Dodaj do ulubionych

Niesamowite! Deć to mały Stalinek

27.01.06, 13:36
media.wp.pl/kat,37976,wid,8164115,wiadomosc.html?P%5Bpage%5D=1
Obserwuj wątek
    • Gość: ktostam Re: Niesamowite! Deć to mały Stalinek IP: *.ha.tuniv.szczecin.pl 27.01.06, 20:11
      Złośliwy komuchu, jesteś już tak zepsuty, że nie jesteś w stanie pojąć tego, o
      czym mówi p. Kaczyński. Ma 100% rację i oby udało mu się zrealizować swoje plany
      - dla lepszej Polski.
      • dyrgosia Re: Niesamowite! Deć to mały Stalinek 27.01.06, 20:55
        nie jesteś w stanie pojąć tego, o
        czym mówi p. Kaczyński. Ma 100% rację i oby udało mu się zrealizować swoje plany
        - dla lepszej Polski.
        jeszcze są tacy fanatycy ?
        zawsze mnie zastanawiał fenomen wyznawców...
        • Gość: sven goska nie kasaj.... IP: *.cm-upc.chello.se 27.01.06, 21:06
          sa poprostu ludzie, ktorym wazne jest dobro naszej ojczyzny.a ty sie dalej
          zastanawiaj nad tym swoim fenomenem "wyznawcow".zastanow sie wlasciwie na temat
          swojego "wyznania".
          • Gość: Walerian Popławski Re: goska nie kasaj.... IP: *.iscnet.pl 27.01.06, 21:10
            > sa poprostu ludzie, ktorym wazne jest dobro naszej ojczyzny.

że niby kaczki dwie?!?!?!?!?!
            w skrócie TKM nigdzie nie ma miejsca na ojczyznę.
            • Gość: sven walus..... IP: *.cm-upc.chello.se 27.01.06, 21:33
              te swoje pisanie chcialbys nazwac " konstruktywna krytyka"? cos nie tak
              powiedzial kaczynski?cos przeciwko nam polaka? cos przeciwko naszej ojczyznie?
              cos za co trzeba by opluc chlopa?wolales sluchac kwasa ,czy kanclerza milera ?
              to dopiero byla para , co ? oj ile dobrego oni dla kraju uczynili.dlugo jeszcze
              beda kaczuszki sprzatac i wcale nie jestem pewien ,ze im sie to uda.zwlaszcza
              majac takich szczeze sprawie oddanych patriotow jak tusk i ten gosciu obok
              niego w czarnym kapeluszu.pisz , pisz walus i ty "niewiadomo" przy dzielnym
              wtorze "gosi" i innych "kurde".pomagajcie , pomagajcie....
              • Gość: Walerian Popławski Re: walus..... IP: *.iscnet.pl 28.01.06, 10:19
                Ja kwacha i millera nie bronię jeśli jeszcze nie zauważyłeś - ale to jest typowe
                dla zwolenników kaczolandu - każdy kto ich krytykuje mnusi być miłośnikiem
                starych pierników.

Czy kaczyński powiedział coś przeciwko polakom, coś przeciwko ojczyźnie? Pewnie
                nie - bo nawet jego zacietrzewiony umysł ma jeszcze troszkę instynku
                samozachowawczego - i sam nie będzie szubienicy sobie stawiał.

Twoim problemem jest to, że bezgranicznie wierzysz w to co mówią kaczki - a nie
                jesteś zdolny do analizy ich poczynań. A działania ich, w mojej skromnej ocenie,
                są zgoła odmenne od tego co mówią. Mówią o IV RP, a realizaują TKM - i to w
                najgorszym wydaniu - chcą 100 % władzy (tak jakby zdobyli 100% głosów w wyborach).

Rozumiem, że z oddali punkt widzenia jest troszkę odmienny - ale nie ty będziesz
                decydował co dla nas najlepsze i kto najlepiej posprząta. Na szczęście.

Najsztub pyta J. Kaczyńskiego:
                ...jeżeli pan ma takie poglądy, to wydawca takiego np. "Bravo Girl" może czuć
                się zagrożony?
                J. Kaczyński: No i dobrze.

Dziś "Bravo Girl" a jutro...?
          • dyrgosia Re: goska nie kasaj.... 27.01.06, 21:29
            a ty sie dalej
            > zastanawiaj nad tym swoim fenomenem "wyznawcow".

Po to Bóg dał człowiekowi rozum , aby się zastanawiał i nie brał wszystkiego
            bezkrytycznie, niestety nie wszystkim dał po równo...
            • Gość: sven dal kazdemu .... IP: *.cm-upc.chello.se 27.01.06, 21:37
              po rowno , ale pozniej nie kazdy nauczyl sie samodzielnie z niego kozystac
              (chodzi o ten rozum , co to Pan dal kazdemu)
            • Gość: e.beata Re: goska nie kasaj.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.06, 21:47
              Gosiu nie przekonuj przekonanego ;-)))
              Są jeszcze tacy co wierzą w Kaczyńskich, są jeszcze tacy co wierzą w Jurczyka.
              • Gość: sven Re: goska nie kasaj.... IP: *.cm-upc.chello.se 27.01.06, 22:16
                tak,tak wlasnie sa tacy co w nich wierza . jak pokazaly wybory jest ich nawet
                wiekszosc. a ta miejszos sie z tym nie moze do dzis pogodzic.
                tusk,rokita,komorowski zaj...sta reprezentacja..........bufonow.
                • Gość: Svensson Re: goska nie kasaj.... IP: 84.216.33.* 28.01.06, 21:27
                  Ty maz dobrze i na odleglosc mozna tych zgnojowatych blizniakow popierac
    • krolewiecki Re: Niesamowite! Deć to mały Stalinek 27.01.06, 21:12
      A kto to jest ten Deć? Nie znam. :)
      • ja_aska sven 27.01.06, 21:46
        jak rozumiem wracasz na stałe?
        • Gość: sven Re: sven IP: *.cm-upc.chello.se 27.01.06, 22:06
          ja jestem (na)wrocony ....na stale
          • ja_aska Re: sven 27.01.06, 22:10
            ale siedzisz na obczyźnie?
            • Gość: sven Re: sven IP: *.cm-upc.chello.se 27.01.06, 22:19
              nie, siedze w naszym wielkim europejskim domu, a moje serduszko bije zawsze dla
              mojego mniejszego domu ,jakim jest moja ojczyzna
              • ja_aska Re: sven 27.01.06, 22:27
                czyli siedzisz sobie "tam" i słodko z miną znawcy komentujesz tutejszą
                sytuację. cool.
                • Gość: sven Re: sven IP: *.cm-upc.chello.se 27.01.06, 23:09
                  nie jest istotne gdzie siedze.nie wiem czy moja mina jest mina
                  znawcy.interesuje sie, co sie w moim kraju dzieje i to jest normalne.nie bawie
                  sie w komentatora. wlaczylem sie do dyskusji, bo juz niektorzy przesadzaja z
                  tymi skokami na " kaczorki". a kaczorki to moi idole i takie skakanie dla samej
                  sztuki skakania uwazam za niesmaczne.trzeba bylo (jak juz tam siedzisz na
                  miejscu ),przekonac spoleczenstwo, zeby zaglosowalo na bufonkow typu rokita ,
                  albo tusk .skoro sie tak nie stalo , to dajcie w spokoju rzadzic kaczorka,
                  uszanujcie wole wiekszosci .spoko,kaczki na pewno nie chca zle.ale bojcie sie
                  aferzysci-komunisci!
                  • Gość: miesz(k)aniec Re: sven IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.06, 11:01
                    Polska rzadzi obecnie Pierwszy Sekretarz kc PIS
                    niby jest Premier
                    niby jest Prezydent
                    a wszystkie sznurki i tak pociaga Naczelana Kaczka RP

jak za komuny , rzec by sie chcialo
                  • ja_aska Re: sven 28.01.06, 12:11
                    łatwo sie wypowiadać skoro "nas" to nie dotyczy. ciesz się swoją wolnością i
                    pozwól, że będziemy okazywali niepokój co do zamiarów rządzących.
                    • Gość: sven Re: sven IP: *.cm-upc.chello.se 28.01.06, 19:06
                      moze i latwiej ,z odleglosci lepiej widac,a dystans wydaje mi sie, pozwala na
                      jasniejsza ocene sytuacji.nie odbieraj mi prawa do troski o moja ojczyzne.
                      pozwol jako i ja ci pozwalam.
                      • dyrgosia Re: sven 28.01.06, 19:11
                        z dystansu obraz się zaciera, proporcjonalnie do odległości...
                        • Gość: sven Re: sven IP: *.cm-upc.chello.se 28.01.06, 19:39
                          tylko..... krotkowidza
                      • Gość: Walerian Popławski Re: sven IP: *.iscnet.pl 28.01.06, 19:19
                        Gość portalu: sven napisał(a):
                        > moze i latwiej ,z odleglosci lepiej widac,a dystans wydaje mi sie, pozwala na
                        > jasniejsza ocene sytuacji.nie odbieraj mi prawa do troski o moja ojczyzne.
                        > pozwol jako i ja ci pozwalam.

I tu się różnisz w ocenie od swego góru - Prezydenta Kaczki, który twierdzi, że
                        ocena działań jego i jego brata z zagranicy nie może być prawidłowa i jest
                        obarczona wadą niewiedzy o sytuacji w Polsce. Tak się wypowiadał dwa dni temu -
                        w sprawie nieprzychylnych komentarzy w prasie zagranicznej.

Prawa do troski o twoją ojczynę nikt Ci nie odbiera, ale zarzucanie Tobie
                        niewiedzy o sytuacji w Polsce jest zgodne z dogmatem Prezydenta tej ojczyzny. I
                        właśnie to Tobie zarzucam :)

• Gość: sven Re: sven IP: *.cm-upc.chello.se 28.01.06, 19:43
                          mylisz sie,czytam gazete twojego goru(a on nie klamie,co?)i z tad miedzy innymi
                          czerpie wiedze na temat sytuacji w kraju
                          • Gość: Walerian Popławski Re: sven IP: *.iscnet.pl 28.01.06, 20:30
                            po pierwsze primo żaden tam mój góru...
                            po drugie primo Tobie radzę:
                            > poczytaj,rozne zrodla, nie poprzestawaj na
                            > zrodelkach jednej opcji.

a tak BTW - jakbyś swoje opinie opierał, choćby między innymi, na GW to byłbyś
                            dużo bardziej tolerancyjny.
                            • Gość: sven walus..... IP: *.cm-upc.chello.se 28.01.06, 21:02
                              twoja gazetke to ja tak miedzy innymi czytam.mam tez wiesci z innych zrodel.
                              a,tak wogole ,co ty z jakas tolerancja wyjezdzasz?
                              • Gość: Walerian Popławski Re: walus..... IP: *.iscnet.pl 28.01.06, 21:06
                                nie wyjeżdżam - ja tylko bronię tolerancji.
                                Tolerancji wobec gejów, lesbijek, SLD, żydów i... kto tam jeszcze przeszkadza
                                Kaczorom?

i po raz kolejny przypominam - to nie moja gazetka (niestety).
                                • Gość: sven Re: walus..... IP: *.cm-upc.chello.se 28.01.06, 21:18
                                  oj,to ja o tym nie czytalem .kaczory wiezia pedalow,albo zydom jakos krzywde
                                  robia? jesli to prawda co mowisz,to chyba ich nie bede lubil.a juz jak
                                  mowisz,ze lsd nie lubia,to juz jest straszne.przeciez te lsd tyle dobrego dla
                                  kraju uczynilo , jak mozna ich nie lubic?
                                  • Gość: Walerian Popławski Re: walus..... IP: *.iscnet.pl 28.01.06, 22:35
                                    dobra chłopcze - walę Twoim tonem:
                                    lsd o którym piszesz to chyba narkotyk jakiś. Może za dużo go uzywasz skoro masz
                                    takie halucynacje, że kaczory dla Ciebie mężami stanu są.
                      • ja_aska Re: sven 28.01.06, 20:30
                        alez nigdy ci niczego nie zabraniałam. ale mysle, że z tej odległosci
                        jest "bezpieczniej"
                        • Gość: sven Re: sven IP: *.cm-upc.chello.se 28.01.06, 20:58
                          jakze bys mogla(zabronic).a tak, by the way,wyczowam iz mienisz sie "lewica
                          postepowa",a oni byli zwolennikami UE (czyz nie?).ja mieszkam w jednym z krajow
                          unii i tylko tu sobie pracuje.mam natomiast staly i bardzo silny kontakt z
                          krajem.dlatego ,jak najbardziej jestem zainteresowany sytuacja w ojczyznie.ta
                          odleglos dla mojego "bezpieczenstwa "nic nie znaczy.ja zyje caly czas POLSKA.
                          • ja_aska Re: sven 28.01.06, 21:34
                            to jakoś do cenzurki zyjesz:) nie rozumiesz, ze my w sumie jesteśmy żywotniej
                            zainteresowani tutejszą sytuacją?
                            • Gość: sven Re: sven IP: *.cm-upc.chello.se 28.01.06, 21:39
                              nie rozumie i jeszcze nie rozumie kto to "my"
                              • dyrgosia Re: sven 28.01.06, 21:52

> nie rozumie i jeszcze nie rozumie kto to "my"

my to ci co tu jeszcze zostali...
                                • Gość: sven Re: sven IP: *.cm-upc.chello.se 28.01.06, 22:11
                                  tzn.klubik wzajemnej adoracji
                                  • Gość: Walerian Popławski Re: sven IP: *.iscnet.pl 28.01.06, 22:37
                                    > tzn.klubik wzajemnej adoracji

nie, to znaczy Ci, którzy zostali żeby coś zrobić, a nie zabrać d..e w troki i
                                    krzyczeć zza granicy jak mamy tu żyć i kogo popierać.
                                    • Gość: sven Re: sven IP: *.cm-upc.chello.se 28.01.06, 22:57
                                      a ktos krzyczy zza granicy ? mowi ci jak masz zyc? sam pewnie wiesz ,ze
                                      nalezy "cos zrobic" i pewnie robisz , co? najlepiej krytyka ci wychodzi,krytyka
                                      tych co wiekszosc wybrala.ale masz racje,ta wiekszosc to przeciez "ciemniaki"i
                                      ty jak juz zostales to musisz "cos zrobic",uswiadomic im blad.jak ty chlopie
                                      duzo robisz dla tej polski
                                      • Gość: Walerian Popławski Re: sven IP: *.iscnet.pl 28.01.06, 23:05
                                        1. śmiem twierdzić, że Ty tu bardziej pouczasz innych niż ja. A przecież jesteś
                                        tak daleko...

2. Oczywiście że krytykuję! tak jak krytykowałem "czerwonych" jak byli u władzy.
                                        Bo władza ma to do siebie, że trzeba jej patrzeć na ręce - inaczej staje po
                                        ciemnej stronie mocy.

3. Jaka większość? od kiedy 30% (i to z 30%) to jest większość?

4. Nikomu błędów nie mam zamiaru uświadamiać - kto ma rozum sam się połapie. Ale
                                        nie pozwolę, żeby ta "większość" (rzeczywiście czują się jakby byli większością)
                                        paplała głupoty i siała nieprawdę.

5. Kto zrobi więcej ocenią potomni. Na razie Tobie zostają listy z emigracji...
                                        • Gość: sven Re: sven IP: *.cm-upc.chello.se 28.01.06, 23:45
                                          wiesz walus, zapedziles sie troche.gdzie ty widziales zebym ja kogos pouczal?
                                          mowisz ,ze krytykowales i krytykujesz wladze.tzn.jestes jakis krytyk,czy jak?
                                          patrz wladzy na rece i krzycz,ale tylko wtedy jak robi cos zlego,nie krzycz bo
                                          to "modne"(to nie pouczenie,a rada).a co ty masz do pozwalania,jaki wplyw masz
                                          na kogos, kto wraza swoj wlasny poglad? nawet jesli tobie bedzie sie on wydawal
                                          niemadry,co?albo co ty mozesz wiedziec co mi "tylko pozostalo"?(listy z ...)
                                          • albert_c moja osobista opinia na temat tytuu watku jest 29.01.06, 13:53
                                            taka, ze oceniam go jako nie na miejscu i mocno zenujacy.

Mysle ze XYZet bedzie wiedzial o co mi chodzi.

Jak nie bardzo chetnie wyjasnie...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka