xyz-xyz 27.01.06, 13:36 media.wp.pl/kat,37976,wid,8164115,wiadomosc.html?P%5Bpage%5D=1 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ktostam Re: Niesamowite! Deć to mały Stalinek IP: *.ha.tuniv.szczecin.pl 27.01.06, 20:11 Złośliwy komuchu, jesteś już tak zepsuty, że nie jesteś w stanie pojąć tego, o czym mówi p. Kaczyński. Ma 100% rację i oby udało mu się zrealizować swoje plany - dla lepszej Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
dyrgosia Re: Niesamowite! Deć to mały Stalinek 27.01.06, 20:55 nie jesteś w stanie pojąć tego, o czym mówi p. Kaczyński. Ma 100% rację i oby udało mu się zrealizować swoje plany - dla lepszej Polski. jeszcze są tacy fanatycy ? zawsze mnie zastanawiał fenomen wyznawców... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sven goska nie kasaj.... IP: *.cm-upc.chello.se 27.01.06, 21:06 sa poprostu ludzie, ktorym wazne jest dobro naszej ojczyzny.a ty sie dalej zastanawiaj nad tym swoim fenomenem "wyznawcow".zastanow sie wlasciwie na temat swojego "wyznania". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Walerian Popławski Re: goska nie kasaj.... IP: *.iscnet.pl 27.01.06, 21:10 > sa poprostu ludzie, ktorym wazne jest dobro naszej ojczyzny. że niby kaczki dwie?!?!?!?!?! w skrócie TKM nigdzie nie ma miejsca na ojczyznę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sven walus..... IP: *.cm-upc.chello.se 27.01.06, 21:33 te swoje pisanie chcialbys nazwac " konstruktywna krytyka"? cos nie tak powiedzial kaczynski?cos przeciwko nam polaka? cos przeciwko naszej ojczyznie? cos za co trzeba by opluc chlopa?wolales sluchac kwasa ,czy kanclerza milera ? to dopiero byla para , co ? oj ile dobrego oni dla kraju uczynili.dlugo jeszcze beda kaczuszki sprzatac i wcale nie jestem pewien ,ze im sie to uda.zwlaszcza majac takich szczeze sprawie oddanych patriotow jak tusk i ten gosciu obok niego w czarnym kapeluszu.pisz , pisz walus i ty "niewiadomo" przy dzielnym wtorze "gosi" i innych "kurde".pomagajcie , pomagajcie.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Walerian Popławski Re: walus..... IP: *.iscnet.pl 28.01.06, 10:19 Ja kwacha i millera nie bronię jeśli jeszcze nie zauważyłeś - ale to jest typowe dla zwolenników kaczolandu - każdy kto ich krytykuje mnusi być miłośnikiem starych pierników. Czy kaczyński powiedział coś przeciwko polakom, coś przeciwko ojczyźnie? Pewnie nie - bo nawet jego zacietrzewiony umysł ma jeszcze troszkę instynku samozachowawczego - i sam nie będzie szubienicy sobie stawiał. Twoim problemem jest to, że bezgranicznie wierzysz w to co mówią kaczki - a nie jesteś zdolny do analizy ich poczynań. A działania ich, w mojej skromnej ocenie, są zgoła odmenne od tego co mówią. Mówią o IV RP, a realizaują TKM - i to w najgorszym wydaniu - chcą 100 % władzy (tak jakby zdobyli 100% głosów w wyborach). Rozumiem, że z oddali punkt widzenia jest troszkę odmienny - ale nie ty będziesz decydował co dla nas najlepsze i kto najlepiej posprząta. Na szczęście. Najsztub pyta J. Kaczyńskiego: ...jeżeli pan ma takie poglądy, to wydawca takiego np. "Bravo Girl" może czuć się zagrożony? J. Kaczyński: No i dobrze. Dziś "Bravo Girl" a jutro...? Odpowiedz Link Zgłoś
dyrgosia Re: goska nie kasaj.... 27.01.06, 21:29 a ty sie dalej > zastanawiaj nad tym swoim fenomenem "wyznawcow". Po to Bóg dał człowiekowi rozum , aby się zastanawiał i nie brał wszystkiego bezkrytycznie, niestety nie wszystkim dał po równo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sven dal kazdemu .... IP: *.cm-upc.chello.se 27.01.06, 21:37 po rowno , ale pozniej nie kazdy nauczyl sie samodzielnie z niego kozystac (chodzi o ten rozum , co to Pan dal kazdemu) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e.beata Re: goska nie kasaj.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.06, 21:47 Gosiu nie przekonuj przekonanego ;-))) Są jeszcze tacy co wierzą w Kaczyńskich, są jeszcze tacy co wierzą w Jurczyka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sven Re: goska nie kasaj.... IP: *.cm-upc.chello.se 27.01.06, 22:16 tak,tak wlasnie sa tacy co w nich wierza . jak pokazaly wybory jest ich nawet wiekszosc. a ta miejszos sie z tym nie moze do dzis pogodzic. tusk,rokita,komorowski zaj...sta reprezentacja..........bufonow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Svensson Re: goska nie kasaj.... IP: 84.216.33.* 28.01.06, 21:27 Ty maz dobrze i na odleglosc mozna tych zgnojowatych blizniakow popierac Odpowiedz Link Zgłoś
krolewiecki Re: Niesamowite! Deć to mały Stalinek 27.01.06, 21:12 A kto to jest ten Deć? Nie znam. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sven Re: sven IP: *.cm-upc.chello.se 27.01.06, 22:06 ja jestem (na)wrocony ....na stale Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sven Re: sven IP: *.cm-upc.chello.se 27.01.06, 22:19 nie, siedze w naszym wielkim europejskim domu, a moje serduszko bije zawsze dla mojego mniejszego domu ,jakim jest moja ojczyzna Odpowiedz Link Zgłoś
ja_aska Re: sven 27.01.06, 22:27 czyli siedzisz sobie "tam" i słodko z miną znawcy komentujesz tutejszą sytuację. cool. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sven Re: sven IP: *.cm-upc.chello.se 27.01.06, 23:09 nie jest istotne gdzie siedze.nie wiem czy moja mina jest mina znawcy.interesuje sie, co sie w moim kraju dzieje i to jest normalne.nie bawie sie w komentatora. wlaczylem sie do dyskusji, bo juz niektorzy przesadzaja z tymi skokami na " kaczorki". a kaczorki to moi idole i takie skakanie dla samej sztuki skakania uwazam za niesmaczne.trzeba bylo (jak juz tam siedzisz na miejscu ),przekonac spoleczenstwo, zeby zaglosowalo na bufonkow typu rokita , albo tusk .skoro sie tak nie stalo , to dajcie w spokoju rzadzic kaczorka, uszanujcie wole wiekszosci .spoko,kaczki na pewno nie chca zle.ale bojcie sie aferzysci-komunisci! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miesz(k)aniec Re: sven IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.06, 11:01 Polska rzadzi obecnie Pierwszy Sekretarz kc PIS niby jest Premier niby jest Prezydent a wszystkie sznurki i tak pociaga Naczelana Kaczka RP jak za komuny , rzec by sie chcialo Odpowiedz Link Zgłoś
ja_aska Re: sven 28.01.06, 12:11 łatwo sie wypowiadać skoro "nas" to nie dotyczy. ciesz się swoją wolnością i pozwól, że będziemy okazywali niepokój co do zamiarów rządzących. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sven Re: sven IP: *.cm-upc.chello.se 28.01.06, 19:06 moze i latwiej ,z odleglosci lepiej widac,a dystans wydaje mi sie, pozwala na jasniejsza ocene sytuacji.nie odbieraj mi prawa do troski o moja ojczyzne. pozwol jako i ja ci pozwalam. Odpowiedz Link Zgłoś
dyrgosia Re: sven 28.01.06, 19:11 z dystansu obraz się zaciera, proporcjonalnie do odległości... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sven Re: sven IP: *.cm-upc.chello.se 28.01.06, 19:39 tylko..... krotkowidza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Walerian Popławski Re: sven IP: *.iscnet.pl 28.01.06, 19:19 Gość portalu: sven napisał(a): > moze i latwiej ,z odleglosci lepiej widac,a dystans wydaje mi sie, pozwala na > jasniejsza ocene sytuacji.nie odbieraj mi prawa do troski o moja ojczyzne. > pozwol jako i ja ci pozwalam. I tu się różnisz w ocenie od swego góru - Prezydenta Kaczki, który twierdzi, że ocena działań jego i jego brata z zagranicy nie może być prawidłowa i jest obarczona wadą niewiedzy o sytuacji w Polsce. Tak się wypowiadał dwa dni temu - w sprawie nieprzychylnych komentarzy w prasie zagranicznej. Prawa do troski o twoją ojczynę nikt Ci nie odbiera, ale zarzucanie Tobie niewiedzy o sytuacji w Polsce jest zgodne z dogmatem Prezydenta tej ojczyzny. I właśnie to Tobie zarzucam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sven Re: sven IP: *.cm-upc.chello.se 28.01.06, 19:43 mylisz sie,czytam gazete twojego goru(a on nie klamie,co?)i z tad miedzy innymi czerpie wiedze na temat sytuacji w kraju Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Walerian Popławski Re: sven IP: *.iscnet.pl 28.01.06, 20:30 po pierwsze primo żaden tam mój góru... po drugie primo Tobie radzę: > poczytaj,rozne zrodla, nie poprzestawaj na > zrodelkach jednej opcji. a tak BTW - jakbyś swoje opinie opierał, choćby między innymi, na GW to byłbyś dużo bardziej tolerancyjny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sven walus..... IP: *.cm-upc.chello.se 28.01.06, 21:02 twoja gazetke to ja tak miedzy innymi czytam.mam tez wiesci z innych zrodel. a,tak wogole ,co ty z jakas tolerancja wyjezdzasz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Walerian Popławski Re: walus..... IP: *.iscnet.pl 28.01.06, 21:06 nie wyjeżdżam - ja tylko bronię tolerancji. Tolerancji wobec gejów, lesbijek, SLD, żydów i... kto tam jeszcze przeszkadza Kaczorom? i po raz kolejny przypominam - to nie moja gazetka (niestety). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sven Re: walus..... IP: *.cm-upc.chello.se 28.01.06, 21:18 oj,to ja o tym nie czytalem .kaczory wiezia pedalow,albo zydom jakos krzywde robia? jesli to prawda co mowisz,to chyba ich nie bede lubil.a juz jak mowisz,ze lsd nie lubia,to juz jest straszne.przeciez te lsd tyle dobrego dla kraju uczynilo , jak mozna ich nie lubic? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Walerian Popławski Re: walus..... IP: *.iscnet.pl 28.01.06, 22:35 dobra chłopcze - walę Twoim tonem: lsd o którym piszesz to chyba narkotyk jakiś. Może za dużo go uzywasz skoro masz takie halucynacje, że kaczory dla Ciebie mężami stanu są. Odpowiedz Link Zgłoś
ja_aska Re: sven 28.01.06, 20:30 alez nigdy ci niczego nie zabraniałam. ale mysle, że z tej odległosci jest "bezpieczniej" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sven Re: sven IP: *.cm-upc.chello.se 28.01.06, 20:58 jakze bys mogla(zabronic).a tak, by the way,wyczowam iz mienisz sie "lewica postepowa",a oni byli zwolennikami UE (czyz nie?).ja mieszkam w jednym z krajow unii i tylko tu sobie pracuje.mam natomiast staly i bardzo silny kontakt z krajem.dlatego ,jak najbardziej jestem zainteresowany sytuacja w ojczyznie.ta odleglos dla mojego "bezpieczenstwa "nic nie znaczy.ja zyje caly czas POLSKA. Odpowiedz Link Zgłoś
ja_aska Re: sven 28.01.06, 21:34 to jakoś do cenzurki zyjesz:) nie rozumiesz, ze my w sumie jesteśmy żywotniej zainteresowani tutejszą sytuacją? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sven Re: sven IP: *.cm-upc.chello.se 28.01.06, 21:39 nie rozumie i jeszcze nie rozumie kto to "my" Odpowiedz Link Zgłoś
dyrgosia Re: sven 28.01.06, 21:52 Gość portalu: sven napisał(a): > nie rozumie i jeszcze nie rozumie kto to "my" my to ci co tu jeszcze zostali... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sven Re: sven IP: *.cm-upc.chello.se 28.01.06, 22:11 tzn.klubik wzajemnej adoracji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Walerian Popławski Re: sven IP: *.iscnet.pl 28.01.06, 22:37 Gość portalu: sven napisał(a): > tzn.klubik wzajemnej adoracji nie, to znaczy Ci, którzy zostali żeby coś zrobić, a nie zabrać d..e w troki i krzyczeć zza granicy jak mamy tu żyć i kogo popierać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sven Re: sven IP: *.cm-upc.chello.se 28.01.06, 22:57 a ktos krzyczy zza granicy ? mowi ci jak masz zyc? sam pewnie wiesz ,ze nalezy "cos zrobic" i pewnie robisz , co? najlepiej krytyka ci wychodzi,krytyka tych co wiekszosc wybrala.ale masz racje,ta wiekszosc to przeciez "ciemniaki"i ty jak juz zostales to musisz "cos zrobic",uswiadomic im blad.jak ty chlopie duzo robisz dla tej polski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Walerian Popławski Re: sven IP: *.iscnet.pl 28.01.06, 23:05 1. śmiem twierdzić, że Ty tu bardziej pouczasz innych niż ja. A przecież jesteś tak daleko... 2. Oczywiście że krytykuję! tak jak krytykowałem "czerwonych" jak byli u władzy. Bo władza ma to do siebie, że trzeba jej patrzeć na ręce - inaczej staje po ciemnej stronie mocy. 3. Jaka większość? od kiedy 30% (i to z 30%) to jest większość? 4. Nikomu błędów nie mam zamiaru uświadamiać - kto ma rozum sam się połapie. Ale nie pozwolę, żeby ta "większość" (rzeczywiście czują się jakby byli większością) paplała głupoty i siała nieprawdę. 5. Kto zrobi więcej ocenią potomni. Na razie Tobie zostają listy z emigracji... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sven Re: sven IP: *.cm-upc.chello.se 28.01.06, 23:45 wiesz walus, zapedziles sie troche.gdzie ty widziales zebym ja kogos pouczal? mowisz ,ze krytykowales i krytykujesz wladze.tzn.jestes jakis krytyk,czy jak? patrz wladzy na rece i krzycz,ale tylko wtedy jak robi cos zlego,nie krzycz bo to "modne"(to nie pouczenie,a rada).a co ty masz do pozwalania,jaki wplyw masz na kogos, kto wraza swoj wlasny poglad? nawet jesli tobie bedzie sie on wydawal niemadry,co?albo co ty mozesz wiedziec co mi "tylko pozostalo"?(listy z ...) Odpowiedz Link Zgłoś
albert_c moja osobista opinia na temat tytuu watku jest 29.01.06, 13:53 taka, ze oceniam go jako nie na miejscu i mocno zenujacy. Mysle ze XYZet bedzie wiedzial o co mi chodzi. Jak nie bardzo chetnie wyjasnie... Odpowiedz Link Zgłoś