xxtoja 11.02.06, 13:09 podatki.onet.pl/1258899,1,0,wiadomosci.html chyba idzie na lepsze, sa zmiany tak długo oczekiwane, kto takie bzdury wczesniej powymyslał - Belka? tak jak jego podatek od procentów kont bankowych. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: stefan Re: zmiany w podatkach IP: *.zgora.dialog.net.pl 11.02.06, 13:12 wprowadzmy podatki jakie są w Estonii,Słowacji,Irlandii,UK,Rosji czego się ci socjalisci boją ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RA Re: zmiany w podatkach IP: *.internet.v.pl 11.02.06, 15:08 No to Stefan, wprowadzaj. Czekamy. Odpowiedz Link Zgłoś
xxtoja Re: zmiany w podatkach 11.02.06, 17:31 wiadomosci.onet.pl/1258948,11,item.html No PO ma poprzeć te zmiany. I wychodzi na to, że aby wrowadzić dwie stawki podatków, to teraz państwo nie może, bo jest za bardzozadłużone. to może by powiedziano jaki jest faktyczne zdłużenie państwa, bo czuję, że sld prawdy nie mówiło. Jakiej jest wysokości ten dług utajniony? Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: zmiany w podatkach 11.02.06, 17:37 Nie musisz czuć,że sld prawdy nie mówiło,to jest pewne.Oni nie potrafią mówić prawdy.Te typy tak mają Odpowiedz Link Zgłoś
piotr33k2 Re: zmiany w podatkach 12.02.06, 00:13 no nie wiem czy uchylenie mozliwosci zryczałtowanego opodatkowania nie jest dużym błedem i stratą zaróno dla podatników jak i panstwa a pozostałe zmiany chociaż korzystne to tylko tak naprawde "kosmetyczne".w kazdym razie zadnej rewolucji nie ma ,pozatym niech sie ona lepiej odniesie do destabilizującego finanse publiczne tzw. pakietu stabilizacyjnego bo to wszelkie jej niemrawe (ale zawsze) wysiłki na rzecz uzdrowienia oraz poprawy finasów publicznych i systemu podatkowego obróci w niwecz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Orion Re: zmiany w podatkach IP: *.chello.pl 12.02.06, 00:32 człowieku jest po 12 tej a ty o pakcie stabilizacyjnym, chyba nie ćwiczysz przed występem na konferencji poświęconej zbrodniom PIS w RP. Wyluzuj się weź piwo, lub walnij wściekłego psa. Chyba, że jesteś tajnym agentem i ta ostatnia wiadomość jest zaszyfrowana dla centrali na łubiance Odpowiedz Link Zgłoś
xxtoja Re: zmiany w podatkach 12.02.06, 10:25 oni twiedzą, że ryczałt stwarza patologie, a niech wszyscy maja jednakowo, to może doprowadzi do jasności w tych podatkach, ja do tej pory nie mogę się połapać, czy otwierać działalność czy nie, bo jak ostatnio w radio zet zaczęli mówić o kasach fiskalnych i przepisach, które rząd sld wprowadził, a działaja od tego roku, to aż mnie zaurowało i wystraszyło i byłam zła, że zrobili w konia tak wielu przedsiębiorców. To było wredne, obniżyc opłaty na tkzw. ZUS, bez składki na Fundusz pracy, a wszystkim kazać obowiązkowo od stycznia kupić kasę fiskalna pełna gotówką i księgować nawet 1 złotówke zysku dla ludzi, którzy dopiero zarejestrowali działaność, nawet dla tych w listopadzie. .. ten system jest chory, co ci sld wymyślili? i teraz wszystkim gadaja jacy dobrzy te obłudne gadziny. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr33k2 Re: zmiany w podatkach 12.02.06, 11:29 no nie wiem czy patologie bo jak masz jakis niewielki interes to lepiej a przedewszystkim prościej czasami mieć podatek zryczałtowany bez zbędnej biurokracji a przynajmniej lepiej mieć jakiś wybór .to jest akurat moim zdaniem zła ograniczająca wolność gospodarczą decyzja. Odpowiedz Link Zgłoś
xxtoja Re: zmiany w podatkach 13.02.06, 07:59 czasami ludzie wybierali ten ryczałt bo wydawało im się, że jest to prościej, po prostu ze strachu. A mi się wydaje, że jakby był jeden system to by było inne myślenie i by nie było strachu, wtedy może większe by były naciski na ulgi i zmiane systemu. Ja uważam, że cały system powinien buć uporządkowany i dobrze by było, żeby dla najuboższych była inny próg podatkowy tak jak to jest w Unii. Czasami mnie to wkurzało, że niby państwo dba o emerytów - bo cały czas się myśli, że jest to uboga strefa, a tymczasem sa ludzie,którzy dostają za pracę mniej niż emeryci- jest to paradoks, bo ja nie wiem, dlaczego to nie jest dopuszczalne, a srednią krajową, kto zarabia jak nie mamy klasy średniej. W pensjach (dochodach) jest taka róznica, że wreszcie powinno to w podatkach wziąść pod uwagę. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr33k2 Re: zmiany w podatkach 13.02.06, 17:56 podatek to wogóle powinien byc liniowy ,jest to najprostsze najbardziej sprawiedliwe i najskuteczniejsze rozwiązanie oraz nie ma wtedy mowy o jakiś kombinacjach . Odpowiedz Link Zgłoś
xxtoja Re: zmiany w podatkach 13.02.06, 18:25 ja myślę, że najpierw porzadki, czy wierzysz, ze Zyta to zrobi? Odpowiedz Link Zgłoś
piotr33k2 Re: zmiany w podatkach 13.02.06, 18:52 on może tylko robić "kosmetyke" w tej konfuguracji, w innej mogłaby zrobić prawdziwe porządki. Odpowiedz Link Zgłoś
xxtoja Re: zmiany w podatkach 14.02.06, 07:39 najważniejsze jest jakieś działanie, góra urodziła mysz, ale to robiła,widocznie jest taki stan finansów publicznych, ze na więcej nie mogą. Balcerowicz czuwa. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr33k2 Re: zmiany w podatkach 14.02.06, 14:11 balcerowicz to akurat dobrze że czuwa ,gdyby nie on nie byłoby czego bronić ani przy czym czuwać. Odpowiedz Link Zgłoś