Dodaj do ulubionych

Najnowsze opinie o szpitalu w Policach

11.02.06, 16:48
Witajcie ! Zwracam sie do Was z prosbą o własne lub zasłyszne ostsnio opinie
o porodzie w Policach. Ja rodzilam tam w styczniu 2001 roku, a więc już dośc
dawno, dobrze wszystko wspominam ale jestem bardzo ciekawa co i na ile się
tam zmieniło i jak jest teraz.Mam termin na 9 czerwca i chyba również
zdecyduję się na to miejsce. Co myslicie o polickim szpitalu? Pozdrawiam
KAsia.
Obserwuj wątek
    • kanna76 Re: Najnowsze opinie o szpitalu w Policach 12.02.06, 14:03
      witam! w Policach urodziłam córeczkę 2 miesiące temu. Choć poród nie należał do
      najlżejszych to wspominam go miło. Dobra opieka podczas porodu jak i po
      porodzie. Ogólnie jestem bardzo zadowolona z tego szpitala choć nie mam
      porównania z innymi szpitalami ponieważ rodziłam po raz pierwszy.
      • kaja72 Re: Najnowsze opinie o szpitalu w Policach 13.02.06, 11:47
        Dzieki za info a powiedz proszę co zabierać teraz trzeba ze soba a co tam maja,
        takie teraz kiepskie czasy dla szpitali ,ze już sama nie wiem?
        • kanna76 Re: Najnowsze opinie o szpitalu w Policach 14.02.06, 11:19
          Ja miałam dla siebie praktycznie wszystko począwszy od kubka do herbaty a
          skończywszy na ciuszkach dla dziecka ponieważ naczytałam się w necie że niczego
          w tym szpitalu nie ma. Ale tak naprawdę to potrzbne są jedynie pampersy dla
          dziecka no i ciuszki jeżeli nie chcesz żeby twoje dziecko było ubierane w
          szpitalne - resztę dostaniesz w szpitalu. No i warto ze sobą mieć coś do
          jedzenia, bo bardzo małe porcje dają a po porodzie straszny głód dopada.
          Pozdrawiam.
          • kaja72 Re: Najnowsze opinie o szpitalu w Policach 14.02.06, 14:30
            Dzieki sersdeczne KAna za info. Życzę Tobie i MAleństwu wszystkiego najlepszego
            i gorąco pozdrawiam.KAja
    • agus1975 Re: Najnowsze opinie o szpitalu w Policach 14.02.06, 14:51
      Rodziłam w Policach w maju 2005.Personel bardzo sympatyczny i pomocny.Ja
      leżałam na jedynce po porodzie , więc pełen luksus.Za każdym razem kiedy
      prosiłam przychodziła pielęgniarka pomóc przystawic Maje do piersi , bo na
      początku nie było łatwo. Bardzo mili pediatrzy i generalnie dobra opieka.Co do
      jednego się tylko nie zgodze,moim zdaniem jest jednak dużo rzeczy, które trzeba
      ze soba zabrac od szpitala.Sztućce, kubek, papier toaletowy, reczniki
      papierowe, dużo wody i coś do jedzenia.No i oczywiście wszystkie dla siebie i
      dzidziusia.Jesli masz jakieś konkretne pytania chetnie odpowiem.Pozdrawiam
    • katkiel Re: Najnowsze opinie o szpitalu w Policach 15.02.06, 09:57
      Halo,
      a ja mam całkiem inne zdanie o tym szpitalu!
      Rodziłam tam w sierpniu i moja noga więcej tam nie postanie.NIe dość że miałam
      ostre bóle ponad 24 godziny i nikt nic z tym nie zrobił.Wszyscy mieli mnie w
      d.....i w odpowiedzi na moje prośby o cesarkę odpowiedzieli, że nie ma na to
      wskazań (a przy tak długim porodzie jest już wskazaanie). W ostateniej fazie
      wszyscy sobie poszli na inną cesarkę a mojemu mężowi kazali przyjść jak coś
      będzie się działo (a mi kazali leżeć na boku i przeć - a jakby mały zaczął się
      rodzić, jak nikogo nie było????).Prosiłam o znieczulenie to anastezjolog kuł
      mnie 3 razy i powiedział, że on nie wie gdzie się wbić bo mam skrzywienie
      kręgosłupa, a potem dostałam znieczulenie podpajkęczynkowe, które było moim
      zdaniem źle zrobione, bo czułam nadal skurcze a nogi mi sparaliżowało.
      Anastezjolog jeszcze mnie oskarżył, że sobie ten ból wymyślam!!!!!!!!!!!!!Potem
      brutalnie miałam wyciskany poród, bo kobieta rzucała mi się na brzuch, a inne
      dziewczyny, które rodziły w innych szpitalach i też miały wiciskane to mówiły,
      że delikatnie naciskano im brzuch - ja miałam wielkie siniaki na brzuchu.Na
      końcu lekarka, która mnie zszywała strasznie się nastękała i w efekcie źle
      zszyła. Za tydzień idę na zabieg pod pełną narkozą zszycia szyjki (bo mi w
      ogóle nie zszyli, zrobiła się infekcja i nadżerka) i usunięcia ziarniaków,
      które mi się zrobiły po nieudolnym szyciu. Po porodzie chciałam dostać coś do
      jedzenia bo nie jadłam ponad 2 doby (wcześniej byłam na przedporodowej) i
      dostałam.......suchy chleb.Po porodzie miałam 3 zapaści, spadało mi ciśnienie,
      nic nie zrobili, a na koniec niby wykopano bombe pod szpitalem i po 10
      godzinach wywalili mnie do domu (a ja ledwo żywa)...za dwa dni jak przyszłam na
      kontrolę to powiedział mi ginekolog bezczelnie, że mogłam nie wychodzić!!!!A
      jak poprosiłam przed wyjściem, żeby pokazali mi jak przystawić do piersi, to
      baba mnie tylko nakrzyczała, że na leżąco to nikt jeszcze nie nakarmił......po
      powrocie do domu walczyłam z laktacją ponad 3 tygodnie a zakończyło się to małą
      laktacją i karmieniem mieszanym. NIE POLECAM!!
      • bebette2323 Re: Najnowsze opinie o szpitalu w Policach 02.12.24, 02:47
        Zgadzam się nie polecam tego szpitala. Łamanie praw pacjenta. Zabieranie na szczepienie bez rodzica. Przestrzegam przed położna Joanna Pawłowska Olejniczak. Paskudna kobieta
      • bebette2323 Re: Najnowsze opinie o szpitalu w Policach 29.12.24, 17:00
        Zgadzam się położne to tragedia. Prl jak żywy!
    • kaja72 Re: Najnowsze opinie o szpitalu w Policach 16.02.06, 13:16
      Witajcie. Po przeczyytaniu kolejnych Waszych wypowiedzi czy to o Polocach czy o
      innych szpitalach widze,że jednak najważniejszy nie jest sam szpital jako taki
      ale ludzie (personel) na jaki się trafi.Kązda z nad ma inne zdanie wynikające
      chyba głównie własnie z tego ,że albo trafiła na świetnych lekarzy i połozne
      albo miałą pecha i trafiła na ludzi ktorzy mineli się z powołaniem. Ale do lich
      tacy wogóle nie powinni pracować w takich miejscach,nie? Skoro nie potrafią
      wykazać zrozumienia i życzliwości to niech do cholery pracują wśród urządzeń
      mechaicznych , a nie wśtród ludzi i do tego w tak ważnym i specyficznym dla
      nich momencie życia jakim jest dla kobiety poród! Prawda?
      Zaczynam się na poważnie martwić na kogo trafię tym razem w Policach, cała
      nadzieja w tym ,ze wrazie czego mąż zarządzi jak trzeba i nie pozwoli na
      lekceważenie. Jejku przecież takich zmartwień nie powinno wogóle być , gdzie my
      żyjemy!? Pozdrawiam Was serdecznie.
      • agus1975 Re: Najnowsze opinie o szpitalu w Policach 16.02.06, 14:56
        Zawsze można zapewnić sobie odpowiedni personel i rodzić ze swoja położną.Ja
        tak zrobiłam.Umówiłam się z pracujaca w Policach położną, zapłaciłam jej i była
        przy mnie cały czas nadzorując cały poród. Bardzo mi pomogła.No i oczywiście
        mąż :)
        Pozdrawiam
        • kaja72 Re: Najnowsze opinie o szpitalu w Policach 16.02.06, 20:14
          Agus a powiedz proszę ile taka usługa kosztuje? CHoć przecież powinno byc to
          standartem i bez łaski troskliwa opieka należy się wszystkim kobietom, nie
          uważasz? Mój mąż chyba byłby przeciwny takiemu opłacaniu. Ach, sama nie wiem.
          • agus1975 Re: Najnowsze opinie o szpitalu w Policach 17.02.06, 13:11
            Ta tak zwana usługa :) kosztuje 400 zł.Rozumiem o czym piszesz, ja też się
            długo zastanawiałam,czy z niej skorzystać , czy nie.W końcu nie po to płacę
            ubezpieczenie. No cóz rzeczywistość jest jednak inna.Bardzo bałam się, że będę
            leżała sama i nikt się mną nie będzie interesował a to w końcu taki ważny
            moment i wolałam mieć jednak komfort psychiczny.Udało mi się więc przekonać
            męża i wcale nie żałuję choć oczywiście nie wiem jak by było bez położnej, może
            też OK.Pozdrawiam
      • bebette2323 Re: Najnowsze opinie o szpitalu w Policach 29.12.24, 17:02
        Dokładnie. Niezainteresowane babska. Wredne cipy. Odradzam położna Joanna Pawłowska Olejniczak. Przyszła na dyżur śmierdzące rybą. Mówiła powoli i niezrozumiałe. Bełkocząc. Jakby miała kluchę w gębie. Wychodząc z sali puściła śmierdzacego bąka. Aż trzeba było 30 minut wietrzyć sale. Nie polecam
        • monique4567 Re: Najnowsze opinie o szpitalu w Policach 06.01.25, 11:23
          Dokładnie takie same miałam odczucia. Jakby wczorajsza Jak zadałam pytanie to jakby nie wiedziała co się do niej mówi. Z tymi problemami gastrycznymi jest coś na rzeczy bo jak wchodzi do sali to smród jest odurzający. P.s mam sprawdzone info, że wyleciała z tego szpitala w podskokach . Moja koleżanka tam pracuje. I też mówiła, że kobieta zaburzona. Leczona psychiatrycznie.
    • edik77 Re: Najnowsze opinie o szpitalu w Policach 17.02.06, 12:39
      Ja rodziłam 3 miesiące temu, myślę, że było ok.podobało mi się, że szpital "nie
      śmierdzi szpitalem", atmosfera miła, mąż praktycznie przychodził i wychodził
      kiedy chciał. personel - wiadomo - w żadnej placówce nie ma tak, że wszyscy są
      cacy, albo be, lecz generalnie byli ok, anestezjolog również (dawał dolewki na
      prośbę - miałam poród wywoływany, podaną oxy i przebijany pęcherz płodowy, więc
      bolało na potęgę). Generalnie polecam, choć nie mam porównania z innymi
      szpitalami.
    • katkiel Re: Najnowsze opinie o szpitalu w Policach 17.02.06, 17:12
      Może i to zależy od tego na kogo się trafi, ale ja rodziłam tak długo, że
      przeminęło za mojej kadencji troszkę lekarzy i położnych: też do 7 rano
      rodziłam razem z połoźną którą znałam ze szkoły rodzenia, a potem z inną: na
      nie nie narzekam, ale generalnie wiele było nie tak.
      Każdy podejmuje swoje własne decyzje:-)
      • madziarna1 Re: Najnowsze opinie o szpitalu w Policach 18.02.06, 10:35
        Ja również rodziłam w Policach i także w sierpniu. Miałam cc, anestezjolog -
        super człowiek, jak sie wkuwała, nic a nic nie czułam, lekarze i pielęgniraki -
        także super. Później jak leżałam na sali pooperacyjnej, pilegniarką, która się
        mną zajmowała ównież fajna babka. Po niecałej 1h przystawiła małą do piersi
        itd. Naprawdę nie mogę narzekać. Natomiast oddział noworodkowy, pielegniarki
        nie wszystkie fajne, taka trochę ,,olewka". Także różnie to bywa, ale
        generalnie wybrałabym ten szpital jeszcze raz. Pozdrawiam, M
        • janet74 Re: Najnowsze opinie o szpitalu w Policach 18.02.06, 18:12
          Mam pytanie czy w takiej sytuacji zdecydować się na prowadzenie ciąży przez
          doktora Niedzielskiego, który ponoć jest ordynatorem w tym szpitalu. Czy któraś
          z Was korzystała z jego pomocy, dziękuję
          • karola1982 Re: do janet74 19.02.06, 17:10
            mnie wlasnie prowadzi dr niedzielski.mialam problemy na poczatku a on podobno jest najlepszy.teraz juz jestem w 33tc i wszystko jest w jak najlepszym porzadku.minusy to to ze trzeba jezdzic do szczecina na wizyty,no i wizyta kosztuje 90zl.a na usg wysyla cie niestety do dr banacha(przynajmniej to w 22tc tzw polowkowe)co jest osobno platne(tez 90zl).innych zastrzezen nie mam.
            • janet74 Re: do karola1982 28.02.06, 19:33
              Wielkie dzięki, ja jestem w 9tc, właśnie próbuję się zarejestrować do dr
              niedzielskiego ale nie wiedziałam, ze tam jest kolejka z miesięcznyjm
              wyprzedzeniem i też mam mały problem no nic zobaczymy i pozdrawiam:)
              • kajmanka2 Re:Szpital w Policach 07.04.06, 14:27
                Ja rodziłam w Policach na przełomie 2004/2005 roku.. Uważam, że opieka jest
                bardzo dobra. Personel miły. Położne przychodzą na każde wezwanie, pomagają
                przystawić dziecko! Jeśli ma sie z tym problem, pokazują wszystkie możliwe
                pozycje do karmienia!!! Pokazują jak pielęgnować dziecko. Neonatolodzy wydają
                sie bardzo kompetentni.
                Ja miałam cc, ponieważ tętno u mojego synka zanikało. Przez dwie godziny miałam
                poród naturalny, co chwile przychodziła do mnie położna albo lekarz. Chodziłam
                po korytarzu, leżałam w wannie. W momencie podjęcia decyzji o cc, wszystko
                odbyło sie baardzo sprawnie. Anestezjolog wkół sie zupełnie bezboleśnie.
                Ciąże prowadził dr Niedzielski - z czystym sumieniem polecam tego lekarza!! Nie
                mam mu nic do zarzucenia a wręcz przeciwnie same superlatywy!Mogłam do niego
                dzwonić z o każdej porze z każdym problemem odnośnie ciąży.
                Co do USG, to rzeczywiście jest tak, że robi dr Banach. Dla mnie bynajmniej
                to nie był problem, ponieważ lekarz wydaje się znać na swoim "fachu", poza tym
                bardzo miły. USG jest robione w tym samym miejscu, gdzie przyjmuje dr
                Niedzielski. Niestety za USG płaci sie dodatkowe pieniądze. Aha na usg warto
                zabrac ze sobą czystą kasete VHS :)
                Serdecznie pozdrawiam
                • karola1982 zgadzam sie z toba w 100% 09.04.06, 12:20
                  ja urodzilam synka przez planowane cc(tez ulozenie)31 marca i jak dla mnie szpital i personel rewelacja.Mnie tez prowadzil dr Niedzielski.Polecam, narawde warto oddac sie w rece profesjonalisty, ktory dopatrzy sprawe do konca.
                • joannajarek Re:Szpital w Policach 27.09.06, 13:10
                  Witam.
                  Wiem ze przestrzasze kilka mam ale musze napisac.
                  Rodzilam w Policach w marcu 2004 roku. Polegiwalam tam kilka razy bo byly male
                  komplikacje.. Zaden z tamtejszych lekarzy nie wykryl u mojego malenstwa
                  najciezszej wady serca ( brak lewej komory) + prywatne wizyty u dr. Banacha.
                  U coreczki dopiero na 3 dobe wykryto nieprawidlowosci i z powodu braku
                  stosownych aparatow diagnostycznych przetransportowano ja do Zdrojow. Potem
                  jeszcze byl Krakow i operacja.
                  Coreczka zmarla po dwoch tygodniach.Gdyby.....
                  Joanna
                  • madam1980 Re:Szpital w Policach 27.09.06, 13:50
                    Bardzo smutne jest to co napisałaś.... ale wiem , że szpital w Policach to
                    żadna rewelacja i dziwię się że ma tak dobrą opinię, bo według mnie na nia nie
                    zasługuje. ja mam również złe doświadczenia z tamtejszym szpitalem. co prawda
                    nie roddziłam tam, bo jestem jeszcze w ciąży ale miałąm "przyjemnoeść"
                    wylądować tam w 19tc z powodu komplikacji. to co tam przeżyłam to był
                    koszmar!!! powiedziano mi, że w ogóle powinnam się cieszyć ze mnie przyjęli do
                    szpitala bo moja ciążą jest niska i dziecko nie ma żadnych szans na przeżycie.
                    jak pielęgniarka zapytała która to ciąża, a ja powiedziałam ze 1 to mi
                    odrzekła, "pierwsze ciąże zazwyczaj się poroni". jak to usłyszałam, to po
                    prostu załąmka. lekarze w ogóle się nie interesowali tym co sie ze mna dzieje
                    (i innymi pacjentkami z sali). na pytania w ogóle nie odpowiadali, a jak już w
                    końcu któryś z lekarzy coś odpowiadał to tak chaotycznie, że nic nie można było
                    z tego bełkotu zrozumieć.
                    od tamtej pory moja noga nie staneła juz w policach, zmieniłam lekarza
                    prowadzącego - tez leczyłam sie u dr Banacha. i oby dotrzymać do grudnia....
                    a poza tym w policach nie mają sprzętu ratującego życie wcześniakom.....
                    pozdrowienia
    • minka_chinka Re: Najnowsze opinie o szpitalu w Policach 28.02.06, 23:23
      Niedawno wyszłam po 5 dniach (cesarka ze względu na ułożenie) z małą i
      wspominam niesamowicie miło. Chętnie bym tam wróciła i znowu sie wyspała :-))
      Wszystkie moje dzieci tam będą przychodziły na świat, bez dwóch zdań bo planuje
      ich czwórke jak nic :-))
    • kaja72 Re: Najnowsze opinie o szpitalu w Policach 21.04.06, 11:26
      Witam Was i serdecznie dziekuję za opinie. Widze,ze generalnie wszystko jest na
      tak a więc powtórnie wybiorę się na poród do Polic i mam nadzieje,ze wszystko
      będie OK. Szczególnie,że zapowiada się wielki chłopak i już się trochę boje jak
      to będzie, skoro już teraz w 32tc MAły waży ok. 2700g!!!
      Pozdrawiam i prosze trzymajcie za mnie kciuki.
    • agat78 Re: Najnowsze opinie o szpitalu w Policach 21.04.06, 11:53
      Ja też się zastanawiam nad tym szpitalem. Moją ciążę prowadzi dr Bielewicz.
      Naturalnie planuje rodzic na pomorzanach, ale jak narazie mój synek leży
      pośladkowo i jak w ciągu 3 tyg. się nie obróci to czeka mnie CC. I tak pomału
      sie zastanawiam gdzie lepiej wykonać CC, jakby co. Czy u swojego lekarza w
      Policach czy na pomorzanach jak planowałam.
      Leżałam juz raz w Policahc na ginekologii, miałam tam laparoskopie i wspominam
      mile szpital, ale nie wiem jak jest na położnictwie. Jak z opieką po zabiegu,
      ile się lezy plackiem, kiedy każą wstawać, jak z karmieniem.
      Będe wdzieczna tez za wszelkie opinie.
      Pozdrawiam
    • aniakarina Re: Najnowsze opinie o szpitalu w Policach 23.04.06, 15:16
      Witam serdecznie wszystkie obecne mamusie jak i przyszle.W skrucie opisze
      przebieg mojej ciazy.Od 7 tyg byla zagrozona i musialam lezec gdyz krwawilam co
      miesiac, w 19 tyg zalozono mi szew mialam rozwarcie 1,5 , 1,5 i nie bylo innego
      wyjscie niestety moja szyjka jet tak w kiepskim stanie ze szew nie wytrzymal i
      musiano mi zalozyc pessar byl to 21ty.A dzieki niemu dualo mi sie dochodzic do
      25 tyg i niestety nastapil porod :( ale dzieki dr.Niedzielskiemu i super
      poloznej wszystko jest ok na swiat 27.03 przyszla Julianna 950 gr i 37cm:):)
      jestem wdzieczna calemu personelowi za opieke nademna jak i nad moje
      corka.Polecam wszystkim ten szpital a wiem co mowie bo troche czasu tam
      spedzilam

Pozdrowienia dla wszystkich
      • gosiamama Re: Najnowsze opinie o szpitalu w Policach 24.04.06, 10:25
        Rodziłam tam w lutym, cc. Leżałam po cc jakieś 8-10 godzin, potem powolutku
        spacerkiem do sali. Niunię mi przynieśli po jakichs 20 godzinach (ale wcześniej
        przynosili na karmienie). Nikt mi tam jej nie dokarmiał na siłę, raz sama
        poprosiłam o trochę mieszanki (mała wisiała przy cycku 18 godzin bez przerwy:)i
        dostałam bez gadania. Nikt mnie do niczego nie zmuszał, mogłam się kierować
        własną intuicją. Gdy mała leżała na naświetlaniach (żółtaczka) to poprosiłam o
        inkubator przy sali, żebym mogła ją wyjmować i karmić. Nie było problemu. Potem
        się dowiedziłam, ze w niektórych szpitalach naświetlane dzieci karmią butelkami
        i mogą być problemy z karmieniem. Nie ma tam jakichś super-luksusów, ale i tego
        nie oczekiwałam. Była zadowolona z opieki i to najważniejsze. Przede wszystkim
        nie było nadasanych pielęgniarek i nabzdyczonych lekarzy :) Dla mnie ważne też
        było, że nie było chmary studentów. Jakoś tak w tej sytuacji niekoniecznie...
        Pozdrawiam.
      • 1stkasia Do aniakarina 29.04.06, 10:57

• agat78 Re: Najnowsze opinie o szpitalu w Policach 28.04.06, 12:36
      Powiedzcie mi ile kosztuje teraz poród rodzinny w Policach?
      I jak wygląda wizyta taty podczas CC?
      • aniuss Re: Najnowsze opinie o szpitalu w Policach 30.04.06, 15:42
        Miałam cc w policach w czerwcu 2005- mąż od samego początku do końca był na
        sali operacyjnej, za obecność taty przy porodzie nic nie musieliśmu płacić
      • e_mak1 Re: Najnowsze opinie o szpitalu w Policach 30.04.06, 16:03
        Czesc
        Ostatnio mój lekarz z Polic mówił, że poród rodzinny 50 zł a jak to wygląda w
        razie cesarki to nie wiem.

pozdrawiam
        • karola1982 Re: Najnowsze opinie o szpitalu w Policach 01.05.06, 15:52
          tak samo, mialam cesarke 31 marca i osoba tow.musiala zaplacic 50zl
          • zosia_771 Re: Najnowsze opinie o szpitalu w Policach 05.05.06, 17:11
            Hej dziewczyny,

Chodzę do lekarza, który pracuje na Pomorzanach, ale im bliżej porodu tym
            bardziej zastanawiam się czy nie rodzić w Policach- strasznie zależy mi na
            znieczuleniu zewnątrzoponowym. Napiszcie proszę, czy w Policach jest szkoła
            rodzenia i czy fakt, ze nie chodzę prywatnie do żadnego z tamtejszych lekarzy
            ma kolosalne znaczenie? Tak sobie myślę, że nawet jeśli pojadę na Pomorzany, to
            może okazać się, że mój lekarz nie ma wtedy dyzuru więc i tak trafię w obce
            ręce i to jeszcze bez zzo.

Pozdrawiam,
            Gosia
    • 1stkasia Opinie o szpitalu w Policach z 2 Maja 08.05.06, 15:52

polecam Police. Pod wzglem opieki medycznej CIebie i maleństwa sa rewelacyjni.
      zycze Ci abys trafila na Pania położna Kasie- taka filigranowa czarnulka. Tzn
      nazwisko znam ale ochrona danych osobowych mi nie pozwala choc mylse ze ta Pani
      nie mialby nic przeciwko. Urodziłam tam we wtorek 2 maja wiec jestem na bierzaco.
      JEdyny minus to warunki kuchenne- trzeba miec swój kubek i sztucce bo jak tego
      nie masz to sei dziwia ze nie masz swoich:) dosłownie:) no i jedzenie nie
      doprawione !!! ale ja przezulam i nic wiecej nie jadłam weic da sie przezc
      • agnieszka281 Re: do 1 stkasia 08.05.06, 18:44
        mam do Ciebie pytanie jaka na oddziale była opieka nad dzieckiem i Tobą?Ja
        rodziłam 6 lat temu w Policach i bardzo żle wspominam opiekęna połogu oraz w
        trakcie porodu:(.Termin zbliża sie duzymi krokami a ja nie wiem gdzie
        rodzic...Pozdrawiam
        • 1stkasia Re: do 1 stkasia 08.05.06, 22:20

No wiec tj pisała - co do opieki medycznej co do Ciebie i maleństwa to nie mam
          zastrzsezen do personelu. Ja sie skoncentrowalam bardziej na opiece nad dzidzia
          i bylo wszystko w porzadku :) co do mnie to opieka podczas porodu super- po
          porodzie rówiez tylko ze ja nie mialam zadnych komplikacji i dawałąm sobie rade
          ze wszystkim sama. dzidzie wzielam na noc do siebie i tak juz bylismy razem do
          dania wypisu:) jak cos jeszce do odpowiem. pozdrawiam
      • zosia_771 Re: Opinie o szpitalu w Policach z 2 Maja 08.05.06, 19:31
        Hej,

Dzięki za odpowiedz. Napisz pls czy chodziłaś prywatnie do któregoś z
        tamtejszych lekarzy?

Pozdrawiam,
        gosia
        • 1stkasia Re: Opinie o szpitalu w Policach z 2 Maja 08.05.06, 22:23

a chodzilam do samego ordynatora dr Niedzielskiego. ale jego spotkalam w dniu
          wypisu dopero- no chyba ze jego nazwisko na karcie ciazy robilo wrazenie- ale
          nie jestem przekonana zeby opieka nade mna i dzieckiem byla uzalezniona od tego
          pozdrowienia
          • zosia_771 Re: Opinie o szpitalu w Policach z 2 Maja 09.05.06, 14:21
            Jestem pewna, że tak. Spotkałam się z wieloma opiniami, że sprawdza się karcie
            ciąży czyja to pancjentka :(

Pozdrawiam,
            gosia
    • agat78 Intymne pytanie... 09.05.06, 18:54
      A jak tam jest z goleniem do normalnego porodu i cc? Trzeba ogolić całą małą,
      czy tylko trochę. Bo ja sama chyba nie dam rady tego zrobić a M raczej nie
      poproszę ;)

A co do zaglądania w kartę ciąży, który lekarz prowadzi to też słyszałam różne
      opinie :( Mam jednak nadzieję, że nazwisko dr prowadzącego nie ma wpływu na
      opiekę.
      • 1stkasia Re: Intymne pytanie... 11.05.06, 12:12

Do depilacji polecam krem depilujący Veet i sama sobie wszystko zrobisz bez
        wtajemniczania chłopa !!! Myśle ze lepiej "zlikwidowac" wszystko- bo nigdy nic
        nie wiadomo a tak bedzeisz przygotowana na każda okoliczność.
        • agat78 Re: Intymne pytanie... 11.05.06, 12:40
          A czy jest jakiś specjalny krem Veet do sfer intymnych? Kiedyś używałam go ale
          do nóg. Czy on ama jakąs specjalną nazwe lub kolor opakowania?
    • agat78 Re: Najnowsze opinie o szpitalu w Policach 12.05.06, 09:04
      Jednak będę miała CC w Policach., Termin na 17.05.
      Powiedzcie mi, jak to w końcu jest z rzeczami dla dziecka. Brać czy nie? Chodzi
      mi o ubranka, rożek, ręcznik kąpielowy czy kosmetyki. Co tak naprawdę trzeba
      mieć ze sobą?
      Dzięki za wszelkie porady.
      • 1stkasia Re: Najnowsze opinie o szpitalu w Policach 12.05.06, 13:25

Ja rodzilam w Policzsach i moge ci podpowiedziec zebys wzieła pieluszki,
        spioszki kaftaniki, rekawiczki,pieluszki tetrowe, recznik tez bo mozesz
        malenstwo przemywac tez sam choc robia to codziennie polozne i wycieraja w swoje
        pieluszki, oraz weez kosmetyki dla malenstw. pozdrawiam
        • agat78 Re: Najnowsze opinie o szpitalu w Policach 12.05.06, 13:30
          Wielkie dzięki. Juz zgupiałam, bo zdania są podzielone. Jedne dziewczyny piszą,
          żeby wziąc tylko pampersy inne, że wszystko trzeba mieć swoje i juz sama nie
          wiem. A do Polic mam około 150 km od siebie i w razie czego M od razu nie
          podskoczy jak cos braknie ;)
          • 1stkasia Re: Najnowsze opinie o szpitalu w Policach 12.05.06, 13:45

bierz bierz ciuszków na co najmniej 3 dni. A dla siebie wez podkłady poporodowe
            bo tak ci dadza pare a lepiej miec tego wiece- choc mi z moich 10 zostało jeszce
            5 ale jak widac to tez to lepiej miec. jak mi sie przypomni co powinnas mniec
            jeszce ze soboa to napisze --no bo jak masz 150km to rzeczywiscie klopotliwa
            staje sei dostawa :)
            • agat78 Re: Najnowsze opinie o szpitalu w Policach 12.05.06, 14:52
              I tak zrobie, zapakuje to co uznam, że mi sie może przydać. W końcu spędzę tam
              5 dób (jak wszystko dobrze pójdzie po CC). Jade autem, więc jak cos będzie za
              dużo to M odniesie spowrotem. Od przybytku głowa nie boli.
              Dzięki i pozdrawiam słonecznie.
              • myszka-m Re: Najnowsze opinie o szpitalu w Policach 15.05.06, 11:04
                A ja Agat polecam zaangażowanie "chłopa" do golenia :-) Możesz sobie zrobić
                małe kuku i po co? A facet nie dość, że zna się goleniu to radochę będzie miał
                przy okazji.... ;-D Ja polecam wynajęcie męża z dobrą maszynką. Pozdrawiam, M-M
    • myszka-m Czy w Policach jest szkoła rodzenia? 17.05.06, 16:28
      Jakoś nie mogę znaleźć info na ten temat. Poproszę o ewentualne namiary, jeśli
      któraś wie. Dzięki i pozdrawiam, M-M
      • port09 Re: Czy w Policach jest szkoła rodzenia? 17.05.06, 20:10
        Bywa od czasu do czasu (raczej w formie indywidualnych spotkań), ale brak
        zapotrzebowania nie pozwala na regularne zajęcia, a szkoda.
    • agat78 Re: Najnowsze opinie o szpitalu w Policach 26.05.06, 18:36
      17.05.2006r. miałam CC w Policach. To był dobry wybór. Mąz był cały czas przy
      mnie i nic nie płaciliśmy za "poród" rodzinny.

Więc było to tak:
      o 8:00 stawiłam się w szpitalu w Policach. Od razu się przebrałam i zostałam
      przyjęta na oddział. Porobili badania: KTG, USG, przyszedł mój dr i zbadał
      mnie. Miałam już rozwarcie na 1cm. Była tam świetny i przesympatyczny połoznik
      Sławek. On się mną zajmował. Potem lewatywka, wenflon, prysznic i już była
      11:30. Byłam 3 w kolejce do CC. Nic mnie nie ruszało, byłam odważna aż do
      chwili wejścia na salę operacyjną. Tam dopiero mnie chlasnął cykor, brrrr
      o 11:45 zebrał się 8 osobowy zespół i się zaczęło. Znieczulenie, ciach i mały o
      12:04 był już na świecie. Zaraz połozyli mi go na piersiach, a o 12:20 już
      leżałam na sali pooperacyjnej. Przez cały czas był ze mną M i wszystko widział.
      Małego dostałam na drugi dzień rano jak mnie przenieśli do normalnej sali.
      Przeszlismy od razu żółtaczkę, nawał pokarmu a potem zastój. Dużo się działo, i
      dużo mogłabym pisać.
      Najwazniejsze, że wszystko jest Ok i jesteśmy już w domku.
      Ogólnie jestem zadowolona, że wylądowałam w Policach. Po cc pozostanie malutka
      blizna prawie niewidoczna.
      Fakt, że dla małego trzeba miec tam wszystkie swoje rzeczy i nie każda
      pielęgniarka jest fajna, ale najważniejsze, ze nie było wiekszych komplikacji a
      pediatrzy sa konkretni i stanowczy.

Pozdrawiam.
    • bebette2323 Re: Najnowsze opinie o szpitalu w Policach 02.12.24, 02:44
      Nie polecam tego.szpitala. Wielokrotnie złamano prawa pacjenta . Zabrano dziecko na szczepienie , kiedy byłam na sali wybudzeń. Wypraszano z pokoju . Prawem rodzica jest być ze swoim dzieckiem na szczepieniu. Położna Joanna Pawłowska Olejniczak numer 3600537 A myślała , że nie dowiem się co nabazgrała w karcie pacjenta. Jest to osoba nieuprzejmą. Na dyżur przyszła z poplamionym uniformem. We włosach mając resztki śniadania. Jest nieprofesjonalna i przekracza kompetencje położnej siląc się na nieudane obserwacje psychologiczne.
      • chocolate_dog123 Re: Najnowsze opinie o szpitalu w Policach 06.01.25, 12:10
        Dziwię się wam że piszecie o kimś z imienia i nazwiska. Wielka odwaga czy też głupota, bo kobieta może wam wytoczyć z powództwa cywilnego sprawę jeśli chodzi o zniesławienie. wtedy wasze IP i dane moga zostać ujawnione.
      • monique4567 Re: Najnowsze opinie o szpitalu w Policach 08.01.25, 15:30
        Zgadzam się w 100 procentach!! Należy nagłaśniać takie sytuacje. PRL się skończył. Na zbity pysk powywalać te kurwy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka