Gość: Hiszpan IP: 213.25.43.* 11.10.02, 11:07 zastanawia mnie legalność działania firmy znalezionej na internecie: technotronics.com.pl/korekta.htm przecierz to jawne fałszerstwo! czy prokurator nie powinien się tym zająć? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
_skuter_ Re: do zastępcy o fałszerstwach 11.10.02, 11:14 wajs dzwonil w tej sprawie:) i to podobno wszystko jest zgodnie z prawem zeby bylo dowcipnie to podobno co niektorzy podkrecaja licznik w gore bo jak maja malo jezdzony samochod to kupujacy oskarzaja ich o przekrecenie licznika w dol:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hiszpan Re: do zastępcy o fałszerstwach IP: 213.25.43.* 11.10.02, 11:45 no to może otworzę firmę która będzie odpłatnie przebijać numery silnika i nadwozia? istna paranoja! PZDR! Odpowiedz Link Zgłoś
bbury Re: do zastępcy o fałszerstwach 11.10.02, 11:47 fałszerstwo ma mjejsce tylko wtedy gdy wmawia się komuś że samochód przejechał inną liczbe km niż rzeczywiście co w oczywisty sposób może zmienić jego wartość. ALE TO TRZEBA BY UDOWODNIĆ ! Zresztą czy spełnia to znamiona przestępstwa z k.k. szczerze wątpię. Co najwyżej można mówić o wprowadzaniu w błęd - a to już ma nie za duże konsekwencje. Tylko jak ? Jak sobie będę podkręcał licznik - zawsze mogę powiedzieć że robię to dla swej fanatazji np. lubię pewne układy czyfr. Samochód jest mój i wara od jego licznika. A co jak mi się licznik zepsuje (standart w PF 126p) zacznę jeździć z nowym od ). To też jest fałszerstwo ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zastępca Re: do zastępcy o fałszerstwach IP: 212.14.18.* 11.10.02, 15:17 bbury napisał: > fałszerstwo ma mjejsce tylko wtedy gdy wmawia się komuś że samochód przejechał > inną liczbe km niż rzeczywiście co w oczywisty sposób może zmienić jego > wartość. ALE TO TRZEBA BY UDOWODNIĆ ! Zresztą czy spełnia to znamiona > przestępstwa z k.k. szczerze wątpię. Co najwyżej można mówić o wprowadzaniu w > błęd - a to już ma nie za duże konsekwencje. I tu się zgadzam chodzi o wprowadzenie w błąd (oszustwo). Np. przy rozliczaniu samochodu z paliwa w samochodach służbowych lub sprzedaży Wiąże się to z korzyściami materialnymi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grogreg Re: do zastępcy o fałszerstwach IP: *.univ.szczecin.pl 11.10.02, 17:05 No i? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JACEK Re: do zastępcy o fałszerstwach IP: 64.9.159.* 11.10.02, 17:43 Gość portalu: grogreg napisał(a): > No i? No wlasnie , no i co??? Ja tu przestepstwa nie widze !!! Moj samochod i moge sobie zmieniac licznik raz w tygodniu jak mia sie chce!! Dzieki takim firmom . Ale jak sprzedaje i ukrywan zmiane licznika to juz inna sprawa!!! No to trza zamknac zaklady Lucznik w Lodzi bo te luki produkuja , ktore potem wpadaja w rece terrorystow!! ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naim Re: do zastępcy o fałszerstwach IP: *.telan.pl 11.10.02, 18:16 Firmy przektęcajace liczniki obsługuja głównie samochody służbowe, jak napisał zasteępca , oraz te , które idą wyłącznie na rynek wschodni. W kraju pod tym względem jesteśmy bardziej europejscy. Przy sprzedaży zakładamy i tak średni roczny przebieg pojazdu ( zależy od marki) na poziomie od 20 do 40 tyś km. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zastępca Re: do zastępcy o fałszerstwach IP: *.gryfino.sdi.tpnet.pl 11.10.02, 23:05 Z przestępstwem mamy do czynienia wtedy gdy świadomie wprowadzimy kogoś w błąd dla określonych korzyści materialnych, ponadto jest wnioskowe czyli poszkodowany musi złożyć wniosek o "ściganie". Odpowiedz Link Zgłoś
hiszpan25 o fałszerstwach 14.10.02, 07:56 hmmm ciekawe mamy prawo w naszym kraju! firma trudni się pomocą w oszukiwaniu ludzi ale działa legalnie! super! Odpowiedz Link Zgłoś