Gość: gollnower IP: *.viknet.pl 09.09.05, 09:42 W regionie zachodniopomorskim 39.5%. A PO planuje podnieść podatki na żywność z 7% na 15%. Kto odpowie za śmierć głodową tych dzieci? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: play Re: 30% polskich dzieci jest niedożywionych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.05, 09:45 ich producenci...spłodzić to bułka z masłem a dalej niech się społeczeństwo troszczy...oszołomie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gollnower Re: 30% polskich dzieci jest niedożywionych IP: *.viknet.pl 09.09.05, 09:47 Fajne podejście, gratuluję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gollnower Re: 30% polskich dzieci jest niedożywionych IP: *.viknet.pl 09.09.05, 09:48 A przez kogo Pomorze Zachodnie ma bezrobocie 28%, drugie w Polsce i w UE? Przez tych producentów? Bo dziwnym trafem widzę prawidłowość między bezrobociem w regionie a liczbą niedożywionych dzieci. Chocholi taniec... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EA Re: 30% polskich dzieci jest niedożywionych IP: *.danmax.pl / 213.155.191.* 09.09.05, 09:51 Gość portalu: gollnower napisał(a): > W regionie zachodniopomorskim 39.5%. A PO planuje podnieść podatki na żywność > z 7% na 15%. Kto odpowie za śmierć głodową tych dzieci? Proste: ci którzy DOPROWADZILI do takiego stanu rzeczy... Odpowiedz Link Zgłoś
felix_edmundowicz pytania do Caffe Piechota 09.09.05, 10:11 właśnie dlaczego przez 10 lat prezydentury socjaledemokraty Kwaśniewskiego Aleksdandra,dlaczego przez 8 lat rządów socjaledemokratycznych w zachodniopomorskiem jest tyle niedożywionych dzieci. Dlaczego przez tyle zim socjaldemokratycznych ludzie bezdomni i nie bezdomni zamarzali na ulicach polskich miast mimo zapewnien socjaledemokratycznego premiera Leszka Millera że socjaldemokracja na to nie pozwoli !!!! Ale socjaldemokracja ma się dobrze , i świadczy o tym nie tylko dobrze utrzymane sylwetki ministra Kalisza czy ostatnie operacje Kwaśniewskiego,czy szykowne garnitury Piechoty i Napieralskiego. Świadczą o tym także drogie i luksusowe stroje pierwszej Lady Jolanty Kwaśniewskiej,rozbuchany bizantyjski budżet Pałacu Prezydenckiego i jego wschodni przepych. Świadczy o tym wieloetatowość naszego socjaldemokratycznego marszałka Mejera. A i sam Jędrzej Wijas nie pogardzi 4500 zł z publicznej kiesy Książnicy Szczecińskiej ,gdy brakuje na nowe książki a on sam ledwie pół godziny tam spędzi ,bo mikroklimat książek burzy falę włosów. A gdzież te wycieczki zagraniczne dla podbudowania sił,a gdzież zatrudnianie szwagrów jako specjalistów do spraw wirtualnych elektrowni wiatrowych, a gdzież koszta eksploatacji drogich socjaldemokratycznych limuzyn którymi trzeba podjechać na posiłki w eleganckich restauracjach,drogich,mimo posiadania gold karty? I kiedyż to socjaldemokrata ma pochylić głowę nad losem głodnego dziecka,kiedy jego szef Leszek Miller płaci 3000 czesnego za przedszkole wnuczki..... ale cicho sza! są wybory ! serce mamy po lewej stronie !! cóż że rozwaliliśmy służbę zdrowia z towarzyszem Łapińskim,teraz pomożemy dzieciom !!! ale swoim z ameryki zarobić parę groszy ! Odpowiedz Link Zgłoś
swarozyc To wina Niemcow!! 09.09.05, 11:13 Nie uprzemyslowili Pomorza kiedy mieli szanse.. A komuchy nam wmawialy ze oddalismy ziemie gorsze, biedniejsze, na wschodzie.. Odpowiedz Link Zgłoś
ja_aska FELIKS 09.09.05, 11:22 nie pitol głupot. sam wiesz, że prezio nie ma z tym nic wspólnego. a rządy mieliśmy od prawej do lewej i nikt sobie z tym nie radził. w końcu kapitalizm:-( Odpowiedz Link Zgłoś
antyknajak-13 Re: pytania do Caffe Piechota 10.09.05, 08:47 felix_edmundowicz napisał: > właśnie dlaczego przez 10 lat prezydentury socjaledemokraty Kwaśniewskiego > Aleksdandra,dlaczego przez 8 lat rządów socjaledemokratycznych w > zachodniopomorskiem jest tyle niedożywionych dzieci. > Dlaczego przez tyle zim socjaldemokratycznych ludzie bezdomni i nie bezdomni > zamarzali na ulicach polskich miast mimo zapewnien socjaledemokratycznego > premiera Leszka Millera że socjaldemokracja na to nie pozwoli !!!! > Ale socjaldemokracja ma się dobrze , i świadczy o tym nie tylko dobrze > utrzymane sylwetki ministra Kalisza czy ostatnie operacje Kwaśniewskiego,czy > szykowne garnitury Piechoty i Napieralskiego. > Świadczą o tym także drogie i luksusowe stroje pierwszej Lady Jolanty > Kwaśniewskiej,rozbuchany bizantyjski budżet Pałacu Prezydenckiego i jego > wschodni przepych. > Świadczy o tym wieloetatowość naszego socjaldemokratycznego marszałka Mejera. > koszta eksploatacji drogich socjaldemokratycznych limuzyn którymi trzeba > podjechać na posiłki w eleganckich restauracjach,drogich,mimo posiadania gold > karty? > I kiedyż to socjaldemokrata ma pochylić głowę nad losem głodnego ? Gdyby zrobić zestawienie wielu czołowych w naszym mieście person z ich majątkiem przed rozpoczęciem aktywnej działalności i obecnym to okazałoby się, że przed objęciem funkcji były to mieszkanka komunalne , spółdzielcze lub kątem u kogoś a po kilku latach piękne wille, dodatkowe "rezerwowe działki ", nieruchomości nad morzem itp. Dodając wszystkie zarobki wynikające z ich funkcji, stanowisk i zakładając, że nic nie jedli przez ten czas to nijak te rachunki sie nie zgadzają. I tak to wygląda ta pseudolewica zatroskana sytuacją biednych dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zona pijaka Re: pytania do Caffe Piechota IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 10.09.05, 09:45 PS: I do znudzenie, te 4500 zł Wijasa, po raz dziesiąty na tym forum. A czas zwolnien masowych w stoczni, hucie i innych - w okresie rzadów AWS-u - to okres dynamicznego rozwoju?. Poczytaj sobie ciołku, rocznik statystyczny, dział bezrobocie - a potem zabieraj głos. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: R.Z Re: 30% polskich dzieci jest niedożywionych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.05, 21:55 Zaczyna się milerowe gadanie do Buzka ,ile to ludzi zamarzło ,ile się żywi na śmietniku ,ile dzieci głodnych chodzi a on co zrobił porządził porządził i spie..ł do Ameryki zamiast potrzebującym pomóc socjaldemokrata pieprzony niech odpowie. Odpowiedz Link Zgłoś
ja_aska Re: 30% polskich dzieci jest niedożywionych 10.09.05, 13:25 a awsowskie rządy niech nie odpowiadają? Odpowiedz Link Zgłoś
piotr33k2 Re: 30% polskich dzieci jest niedożywionych 10.09.05, 13:42 a moze 90 procent?ja jakoś tego niedożywiewnia w takiej skali nie widze na co dzień ,widze za to "przeżywienie" kebabami ,macdonaldami itp. niedozywienie może wieksze jest w byłych popegeerowskich osadach ale tam rodzice wolą pare jaboli walnać niż kupić coś konkretnego na ząb.napewno w polsce 30 procent dzieci nie głoduje, to absurd taki jak niektóre kategoryczne stwierdzenia przedwyborcze kandydatów np. że kapitał zagraniczny nie zostawia u nas żadnych pieniedzy tylko wszystko transferuje za granice ,jest pewien obszar biedy w polsce ale z głody napewno jeszcze nikt nie umarł ,chyba ze przyjąć że gdy dziecko nie zje codziennie właśnie porcji macdonalda to głoduje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gollnower Re: 30% polskich dzieci jest niedożywionych IP: *.viknet.pl 10.09.05, 15:42 Może w Szczecinie tak bardzo tego nie widać, choć nie można powiedzieć że to bogate miasto, ale wystarczy wyjechać poza miasto. Niestety to tu jest ogromny obszar biedy. Tylko na Warmii i Mazurach głoduje więcej dzieci wg artykułu GW (chyba 41%). Także tylko tam jest większe bezrobocie niż tutaj. I właśnie zastanawiam się jaka jest tego przyczyna i kto za to odpowiada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: R.Z Re: 30% polskich dzieci jest niedożywionych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.05, 21:34 piotr33k2 napisał: byłych popegeerowskich osadach ale tam rodzice wolą pare > jaboli walnać niż kupić coś konkretnego na ząb.napewno w polsce 30 procent > dzieci nie głoduje, to absurd taki jak niektóre kategoryczne stwierdzenia > przedwyborcze kandydatów Jak się to ma do walki z biedą kandydatów do sejmu z SLD? Odpowiedz Link Zgłoś
menel1 Re: 30% polskich dzieci jest niedożywionych 10.09.05, 21:38 dzisiaj w Europie jest problem z nadwagom, a wy mi tu kurvva pie...cie o niedozywiéniu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wizytka Re: 30% polskich dzieci jest niedożywionych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.05, 21:41 A ja z innej strony.Możemy nadal, słusznie zresztą rozpisywać się o winie tego lub tamtego rządu. A my sami ? Ilu z nas wpłaciło 1% swojego podatku dla instytucji pozarządowych pomagających takim dzieciom ? Ilu z nas zrezygnowało z tego tylko dlatego, że z zasady nikomu nie ufa ? Iluz nas ufa,ale nie miało ochoty wykonywac dodatkowych czynności z tym związanych ? Ilu z nas ... ? Ilu z nas wrzuci artykuły spożywcze do koszy wystawionych w hipermaketach w okresie światecznym ? Ilu z nas otworzy drzwi dzieciom chodzącym po prośbie ? Ilu z nas ... ? Odpowiedz Link Zgłoś
menel1 Re: 30% polskich dzieci jest niedożywionych 10.09.05, 21:44 my som katoliki i nie nam mowic o milosierdziu! Darmowej wodki mi sie chce! Chyba pojdem se pod kosciol. Odpowiedz Link Zgłoś
ja_aska wizytko 11.09.05, 16:02 bez zbytniego patosu:-) do koszyków wrzucam zawsze, przed świętami podwójne ilości. daję proszącym o wsparcie, zbieram po znajomych zbędna odzież i oddaję do pomoc społecznej. a jeden % przeznaczyłam na innego rodzaju organizację. Odpowiedz Link Zgłoś
swarozyc Re: wizytko 11.09.05, 16:13 ja_aska napisała: a jeden % przeznaczyłam na innego rodzaju organizację. '''''''''''' Kosciol kat?! Odpowiedz Link Zgłoś
swarozyc Re: wizytko 11.09.05, 16:23 a juz myslalem ze na k, jak kochanek. Byloby taniej i tyle uczucia nie musialabys inwestowac... Odpowiedz Link Zgłoś
swarozyc Re: wizytko 11.09.05, 16:27 Jak powiedzialem; inwestujesz mniej uczuc i wyganiasz przed sniadaniem.. (jak kiedys pisalas) Dlatego z Toba nie chce spac.. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
ja_aska Re: wizytko 11.09.05, 16:32 kochanie toretycznie się zgadza ale.... 1, nowe ciuchy 2, nowa sexi bielizna, 3, kosmetyki a to wszystko kosztuje i to nie mało. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr33k2 Re: 30% polskich dzieci jest niedożywionych 10.09.05, 22:53 Gość portalu: R.Z napisał(a): > Jak się to ma do walki z biedą kandydatów do sejmu z SLD? a co mnie obchodzi sld i jej kandydaci do sejmu ?zapytaj sie ich nie mnie . Odpowiedz Link Zgłoś
felix_edmundowicz Re: 30% polskich dzieci jest niedożywionych 11.09.05, 17:46 Nie mamy czego się wstydzić twierdzi minister Jacek Piechota mówiąc o sytuacji i rozwoju Polski po naszych rządach,a tu gollnower zarzuca mu 30 % niedożywienia. Komu tu wierzyć? Odpowiedz Link Zgłoś
ja_aska Re: 30% polskich dzieci jest niedożywionych 11.09.05, 17:49 najwięcej niedozywionych dzieci jest w obszarach po pegeerowskich. o to chyba załatwił główny wróg samoobrony Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kazek To wina SLD i 4-letnich rządów lewizny IP: *.chello.pl 11.09.05, 17:52 Odpowiedz Link Zgłoś
ja_aska Re: To wina SLD i 4-letnich rządów lewizny 11.09.05, 17:54 zamachy w NY też. Odpowiedz Link Zgłoś