Gość: Kazik IP: *.chello.pl 20.12.05, 21:06 Kto ma prawo śpiewać kolędy? W ustach niekórych, to profanacja. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: J. von Pommern Re: Kolędowaliśmy na deptaku Bogusława IP: *.wroclaw.mm.pl 20.12.05, 21:21 Nie wiem, czy Ty, Kaziku, jesteś katolikiem, ale sądząc z Twojej wypowiedzi, to zdecydowanie nie! Jeśli nie rozumiesz o co chodzi w wierze chrześcijańskiej, to odsyłam do źródła - Nowego Testamentu - i do przykazania, które pozostawił Jezus - przykazania miłości ("(...) a bliźniego swego, jak siebie samego"). Już nie mówię o fakcie, wszędzie podkreślanym, że Święta Bożego Narodzenia są czasem pojednania. Jeżeli nadal uważasz, że kolędowanie niektórych to profanacja, to niech ta profanacja brzmi Ci w uszach, może kiedyś zrozumiesz, że taka postawa do niczego nie prowadzi. Serdecznie pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazik Re: Kolędowaliśmy na deptaku Bogusława IP: *.chello.pl 20.12.05, 21:26 Każdy powinien śpiewać co mu w duszy gra. Czy wyobrażasz sobie ojca Rydzyka śpiewającego np. "Miedzynarodówkę"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jakub von Pommern Re: Kolędowaliśmy na deptaku Bogusława IP: *.wroclaw.mm.pl 20.12.05, 21:46 Nie rozumiem Twojego, Kazik (jak i Twojego, Piwoosh), sposobu myślenia. Jak najbardziej uciekam od segregowania ludzi, wsadzania ich w szufladki z etykietami. Ponadto nie chciałbym nikomu odbierać możności cieszenia się z nadchodzących Świąt Bożego Narodzenia. Jeśli śpiewanie kolęd jest fałszywe, to już kwestia sumienia osoby śpiewającej. Na pewno my (ani ja, ani Wy, piszący tutaj), nie mamy prawa do oceniania innych ("Jeden jest Prawodawca i Sędzia, w którego mocy jest zbawić lub potępić. A ty kimże jesteś, byś sądził bliźniego?" (Jk 4,12)). Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazik Re: Kolędowaliśmy na deptaku Bogusława IP: *.chello.pl 20.12.05, 22:00 Chce sobie jeden z drugim pośpiewać to proszę bardzo, ale po co robić z siebie publicznie pajaca? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: śmieć Re: Kolędowaliśmy na deptaku Bogusława IP: *.midicomsas.net / 217.153.219.* 26.12.05, 11:00 tak jak urządzać parady równości! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MJ Re: Kolędowaliśmy na deptaku Bogusława IP: *.dyn.optonline.net 20.12.05, 23:50 tak,tak panie Kaziku bo Wszyscy Polacy to jedna rodzina Kwasniewski ks.Rydzyk i Dziad z Wolomina. Odpowiedz Link Zgłoś
szpilkaa1 no i nastapila seria atakow samych spiewajacych 20.12.05, 21:43 ...koledy na deptaku... panowie...panowie... Odpowiedz Link Zgłoś
dyrgosia Re: no i nastapila seria atakow samych spiewajacy 20.12.05, 21:44 ludzie to podłe som... Odpowiedz Link Zgłoś
szpilkaa1 Re: no i nastapila seria atakow samych spiewajacy 20.12.05, 21:46 wypowiadasz sie jako moderator? Odpowiedz Link Zgłoś
dyrgosia Re: no i nastapila seria atakow samych spiewajacy 20.12.05, 21:49 szpilkaa1 napisała: > wypowiadasz sie jako moderator? a co jestem czerwona ?:-) Odpowiedz Link Zgłoś
szpilkaa1 Re: no i nastapila seria atakow samych spiewajacy 20.12.05, 21:54 przed chwila bylas podwojnie czerwona - teraz tylko z pogladow bo haczyk zdjelas:-) Odpowiedz Link Zgłoś
dyrgosia Re: no i nastapila seria atakow samych spiewajacy 20.12.05, 21:59 przed chwila bylas podwojnie czerwona - teraz tylko z pogladow bo haczyk zdjelas:-) to procedura, za każdym razem musimy zmieniać kolor i usuwać ptaszka :-) Odpowiedz Link Zgłoś
szpilkaa1 Re: no i nastapila seria atakow samych spiewajacy 20.12.05, 22:00 mam Cie pozalowac?:-) Odpowiedz Link Zgłoś
dyrgosia Re: no i nastapila seria atakow samych spiewajacy 20.12.05, 22:06 szpilkaa1 napisała: > mam Cie pozalowac?:-) tak, i pogłaskać... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
swarozyc Re: no i nastapila seria atakow samych spiewajacy 20.12.05, 22:08 dyrgosia napisała: szpilkaa1 napisała: mam Cie pozalowac?:-) tak, i pogłaskać... :-) ''''''''''''''''''''''''''''' Tfu! Co wy tu wyprawiacie, dziewczyny?! (:- Odpowiedz Link Zgłoś
dyrgosia Re: no i nastapila seria atakow samych spiewajacy 20.12.05, 22:09 ''''''''''''''''''''''''''''' > Tfu! Co wy tu wyprawiacie, dziewczyny?! > (:- po głowie... Odpowiedz Link Zgłoś
swarozyc Re: no i nastapila seria atakow samych spiewajacy 20.12.05, 22:11 dyrgosia napisała: > po głowie... '''''''''''''''''''''''' ..to tylko tak z pozoru niegroznie wyglada.. Odpowiedz Link Zgłoś
dyrgosia Re: no i nastapila seria atakow samych spiewajacy 20.12.05, 22:13 ..to tylko tak z pozoru niegroznie wyglada.. to może ja już pójdę spać..., jestem grzeczna dziewczynka... Odpowiedz Link Zgłoś
szpilkaa1 Re: no i nastapila seria atakow samych spiewajacy 20.12.05, 22:16 dyrgosia napisała: > to może ja już pójdę spać..., jestem grzeczna dziewczynka... to ja tez chyba powinnam to zrobic jako grzeczna dziewczynka;) Odpowiedz Link Zgłoś
dyrgosia Re: tylko nie do jednego lozka.. 20.12.05, 22:19 obrońca morale, czy na trzeciego... Odpowiedz Link Zgłoś
swarozyc Re: tylko nie do jednego lozka.. 20.12.05, 22:21 dyrgosia napisała: obrońca morale, czy na trzeciego... '''''''''''''''''''''''''''''''' Nie, ja jestem jedyny.. Odpowiedz Link Zgłoś
szpilkaa1 przepraszam, ze sie wtracam... 20.12.05, 22:24 ... ale to jest watek o koledowaniu a Wy tu takie rzeczy...:-) Odpowiedz Link Zgłoś
dyrgosia Re: no i nastapila seria atakow samych spiewajacy 20.12.05, 22:18 to ja tez chyba powinnam to zrobic jako grzeczna dziewczynka;) może lepiej nie, grzeczne dziewczynki idą do nieba... Odpowiedz Link Zgłoś
szpilkaa1 Re: no i nastapila seria atakow samych spiewajacy 20.12.05, 22:19 dyrgosia napisała: > to ja tez chyba powinnam to zrobic jako grzeczna dziewczynka;) > > może lepiej nie, grzeczne dziewczynki idą do nieba... > no to tylko ja mam szanse sie tam dostac bo Ty ...znowu podwojnie czerwona jestes:-) Odpowiedz Link Zgłoś
dyrgosia grzeczne dziewczynki idą do nieba 20.12.05, 22:21 a niegrzeczne tam gdzie chcą... Odpowiedz Link Zgłoś
szpilkaa1 Re: grzeczne dziewczynki idą do nieba 20.12.05, 22:23 juz to od jednego kolegi slyszalam... Odpowiedz Link Zgłoś
dyrgosia Re: grzeczne dziewczynki idą do nieba 20.12.05, 22:24 to ja grzecznie się z Państwem i idę do łóżeczka Odpowiedz Link Zgłoś
szpilkaa1 Re: grzeczne dziewczynki idą do nieba 20.12.05, 22:25 milych snow - moga byc o mnie:-) Odpowiedz Link Zgłoś
dyrgosia Re: grzeczne dziewczynki idą do nieba 20.12.05, 22:27 jasne i Tobie vice versa :-) do miłego jutra... Odpowiedz Link Zgłoś
szpilkaa1 Re: grzeczne dziewczynki idą do nieba 20.12.05, 22:28 zlosliwa baba!:-) Odpowiedz Link Zgłoś
dyrgosia Re: grzeczne dziewczynki idą do nieba 20.12.05, 22:28 szpilkaa1 napisała: > zlosliwa baba!:-) cmok cmok :-) Odpowiedz Link Zgłoś
swarozyc Re: no i nastapila seria atakow samych spiewajacy 20.12.05, 21:47 dyrgosia napisała: ludzie to podłe som... '''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''' taa' Komuchy wyciagaja reke do katoli, przemawiajac dzis ludzkim glosem, a tu taki afront.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek A tu "kolęda" którą zaproponowała "GW" - i z IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.05, 06:51 której się szczęśliwie wycofała.. „ Dzisiaj w Betlejem – wersja zmodyfikowana „ I zwrotka + refren bez zmian, jak w oryginale Dzisiaj w Betlejem, dzisiaj w Betlejem, wesoła nowina. Że Panna czysta, że Panna czysta, porodziła Syna. Chrystus się rodzi, nas oswobodzi, Anieli grają, Króle witają Pasterze śpiewają, bydlęta klękają Cuda, cuda, ogłaszają? II zwrotka Wszyscy posłowie, wszyscy posłowie niosą dobre wieści, Że becikowe, że becikowe się w budżecie zmieści!!! Refren Chrystus się rodzi, nas oswobodzi! Anieli grają, króle witają, Pasterze śpiewają, bydlęta klękają – Cuda, cuda ogłaszają!!! Chrystus się rodzi, nas oswobodzi! Radni śpiewają, POPiS dziś mają, W Sejmie przemawiają, ludziom wiarę dają – Cuda, cuda ogłaszają!!! III zwrotka + następne Mówili w Radio, mówili w Radio – mróz idzie, niestety... Więc moherowe, więc moherowe załóżmy berety. Choć ptasia grypa, choć ptasia grypa szaleje na Wschodzie, To polskie kaczki, to polskie kaczki są ostatnio w modzie!!! Ochrona zdrowia, ochrona zdrowia rośnie w naszym kraju – Mniej będzie chorych, mniej będzie chorych, będzie nam jak w Raju!!! Może też wreszcie, może też wreszcie nasza Pogoń Szczecin, Choć brazylijska, choć brazylijska na wyżyny wzleci!!! Odpowiedz Link Zgłoś
great_cornholio Puzyna i koledy.... 21.12.05, 11:19 Panie Puzyna do Szabasu przygotowac sie, a nie koledy spiewac... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolo Re: Kolędowaliśmy na deptaku Bogusława IP: 212.160.165.* 21.12.05, 09:51 ciekawa inicjatywa - nie wigilyja a wszyscy mówili ludzkim głosem:) Zal tylko, że ludzie nie dopisali - ale nie ma co sie dziwić skoro nawet nikt z prezydentów naszego miasta sie nie pofatygował. Karp psuje sie od głowy! Najlepszego na świeta!!! Odpowiedz Link Zgłoś
krokus5 Re: Kolędowaliśmy na deptaku Bogusława 21.12.05, 12:09 D.Wieczorek nie śpiewał na ul.Bogusława bo on śpiewa na innej ulicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: we Re: Kolędowaliśmy na deptaku Bogusława IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.05, 19:41 Debil Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prezydent Re: Kolędowaliśmy na deptaku Bogusława IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.05, 20:39 Miło mi, a ja Zdzisiu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MadChomik ..Bąbki... :( IP: 80.53.170.* 21.12.05, 22:10 Bąbki to mozna sobie wrzucić, redakcja GW jest coraz bardziej antypolska :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miraż Re: Kolędowaliśmy na deptaku Bogusława IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.05, 23:42 ja to się dziwię że politycy prawicy chcieli wspólnych występów z Piechotą i Naieralskim.Może mi ktoś to wytłumaczy.. Odpowiedz Link Zgłoś
burakiprlu poli co? 26.12.05, 06:53 jak paru niedorobionych bucow mozna nazywac politykami? ci polanalfabeci, aroganncy polglupi i niedorozwinieci sa politykami? od kiedy? jestescie krajem osobliwosci polaki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bur Re: Kolędowaliśmy na deptaku Bogusława IP: *.midicomsas.net / 217.153.219.* 26.12.05, 11:03 Chłopy toż tam sie piwo pije a nie kolęduje! I tak większość była podchmielona bo zimno... Jaki katolicki mamy nasz polski Szczecin! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kokos MIELIŚCIE MOHER NA GLOWACH ? IP: 83.168.124.* 26.12.05, 23:15 Bo w głowach-to napewno! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: Kolędowaliśmy na deptaku Bogusława IP: *.rzeczpospolita.pl 27.12.05, 08:52 A ci co o Bąbkach pisali to juz sie chyba nabąblowali Odpowiedz Link Zgłoś