ja_aska 17.10.05, 22:54 czy zna ktoś prosty przepis? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: dorka Re: jak się robi maślaki w occie?` IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.10.05, 23:04 brawo dla tej Pani. a ja mam problem ze skypem bo mi antywir odrzuca. jutro zadzwonie.. zapytam mame z tymi maslakami, ale to dopiero jutro:-) pamietaj o HALI.... Odpowiedz Link Zgłoś
ja_aska Re: jak się robi maślaki w occie?` 17.10.05, 23:06 1. o hali pamiętam. 2. spytaj też o podgrzybki, bo może być różnica. 3. i tak nie wiem jak skypa, syfa używać! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamoniowa Re: jak się robi maślaki w occie?` IP: *.internet.v.pl 17.10.05, 23:08 u mnie skype dziala bardzo dobrze:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXL Re: jak się robi maślaki w occie?` IP: *.internet.v.pl 17.10.05, 23:18 miłe panie u mnie też:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamoniowa Re: jak się robi maślaki w occie?` IP: *.internet.v.pl 17.10.05, 23:28 Jakis czas temu, dla zartu zaznaczylam znajomosc jezyka albanskiego. Alez sie ten skype rozdzwonil :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXL Re: jak się robi maślaki w occie?` IP: *.internet.v.pl 17.10.05, 23:30 i po arabsku rozmawiałaś:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamoniowa Re: jak się robi maślaki w occie?` IP: *.internet.v.pl 17.10.05, 23:32 to nie byl arabski lecz albanski he he Odpowiedz Link Zgłoś
ja_aska Re: jak się robi maślaki w occie?` 17.10.05, 23:33 ja dopiero się cholerstwa uczę. i nie za dobrze mi idzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXL Re: jak się robi maślaki w occie?` IP: *.internet.v.pl 17.10.05, 23:36 a co tam się uczyć,zadzwoń do znajowego i rozmawiaj, można zrobić konferencję,pogadać na czacie,wysłać plik :) Odpowiedz Link Zgłoś
ja_aska Re: jak się robi maślaki w occie?` 17.10.05, 23:37 nie wiem kto ze znajomych ma skypa. dorce nie działa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXL Re: jak się robi maślaki w occie?` IP: *.internet.v.pl 17.10.05, 23:38 wpisz do wyszukiwarki nazwisko i miasto zamieszkania Odpowiedz Link Zgłoś
ja_aska Re: jak się robi maślaki w occie?` 17.10.05, 23:39 takie to łatwe? dziwne, skoro sama nie występuję pod swoim:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamoniowa Re: jak się robi maślaki w occie?` IP: *.internet.v.pl 17.10.05, 23:40 chcesz do mnie zadzwonic ? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXL Re: jak się robi maślaki w occie?` IP: *.internet.v.pl 17.10.05, 23:41 pewnie:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXL Re: jak się robi maślaki w occie?` IP: *.internet.v.pl 17.10.05, 23:42 albo nie bo mnie rozszyfrujesz:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamoniowa Re: jak się robi maślaki w occie?` IP: *.internet.v.pl 17.10.05, 23:43 Tajemniczy Don Pedro z Krainy Deszczowcow ? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXL Re: jak się robi maślaki w occie?` IP: *.internet.v.pl 17.10.05, 23:47 mam Ciebie na Skypie:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
ja_aska Re: jak się robi maślaki w occie?` 17.10.05, 23:41 a mogę jutro???? :) spać mi się chce a przez 2 ha walczyłam z instalacją netu. tylko jak cię odnaleźć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamoniowa Re: jak się robi maślaki w occie?` IP: *.internet.v.pl 17.10.05, 23:43 nawet lepeij, bo ja tez jutro do roboty.... A mozna tu jakos prywatnie napisac ? Odpowiedz Link Zgłoś
ja_aska Re: jak się robi maślaki w occie?` 17.10.05, 23:44 jeżeli masz cyferki to cię znalazłam:) a prywatnie to można na pocztę:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamoniowa Re: jak się robi maślaki w occie?` IP: *.internet.v.pl 17.10.05, 23:46 cyferki ? ale to chyba trafilas na falsstart. No i sie wydalo :-) Dobra, to wysle maila . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXL Re: jak się robi maślaki w occie?` IP: *.internet.v.pl 17.10.05, 23:45 asiu wpisz w narzędziach w szukaj znajomych MAMONIOWA i już:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
ja_aska Re: jak się robi maślaki w occie?` 17.10.05, 23:46 aż takim przygłupem nie jestem:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamoniowa Re: jak się robi maślaki w occie?` IP: *.internet.v.pl 17.10.05, 23:47 Ha, i tu sie mylicie, poniewaz okazuje sie, ze jednak mam innego nicka :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXL Re: jak się robi maślaki w occie?` IP: *.internet.v.pl 17.10.05, 23:48 no wiesz co nawet mi to przez myśl nie przeszło:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamoniowa Re: jak się robi maślaki w occie?` IP: *.internet.v.pl 17.10.05, 23:53 a jednak !:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamoniowa Re: jak się robi maślaki w occie?` IP: *.internet.v.pl 17.10.05, 23:56 namiary wyslane !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: jak się robi maślaki w occie?` IP: *.zchpolice.com 18.10.05, 09:10 Jak kto lubi ja robię /podgrzybki/ tak: do garnka wlewam w proporcjach pół na pół woda + ocet,dodaję ziele angielskie-kilka kulek, gorczycę kilkanaście kulek, kolendrę kilkanaście kulek, kilka kulek pieprzu, do smaku przyprawiam solą i cukrem dodaje jeszcze ciut świeżo zmielonej chili i pieprzu.To wszystko ciut gotuję na małym ogniu,dodaję grzyby i do słoika. W niedzielę robiłam, dziś próbowałam bardzo smaczne. PZDR Ania Odpowiedz Link Zgłoś
dyrgosia Re: jak się robi maślaki w occie?` 18.10.05, 09:24 Jaaska a co do tych maślaków ? Odpowiedz Link Zgłoś
dyrgosia Re: gonia 18.10.05, 12:39 wchodzę w to, maślaki sobie odpuszczę , bo mnie szkodzą na watrobę... Odpowiedz Link Zgłoś
ergie Re: gonia 18.10.05, 13:40 dyrgosia napisała: > wchodzę w to, maślaki sobie odpuszczę , bo mnie szkodzą na watrobę... zawsze szkodzi zagrycha, wóda nigdy ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
ja_aska Re: jak się robi maślaki w occie?` 18.10.05, 12:33 pól na pół zalewa? a nie za kwaśna będzie? a co z grzybami? gotujesz je? ile? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: jak się robi maślaki w occie?` IP: *.zchpolice.com 18.10.05, 13:07 Jak komu smakuje,jak napisałam,faktycznie jest dosc kwaśne, dlatego tez należy tyle wlac octu ile bedzie Ci pasowało. Wcześniej grzyby gotuję w osolonej wodzie, później je odcedzam przelewajac przez sito zimną wodą, a następnie wrzucam je do gotujacej marynaty i chwilę gotuję.Acha, jeszcze do wywaru na początku ze wzgledów estetycznych wygladu słoika z grzybkami kroję marchewkę w plasterki /jedną/ i cebulkę /jedną/ w krążki. Odpowiedz Link Zgłoś
ja_aska Re: jak się robi maślaki w occie?` 18.10.05, 13:22 nikt mi jeszcze nie wspomniał o wrzucaniu grzybów do wywaru. pierwsze słyszę. a potem? zakręcone słoiki gotujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: jak się robi maślaki w occie?` IP: *.zchpolice.com 18.10.05, 13:30 A ja wrzucam tak na chwilę widzę przy okazji czy wywaru mi starczy :),później do słoików i zakręcone gotuję. Odpowiedz Link Zgłoś
ja_aska Re: jak się robi maślaki w occie?` 18.10.05, 13:35 pierwszy raz w życiu robię grzybki w occie i mam dużego stresa. skąd mam wiedzieć czy dany grzyb się nadaje? jak jest taki bardzo mokry to można go wrzucić czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: jak się robi maślaki w occie?` IP: *.zchpolice.com 18.10.05, 14:05 O kur.ka!! Nie znasz sie na grzybach? Jeśli nie masz nikogo znajomego, kto się na nich zna to przegotuj je z dwa razy ;).Jesli masz watpliwosci co do grzyba to najbezpieczniej popatrz aby MIAŁ SITKO POD KAPELUSZEM, nastepnie jesli nie jestes pewna czy to podgrzybek lub maslak/choć te są łatwo rozpoznawalne-i kakie obślizgłe/ to musisz go lekko spróbować czyli dotknąć spód kapelusza jak bedzie gorzki to go wyrzuć. Co do "mokrości" grzybów - jak je ugotujesz /najlepiej malutkie całe a jak wieksze to całe kapelusze/ w słonej wodzie to je wrzuc na durszlak, przelej zimna woda niech obciekna chwile i juz jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
swantevit Zawsze wydawalo mi sie ze grzybami zajmuja sie 18.10.05, 14:07 stateczne matrony.. a nie seksualnie aktywne aktywistki.. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
ja_aska svant 18.10.05, 14:44 chcę się przyszłościowo nauczyć. będę nęcić facetów na słoiczki:-) Odpowiedz Link Zgłoś
swarozyc Re: svant 18.10.05, 14:49 ja_aska napisała: chcę się przyszłościowo nauczyć. będę nęcić facetów na słoiczki:-) ''''''''''''''''' juz mi sie maslak maslaczy... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: svant IP: *.zchpolice.com 18.10.05, 14:50 Muszę Ci powiedzieć kochana, że to skutkuje.A jak jeszcze ugotujesz goloneczkę, która póxniej zapieczesz w warzywkach i polejesz piwkiem. Mniam, paluchy lizać :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Zawsze wydawalo mi sie ze grzybami zajmuja si IP: *.zchpolice.com 18.10.05, 14:48 Tak masz rację, tylko Ci się wydaje :).Nieskromnie powiem, że jako atrakcyjna brunetka,aktywna zawodowo,zodiakalny byk..itd... uważam, że to takie sexiarskie te babcine rytuały, a ile myśli kłębi się w głóce przy gotowaniu powideł, ten zapach sam prowokuje wyobraźnię cóż mozna z tymi powidłami uczynić ;) :) uwielbiam te rytuały i sprzeczne z modą /powie ktoś/ kultywowanie tradycji kulinarnych. Pzdr An. Odpowiedz Link Zgłoś
swarozyc Re: Zawsze wydawalo mi sie ze grzybami zajmuja si 18.10.05, 14:58 Gość portalu: Ania napisał(a): Nieskromnie powiem, że jako atrakcyjna brunetka,aktywna zawodowo,zodiakalny byk..itd... '''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''' Tak tylko mowisz. Wyslij zdjecie.. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Zawsze wydawalo mi sie ze grzybami zajmuja si IP: *.zchpolice.com 18.10.05, 14:59 tak po próżnicy ;) podaj emaila to wyslę :) Odpowiedz Link Zgłoś
swarozyc Re: Zawsze wydawalo mi sie ze grzybami zajmuja si 18.10.05, 15:01 swarozyc@gazeta.pl.. nie moge sie doczekac.. Tylko nie zartuj i nie przesylaj schematu produkcji bieli tytanowej w Policach.. Odpowiedz Link Zgłoś
swantevit Re: Zawsze wydawalo mi sie ze grzybami zajmuja si 19.10.05, 10:37 Gość portalu: Ania napisał(a): tak po próżnicy ;) podaj emaila to wyslę :) ''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''' Widze ze oczekiwanie me jest daremne.. (:- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: An. Re: Zawsze wydawalo mi sie ze grzybami zajmuja si IP: *.zchpolice.com 18.10.05, 15:00 jutro wyśle po uciekam juz do domku. Odpowiedz Link Zgłoś
swarozyc Re: Zawsze wydawalo mi sie ze grzybami zajmuja si 18.10.05, 15:03 Gość portalu: An. napisał(a): jutro wyśle po uciekam juz do domku. ''''''''''''''''''''''''''''''''''''''' Zegar wybil fajrant i Ania pognala niczym halny do meza, pieluch i smrodu octu w calym mieszkaniu.. (:- Odpowiedz Link Zgłoś
al_magra Re: Zawsze wydawalo mi sie ze grzybami zajmuja si 19.10.05, 12:30 o wredoto,jak obiecałam tak wysłałam. An. Odpowiedz Link Zgłoś
swarozyc Re: Zawsze wydawalo mi sie ze grzybami zajmuja si 19.10.05, 12:55 al_magra napisała: o wredoto,jak obiecałam tak wysłałam. '''''''''''''''''''''''''''''''''''''''' Dlaczego wredoto? PS mala odpowiedz jest.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Zawsze wydawalo mi sie ze grzybami zajmuja si IP: *.zchpolice.com 18.10.05, 14:56 Tak masz rację, tylko Ci się wydaje :).Nieskromnie powiem, że jako atrakcyjna brunetka,aktywna zawodowo,zodiakalny byk..itd... uważam, że to takie sexiarskie te babcine rytuały, a ile myśli kłębi się w głóce przy gotowaniu powideł, ten zapach sam prowokuje wyobraźnię cóż mozna z tymi powidłami uczynić ;) :) uwielbiam te rytuały i sprzeczne z modą /powie ktoś/ kultywowanie tradycji kulinarnych. Pzdr An. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamoniowa Re: Zawsze wydawalo mi sie ze grzybami zajmuja si IP: *.internet.v.pl 18.10.05, 18:52 swantevit napisał: > stateczne matrony.. jak na przyklad Agrypina. Odpowiedz Link Zgłoś
ja_aska Re: jak się robi maślaki w occie?` 18.10.05, 14:43 tyle (o przelaniu) to wiem. nie znam się na grzybach i chyba nikt poza mną tylu surowych nie lizał co ja ostatnio:-) czemu duże kapelusze w całości? czy taki bardzo mokry maślak to dobry maślak? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: jak się robi maślaki w occie?` IP: *.zchpolice.com 18.10.05, 14:55 A cos Ty sie na te maslaki uparła, pewnie taki mokry to się rozlezie w gotowaniu.Do octu nie wkładaj pokrojonych bo to nieestetycznie wyglada/ góra takie kapelusze 3 cm w przekroju. Pozostałe po ugotowaniu usmaż z cebulką, dodaj kilka liści laurowych kilka kulek ziela ang., zalej je woda i zrób zasmazkę, to wszystko wlej razem, dodaj śmietany sól pieprz, pietruszke zielona i ugotuj do tego ziemniaczki smacznego + ogórek kiszony. /A ZAPOMNIAŁAM DO TEj marynaty DODAJ RÓWNIEZ Z 4 LIŚCIE LAUROWE!!!/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXL Dziewczyny!!!!!! IP: 212.14.58.* 18.10.05, 15:00 Zostawcie te maslaki i pomózcie!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ja_aska Re: Dziewczyny!!!!!! 18.10.05, 15:09 zauważyłam, że jakieś blade wychodzą. a maślaki dlatego bo pamietam z dzieciństwa, że babcia robiła. na podgrzybki tez poluję (przepisy). PS xxl chętnie pomogę ale za mało szczegółów. Odpowiedz Link Zgłoś