.smsnet.pl 22.07.05, 19:41
      Sylwestrzak na senatora?!!!!:))))))))))))
      HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      To prawdziwe oblicze SLD!! Ten facet, który ustawia swoich kolesiów, sam wielki
      GOSPODARZ na gospodarstwie w STOLCU! (to wieś nie ....) Wyciągający łapki do
      pałacu w Stolcu!!!:))))))
      SLD pokazuje jak beznadziejnych przedstawicieli ma:))))) Super! Jesteście
      boscy!!:))) Więcej nam takich "czystych"!!
    • Gość: Nerv NARESZCIE ktoś powiedział prawdę!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.05, 19:42
      Jeśli Oni sami mówią, że to mafia, tzn., że tak jest! Na forum od dawna mówiło
      się i pisało o nich czerwona zaraza. Dziś własnymi słowami potwierdzają...
      Czekam kiedy zaczną wykonywać wyroki lub popełniać harakiri...
      • Gość: Lucyna Re: Oni sami o sobie mówią, że są mafią IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.05, 20:59
        zapomnieli dopowiedzieć : i złodziejami
        • Gość: keraj23 Re: Oni sami o sobie mówią, że są mafią IP: *.reda.net.pl 23.07.05, 12:08
          masz rację
    • Gość: brutus Re: Walka w szczecińskim SLD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.05, 19:43
      Kogo interesuje czego masz dość leszczyku
    • Gość: iga2 Re: Walka w szczecińskim SLD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.05, 19:46
      >Mam powyzej uszu( oczu) komuchowania w gazecie na
      > pomorzu!

jak ci przeszkadza to nie kupuj gazety, w czym problem?
      • Gość: grz Re: Walka w szczecińskim SLD IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.05, 21:07
        ale macie problemy-jakies śmieszne potyczki..a kogo to obchodzi...i tak
        `wszyscy` kradną...
        • student1 Re: Walka w szczecińskim SLD 22.07.05, 21:18
          mnie obchodzi
          bo te mafijne wewnętrzne układy przekładają się na sprawowanie władzy w mieście
          i w kraju
          ktoś miał odwagę to powiedzieć
          podziwiam
          bo musiało to faceta dużo zdrowia kosztować
          gdyby był cicho to jakąś posadkę na odczepnego by dostał
          a tak to będą go niszczyć
          • Gość: grz Re: Walka w szczecińskim SLD IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.05, 21:35
            trochę prowokowałem..Wojtka znam bo z nim pracowalem w latach 70tych na uczelni-
            --nie ma szans..polityka to bagno...tyle ...ale zycze mu powodzenia...zawsze
            był uczciwy i szczery...jak to przeczyta to mu napiszę że byłem zwierzchnikiem
            jego szefa takiego w kapeluszu...on zrozumie...
          • Gość: Lex Re: Walka w szczecińskim SLD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.05, 09:01
            nie powiedzial,tylko wyplul z siebie,ale dopiero w amoku frustracji,ze konczy
            sie panstwowy wikt i opierunek
        • kurde.felek Re: Walka w szczecińskim SLD 22.07.05, 21:52
          Rzecz z pozoru błaha, jest jednak sprawą poważną.
          Po pierwsze: jest to jednoznaczny sygnał, że rozgrywki oparte na osobistych
          animozjach i wewnętrznych rywalizacjach górują nad racjonalnym podejściem do
          list kandydatów do parlamenu.
          Że nadal posłowanie w SLD jest synekturą i gratyfikacją za funkcje partyjne a
          nie wystawianiem ludzi przez Sojusz którzy w Sejmie mogą coś użytecznego zrobić
          wg. umiejętności jaką posiadają.
          Wychodzi na to, że funkcyjni w SLD chcą być po prostu utrzymywani z kasy
          państwa, czyli z naszych podadtków.
          Na pociechę można dodać, ze to grzech nie tylko lewicy ale całej elity
          politycznej w Polsce, traktujacej parlamnent jako żródło własnych apanaży
          pełnione funkcje polityczne we własnych formacjach. A nie arenę do stanowienia
          prawa i krztałtowania polityk gospodarczych majacych wpływ na los kraju i jego
          obywateli.
          Każde zdane o polskiej racji stanu, o propaństwowych postawach itp.- zabrzmi w
          ustach ludzi z SLD w tym kontekscie szalenie fałszywie. I mało kto będzie w
          takie deklaracje wierzył.
          Potwierdza to także rozgrywka w radzie miasta Szczecina z radną Kochańską.
          Po drugie: niejasna pozycja Napieralskiego - nadal rzutuje na wiarygodność
          delaracji Sojuszu i samego Olejniczaka. Jeśli wykosił wszystkich "baronów" - to
          zdecydowanie Napieralski nie powinien być przewodniczącym RW na Pomorzu
          Zachodnim. Napieralski jest najaskrawszym zaprzeczeniem - że w SLD jest
          rozdział między funkcjami kontrolnymi od zarzadząjacych. Jest natomiast
          modelowym wręcz dowodem - że jakiekolwiek zasady stosuje się w SLD wybiórczo i
          z konotacją uprzywilejowania. Taka partia nie wzbudza najmniejszego zaufania.
          Po trzecie: Sojusz stosuje wręcz chamskie metody rozstawania się z ludźmi,
          którzy byli w jej władzach. Brak jest odważnej męskiej rozmowy, uczciwego
          postawienia sprawy i rozstania się z tymi ludźmi, tak by nie naruszać ich
          godności ludzkiej. A co warta jest partia, która nawet własnych ludiz nie
          potrafi uszanować?!...
          Nie mówie tu akurat o gloryfikowaniu np. Długoborskiego, czy Millera - ale tym
          ludziom należy się z SLD sprawiedliwa ocena a nie rzucanie po ścianach.
          Nie wszystko zło w SLD jest przecież dziełem np. Millera, bo u aktualnie
          urzędujących SLD-owskich VIP-ów bez trudu można znaleźć wiele za uszami.
          Zaczynając od zachodniopomorskiego podwórka.
          Zło, pomnożone w każdym z polskich regionów - stało się synonimem samego
          Millera.
          Partia, która sama siebie wykańcza, nie widzi własnego lawirowania, nie mająca
          najmniejszego odruchu obrony przed samozagładą - właściwie skazana jest na
          odrzucenie. Nikt jej nie zaufa.

• kay36 Re: Walka w szczecińskim SLD 23.07.05, 07:01
            Tak ja ka samo myslę, w SLD zwyciężyła tylko inna opcja, którym symbolem jest
            Napieralski. Ukazana jest przynajmniej jedna siła, a inne się nie liczą. Ładne
            zdjęcie ostatnio w kurierze było Jacka Piechoty. Tak się uśmiechał, taka twarz
            radosna, bo po tylu latach tylu przeciwników wyeliminował i zwyciężył, przecież
            jest numer 1 do parlamentu, a inni na listach do senatu, a innych na tych
            listach nie ma. Czas na młode wilki w Szczecinie, które już awansują w
            szeregach.
          • Gość: zona pijaka Re: Walka w szczecińskim SLD IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 23.07.05, 08:56
            kurde.felek napisał:
            > Po trzecie: Sojusz stosuje wręcz chamskie metody rozstawania się z ludźmi,
            > którzy byli w jej władzach. Brak jest odważnej męskiej rozmowy, uczciwego
            > postawienia sprawy i rozstania się z tymi ludźmi, tak by nie naruszać ich
            > godności ludzkiej.

Długoborski, głosując przeciwko Szczecinianom, przeciw Gontynce, głosował za
            innymi brudasami, z innych partyjek. Nie rozumię wiec połajanki Kurdego, o
            konieczności męskej, uczciwej rozamowy z takim brudasem. Po rozjechaniu go
            przez parowóz historii, znalazł sie na tymże śmietniku. Niech go przygarnie
            Jacyna, dawna uniodemoratyczka - wtedy Odnowa bedzie konglomeratem wszelkich
            szumowin.
            • kay36 Re: tylko czystki 23.07.05, 08:59
            • Gość: Lex Re: Walka w szczecińskim SLD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.05, 09:16
              Swiete slowa.Cala ta banda goloslownych pasozytow ma jeden tylko cel, JEDEN
              JEDYNY: zyc dobrze i slizgac sie na koszt
              spoleczenstwa.Zaklamanie,hipokryzja,brak morale na skale mega to JEDYNE cechy
              predystynujace do polskiej "polityki"..jedni drugich warci.Czasami uwage
              przykuwa zawziety profesjonalizm w mafijnych rozgrywkach chlopakow z PZPR...bo
              kundle z prawicy sprawiaja wrazenie bezpanskich ujadaczy za koscia,ktora
              widzieli na wystawie..a ich szczecinska reprezentacja to juz pelna zenada i
              wulgarna przepychanka do socjalnego garnuszka.
            • kurde.felek Re: Walka w szczecińskim SLD 23.07.05, 10:51
              Zonko pijaczyny, a możesz mi, tak dla porządku, powiedzieć kiedy i gdzie to
              Długoborski głosował przeciwko Szczecinowi i Gontynce? Przecież on jest posłem.
              Czyżby radnym w radzie miasta Szczecin - także? Dlaczego nazywasz go "brudasem"?
              Po prostu czegoś tu nie rozumiem, możesz mnie oświecoć?
              • Gość: zona pijaka Re: Walka w szczecińskim SLD IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 23.07.05, 11:02
                kurde.felek napisał:
                > Czyżby radnym w radzie miasta Szczecin - także? Dlaczego nazywasz
                go "brudasem"

A kto miesza w Radzie jak nie on? Myślisz ze coniektórzy radni z sld, tak sami
                z siebie glosowaliby przeciw Gontynce. Nie badź śmieszny. Idzie młode w SLD a
                on (i jego grupa) nie chce sie z tym pogodzić.
                • Gość: zona pijaka Re: Walka w szczecińskim SLD IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 23.07.05, 11:05
                  Aha, jeszcze na zasadzie analogii, pewno broniłbyś Hitlera, wszak przecież to
                  nie on był komendantem w Auschwitz. Ciekawa obrona felku.
                  • kurde.felek Re: Walka w szczecińskim SLD 23.07.05, 12:56
                    Zono,przekraczasz już granice przyzwoitości, nie iwem czy z głupoty, czy celowo.
                    Porównywanie Hitlera do Długoborskiego czy Millera lub a odwrot jest objawem,
                    że mózg zlasował ci się już doszczętnie!
                    Ja bronię prawa do zwykłej ludzkiej godności i Długoborskiego i Millera i wielu
                    jeszcze innych ludzi, bez względu na ich prowiniencje polityczne, o ile tylko
                    zauwaząm, że jest ono naruszane.
                    Niedawno stawałem, tu na forum, w Twojej obronie żono, chociaż jesteś tylko
                    bytem wirtualnym. Zapomniałaś?...
                    Polska jak na narazie jest państwem prawa, koślawego, naruszanego i
                    traktowanego wybiórczo, ale prawa. Czy to się komuś podoba czy nie, a prawem
                    konstytucyjnym każdego obywatela w naszym kraju - jest poszanowanie jego
                    godności.
                    • Gość: grz Re: Walka w szczecińskim SLD IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.05, 13:05
                      mozna Millera nie lubić ale jak pan Buzek odchodził to nie było różowo,,,jak
                      odszedł Miller był wzrost..szanujmy tych co byli premierami czy poslami,bo
                      nastepni nie beda szanowac nastepnych..i tak w kółko w tym naszym kraju..kto
                      przerwie zaklęty krąg?polemiki,wyzwiska,epitety==dyskusja zastępcza a prawdziwe
                      problemy na poboczu..czy najważniesjza jest bużka czyli aparycja?
                      a moze każdy następny pcha się do kasy?
                      • Gość: kw Re: Walka w szczecińskim SLD IP: *.16. / *.system.szczecin.pl 23.07.05, 16:06
                        wzrost po Millerze?haha...jesli nawet to nie jego zasługa.przypominam, o czyms
                        takim jak cykl koniunkturalny:).Polityka to brud i syf, a jakos tak się składa,
                        że w SLD tego najwięcej ostatnio. Twarze jakby młodsze, ale za to bardziej
                        niebezpiczne, bo chcą sie szybko dorobić. Nie trawię Wijasa i jego czerwonej
                        buźki(poza tym ta jego fryzura!!!).
                        • Gość: grz Re: Walka w szczecińskim SLD IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.05, 19:59
                          jak zwykle cha cha=zasluga prawicy bo pozwala budowac domki tym co maja
                          szmal?..a co gorzej się żyje?
                          ok a niech będzie cha cha---o cyklach koniunkturalnych wiem sporo-chcesz
                          powiedziec że następny etap czyli kryzys to też Miller bedzie winny...potem
                          depresja,ozywienie, rozkwit...
                          generalnie różnych twarzy tez nie trawię i co mogę na to poradzic?
                          ja mam zawsze jedną tezę:kradną wszyscy..
                          jedni mniej/kiedys/,drudzy wiecej /teraz/... czyli mam dodac ze inni
                          chcą ..szybciej ..z tym się mogę zgodzić......dodaję...
                      • Gość: Marian Koniuszko Re: Walka w szczecińskim SLD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.05, 16:14
                        Szanowałbym go gdyby odszedł z klasą tak jak zrobił to Schroeder a nie do końca
                        trzymał się koryta.
                    • Gość: zona pijaka Re: Walka w szczecińskim SLD IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 23.07.05, 13:09
                      Ale walisz komunały. Zapewniam cie ze godne odejscie tym osobom zapewni tylko
                      specyfik łódzkich sanitariuszy, fawul
                      • Gość: zona pijaka Re: Walka w szczecińskim SLD IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 23.07.05, 13:10
                        to było do kurde
                      • Gość: andreas Re: Walka w szczecińskim SLD IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.05, 15:42
                        zono a jak myslisz kto podpowiadał lokalnemu...
                        student pisał, że słuchał się Piechoty,
                        a ja myslę, że nie Piechoty...
                        nie jestes w układzie - jestem teraz pewny!
                        • Gość: zona pijaka Re: Walka w szczecińskim SLD IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 23.07.05, 15:53
                          Gość portalu: andreas napisał(a):
                          > nie jestes w układzie - jestem teraz pewny!

Jestem Twoim zmiennikiem na Taxi. Jeździmy a tej samej koncesji. Nie moja wina
                          ze zawsze na zakończenie zmiany jesteś zapruty w pechę - że nie kojarzysz.
                          • Gość: andreas Re: Walka w szczecińskim SLD IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.05, 16:18
                            ale Ty malutko zarabiasz na tej taryfie?
                            Bo jeździsz w słabej korporacji... a teraz juz nie potrzebne sa koncesje!
                            Wystarczy opłata skarbowa!
    • felix_edmundowicz Prawda: Uczciwy Długoborski bez szans 23.07.05, 10:57
      oto prawdziwe oblicze Lewicy na piechotę,nawet nie uzbrojonej w pancerne rowery
    • felix_edmundowicz J.Wijas : należy dbać o dobre imię Partii 23.07.05, 16:31
      tow. Wijas Jędrzej skoro tak dbacie o dobre imię Partii,Waszej Partii, to
      odpowiedzcie mnie dlaczego dbanie o Dobre Imię Partii nie polega na dobrej
      pracy dla Książnicy Szczecińskiej?
      Bywacie tam towarzyszu 2 razy w tygodniu po 1 godzinie,a pensję bierzecie
      4 500,0 zł. A 4 500 000 ludzi w tym kraju żyje za mniej niż 320 zł miesiecznie,
      oczywiście te 4 500 000 ludzi nie należy do SLD.....
      • Gość: Marian Koniuszko Re: J.Wijas : należy dbać o dobre imię Partii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.05, 16:41
        To jest właśnie lewicowość tej partii.
        • Gość: mamoniowa Re: J.Wijas : należy dbać o dobre imię Partii IP: 62.69.200.* 23.07.05, 20:04
          czyli tak zwane lewizny
    • student1 Re: Walka w szczecińskim SLD 23.07.05, 21:31
      niejaki gensek Olejniczak głosi że będzie wycinał byłych baronów z regionów
      i w naszej GW jest napisane że wyciął byłego barona Długoborskiego
      a na pierwszym miejscu na liście wyborczej SLD umieścił ministra gospodarki
      Jacka Piechotę
      czyli byłym baronem jest Długoborski
      a Piechota nie jest byłym baronem
      to interesujące bo Długoborski był baronem może 2 lata a Piechota baronem
      był
      jest
      i będzie
      czyżby ta manipulacja wynikała z wyjątkowego traktowania
      Piechoty przez SLD
      Piechoty przez GW
      GW przez Piechotę
      itd
      • wujtarabuk Re: Walka w szczecińskim SLD 23.07.05, 21:36
        tego nie pojmiesz bo to jest dialektyka dziejow tylko dla czlonkow.
        • Gość: grz Re: Walka w szczecińskim SLD IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.05, 22:12
          jacek lepszy niż wojtek?
          a czemu?
      • Gość: Matter Re: Walka w szczecińskim SLD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.05, 22:17
        Student1 pomyśl proszę - to naprawdę nie boli. Słowotok jaki toczy się z twych karminowych ust, ominął widać wyraźnie ośrodki kojarzenia.
        A ilość żółci i bezprzykładnej nienawiści jaka ciecze po tym wątku, przeraża mnie. Może byście się zapytali za co Kochańską z vice przewodniczącej Rady Miasta SLD chciało usunąć, a za co reszta prawicolubnych tak bardzo się za nią ujęła... co nie "trybicie"??? to czytajcie a najlepiej zaprenumerujcie Gazetę, bo najprawdopodobniej za dzień lub dwa się dowiecie i wtedy to dopiero będą "jaja".....
        • kay36 Re: Walka w szczecińskim SLD 23.07.05, 22:21
          Ty Matter, prawica nie będzie brała udział w sporach lewicy. Niech lewica swoje
          brudy pierze sama.
        • Gość: mamoniowa Re: Walka w szczecińskim SLD IP: 62.69.200.* 23.07.05, 22:24
          Gość portalu: Matter napisał(a):
          Może byście się zapytali za co Kochańską z vice przewodniczącej Rady Miasta
          > SLD chciało usunąć, a za co reszta prawicolubnych tak bardzo się za nią ujęła.
          > .. co nie "trybicie"??? to czytajcie a najlepiej zaprenumerujcie Gazetę, bo
          naj
          > prawdopodobniej za dzień lub dwa się dowiecie i wtedy to dopiero
          będą "jaja"...

no to sie pytamy
          • kay36 Re: Walka w szczecińskim SLD 23.07.05, 22:27
            Kochańska do innej opcji należy niż Napieralskie ten bi i też inni, ona jest
            tylko kobietą i rdo tego mądrą.
            • Gość: mamoniowa Re: Walka w szczecińskim SLD IP: 62.69.200.* 23.07.05, 22:31
              kay36 napisała:

> Kochańska do innej opcji należy niż Napieralskie ten bi i też inni, ona jest
              > tylko kobietą i rdo tego mądrą.

Długoborski ostro zaatakował kolegów w poniedziałek podczas obrad sesji Rady
              Miasta Szczecina. Stanął w obronie swojej partyjnej koleżanki Grażyny
              Kochańskiej, którą klub radnych SLD bez podania przyczyny postanowił odwołać z
              funkcji wiceprzewodniczącej rady.

???
              • student1 Re: Walka w szczecińskim SLD 24.07.05, 07:54
                dziwne że w szczecińskim SLD nie wystawiono Piechoty do senatu
                skoro SLD traktuje wybory do senatu jako test na popularność polityka to tym
                bardziej powinno tak uczynić
                szczecińskie SLD jest wyjątkowo zdemoralizowane skoro reanimuje takiego trupa
                politycznego do Sejmu

• Gość: zona pijaka Re: Walka w szczecińskim SLD IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 24.07.05, 08:58
                  Czy wam sie podoba czy nie, sprawiedliwosci dziejowej musi stac sie zadosc.
                  Piechota jeszcze nie był ani premierem ani preziem Szczecina. Jest to jego
                  marzenie, szczere dązy do tego i .. pewnie swój cel osiągnie. Nam, pewnie też
                  takie marzenia się zdarzają.
                  • kay36 Re: Walka w szczecińskim SLD 24.07.05, 09:06
                    Na pocieszenie łez zostanie marszałkiem
                    • student1 Re: Walka w szczecińskim SLD 24.07.05, 18:06
                      nie był także jeszcze więźniem
                      • Gość: play Re: Walka w szczecińskim SLD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.05, 18:45
                        Dobra puenta, studencie1.
                      • Gość: grz Re: Walka w szczecińskim SLD IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.05, 17:06
                        hm-jakas sugestia głęboka?
    • Gość: wesy Re: Walka w szczecińskim SLD IP: 217.153.6.* 29.07.05, 16:53
      Uchu
    • Gość: Obywatel Re: Walka w szczecińskim SLD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.05, 22:30
      "Opasłe mordy, krzywe ryje
      Ku..two wszędzie tam, gdzie wy
      Jak ja was, ku.., nienawidzę
      Jak do was bym z kałacha bił
      A nawet jak wam plunąć w twarz
      To wy mówicie, że deszcz pada
      Je..a wasza partia mać, co mi ojczyznę okrada
      Nadejdzie kiedyś taki czas
      Za wszystko, ku.., zapłacicie
      W helikoptery wsadzą was i nigdy już tu nie wrócicie"

Paweł Kukiz

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się