Dodaj do ulubionych

Jędrzej Wijas z SLD skarży Michała Łuczaka z PO

IP: *.fnet.pl / *.fnet.pl 24.11.05, 18:41
Ciekawe, ile czasu przy korycie potrzebne byłoby PO (dawne AWS), żeby i ono
okazało się organizacją przestępczą.
Obserwuj wątek
    • Gość: Nerv Za Łuczakiem nie przepadam, ale ma rację! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.05, 18:48
      SLD to ewdientnie mafiny układ o czym już jego były prominentny działcz
      powiedził, niejaki "rudy" Długoborski. Posunęli go kolesie na boczek :-)) Nie
      wiem, o co Wijas tak się wije?
      • Gość: Galoty Wijasowi nudzi się w bibliotece. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.05, 19:02
      • Gość: iska ma dosyć plucia w lusterko. też bym miała... nt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.06, 16:11
    • felix_edmundowicz Nareszcie 24.11.05, 20:40
      Proponuję dla Michała aby przywołał jako interwenienta ubocznego organizację
      związkową bibliotekarzy i PIP , naruszenie norm pracowniczych jest ewidentne.
      Z lubością Szczecin będzie obserwował ten pojedynek,choć już zgłosił się z
      pomocą pieniacz Grześ Napieralski.
      Wijas sam pozywając dał szansę na upublicznienie skalicznego faktu synekury z
      nadania Meyer,też wieloetatowca, w ubożuchnej Książnicy za 4500 zł.
      Szkoda tylko Lucjana, on polubił Książnicę.
      • ja_aska Re: Nareszcie 24.11.05, 20:50
        sprawdziłam umowe i ta kwota możesz się wypchć feluś:)
        a łuczak to nie ten , który sfałszował wyniki na rektora?
        • Gość: look Re: Nareszcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.05, 21:05
          To piękne! Ten Wijas z wyglądu przypominający śliniące się dziecko, przysparza
          sławy Łuczakowi.I PO powinno mu za to podziękować.Im ktoś bardziej jest
          atakowany przez SLD, tym większą cieszy się symaptią.
          • jams1 Re: Nareszcie 24.11.05, 21:30
            Żenada. Całość klasy politycznej tego kraju. Nazwać kogoś przestępcą. Ot
            przyjęta norma - zdaje się - w ramach 58 Rzeczpospolitej juz chyba.
            Wypada zapytać czy takie działania PO to to więcej na jakie mielibyśmy
            zasługiwać?
            Mam nadzieję, że Pan Łuczak zapłaci zasądzoną kwotę w wykonaniu wyroku.
            • Gość: xxxxx Re: Nareszcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.05, 21:35
              Moim zdaniem Łuczak ma racje, żadko można spotkać Wijasa w Książnicy, a
              przecież jest dyrektorem i pobiera pensje! Poprostu Meyer przesadził z tym
              etatem i trzeba to piętnować i wyciągać na światło dzienne.
              • felix_edmundowicz Re: Nareszcie 24.11.05, 22:11
                przecież to ewidentny skandal, przychodzi w soboty cichaczem rozglądając się
                Don Pedro
                a na domiar złego przypomnijcie sobie wyczyny przy zakombinowanych wyborach na
                Deptaku

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=70&w=28894413&a=28904441
              • Gość: ktośtam Re: Nareszcie IP: *.ha.tuniv.szczecin.pl 24.11.05, 22:25
                Niech Łuczak przypomni sobie swoje grzeszki, które popełnił jako szef samorządu
                studenckiego Uniwersytetu Szczecińskiego, dyrektor Zachodniopomorskiego Centrum
                Informacji Europejskiej, czy nieprawne zasiadanie w Senacie US podczas wyborów
                rektora (trochę się tego nazbierało) i wtedy może najpierw ugryzie się w język,
                zanim nazwie kogoś przestępcą.
        • anamar jak to "sprawdziłam"? 25.11.05, 14:30
          ja_aska napisała:

> sprawdziłam umowe i ta kwota możesz się wypchć feluś:)
          > a łuczak to nie ten , który sfałszował wyniki na rektora?
          ................................................................................
          ......to podziel się z nami szczegółami.a swoją drogą trochę niepokojące,że tak
          sobie,po prostu "sprawdziłaś"cudzą umowę,bo miałaś kaprys na forum coś na ten
          temat napisać.ktoś cię do tego sprawdzenia upoważnił?
          • anamar Re: jak to "sprawdziłam"? 27.11.05, 11:36
            często tak"sprawdzasz"?
            • anamar Re: jak to "sprawdziłam"? 28.11.05, 11:29
              ?
              • felix_edmundowicz naprawdę sprawdziłaś doktora Wijasa? 28.11.05, 12:01
                Okazało się że dr Wijas ,który tak dzielnie kierował prawyborami na deptaku że
                SLD uzyskało 27% musi się dać sprawdzać ja_asi.
                Żeby tak bohater naszego wątku więcej się wykazywał i pokazywał w pracy.
                Ja_asiu to niedopuszczalne,żeby komisarz z nadania SLD na ubożuchną książnicę
                zarabiał mniej od Lucjana! to jakieś absolutne niedopatrzenie!
                www.bip.um-zachodniopomorskie.pl/index.php?wiad=642
                A drogich forumowiczów informuję że posiadaczy synekur z nadania Urzedu
                Marszałkowskiego w Ksiąznicy jest więcej.Tyle że nie afiszują się tak jak
                doktor W.
                • ja_aska Re: naprawdę sprawdziłaś doktora Wijasa? 28.11.06, 21:14
                  ciebie tez moge sprawdzić:)
            • ja_aska witaj ana:) 28.11.05, 12:44
              nie było mnie więc nie mogłam ci odpowiedzieć.
              zrobiłam cos najprostrzego na świecie: spytałam wijasa. i juz.
              • anamar Re: witaj ana:) 28.11.05, 13:05
                ja_aska napisała:

spytałam wijasa. i juz.
                ................................................................................
                ..spytałaś wijasa?a pisałaś,że sprawdziłaś umowę....
                • ja_aska Re: witaj ana:) 28.11.05, 21:21
                  ależ oczywiście. co nie znaczy, że nielegalnie. do tego bip.
                  • felix_edmundowicz Jaasiu ! 28.11.05, 21:32
                    bardzo proszę podaj link do tego bip z oświadczeniem majątkowym dr Wijasa
                    • ja_aska Re: Jaasiu ! 28.11.05, 21:37
                      www.szczecin.pl
                      • felix_edmundowicz Re: Jaasiu ! 28.11.05, 21:49
                        no tam nic nie ma o Książnicy
                        :)
                        ale jeśli zarabia,jak twierdzisz mniej od Lucjana, to znaczy że go robią w
                        konia,
                        • ja_aska Re: Jaasiu ! 28.11.05, 21:56
                          dużo mniej.
                          • felix_edmundowicz Re: Jaasiu ! 28.11.05, 21:57
                            powtarzam że tam nie ma nic o Książnicy!
                            • ja_aska Re: Jaasiu ! 28.11.05, 22:09
                              oświadczenia są roczne.
                              • xxtoja Re: Jaasiu ! 28.11.05, 22:15
                                wynagrodzenie ze stosunku pracy - CDiDN i Książnica Pomorska - 60 669,21 zł;
                                Ale niektórzy pewne prace ze sobą łaczą, zobacz też jak Kochańska wypełniała
                                oświadczenia pisząc łączne dochody,
                                • ja_aska Re: Jaasiu ! 29.11.05, 09:14
                                  widziałam:)
      • Gość: nareszcie co? Re: Nareszcie IP: *.utp.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.05, 08:19
        Odpowiadasz na :
        felix_edmundowicz napisał:

> Szkoda tylko Lucjana, on polubił Książnicę.

A mi Lucjana nie szkoda, bo kryje nieroba.
      • xyz-xyz Re: Nareszcie 25.11.05, 10:34
        > Proponuję dla Michała aby przywołał jako interwenienta ubocznego organizację
        > związkową bibliotekarzy i PIP naruszenie norm pracowniczych jest ewidentne.

I to jest podstawa do interwencji ubocznej w kwesti naruszenia dóbr? Mój ty
        drogi molu książkowy, pewno w Książnicy znajdziesz KPC i KP. Jezli pracodawcą w
        Książnicy jest SLD, to ja głosuje na ciebie w wyborach na najgłupszego foruma:)

Z lubością Szczecin będzie obserwował ten pojedynek,choć już zgłosił się z
        > pomocą pieniacz Grześ Napieralski.

Cos dla cienie:

postanow. SN 2000.12.13II KKN 75/00

1. W wypadku "instytucji" i to mającej osobowość prawną zarzut podniesiony
        przeciw niej dotyka również osób, dzięki którym ta instytucja funkcjonuje.
        Dobrem chronionym jest wówczas cześć osób fizycznych związanych działalnością z
        daną instytucją i to niezależnie od ochrony imienia osoby prawnej. Takie osoby
        fizyczne są zatem pokrzywdzonymi w rozumieniu art. 49 § 1 kpk i dlatego mogą
        jako oskarżyciel prywatny wnosić i popierać oskarżenie o przestępstwo
        zniesławienia (art. 59 § 1 kpk). Oczywiście organ uprawniony do działania w
        imieniu instytucji (osoby prawnej) może także jej imieniem realizować
        uprawnienia pokrzywdzonego (art. 51 § 1 kpk). Uprawnienia pokrzywdzonych -
        instytucji i osób fizycznych działających w tej instytucji - są niezależne od
        siebie, a realizacja tych uprawnień przez więcej niż jednego pokrzywdzonego
        następuje w trybie przewidzianym w art. 59 § 2 kpk.

Zatam nie Napieraslki jest pieniaczem, a Łuczak potencjalnym umyślnym przestępcą.

> Wijas sam pozywając dał szansę na upublicznienie skalicznego faktu synekury z
        > nadania Meyer,też wieloetatowca, w ubożuchnej Książnicy za 4500 zł.

Nie widzę zadnego skandal w fakcie zatrudnienia w Ksiąznicy doktora filologii
        polskiej. Co innego sekretarz sranu w Ministerstwie Ronictwa niejaki
        Tomaszewski. Dwie sprawy karne o przekrety. A czy pozwie, czy wniesie prywatny
        akt oskarżenia to się zobaczy;)
        • blackexit Re: Nareszcie 25.11.05, 11:58
          xyz-xyz napisał:

>
          > Nie widzę zadnego skandal w fakcie zatrudnienia w Ksiąznicy doktora filologii
          > polskiej.

doktoranta. czy wy sldowcy zawsze musicie klamac? juz jeden mgr byl.
          pozdrawiam black
          • xyz-xyz Re: Nareszcie 25.11.05, 12:08
            Racja balcku. Pomyłka. Miało być doktoranta. Rozpędziłem się troszeczkę i
            chochlik buchnął 4 literki:). Resztę podtrzymuję:)
            • Gość: Szczecianianka Re: Nareszcie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.11.05, 16:02
              no jasne, pomiędzy MIAŁ BYĆ DR
              a JEST DR
              dla sympatyka SLD nie ma różnicy
              tak samo, jak dla Oli "i inne czasopisma"

nie czarujmy się - marszałek Meyer przesadził z etatem dla kolesia
              a przecież opozycja samorządowa (PO) jest od tego, aby wytykać błędy i zadawać
              niewygodne pytania,
              a gdy za ROK wybory samorządowe wygra PO
              tak samo mogą się spodziewać ataku ze strony SLD

to są reguły demokracji

oddanie sprawy do sądu przez Wijasa będzie "zmasowany" bo z pewnością nei
              chodzi tylko o powiedzenia "że SLD jest przestępczą ..."
              Panowie już mają dośc Łuczaka i jego niewygodnych pytań
              a ja Michałowi życzę powodzenai na sprawie

Szcz.
              • felix_edmundowicz Napieralszczak ze szwagrem ani Wijas pozwu nie ma 09.08.06, 21:20
                pozwu nie złożyli
                Dlaczego?
                miasta.gazeta.pl/szczecin/1,34939,3539485.html
                a teraz Wijas , jak wszyscy ważni w SLD wyjechali na urlop, daje głos :
                Niedawne zmiany w zarządzie portów Jędrzej Wijas, przewodniczący szczecińskiego
                SLD, uważa za skandal. Oburza go, że Jania został wybrany do zarządu portów,
                będąc jednocześnie radnym miejskim.

- Oznacza to, że radny Jania nie zna ustawy o samorządach, która zabrania
                radnym zasiadania we władzach spółek, w których udziały ma gmina - mówił
                wczoraj "Gazecie" [Szczecin ma w ZMPSiŚ 0,15 proc. udziałów - red.]. - Jeśli
                tak jest, to sądzę, że jego kompetencje nie predestynują go do piastowania tak
                odpowiedzialnych stanowisk.
          • Gość: kontrlokutor Re: Nareszcie IP: *.orange.pl 25.11.05, 12:57
            Slowa "doktorant" taz bym nie uzywal, chyba... raczej ciagle magazy... magister.
            Jesli sie nie myle to pan Jedrzej nie zostal przyjety na dzienne studia
            doktoranckie na WH US(bo ich wogole nie ma), ani nie otworzyl przewodu
            doktorskiego (chyba sie nie myle?) No zawsze jeszcze istnieje opcja ze "robimy"
            "doktoracik" na wschod od polskiej granicy... Np na Bialorusi znalazlby wielu
            ideowo zgodnych z SLD-owską myślą działaczy... Pozdrawiam Jedrek
    • blackexit wijas do pracy 24.11.05, 22:37
      dokaldnie tak samo bylo jak zajmowal sie nasz uczony wijas z organizacji
      nieprzestepczej sld nawoozami. tez go pytali zdaje sie w radiu i mowil ze ma tak
      umowe z kolega prezesem podpisana ze nie musi byc w pracy jak dziala na rzecz
      partii matki naszej. zreszta tu na forum mowil ze wszystko zawdziecza partii. i
      to jest cos dramatycznego jak ma sie 28 lat i wszystko w zyciu dostalo sie od
      postkomuny i kolesi. ktos tu na forum mowil zdaje sie ze malzonka pana wijasa i
      mamusia pracuja w urzedzie marszalkowskim u usmiechnietego pana meyera (sld) w
      wydziale ktory nadzoruje ciezka prace pana wijasa na posadzie dyrektora w
      ksiaznicy. pozdrawiam black
    • Gość: wierny Re: Jędrzej Wijas z SLD skarży Michała Łuczaka z IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.05, 02:13
      brawo Wijas Luczak juz zapomnial jak chodził po miescie z gansterami od
      Stawarza .Słynny Siwy to jego kumpel razem biegali po siłowniach.To ulubieniec
      Nitrasa i wszystko jasne
    • Gość: Pismak Re: Jędrzej Wijas z SLD skarży Michała Łuczaka z IP: 212.2.100.* 25.11.05, 03:55
      Macie przykład, jak żenujący jest poziom szczecińskich politykierów. A
      najbardziej żenujące jest to, że za cztery lata wybierzecie ich na posłów. Obu.

pismak_logowany@gazeta.pl
      • Gość: galoty Re: Jędrzej Wijas z SLD skarży Michała Łuczaka z IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.05, 06:00
        > że za cztery lata wybierzecie ich na posłów.
        Masz rewelacyjne zdanie o sobie. Ty i My Ci durni.
        Żenujące
        • absztyfikant Re: Jędrzej Wijas z SLD skarży Michała Łuczaka z 25.11.05, 07:27
          100% racji Pismaku...
          • Gość: nowy Re: Jędrzej Wijas z SLD skarży Michała Łuczaka z IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.05, 07:51
            Fakt.Wybiorą znowu ich obu - Napieralskiego i Piechotę. A głupawa reszta SLD
            będzie się obchodzić smakiem i żałośnie spoglądać w oczy swoich szefów - kopną
            w d czy dadzą ochłap?Jak będziesz wierny piesku,będziesz kąsał wrogów,przynosił
            nam łupy w pysku,będziesz się przymilał to czasami cię pogłaszczemy i
            dostaniesz kosteczkę z pańskiego stołu.Bo widzisz piesku,nie umiesz być niczym
            innym - tylko pieskiem.
            • beit Re: Jędrzej Wijas z SLD skarży Michała Łuczaka z 25.11.05, 08:18
              Kto ich wybierze ? ufoludki ? chyba raczej polacy tacy jak my a dla czego, bo
              tolerujemy takie zachowanie do czasu kiedy nie dotyczy to nas.
              A piski są cool lepsze od świń)))
    • Gość: gość Re: Jędrzej Wijas z SLD skarży Michała Łuczaka z IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.05, 08:48
      Ciekawe, jak Pan Łuczka nazwałby swój udział w wyborach Rektora US. Przez niego
      głosowanie musiało być powtórzone.
    • leqi Re: Jędrzej Wijas z SLD skarży Michała Łuczaka z 25.11.05, 08:53
      Nie ważne jest to, że Jarosław Kaczyński przegrał proces. Być może wiedział
      mniej o poczynaniach i interesach Sojuszników niż szczecinska PO i Michał
      Łuczak!!!!!!!!!!

Podkreślić należy fakt, że temat jest trudny, ale należy radnego Michała Łuczaka
      pochwalić za odwagę i szczerość w przełamywaniu sztucznej opini na temat SLD
      (oklaski). A co tam niech ludzie wiedzą, bo i dlaczego mają popierać ludzi
      którzy ich okłamują!!!!!!!!!

Przecież nawet sami działacze SLD np. p. Długoborski użył podobnego
      sformułowania w stosunku do swoich współpartyjniaków.

Czyżby sformułowanie Michała Łuczaka (i wielu innych osób także) było dopiero
      początkiem ujawniania przekrętów i co najmniej dwuznacznych powiazań działaczy
      SLD???????

początkiem wielkiego końca SLD????????

początkiem wielkich zmian w SLD na lepsze???????

Podsumowując: Michale cenimy Twój upór i wolę walki zmieniania na lepsze
      szczecińskiej rzeczywistości ))))))))

• krzysiurazydwa Re: Jędrzej Wijas z SLD skarży Michała Łuczaka z 25.11.05, 09:50
        Nie sądzę, by należalo się zbędnie ekscytować.

Pomijając kwestię zasadności zastrzeżeń merytorycznych Michała Łuczaka a
        skupiając się na samym określeniu Sojuszu jako organizacji przestępczej - obaj
        panowie wychodzą przy tej inicjatywie na swoje.

Pan Jędrzej Wijas zakładając sprawę w oczach kruszącego się elektoratu SLD sam
        się namaszcza na rycerza w lśniącej czerwonej zbroi ruszającego na świecką
        krucjatę w obronie dobrego imienia przecież jak najbardziej odrodzonej i
        zmakeupowanej (sic!) organizacji. Twardy elektorat Sojuszu i ci, którzy jeszcze
        jakiś sentyment względem niego żywią będą kwiczeć z radości, "ze taki młody a
        konkretny i potrafi się postawić jak na nas plują". Betenowe kaszkiety poczują,
        że mają nowego herosa w mieście.

A Pan Michał Łuczak wzbudzi powszechny zachwyt frontu mocherowego i środowiska
        liberalno prawicowego. Radosne pienie, że "taki młody a się nie boi komuchom
        powiedzieć prawdy prosto w oczy" rozniesie się po całym mieście. A Pan Michał z
        błyskiem w oku podtrzymywać będzie w zapale chórek głoszący, że pojawił się nowy
        szeryf w mieście.

Wypada tylko obu młodzieńcom pogratulować, bo choć ich związek wydaje się pełen
        niesnasek małżeńskich to ewidentnie nie jest non-profit.

• xyz-xyz Re: Jędrzej Wijas z SLD skarży Michała Łuczaka z 25.11.05, 10:23
          Nie bierzesz mędrku pod uwagę jednej rzeczy. I Łuczak również tego pod uwagę nie
          wziął. Przestępstwo z art. 212 kk jest przestępstwem umyślnym. Skazanie za takie
          przestępstwo oznacza utratę mandatu. I ses la vie panie Łuczak. Baj, baj. A
          prywatny akt oskarżenia już się pichci...
          • krzysiurazydwa Re: Jędrzej Wijas z SLD skarży Michała Łuczaka z 25.11.05, 11:11
            Dziękuję za tak trafną uwagę natury prawnej, której zasadności nie odważę się
            krytykować, ale Ty, drogi biol-lex'ie, nie rozumiesz jak widzę całkowicie logiki
            PR araz tego, że polityka (jak każdy teatr) rządzi się prawami, które czasem są
            mocno odległe od tego co nazywamy logiką i zdrowym rozsądkiem.

Poza tym często wypada zebrać w dupę indywidualnie aby wspomóc w sondażach
            fratrię jako całość. I tu gratulacje dla Pana Michała.
            • Gość: maciejos Re: Jędrzej Wijas z SLD skarży Michała Łuczaka z IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.05, 11:18
              tiiia.... bo nie chodzi o to zeby zlapac kroliczka ale zeby go
              gonic....hłehłehłe
            • xyz-xyz Re: Jędrzej Wijas z SLD skarży Michała Łuczaka z 25.11.05, 11:53
              Nie jestem ekspertem od PR, ale zdaje się, że jest on stosowany dla jakichś
              długofalowych celów. Myślę, że termin "prawomocnie skazany przestępca, który
              musiał złożyć mandat” nie jest chyba wsparciem w sondażach. A najzabawniejsze
              będzie to, że kol. Łuczak wesprze Książnicę własna krwawicą:)))) To jest PR. Tak
              mu na Książnicy „zależało” więc proszę bardzo:) I rzeczywiście można mu
              pogratulować. Gratulujemy Michaś:)))))))))))))) Kolejny raz udowodnimy w Sadzie,
              że prawica to kłamcy i przestępcy. Jednostkowo oczywiście. Nie in gremio:)

Poza tym często wypada zebrać w dupę indywidualnie aby wspomóc w sondażach
              > fratrię jako całość.

I jeszcze wróćmy do tego. Piękny komentarz. :))) Wynika z niego, że dla wsparcia
              własnej partii politycy PO gotowi są na wszystko. Łącznie z popełnianiem
              przestępstw (potencjalnie). Czyż to nie pachnie zorganizowaną grupą...?:))))))))
              • krzysiurazydwa Re: Jędrzej Wijas z SLD skarży Michała Łuczaka z 25.11.05, 15:34
                To ty to tak odbierasz jako człowiek, który co nieco rozumie.

Motyw jest jednak taki, że mamy tu całą masę ludków, dla których określenie
                "prawomocnie skazany przestępca" to bełkot. Dla tego typu ludzi Pan Łuczak
                bedzie raczej czymś w rodzaju "pokrzywdzonej ofiary represji skierowanych
                przeciwko uczciwemu młodemu cżłowiekowi, który miał odwagę nazwać Sojusz Lewicy
                Demokratycznej tak jak na to ci bandyci zasługują a nie mrucząc w tonie
                poprawności politycznej".

Niekoniecznie muszę się zgadzać z takim odbiorem zachowania Pana Łuczaka, ale
                faktem jest, iż ludzie, którzy tak to zinterpretują mają czynne prawo głosu
                podczas wyborów i albo zagłosują na niego (kiedy tylko będą mieli okazję), albo
                też na opcję, którą reprezentuje.

Jeżeli dodasz do tego ewentualny syf i gnój, który może zostać wyciągniętych na
                powierzchnię podczas dokładniejszego sprawdzania kwestii merytorycznych
                zastrzeżeń podniesionych przeciw Panu Jedrzejowi (i co za tym idzie logo
                Sojuszu, z którym jakby nie było jest powszechnie identyfikowany) to cyrk wydaje
                się rokować szansę na zwrot kosztów poniesionych i sporego ryzyka.

Zauważ, że Pan Wijas broniąc się będzie raczej uderzał w sformułowanie
                "organizacja przestępcza" a Pan Łuczak w takiej sytuacji bedzie miał piłkę po
                swojej stronie boiska mogac atakować na wielu płaszczyznach w sposób
                spektakularny i chwytliwy medialnie.
          • xxtoja Re: Jędrzej Wijas z SLD skarży Michała Łuczaka z 25.11.05, 11:20
            a tak poza tym Wijas wcześniej pracował w Policach i dlaczego go sie pozbyli,
            acha bo dostał lepsza w Książniy po paru tygodniach. To fakt jest świetny
            profesjonalista, że police, Książnica, tyle ma prac za soba, a rodzinka w
            sejmiku samorzadowuym. ja kiedys tam dzwoniłam w poszukiwaniu pracy, bo
            wiedziałam, że jest etat, to zapytano sie mnie z czyjego polecenia dzwonię.
            Jakbym powiedziała, że z polecenia Wijasa, to może bym tam pracą dostała, co
            xyz. Tylko to było w innym dziale. Niestey nikt bez polecenia w tym gajdole nie
            dostanie pracy i może mieć nie wiadomo jakie certyfikaty.
            • xyz-xyz Re: Jędrzej Wijas z SLD skarży Michała Łuczaka z 25.11.05, 11:57
              Jakbym powiedziała, że z polecenia Wijasa, to może bym tam pracą dostała, co
              > xyz.

Polecenie Jędrzeja to za mało. Musiałbyś jeszcze być internowana. Bo dla prawych
              i sprawiedliwych skazanie prawomocnym wyrokiem za jazdę po pijaku nie może
              przekreślić kariery, bo człowiek był internowany. A tak poważnie, to ci nie
              wierzę, że w kadrach ktoś zadał ci takie pytanie. Po prostu kłamiesz. Tak jak z
              fałszowaniem wyborów prezydenckich w Szczecinie.
              • xxtoja Re: Jędrzej Wijas z SLD skarży Michała Łuczaka z 25.11.05, 12:02
                Nie nie kłamię. Dzwoniłam najpierw do Dyrektora departamentu, była na zebraniu
                i rozmawiałam z sekretarką. To było dwa lata temu.
                • xyz-xyz Re: Jędrzej Wijas z SLD skarży Michała Łuczaka z 25.11.05, 12:13
                  I uważasz, ze to Dyrektor departamentu miał ciebie zatrudnić? Ja się nie dziwię,
                  że cię zbyli. A sekretarka twoim zdaniem o co miała zapytać? Uuuu duży blamaż
                  koleżanko. Jeśli nie wiesz z kim i jak rozmawiać, to pracy nie dostaniesz nawet
                  na kasie w Tesco:)
                  • xxtoja Re: Jędrzej Wijas z SLD skarży Michała Łuczaka z 25.11.05, 12:20
                    wiesz co jestes śmieszny, dzwoniłam ,gdzie mi podali telefomn i powiedziano, ze
                    tam dostane informację i no idostałam. A ty myślisz, że idzie sie do kadr no.
                    do UM i składa sie podanko, czy inaczej, dyr daje dyrektywe i jest ok. A tak
                    mam rozumiec, że Wijas składał podanie w kadrach, ach rozumiem.
                    • xyz-xyz Re: Jędrzej Wijas z SLD skarży Michała Łuczaka z 25.11.05, 12:39
                      A ty myślisz, że idzie sie do kadr

Nie, rozmawia się z sekretarką:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
                      • krzysiurazydwa Re: Jędrzej Wijas z SLD skarży Michała Łuczaka z 25.11.05, 15:59
                        Ahm. Trafna uwaga droga koleżanko.

Jak się domyślam chleb zdaża się koleżance kupować w sklepie z częściami metalowymi?
        • Gość: maciejos Re: Jędrzej Wijas z SLD skarży Michała Łuczaka z IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.05, 11:16
          oj krzyś krzyś....blehehehe

kiedy mi podrzucisz cos ciekawego?
    • krokus5 Re: Jędrzej Wijas z SLD skarży Michała Łuczaka z 25.11.05, 11:54
      SLD jest organizacją przestępczą,przecież to jasne jak słońce i ten pan
      Łuczak powiedział prawdę i tylko prawdę.
      • blackexit Re: Jędrzej Wijas z SLD skarży Michała Łuczaka z 25.11.05, 12:02
        krokus5 napisał:

> SLD jest organizacją przestępczą,przecież to jasne jak słońce i ten pan
        > Łuczak powiedział prawdę i tylko prawdę.

trzeba by sie zastanowic co to takiego taka organizacja. ilu w niej musi byc
        przestepcow zeby uznac ja za przestepcza. w sld oczywiscie odsetek jest znaczny
        plus pasozytnictwo i zawlaszczanie panstwa jak widzimy to na przykladzie
        naszego glownego bohatera, ale czy to wystarczy? no i moim zdaniem akurat nie
        luczakowi ferowac takie wyroki.
        pozdrawiam black
        • Gość: kontrlokutor Re: Jędrzej Wijas z SLD skarży Michała Łuczaka z IP: *.orange.pl 25.11.05, 12:46
          SLD to z pewnością organizacja o chrakterze przestępczym - o charakterze danej
          organizacji stanowią akty rangi państwowej (czyt. konstytucja, ustawy), jej
          statut, regulamin (czyt. statut SLD) prowadzona przez nia dzialalność (rownież w
          zakresie sprawowania rządów) i postępowanie jej poszczególnych członków.
          Przykro mi że Jędrzej Wijas mie może sie pogodzic z faktami. Średnio oczytany
          czlowiek jest w stanie przytoczyc wlasciwe przyklady (wystarczy czytac
          ogolnopolskie tygodniki czy Gazete) dajmy na to Starachowice (a moze Sobotka nie
          byl/jest czlonkiem SLD desygnowanym z jego ramienia do pelnienia dosyc
          odpowiedzialnych funkcji panstwowych - panowie radni ze Starachowic z SLD tez
          pewnie nie mieli nic wspolnego...).
          Jesli chodzi o Luczaka... swiety moze nie jest, ale dlaczego jeszcze nikt nigdy
          nie postawil mu zarzutow wraz z poparciem ich jakimikolwiek dowodami? Niestety
          nikt mie jest w stanie weryfikowac wszystkich bzdur (w tym na temat Luczaka)
          pojawiajacych sie na niniejszym forum - jesli byloby to mozliwe, to na
          wszystkich obrzucajacych radnego Ł. kalumniami zbilby w sadach niezly kapital
          reklamowo-polityczny.
          Radny Wijas tez ma swoje za kolniezem, niestey... Niestety bo nie odbiega za
          bardzo od stereotypu członka, działacza SLD... Panie Jedrzeju - pozdrowienia dla
          zony - niech sie jej dobrze w urzedzie u pana profesora dzieje - tylko prosba:
          niech nie bojkotuje szczecinskich inicjatyw przeciez mieszka w tym miescie
          (czyt. katedra).
      • xyz-xyz Re: Jędrzej Wijas z SLD skarży Michała Łuczaka z 25.11.05, 12:05
        Informuję ciebie drogi kolego, że właśnie popełniłeś przestępstwo z art. 212
        par. 1 i 2. Jesteś przestępcą. I grozi ci za to do 2 lat więzienia. Nie różnisz
        się niczym od Pęczaka. To dla ciebie:

Art. 212. § 1. Kto pomawia inną osobę, grupę osób, instytucję, osobę prawną lub
        jednostkę organizacyjną nie mającą osobowości prawnej o takie postępowanie lub
        właściwości, które mogą poniżyć ją w opinii publicznej lub narazić na utratę
        zaufania potrzebnego dla danego stanowiska, zawodu lub rodzaju działalności,
        podlega grzywnie, karze ograniczenia albo pozbawienia wolności do roku.
        § 2. Jeżeli sprawca dopuszcza się czynu określonego w § 1 za pomocą środków
        masowego komunikowania,
        podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.

Internet jest środkiem masowego przekazu.:))) Pa przestępco:)
        • xxtoja Re: Jędrzej Wijas z SLD skarży Michała Łuczaka z 25.11.05, 12:08

xyz-xyz napisał:
          Internet jest środkiem masowego przekazu.:))) Pa przestępco:)

ojejku oni sa gorsi niz kaczory
          • xyz-xyz Re: Jędrzej Wijas z SLD skarży Michała Łuczaka z 25.11.05, 12:17
            > ojejku oni sa gorsi niz kaczory

Masz rację xxtoja. Łuczaki są gorsze od Kaczorów.
            • beit Re: Jędrzej Wijas z SLD skarży Michała Łuczaka z 25.11.05, 12:21
              oczywiście, Kaczyńscy maja przynajmniej poglądy polityczne i widzą coś więcej
              niż czubek własnego nosa
              • xyz-xyz Re: Jędrzej Wijas z SLD skarży Michała Łuczaka z 25.11.05, 12:42
                Niejaki Adolf Schicklgruber tez miał poglądy(:- i co z tego. Josif Dżugaszfili
                tez je miał. I co z tego?
              • anamar Re: Jędrzej Wijas z SLD skarży Michała Łuczaka z 27.11.05, 11:39
                to już było:komu komuszki się nie podobają-tego do pudła!
            • xxtoja Re: Jędrzej Wijas z SLD skarży Michała Łuczaka z 25.11.05, 12:22
              tylko którzy, bo jest ich jak psów. A o lusterku swoim zapomniałeś?
              • beit Re: Jędrzej Wijas z SLD skarży Michała Łuczaka z 25.11.05, 12:38
                a co ty chcesz od mojego nosa!!! no dobra jest duży ale niczego mi nie
                przesłania ))))))
                • xxtoja Re: Jędrzej Wijas z SLD skarży Michała Łuczaka z 25.11.05, 12:41
                  to nie do ciebie tylko do xyz. A tak na marginesie, który nos??????
              • xyz-xyz Re: Jędrzej Wijas z SLD skarży Michała Łuczaka z 25.11.05, 12:44
                ?????????????(:- Bosz... tragedia...
                • xxtoja Re: Jędrzej Wijas z SLD skarży Michała Łuczaka z 25.11.05, 12:47
                  jejku xyz, tak strasznie wygladasz w tym lusterku, cały jesteś czerwony, czy
                  juz fiolet tam rządzi, a może purpura?
                  • xyz-xyz Re: Jędrzej Wijas z SLD skarży Michała Łuczaka z 25.11.05, 13:08
                    > jejku xyz, tak strasznie wygladasz w tym lusterku, cały jesteś czerwony, czy
                    > juz fiolet tam rządzi, a może purpura?

Możesz jaśniej? Średni rozumiem. Ze niby lusterko mam kolorowe? Nie, zwykłe
                    takie. Może tobie coś z rozumkiem nie za bardzo? Wiesz nienawiść, podejrzliwość,
                    węszenie spisków, podskórnych powiązań, to jest zespół objawów...;)
                    • xxtoja Re: Jędrzej Wijas z SLD skarży Michała Łuczaka z 25.11.05, 13:23
                      napisałam, abyś zobaczył się w lusterku, i się przestraszyłam, może coś ci się
                      stało, a ty taki podejrzliwy i od razu węszysz spisek.
                      • xyz-xyz Re: Jędrzej Wijas z SLD skarży Michała Łuczaka z 25.11.05, 14:31
                        A niby dlaczego miało mi się coś stać? Cos nie tak z lusterkiem? W porzo jest. A
                        może cos podejrzewasz? Lusterko jakieś nie tego? Może z SLD...;)
                        • xxtoja Re: Jędrzej Wijas z SLD skarży Michała Łuczaka z 25.11.05, 14:40
                          A co mam podejrzewać? Za co i co? No powiedz co miałeś na mysli, może coś
                          przyjemnego?
                          • xyz-xyz Re: Jędrzej Wijas z SLD skarży Michała Łuczaka z 25.11.05, 15:05
                            o powiedz co miałeś na mysli, może coś
                            > przyjemnego?

Za młoda jesteś:)
                            • xxtoja Re: Jędrzej Wijas z SLD skarży Michała Łuczaka z 25.11.05, 15:35
                              och jaki jesteś skryty.
    • anamar Re: Jędrzej Wijas z SLD skarży Michała Łuczaka z 25.11.05, 14:26
      jaro,przestępcy nie stają się nimi z uwagi na nadmiar czasu.łuczak ma sporo
      racji...
    • Gość: mohercinkiewicz nie ma pytania "kto mam racje?" IP: 212.160.165.* 25.11.05, 15:27
      Jest natomiast pytanie, czy radny Łuczak - trafnie diagnozując działania aparatczyka esdekapeielu (po face liftingu - vide pp. Senyszyn) - wystarczająco stanowczo napiętnował niemoralna postawę.

W mojej ocenie mógł polecieć zdecydowanie ostrzej. Chocby tak samo ostro jak wieloletni zachodniopomorski baron SLD z Gryfina, który publicznie opisywał mafijne stygmaty czerwonej struktury.

Szkoda!!!

Cóż może Łuczak - zgodnie ze standardami dobrze przemyslanej i równie dobrze przeprowadzonej publicznie dyskusji - najlepsze zachował na koniec.

Podpowiadam mu - bo ci on młody zawodnik - następujące tropy opisywania czerwonej struktury:
      - Starachowice (Sobotko, Jagiełło, Długosz - po wyrokach),
      - Opole (Pogan i s-ka),
      - Konin (Siemiątkowski PERN + lokalni koledzy i koleżanki),
      - Gorzów Wlkp (Jędykiewicz),
      - Piotrków Trybunalski(kolejny prezydent).

no i lokalny playground - jjjjjakże ciekawy!!! - nie tylko Szczecin (prokuratura +/lub sąd ):
      - Malanowska,
      - Runowicz,
      - Wieczorek,
      - Długoborski,
      - Kopeć,
      - Kęsik (pamietamy o znikających rowerach z piwnic),
      - etc itd.

No i przede wszystkim czekamy na spointowanie raportu ds.PKN ORLEN. Miller/ Kwaśniewski /Ungier / Kaczmarek.

W kontekscie regionu szczególnie ważne , czy instytucje państwa będą potrafiły wyciągnąć wnioski i konsekwencje prawne z działań Piechoty - dotyczy to przede wszystkim zapowiedzi (wspólnej z Janikiem)aresztowania prezesów stoczni szczecińskiej i przejęcia poniżej wartości rynkowej tego przedsiębiorstwa (w tym słynnej bazy paliwowej).

WIECEJ ŚWIATŁA!

pozdrawiam Łuczaka i wszystkich forumowiczów (w tym również stukających tu niejako z partyjno-zawodowego obowiązku)
      • krzysiurazydwa Re: nie ma pytania "kto mam racje?" 25.11.05, 15:54
        Może i mógł polecieć ostrzej, ale w sumie nie sądzę, żeby było to w jego interesie.

Zadziałał w sposob wystarczający, by zwrócić uwagę na sprawę (czego dowodem jest
        artykuł i posty na tym forum choćby) a wsposób na tyle ostrożny by nie było na
        100% pewne, że za to beknie.

Więc kalkulacja ryzyka do akcji wydaje się rozsądna. Wszystko jest kwestią
        zastosowania młotka właściwych rozmiarów.
      • mlody.patriota mohercinkiewicz to darmozjad-urzedas z UM 25.11.05, 15:55
        Sprawdzilem jego IP, pewnie to jakis dzialacz Platformy na cieplej posadce w UM!

inetnum: 212.160.165.0 - 212.160.165.255
        netname: UM-SZCZECIN
        descr: Urzad Miejski w Szczecinie
        country: PL
        admin-c: JK2938-RIPE
        tech-c: GF1023-RIPE
        tech-c: JZ419-RIPE
        status: ASSIGNED PA "status:" definitions
        mnt-by: TPNET
        source: RIPE # Filtered

person: Jurek Kowalski
        address: Urzad Miejski w Szczecinie
        address: pl. Armii Krajowej 1
        address: 70-456 Szczecin
        phone: +48 91 4245720
        fax-no: +48 91 224692
        e-mail: jkowal@um.szczecin.pl
        nic-hdl: JK2938-RIPE
        source: RIPE #

Filtered

person: Grzegorz Fiuk
        address: 70-456 Szczecin
        phone: +48 91 4245700
        e-mail: gfiuk@um.szczecin.pl
        nic-hdl: GF1023-RIPE

person: Janusz Zylinski
        address: Szczecin
        phone: +48 91 4245703
        e-mail: jzylin@um.szczecin.pl
        nic-hdl: JZ419-RIPE

% Information related to '212.160.0.0/16AS5617'

route: 212.160.0.0/16
        descr: TPNET
        descr: for abuse: abuse@tpnet.pl
        origin: AS5617
        mnt-by: AS5617-MNT
        • krzysiurazydwa Re: mohercinkiewicz to darmozjad-urzedas z UM 25.11.05, 16:02
          Fiuu...

Milutko. Ale w sumie jak ma coś do wyartykułowania niech artykuuuułuuuje, lol.
          • Gość: xxxxx SLD&Wijas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.05, 17:36
            Przecież nazwanie SLD organizacją przestępczą jest jak najbadziej na miejscu,
            biorąc po uwagę afery i wszystkie korupcyjne działania członków tej parii,
            możemy swobodnie użyć słowa MAFIA,(co znaczy to słowo i skad sie wywodzi
            słownik PWN)gdyby nie działalność stricte polityczna tej organizacji, napewno
            odpowiednie służby, w odpowiedni sposób pociągneły by ją do odpowiedzialności
            (delegalizacja), nie boję się stwierdzenia że SLD funkcjonowało, bądź
            funkcjonuje na zasadach stosowanych w gangach Pruszkowskim czy Wołomińskim.
            Przecież liderzy SLD są zawsze "krystalicznie czyści"(jak dotąd nic nie zostało
            im udowodnione), a do odpowiedzialności pociągani są zwykli członkowie
            (posłowie) którzy podpadli górze, a szare eminencje siedzą spokojnie i
            obserwują.
            A jeżeli chodzi o Wijasa, to przeciez zajmując sie polityką w takim wymiarze w
            jakim to czyni, nie może powiedzieć z "czystym sumieniem" że obowiązki
            dyrektora wypełnia w 100%, że poswięca temu swój czas i zaangażowanie. Nikt mi
            nie powie że chwilowe wizyty w Książnicy podczas wycieczki rowerowej w
            odblaskującej czerwonej kurtce są jego pracą, nie uwierzę też w to że w
            przeciągu 15min, wykonuje swoją cała tygodniową pracę, miał być specjalistą od
            pozyskiwania funduszy. Gdzie są te pieniądze? Książnica uborzeje, a Wijas
            bedzie biegał po sądach za Łuczkiem który powiedział prawde?
      • Gość: majki Re: nie ma pytania "kto mam racje?" IP: *.iscnet.pl 25.11.05, 18:23
        Czy naprawde naiwniacy myślicie, że Łuczak zrobł to dla "dobra sprawy" albo z
        przekonania, że mówi nieznaną dotąd prawdę?

Przecież to jest typowy przykład karierowicza - chorągiewki o znikomym pojęciu
        polityczno-gospodarczym i braku elementarnych zasad. Przestraszył się chłopak,
        że o nim ostatnio było cicho i tylko Sławek N. się lansował w mediach...

Radnym sejmiku jest żadnym. A opluć kogoś - taki temat zawsze chwytny. Nie udała
        się koalicja z Pis'em, trza sobie jakoś radzić...

Zapytam banalnie, z pewną taką dozą nieśmiałości - co, mianowicie, pan. M.
        Łuczak zrobił pożytecznego dla Szczecina?
        • Gość: Leftie Re: nie ma pytania "kto mam racje?" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.05, 20:15
          taaa, pewnie marzy, by jego najewiększym osiągnięciem dla dobra Szczecina i
          Szczecinian było dowalenie Wijasowi. Żałosny jest, jak cała zresztą polska
          prawica, ale to dobrze, bo takie "orły" jak pan Łuczak przynajmniej sprawiają,
          że od razu człowiekowi robi sie weselej i chce się śmiać... z cudzej głupoty.
          Za to samo sformułowanie Kaczor został skazany przez Sąd Najwyższy.
          Najwidoczniej pan Łuczak nie ma z kasą i czasem robić :D
        • Gość: trotyl Re: nie ma pytania "kto mam racje?" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.05, 16:49
          Może wymień kogoś,kto w twoim uważaniu "zrobił coś dla Szczecina". Bo ja np.
          zrobiłem dużo dla Szczecina kupując tutaj mieszkanie i zwiększając majątek
          miasta o ponad 300 tys. zł. A co to oznacza w twoim rozumieniu?
    • felix_edmundowicz i jak jest z tym pozwem? 04.12.05, 20:50
      wie ktoś gdzie będzie sprawa,może felix_edmundowicz zasiądzie wśród
      publiczności.
      natrafiłem na tłumaczenia niejakiego Michała Ł. w tej sprawie.
      ...nie było moją intencją urażać personalnie pana W., to stwierdzenie dotyczyło
      Sojuszu.Jeżeli znajdziemy się w sądzie, będę starał się udowodnić ,że te
      kilkaset przypadków łamania prawa przez członków SLD to nie przypadek.W mojej
      interpelacji to jednak wątek poboczny.Chodziło mi o odpowiedź na wiele pytań
      dotyczących pracy polityka SLD w Książnicy.Pan W. został,mimo trudnej sytuacji
      tej instytucji zatrudnionu,by pozyskiwać dodatkowe fundusze, a słyszę ,że
      rzadko bywa w Książnicy.To trzeba wyjaśnić.
      Tyle mętnych tłumaczeń Michała Ł.
      Byłbym wdzięczny xyz, gdyby powiedział jak sprawa się rozwija.
      Tak czysto po koleżeńsku, jak forumowicz dla forumowicza.
      • Gość: xxxxx Re: i jak jest z tym pozwem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.05, 09:19
        Narazie sprawa ustała.
        • xyz-xyz Re: i jak jest z tym pozwem? 05.12.05, 10:37
          Mylisz się:)
    • felix_edmundowicz co z tym pozwem ??????????????? n/t 14.12.05, 20:37
    • felix_edmundowicz co z tym pozwem ? 23.01.06, 11:00
      nic nie słychać w tej sprawie!
      cóż na to xyz?
      kto spuścił kurtynę milczenia?
      • xxtoja Re: co z tym pozwem ? 23.01.06, 12:07
        nie wiesz to ich takie se gadu-gadu,
        a xyz, to osie współrzedne.
    • Gość: benhur Re: Jędrzej Wijas z SLD skarży Michała Łuczaka z IP: *.globalconnect.pl 12.08.06, 22:44
      Wijas ma czelnośc jeszcze się odzywać????
    • Gość: ratan Re: Jędrzej Wijas z SLD skarży Michała Łuczaka z IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.06, 22:22
      Nosił wilk razy kilka,ponieśli i wilka
      • Gość: Smutny Re: Jędrzej Wijas z SLD skarży Michała Łuczaka z IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.06, 22:29
        Kto jest szwagrem Napieralskiego - Wijas czy Juras?
        • Gość: koko Re: Jędrzej Wijas z SLD skarży Michała Łuczaka z IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.06, 22:39
          juras
          • Gość: wyborca Re: Jędrzej Wijas z SLD skarży Michała Łuczaka z IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.06, 11:46
            kandydat na radnego ?
            • Gość: Observer Re: Jędrzej Wijas z SLD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.06, 22:09
              Raczej człowiek posiadający zawód radnego.

PS.
              Zagadka dla zorientowanych.
              Czy kęsik się wije, czy wijas kęsi?
    • Gość: reg Re: Jędrzej Wijas z SLD skarży Michała Łuczaka z IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.06, 12:53
      dlaczego radny Wijas czepia się radnego PO dr Łuczaka,który do niedawna
      zasiadywał w gronie 2 osób z PO w Sejmiku.A SLD o peżotach i laptopach
      marszałka Meyera z SLD?
    • felix_edmundowicz Wijas nie skarży już Łuczaka ? 28.11.06, 21:03
      miasta.gazeta.pl/szczecin/1,34939,3760695.html
      • ja_aska Re: Wijas nie skarży już Łuczaka ? 28.11.06, 21:10
        sprawa w toku
    • Gość: borys Re: Jędrzej Wijas z SLD uprawia nepotyzm IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.07, 12:05
      zatrudniając matkę w U.Marszałkowski.Napieralski zatrudnił żonę uciekającą w
      zwolnienia lekarskie.Tacy są uczciwi ci panowie .geba pełna frazesów a co robią?
      • z00ropa Re: Norbert Obrycki z PO uprawia nepotyzm 25.04.07, 17:34
        wywalając wraz ze swoimi suflerami Michałkiem i Sławusiem ludzi z pracy za
        nazwisko. Tak tak, własnie tak argumentował marszalek Jabłonski zwolnienia w
        urzędzie marszałkowskim.
    • Gość: grot Re: Jędrzej Wijas z SLD skarży Michała Łuczaka z IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.07, 09:55
      pan wijas ma pretensje że po nie chce tolerowac jego nepotyzmy.szczyt
    • Gość: irytacja Re: Jędrzej Wijas z SLD skarży Michała Łuczaka z IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.07, 10:15
      szwagier napieralskiego juras ma fuche dzieki sld i grzesiowi, zona
      tez ,wijasów klan też.demokracja wg sld jest wtedy,gdy rządzi po swojemu i dla
      swoich sld.gdy interes im się ukraóca jest larum
    • Gość: traktor Re: Jędrzej Wijas z SLD skarży Michała Łuczaka z IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.07, 13:14
      Łuczak jest mądrym i uczciwym gościem a Wijas człowiekiem piechoty i marionetką
      napieralskiego
    • Gość: po potrzebne Re: Jędrzej Wijas z SLD skarży Michała Łuczaka z IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.07, 11:30
      po jest potrzebne polsce
      • Gość: Menel dworcowy Re: Jędrzej Wijas z SLD skarży Michała Łuczaka z IP: *.chello.pl 06.09.08, 19:28
        "Małgorzata Napieralska, żona szefa Sojuszu Lewicy Demokratycznej
        Grzegorza Napieralskiego wygrała proces karny, jaki wytoczyła byłemu
        już marszałkowi województwa Norbertowi Obryckiemu.

Sprawa dotyczyła zniesławienia jej podczas audycji Rozmowy pod
        krawatem na antenie Radia Szczecin. W ubiegłym roku w kwietniu
        ówczesny marszałek powiedział o Małgorzacie Napieralskiej, że ta
        będąc zatrudnioną w Urzędzie Marszałkowskim "jest mistrzynią w
        dostarczaniu zwolnień lekarskich i uchyla się od pracy".

Małgorzata Napieralska zażądała najpierw przeprosin, a kiedy Norbert
        Obrycki tego nie uczynił, złożyła w szczecińskim Sądzie Rejonowym
        prywatny akt oskarżenia.

Teraz decyzją sądu Norbert Obrycki ma przeprosić żonę szefa SLD na
        antenie Radia Szczecin, a także we wszystkich innych mediach, w
        których ta informacja się ukazała."

A co tam słychać u słynnej szczecińskiej kawaiarki, matki Jedrzeja?

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka