Gość: kanibalistyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.06, 19:36 zalosny koles... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: VVV Re: Adam Michnik w Książnicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.06, 20:39 Czemu zaraz żałosny ze zdjęcia widać że się trochę postarzał. Czy ktoś był na spotkaniu ? Jakie wrażenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: See Re: Adam Michnik w Książnicy IP: *.swn.vectranet.pl 02.02.06, 20:44 A co on tak dziwnie "chodzi", przewrocil sie? Poza tym chyle czola... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kris Jednak mam wrażenie,że to totalny bluźnierca!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.06, 22:26 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Jednak mam wrażenie,że to totalny bluźnierca! IP: *.bazapartner.pl 03.02.06, 09:25 MAsz dobre wrażenie. Podły totalny bluźnierca i prześmiewca. Jego uczniowie z GW popisują się codziennie. - patrz choćby dzisiejszy artykuł o doktorantce i promotorze, ktorego GW zniszczyła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lew Re: Adam Michnik w Książnicy IP: *.ipt.aol.com 03.02.06, 08:48 KAPUŚ KAPUŚ!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arek Re: Adam Michnik w Książnicy IP: *.szczecin.mm.pl 02.02.06, 21:26 wg mnie nie jest żałosny, a wręcz przeciwnie, szkoda że nie mogłem póść, mam nadzieję,że ktoś opisze spotkanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jans Re: Adam Michnik w Książnicy IP: *.asternet.pl 02.02.06, 21:32 jeśli żałosny to po co w ogóle wchodzisz na portal Wyborczej? No chyba, że to taki rodzaj ekshibicjonizmu z twojej strony - czytać Wyborczą, ponarzekać, że sie nie podoba... Mi też sie nie podoba Michnik - a zachowuje to dla siebie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s Re: Adam Michnik w Książnicy IP: *.bazapartner.pl 03.02.06, 09:26 Zachowuj tio dalej dla siebie - jesteś idealnym czytelnikiem GW.... Odpowiedz Link Zgłoś
felix_edmundowicz To Pan Adam nie pożegna ks.Twardowskiego ? 02.02.06, 21:33 taka szkoda. :( żegnamy wybitnego i jakże skromnego człowieka miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34862,3143506.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lokke Re: Adam Michnik w Książnicy IP: *.gprspla.plusgsm.pl 02.02.06, 22:28 Gość portalu: kanibalistyk napisał(a): > zalosny koles... Może rozwiń temet... żałosny intelektualnie(?), płytki w swoich przemyśleniach (?), żałośnie leniwie spędza swoje życie(?), żałośnie nieistotne dokonania? --------------------------------------------------------------------------- www.lasyszczecin.republika.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
the.bill1 Re: żAłOSNY , bo upodlony moralnie 02.02.06, 23:32 skompromitował się w oczach przyzwoitych ludzi, ale klaskało parę osób zaślepionych nie wiadomo czym, bo to wygadywał byłopo prostu kolejnym aktem spektaklu władzy, co widział każdy, który ma choć odrobinę wrażliwości moralnej i trochę wiedzy. ogólenie - michnik co innego mówi a co innego robi deklaruje, ze będzie walczył o prawo radia maryja do istnienie, choć go nie ceni a teraz zestawcie tą wypowiedx z publikacjami Wyborczej \to już jest nudne, aby ciąge to ludziom uprzytamniać zakochani i tak tego nie zobaczą, a normalni juz to wiedzą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lokke Re: żAłOSNY , bo upodlony moralnie IP: *.gprspla.plusgsm.pl 02.02.06, 23:52 Lipski, Słonimski, Krynicki, Kott, Kisielewski, Brandys, Giedroyc, Herbert, Konwicki, Miłosz - tych ludzi wspomina Michnik w swojej książce. prof. Kołakowski w swojej książce "Wsród znajomych" sprzed roku wspomina : Lipskiego, Kuronia, Słonimskiego, Kotarbińskiego, Strzeleckiego, Tischnera, Miłosza, Ossowską,oraz wszystkich twórców KORu itd, pisze też o Michniku. Myślę, że wszystkie te postaci (tak mało znaczące w najnowszej historii Polski) są podobnie skompromitowane moralnie dla ciebie, tak przyzwoity człowieku... Hmm... kto w takim razie stworzył wolną Polskę, kto tworzył ciągłość polskiej myśli politycznej i społecznej...... może był to za przeproszeniem Wrzodak? --------------------------------------------------------------------------- www.lasyszczecin.republika.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikt Re: żAłOSNY , bo upodlony moralnie IP: *.utp.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.06, 09:05 Gość portalu: lokke napisał(a): >Kto w takim razie stworzył wolną Polskę, kto tworzył ciągłość polskiej > myśli politycznej i społecznej? Dobre pytanie. Zamiast zachłystywać się tą "wolnością Polski", warto by zacząć określac kształt tej wolności - to znaczy: komu w dotychczasowej Polsce było więcej wolno? Natomiast ciągłość myśli Adama Michnika nawiązuje raczej do reformatorów socjalizmu niż do dorobku takich (nawiasem mówiąc - czasem bardzo odległych od siebie światopoglądowo) ludzi jak <Lipski, Słonimski, Krynicki, Kott, Kisielewski, Brandys, Giedroyc, Herbert, Konwicki, Miłosz< Wspominanie tych nazwisk w swojej książce nie czyni z Michnika myśliciela lepszej próby. Nie ujmując redaktorowi GW - akurat np. Giedroyć czy Herbert za życia wspominali Michnika niezbyt pochlebnie. Jak oceniliby go dziś, gdyby żyli? Odpowiedz Link Zgłoś
belunia10 Re: żAłOSNY , bo upodlony moralnie 07.02.06, 10:16 NIC DODAC NIC UJĄĆ- STRZAŁ W DZIESIATKĘ :)) Odpowiedz Link Zgłoś
belunia10 Re: żAłOSNY , bo upodlony moralnie 07.02.06, 09:44 żałosny to ty jesteś. O ile Michnik jest upadły moralnie, to ty nie wiesz co to jest moralnośc. Gdyby nie Michnik to nie miałbys mozliwości pisania tych bzdur o nim, bo nie byłoby wolności słowa . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jolika_5 Adam Michnik w Książnicy IP: *.internet.v.pl 02.02.06, 22:36 Niestety słowa Michnika "nie ma złych pytań sa tylko złe odpowiedzi" nie sprawdziły się w tym przypadku... Brawo za poczucie humoru, celne riposty i sensowne odpowiedzi dla pana redaktora. Oby więcej takich spotkań i takich gości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gregor Re: Adam Michnik w Książnicy IP: *.utp.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.06, 01:04 Robienie z Mihchnika niewiadomo jakiego bojownika o Polskę jest średniośmieszne, swoją działalnością przez ostatnie kilka lat udowodnił, że na Polsce raczej nie bardzo mu zależy, wyprzedzając pytanie miłośników Michnika o jaką działalność chodzi zapraszam do gruntownej analizy koneksji Michnika, jego ciemnych kontaktów itp. nie bez znaczenia również jest fakt, że Wyborcza z gazety opiniotwórczej stała się zwykłą gadzinówką reprezentującą określone grupy wpływów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? Re: a CREDO WYBORCZEJ TO "(skróty od redakcji)" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.06, 13:27 Czy to prawda, że pojawiło się angielskie "It was very michnik of him" (on bardzo michnikuje)? tzn chowa głowę w piasek, i jeszcze spod tego piasku wzniośle przemawia o zaletach swojej pozycji jako wychowawca ludzkości. Idealista to fantastyczny gość. To tylko zbieg okolicznoSci sprawia, że ... Odpowiedz Link Zgłoś
belunia10 Re: Adam Michnik w Książnicy 07.02.06, 10:05 Gregor! Nikt z Michnika nie robi bojownika o Polskę, bo on po prostu nim był!!!!!!! Ta prawde unały wielkie światowe autorytety, chcesz z nimi polemizować? Oj kochany niedouczony jestes z historii i to tej najnowszej... Odpowiedz Link Zgłoś
blackexit ja bylem 03.02.06, 07:17 sympatyczne spotkanie. publicznosc bardzo dopisala. tylko zimowski sie nie popisal. po pol godzinie wstepu i opowiadania banialukow zostal wyklaskany. ale chyba zrozumial ze to oklaski za madrosc i gledzil dalej.na poczatku wygladalo to jak spotkanie z zimowskim z maskotka michnikiem. potem pan adam oddal sie w rece tlumu w ktorym bylo jak zawsze sporo oszolomstwa ale dzielnie odpowiadal na pytania. i tyle. w miescie w ktorym nic sie nie dzieje jest to jakas atrakcja. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Galoty Re: ja bylem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.06, 07:24 Jurek Zimowski to doradca przewodniczącego Solidarności Mariana Jurczyka w roku 1981 jak również osoba związana z Janina Paradowską dziennikarką Polityki i gwiazdą publicystyki Tok Fm, obok red. Żakowskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: ja bylem IP: *.bazapartner.pl 03.02.06, 09:16 Zgoda. Było trochę oszołomów z Rodziny Gazety Wyborczej i parę zatroskanych o Polskę oób, jak choćby pan z NGS-u, który dopominał się o debatę publiczną na temat flagi narodowej. Michnik zdeklarował się publicznie (w sposób wyśmiewający interlokutora), że pruszy temat i porównał obchodzenie swięta flagi narodowej do świeta śmierci stalina, hitlera, i innych rocznic, sugerując, że sie nie zajmuje flagą, bo tych rocznic jest za duzo. Gratuluje Michnikowi wyczucia proporcji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Galoty Re: do a IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.06, 09:19 >Michnik zdeklarował się publicznie (w sposób wyśmiewający >interlokutora), W tym Adam jest mistrzem. Wysmiewanie ludzi o innych poglądach, wyżmiać, mniam mniam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bogdan Układ okrągłostołowy IP: 192.168.1.* / 213.17.192.* 03.02.06, 07:35 W tym środowisku niewiele przez lata się zmieniło. Króluje układ okrągłostołowy z jego gwiazdą Michnikiem na czele. Ludzie ci albo mają bielmo na oczach albo udają, że przez kilkanaście lat sprawy polskie idą w dobrym kierunku. Utwierdza ich w przekonaniu michnikowy organ "Gazetka bez napl...tka", która przekształcając się w plującą żółcią gadzinówkę przewodzi ma rynku medialnym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oburzona Re: Układ okrągłostołowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.06, 07:58 Twoja wypowiedz jest oburzająca, wstyd mi za to że tacy ludzie jeszcze w tym kraju istnieją, przełącz się na Telewizję Trwam tam jest twoje okno na świat BURAKU! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Układ okrągłostołowy IP: *.bazapartner.pl 03.02.06, 09:18 Dobry żart z tą TV Trwam.... :-)) No chyba, że ty nie żaretujesz i uważasz, że 3,5 godzinne wystapienia członków rządu w TV Trwam to jest w demokracji cos złego.... Odpowiedz Link Zgłoś
belunia10 Re: Układ okrągłostołowy 07.02.06, 10:08 No i jak tu z prymitywem dyskutować? Polecam radio Maryja odpowiednie forum dla ciebie!:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aśka Re: Adam Michnik w Książnicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.06, 09:27 A co Wy wszyscy, jemu przeciwni, zrobiliście dla Polski? Umniejszacie jego zasługi, wyśmiewacie go...a sami siedzicie na tyłkach i jedyne,co potraficie robić, to narzekać. Ale Wy zawsze krytykujecie. Tylko to Wam sprawia radość. Byłam na spotkaniu, nie pałam miłością do Michnika, ale spotkanie mi sie podobało. Było wiele durnych pytań, z którymi Michnik poradził sobie świetnie. I przede wszystkim ludzie...szacunek! Temu człowiekowi należy się nasz szacunek! Nie musicie go kochać, ale szanować powinniście. Jako ludzie żyjący w wolnej, demokratycznej Polce. Ja doceniam to,co mam i chylę czoła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gregor Re: Adam Michnik w Książnicy IP: *.utp.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.06, 09:43 Droga Asiu nie ekscytuj się tak, ja byłem już zdaje się na dwóch spotkaniach z Michnikiem i czytałem wiele, wiele jego wywiadów i praktycznie po każdym z nich nabierałem przekonania, że Michnik to rzeczywiście ideowiec i choć nie zgadzam się z jego poglądami to powinienem go jednak szanować, jest to niezwykle złudne gdyż jak to już ktoś wcześniej powiedział ten człowiek zupełnie co innego mówi i co innego robi, więc proszę wziąć na to poprawkę. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr33k2 Re: Adam Michnik w Książnicy 03.02.06, 21:25 adam michnik jest wielki! ,mało kto mu mo może dorównać intelektualnie ,żałośni i prymitywni oponenci którzy nie rozumieję nie kojarzą mylą fakty i pojęcia typu "the bill" i inne matoły które nie wiedzą wogóle w czym rzecz ani o co chodzi , dziękuję i do widzenia ,z idiotami na poziomie leppera czy innej "mandaryny" się nie dyskkutuje . Odpowiedz Link Zgłoś
belunia10 Re: Adam Michnik w Książnicy 07.02.06, 09:56 Zgadzam sie z Tobą, że Michnik jest wielki, bo takich którzy poświeciliby swoje życie dla wolności kraju trudno znależc, ale do krytyki to wszyscy a zwłaszcza ci co w życiu nic pożytecznego zrobili poza krytykowaniem i biadoleniem, ale tyudno od wołu wymagac wiecej niz wołowiny... Odpowiedz Link Zgłoś
belunia10 Re: Adam Michnik w Książnicy 07.02.06, 10:13 Zgadzam sie z Tobą, że Michnik jest wielki, bo takich którzy poświeciliby swoje życie dla wolności kraju trudno znależc, ale do krytyki to wszyscy a zwłaszcza ci co w życiu nic pożytecznego zrobili poza krytykowaniem i biadoleniem, ale tyudno od wołu wymagac wiecej niz wołowiny...(a tak na marginesie: Michnik jest tylko człowiekiem i zapewne ma wiele wad, ale nawet z nimi ma swoje zasługi dla kraju i to nie podlega dyskusji) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warto Adam Szechter (Michnik) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.06, 10:05 www.wprost.pl/ar/?O=86452. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Galoty Re: warto !!! Jestęs antysemitą lub moherem ? :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.06, 10:26 hey, Warto. Ty sobie uważaj. Gdyby, ma się rozumieć teoretycznie, pan Michnik będąc na spacerze rzucił w jakimś zamyśleniu papierek od cukierka nie do śmietnika ale na ulicę, a jakaś swołocz śmiała my zwrócić Mu uwagę, to byłby to albo radykalny antysemita albo tłuk-moher. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr33k2 Re tygodnik" wprost' zalożony przez byłego sb-ka 05.02.06, 12:45 który sam jest przykładem uwłaszczenia nomenklaturowego z którym tak teraz razem z pis-em nagle chce walczyć.śmiech na sali!. Odpowiedz Link Zgłoś
sauternes Re: Adam Michnik w Książnicy 06.02.06, 07:18 sa pewne osoby ktore nigdy dobrze sie nie zintegruja z POlakami i polskoscia. Michnik do takich osob nalezy. Wyzywabnie polskiego spolecznestwa od "rynsztoka" to jest slownictwo kolesia co posiedzial w pierdlu,i dzis juz nie pamieta za co i po co to bylo...Zalosne. Zrobil sie kumpel "honorowych" komunistow jaruzelskigo kiszczaka i innych slabo zintegrowanych z polskoscia i Polakami.Inna planeta.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Galoty Re: Adam Michnik w Książnicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.06, 07:21 Mimo wszytsko uważam, że jego obecność, myśl i twórczośc są bardzo potrzebne. Michnik nie jest taki idiotą jakimi są Ci, którzy jego osobę traktują jak arabowie Mahometa. Jak świętość. Michnik to mądry i niezbędny wręcz w kraju człowiek ale jego mudżahedini robią wiele zła jego osobie. On taki naprawdę nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
the.bill1 Re: Adam Michnik w Książnicy 06.02.06, 07:34 Wydaje Ci sie ze nie jest. Facet ma polityczną schizofrenię. Co innego mówi, a co innego robi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aSic takie małe resume IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.06, 23:54 forum.wprost.pl/ar/?O=304115&NZ=0 Odpowiedz Link Zgłoś