Dodaj do ulubionych

Woodstock zagraża WOŚP

29.12.05, 07:47
Ciężkie działo w postaci pozwania TV Trwam, wytoczone przez Jerzego Owsiaka
akurat teraz, uważam, że podzieli ludzi, którzy dotychczas spontanicznie
popierali Orkiestrę.
Ten konflikt jest niepotrzebny i szkodliwy.

Sobiepan

Obserwuj wątek
    • enancjo Re: Woodstock zagraża WOŚP 29.12.05, 09:49
      .. no to ciekawa batalia przed kolejnym WOŚP .. widac ze
      kogos to boli, ale tych drugich moze zabolec jeszcze bardziej
      jak bedzie proces w USA .. za pomowienia .. to w wyniku
      uzyskanych odszkodowan byc moze WOSP przejmie te TV .. przemianuje ...
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3087526.html
      .. swoja droga to WOSP .. powinno zafundowac sobie tez radio
      i TV i wowczas .. beda mogli sie odpowiednio bronic ..
      bo jak widac .. nikogo nie obchodzi co robi WOŚP, oprócz
      tego ze deprawuje ..
      .. ja popieram od zawsze WOŚP .. bo przynajmniej wiem na co
      te pieniazki ida ... a nie ida na pomniki i kolejne maszynki
      do zbierania kasy !!!
      Enancjo
      .. JO .. tak trzymaj i SIE MA ...
      • Gość: marian paździoch Re: Woodstock zagraża WOŚP IP: *.chello.pl 29.12.05, 14:23
        kiedyś go lubiłem, teraz jakby mniej.
        orkiestra będzie grała, a tu przychodnie zamknięte, kostnice otwarte.
        popiepszone to wszystko.
        sąd we Wrocławiu sądzi,że film emitowany przez tv Trwam zagraża moralności.
        to znaczy chyba, że sam Woodstock nie, jedno piwo tam wypili,mówił Owsiak
        żeby to pojąć, trzeba się upić, bo po trzeźwemu nie da rady.

mp
      • Gość: Gregor Re: Woodstock zagraża WOŚP IP: *.utp.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.05, 14:24
        Ja nie mam nic przeciwko Owsiakowi, nie jestem fanem Rydzyka, ale widziałem ten
        film i czy pokazywał on jakąś nieprawdę ? Pokazywał pijane i naćpane dzieciaki
        bo w rzeczywistości większość znajdującej się tam młodzieży tak się wspomaga.
        Oczywiście trudno za to winić Owsiaka, bo precież nie zmusza dzieci do picia i
        palenia, ale chyba nie chce on wmówić społeczeństwu, że na jego festiwalu
        rockowym nie ma takich zachowań ?
        Najlepszą odpowiedzią Owsiaka byłoby gdyby powiedział, że owszem piją tam i
        zapewne ćpają bo niestety jest to część składowa tego typu przedsięwzięć na
        całym świecie i on próbuje z tym walczyć ale to jest jak walka z wiatrakami.
        Problem był zawsze i w całości się go nie zlikwiduje podobnie jak prostytucji.
        Ale Owsiak tym wojowaniem szabelką pokazuje, że jest takim samym błaznem jak i
        Rydzyk, kretyn kontra kretyn, nie będę kibicował żadnemu z nich co najwyżej
        popatrzę z politowaniem.
        • exman Re: Woodstock zagraża WOŚP 29.12.05, 14:43
          Niestety, alkoholizm i narkomania są nierozerwalnie, organicznie połączone w
          rock'n'rollem. Kwesta tylko jak mocno reagować na takie scenki powinien np.
          pokojowy patrol...a chyba powinien mocniej, a nie tylko tych podduszonych lub
          potłuczonych. Nie wróżę Owsiakowi rychłego znalezienia panaceum na takie
          zachowania w tłumie. Większość ludzi jedzie tam jednak nie na koncert a właśnie
          na imprezę i odreragowanie szarej beznadziei !
        • northstar Re: Woodstock zagraża WOŚP 29.12.05, 15:27
          Przeciez w takim wilekim tlumie zawsze beda czarne owce. Piwo jest tanie, wiec
          dzieciaki kupuja ile wlezie i na efekty nie ttrzeba dlugo czekac.
          Przeciez Owsiak jest chyba swiadomy tego, ze na organizowanej przez niego
          imprezie jest alkohol, nie powinien udawac zdziwienia, bo sie osmieszy.
          • enancjo Re: Woodstock zagraża WOŚP 29.12.05, 16:20
            .. watpie by JO tym zjawiskom zaprzeczal, ale bylyby
            samobojca gdyby mowial ze tam sa
            .. natomiast ukazywanie calej imprezy w negatywnym
            swietle jako imprezy ktora sluzy tylko takim a nie
            innym rzeczom .. w tym deprawuje dzieci jest naruszeniem
            czyjegos prawa .. i ta/te osoby maja prawo sie bronic ...
            i zadac sprostowania i/lub nawet odszkodowania..
            .. dodatkowo gdy tak impreza jest tendencyjnie pokazywana
            w takim swietle w TV o okreslonej wrazliwosci .. to
            widac ze ktos koniecznie chce by taka wlasnie byla
            w swiadomosci wielu ludzi ...
            .. takie dzialanie to zwalcznie pomyslu, a nie pomoc by
            sie rozwijal i byl fajna impreza mlodych ludzi
            Enancjo
            • Gość: Gregor Re: Woodstock zagraża WOŚP IP: *.utp.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.05, 17:13
              Każdy ma prawo do własnego zdania, a Owsiak mógłby domagać się odszkodowania
              gdyby materiały były sfabrykowane, a nie są.
              • piotr33k2 Re: Woodstock zagraża WOŚP 29.12.05, 22:29
                chodzi o to że są i to zarzuca owsiak w tym pozwie ,owsiak robi coś dobrego coś
                konkretnie pożytecznego cos co w najmniejszym stopniu nie ociąża budzetu
                panstwa a co pomaga wszystkim niestety nie można tego powiedzieć o oszuście
                rydzyku.
                • Gość: Gregor Re: Woodstock zagraża WOŚP IP: *.utp.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.05, 22:34
                  Powiem Ci, że byłem raz na woodstocku i wątpię aby były sfabrykowane.
                  • piotr33k2 Re: Woodstock zagraża WOŚP 29.12.05, 22:38
                    ja też byłem i nie chodzi o to że takie rzeczy wogóle nie mają miejsca ale
                    mają tam takie samo miejsce jak na twojej ulicy czy dzielnicy ale przeciez w
                    związku z tym twoja ulica czy dzielnica nie jest miejscem wykletym przeklętym
                    itd.
                    • Gość: marian paździoch Re: Woodstock zagraża WOŚP IP: *.chello.pl 29.12.05, 22:56
                      porównanie z ulicą jest złe.
                      podobne rzeczy dzieją się, choć w nieporównywalnie mniejszej skali.
                      i tego ćpania i pijaństwa nikt nie oficjalnie nie organizuje. Woodstock jednak
                      jest organizowany przez człowieka o ogromnym kredycie zaufania.

pomijając to, to autorowi wątku chodzi, 'dlaczego Owsiak teraz rozpoczął tę
                      bitwę i to właśnie teraz?'
                      to z pewnością jest zwiastunem zmierzchu WOŚP. choć chciałbym sie mylić.

mp
                  • Gość: mamoniowa Re: Woodstock zagraża WOŚP IP: 62.69.202.* 29.12.05, 22:38
                    A widzieliscie ten film ?
                    • piotr33k2 Re: Woodstock zagraża WOŚP 29.12.05, 22:43
                      widziałem prostacka propagandowa manipulacja rodem i w stylu z głębokiego prl-u.
                      • Gość: marian paździoch Re: Woodstock zagraża WOŚP IP: *.chello.pl 29.12.05, 22:59
                        widziałem prostacka propagandowa manipulacja rodem i w stylu z głębokiego prl-u
                        > .
                        no, to Ty nie byłeś na Woodstocku
                      • Gość: mamoniowa Re: Woodstock zagraża WOŚP IP: 62.69.202.* 29.12.05, 23:17
                        po zawartych w tym jednym zdaniu emocjach, domyslam sie, ze film widziales.
                        • sobiepan1 Re: Woodstock zagraża WOŚP 30.12.05, 08:09
                          Cokolwiek by nie mówić, te incydenty mogą pomniejszyć zainteresowanie WOŚP, ze
                          szkodą dla jej samej.
                          Fenomen Orkiestry, polegał na spontaniczności grania w niej całej Polski,
                          także i Polonii rozsianej na wszystkich kontynentach.
                          J. Owsiak jest wspaniałym dyrygentem WOP, lecz marnym politykiem, co pokazuje
                          rozdmuchując tę zupełnie niepotrzebną awanturę.

Sobiepan

• northstar Re: Woodstock zagraża WOŚP 30.12.05, 08:23
                            Niestety dal sie sprowokowac.
                            • Gość: leon Re: Woodstock zagraża WOŚP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.05, 08:54
                              Stare i wyleniałe nozyce (reklama WOŚP jest debilna) odezwały się jak
                              przywaliła niezależna telewizja w stół. Mam nadzieje że czas telewizyjnej
                              świetej krowy owsiaka dobiega końca i skończy się reklama za nasze pieniądze!
                        • Gość: marian paździoch Re: Woodstock zagraża WOŚP IP: *.chello.pl 30.12.05, 10:00
                          po zawartych w tym jednym zdaniu emocjach, domyslam sie, ze film widziales.

całkiem przypadkowo byłem przez parę godzin na Woodstocku.z każdej godziny
                          mojego pobytu można by nakrecić sceny, które nie nadawały by sie do puszczania
                          przed 23,00.
                          ten film był zbyt krótki.
                          to Owsiakiem ktoś manipuluje.

mp
              • enancjo Re: Woodstock zagraża WOŚP 30.12.05, 09:40
                .. odpowiedni montaz nawet prawdy jest fabrykowaniem ..
                .. w zyciu kazdego czlowieka i na kazdej imprezie sa
                chwile smiesznie i zle .. a odpowiednio zmontowane
                daja okreslony obraz czlowieka lub np imprezy ..
                .. pamietacie film o Prezydencie Bushu .. i guzik dal
                oprocz napedzenia kasy .. kilku ludziom ...
                .. watpie tez by autorzy filmu z Woodstock pojechali
                tam by zrobic film o imprezie .. oni szukali obrazkow,
                ktore maja nadszarpnac zafuanie wobec czlowieka ktory
                kieruje cala impreza i tym samym wysadzic cala impreze
                lacznie z WOSP z siodla ..
                .. nie widzialem filmu .. ale wiem ze nawet prawda moze
                sluzyc klamstwu i ublizaniu oraz naruszaniu dobr osobistych
                ludzi, podwazac sens trwania takiej a nie innej imprezy...
                .. a komu na tym zalezy .. suma sumarum .. wszystkie
                strony robia to z bardzo niskich pobudek .. dla PIENIEDZY ..
                .. licze ze JO dojdzie prawdy i trzymam kciuki .. bo
                nasz Woodstock .. to takie Roskilde .. super impreza
                z muzyka ..
                Enancjo
                • Gość: Gregor Re: Woodstock zagraża WOŚP IP: *.utp.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.05, 11:10
                  Zgadzam się z tobą, że pokazano tylko te złe rzeczy w sposób tendencyjny, ale
                  biorąc pod uwagę fakt, że w telewizji publicznej pokazywali te dobre, pozytywne
                  aspekty pewna równowaga została zachowana.
                  • albert_c Re: Woodstock zagraża WOŚP 30.12.05, 11:48
                    Marianie napisales ze byles na PW - prosze podaj mi kiedy byles, moze sie
                    spotkalismy, a moze bohaterem jednej z tych scen, ktore nie andaja sie do tivi
                    przed 23, bylem ja!

Przy okazji prosze podaj mi kto wtedy koncertowal na tym Przystanku, wal
                    smialo. Podaj mi tez swoja opinie nt tychze koncertow, czy Ci sie podobaly, czy
                    byly profesjonalnie zrealizowane itp? Bardzo jestem ciekaw co sadzisz o stronie
                    muzycznej tego przedsiewziecia.

Nastepnie mam do Ciebie taka uwage i zapyatnie zarazem: czy sadzisz ze gdyby
                    nie bylo Przystanku to ci ludzie, ktorych przedstawia ten film nie piliby
                    alkoholu? nie cpali by?
                    sesn pytania dotyczy tego, co wg Ciebie a takze innych oponentow PW jest
                    motorem napedowym zachowan roznych nieakcptowalnych przez Was, tych mlodych
                    ludzi?
                    Czy tym napedem jest JO?
                    A jezeli nie jest to dlaczego tivi Trwam wymierza taka artylerie w JO?

Mam nadzieje ze podniesiesz rzucona przeze mnie rekawice i odpowiesz mi na moje
                    pytania.

A moje subiektywne uwagi sa takie, ze bardzo, ale to bardzo trudno w polsce o
                    tak profesjonalnie przygotowana impreze jaka jest Przystanek Woodstock.
                    Jeszcze sie nie zdazylo (a bywam na PW praktycznie kazdego roku), zebym sie
                    czul zagrozony czy cos takiego. Wrecz przeciwnie, zawsze ale to zawsze czuje
                    sie bezpiecznie i zawsze mam okazje wysluchac bardzo dobrych koncertow
                    zrealizowanych w fantastycznej oprawie via na ostatnim PW koncert Lao Che,
                    kiedy to chlopaki w deszczu o 2 nad ranem grali dla co najmniej stutysiecznej
                    publicznosci piosenki z Powstania Warszawskiego. Kto tego nie przezyl, tej
                    zaje****** podnioslej atmosfery, ten niech zamknie dziobek zanim bedzie
                    pisoczyl na zdemoralizowanie ludzi przez JO i PW.
                    • Gość: marian paździoch Re: Woodstock zagraża WOŚP IP: *.chello.pl 30.12.05, 13:23
                      albercie.
                      parę godzin spędzonych na tym spędzie, to małe prawdopodobieństwo spotkania
                      znajomych osób.
                      jednak młodzi ludzie których wiozłem, spotkali kilku swoich znajomych.

nie jestem fanem muzyki rockowej, więc pamiętam tylko,że mial wystepowac
                      szczeciński zespół Pogodno.
                      kto jeszcze koncertował, możesz sie dowiedzieć z netu, lub innych forumów-
                      fanów tego rodzaju muzyki.

sądzę,że niezależnie od rodzaju imprez masowych dla młodych czy też starszych,
                      zawsze leje sie wóda, piwo i ćpa się narkotyki. tak było, tak jest i tak pewnie
                      będzie
                      widziałem te zachowania także i tam. twierdzenie przez Owsiaka, że nic takiego
                      sie nie działo, jest nieprawdziwe, kłamliwe wręcz.

tv rydzyka po odpowiedniej reklamie, emitując ten film, na pewno liczyła na
                      potępienie uczestników i organizatorów Przystanku i w dużej mierze udało sie
                      jej.

nasuwa się w związku z tym pytanie.
                      dlaczego wówczas J.O nie zareagowal? dlaczego nie bronił swoich racji?
                      czekał? na co, po co ta agresja w odpowiedzi na agresję właśnie teraz?
                      po kiego grzyba ta manipulacja Owsiakiem.

mp

ps. mimo krótkigo pobytu, porobiłem masę zdjęć z tej imprezy, różnych sytuacji,
                      może odnalazł byś tam siebie? któż to może wiedzieć;)

• Gość: Gregor Re: Woodstock zagraża WOŚP IP: *.utp.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.05, 13:32
                        Panowie nie ma co się wczuwać w ten konflikt i stawać po którejś ze stron, gdyż
                        jest to starcie dwóch kretynów, więc szkoda waszej energii.
                        • piotr33k2 Re: Woodstock zagraża WOŚP-marian i albert 30.12.05, 19:22
                          marian wogóle nie czuje "bleusa" i o co w tym wszystkim chodzi
                          (przystanek ),tego że owsiak nie jest politykiem i niejest to impreza
                          polityczno-propagandowa ,nawet to że muzyka chociaż wazna wcale nie jest tam
                          najwazniejsza bo najwazniejsze jest tam przesłanie, własnie przeciw
                          narkotykom ,przeciw przemocy i przeciw nietoleracnji którą akurat marian
                          pażdzioch skutecznie głosi i prezentuje na forum ,trudno jest wiec dyskutowac
                          z osobami o takich poglądach, dla nich owsiak co by nie zrobił dobrego
                          konkretnie i realnie i co by nie głosił w imię miłosci do drugiego czlowieka
                          zawsze bedzie oceniany przez pryzmat marginesu zagubionej młodzieży która
                          oczywiście tez bywa na imprezach woodstockowych tak jak bywa wszędzie .
                          • Gość: marian paździoch Re: Woodstock zagraża WOŚP-marian i albert IP: *.chello.pl 30.12.05, 20:41
                            marian wogóle nie czuje "bleusa" i o co w tym wszystkim chodzi
                            > (przystanek ),
                            *
                            to mnie oświeć, pytam przecież.

tego że owsiak nie jest politykiem i niejest to impreza
                            > polityczno-propagandowa ,
                            **
                            napisałem przecież, że marnym politykiem jest

nawet to że muzyka chociaż wazna wcale nie jest tam
                            > najwazniejsza bo najwazniejsze jest tam przesłanie, własnie przeciw
                            > narkotykom ,przeciw przemocy i przeciw nietoleracnji którą akurat marian
                            > pażdzioch skutecznie głosi i prezentuje na forum ,
                            trudno jest wiec dyskutowac
                            > z osobami o takich poglądach,
                            sądziłem że muzyka na festiwalu muzyki rockowej, jest ważnym, jeśli nie
                            najważniejszym elementem tego masowego spotkania młodzieży. teraz wiem, jakże
                            sie myliłem, dowiedziałem sie od piotra33k2 o przesłaniu przciwko narkotykom,
                            jednocześnie sprzedając je odbiorcom, uczestnikom tego przesłania, przez
                            hadlarzy narkotyków.

dla nich owsiak co by nie zrobił dobrego
                            > konkretnie i realnie i co by nie głosił w imię miłosci do drugiego czlowieka
                            > zawsze bedzie oceniany przez pryzmat marginesu zagubionej młodzieży która
                            > oczywiście tez bywa na imprezach woodstockowych tak jak bywa wszędzie .
                            to nie ocena dotychczasowej pracy J.O.
                            to są uwagi na temat jego poczynań i wojnę z Rydzykiem. te jego teksty że treść
                            filmu była manipulacją i pokazywała nieprawde, same są tym, o co oskarża
                            rydzykowską telewizję.
                            przecież mógł powiedzieć prosto i bez pitolenia, że takie rzeczy zdarzyły się,
                            bo nie sposób przy takiej ilości uczestnikow tego uniknąć.
                            a tak sam wpadł w kałabanię a czort karty rozdaje.

pozdrawiam serdecznie!mp
                            • piotr33k2 Re: Woodstock zagraża WOŚP-marian i albert 30.12.05, 21:49
                              marian owsiak nie jest politykiem tak samo jak ty nie jesteś
                              lekarzem ,powiedziałem że muzyka jest wazna jako konieczny nosnik przesłania
                              ale nie najwaznejsza bo najwazniejsze jest przesłanie i dea ,owsiak narkotyków
                              nie sprzedaje tylko z nimi walczy bardziej i skuteczniej niz ktokolwiek inny w
                              podobnej formie ,przystanek wziąwszy pod uwage jego skale jest jedną z
                              najbardziej jeżeli nie najbardziej dobrze zorganizowana i bezpieczną impreza
                              masową tego typu na swiecie a oszolomstwo przedstawia go jako siedlisko zła i
                              demoralizacji i o to chodzi marian o to chodzi .
                              • Gość: marian paździoch Re: Woodstock zagraża WOŚP-marian i albert IP: 87.207.49.* 30.12.05, 22:48
                                zgadzam się z Tobą w całej rozciągłości Twojego postu.
                                tylko
                                chodziło i w dalszym ciągu chodzi mi o to, że zamiast grożenia sądem tego
                                oszołoma , jak go nazywasz, powiedział by prosto i wyraźnie.
                                'nie jestem w stanie zapanować i kontrolować nad handlem narkotykami, piciem
                                alkoholu itd itd.'
                                było by wszystko o.k.
                                J.O. mówiąc publicznie, że w jednym tylko przypadku widział młodego człowieka z
                                puszką piwa a narkotyków nie było, nie jest wiarygodne. wyraźnie widać. kręci.
                                a po co?
                                chciałbym nadal cenić Jerzego Owsiaka, ale czy to jeszcze ten Owsiak?

pozdrawiam serdecznie! mp
                                • piotr33k2 Re: Woodstock zagraża WOŚP-marian i albert 30.12.05, 22:53
                                  kto kreci to kreci napewno nie owsiak ,taki był film a jego prawo dochodzic
                                  swoich praw w sądzie z pozwu cywilnego i o co chodzi ?sąd rozstrzygnie.
                                  • Gość: marian paździoch Re: Woodstock zagraża WOŚP-marian i albert IP: 87.207.49.* 30.12.05, 23:29
                                    to się chyba nie dogadamy w tej kwestii.

zbliża się ostatni dzień starego roku. był to dla mnie bardzo niedobry rok.
                                    dwa pogrzeby bliskich mi osób wystarczy i nie chciałbym zakończyć go kłótnią
                                    przypieczętując w ten sposób jego smutne zakończenie.

mam nadzieję, że przyszły będzie lepszy, dla mnie, dla Ciebie i wszystkich
                                    którzy zadali sobie trud czytania moich mało składnych wypowiedzi.

Wszystkiego Najlepszego w Nowym Roku 2006
                                    oraz
                                    miłych, sympatycznych wymiany myśli na forum Gazety Wyborczej
                                    a także spotkania w realu, Tobie Piotrze, Wszystkim Forumowiczom, oraz
                                    nieukrywam sobie
                                    szczerze życzę

marian pażdzioch
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka