Dodaj do ulubionych

Adam Michnik w Książnicy

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.06, 19:36
zalosny koles...
Obserwuj wątek
    • Gość: VVV Re: Adam Michnik w Książnicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.06, 20:39
      Czemu zaraz żałosny ze zdjęcia widać że się trochę postarzał.
      Czy ktoś był na spotkaniu ? Jakie wrażenia.
      • Gość: See Re: Adam Michnik w Książnicy IP: *.swn.vectranet.pl 02.02.06, 20:44
        A co on tak dziwnie "chodzi", przewrocil sie? Poza tym chyle czola...
      • Gość: Kris Jednak mam wrażenie,że to totalny bluźnierca!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.06, 22:26
        • Gość: a Re: Jednak mam wrażenie,że to totalny bluźnierca! IP: *.bazapartner.pl 03.02.06, 09:25
          MAsz dobre wrażenie. Podły totalny bluźnierca i prześmiewca.
          Jego uczniowie z GW popisują się codziennie. - patrz choćby dzisiejszy artykuł o
          doktorantce i promotorze, ktorego GW zniszczyła.
      • Gość: Lew Re: Adam Michnik w Książnicy IP: *.ipt.aol.com 03.02.06, 08:48
        KAPUŚ KAPUŚ!!
    • Gość: arek Re: Adam Michnik w Książnicy IP: *.szczecin.mm.pl 02.02.06, 21:26
      wg mnie nie jest żałosny, a wręcz przeciwnie, szkoda że nie mogłem póść, mam
      nadzieję,że ktoś opisze spotkanie
    • Gość: Jans Re: Adam Michnik w Książnicy IP: *.asternet.pl 02.02.06, 21:32
      jeśli żałosny to po co w ogóle wchodzisz na portal Wyborczej? No chyba, że to
      taki rodzaj ekshibicjonizmu z twojej strony - czytać Wyborczą, ponarzekać, że
      sie nie podoba... Mi też sie nie podoba Michnik - a zachowuje to dla siebie
      • Gość: s Re: Adam Michnik w Książnicy IP: *.bazapartner.pl 03.02.06, 09:26
        Zachowuj tio dalej dla siebie - jesteś idealnym czytelnikiem GW....
    • felix_edmundowicz To Pan Adam nie pożegna ks.Twardowskiego ? 02.02.06, 21:33
      taka szkoda.
      :(

żegnamy wybitnego i jakże skromnego człowieka

miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34862,3143506.html
    • Gość: lokke Re: Adam Michnik w Książnicy IP: *.gprspla.plusgsm.pl 02.02.06, 22:28
      Gość portalu: kanibalistyk napisał(a):

> zalosny koles...

Może rozwiń temet... żałosny intelektualnie(?), płytki w swoich przemyśleniach
      (?), żałośnie leniwie spędza swoje życie(?), żałośnie nieistotne dokonania?

---------------------------------------------------------------------------
      www.lasyszczecin.republika.pl/
      • the.bill1 Re: żAłOSNY , bo upodlony moralnie 02.02.06, 23:32
        skompromitował się w oczach przyzwoitych ludzi, ale klaskało parę osób
        zaślepionych nie wiadomo czym, bo to wygadywał byłopo prostu kolejnym aktem
        spektaklu władzy, co widział każdy, który ma choć odrobinę wrażliwości moralnej
        i trochę wiedzy.
        ogólenie - michnik co innego mówi a co innego robi
        deklaruje, ze będzie walczył o prawo radia maryja do istnienie, choć go nie ceni
        a teraz zestawcie tą wypowiedx z publikacjami Wyborczej
        \to już jest nudne, aby ciąge to ludziom uprzytamniać zakochani i tak tego nie
        zobaczą, a normalni juz to wiedzą.
        • Gość: lokke Re: żAłOSNY , bo upodlony moralnie IP: *.gprspla.plusgsm.pl 02.02.06, 23:52
          Lipski, Słonimski, Krynicki, Kott, Kisielewski, Brandys, Giedroyc, Herbert,
          Konwicki, Miłosz - tych ludzi wspomina Michnik w swojej książce.
          prof. Kołakowski w swojej książce "Wsród znajomych" sprzed roku wspomina :
          Lipskiego, Kuronia, Słonimskiego, Kotarbińskiego, Strzeleckiego, Tischnera,
          Miłosza, Ossowską,oraz wszystkich twórców KORu itd, pisze też o Michniku.
          Myślę, że wszystkie te postaci (tak mało znaczące w najnowszej historii Polski)
          są podobnie skompromitowane moralnie dla ciebie, tak przyzwoity człowieku...
          Hmm... kto w takim razie stworzył wolną Polskę, kto tworzył ciągłość polskiej
          myśli politycznej i społecznej......
          może był to za przeproszeniem Wrzodak?

---------------------------------------------------------------------------
          www.lasyszczecin.republika.pl/
          • Gość: nikt Re: żAłOSNY , bo upodlony moralnie IP: *.utp.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.06, 09:05
            Gość portalu: lokke napisał(a):
            >Kto w takim razie stworzył wolną Polskę, kto tworzył ciągłość polskiej
            > myśli politycznej i społecznej?

Dobre pytanie. Zamiast zachłystywać się tą "wolnością Polski", warto by zacząć
            określac kształt tej wolności - to znaczy: komu w dotychczasowej Polsce było
            więcej wolno? Natomiast ciągłość myśli Adama Michnika nawiązuje raczej do
            reformatorów socjalizmu niż do dorobku takich (nawiasem mówiąc - czasem bardzo
            odległych od siebie światopoglądowo) ludzi jak <Lipski, Słonimski, Krynicki,
            Kott, Kisielewski, Brandys, Giedroyc, Herbert, Konwicki, Miłosz<

Wspominanie tych nazwisk w swojej książce nie czyni z Michnika myśliciela
            lepszej próby. Nie ujmując redaktorowi GW - akurat np. Giedroyć czy Herbert za
            życia wspominali Michnika niezbyt pochlebnie. Jak oceniliby go dziś, gdyby
            żyli?
          • belunia10 Re: żAłOSNY , bo upodlony moralnie 07.02.06, 10:16
            NIC DODAC NIC UJĄĆ- STRZAŁ W DZIESIATKĘ :))
        • belunia10 Re: żAłOSNY , bo upodlony moralnie 07.02.06, 09:44
          żałosny to ty jesteś. O ile Michnik jest upadły moralnie, to ty nie wiesz co to
          jest moralnośc. Gdyby nie Michnik to nie miałbys mozliwości pisania tych bzdur
          o nim, bo nie byłoby wolności słowa .
    • Gość: Jolika_5 Adam Michnik w Książnicy IP: *.internet.v.pl 02.02.06, 22:36
      Niestety słowa Michnika "nie ma złych pytań sa tylko złe odpowiedzi" nie
      sprawdziły się w tym przypadku...
      Brawo za poczucie humoru, celne riposty i sensowne odpowiedzi dla pana
      redaktora.
      Oby więcej takich spotkań i takich gości.
      • Gość: Gregor Re: Adam Michnik w Książnicy IP: *.utp.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.06, 01:04
        Robienie z Mihchnika niewiadomo jakiego bojownika o Polskę jest
        średniośmieszne, swoją działalnością przez ostatnie kilka lat udowodnił, że na
        Polsce raczej nie bardzo mu zależy, wyprzedzając pytanie miłośników Michnika o
        jaką działalność chodzi zapraszam do gruntownej analizy koneksji Michnika, jego
        ciemnych kontaktów itp. nie bez znaczenia również jest fakt, że Wyborcza z
        gazety opiniotwórczej stała się zwykłą gadzinówką reprezentującą określone
        grupy wpływów.
        • the.bill1 a CREDO WYBORCZEJ TO "(skróty od redakcji)" 03.02.06, 01:32
          AMEN
          • Gość: ??? Re: a CREDO WYBORCZEJ TO "(skróty od redakcji)" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.06, 13:27
            Czy to prawda, że pojawiło się angielskie "It was very michnik of him" (on
            bardzo michnikuje)? tzn chowa głowę w piasek, i jeszcze spod tego piasku
            wzniośle przemawia o zaletach swojej pozycji jako wychowawca ludzkości.

Idealista to fantastyczny gość. To tylko zbieg okolicznoSci sprawia, że ...
        • belunia10 Re: Adam Michnik w Książnicy 07.02.06, 10:05
          Gregor! Nikt z Michnika nie robi bojownika o Polskę, bo on po prostu nim
          był!!!!!!! Ta prawde unały wielkie światowe autorytety, chcesz z nimi
          polemizować? Oj kochany niedouczony jestes z historii i to tej najnowszej...
    • blackexit ja bylem 03.02.06, 07:17
      sympatyczne spotkanie. publicznosc bardzo dopisala. tylko zimowski sie nie
      popisal. po pol godzinie wstepu i opowiadania banialukow zostal wyklaskany. ale
      chyba zrozumial ze to oklaski za madrosc i gledzil dalej.na poczatku wygladalo
      to jak spotkanie z zimowskim z maskotka michnikiem. potem pan adam oddal sie w
      rece tlumu w ktorym bylo jak zawsze sporo oszolomstwa ale dzielnie odpowiadal na
      pytania. i tyle. w miescie w ktorym nic sie nie dzieje jest to jakas atrakcja.
      pozdrawiam
      • Gość: Galoty Re: ja bylem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.06, 07:24
        Jurek Zimowski to doradca przewodniczącego Solidarności Mariana Jurczyka w roku
        1981 jak również osoba związana z Janina Paradowską dziennikarką Polityki i
        gwiazdą publicystyki Tok Fm, obok red. Żakowskiego.
      • Gość: a Re: ja bylem IP: *.bazapartner.pl 03.02.06, 09:16
        Zgoda. Było trochę oszołomów z Rodziny Gazety Wyborczej i parę zatroskanych o
        Polskę oób, jak choćby pan z NGS-u, który dopominał się o debatę publiczną na
        temat flagi narodowej. Michnik zdeklarował się publicznie (w sposób wyśmiewający
        interlokutora), że pruszy temat i porównał obchodzenie swięta flagi narodowej do
        świeta śmierci stalina, hitlera, i innych rocznic, sugerując, że sie nie zajmuje
        flagą, bo tych rocznic jest za duzo.
        Gratuluje Michnikowi wyczucia proporcji.
        • Gość: Galoty Re: do a IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.06, 09:19
          >Michnik zdeklarował się publicznie (w sposób wyśmiewający
          >interlokutora),
          W tym Adam jest mistrzem. Wysmiewanie ludzi o innych poglądach, wyżmiać, mniam
          mniam.
    • Gość: Bogdan Układ okrągłostołowy IP: 192.168.1.* / 213.17.192.* 03.02.06, 07:35
      W tym środowisku niewiele przez lata się zmieniło. Króluje układ okrągłostołowy
      z jego gwiazdą Michnikiem na czele. Ludzie ci albo mają bielmo na oczach albo
      udają, że przez kilkanaście lat sprawy polskie idą w dobrym kierunku. Utwierdza
      ich w przekonaniu michnikowy organ "Gazetka bez napl...tka", która
      przekształcając się w plującą żółcią gadzinówkę przewodzi ma rynku medialnym.
      • Gość: Oburzona Re: Układ okrągłostołowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.06, 07:58
        Twoja wypowiedz jest oburzająca, wstyd mi za to że tacy ludzie jeszcze w tym
        kraju istnieją, przełącz się na Telewizję Trwam tam jest twoje okno na świat
        BURAKU!
        • Gość: a Re: Układ okrągłostołowy IP: *.bazapartner.pl 03.02.06, 09:18
          Dobry żart z tą TV Trwam.... :-))
          No chyba, że ty nie żaretujesz i uważasz, że 3,5 godzinne wystapienia członków
          rządu w TV Trwam to jest w demokracji cos złego....
      • belunia10 Re: Układ okrągłostołowy 07.02.06, 10:08
        No i jak tu z prymitywem dyskutować? Polecam radio Maryja odpowiednie forum dla
        ciebie!:))
    • Gość: Aśka Re: Adam Michnik w Książnicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.06, 09:27
      A co Wy wszyscy, jemu przeciwni, zrobiliście dla Polski? Umniejszacie jego
      zasługi, wyśmiewacie go...a sami siedzicie na tyłkach i jedyne,co potraficie
      robić, to narzekać. Ale Wy zawsze krytykujecie. Tylko to Wam sprawia radość.
      Byłam na spotkaniu, nie pałam miłością do Michnika, ale spotkanie mi sie
      podobało. Było wiele durnych pytań, z którymi Michnik poradził sobie świetnie.
      I przede wszystkim ludzie...szacunek! Temu człowiekowi należy się nasz
      szacunek! Nie musicie go kochać, ale szanować powinniście. Jako ludzie żyjący w
      wolnej, demokratycznej Polce. Ja doceniam to,co mam i chylę czoła.
      • Gość: Gregor Re: Adam Michnik w Książnicy IP: *.utp.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.06, 09:43
        Droga Asiu nie ekscytuj się tak, ja byłem już zdaje się na dwóch spotkaniach z
        Michnikiem i czytałem wiele, wiele jego wywiadów i praktycznie po każdym z nich
        nabierałem przekonania, że Michnik to rzeczywiście ideowiec i choć nie zgadzam
        się z jego poglądami to powinienem go jednak szanować, jest to niezwykle złudne
        gdyż jak to już ktoś wcześniej powiedział ten człowiek zupełnie co innego mówi
        i co innego robi, więc proszę wziąć na to poprawkę.
    • piotr33k2 Re: Adam Michnik w Książnicy 03.02.06, 21:25
      adam michnik jest wielki! ,mało kto mu mo może dorównać intelektualnie ,żałośni
      i prymitywni oponenci którzy nie rozumieję nie kojarzą mylą fakty i pojęcia
      typu "the bill" i inne matoły które nie wiedzą wogóle w czym rzecz ani o co
      chodzi , dziękuję i do widzenia ,z idiotami na poziomie leppera czy
      innej "mandaryny" się nie dyskkutuje .
      • belunia10 Re: Adam Michnik w Książnicy 07.02.06, 09:56
        Zgadzam sie z Tobą, że Michnik jest wielki, bo takich którzy poświeciliby swoje
        życie dla wolności kraju trudno znależc, ale do krytyki to wszyscy a zwłaszcza
        ci co w życiu nic pożytecznego zrobili poza krytykowaniem i biadoleniem, ale
        tyudno od wołu wymagac wiecej niz wołowiny...
      • belunia10 Re: Adam Michnik w Książnicy 07.02.06, 10:13
        Zgadzam sie z Tobą, że Michnik jest wielki, bo takich którzy poświeciliby swoje
        życie dla wolności kraju trudno znależc, ale do krytyki to wszyscy a zwłaszcza
        ci co w życiu nic pożytecznego zrobili poza krytykowaniem i biadoleniem, ale
        tyudno od wołu wymagac wiecej niz wołowiny...(a tak na marginesie: Michnik jest
        tylko człowiekiem i zapewne ma wiele wad, ale nawet z nimi ma swoje zasługi dla
        kraju i to nie podlega dyskusji)
    • Gość: warto Adam Szechter (Michnik) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.06, 10:05
      www.wprost.pl/ar/?O=86452.
      • Gość: Galoty Re: warto !!! Jestęs antysemitą lub moherem ? :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.06, 10:26
        hey, Warto.
        Ty sobie uważaj. Gdyby, ma się rozumieć teoretycznie, pan Michnik będąc na
        spacerze rzucił w jakimś zamyśleniu papierek od cukierka nie do śmietnika ale
        na ulicę, a jakaś swołocz śmiała my zwrócić Mu uwagę, to byłby to albo
        radykalny antysemita albo tłuk-moher.
      • piotr33k2 Re tygodnik" wprost' zalożony przez byłego sb-ka 05.02.06, 12:45
        który sam jest przykładem uwłaszczenia nomenklaturowego z którym tak teraz
        razem z pis-em nagle chce walczyć.śmiech na sali!.
    • sauternes Re: Adam Michnik w Książnicy 06.02.06, 07:18
      sa pewne osoby ktore nigdy dobrze sie nie zintegruja z POlakami i polskoscia.
      Michnik do takich osob nalezy. Wyzywabnie polskiego spolecznestwa
      od "rynsztoka" to jest slownictwo kolesia co posiedzial w pierdlu,i dzis juz
      nie pamieta za co i po co to bylo...Zalosne.

Zrobil sie kumpel "honorowych" komunistow jaruzelskigo kiszczaka i innych slabo
      zintegrowanych z polskoscia i Polakami.Inna planeta....
      • Gość: Galoty Re: Adam Michnik w Książnicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.06, 07:21
        Mimo wszytsko uważam, że jego obecność, myśl i twórczośc są bardzo potrzebne.
        Michnik nie jest taki idiotą jakimi są Ci, którzy jego osobę traktują jak
        arabowie Mahometa. Jak świętość. Michnik to mądry i niezbędny wręcz w kraju
        człowiek ale jego mudżahedini robią wiele zła jego osobie. On taki naprawdę nie
        jest.
        • the.bill1 Re: Adam Michnik w Książnicy 06.02.06, 07:34
          Wydaje Ci sie ze nie jest. Facet ma polityczną schizofrenię.
          Co innego mówi, a co innego robi.
          • Gość: aSic takie małe resume IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.06, 23:54
            forum.wprost.pl/ar/?O=304115&NZ=0
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka