Gość: zenek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.05, 19:48 Następny powstanie przy ul. Emilii Plater.Widziałem z jaki zapałem pan Cehak uchwalał plan zagospodarowania w tym miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: zenek Re: Na Warszewie będzie Tesco IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.05, 19:51 Myślę że ktoś szybciutko kupi teraz ten teren a wtedy Tesco wskakuje jak nic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koles Re: Na Warszewie będzie Tesco IP: *.univ.szczecin.pl 23.11.05, 07:48 czy ktos widzial tą budowe - powstaje odrażający blaszak. Kto wydal na to zgode. Wyglada to strasznie i nie pasuje do reszty zabudowy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :( Re: Na Warszewie będzie Tesco IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.05, 08:52 W pełni popieram. Blaszak wygląda koszmarnie (zresztą stacja benzynowa też piękna nie jest). Jeszcze trochę a ładna dotychczas dzielnica zmieni się w jedną z wielu w Szczecinie - totalny misz masz, bez pomysłu na plan zagospodarowania. Jeszcze jakis czas temu Warszewo miało być spokojną, cichą dzielnicą, trochę na obrzeżach miasta a jednocześnie całkiem blisko centrum. Przyciągnęło to wiele młodch małżeństw z dziećmy, ceniących spokój po powrocie z pracy. A teraz nie dość, że stawiają nam potworka, który przy okazji sprawi, że dojazd do centrum będzie możliwy tylko dla posiadaczy helikopterów. O spacerach też można zapomnieć, bo będą możliwe tylko wdłuż zakorkowanej Duńskiej. Pomyśleć, że jeszcze rok temu widziałam na Warszewie sarny, bażanty... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: look Re: Na Warszewie będzie Tesco IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.05, 08:57 Przecież Tesco to taki wiarygodny i solidny INWESTOR. Zapewni w Szczecinie nowe miejsca pracy, no i dzięki temu będziemy mieli dostęp do nowych technologii i nasi absolwenci uczelni będą mieli gdzie się szkolić.No i Marian będzie zadowolony bo to nie niemiecki supermarket ale angileski,w końcu nareszcie i Anglicy trafili do nas z nowymi technologiami po Francuzach Z Carefourem i Niemcach z Kauflandem. Odpowiedz Link Zgłoś
herman.brunner Re: Na Warszewie będzie Tesco 24.11.05, 11:13 te sarny i bazanty to chyba ktos widzial po pijaku? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miśkow Ważne pytanie IP: 212.160.165.* 23.11.05, 07:59 Co z ulicą Duńską??? Bo odnoszę wrażenie, że się zakorkuje doszczętnie. Jest (czy była) w planach druga jej nitka oraz dochodzące do Duńskiej przedłużenie Przyjaciół Żołnierza, równoległe do Łuczniczej, może warto również się zastanowić nad sygnalizacją na skrzyżowaniu Krasińskiego-Łucznicza i (koniecznie) Krasińskiego-Chopina???? Tam już jest mało fajnie w godzinach szczytu, a Tesco jeszcze zrobi swoje. I to wszystko jest istotne, bo nie ma alternatywnej drogi, jechanie supetdziurawą Rostocką i tak powoduje konieczność wjazdu na Duńską (gdy jedziesz do Tesco), kiedyś jeszcze była droga "wieczorkowa" - taki skrót od Chopina/Wiosny Ludów, koło pałacyku "Wiśniowy Sad, ale ją zamknięto. Także myślę, że ta sygnalizacja, to minimum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ALAN Re: Ważne pytanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.05, 08:37 1000% racji!!! Podobno w planach jest druga nitka Dunskiej , ale z uwagi na znikomy ruch .... narazie jest tylko w planach. Przyjaciół Żołnierza ma byc pociagnieta dalej przez nieistniejace juz dzialki do Krasickiego, wiec tam pewnie bedzie skrzyzowanie ze swiatłami, a co do swiatel Chopina i Krasickiego 200% racja co do swiatel, o 8:00 jest szok!!!! o 16:00 jest szok no kwadratu. Młyn okrutny i tyle. Powoli Warszewo sie korkuje, nie wspominajac o Rostockiej i Bandurkiego, wyglada jak dobry OS rajdu terenowego!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swieta Re: Ważne pytanie IP: *.pl 23.11.05, 09:53 tu macie rację, wjazd w Krasińskiego rano to horror, a przypomnijmy że oddawane są coraz to nowe domy. Będzie tylko gorzej.A autobus komunikacji miejskiej tylko jeden, chociaż może to akurat na szczęście. Ale na pocieszenie dodam że przejazd Przyjaciół Żołnierza rano to jest wesoła jazda, szczególnie jak się trafi na autobus 69, chociaż i bez niego, odnoszę wrażenie, jest korek od Warcisława do ronda Leppera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KBS Re: Ważne pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.05, 15:35 Krasińskiego!!! 11 lat mieszkałem na dole Krasińskiego i wstyd, aby ktoś pisał Krasickiego a z tego co rozumiem mieszka w rejonie, w dodatku Polak zapewne i nie odróżnia Krasińskiego od Krasickiego. wstyd!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warszewianin Re: Na Warszewie będzie Tesco IP: 62.233.145.* 23.11.05, 10:11 A ja jestem zadowolony . Ten sklep jest przeznaczony dla ludzi z okolicy i nie sadzę że ktoś z centrum będzie chciał tutaj przyjeżdżać, a sami warszewianie nie będą musieli jechać do centrum po zakupy co przyczyni się do zmiejszenia korków np na Niebuszewie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ekspans Re: Na Warszewie będzie Tesco IP: 83.168.120.* 23.11.05, 10:51 Jakie tu pieprzycie bzdety ! to jest zwykły sklep a nie supermarket i nic się nie zakorkuje. Pewnie tu piszą sami sczecińscy Kupcy co dyktują najwyższe ceny w Polsce o zgrozo ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miśkow Re: Na Warszewie będzie Tesco IP: 212.160.165.* 24.11.05, 08:49 Nie, jak może zauważyłeś, tu piszą ci którzy tam mieszkają po prostu. Też się cieszę, że będzie drugi większy sklep, bo netto też się korkuje, ale nie o to tu chodziło. Chodziło o to, że przejazd jest już teraz utrudniony, jeśli nie wierzysz to przyjedź w godzinach wymienionych w poprzednich postach; a śmiem twierdzić, że będzie jeszcze gorzej, dlatego, że po pierwsze - rozrasta się ta dzielnica i po drugie - powstaje sklep, do którego, wbrew temu co piszesz, będą przyjeżdżali ludzie z innych dzielnic, tak jak przyjeżdżają do Netto na Duńskiej (np. z Arkońskiego). Warszewo jest coraz bardziej zamieszkane i nie chodzi mi tylko o bloki przy Duńskiej, ale o wszystko, co rozciąga się dalej, aż do Osowa. A jedyna droga, która tam prowadzi, to Duńska. I co ciekawe, skrzyżowanie z Łuczniczą (tam Duńska już przechodzi w Krasińskiego, co do ścisłości) jest przystosowane do założenia sygnalizacji świetlnej - koszty byłyby niewielkie, co do skrzyżowania Chopina - to nie wiem. I cały sens tu jest taki, że będą (już są) problemy komunikacyjne i będą coraz większe. Pytranie co z tym zostanie zrobione i czy można coś zrobić zawczasu. I jeszcze na koniec ciekawostka: oprócz dwujezdniowej Duńskiej planowano tam jeszcze tramwaj. Jak dla mnie - druga jezdnia wystarcza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrut Re: Na Warszewie będzie Tesco IP: 217.96.3.* 24.11.05, 11:02 i takie wypowiedzi popieram! domagajcie się usprawnienia dojazdu do warswzewa, w końcu jak miasto sprzedało tam działki pod budownictwo to powinno za te pieniądze zapewnić tam dojazd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rsad Duńska nie zaczyna się od Łuczniczej ale wyżej. IP: *.pbks.pl 24.11.05, 12:26 > skrzyżowanie z Łuczniczą (tam Duńska już przechodzi w Krasińskiego, co do > ścisłości) Duńska zaczyna się znacznie wyżej niż na tym skrzyżowaniu. Budynki TBS po prawej, stara zabudowa i powyżej niej nowe budynki należaą do ulicy Krasińskiego. Pierwsze budynki na Duńskiej, to budynki przy NETTO. Poniżej przewidziane są numery dla ul Krasińskiego. Można to zobacZyćnp. na planie Szczecina na stronie Urzędu Miejskiego. Krasińskiego jest tam aż do ślepego wlotu po lewej stronie, trochę poniżej NETTO. rsad Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: facet podnieta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.05, 12:37 ale podnieta bo w szczecinie bedzie Tesco (drugi sklep Tesco w tym ekhm.. mieście) a w moim są 3 TESCO i sie nie podniecam Odpowiedz Link Zgłoś
albert_c toz to sklepik osiedlowy 23.11.05, 13:31 1000m2? toz to sklepik osiedlowy jakis, jakie korki?, ludzie prosze nie piszcie bzdur... zreszta na wiekszy pewnie nie dostaliby zgody, wiec stawiaja nie hipcie, a jedynie konkurencje dla biedronek, intermarche, netto i tym podobnego badziewia. szkoda artykulow na takie tematy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lulus Re: podnieta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.05, 18:58 To na pewno byl glos z Poznania. Co to znaczy ekhm...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wyborca Co na to radna Lubińska? Ona już była... Ilu dało IP: *.devs.futuro.pl 24.11.05, 06:46 się nabrać na brednie tej prymitywnej niewiasty? Odpowiedz Link Zgłoś