Dodaj do ulubionych

Kolędowaliśmy na deptaku Bogusława

IP: *.chello.pl 20.12.05, 21:06
Kto ma prawo śpiewać kolędy?
W ustach niekórych, to profanacja.
Obserwuj wątek
    • Gość: J. von Pommern Re: Kolędowaliśmy na deptaku Bogusława IP: *.wroclaw.mm.pl 20.12.05, 21:21
      Nie wiem, czy Ty, Kaziku, jesteś katolikiem, ale sądząc z Twojej wypowiedzi, to
      zdecydowanie nie!
      Jeśli nie rozumiesz o co chodzi w wierze chrześcijańskiej, to odsyłam do źródła
      - Nowego Testamentu - i do przykazania, które pozostawił Jezus - przykazania
      miłości ("(...) a bliźniego swego, jak siebie samego"). Już nie mówię o fakcie,
      wszędzie podkreślanym, że Święta Bożego Narodzenia są czasem pojednania.
      Jeżeli nadal uważasz, że kolędowanie niektórych to profanacja, to niech ta
      profanacja brzmi Ci w uszach, może kiedyś zrozumiesz, że taka postawa do niczego
      nie prowadzi.

Serdecznie pozdrawiam!
      • Gość: kazik Re: Kolędowaliśmy na deptaku Bogusława IP: *.chello.pl 20.12.05, 21:26
        Każdy powinien śpiewać co mu w duszy gra. Czy wyobrażasz sobie ojca Rydzyka
        śpiewającego np. "Miedzynarodówkę"?
        • Gość: Jakub von Pommern Re: Kolędowaliśmy na deptaku Bogusława IP: *.wroclaw.mm.pl 20.12.05, 21:46
          Nie rozumiem Twojego, Kazik (jak i Twojego, Piwoosh), sposobu myślenia. Jak
          najbardziej uciekam od segregowania ludzi, wsadzania ich w szufladki z
          etykietami. Ponadto nie chciałbym nikomu odbierać możności cieszenia się z
          nadchodzących Świąt Bożego Narodzenia. Jeśli śpiewanie kolęd jest fałszywe, to
          już kwestia sumienia osoby śpiewającej. Na pewno my (ani ja, ani Wy, piszący
          tutaj), nie mamy prawa do oceniania innych ("Jeden jest Prawodawca i Sędzia, w
          którego mocy jest zbawić lub potępić. A ty kimże jesteś, byś sądził bliźniego?"
          (Jk 4,12)).

Pozdrawiam!
          • Gość: kazik Re: Kolędowaliśmy na deptaku Bogusława IP: *.chello.pl 20.12.05, 22:00
            Chce sobie jeden z drugim pośpiewać to proszę bardzo, ale po co robić z siebie
            publicznie pajaca?
          • Gość: śmieć Re: Kolędowaliśmy na deptaku Bogusława IP: *.midicomsas.net / 217.153.219.* 26.12.05, 11:00
            tak jak urządzać parady równości!
      • Gość: MJ Re: Kolędowaliśmy na deptaku Bogusława IP: *.dyn.optonline.net 20.12.05, 23:50
        tak,tak panie Kaziku bo Wszyscy Polacy to jedna rodzina Kwasniewski ks.Rydzyk i
        Dziad z Wolomina.
    • szpilkaa1 no i nastapila seria atakow samych spiewajacych 20.12.05, 21:43
      ...koledy na deptaku...
      panowie...panowie...
      • dyrgosia Re: no i nastapila seria atakow samych spiewajacy 20.12.05, 21:44
        ludzie to podłe som...
        • szpilkaa1 Re: no i nastapila seria atakow samych spiewajacy 20.12.05, 21:46
          wypowiadasz sie jako moderator?
          • dyrgosia Re: no i nastapila seria atakow samych spiewajacy 20.12.05, 21:49
            szpilkaa1 napisała:

> wypowiadasz sie jako moderator?

a co jestem czerwona ?:-)
            • szpilkaa1 Re: no i nastapila seria atakow samych spiewajacy 20.12.05, 21:54
              przed chwila bylas podwojnie czerwona - teraz tylko z pogladow bo haczyk
              zdjelas:-)
              • dyrgosia Re: no i nastapila seria atakow samych spiewajacy 20.12.05, 21:59
                przed chwila bylas podwojnie czerwona - teraz tylko z pogladow bo haczyk
                zdjelas:-)
                to procedura, za każdym razem musimy zmieniać kolor i usuwać ptaszka :-)
                • szpilkaa1 Re: no i nastapila seria atakow samych spiewajacy 20.12.05, 22:00
                  mam Cie pozalowac?:-)
                  • dyrgosia Re: no i nastapila seria atakow samych spiewajacy 20.12.05, 22:06
                    szpilkaa1 napisała:

> mam Cie pozalowac?:-)

tak, i pogłaskać...
                    :-)
                    • swarozyc Re: no i nastapila seria atakow samych spiewajacy 20.12.05, 22:08
                      dyrgosia napisała:
                      szpilkaa1 napisała:
                      mam Cie pozalowac?:-)
                      tak, i pogłaskać...
                      :-)
                      '''''''''''''''''''''''''''''
                      Tfu! Co wy tu wyprawiacie, dziewczyny?!
                      (:-
                      • dyrgosia Re: no i nastapila seria atakow samych spiewajacy 20.12.05, 22:09
                        '''''''''''''''''''''''''''''
                        > Tfu! Co wy tu wyprawiacie, dziewczyny?!
                        > (:-
                        po głowie...
                        • swarozyc Re: no i nastapila seria atakow samych spiewajacy 20.12.05, 22:11
                          dyrgosia napisała:
                          > po głowie...
                          ''''''''''''''''''''''''
                          ..to tylko tak z pozoru niegroznie wyglada..
                          • dyrgosia Re: no i nastapila seria atakow samych spiewajacy 20.12.05, 22:13
                            ..to tylko tak z pozoru niegroznie wyglada..

to może ja już pójdę spać..., jestem grzeczna dziewczynka...
                            • szpilkaa1 Re: no i nastapila seria atakow samych spiewajacy 20.12.05, 22:16
                              dyrgosia napisała:

> to może ja już pójdę spać..., jestem grzeczna dziewczynka...

to ja tez chyba powinnam to zrobic jako grzeczna dziewczynka;)
                              • swarozyc tylko nie do jednego lozka.. 20.12.05, 22:18

• dyrgosia Re: tylko nie do jednego lozka.. 20.12.05, 22:19
                                  obrońca morale, czy na trzeciego...
                                  • swarozyc Re: tylko nie do jednego lozka.. 20.12.05, 22:21
                                    dyrgosia napisała:
                                    obrońca morale, czy na trzeciego...
                                    ''''''''''''''''''''''''''''''''
                                    Nie, ja jestem jedyny..
                                    • szpilkaa1 przepraszam, ze sie wtracam... 20.12.05, 22:24
                                      ... ale to jest watek o koledowaniu a Wy tu takie rzeczy...:-)
                              • dyrgosia Re: no i nastapila seria atakow samych spiewajacy 20.12.05, 22:18
                                to ja tez chyba powinnam to zrobic jako grzeczna dziewczynka;)

może lepiej nie, grzeczne dziewczynki idą do nieba...
                                • szpilkaa1 Re: no i nastapila seria atakow samych spiewajacy 20.12.05, 22:19
                                  dyrgosia napisała:

> to ja tez chyba powinnam to zrobic jako grzeczna dziewczynka;)
                                  >
                                  > może lepiej nie, grzeczne dziewczynki idą do nieba...
                                  >

no to tylko ja mam szanse sie tam dostac bo Ty ...znowu podwojnie czerwona
                                  jestes:-)
                                  • dyrgosia grzeczne dziewczynki idą do nieba 20.12.05, 22:21
                                    a niegrzeczne tam gdzie chcą...
                                    • szpilkaa1 Re: grzeczne dziewczynki idą do nieba 20.12.05, 22:23
                                      juz to od jednego kolegi slyszalam...
                                      • dyrgosia Re: grzeczne dziewczynki idą do nieba 20.12.05, 22:24
                                        to ja grzecznie się z Państwem i idę do łóżeczka
                                        • szpilkaa1 Re: grzeczne dziewczynki idą do nieba 20.12.05, 22:25
                                          milych snow - moga byc o mnie:-)
                                          • dyrgosia Re: grzeczne dziewczynki idą do nieba 20.12.05, 22:27
                                            jasne i Tobie vice versa :-)
                                            do miłego jutra...
                                            • szpilkaa1 Re: grzeczne dziewczynki idą do nieba 20.12.05, 22:28
                                              zlosliwa baba!:-)
                                              • dyrgosia Re: grzeczne dziewczynki idą do nieba 20.12.05, 22:28
                                                szpilkaa1 napisała:

> zlosliwa baba!:-)

cmok cmok :-)
        • swarozyc Re: no i nastapila seria atakow samych spiewajacy 20.12.05, 21:47
          dyrgosia napisała:
          ludzie to podłe som...
          ''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
          taa' Komuchy wyciagaja reke do katoli, przemawiajac dzis ludzkim glosem, a tu
          taki afront..
    • Gość: Leszek A tu "kolęda" którą zaproponowała "GW" - i z IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.05, 06:51
      której się szczęśliwie wycofała..

„ Dzisiaj w Betlejem – wersja zmodyfikowana „

I zwrotka + refren bez zmian, jak w oryginale

Dzisiaj w Betlejem, dzisiaj w Betlejem,
      wesoła nowina.
      Że Panna czysta, że Panna czysta,
      porodziła Syna.

Chrystus się rodzi,
      nas oswobodzi,
      Anieli grają,
      Króle witają
      Pasterze śpiewają,
      bydlęta klękają
      Cuda, cuda, ogłaszają?

II zwrotka

Wszyscy posłowie, wszyscy posłowie niosą dobre wieści,

Że becikowe, że becikowe się w budżecie zmieści!!!

Refren

Chrystus się rodzi, nas oswobodzi!

Anieli grają, króle witają,

Pasterze śpiewają, bydlęta klękają –

Cuda, cuda ogłaszają!!!

Chrystus się rodzi, nas oswobodzi!

Radni śpiewają, POPiS dziś mają,

W Sejmie przemawiają, ludziom wiarę dają –

Cuda, cuda ogłaszają!!!

III zwrotka + następne

Mówili w Radio, mówili w Radio – mróz idzie, niestety...

Więc moherowe, więc moherowe załóżmy berety.

Choć ptasia grypa, choć ptasia grypa szaleje na Wschodzie,

To polskie kaczki, to polskie kaczki są ostatnio w modzie!!!

Ochrona zdrowia, ochrona zdrowia rośnie w naszym kraju –

Mniej będzie chorych, mniej będzie chorych, będzie nam jak w Raju!!!

Może też wreszcie, może też wreszcie nasza Pogoń Szczecin,

Choć brazylijska, choć brazylijska na wyżyny wzleci!!!

• great_cornholio Puzyna i koledy.... 21.12.05, 11:19
        Panie Puzyna do Szabasu przygotowac sie, a nie koledy spiewac...
        • ja_aska nickowiec 21.12.05, 12:45
          teraz jest chanuka. nie myl świąt.
    • Gość: bolo Re: Kolędowaliśmy na deptaku Bogusława IP: 212.160.165.* 21.12.05, 09:51
      ciekawa inicjatywa - nie wigilyja a wszyscy mówili ludzkim głosem:) Zal tylko, że ludzie nie dopisali - ale nie ma co sie dziwić skoro nawet nikt z prezydentów naszego miasta sie nie pofatygował. Karp psuje sie od głowy! Najlepszego na świeta!!!
    • krokus5 Re: Kolędowaliśmy na deptaku Bogusława 21.12.05, 12:09
      D.Wieczorek nie śpiewał na ul.Bogusława bo on śpiewa na innej ulicy.
    • Gość: we Re: Kolędowaliśmy na deptaku Bogusława IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.05, 19:41
      Debil
      • Gość: prezydent Re: Kolędowaliśmy na deptaku Bogusława IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.05, 20:39
        Miło mi, a ja Zdzisiu.
    • Gość: MadChomik ..Bąbki... :( IP: 80.53.170.* 21.12.05, 22:10
      Bąbki to mozna sobie wrzucić, redakcja GW jest coraz bardziej antypolska :(
    • Gość: miraż Re: Kolędowaliśmy na deptaku Bogusława IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.05, 23:42
      ja to się dziwię że politycy prawicy chcieli wspólnych występów z Piechotą i
      Naieralskim.Może mi ktoś to wytłumaczy..
    • burakiprlu poli co? 26.12.05, 06:53
      jak paru niedorobionych bucow mozna nazywac politykami? ci polanalfabeci,
      aroganncy polglupi i niedorozwinieci sa politykami? od kiedy? jestescie krajem
      osobliwosci polaki
    • Gość: bur Re: Kolędowaliśmy na deptaku Bogusława IP: *.midicomsas.net / 217.153.219.* 26.12.05, 11:03
      Chłopy toż tam sie piwo pije a nie kolęduje!
      I tak większość była podchmielona bo zimno...
      Jaki katolicki mamy nasz polski Szczecin!
    • Gość: kokos MIELIŚCIE MOHER NA GLOWACH ? IP: 83.168.124.* 26.12.05, 23:15
      Bo w głowach-to napewno!
    • Gość: Adam Re: Kolędowaliśmy na deptaku Bogusława IP: *.rzeczpospolita.pl 27.12.05, 08:52
      A ci co o Bąbkach pisali to juz sie chyba nabąblowali

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka