Dodaj do ulubionych

Kandydat PO Sławomir Nitras chce rozbić monopol...

IP: *.pcmedia.com.pl / *.pcmedia.com.pl 25.08.05, 18:42
Zgadzam sie w calej rozciągości z Panem Nitrasem.
Oby tylko PO mogła sie przebić z tymi propzycjami, bo jak dojdą do głosu PiS
to znowu wróci komuna!!
Bardzo mądrze prowadzona kampania wyborcza Pan Nitrasa-rzetelnie i konkretnie!
Obserwuj wątek
    • Gość: Fugazi PO liberalna? Chyba pomyłka. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.05, 18:51
      Jeżeli w dodatkowych ubezpieczeniach PO widzi rozbijanie monopolu NFZ to ja na was nie zagłosuję.

Pozdrawiam
      Fugazi
      • jacek.zienkiewicz Re: PO liberalna? Chyba pomyłka. 25.08.05, 22:17
        Brawo Sławek, tylko że w drugim ruchu w niedalekiej przyszłości należy
        całkowicie zlikwidować złodziejski NFZ i dać ludziom możliwość wyboru
        ubezpieczyciela. Prywatnego oczywiście. Z minimalną składką obowiązkową
        zapewniającą niezbędne minimum opieki zdrowotnej, a jeśli ktoś chce więcej to
        niech zapłaci większa składkę.
        I wtedy mamy i konkurencję wśród jednostek służby zdrowia i wśród
        ubezpieczycieli. A my pacjenci wreszcie będziemy miec wybór.
        Pozdrawiam
        JZ
        • antyknajak-13 Re: z poprawkami Jacka, t a k ! 26.08.05, 06:47
          Już chciałem pisac, że Nitras chce wprowadzadzić protezę i to kiepskiej
          jakości zamiast reformy ale po przeczytaniu Jacka Zienkiewicza i pod tymi
          właśnie Jackowymi warunkami , zaakceptowałbym ten pierwszy krok we własciwym
          kierunku.
          • 0rhplus Trzy razy TAK !!! 26.08.05, 06:57
            Stawiam na PO i na Pana Sławomira Nitrasa!
            • Gość: STOP Re: Trzy razy STOP !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.05, 23:24
              Kurcze! Ten facet tylko chciał by niszczyć i rozbijać!

Zobaczcie na jego kampanie!

Referendum przeciwko Jurczykowi zepsuł Nitras który postanowił stać się liderem
              tej bądź co bądź społecznej akcji! To miało być wspólne referendum a Nitras
              sobie z tego swój kramik zrobił. I co? I gó..! Jurczykowi tyłek uratował swoim
              buractwem!

I to samo będzie jak Nitras wejdzie do Sejmu - gó..!
              • Gość: STOP Re: Trzy razy STOP !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.05, 23:26
                Stawiam na Piotra Muszyńskiego nie na tego głąba Nitrasa!

www.piotrmuszynski.pl
          • Gość: Fugazi O protezach nie tylko PO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.05, 11:12
            I w tym Antyknajaku i Jacku leży pies pogrzebany.
            Proteza tu, proteza tam a kraj kaleki. Swoją drogą mam wrażenie, że proponowana proteza Nitrasowa już funkcjonuje a monopol jak trwał tak trwa.

Pytanie moje zasadnicze zaś brzmi (długie ale chodzi o sens):
            Czemu finansowanie usług zdrowotnych pozostawiać w rękach urzędników a nie oddać tego prawa w całości ubezpieczonemu obywatelowi nawet wtedy kiedy wykazuje taką chęć?
            Czemu nie uwolnić nas od płacenia państwowemu ubezpieczycielowi?
            Czemu Antyknajak czy Jacek tłumaczą o co chodzi liderowi albo uzupełniają jego wypowiedź skoro sam tego nie wyjawił?
            Czemu na koniec PO nie ma programu n/t a tylko chęci tego czy innego polityka? A może się mylę?

Pozdrawiam
            Fugazi
            • wladekr Re: O protezach nie tylko PO 26.08.05, 11:50
              > Czemu finansowanie usług zdrowotnych pozostawiać w rękach urzędników a nie odda
              > ć tego prawa w całości ubezpieczonemu obywatelowi nawet wtedy kiedy wykazuje ta
              > ką chęć?

Ponieważ likwidacja obowiązkowych ubezpieczeń spowoduje, iż większość ludzi nie
              będzie na nie stać. W tej chwili pracodawcy odprowadzają składkę. Jeżeli nie
              będą mieli takiego obowiązku, pracownicy z pensji 860 zł nie zapłacą składki.
              System, o którym mówisz ma sens, gdy płace sa na wysokim poziomie, a nie poniżej
              minimum egzystencji.

> Czemu nie uwolnić nas od płacenia państwowemu ubezpieczycielowi?

Ponieważ z racji niskich zarobków, składki odprowadzane przez ubezpieczonych nie
              pokrywają potrzeb. Państwo więc musi do tego dokładać. Różne Nitrasy chcą
              prywatyzować służbę zdrowia zapominając, ze na prywatną służbę zdrowia będzie
              stać Nitrasa z diety parlamentarzysty, ale nie Panią Jadzię zatrudnionej u
              sponsora PO za najniższą krajową.

> Czemu Antyknajak czy Jacek tłumaczą o co chodzi liderowi albo uzupełniają jego
              > wypowiedź skoro sam tego nie wyjawił?

Z racji tego, że wymienieni zapewne pisali Nitrasowi ów teks, którego on nie
              rozumie.

> Czemu na koniec PO nie ma programu n/t a tylko chęci tego czy innego polityka?

Ponieważ PO nie ma żadnego programu. Swoja popularność zawdzięcza działaniom
              podobnych do tych jakie stosuje wobec Cimoszewicza, a także z winy obecnej władzy.
              • Gość: Fugazi Re: O protezach nie tylko PO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.05, 12:01
                > Ponieważ likwidacja obowiązkowych ubezpieczeń spowoduje, iż większość ludzi nie będzie na nie stać.

Już nie stać. Limitowanie usług nie pozwala na leczenie. Do tego propozycje aby płacić 2 razy za to samo.

> System, o którym mówisz ma sens, gdy płace sa na wysokim poziomie, a nie
                > poniżej minimum egzystencji.

System taki zawsze ma sens. Pauperyzacja jest wynikiem zaboru pieniędzy przez urzędników. Pani Jadzia tak naprawdę zarabia 2,000. Tylko na rękę dostaje 860.
                Jeżeli P. Jadzia przeznaczy 200 ze zwróconych jej kosztów zabezpieczy się i dzisiaj na dość wysokim poziomie. Jeżeli zezwolimy jej te 200 odprowadzić do prywatnej ubezpieczalni będzie ją stać na większość dziś nie dostępnych usług med. Resztę może przehulać lub zainwestować.

> Ponieważ z racji niskich zarobków, składki odprowadzane przez ubezpieczonych nie pokrywają potrzeb.

Za to pokrywają potrzeby ZUS i NFZ. Premie, szkolenia (ha ha), limuzyny i tysiąca zatrudnionych.

>Państwo więc musi do tego dokładać.
                Chyba zaszła pomyłka. To my dokładamy.

Pozdrawiam
                Fugazi
        • Gość: piotruś Re: PO liberalna? Chyba pomyłka. IP: *.okocim.com.pl 26.08.05, 06:58
          a co ze składkami które już oddaliśmy?
          • jacek.zienkiewicz Re: PO liberalna? Chyba pomyłka. 26.08.05, 10:15
            Gość portalu: piotruś napisał(a):
            > a co ze składkami które już oddaliśmy?

Szanowny Piotrusiu, to co oddaliśmy niestety już poszło w świat.
            Można tylko próbować rozliczyć dysponentów finansowych z NFZ i Ministerstwa
            Zdrowia, co obawiam się będzie niełatwe.
            Pozdrawiam
            JZ
      • Gość: czytelniczka Re: PO liberalna? Chyba pomyłka. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.05, 22:58
        Panie Nitras. Chyba się panu w głowie poprzewracało. A za co beda sie budowali
        i kupowali luksusowe samochody ci nieskazani lekarze. Po co takie walki tocza o
        kazde stanowisko ordynatora lub podobne. Widziałam wzmianke w Kronice, a teraz
        czytam tekst. Dziwię sie tylko temu doktorkowi ze Zdunowa. Zdaje się, że jest
        dyrektorem, ordynatorem, prezydentem jakiś lekarzy. To znaczy, że u niego nikt
        nie bierze??? I on sam tez jest taki czysciutki? A kogo stać na dodatkowe
        ubezpieczenia? Ci wszyscy co pracowali kilkadziesiąt lat w komunie teraz maja
        umierać dla kampanii wyborczej jakiegoś smarkacza. OOOOOOOOOOoo napewno nie
        zagłosuje na PO.
        • Gość: Jestem zrozpaczony Ludzie litości IP: *.iscnet.pl 26.08.05, 02:56
          Ludzi o co chodzi.
          kandydat coś powiedział. Nie jest to pozbawione sensu. Interesują mnie niektóre
          rzeczy, ale jak słucham co niektórzy mówią wątpię by większość podejmowała
          decyzje dla dobra ogółu. Większość z piszących myśli o swoich nic nieznaczących
          zależnościach.
          Korupcja w służbie zdrowia jest ogromna.
          Ania
    • Gość: Nerv Jestem pewien, ze bedzie słynne TKM.jestem pewien. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.05, 21:01
    • Gość: gwiazda Re: Kandydat PO Sławomir Nitras chce rozbić monop IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.05, 21:50
      Nitras, a czemu ty się podpisujesz "kometa", swoją drogą uważaj, komety mają to do siebie, że pojawiają się na niebie na bardzo krótko...
      • Gość: KOMETA Re: Kandydat PO Sławomir Nitras chce rozbić monop IP: *.pcmedia.com.pl / *.pcmedia.com.pl 25.08.05, 22:02
        DROGI GŁUPCZE fUGAZI ,CZY GWIAZGO!!jAK ZWAŁ TAK ZWAŁ....!
        Z Panem Nitrasem nic wspólnego nie mam ,poza tym ze w pełni w tej dziedzinie
        popieram jego pogląd, a jest to dziedzina mi wyjątkowo blisk.
        zresztą jesli byłbyś choc średnio rozgarniętym człowiekiem( w co wątpię), to
        nie jest to takie trudne do sprawdzenie gdyż sie nie loguje i widac moją siec!
        Więcej madrości, gdyż jesli nie ma sie nic do powiedzenia , to lepiej wogóle
        nie zabierac głosu!!
        • Gość: planetoida Re: Kandydat PO Sławomir Nitras chce rozbić monop IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.05, 06:40
          Nitars - kometa, daj sobie na luz, wszyscy cię tu znamy, twoje wstawki są nudne i śmierdzą wazeliniarską autoreklamą na odległość.
          • student1 Re: Kandydat PO Sławomir Nitras chce rozbić monop 26.08.05, 07:11
            a może na temat służby zdrowia miałbyś niedorobiona planeto coś do powiedzenia
            krytyka osoby a nie tematu śmierdzi esbeckimi zagraniami
            jak to zresztą często ma miejsce na forum
            kandydat do sejmu jasno przedstawia swoją propozycję
            jak widziałem była ona wsparta przez fachowców czyli przedstawicieli służby
            zdrowia
            nie znam się na tym ale interesuje mnie opinia osób mjących pojęcie o
            zarządzaniu służbą zdrowia
            bo naiwny liberalizm w postaci teksów wszystko sprywatyzować nadaje się do
            kabaretu
            proponuję też sprywatyzować biedę
            • kay36 Re: Kandydat PO Sławomir Nitras chce rozbić monop 26.08.05, 07:21
              A Roślewski zaciera ręce i jest za.
              • Gość: piotruś Re: Kandydat PO Sławomir Nitras chce rozbić monop IP: *.okocim.com.pl 26.08.05, 07:29
                a może wzamian !!!

ograniczmy liczbę urzędników państwowych
                racjonalizujmy wydatki budżetowe
                obnizmy akcyzę
                itd

a z tego co uzyskamy dzieki oszczednością - pzrełużmy na służbę zdrowia!
                a nie ciągle do naszych kieszeni!\
                Panie Nitras powoli czuć juz u nas dno ;)

pozdrawiam
                • kawa444 Re: Kandydat PO Sławomir Nitras chce rozbić monop 26.08.05, 07:54
                  Ludzie skupcie sie na problemie jaki jest omawiany, a nie na krytyce
                  osoby.Pomysł niewątpliwie jest dobry.A osobę albo ktoś lubi albo nie, ale ze
                  zdaniem na dany temat powinnismy sie zgodzic wszyscy.
                  Więcej odwagi wychodzenia naprzeciw stereotypowi!!

PS,
                  "Wypowiadaj swą prawdę jasno i spokojnie i wysłuchaj innych, nawet tępych i
                  nieświadomych, oni też mają swoją opowieść"
                  • kay36 Re: Kandydat PO Sławomir Nitras chce rozbić monop 26.08.05, 08:02
                    ps. jest nie na temat i nie w tym temacie.
                    A pomysł chodził wcześniej, to tylko odświerzenie tematu. Dlatego napisałem
                    wcześniej, ze Roślewski zaciera ręce, bo jako pierwszy założy taki fundusz z
                    kapitałem francuskim. takie działanie może spowodować różne komplikacje, do tej
                    pory nie został wprowadzony system rejestracji medycznej. A na to sporo
                    pieniedzy poszło i materiały zgniły w piwnicach. Pomysł nie jest dobry, bo jest
                    tylko częściowy, a to powinien być cały system, mam nadzieję, że nie
                    kontynuacja angielskiego.
                    • student1 Re: Kandydat PO Sławomir Nitras chce rozbić monop 26.08.05, 08:41
                      z tego co wiem nie ma kraju który definitywnie i racjonalnie rozwiązałby
                      problem służby zdrowia poza
                      Emiratami Arabskimi bo tam wszystko jest dla wszystkich
                      i
                      Burundi bo tam nie ma nic dla nikogo
                      służba zdrowia to studnia bez dna i ma możliwość pochłonąć każdą sumę pieniędzy
                      rozumiem że chodzi o to aby za określona kasę mieć określone i jasno
                      sprecyzowane usługi medyczne a wszystko ponad to aby było finansowane dodatkowo
                      w jasny i czytelny sposób
                      i żeby lekarzowi zanieść w podzięce pudełko pralinek lub ciasteczek a nie
                      kopertę z kasą za działanie wcześniej opłacone w ramach ubezpieczenia
                      jako że obecnie ubezpieczenie obejmuje wszystko
            • Gość: planetoida Re: Kandydat PO Sławomir Nitras chce rozbić monop IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.05, 09:25
              Może i jestem niedorobioną planetą, ale wolałbym żeby Nitras podpisywał się swoim nazwiskiem przy chwaleniu samego siebie a nie urządzał kawały pod tytułem "chwalą mnie". Swoją drogą jak się ma ten pomysł do zawołania Nitrasa "zasługujecie na więcej"???
            • Gość: mirek Re: Kandydat PO Sławomir Nitras chce rozbić monop IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.05, 11:56
              nie znam się na tym ale interesuje mnie opinia osób mjących pojęcie o
              > zarządzaniu służbą zdrowia
              w tym problem, że lekarze nie mają zielonego pojęcia na temat zarządzania. Tak
              samo jak ja nie mam zielonego pojęcia na temat leczenia. Dlatego nie wykonuję
              zadnych zabiegów czy operacji. A wspaniałe efekty wieloletniej pracy lekarzy z
              Ministerstwa Zdrowia i sejmowej komisji zdrowia widać na jak dłoni.
    • Gość: CPY. GW PERIODYK NITRASA?! IP: *.PROJCOM / *.devs.futuro.pl 26.08.05, 10:00
      fajny artykulik. i fajna reklamka kandydada na posła Sławowmira Nitrasa na
      pierwszej stronie drukowanej lokalnej GW nawiązująca do służby zdrowia. Cóz za
      zbieg okoliczności :-) Nie głosujcie na pierwszych trzech KANDYDATÓW na listach
      WYBORCZYCH wszystkich partii, a wówczas jest szansa na jakąkolwiek zmianę w
      parlamencie. Pozdrawiam forumowiczów.
    • Gość: copy. STOP! PROMOWANIA KANDYDATA NITRASA W TAKI SPOSÓB! IP: *.PROJCOM / *.devs.futuro.pl 26.08.05, 10:02
    • Gość: copy. TA KAMPANIA PROWADZONA JEST PREDE WSZYSTKIM IP: 62.69.206.* 26.08.05, 10:44
      bardzo tendencyjnie! Na jedną modłe, a właściwie na modłę jednej osoby!
    • Gość: mirek Re: Kandydat PO Sławomir Nitras chce rozbić monop IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.05, 11:45
      monopol rozbija się przez wprowadzanie nowych podmiotów na rynek na równych
      zasadach. Wprowadzenie dodatkowych ubezpieczeń to bajka dla grzecznych dzieci o
      likwidacji monopolu. Ale jeżeli za politykę zdrowia Platformy odpowiada pani
      poseł będąca jednocześnie lekarzem, to broni ona wyłącznie interesu swojej
      grupy zawodowej.
    • Gość: Pisior Jaki ekspert taka wiarygodność!!! IP: 193.19.146.* 26.08.05, 12:23
      www.pis.org.pl/dokumenty/odpowiedzialnosc_panstwa_za_zdrowie_polakow.pdf
      Szanowni forumowicze dlaczego powtarzacie za Nitrasem głupoty na temat Pis-U?
    • Gość: dzialacz Re: Kandydat PO Sławomir Nitras chce rozbić monop IP: 212.160.165.* 26.08.05, 15:00
      Nie chce nikogogo atakowac i robic tego nie bede. Zwracam tylko uwage
      szanownych forumowiczow na oczywisty fakt. Dlaczego Pan Nitras uaktywnia sie
      wlasnie w trakcie kampanii wyborczej? Rozumiem, ze jako dzialacz PO ma duze
      szanse dostac sie do Sejmu RP, ale wyydaje mi sie, ze przeciez tutaj liczy sie
      caloksztalt pracy, a nie tylko okres przedwyborczy...

Szczerze mowiac stawiam na innego kandydata, ale nie musze pisac o nim na forum
      teraz, w trakcie kampanii wyborczej, poniewaz uwazam to za bezsensowne
      zachowanie. Powiadomie Was o moim przekonaniach politycznych po wyborach.

Jeszcze raz zaznaczam, ze nie jest to personalny atak na Pana Nitrasa, lecz
      refleksja podzielana przez wiekszosc spoleczenstwa (mam nadzieje).

OCENIAJMY KANDYDATOW PO ICH CIEZKIEJ PRACY NA RZECZ MIESZKANCOW SZCZECINA, A
      NIE WG KLUCZA PARTYJNEGO... (znam innego kandydata PO, ktory byc moze wogoleby
      nie wystartowal, bo nie bylo dla niego miejsca, to SKANDAL, mowie o Arku
      Litwinskim, ktory wiele wiecej zrobil dla tego miasta, niz Pan Nitras lub Pan
      Zaremba. Aby rozwiac Wasze watpliwosci informuje, ze bede glosowal na lewice.

Pozdrawiam
      • Gość: Polly Re: Kandydat PO Sławomir Nitras chce rozbić monop IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.05, 15:28
        Bardzo mnie zaciekawiłeś... Czy mógłbyś mi napisać co pan Arek zrobił dla tego
        miasta?
        Mój Tata był przez 10 lat dyrektorem szkoły i zastanawiam się, kto zrobił
        więcej dla mieszkańców - pan Arek czy pan Zaremba, czy mój Tata?
        Dodam, że nie jest to dla mnie argument wyborczy. Zresztą nie ma chyba
        obiektywnej i wymiernej oceny pojęcia "zrobił dla miasta".

> OCENIAJMY KANDYDATOW PO ICH CIEZKIEJ PRACY NA RZECZ MIESZKANCOW SZCZECINA, A
        > NIE WG KLUCZA PARTYJNEGO... (znam innego kandydata PO, ktory byc moze
        wogoleby
        > nie wystartowal, bo nie bylo dla niego miejsca, to SKANDAL, mowie o Arku
        > Litwinskim, ktory wiele wiecej zrobil dla tego miasta, niz Pan Nitras lub Pan
        > Zaremba. Aby rozwiac Wasze watpliwosci informuje, ze bede glosowal na lewice.
    • Gość: copy. Kandydat PO Sławomir Nitras chce wygrac wybory IP: *.PROJCOM / *.devs.futuro.pl 26.08.05, 20:56
      przede wszystkim. brrr.
    • Gość: Gienekx Sławomir Nitras chce dorwać się do kasy! IP: *.ps.pl / *.tuniv.szczecin.pl 26.08.05, 23:14
      Będzie miał w d.... wszystkie postulaty i wyborców, to taki karierowicz mocno
      kasowy, pociąga go tylko kasa :(
      A ja nie mam zamiaru płacić dodtakowych opłat i finansować nielegalną
      prywatyzację ZOZ w Polsce za moje pieniądze. Środowisko lekarzy zadłużające
      szpitale tylko czeka aby je wykupić za grosiki i zostać ich gospodarzami.
      • Gość: Rembox Re: Sławomir Nitras-calkiem racjonalne pomysly IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.05, 23:39
        Chciałbym wypowiedziec sie na temat który jest mi wyjątkowo blisko gdyż jestem
        lekarzem, i mimo tu negatywnych opinii na moją"branze".
        Moge powiedziec ze te pomysły mają sens, a biadolenie ze nic nie mozna zrobic i
        nic nie jest super posunięciem, to bezsensowne biadolenie.od czegoś nalezy zacząć.
        I jako taki pierwszy krok proponowany przez Pana Nitrasa jest dobry!!
        Oby tak dalej , a moze cos jeszcze uda sie uratowac.
        A taki styl prowadzenie kampanii wyborczej tez na pewno jest lepszy niż czysto
        polityczne wojny kandydatów.Wybierajmy mądrość i inteligencję!!
    • Gość: pk Re: Kandydat PO Sławomir Nitras chce rozbić monop IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.05, 04:59
      www.platforma.wybory.net/sejm,woj_zp
    • Gość: gosia śmieszna propozycja IP: 217.96.3.* 28.08.05, 00:10
      Ci, którzy dają łapówki często są do tego zmuszani. Chyba nikt przy zdrowych
      zmysłach dobrowolnie nie przeznaczy takich pieniędzy na ubezpieczenie
      dodatkowe, nie mając i tak gwarancji, że: PRIMO zachoruje; SECUNDO
      ubezpieczenie dodatkowe przyniesie oczekiwane efekty.
      Ja bym w swojej propozycji zmian w ubezpieczeniach zdrowotnych poszła znacznie
      dalej: złamałabym monopol NFZ i uwolniła rynek ubezpieczeń zdrowotnych - tak
      jak jest z samochodowym OC czy może coś na kształt drugiego filara w
      ubezpieczeniach emerytalnych. Oczywiście przy pewnych obostrzeniach, żeby nei
      było przekrętów. Myślę, że można spróbować dopracować taką propozycję, co z
      pewnością podniosłoby jakość zarządzania usługami i ogólnie gospodarność. Ale
      wydaje się, że ani państwu ani politykom nie zależy na likwidacji monopolu
      państwa w tej dziedzinie...
      • jacek.zienkiewicz Re: śmieszna propozycja 05.09.05, 13:07
        Szanowna Gosiu,
        O to właśnie chodzi.
        Pozdrawiam
        JZ

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka