Dodaj do ulubionych

Richard Mbewe spotkał się ze szczecińskimi prze...

IP: 204.174.12.* 20.09.05, 18:02
Ale jaja, ekonomista z Afryki ratuje ekonomie w Polsce. Mysle, ze ekonomista
eskimos moglby tez duzo zrobic dla Polskiej gospodarki.
Obserwuj wątek
    • swarozyc Re: Richard Mbewe spotkał się ze szczecińskimi pr 20.09.05, 18:16
      Szczecińscy przedsiębiorcy bezradnie rozłożyli ręce.
      '''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
      Symptomatyczne.
    • Gość: andreas mnie sie podobało IP: *.orange.pl 20.09.05, 18:22
      mnie sie podobało to
      "To czemu nie budujecie?"
      Jakie proste!
      Na stwierdzenie, ze zyje sie biednie pewnie odpowie...
      To czemu nie zyjecie bogato...

Na pytanie współbraci Afrykańczyków, że sa głodni...
      To czemu nie jecie - pewnie im rzucił i wyjechał do Polski!
      • Gość: gosc Re: mnie sie podobało IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 21.09.05, 00:57
        Nalezy zauwazyc, ze ten Pan rozmawial z przedsiebiorcami - osobami, ktore maja
        fundusze i, przynajmniej teoretycznie, wiedz jak ta kase wyciagac z UE, budzetu
        itp. Wiec chyba byli w temacie. A porownywanie biedy do budowy drogi jest chyba
        nie na miejscu. Bo to sie nijak ma do siebie. Ta droge juz dawno temu
        powinnismy wybudowac, poglebic odre, wybudowac wieksze porty - wlasnie po to,
        zeby byly pieniadze dla tych biednych. Bo inaczej sie nie da. Zeby byly
        pieniadze - trzeba najpierw zainwestowac. NIe mozna odrazu dac ludziom wielkich
        socjalnych dodatkow. Najpierw trzeba na nie zarobic. Chcialem zauwazyc, ze 97%
        transportu rzecznego w POlsce idzie wlasnie Odra (dane statystyczne). Jak
        Niemcy przejma paleczke, to znika nam caly przemysl rzeczny - moze dojsc do
        paradoksu, ze bardziej bedzie sie oplacalo niemieckimi kanalami prowadzic splyw
        wegla, drewna itp niz Odra... I to dopiero bedzie bieda... i strata miejsc
        pracy... a juz przy gazociagu pokazali, ze oni sa przyjaciolmi, ale swoje
        robia... a nasi musieli im sie podlizac i wydac zgode na budowe drogi przez
        worek turoszowicki (przepraszam, jesli pomylilem nazwe...). Taka drobnostka,
        ale obecne wladze musialy sie przypodobac Niemcom i UE. W odpowiedzi dostalismy
        sliczny prezent w postaci rurociagu baltyckiego... gratulacje dla rzadu... moje
        gratulacje...
        • Gość: andreas Re: mnie sie podobało IP: *.orange.pl 22.09.05, 10:26
          mnie chodzió o pokazanie sposobu myślenia ekonomisty,
          i być może przykład źle dobrany,
          może być inny....
          Stwierdzenie, że jeżeli chciałbym mieć mercedesa ML
          odp. To sobie kup, ale bez wskazania skąd wziąć na to szmal!

Super pasuje tu post dużo poniżej, pozwolę sobie go zacytować:

• Re: W obronie Mbewe

Przeczytaj komentowany artykuł »
          lehoo 21.09.05, 12:11 + odpowiedz

Panu Mbewe do sztambucha: pewna Stonoga poszłą na konsultację do Sowy, miała
          bowiem kłopot ze sznurowaniem stu bucików i zawsze się spóźniała.
          - Zmień się w Żabę, będziesz miała tylko cztery łapy, a dodatkowym plusem jest
          umiejętnośc pływania - rzekła Sowa po wysłuchaniu żalów Stonogi.
          - A jak się zmienić w Żabę ? - spytała Stonoga
          - Ja ci naszkicowałam pewną koncepcję, a ty poszukaj sobie teraz wykonawcy -
          zdecydowanie zakończyła rozmowę Sowa
          • Gość: gosc Re: mnie sie podobało IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 22.09.05, 23:48
            Hmm, byles na tej dyskusji? Slyszales ja? Wiesz co dokladnie odpowiedzial? NIE?
            No to widzisz... ja tez nie, jednak z pewnoscia padlo cos wiecej niz tylko to
            jedno zdanie... ale tego GW juz nie napisala... a moze mial swoja kase dac? On
            jest ekonomista, doradza, a nie zdobywa kase (w tym wypadku). To byla
            konferencja, a nie rozmowa z inwestorem... mam nadzieje, ze wiesz o co mi
            chodzi...
    • e.beata Re: Richard Mbewe spotkał się ze szczecińskimi pr 20.09.05, 20:00
      >>Polska jest krajem kapitalistycznym, ale ludzie myślą socjalistycznie.
      Oczekują od państwa maksymalnego wsparcia, dodatków, ulg, rozbudowanych
      świadczeń.

?
      A może oczekują zwykłego rozwoju gospodarczego.
      Dostępnej pracy i godziwego zarobku.
      Wtedy zasiłki i ulgi nie będą potrzebne.

• Gość: Kris Re: Richard Mbewe spotkał się ze szczecińskimi pr\ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.05, 20:25
    • maestro_xp Re: Richard Mbewe spotkał się ze szczecińskimi pr 20.09.05, 20:28
      Gość portalu: Jurek z Kanady napisał(a):

> Ale jaja, ekonomista z Afryki ratuje ekonomie w Polsce. Mysle, ze ekonomista
      > eskimos moglby tez duzo zrobic dla Polskiej gospodarki.

mógłby lody kręcić
      albo lody robić~! :))
      • Gość: FRANCUZ [...] IP: *.d4.club-internet.fr 21.09.05, 13:54
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: Kris Nigdy bym temu panu nie zaufał!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.05, 20:29
      Nie mam nic przeciwko czarnym, ok. Tylko nie mogę wyjść z podziwu jak to się
      dzeieje, że czarny poucza w Polsce jak robić interesy? Ma doświadczenie z
      biednej i głodnej Afryki? Coś mi tu nie pasuje... Wiele lat mieszkałem we
      Francji... Nigdy w TV nie widziałem czarnego dyskutującego o ekonomii...
      • Gość: Robert Re: Nigdy bym temu panu nie zaufał!!!!!!!! IP: *.a.pppool.de 20.09.05, 21:05
        A co ma do rzeczy kolor skory czlowieka?
        Czy to ze jest czarny z gory skazuje go na przegrana?
        Mysle ze my biali mozemy sie od czarnych jeszcze wiele nauczyc :)
        • Gość: andreas Re: Nigdy bym temu panu nie zaufał!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.05, 22:16
          hej Robert, sam sie zaplatałeś...
          piszesz co ma kolor skóry do rzeczy, a potem dodajesz
          "Mysle ze my biali mozemy sie od czarnych jeszcze wiele nauczyc :)"
          czyli jednak rozróżniasz i odrózniasz!!!
          Jakos tak pewnie naturalnie...

Ja poprawdzie nawet nie pomyslałem, że on "czarny"...
        • Gość: bialy Re: Nigdy bym temu panu nie zaufał!!!!!!!! IP: *.dsl.emhril.ameritech.net 21.09.05, 13:09
          Jak nie wiesz co ma do rzecy kolor skory czlowieka to przyjec do USA
          ale tylko tam gdzie mieszkaja czarni to zobaczysz.A my biali mozemy sie
          od nich nauczyc jak szybko mozna doprowadzic do ruiny cale dzielnice a
          nawet mniejsze miasteczka!!!!!!!
      • e.beata Re: Nigdy bym temu panu nie zaufał!!!!!!!! 20.09.05, 21:23
        podoba mi się twoja "tolerancja" kris ;-))))))
        nie mam nic przeciwko, ale nie ufam i się dziwię...
        Dziw się dziw, bo jeszcze niejedno w życiu zobaczysz.
        • Gość: jarguz Re: Nigdy bym temu panu nie zaufał!!!!!!!! IP: 68.199.54.* 20.09.05, 22:00
          Stefan Batory nie znal wogole jez. polskiego ale wiedzial doskonale czego od
          niego polski Narod oczekuje i te oczekiwania sie spelnily .Teraz maja pole do
          POPiSu delikwenci typu-JAS FASOLA.
    • dexim W obronie Mbewe 20.09.05, 22:05
      1. Wyrażacie oburzenie, że Mbewe zwiał z Afryki zamiast walczyć tam z głodem.
      Zadajcie sobie jednak wpierw pytanie, kto wyeksportował im tam marksizm i broń
      do prowadzenia wojen. Gdyby nie "cywilizowany" zachód Murzyni może żyliby w
      swojej Afryce w spokoju. Może bez Coca-coli i prezerwatyw, ale po swojemu. A
      teraz mają walkę klas na głowie i śmieszne wizyty róznych gwiazdeczek z
      Zachodu, które strasznie działają na ich rzecz.

2. Drogą analogii - czy to nie Belka i Kawaśniewski poszukują ostatnio pracy na
      zachodzie w roli jakiś tam ekspertów? A niby w czym mają doradzać innym
      narodom? Jak niszczyć demokrację? Jak partolić?

3. Koniecznośc budowy odrzańskiego korytarza jest rzeczą tak oczywistą, ze
      tylko w Polsce może tak się wydarzyć, że nie zostanie urzeczywistniona. Bo u
      nas mało co się opłaca. Tymczasem Niemcy konsekwentnie budują swoje kanały
      rzeczne równolegle do Odry, by połączyć się wkrótce z Dunajem. Co to bedzie dla
      nas oznaczać? Że Odrę będzie mozna zamknąć, wysuszyć, wymazać z map. A straty,
      jakie z tego tytułu będziemy ponosić (na transporcie zarabiać będą Niemcy, a
      nie my) będą wieksze niż koszta, które powinnismy zainwestować w stworzenie
      tego korytarza.
      • Gość: andreas Re: W obronie Mbewe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.05, 22:25
        troche sie poczułem wywołany...
        ale ja nie oburzałem sie, że przyjechał do nas - moze źle dobrałem przykład,
        no nie pomyslałem o takim rozumieniu.
        Chodziło mi o sposób jego myslenia - znaczy jaki dziennikarz pokazał nam
        tymi kilkudziesiecioma zdaniami ze spotkania, z którego pewnie mało zrozumiał!

Taka prosta linia...
        proste rozwiazania są najlepsze - wiem!

Ale to tak jak by sie ktos skarzył, że mamy kiepskiego prezydenyta miasta,
        z kiepskim wykształceniem, źle dobiera sobie ludzi i zwalnia,
        okazuje sie że nic nie robili i maja cos na sumieniu...
        Pewnie spojrzałby i powiedział:
        - To po co takiego wybraliscie, był przymus?
        i szybko by dodał:
        - To dkaczego go nie zmienicie? Zmieńcie go na kogos wykształconego,
        młodego z pomysłami, zapleczem ludzi odpowiedzialnych i kompetentnych,
        przyciagnijcie kapitał do Waszego miasta, nie tolerujcie!!

Proste prawda?
        Ale to zycie!
        Co mamy ruszyć pod urzad?
      • Gość: Win Re: W obronie Mbewe IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.05, 08:28
        To samo jest z autostradami_niemcy wybudowali autostrade z Rostoku na południe
        a my co????-i oni przemą tranzyt do Czech i dalej.Poprzedni rząd wstrzymał
        budowę autostady Świnoujscie południe ,a w tym samym czasie niemcy ją budowali!-
        co mamy teraz? prawie rękę w nocniku!.Jeśli teraz zagłosuje Szczecin na
        postkomunistów sytuacja się powtórzy-wstrzymane zostaną prace przy budowie
        autostrady[na złość ,że tak głosowali na komunistów] a nie na szkodę dla
        Polski!!!!!!!
      • lehoo Re: W obronie Mbewe 21.09.05, 12:11
        Panu Mbewe do sztambucha: pewna Stonoga poszłą na konsultację do Sowy, miała
        bowiem kłopot ze sznurowaniem stu bucików i zawsze się spóźniała.
        - Zmień się w Żabę, będziesz miała tylko cztery łapy, a dodatkowym plusem jest
        umiejętnośc pływania - rzekła Sowa po wysłuchaniu żalów Stonogi.
        - A jak się zmienić w Żabę ? - spytała Stonoga
        - Ja ci naszkicowałam pewną koncepcję, a ty poszukaj sobie teraz wykonawcy -
        zdecydowanie zakończyła rozmowę Sowa.
    • antyknajak-13 Nasza Izba zaprasza "oryginalnych " fachowców 21.09.05, 07:23
      Trzeba przyznać, że pan Więcaszek umiej wprowadzić koloryt w działaności.
      Zaprasza oryginalnych fachowców od gospodarki i ekonomii. Do najbardzie
      oryginalnych fachowców będących goścmi PIG bez wątpienia należą Jacek Piechota
      i Richard Mbewe
      • swantevit Re: Nasza Izba zaprasza "oryginalnych " fachowców 21.09.05, 09:43
        antyknajak-13 napisała:
        Trzeba przyznać, że pan Więcaszek umiej wprowadzić koloryt w działaności.
        Zaprasza oryginalnych fachowców od gospodarki i ekonomii. Do najbardzie
        oryginalnych fachowców będących goścmi PIG bez wątpienia należą Jacek Piechota
        i Richard Mbewe
        ''''''''''''''''''''
        Chyba dobrze...
        "Ekonomia biedy" dostala przeciez Nobla rok temu lub dwa..
    • Gość: biały ze Sz-na Re: Richard Mbewe spotkał się ze szczecińskimi pr IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.05, 08:05
      Dlaczego czarny uczy białych ekonomii? A może dlatego, że nie mamy za
      bardzo "białych polaków-katolików" potrafiących obrazowo i z sensem mówić o
      podstawowych zasadach ekonomicznych. Dziś jadąc samochodem niechcący w radiu
      podsłyszałem wywody kandydata LPR. Wyobraźcie sobie że był to prof. z SGH! Niby
      najlepsza uczelnia ekonomiczna w kraju, a jej profesorzy ląduja na listach LPR!
      Więc macie odpowiedz - nasi prof. ekonomii wierzą w księżycowe zasady
      gospodarcze i są otrzaskani w podręcznikach ekonomicznych z lat 60 - ych
      (szczególnie w tych pisanych cyrlicą). Dlatego Mbewe to gośc w Polsce. I jego
      pytanie "czemu nie budujecie dróg" wbrew pozorom jest bardzo mądre. Własnie
      dlaczego tej drogii ciągle nie ma? Hmm... Bo większość ludzi władzy miało
      głęboko w d. jak dotąd rozwój tego kraju i regionu.
      • jmwaw Re: Richard Mbewe spotkał się ze szczecińskimi pr 21.09.05, 15:20
        Na miejscu bedzie przeypomniec, ze przeciwko budowie drog jet rowniez JKM.
        Uwaza, ze nie jest to pierwszoplanowa sprawa! Podaje przyklad, czy od
        wybudowania drog na Antarktydzie poprawi sie pingwinom? On sam jak pingwin.
    • enancjo Re: Richard Mbewe spotkał się ze szczecińskimi pr 21.09.05, 08:54
      .. rzeczony traktuje ludzi w Polsce jak idiotow i dziala na
      zasadzie robienia ludziom wody z mozgu .. po czesci musi
      gdyz za to mu placa, o czym swiadczy jego wypowiedz w sprawie
      podatku liniowego, ktora jednoczesnie jest ostroznym podlizywaniem
      sie nowemu ukladowi politycznemu, a ktorego nie jest w stanie
      zrozumiec jakim bedzie..
      .. jak ktos chce poczytac inne ekonomiczne wypociny rzeczonego,
      rodem z piaskownicy .. to niech zajrzy na portal money.pl,
      gdzie dosyc regularnie i odkrywczo wypowiada prawdy wszystkim
      znane .. az mnie skreca .. jak on nas moim zdaniem
      nie lubi .. .. no ale marketingowo wyglada ciekawie, stad
      i zapewne jego popularnosc ..
      .. swoja droga .. jak jakis biznesmen moze decydowac o
      przewalutowaniu duzych pieniedzy w oparciu o program telewizyjny,
      gdzie jakis facet mowi ze pojdzie do gory .. a poszlo w dol
      .. to dopiero piaskownica ... i przy takim postepowaniu
      nieuchronne bankructwo ..
      Enancjo
      • Gość: mirek Re: Richard Mbewe spotkał się ze szczecińskimi pr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.05, 09:00
        a jak traktować poważnego przedsiębiorcę, który na podstawie jednej audycji
        telewizyjnej podejmuje decyzję, która kosztuje go 3 mln zł. Jak szacuję ten
        kredyt jest w wysokosci kilkunastu jeśli nie kilkudziesięciu milionów zł.
        Jeżeli robi się takie błędy to nie dziwię się, że ekonomiści z Afryki mogą nas
        pouczać.
        • antyknajak-13 Re: Richard Mbewe spotkał się ze szczecińskimi pr 21.09.05, 09:38
          Gość portalu: mirek napisał(a):

> a jak traktować poważnego przedsiębiorcę, który na podstawie jednej audycji
          > telewizyjnej podejmuje decyzję, która kosztuje go 3 mln zł. Jak szacuję ten
          > kredyt jest w wysokosci kilkunastu jeśli nie kilkudziesięciu milionów zł.
          > Jeżeli robi się takie błędy to nie dziwię się, że ekonomiści z Afryki mogą
          nas
          > pouczać.
          No i podobnie jest w przypadku drugiego "oryginalnego gościa " PIG,Piechoty
    • anamar Re: Richard Mbewe spotkał się ze szczecińskimi pr 21.09.05, 10:06
      byłam na spotkaniu i muszę powiedzieć szczerze,że mnie pan mbewe serdecznie
      rozczarował.nie tyle kolorem skóry,czy nieprzystosowaniem swoich rad do
      realiów,ale zwykłą miałkością wypowiedzi.kolega,który siedział obok,skwitował
      to:"fajnie mówił,tylko nic nie powiedział"...
      • swantevit Re: Richard Mbewe spotkał się ze szczecińskimi pr 21.09.05, 10:09
        anamar napisała:
        byłam na spotkaniu i muszę powiedzieć szczerze,że mnie pan mbewe serdecznie
        rozczarował.nie tyle kolorem skóry,[...]
        ''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
        Kolor bialy bylby lepszy?
        • anamar Re: Richard Mbewe spotkał się ze szczecińskimi pr 21.09.05, 13:59
          biały byłby równie dobry.odnosiłam się do jednego z poprzednich postów,który
          się diwił,że z afryki...
        • abhaod nie musisz uwierzyc, w nastepnym wcieleniu 21.09.05, 16:55
          bedziesz Mbewe
    • Gość: Herman Re: Ekonomiści rżną głupa IP: *.crowley.pl 21.09.05, 12:16
      Oszukują społeczeństwo na zlecenie rządu żeby tylko ludzie wierzyli że musza pracować za 1/6 tego co na zachodzie przy czym ceny towarow i usług są takie same albo wyższe,transweruje się miliardy dolarów do Bank Zurich lub na inne wyspy( Szeszele) przez złodzieji w białych kołnierzykach(złodziejskie prywatyzacje zakladow)kamienice sprzedaje się oszustom za grosze a właścicielom prawowitym nie zwraca sie ich wlasności? nawet gdyby Polacy zarabiali dwa trzy razy więcej to by żadnej inflacji nie było raczej na odwrót.A to co rządzący wyprawiają ze służbą zdrowia to już wola o pomstę do nieba!
      • phun Re: Ekonomiści rżną głupa 21.09.05, 12:26
        Dokladnie nic dodac nic ujac pan dr powinien zamilknac by sie nie kompromitowac.
        • Gość: wododo jesteście głupi bo biedni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.05, 13:22
          Pominę milczeniem rasistowskie zagrywki typu "dlaczego w Afryce nie jecie?!".

Mbewe mówi z pozoru oczywiste rzeczy a białe Polaczki się oburzają. Mając dane:
          1)Szczecin jako port dla Czech i Słowacji; 2) konkurencyjne autostrady
          niemieckie, każdy myślacy człowiek podjąłby walkę budując autostrady po
          polskiej stronie granicy. Macie na tacy O CO CHODZI i znacie zagrożenia
          (marginalizacja gospodarcza głównie zachodniej części naszego kraju), macie
          rozwiązanie JAK wygrać - czego więcej potrzeba? Ano chyba tylko żeby ktoś to za
          Polaczka zrobił! Niestety Richard Mbewe nie ma czarodziejskiej różdżki żeby nam
          od ręki takową autostradę "jebnąć" i zadowolić białasów. Wtedy usłyszałby
          oklaski (może).

Rację ma pan ekonomista mówiac, że żyjemy kapitalistycznie, a myślimy
          socjalistycznie - widać to w poprzednim akapicie: zysków chcemy - owszem, ale
          one się nam NALEŻĄ i niech inni myślą jak NAM je DAĆ.

I mądrze napisał tu ktoś, że aby nasi biedni mieli pracę i pieniądze najpierw
          decydenci, ci którzy pieniądze mają i od których coś substancjalnie zalezy
          (krótko mówiac: elity) muszą podjąć decyzję, zainwestować i miec zyski żeby
          potem podzielić sie z nami.

Oczywiste, prawda? No pewnie każdy z was to WIEDZIAŁ - moi rodacy to do siebie
          mają, że WSZYSTKO wiedzą i c-h-u-j. Ale tyle ujadania przy tym, po czym
          wnioskuję, rodacy, że z wcielaniem w życie gorzej...
    • Gość: 4krzych1 różni się od innych głupco-ekspertów... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21.09.05, 13:38
      jedynie kolorem skóry...
    • antidotumm Re: Richard Mbewe spotkał się ze szczecińskimi pr 21.09.05, 13:51
      Ja pamietam jak Mbewe poltorej roku temu (ok.) jak euro bylo po 4,8 prognozowal
      ze jeszcze bedzie roslo.
      Potem spadlo i trzyma sie w okolicach 4 zl.
      A Mbewe jest supersympatycznym facetem, tak na marginesie.
      • Gość: aki Re: Richard Mbewe spotkał się ze szczecińskimi pr IP: *.pekaes.com.pl 21.09.05, 15:19
        szczegónie, kiedy na politechnice warszawskiej przedstawił pracę magisterską z
        żywcem przepisanymi cytatami z książki swojego promotara, a na pytanie o czym
        jest praca, nie miał nic do powiedzenia. Była to sensacja, ponieważ nikt z
        takim hukiem nie wyleciał z obrony własnej pracy magisterkiej.
        • Gość: Schuja Re: Ten kolorowy czlowiek... IP: *.dip0.t-ipconnect.de 21.09.05, 16:35
          tylko dlatego istnieje w polskim swiatku medialnym , bo kaleczy wasz polski
          jezyk."o popatrz!!!!, murzyn co mowi po polsku!!!!!!".Jakby tak po angielsku
          jak on po polsku mowil jakis Polak na podobnej pozycji w instytucji finansowej
          w Angli, u Dojczow ,Francuzow czy w innym zachodnioeuropejskim kraju , bylby
          WYWALONY na zbity pysk , zanimby zdazyl pierwszy raz odwiedzic firmowa toalete.
          To tylko u was wystepuje takie glupie i prymitywne podejscie do tych spraw.
    • ben.huur liberalny czyli mafijny kapitakizm to smierc 21.09.05, 16:18
    • abhaod Polska to super kraj dla czarnych. 21.09.05, 16:40
    • Gość: r.p.mcmurphy ten koles to calkowity dyletant IP: *.idpm.man.ac.uk 21.09.05, 16:53
      wystarczy przesledzic choc jedno wydanie tego zenujacego spektaklu "plus minus",
      zeby zrozumiec ze zaden wzglednie szanujacy sie ekonomista by sie tam nie
      pokazal - madrosci ktore tam serwuja to przedruki, bezsensowna papka zebrana z
      innych serwisow, do tego podawana w stylu pseudo-amerykanskim, czyli blaznowatym.

i glowna gwiazda tego freak show to "glowny ekonomista warszawskiej grupy
      inwestycyjnej..." - pozazdroscic klientom.
      • Gość: owca no, nienajlepszy przyklad... IP: 221.134.217.* 21.09.05, 17:28
        Witam

Nie mam nic przeciw unoszeniu sie czy podwazaniu slow p.Mbwebe skoro widac
        podstawy ku temu. Uwazam jednak, ze nie powinno miec to zwiazku z tym jak
        wyglada, skad jest i jak mowi.

Chociaz nie popieram jego wystapien, musze stwierdzic, ze podziwiam go za nauke
        polskiego, ktory nie jest latwym jezykiem i chociaz go czasem kaleczy nie
        wstydzi sie go uzywac. Swoja droga, wyobrazacie sobie ilu przedstawicieli
        wladzy w naszym kraju by go zrozumialo gdyby zaczal mowic po angielsku :).

Mysle, ze warto jednak zapraszac do nas gosci z innych krajow, ktorzy moga z
        zewnatrz spojrzec na nasze problemy i zasugerowac odpowiednie rozwiazania. Moze
        akurat p.Mbwebe nie jest najlepszym przykladem, ale uwazam, ze tego spospobu
        nie nalezy krytykowac.

Pozdrawiam
        • Gość: Grigorio Re: no, nienajlepszy przyklad... IP: *.utp.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.05, 18:17
          "Szczecin portem dla Czech i Słowacji" cóż za odkrycie !
    • Gość: andreas o drogach dla pana doktora IP: *.orange.pl 22.09.05, 10:55
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,2928537.html
      czemu nie budujemy dróg panie doktorz ekonomisto?
      Proste pytanie, prosta odpowiedź...

BO NIE MAMY SZMALU!!!

Oczywiście już słyszę prostą podpowiedź...
      TO ZARÓBCIE!

To na zdrowie!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka