Dodaj do ulubionych

papierowe foremki

15.02.12, 17:50
Kto mnie uświadomi?Mam papierowe foremki do pieczenia mufinów.Czy jak naciapię ciasta to się nie "rozkraczą" podczas pieczenia?Czy muszę miec blaszane foremki i wtedy jedno w drugie?Nigdy nie piekłam takich małych cudaków.
Obserwuj wątek
    • kk345 Re: papierowe foremki 15.02.12, 17:54
      Jeżeli foremki są z miękkiego papieru, to możesz złozyć je po kilka- wtedy bedą sztywniejsze i nie powinny sie rozjechac. Mufinki nie wyjdą takie foremne, jak z metalowych dołków, ale bez problemu wyjdą- tylko postaw te papilotki na blaszkę, nie na kratkę, zeby nie zjechaly na dno piekarnikasmile
    • dolmadakia Re: papierowe foremki 15.02.12, 18:26
      Kiedyś takie miałam,ale nie sprawdziły się najlepiej -własnie się rozjeżdżały i babeczki wychodziły "kapciowate"sad teraz używam silikonowych.
      • b-b1 Re: papierowe foremki 15.02.12, 19:49
        Bo do samoistnego pieczenia bez blaszki są specjalne papierowe foremki lekko usztywniane i wyższe niż te zwykłe.
    • budzik11 Re: papierowe foremki 15.02.12, 20:18
      W samych papierowych papilotkach - rozejdzie się na boki. Możesz trochę usztywnić używając 2 papilotek. Ew. jak nie chcesz kupować formy - to kupić takie usztywniane papilotki. Ale nie ma jak forma.
    • wiecznie-zapominam-login Re: papierowe foremki 15.02.12, 21:55
      zależy od papilotków ja mam takie 200 szt za 5 zł i są super ale bez foremek metalowych rozjeżdżają się choćby i 5 włożyć jedną w drugą, układanie ściśle a'la plaster miodu też nic nie daje.
    • budzik11 Re: papierowe foremki 21.02.12, 14:23
      Bardzo przydatny link w sprawie foremek na muffinki smile mojewypieki.blox.pl/2012/02/Pieczemy-muffinki-i-babeczki-wybieramy-formy.html
    • headvig Re: papierowe foremki 21.02.12, 17:31
      rozjadą się, kupiłam zengera - niby "lepsza" firma, a i tak się wszystko rozjechało. już lepiej przynajmniej włożyć do metalowych foremek na babeczki/tarty, jeśli nie masz blachy do muffinów. takich mocniejszych papierków to nie widziałam w sklepach, ale też nie szukałam specjalnie
    • ladyjm Re: papierowe foremki 21.02.12, 20:10
      cienkie papierowe papilotki wkłada się do blachy z dołkami na muffinki
      zeby upiec mufinki w samych "papierkach" papilotki muszą być zrobione z czegos a'la tekturka
    • adwarp Re: papierowe foremki 21.02.12, 20:23
      mam silikonowe https://wypiekizpasja.blox.pl/2011/02/Domowej-roboty-foremki-na-muffiny.html
      poniewaz miałam więcej ciasta resztę włozyłam w papierowe, nie były tak zgrabne jak z silikonowych, ale awaryjne da radęsmile
      można tez zrobić coś takiego
      https://wypiekizpasja.blox.pl/2011/02/Domowej-roboty-foremki-na-muffiny.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka