Dodaj do ulubionych

DALSZE DZIEJE POSG Szczecin

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.06, 12:24
Kilka tygodni temu bylismy swiadkami wielkich zmian w POSG Szczecin na
stanowiskach kierowniczych jak wiadomo odszedł nasz kolega i przyjaciel
pan Komendant który siedzi z usmiechnietą miną w rezerwach kadrowych w
prespektywie jeszcze około 1.5 roku aż osiągnie swiadczenia emerytalne
należy sie chłopu ma cieżko chorą żone. Powrót p. Naczelnik kadr do
pracy po załamaniu nerwowym odchudzonej o nastepne kilka kilo ale
walecznej o stopien pułkownika!!!! .Zmiana na stanowisku naczelnika wydziału
sledczego powrót na stare smieci super sledczego Pana W . Czy ktos
jeszcze może sie podzielic newsami o tej wyjąkowej jednostce SG .Sądze że
opinia społeczna powinna wiedziec na co idą pieniążki z podatków !!!!!!!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Marek Re: DALSZE DZIEJE POSG Szczecin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.06, 13:17
      Należy wspomnieć, o odwołanym niedawno drugim "geniuszu pracy śledczej "
      Tamaszu N ,ten omnibus przez 8 lat swojej służby w POSG nie miał okazji poznać
      granicy .Obecnie przenieśiony do Placówki w Lubieszynie łyknie troche błotka i
      zrozumie co znaczy praca w terenie . To samo powinno spotkać p,naczelnik kadr.
      Brawo Mikołaj !!!
      • Gość: Winetu Re: DALSZE DZIEJE POSG Szczecin IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.06, 13:43
        Odnosnie do tego co napisał kolega Marek to sie zgadza jest dużo ludzi którzy
        biorą wypłate za nic jedynie za obecnosc dotaczy to równierz wszystkich byłych
        żołnierzy MON którzy zawiesili swoje emerytury i pobrali solidne odprawy
        finansowe a nastepnie uchdzą za znawców tematu granicy tzw. badaczy pisma
        swietego.Nikt nie wspomniał o naczelnik wydziału tajemnicy nie jawnej ciekawe
        czy boska reka taty pomogła.
        • Gość: FUN Re: DALSZE DZIEJE POSG Szczecin IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.06, 13:52
          Wiecej odwagi Ludziska piscie to są bardzo ciekawe informacjeukazujące prawde
          o tej instytucji.Gratuluje i pozdrawiam Pana Mikołaja G
          • Gość: Enka Re POSG Szczecin IP: 81.210.107.* 25.02.06, 21:33
            hihi dałeś czadu ... nic dodac nic ująć :(
        • Gość: Enka Re: POSG Szczecin IP: 81.210.107.* 25.02.06, 21:32
          ... badacze pisma swiętego tez są potrzebni choćby tylko po to że są
          zaznajomieni z tym tematem ... czcij swoich bogów Wineetu:P
      • Gość: Enka Re: POSG Szczecin IP: 81.210.107.* 25.02.06, 21:29
        Tomasz N. byc może nie miał okazji poznac pracy na granicy ale nikt przeciez nie
        jest omnibusem!!! czy Ty znasz pracę WDś czy tez innego wydziału?:)
        • Gość: FUN Re: POSG Szczecin IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.06, 20:23
          Tak droga pani przez lata przemieszczam się z wydziału do wydziału i to nie
          dlatego że jestem nie kompetętny, wręcz odwrotnie moje wykształcenie oraz staż i
          doświadczenie przewyższa moich przełożonych. Poprostu ekipa z rodzinnymi
          konekcjami nie pozwala rozwinąć się, mam dość słuchania bzdur i wymyślania co
          dzień czegoś innego a póżniej cedowania swojej porażki na innych. Czas się
          opamiętać nie myśli pani? Przez blisko 5 lat w oddziale był samopas były
          komendant nie interesował się niczym bo ponoć miał fachowców za podwładnych
          teraz obnażyła się prawda i co widzimy same skuchy, jeszcze przychodzi na kawe
          do ludzi którzy zapracowali na jego klęske nie wyciągną wniosków to przykre ale
          głupców nie trza siać sami się rodzą.Żal mi ludzi którzy na samym dole wykonują
          bzdetne polecenia i rozkazy , którzy nie liczą się bo są uważani za chołote bez
          wiedzy wręcz wyśmiewani co do których knuje się podstęp tak nie można droga
          pani!.Pani naczelnik kadr np. pracowała w wydz Śledczym oprócz parzenia kawy nie
          osiągneła nic dopuki sąsiad z jednego piętra nie został komendantem głownym to
          przykre i wiele przykładów można tu przytaczać .Powodzenia
    • Gość: Anioł stróż Re: DALSZE DZIEJE POSG Szczecin IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.06, 13:32
      Mam nadzieje że to nie koniec spuszczania władzy trzymającej stery i
      dzielącej sie kasą tylko dla wybranych a pani naczelnik wydziału kadr życze
      szybkiego powrotu do zdrowia ponieważ to jeszcze nie koniec.Czas na z-ce
      komendanta czyżby obecne dowóctwo zapomniało ? wiecej determinacji w
      działaniach życze obecnemu panu Komendantowi. Dobra rada chwasty wyrywa
      się z korzeniami. Powodzenia!
      • Gość: Kat Re: DALSZE DZIEJE POSG Szczecin IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.06, 14:23
        Postepowanie w sprawie pani naczelnik Wydziału tajemnicy niejawnej prowadził
        znawca w sprawach potepowan pan pułk.K który niedał by rady wykonac prostej
        pracy policjanta to znaczy wykryc sprawce kradzieży kosiarki w Skarbierzycach
        nie obrażając funkcjonariuszy z Dołuj koło Lubieszyna.A co do osoby pani
        naczelnik tajemnicy jest oredowniczką karania bez litosci ma to po tatusiu?
        • u666 Re: DALSZE DZIEJE POSG Szczecin 21.02.06, 16:02
          To co się dzieje to dobry znak, teraz swięta będą trwały dłużej, a ikołaj już rozdaje prezenty. Poczekajmy tylko na renifery, oby mogły pociągnąć te sanie z prezentami. A miłościwie panującemu życzę wytrwałości w tym co robi, jesteśmy z nim!!!!!!!
    • Gość: LoLo Re: POSG Szczecin IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.06, 09:56
      Szanowny panie mikołaju trzba kończyć z tym
      towarzystwem wspólnej adoracji zbierającej sie w gabinecie pani naczelnik kadr
      to nie wróży nic dobrego, jak opisał na wstępie jeden z autorów forum
      chwasty wyrywa się z korzeniami a to najwyższa chwila. knują!!!!
      pozdrawiam pana i liczę na mądrość i nie ugiętość w działaniu.
      • Gość: moro Re: SG IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.06, 11:07
        Zgadza się czas wybrać nowych ludzi na stanowiska i pozbyć się zagrożenia
        jakie planuje były komendant wraz z zaufanymi ludzmi a co do pokoju schadzek
        naczelniczki święta prawda tam nie tylko studiuje sie przepisy kulinarne z
        koleżankami częstym gosciem jest super Dog p. Waldek z nadzoru człowiek ten
        powinien wystąpić w serialu komediowym, tyle spraw rozwikłanych które kończyły
        się klapą. A co do pana Marka W ze śledctwa mało ze jest naczelnikiem to jeszcze
        OBSERWATOREM tak rozpoczął swoje dni na nowym stanowisku pracy.Chyba zostało mu
        to z poprzedniego stanowiska.Lista jest dłuższa ludzi którzy biorą kase za friko!
    • Gość: X-men Re: DZIEJE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.02.06, 20:23
      Słyszałem o problemach finansowych byłego komendanta Macieja J ponoc ma wrócić
      do oddziału na stanowisko kierownika zmiany w kołbaskowie zmusza go sytuacja z
      nieruchomością którą budował jak kasa lała się dzwiami i oknami,URWAŁO SIĘ
      KORYTO! może chce otworzyć nową spółdzielnie na miejscu starej !!!!.Lub knuć
      spisek przeciwko nowemu komendantowi .Facet jest śmieszny moim zdaniem nigdy
      nie miał honoru. Pozdrawiam
      • Gość: kpt. Ameryka Re: DZIEJE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.06, 23:17
        Swoją drogą ,to ciekaw jestem co się stanie z byłymi oficerami SB którzy
        unikneli weryfikacji po 1989 roku uciekając do Straży Granicznej ? W POSG ci
        wybitnej klasy fachowcy nie popisali się spektakularnymi zatrzymaniami
        przestępców granicznych .Główna ich specjalność to zatrzymywanie
        80letnich "mrówek" z 1-2 litrami wódki ,oraz wysyłanie młodszych stażem
        funkcjonariuszy do sklepu po wódkę,gdy uciekła 80 letnia "mrówka"
        • Gość: Enka Re: DZIEJE IP: 81.210.107.* 25.02.06, 21:27
          ... nie ma co sie dziwić młodzi po wódkę szybciej biegną !!!!
    • Gość: Enka Re: Dalsze dzieje POSG Szczecin IP: 81.210.107.* 25.02.06, 21:21
      ...hahaha ... zabawne ... Wasze wypowiedzi trącą zazdrością i straszliwa
      złośliwością .... a tak po prawdzie to należy się Wam porządna rózga od Mikołaja
      a nie prezenty ... prezenty to Wasze pobożne życzenia ... To że Pani Naczelnik
      kadr jest szczupła .... hmm ... nic Wam do tego :) spójrzcie Panowie na swoje
      żony ( ach wiem! są przeraźliwie tłuste!!!)...oficerowie SB ? śmieszne ... za
      dużo TV ... polecam własny rozum... czyzby go zabrakło że tak walicie żółcią ???
      Napewno nie jest różowo w to nie wątpię ale to co tutaj wypisujecie jest
      szokujące... W sumie zaczęłam się poważnie zastanawiać skąd też ten atak na
      kobiety na NACZELNIKOWSKICH STANOWISKACH? Poczucie mniejszej wartości Panów z
      Posg? Macie większe aspiracje ? To do dzieła, zróbcie coś takiego żęby Was
      zauważono a nioe wypisujcie farmazonów na forum... polecam strony z seksem:)
      Napewno Was wyluzują:P
      • Gość: FUN POSG Szczecin IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.06, 14:30
        No w końcu odezwał się głos pani na stanowisku naczelnikowskim prawda boli jak
        się jest nie udacznikiem to się trzeba przyznać a nie czarować i zgrywać
        fachowca lub zasłaniać tatusiem i układami.Fajno jest ludzi gnębić ! ale jak się
        dobierają do dupska szczupłego lub obrzydliwie tłustego to serce boli i jaka to
        sprawiedliwość.A co do pism z seksem polecam waszym mężom dla odmiany.
        • Gość: moro Re: POSG IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.06, 17:01
          Popieram pana o nicku fun to prawda zapomniała już kobietka jak płakała przed
          komisją odżyła bo tatuś puknął tam gdzie trzeba, a zresztą co one miały by robić
          na granicy jeżeli tylko gotować umieją chyba?już jedna dała popis wiele lat temu
          na Kiełbasie. Ja nie jestem żonaty i daj bóg a bym nie miał takiej kobiety które
          są wymieniane na tym forum obojniaki w mundurach. Co do ruzg od Mikołaja to
          zamało otrzymaliście i mam nadzieje że czeka was jeszcze chłosta ....... Ja
          wierzę w mikołaja i prezenty bo trudno nie nazwać prezentem rozbicie grupy
          wspólnie adorującej sie (folwark zwierzęcy)gdzie świnie są za sterami.Czas na
          normalność w tej instytucji. P.s nie masz kobieto wstydu lub uważasz innych z
          głupców.......
      • Gość: kpt. Ameryka Re: Dalsze dzieje POSG Szczecin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.06, 17:51
        Droga Pani więcej luzu .Zdrowie mamy tylko jedno.Internauci którzy piszą na
        forum mają racje.A propos to jakie dzieła na rzecz formacji dokonały obie
        Panie? Bo ja słysze tylko o ich wpadkach jak ta ostatnia z komputerami.Nie
        jestem męskim szowinistą i wiem że w POSG jest wiele kobiet kóre ciężko pracują
        jednak będąc poza układem rodzinno-towarzyskim nie mogły błyskawicznie
        awansować tak jak Panie Naczelniczki.A jeśli chodzi o niezweryfikowanych SB-ków
        to proponuje zapytać mjr Leszka N z placówki Szecin -Port.Albo tatuśia Pani
        Naczelnik od Niejawnośći z tego cowiem miał swegoczasu dwie legitymacje SB iWOP
        • Gość: Ludwig Re: Dalsze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.06, 08:21
          Panie kapitanie Ameryka! brawo panie naczelniczki mogą opowiadać tym ludzią
          głupoty którzy dopiero wstępują do służby i nie znają historii każdej z nich .
          np niejawna zawsze na drugim miejscu (zastępca),a naczelnikiem taki człowiek
          który zawsze był spuszczany lub obciążony "kozioł ofiarny" oni dobrze wiedzieli
          kogo i kiedy żeby nie było podejrzeń o układy to pasożyty karmiące się krwią.
          Życzę obecnemu komendantowi wiele zdrowia i wytrwałości. Niech pamięta nie ma
          miękkiej gry jeśli nie my to oni nas.......takie jest przysłowie prawdziwe. W
          którym szpitalu leczy się żona byłego komendanta może ktoś wie ? w dobrej
          wierze trzeba zrobić ściepe na pomoc. Pamiętając o dobrym sercu pana Macieja J
          • Gość: On Re: Dalsze IP: *.sg.gov.pl / 194.204.135.* 27.02.06, 15:03
            W przyrodzie tak już jest, że to co robię, to do mnie wraca.
            I to właśnie spotkało pana M.J. Teraz jest łatwo gryźć byłego komendanta, bo
            nie może się bronić, ale za to gładko umiał atakować. Dlatego nie będę go
            gryzł. Życze mu jedynie, żeby sobie wszystko przemyśłam, może to będzie jakąś
            nauczką na przyszłość. Nie można opierać się na ludziach niekompetentnych,
            jednocześnie nie mając za nic tych, którzy tak naprawdę tyrali na jego suksesy
            i wizerunek..
            A jeżeli żona M.J. jest faktycznie chora, to życzę jej wszystkiego najlepszego
            i powrotu do zdrowia.
            • Gość: specjal-ny gość Re: Dalsze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.06, 22:08
              nie trzeba być filozofem, aby wiedzieć że szare żuczki świata nie naprawią,
              wysokie posady i układy zawsze sprzyjały i będą sprzyjać nadużyciom(logika).ja
              znam tego, ty tamtego, większe, mniejsze korzyści. ważne jest jednak , aby przy
              tym nie tracili ci najniżej położeni, a decydenci mający ich w dupie powinni
              oficjalnie popłynąć. tymczasem pozostaje wielu ludziom szczeznąć na etatach
              sierżantowskich, tyrając non top ku czci POSG. Pamiętajcie: UKŁADY SIĘ
              ZMIENIAJĄ , A W DUPĘ DOSTAJE SIĘ TAK SAMO!!!
              • Gość: Enka Re: Dalsze IP: 81.210.107.* 28.02.06, 10:29
                ... zastanawiam się dlaczego macie Panowie tyle nienawiści w stosunku do akurat
                tych dwóch konkretnych kobiet ( bo tylko one jako kobiety zajmują dość wysokie
                stołki na które czyha kilku Panów )? Przecież wykonują swoje obowiązki,a czy
                dobrze - wydaje mi sie ,że ktoś to ocenia pozytywnie skoro zajmują te
                stanowiska od jakiegoś czasu.Trąci mi to jednak męskim szowinizmem jakby na to
                nie patrzeć ! I dlaczego znaleźliście sobie miejsce do wylewania goryczy akurat
                na tym forum ? Jest bardziej odpowiednie -->
                www.nszzfsg.org/
                • Gość: FUN Re: Dalsze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.06, 15:57
                  Puknij w stół a nożyce się....... właśnie oceniono obowiązki wykonywane przez te
                  akurat panie no i wypadły blado wynikiem są postępowania toczone obecnie.Ten
                  oddział zawsze był śmieszny pod względem kadry kierowniczej same spady lub
                  pociotki ma miano najbardziej porąbanego oddziału w całej polsce udając się
                  gdzie kolwiek człowiek się wstydzi słuchając opini innych, a co do adresu
                  www.nszz.org nie bądz śmieszna .......żeby poprawić tobie humor to mam pytanie
                  czy już wiesz kiedy płynie pan z-ca komendanta oddziału? Zasada po trupach i z
                  nieograniczoną głupotą do celu, taka jest strategia oficerów tego oddziału tak
                  jak zarówno panów i pań.
                  • Gość: Winetu Re: Dalsze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.06, 16:42
                    Spuszczają GBURA tak słyszałem znowu będzie cicha żałoba jak po 01 oddziału, o
                    swoich głośno nie gadają jak idą w niesławe......!! tylko potrafią nakrecać na
                    innych temat, oni są święci. Uważam że i tak pózno, chyba ze czekali jak się
                    zwolni etat w konwojówce lub sądówce!!! powodzenia wrócicie za 4 lata ja nie do
                    czekam i nie żałuje!.!.!
                  • Gość: euro Re: Dalsze IP: *.pl / *.cache.matrixnet.pl 28.02.06, 21:03
                    Bardzo ciekawią mnie nowinki z POSG,bo pisuję bajki dla dzieci,a miałem
                    ostatnio braki w tematach do opowieści z mchu i paproci.Postaram się po bajkach
                    napisać przewodnik dla kobietpt:JAK ZROBIĆ<ABY ZAROBIĆ I SIĘ NIE NAROBIĆ.UWAGA
                    PODAJĘ prawidłową odpowiedż ZOSTAĆ NACZELNIKIEM W ............??????????
                    • Gość: zeta Re: Dalsze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.06, 16:53
                      Te EURO pomyliłeś chyba forum nie ten temat jeśli pisujesz bajki,tu opowieści są
                      serio chyba ze jesteś kretem i nie widzisz!!!!!!!!
                  • Gość: Ksiądz Re: ŻAŁOBA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.06, 16:41
                    No to można odprawić mszę za kolegę który opuszcza nasze szeregi z dniem
                    01.03.2006 Świeć mu panie nad jego drogą aby nie pobłądził, może bedzie chciał
                    zostać pomocnikiem kierownika zmiany na kiełbasie wraz ze swoim byłym panem za
                    którym łzy wylewał duet KO! Idzcie w pokoju misja zakończona drodzy przełożeni
                    AMEN. ( podpowiesz do archiwum )
                • Gość: kpt Ameryka Re: Dalsze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.06, 20:21
                  kochana, wtym tkwi istota sprawy ,że dotej pory te Panie były oceniane jedynie
                  przez Jędrzeja lub swoich kolegów .Przyszła pierwsza lepsza kontrola z zewnącz
                  i co tzw. ''MUKA ''a co do pisania na forum to bardzo dobre miejsce ,wszak
                  wszyscy mieszkamy w Szecinie. Mało tego ,idąc koleżanki rozumowaniem najlepiej
                  byłoby powiedzieć o wszystkim ,co nas boli jedynie kapelanowi Rozdebie .w koncu
                  osoby które na forum wypowiadają się popełniają grzech nielojalnośći wobec
                  formacji i przełożonych, ale mam nadzieje że dobry BÓG nam wybaczy ,gdyż
                  działamy w dobrej wierze.
              • Gość: kornik Re: Dalej coraz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.06, 16:21
                masz kolego racje tylko jest sztuką wielką robić to w rękawiczkach a nie jawnie
                prosto w oczy jak to towarzystwo uważające tylko swoich, a reszte za bydło
                popatrz ile jest darmoziadów w sztabie a ilu tyra? udawadniają wszystkim każdego
                dnia jacy oni są potrzebni z tymi debilskimi pomysłami i prześcigają się tylko
                kto najwiecej bedzie prowadzić postępowań Pozdro!!!!
              • Gość: PUSTAK Re: Dalsze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.06, 19:41
                TAK MYśLELI JEśIEń WASZA WIOSNA NASZA i się przeliczyli żegnamy was z nie
                wielkim smutkiem Pa Pa
                • Gość: Do Pustaka Re: Dalsze IP: *.hcg.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.06, 20:04
                  kolego przyznaj się że prace zalatwił ci ojciec lub jakiś pociotek bo sam nigdy
                  byś sobie niezalatwil teraz przyjmują do SG tylko rodziny!!!!!
                  • Gość: Maruda Re: Dalsze IP: *.hcg.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.06, 20:11
                    SG to instytucja rodzinna hahahahahaha to jest szok co się dzieje tam o kawalek
                    stolka to by się pozabijali jeden drugiego to by w lyżce wody utopili!!!!!!
                  • Gość: tu pustakdlagoscia Re: Dalsze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.06, 12:29
                    Masz racje grunt to rodzina! myśle ze w twoim przypadku również. pozdro.
                    • Gość: Do pustej Gosicy Re: Dalsze IP: *.hcg.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.06, 14:10
                      pracuje w SG już 13 lat i jako jedyna chyba zostalam przyjęta do SG bez zadnych
                      powiązań.Niemialam zadnego krewnego ani znajomego.
                      • Gość: kpt Ameryka Re: Dalsze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.06, 19:53
                        Dziwczyno masz racje pisząc chyba.
                • Gość: wiarus Re: Dalsze IP: *.chello.pl 02.03.06, 11:59
                  To że niektórzy odchodzą z SG to dobrze, tylko dlaczego dostają tak duże
                  dodatki służbowe, czyżby byli bardziej zaradni lub z racji zajmowanych
                  stanowisk przysługuje im to z urzędu. Może ten zwyczaj będzie też w stosunku do
                  wszystkich funkcjonariuszy odchodzących w normalnych warunkach do cywila. Jak
                  do tego ma się Pan związkowiec, czy już spoczął na laurach, fak jego rodzina
                  jest już ustawiona.
      • Gość: Robin Re: Dalsze dzieje POSG Szczecin IP: *.localdomain / 80.50.245.* 05.03.06, 13:08
        Enka,Enka,żal mi ciebie. masz kompleksy jak cholera. Od naszych żon to z daleka
        bo nie sięgasz im do pięt. Wnioskuję, że jesteś jedną z pań, które tak usilnie
        starasz się bronić - sory nie wychodzi ci to. Siedź cicho, bo mikołaj w tym roku
        nie przyniesie ci prezentu.
        • Gość: FUN Re: Dalsze dzieje POSG Szczecin IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.06, 13:42
          zostawiam wypowiedzi matrixa sambora bez komentarza pozdrawiam wsystkich a
          zwłaszcza tych panów
          • Gość: H5N1 Re: Dalsze dzieje POSG Szczecin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.06, 17:18
            Z cyklu: historyjki jak najbardziej prawdziwe. Jest mglisty jesienny wieczór.
            na strażnicę w której służyłem z piskiem opon zajechał stary UAZ. Z jego
            przepastnego wnętrza z wielką pompą w nowiutkich morach wysiadają panowie z
            brygady RR Po ich minach widać że wszystko wiedzą NAJLEPIEJ !!! Podczas odprawy
            do służby u komendanta strażnicy zostają postawione zadania i oczywiście poda
            sakramentalne pytanie: Wszyscy zrozumieli zadanie !!! Nikt z panów z brygady RR
            nie przyznał się że czegoś nie rozumie choć miny mieli nie tęgie.Byłem wówczas
            w stopniu st. kaprala więc przdzielono mnie do jednego z tych asów jako
            młodszego elementu. Po przejściu pasem około 500 m usłyszałem pytanie asa : A
            ta granica to właściwie gdzie? Daleko jeszcze ??? Po tym pytaniu zrozumiałem
            dlaczego ludziom służącym na zielonej liczy się rok za półtora !!!:-)))))
      • Gość: Freeman Re: Dalsze dzieje POSG Szczecin IP: *.localdomain / 80.50.245.* 11.03.06, 20:39
        Enka... za te tłuste żony to porozmawiasz sobie moja droga z moim adwokatem.
        Zniesławiłaś moją żone !!!

PS. Panowie czy wasze małżonki nie poczuły się tymm urażone !!!
    • Gość: karabin dzieje się w POSG IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.06, 17:16
      w pale się nie mieści co sie dzieje i co tu jest pisane na forum to chyba jakiś
      scenariusz do serialu PITBULLE SG 3. Ciekawy jestem czy wystarczy determinacji
      głównemu reżyserowi będącym zwolennikiem przemian i uczciwości tego mu z serca
      życze. Tylko niech pamięta ze nie jest ważne jak rozpoczął tylko jak to szybko i
      dobrze zakończy POWODZENIA
      • Gość: Do karabinka Re: dzieje się w POSG IP: *.hcg.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.06, 20:47
        kolego prawda kole w oczy prawda? napisz lepiej na jakim stanowisku siedzisz
        czy już ciebie zwolnili z kolbaskowa?A moze byleś calym prezesem w słynnej
        Spułdzielni na kolbaskowie postawileś sobie juz fajną chalupke na dolujach??????
        • Gość: od karabina Re: w POSG IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.06, 22:22
          nie na Wołoczkowie-Bezrzeczu a może gdzieś miezkam od dawna a ty chyba za
          zdrościsz wszystko przed tobą ,stanowisko jak każde inne byle w cieple.
          • Gość: wiarus Re: w POSG IP: *.chello.pl 02.03.06, 08:55
            czy wierzycie że coś się zmieni w tej instytucji, od chwili powstania była to
            organizacja typowo rodzinna ale w sensie rodziny patologicznej, gdzie liczyła
            się rodzina i powiązania towarzyskie a nie umiejętności. Mamy przykład ścieżki
            awansowej byłego 01 sg. Dlatego kto liczy na Mikołaja uważam za idealistę,on
            który w tej instytucji był i otym bagienku wiedział na pewno nie uzdrowi, on
            wykonuje co mu zlecają. A sytuacja w firmie jest denna, rządzą interesy rodzinne
            mąż jest przełożonym zony, córki itp
            • Gość: kpt. Ameryka Re: w POSG IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.06, 10:57
              Mikołaj poradził sobie z korupcją ,to poradzi sobie z układami w POSG
              • Gość: wiarus Re: w POSG IP: *.chello.pl 02.03.06, 11:32
                A gdzie był dotychczas
                • Gość: do wiarusa Re: w POSG IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.06, 13:34
                  Gdzie był? był w gniezdzie tych układowczyków wszystkich i nie maił szans by coś
                  zmienić naciski od byłych z KGSG i oddziału ciśnienie ogromne, ja i tak
                  podziwiam człowieka ze mu psycha nie siadła. Sami byliście świadkami pukania do
                  jego drzwi jednego z tatusiów pani naczelnik bo nieudacznice skrzywdzili taka to
                  fachowczyni !ta druga ściemnia nie ubiegając sie o stopień pułkownika by
                  pokazać jaka jest lojalna do nowej władzy można tu mnożyć przykłady. A co
                  umundurowania do póki będą oszczędności dla oddziału zapomnij chyba ze się mylę
                  w innym przypadku na trawe z panem majorem S z mundurówki (były moniuch)w straży
                  dzięki rodzinnym konekcją wielu jest takich darmozjadów służbowej zupy. To już
                  jest znak nadchodzących zmian
                  • Gość: wiarus Re: w POSG IP: *.chello.pl 02.03.06, 18:34
                    A może ty jesteś w następnej grupie tych uprzewilejowanych że tak się
                    wstawiasz za Mikołajem, na co liczysz
                    • Gość: do wirusa Re: w POSG IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.06, 19:43
                      Mogę cię zapewnić nie jestem w żadnej nowej grupie i nie liczę na nić!!!!!!!
                      oprócz zwykłego szacunku który nam się należy wszystkim!!!! ( jeśli jesteś z
                      poza układu jesteś nikim ,a jeżeli jesteś z układu na przykład sierżantem to
                      jesteś tolerowany).Mam nadzieje żę obecny komendant może coś zrobić pożytecznego
                      dla nas wszystkich i tutaj zbieżność imienia Św.Mikołaja nie ma nic wspólnego.
                      Czytając to forum na temat naszego oddziału już widzę zmiany w samych ludziach
                      którzy odważyli się pisać jest to optymistyczny akcent nie uważasz
                      kolego.Pozdrawiam ciebie i innych braci funkcjonariuszy.(nie mylić z terminem
                      rodzina)
                      • Gość: wiarus Re: w POSG IP: *.chello.pl 02.03.06, 20:27
                        Miejmy nadzieje że się zmieni, chociaż droga do tego daleka. Do tych zmian
                        proponuję posłać na łączkę szarą eminęcję poprzedniej ekipy Bogusia z WG, jeden
                        już został wysłany do Kołbaskowa, przydało by się znaleść stanowisko dla Waldka
                        z nadzoru bo biedak marnuje się a gdy zmieniła się władza szkoda tak wybitnego
                        fachowca trzymać w sztabie.A po zatym gdzie ci obrońcy ludu- związki z
                        przewodniczącym, czyżby już nie działał, fakt że rodzińę już ustawił i może
                        czuć się zmęczony pracą społeczną.
                        • Gość: frito Re: w POSG IP: 83.168.113.* 12.03.06, 22:29
                          Waldek z oddziału na Kiełbasie szybko by sam wtopił i chyba sam by prowadził
                          postępowanie na siebie:)) przy okazji zobaczył by jaka cięzka to jest praca i
                          jak łatwo można się pomylić! może wtedy zastanowił by się chwilę zanim by kogoś
                          ukarał
                          • Gość: do Frito Re: w POSG IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.06, 11:37
                            Kolego Waldek już był przed laty na kiełbasie kto ma troszkę służby pamięta
                            okres siłowego przerwania granicy przez mercedesy klasy S600 reszta bez
                            komentarza !
                  • Gość: wiarus Re: w POSG IP: *.chello.pl 02.03.06, 18:41
                    Jeżeli ma nastąpić odnowa to co powiesz kolego na dodatki służbowe -
                    pożegnalne dla byłych komendantów przyznane przez Mikołaja, czy dodatki takie
                    dostają wszyscy funkcjonariusze odchodzący w normalny sposób do cywila czy
                    tylko wybrani, to nazywasz normalnością w tej instytucji. Przestań się łudzić,
                    to tylko kosmetyka a nie remont tej instytucji.
                    • Gość: FUN Re: w POSG IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.06, 19:13
                      Witam wszystkich mogę odpowiedzieć tobie kolego wiarus my takich dodatków
                      służbowych nigdy nie otrzymamy ponieważ my tyramy a nie przeszkadzamy to jest
                      cena aby wywalić gości na emeryture w przeciwnym razie siedzieli by do usranej
                      śmierci wiem to boli kiedy sie słyszy o dodatkach dla komendantów przejść np.
                      Lubieszyn facet właził w pupsko bez smarowania częsty gość pani naczelnik kadr
                      niczym się nie wyróznił w swojej karierze, znam ludzi którzy odchodząc nie
                      dostali nic i ci którzy byli chorążymi np. na kiełbasie i nadawali dla tego
                      układu dostali.Co do tego że naczelniczki mialy mieć po zamiatane nic się
                      narazie nie zmieniło dalej piastują stanowiska i mnie trudno jest zrozumieć pana
                      komendanta w tej sprawie coś jest nie tak moim skromnym zdaniem czyżby
                      litość?oby nie zakończył jak jego poprzednik czego mu nie życzę. Nie staram się
                      pouczać ani podpowiadać jestem zwykłym ludziem widzącym to wszystko z bliska.
                      • Gość: wiarus Re: w POSG IP: *.chello.pl 02.03.06, 20:31
                        Podejrzewam że każdy chciałby być pozbywany z takim dodatkiem, jeżeli pozbywamy
                        się karnie tych osób chciałbym też tak być zbyty z POSG.
              • Gość: Lunatyk Re: w POSG IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.06, 12:00
                Miałem dziś taki sen:
                Przychodzę do mundurówki i pytam..
                - Czy są koszule khaki długi rękaw rozmiat kolnierzyka 40?
                - Tak oczywiście
                - Czy są buty wyjściowe rozmiar 44?
                - Tak
                - Czy jest komplet goretex?
                - Tak zapraszamy do magazynu i sobie pobrać, w magazynie jest wszystko co jest
                potrzebne Panu do służby.....
                I nagle budzik, i do roboty a już było tak pięknie hmmmm
              • Gość: do kpt Ameryki Re: w POSG IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.06, 13:46
                Zgadzam się z tobą ameryko ale pod jednym warunkiem ze wyczyści wszystko i nie
                będzie ulegał naciską byłych by nie stać się pajacykim na nicce. po drugie nie
                ma wsparcia co powinien już je budować zeby nie być o samotniony tylko zaufani
                ludzie pomogą budować czyste i uczciwe zasady tej pracy Panie Mikołaju życzę
                wszystkiego naj..........
              • Gość: kroki Re: w POSG IP: *.pgi.pl 03.03.06, 10:31
                Szanowny Panie kpt. Ameryka, jeżeli uważa Pan, że Mikołaj poradził sobie z
                korupcją to jesteś w błędzie. Gdyby tak było to chyba dostałby za to Pokojową
                Nagrodę Nobla. On tylko rozpieprzył Kołbaskowo i na grzbiecie zatrzymanych
                funkcjonariuszy wjechał na stołek Komendanta POSG. Korupcja jest była i będzie
                dopóki funkcjonariusz SG będzie zarabiał tyle samo, co sprzątaczka w banku.
                Pozdrawiam naszego związkowca jeżeli masz jeszcze niezamężna córkę to reflektuje
                chciałbym do czegoś dojść w tej SG.
                P.S. Czy ktoś wie, co się dzieje z byłym przełożonym Mikołaja, który wymachiwał
                bronią w dyskotece i czy może na odchodne zwiększono mu maksymalnie dodatek.
                Pozdrawiam Panie kpt. Ameryka i proszę ucałuj go w tyłek również odemnie.
              • Gość: Kiełbasiarz Re: w POSG IP: *.internet.v.pl 24.03.06, 17:58
                Nie pisz takich bzdur bo Komendant i Ci kowboje z BSW naprawdę pomyślą, że to
                oni rozwalili Kołbaskowo. Kołbaskowo rozłożyła Joanna M. niechcacy pogrążając
                własnego męża. A p.Mikołaj i Bsw miało w tym taki udział jak Polacy w lądowaniu
                na księżycu.
        • Gość: H5N1 Re: dzieje się w POSG IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.06, 10:06
          Coś tu z gramatyką kiepskawo!!! Zastanawiające jest to że najwięcej do
          powiedzenia na temat pracy w POSG mają ci piszący między godziną 7.00 a 15.00 !
    • Gość: Huck posg IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.06, 14:54
      AWANSÓW NIE BĘDZIE-PANI NACZELNIK DOSTAŁA Z PÓŁOBROTU
      • Gość: wopek Re: posg IP: *.g4-net.com 02.03.06, 16:45
        Dostało sie Pani chudszej i tej Pulchnej ale to nie wyglad świadczy o człowieku czy też układy układziki trzeba mieć silny charakter i być kobitą z klasą bo w koncu nie pracuje się dla kariery tylko dla ludzi dla nas by było nam łatwiej pracowitych wynagradzać a o słabych charakterach eleminować,
        • Gość: kpt. Ameryka Re: posg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.06, 19:51
          W dniu dzisiejszym odszedł z Posg rys wschodni ,specjalista od konwojów mniej
          lub bardziej udanych .Pierwszy pretorianin jędrzeja ,tak łatwo wzruszający się
          do łez krzywdą ludzką krzyśio M . Z tej okazji postanowiłem przedłużyć śledzika
          o dwa dni ,gdyż na trzeżwo tego ciosu wymierzonego w intelek ,doświadczenie
          zawodowe i przejechane kilometry w konwojówce tego oficera nie
          zniose.Ała ,Ała.''Krzyśio złe kilometry dzielą nas ''. Wiem ,że z tego
          nieszcześćia cieszy się jedynie ppłkownik CHABE... gdyż liczy na podmiane i
          doświadczenie Krzyśia w konwojówce.Krzysio GOOD LUCK
      • Gość: do HUCKA Re: posg IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.06, 19:58
        PONOĆ SAMA WYSTĄPIŁA Z TYM WNIOSKIEM KTO MA POSTĘPOWANIE NIE MA AWANSU I PO
        DRUGIE W TAJNYM GŁOSOWANIU OTRZYMAŁA NAJ MNIEJ GŁOSÓW!! PRZEWIDZIAŁA TO
        ŻMIJA!!!!!TAKA CWANA URABIA NOWEGO KOMENDANTA NA SWOJĄ STRONĘ OBY CHŁOP SIĘ Z
        ORIĘTOWAŁ W CZAS BO SPUSZCZĄ WODĘ JAK PO MACIEJU W PRZYPADKU WYBORÓW.........CO
        DO KOPA PRZYDAŁ BY SIĘ TEJ DWÓJCE FEMINISTEK. HE HE HE
        • Gość: KREZUS Re: posg IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.06, 20:09
          Pamiętajcie kadry się mylą a jeżeli już to mają do tego prawo słowa naczelniczki
          kadr (słynne powiedzonko )Pnie Komendancie czas to zmienić nie wydaje się to
          panu?Trzeba bez emocji policzyć w kadrach wszystkich i podzielić robotę a
          podpieraczy na granice bo są braki. To drugie pomieszczenie po herbaciarni pani
          naczelnik w którym lunch trwa około 7 godzin warto sie przyjrzeć
          • Gość: wopek Re: posg IP: *.g4-net.com 02.03.06, 20:50
            Myśle że w naszym oddziale jest jeszcze jedna dziwna rzecz GWIAZDORSTWO funkcjuszy a szczególnie funkcjuszek gdzie niestety nie wiedzą i ambicją a swym seksapilem ciałem i piękną dupcią manipulują kolegami i podpuszczają innych i najlepiej żeby jak najwiecej było o nich plotek to tak dla odmiany by dać spokój karierowiczką.Może na Forum podyskutujecie o tym dla tych pań żeby otworzyły im się oczy a nie nogi.
            • Gość: zez Re: posg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.06, 21:23
              A co z Waldemarem S z WOś on też namaszczony przez tą ekipę i jeszcze przyszedł
              z Informacji wojskowej,czs na ciebie.Marek W. (kolega Krzysztofa M. 02 z
              policji )też namaszczony w tym układzie i asystent (chudej) czekamy jak się
              wyłożysz na bzdurnych decyzjach.
              • Gość: hgi Re: posg IP: *.sg.gov.pl / 194.204.135.* 03.03.06, 12:44
                a ile ty sflustrowany człowieku zamknąłeś przestępców śmiąc oceniać innych ludi.
                Zanim podniesiesz kamień by rzucić w kogos popatrz na siebie.
                • Gość: do hgi Re: posg IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.06, 15:12
                  Co gościu boli prawda a sflustrowany to ty jesteś koleś urywają się układziki co
                  i na ciebie przyjdzie czas hgi a co do zamknięć nie będę się kłucił z tobą
                  ponieważ ty napewno nikogo dupku
            • Gość: wiarus Re: posg IP: *.chello.pl 02.03.06, 21:48
              A gwiazdy można ruszać, czy masz na myśli niedoszłą rzecznik, koleżankę Donka,
              ona ma wejscia wszystko może załatwić
              • Gość: euro Re: posg IP: *.pl / *.cache.matrixnet.pl 03.03.06, 09:28
                Bardzo ciekawe informacje są dostępne na forum,jednak dziwi mnie obojętność
                Komendanta.Mając możliwości zrobienia uczciwej oceny pracy Naczelniczek,czeka
                na dyrektywy z .....?Brak kompetencji Tych Pań bije przez Forum jak wiosenne
                SŁOŃCE,może trzeba czekać do tej upragnionej wiosennej aury,ale czy nie zadługo
                to będzie.Karierowiczostwo Naczelniczek jest wzorowane na dobrych książkach
                naukowego KOMUNIZMU,chyba taka polityka już mineła.Pozdrawiam ZDROWYCH JESZCZE
                NA CIELE I U M Y Ś L E.
                • Gość: do euro Re: posg IP: *.chello.pl 03.03.06, 09:38
                  Trafne spostrzeżenia, układy rodzinne trzymają się dobrze
                • Gość: aleksander Re: posg IP: *.pgi.pl 03.03.06, 10:10
                  Czytając wypowiedzi zawarte na tym forum z całą pewnością mogą stwierdzić, że
                  większość z zawartych tu treści została napisana prze funkcjonariuszy
                  pracujących w sztabie POSG. Oczywiście zgadzam się z tym, bo to prawda. Czyli,
                  co po zmianie Komendanta nastała walka o wpływy i stołki. Przypuszczam, że
                  jeszcze niedawno ci sami ludzie lizali dupę Jędrzejowi, a teraz robią to samo w
                  stosunku do Mikołaja. Z całą pewnością można stwierdzić, że funkcjonariusze
                  zatrudnieni w sztabie POSG Szczeci to jedna wielka banda wazeliniarzy. Obojętnie
                  kto jest przy władzy oni zawsze będą lizać dupę Komendanta. Co czekacie na wolne
                  miejsca po naczelniczkach.
                  • Gość: kroki Re: posg IP: *.pgi.pl 03.03.06, 10:38
                    Szanowny Panie kpt. Ameryka, jeżeli uważa Pan, że Mikołaj poradził sobie z
                    korupcją to jesteś w błędzie. Gdyby tak było to chyba dostałby za to Pokojową
                    Nagrodę Nobla. On tylko rozpieprzył Kołbaskowo i na grzbiecie zatrzymanych
                    funkcjonariuszy wjechał na stołek Komendanta POSG. Korupcja jest była i będzie
                    dopóki funkcjonariusz SG będzie zarabiał tyle samo, co sprzątaczka w banku.
                    Pozdrawiam naszego związkowca jeżeli masz jeszcze niezamężna córkę to reflektuje
                    chciałbym do czegoś dojść w tej SG.
                    P.S. Czy ktoś wie, co się dzieje z byłym przełożonym Mikołaja, który wymachiwał
                    bronią w dyskotece i czy może na obchodne zwiększono mu maksymalnie dodatek.
                    Pozdrawiam Panie kpt. Ameryka i proszę ucałuj go w tyłek również odemnie.
                    • Gość: kpt Ameryka Re: posg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.06, 18:01
                      Jeżeli zatrzymanie 36 łapówkarzy w mundurach z Kołbaskowa nazywasz
                      rozpieprzeniem tego pszejścia to gratuluje ,po takim tekscie odrazu widać że
                      masz niezłomne zasady moralne.Jeżeli tak samo jak w kołbaskowie jest na innych
                      przejściach tego oddziału to Mikołaj (używając twojego języka) powinien
                      rozpieprzyć pozostałe przejścia i to totalnie .O korupcji w POSG słysze od
                      kilkudziesięciu lat. Przed Mikołajem jedyna kara jaka spotykała łapówkarza to
                      było przeniesienie gościa na półroku na strażnice ,czy takiej postawy ze strony
                      Mikołaja oczekujesz? Mam nadzieje że prokuratura obudzi się i powlecze za brak
                      nadzoru równiesz tych ze sztabu .Apropos gejem nie jestem więc Mikołaja całuj
                      osobiscie skoro to lubisz.
                      • Gość: do kpt Ameryki Re: posg IP: *.chello.pl 03.03.06, 20:33
                        Czy nie wiele przypisujesz Mikołajowi
                        • Gość: MATRIX Re: posg IP: *.stargard.mm.pl 04.03.06, 03:32
                          Uwaga na FUN i kpt.Ameryka to prowokatorzy ,czy wy tego ludzie nie
                          widzicie .Dziwie sie ze tylu ludzi wpadlo w ich sidla (oficerowie ze sztabu
                          smiac mi sie chce z was ,no coz nie ktorzy licza chyba na nowe
                          stolki).Proponuje przypomniec sobie poprzednia zmiane ekipy .
                          • Gość: Lunatyk Re: posg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.06, 08:58
                            Masz rację MATRIX dali się podpuścić, ale tu widać że Pentagon wazeliną i walką
                            o stołki żyje..... takie oto "polskie piekiełko" na szczęście jestem tam rzadko,
                            ale teraz inaczej będę patrzył tam na ludzi, którzy po korytarzu biegają z
                            papierami w ręku, czyżby biegli na herbatkę .... A ja jadę na granicę spojrzę w
                            gwiazdy, odetchnę świeżym powietrzem. Panowie z Pentagonu polecam Wam spacerek
                            po miedzy to oczyszcza rozum i ciało.... naprawdę.
                            • Gość: funkcjonariusz Re: posg IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 10.03.06, 18:15
                              Przeczytałem wszystkie wypowiedzi. Nie opowiadam się za żadną ze stron. Uważam
                              jedynie, że te wszystkie Wasze dyskusje, osądy i wypowiedzi są ŻENUJĄCE. Wstyd
                              i obciach.
                              P.S. Zwaracajcie uwagę na gramatykę i ortografię, bo przecież nie chcemy, żeby
                              ludzie mówili o nas analfabeci.
                              Pozdrawiam wszystkich, którzy uczciwie pracują i nie poddają się.
                          • Gość: do Matrixa Re: posg IP: *.chello.pl 04.03.06, 09:07
                            Dobrze to ujołeś, wazeliniarstwo widać jest cały czas w modzie, nie liczy się
                            sposób liczy się efekt końcowy
                            • Gość: sambor Re: posg IP: *.stargard.mm.pl 04.03.06, 09:52
                              Poraz pierwszy przejrzałem sobie cały zapis o historii POSG. I tak sobie myślę ilu z tych co piszą chciałoby być może zająć stanowiska kierownicze. A może na nich są lub są do nich przymierzani. A jak widzicie historia lubi zataczać koło. Może w przyszłości poczytam sobie coś na temat tych osób, którzy tu napisali.
                          • Gość: kpt Ameryka Re: posg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.06, 11:11
                            Widze drogi kolego Matrix vel Sambor że cierpisz na bezsennośc w tym pięknym
                            miescie Stargardzie ,co spędza sen z twych powiek ? a może wróciłeś z imprezy
                            pożegnalnej kolegi Czesława ? i po kielichu zebrało się tobie na odwage by
                            napisać? Cóż nieważne . Chciałbym powiedzieć tobie że na forum wyrażam jedynie
                            swoje opinie ,jak widać nieodosobnione i wiśi mi to że emerytowany ppłk BSW
                            traktuje mnie jako prowokatora .To zresztą ulubione słowo twego pokolenia.
                            Pozdrawiam.
                            • Gość: MATRIX Re: posg IP: *.stargard.mm.pl 04.03.06, 12:49
                              Jestes nie tylko prowokatorem ale jestes rowniez smieszny jak ci oficerowie ,
                              ktorzy sie blotem obrzucaja .Twierdzisz ze slyszales o korupcji w POSG juz
                              kilkadziesiat lat temu a to ciekawe (bo jesli tak bylo ) to ty jestes z czasow
                              pokolenia prowokatorow a nie ja .Zastanawiam sie tez nad tym czy ktos toba nie
                              manipuluje .Powiem jeszcze wiecej , osobiscie nie lubie Pisuarow ale Kaczory
                              chyba maja racje co do manipulacji w mediach .Ty jestes prowokatorem , ale ja
                              prowokatorom i innym szujom mowie nie , nie jestem rowniez z Bsw , nie jestem
                              ze Stargardu i nie jestem rowniez Samborem osiolku .Dodam do tego jeszcze ze
                              prawdopodobnie jestes jakims spadem z MON.
                              • Gość: Lunatyk Re: posg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.06, 13:20
                                Proszę Państwa więcej luzu na tym forum, za bardze emocjonalnie się tu zrobiło.

Chuck Norris nie zrobi jednej rzeczy....
                                Nie dostanie się nigdy do służby w SG.
                                -
                            • Gość: Sambor Re: posg IP: *.stargard.mm.pl 04.03.06, 14:36
                              Powiem tylko to , że wątpię aby św. Mikołaj coś mógł zmienić gdy ma pod sobą tak sfrustrowanych ludzi. Skoro pracujesz w SG tak długo to proponuję sprawdzić się jak sobie dasz radę w np. pracując w prywatnej firmie. A oprócz tego dziwi mnie to , że tak bardzo użalacie sie nad swoim losem.A może oprócz biadolenia zastanowicie się co zrobić aby te układy zmienić.
                              • Gość: euro Re: posg IP: *.sg / 195.116.23.* 04.03.06, 15:11
                                Wczytuję się dogłębnie w wszystkie wypowiedzi,ale nie znajduję propozycji
                                rozwiązania problemu KLIKI w POSG.Zawiść ludzka jest bezinteresowna,a Komendant
                                oczekuje propozycji jak zlikwidować korupcję na przejściu,jak pozbyć się
                                nieudaczników?Czekanie ma czasami dobre strony,ale frustracja ludzi sięga moim
                                zdaniem zenitu.Panowie funkcjonariusze przyjdzie ktoś z zewnątrz i zrobi WAM
                                porządek i zostanie płacz i zgrzytanie zębów.Sami radżcie aby było WAM lepiej?
                                Pozdrawiam piszących.
                                • Gość: LEW Re: posg IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.06, 16:21
                                  Faceciki o niku matrix i sambor to pedały z układu popieram gościa który
                                  wypowiedział się o nich, brawo prowokacja się udała tylko nie w tym kierunku jak
                                  twierdzą. Pozdrawiam frajerstwo i życze dokształcić się bo czasy trudne i
                                  koniec będzie międz półkami w supermarkecie za 600zł jak wcześniejsza ekipa
                                  • Gość: MATRIX Re: posg IP: *.stargard.mm.pl 04.03.06, 16:54
                                    Uderz w stol norzyce sie odezwa .Co tak poruszylo LWA ???????? Widocznie prawda
                                    w oczy kole a uzywanie slow obrazliwych jest wynikiem frustracji w/w .Co cie
                                    boli osiolku ...........?NIe uzywaj tez slow ktorego nie znasz znaczenia .
                                  • Gość: sambor Re: posg IP: *.stargard.mm.pl 04.03.06, 19:51
                                    Dum/r/ny Lwie to forum jest ogólnodostępne.Dokształcać się trzeba cały czas/ też o tym pamiętaj/, a praca w supermarkecie też ma swoje uroki.
                                    • Gość: LEW Re: posg IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.06, 21:52
                                      KOLEGO TAK JAK WYMACHIWANIE 9mm W KNAJPIE A TAKICH SPECJALISTÓW JAK TY TO TAKA
                                      FIRMA JAK SG RATUJE ŻYCIE ZNAWCO PROWOKACJI I SPISKÓW ,CO DO MARKETÓW W TWOIM
                                      PRZYPADKU MOŻE MIEĆ UROKI TAKA PRACA ZWŁASZCZA NIE OPODAL STOISKA Z TRUNKAMI
                                • Gość: do euro Re: posg IP: *.chello.pl 04.03.06, 18:57
                                  Komendant oczekuje propozycji zwalczenia korupcji, to przepraszam skąd on
                                  przyszedł, czyżby swoją pracę w tej firmie zaczął od dnia komendantowania, a
                                  gdzie był do tej pory.
                                  • Gość: MATRIX Re: posg IP: *.stargard.mm.pl 04.03.06, 19:52
                                    W celu zapobiegania korupcji proponuje wyslac darmozjadow ze sztabu do pracy na
                                    granicy!
                                    • Gość: MATRIX Re: posg IP: *.stargard.mm.pl 04.03.06, 20:14
                                      Chcialbym jeszcze uscislic: logistyke ucywilniamy , zostawiamy oper.sledczy a
                                      reszta do roboty na granice , mysz sie nie przecisnie -wszystko w temacie.
                                      • Gość: H5N1 Re: posg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.06, 20:44
                                        Drogi Matrix !!! Żeby pracować na granicy to trzeba coś niecoś umieć. Dlaczego
                                        chcesz tam posłać ludzi którzy o granicy nie wiedzą nic lub prawie nic ? Tam
                                        naprawdę pracuje się ponad 12 godzin non stop i do tego trzeba wiedzieć co się
                                        robi i po co !!!
                                        • Gość: MATRIX Re: posg IP: *.stargard.mm.pl 04.03.06, 21:02
                                          Mogliby np. tiry poprzeszukiwac , pospacerowac po zielonej w ramach
                                          odstraszania,wiesz prace typowo fizyczne oczywiscie pod okiem funkcjusza bo
                                          mogliby sie sami zgubic i dojsc do Prenzlau hahahaa.
                                          • Gość: Robin Hud Re: posg IP: *.sg / 195.116.23.* 04.03.06, 22:14
                                            • Gość: Robin Hud Re: posg IP: *.sg / 195.116.23.* 04.03.06, 22:18
                                              Takich wysłać na granice to będzie masakra , byłem kilka razy na służbie z tzw. odwodem komendanta i to co się działo to w najlepszy kabaretach nie widać !
                                              • Gość: wopek Re: posg IP: *.g4-net.com 04.03.06, 22:51
                                                Oddział nam zlikwidują Gwiazdy nam Wyfruną Wazeliniarze utopią BÓL w Wiarusie i pozostanie nam wspomnienie o POMORSKIM ODDZIELE!!!!!
                                                • Gość: Freeman Re: posg IP: *.localdomain / 80.50.245.* 05.03.06, 08:37
                                                  Co szaremu wopkowi ta jałowa dyskusja przyniesie ??? Nic nowego...
                                                  Do PSG dotrą telegramiki o treści: tego zdjęto a tamtego nominowano...
                                                  A ja dalej będę stał przed Boksem i wykonywał robotę w stylu "a świstak siedzi i
                                                  zawija je w te sreberka...", monotonia mojego zawijania w sreberka będzie
                                                  przerywana wizytą jakiejś ważnej szych albo żołędzia z oddziału, której będą
                                                  towarzyszyć irytujące pytania w stylu: " Ile razy użył pan dzisiaj UV-ki? "...
                                                  na co ja za pewne odpowiem: nie wiem, nie liczyłem. Moja odpowiedź wywoła na
                                                  pewno oburzenie u szychy lub żołędzia " ... jak to !!! funkcjonariusz nie
                                                  wie!!!...". W wniosku pokontrolnym specjalista od spraw KRG (czyt. szycha)
                                                  zasugeruje utworzenie Książki Ewidencji Wykorzystania Lampy UV... na wzór
                                                  kamery MIS3... i to będzie kolejna ważna decyzja mająca ogromny wpływ na poprawę
                                                  ochrony granicy państwowej, będą medale, nagrody, itd. etc. Oczywiście
                                                  nadmieniam że ja dalej będę zawijał w sreberka. Czasami trafi się służba na
                                                  zielonce tam zapewne też chłopcy oddziałowcy znajdą okazje do wprowadzenia
                                                  pewnych istotnych pomysłów racjonalizatorskich w stylu: "... każdy f-usz
                                                  patrolujący powinien się zaopatrzyć w świetlik chemiczny (taki dla wędkarzy),
                                                  umieścić go 5.6 mm od stopnia na kepi, w celu zwiększenia skutku patrolu
                                                  prewencyjnego w nocy na zielonce oczywiście.
                                                  Ręce opadają...

pzdr

PS 2/3 sukcesu to karimata z renomowanej firmy.

• Gość: mag Re: posg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.06, 09:04
                                                    szczerze? usmialem sie do lez jak to czytalem, ale pozniej zrobilo mi sie
                                                    strasznie smutno... bo to wszystko prawda. pozdrawiam
                                                  • Gość: siwa Re: posg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.06, 11:43
                                                    K DADRY, SZKOLENIOWKA TO GENIUSZE A CO JEST Z POWROTAMI NIEKTORYCH
                                                    FUNKCJONARIUSZY DO PRACY W SG JAKO PRACOWNICY CYWILNI TO TEZ GENIUSZE
                                                    PRACOWITOSCI . NP SZKUJACY SIE DO POWROTU MJR. G, SIEDZ DZIADU W DOMU I LUDZI
                                                    NIE DENERWUJ.
                                                  • Gość: Enka dla malkontentów...... IP: 81.210.107.* 10.03.06, 11:55
                                                    Adam Asnyk

Daremne żale

Daremne żale - próżny trud,
                                                    Bezsilne złorzeczenia!
                                                    Przeżytych kształtów żaden cud
                                                    Nie wróci do istnienia.
                                                    Świat wam nie odda, idąc wstecz,
                                                    Znikomych mar szeregu
                                                    - Nie zdoła ogień ani miecz
                                                    Powstrzymać myśli w biegu.
                                                    Trzeba z żywymi naprzód iść,
                                                    Po życie sięgać nowe...
                                                    A nie w uwiędłych laurów liść
                                                    Z uporem stroić głowę.
                                                    Wy nie cofniecie życia fal!!!!!!!!!!!
                                                    Nic skargi nie pomogą!!!!!!!!!!
                                                    - Bezsilne gniewy, próżny żal!
                                                    Świat pójdzie swoją drogą.

no Panowie moze dośc tych płaczów nadaremnych:)może czas wziąść się w garść....
                                                  • Gość: tazzio Re: posg IP: 5.6.2R1D* / *.saix.net 19.07.06, 23:11
                                                    A ja pozdrawiam wszystkie pasikoniki i weze starzackie z kontra
                                                    Dla obytych z jezykiem polskim wyjasniam iz moja klawiatora nie posiada
                                                    polskich znakow
                                                    Zycze zdrowka
                                              • Gość: H5N1 Re: posg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.06, 07:59
                                                Też z takimi asami miewałem służby. Po każdej musiałem udać się do psychiatry
                                                tak miałem mocno nerwry zszarpane. Jeden podczas nocnego patrolu do słupa
                                                granicznego chciał strzelać i krzyczał ,, Stój !!! Straż Graniczna " choć słup
                                                ani drgnął. Innym razem panowie z komendanckiego odwodu po skończonej służbie
                                                pojechali sobie do domciu. Po 3 godzinach doliczyli się że im jednego brakuje.
                                                Tacy ludzie na granicy stanowią zagrorzenie dla samych siebie a co dopiero dla
                                                kolegi z patrolu. Jeśli ktoś zna wesołe historyjki o tych panach to niech
                                                zamieszcza je na tym forum. Może to sprawi że jednak pozostaną w sztabie co daj
                                                Boże !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                                                • Gość: Freeman Re: posg IP: *.localdomain / 80.50.245.* 05.03.06, 10:58
                                                  Historyjek o spec odwodzie nie będę przytaczał - Marcin Daniec to mój funfel i
                                                  konkurencji mu nie będę robił...
                                                  Chce opisać jedno zdarzenie, które odcisnęło się bardzo mocno w mojej pamięci.
                                                  Na jednym z przejść POSG wylądował pewien nasz kolega - przeniesiony z
                                                  szkoleniówki - powód??? jak najbardziej nie istotny!!! Ważne są jego słowa,
                                                  które wypowiedział po jednym z patroli pieszych, jaki miał miejsce pewnego
                                                  słonecznego lipcowego lub sierpniowego gorącego, jak najbardziej zwyczajnego
                                                  dnia. A było to tak: w/w powrócił ze służby uwalił się na pierwszym wolnym
                                                  krześle i wypowiedział słowa, które na wieki utknęły w mej pamięci, cytuje: "...
                                                  teraz już wiem czemu nie chcecie chodzić na Wu-eFy...", nastała cisza... nasz
                                                  kolega otarł pot z czoła, zastanawiał się pewnie dlaczego dupa go tak piecze,
                                                  nie mógł znaleźć na to nurtujące go pytanie odpowiedzi, ale jak by się mnie
                                                  zapytał to bym mu odpowiedział że ma wokół odbytu potówki, od łażenia w super
                                                  ekstra przewiewnym mundurze SG. Następnymi jego słowami było, cytuje: ..." od
                                                  dzisiaj przestaje chodzić z żoną na spacery...".
                                                  I jaki z tego morał moi drodzy ???
                                                  Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia!!!
                                                  pozdrowionka.

• Gość: percepcjonista Re: posg IP: *.szczecin.mm.pl 06.03.06, 21:39
                                                    Te beznadziejne wypowiedzi osób na tym forum jednoznacznie wskazują o ich
                                                    zyciowym nieudacznictwie i beznadziejności, których zawodowa i osobista
                                                    inercja spowodowała kumulacje ich nienawiści, żalów i wyrzutów. Gdybyście mieli
                                                    odrobinę chęci do pracy i tzw. jaja, z pewnością byłoby lepiej Wam i formacji.
                                                  • Gość: sierz.Korek Re: posg IP: *.stargard.mm.pl 06.03.06, 22:25
                                                    Twoja percepcja to chyba zostala ci ,jeszcze z recepcji.
                                                  • Gość: do pestki Re: posg IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.06, 22:33
                                                    nie przejmuj się Waldi jest intelektualistą!może ma inny pomysł na pomoc
                                                  • Gość: Freeman Re: posg IP: *.localdomain / 80.50.245.* 07.03.06, 00:29
                                                    PERCEPCJONISTA jest to osoba cyt: "zadająca określone pytanie, na które pragnie
                                                    otrzymać określoną odpowiedź (...)", oczywiście, np. ja udzielam odpowiedzi jako
                                                    f-usz, "(...) żadna z nich nie będzie tą, na którą czeka Percepcjonista",
                                                    (typowe postępowanie kontrolnych), co byś nie zrobił drogi f-uszu i tak będzie
                                                    źle, postępujemy wg. schematu:
                                                    1. Kontrolny ma zawsze racje...
                                                    2. Jeżeli kontrolny nie ma racji patrz pkt. 1...

Mój drogi Percepcjonisto...
                                                    Bardzo mi przykro, że zawiodłeś się czytając nasze beznadziejne wypowiedzi na
                                                    tym forum, które wg. Ciebie wskazują o naszym życiowym nieudacznictwie i
                                                    beznadziejności... tja... ale co byśmy nie pisali na tym forum to i tak TY mój
                                                    drogi, będziesz miał na to swój punkt widzenia zależny - tak jak napisałem to
                                                    wcześniej - od punktu siedzenia.
                                                    Jeżeli masz czelność wypisywać takie farmazony to:
                                                    1. Jesteś człowiekiem nie mającym nic wspólnego z FIRMĄ, i nie powinieneś się
                                                    wypowiadać na obcy ci temat.
                                                    2. Jesteś człowiekiem z FIRMY i siedzisz w ciepłym pokoiku za biureczkiem, i
                                                    suszysz pazury... a może nawet nie masz biureczka tylko malutki stoliczek na
                                                    czajniczek i kubeczek do kawusi lub herbatki.

Co do mojej osoby to napisze tylko jedno: do pracy wstaje rano, pełen optymizmu,
                                                    radości, chęci do działania, tryskający energią. Zajeżdżam do roboty, idę na
                                                    odprawę przeglądam nowe kwity i cały czar pryska bo jakiś życiowy nieudacznik
                                                    którego zawodowa i osobista sytuacja spowodowała kumulacje nienawiści, żalów i
                                                    wyrzutów co się uwidacznia w treści niektórych porąbanych wytycznych do służby.
                                                    Nie tylko to potrafi osłabić zapał człowieka do pracy i sprowadzić morale do
                                                    poziomu "zero", ale również takie rzeczy jak: pisanie wszelakich oświadczeń np.
                                                    bo pękł zatrzask baterii od motorolki, czy zagubiła się nasadka na latarkę, lub
                                                    inne tego typu pierdoły... może dojdzie w niedługim czasie do tego że jak zginie
                                                    jeden gram plasteliny do referowania to trzeba będzie zawiadomić prokuraturę.
                                                    Oczywiście w/w przypadki wg. prowadzących postępowania itd. etc. są wynikiem
                                                    świadomego, złośliwego działania funkcjonariuszy... np: f-usz świadomie z
                                                    premedytacją rozwalił oponę w służbowym mercedesie na wcześniej upatrzonym
                                                    kamieniu celem osłabienia systemu ochrony granicy państwowej.

W/w sytuacje w znaczący sposób kształtują nasz wizerunek do szefostwa... i zapał
                                                    do pracy, ja osobiście nie przejmuje się tym że przez granice państwa przejedzie
                                                    tona KOKI, ważniejsze jest to żeby nie złamać zatrzasku baterii motorolki.

PS. PERCEPCJONISTA - wandunia.suntar.com.pl/typy/PaN.html - che che

Pozdrawiam
                                                  • Gość: percepcjonista Re: posg IP: *.szczecin.mm.pl 07.03.06, 17:03
                                                    Ludzie ! Weźcie się do pracy uczciwej, a jeżeli Wam ta firma i relacje w niej
                                                    panujące nie odpowiadają, to zwolnijcie się do cywila. A nie skomlicie tu
                                                    permanentnie. Strasznie to ,,męskie''.
                                                  • Gość: P64 Re: posg IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.06, 17:13
                                                    Z twojej wypowiedzi mają zostać takie dupki jak ty w tej firmie , kolega z forum
                                                    wyjaśnił co oznacza termin percepcjonista jak nie znasz znaczeń pewnych wyrazów
                                                    daj sobie spokój i innym ,tu trzeba mieć jaja a ty ich nie masz to znaczy kim
                                                    jesteś dziurawcu.
                                                  • Gość: do percepcjonisty Re: posg IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.06, 17:23
                                                    masz chyba te dni w których każda kobieta jak co miesiąc jest osłabiona wycałuj
                                                    Muzykowi oby dwa pośladki na pożegnaniu, może cię ujmie w notatniku i w
                                                    przypadku powrotu z nowymi władzami otworz przed tobą koryto!!!!
                                                  • Gość: do percepcjonisty Re: posg IP: *.chello.pl 07.03.06, 08:47
                                                    Widać od razu że należysz do rodziny, sam do niczego nie doszłeś
                                                  • Gość: boskitadeo Re: posg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.06, 10:00
                                                    Szykowana jest szabla dla Krzysia,przypominam by wykonać "Taniec z szablami"
                                                    A.Chaczaturiana potrzeba ich tuzin,jak chłopaki dadzą radę z jedną ? Donek do
                                                    dzieła !! A może iść na całość i sprawić buławę, a co nie stać nas?
                                                  • Gość: H5N1 Re: posg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.06, 10:53
                                                    Freeman !!! Całkowicie zgadzam się z Tobą w kwestii tego faceta o pseudo
                                                    Percepcjonista. Jego wypowiedź w 100% świadczy że jest to osoba nie mająca
                                                    pojęcia o pracy w S.G. Oczywiście mam na myśli pracę w tzw. produkcji a nie w
                                                    kwitologii. Być może zresztą że jest to osoba wyszkolona jeszcze przez tak
                                                    wibitnych fachowców jak niestety :-))) nie pracujący już Marian I. lub jakiś
                                                    moniuch. Ciekawe ile razy i czy wogóle był na służbie nocą w lesie ? Pewnie
                                                    nie. Większość osób wypowiadających się w stylu Perce... myśli pewnie że gdyby
                                                    nie oni i pies Szarik to w tej chwili nie miałby kto po polsku mówić.
                                                    Proponowałbym co drugiego z nich wysłać na roczne przeszkolenie do Kętrzyna
                                                    takie jak przechodzą normalni ludzie przyjęci do ś. bez żadnych garbów a potem
                                                    na ZIELONKĘ !!! Jestem przekonany że ci panowie zmienili by swój punkt widzenia
                                                    ( nie pierwszy raz w życiu ) a całemu Oddziałowi wyszło by to tylko na dobre !!!
                                                    P.S
                                                    Pozdrawiam serdecznie bratnią duszę !!!
                                                  • Gość: do boskitadeo Re: posg IP: *.chello.pl 07.03.06, 11:31
                                                    Jeżeli dla takiej osoby szykuje się pożegnanie z szablą,i oczywiście odpowiedni
                                                    dodatek to gdzie jest wazelina z prezydialnego i obrońca uciśnionych -
                                                    związkowiec kiedy odchodzą w normalny sposób funkcjonariusze, czyżby im
                                                    podziękowanie się nie należało, chyba byli bardziej przydatni niż niejeden
                                                    nierób ze sztabu. Ale właśnie tu wychodzi wazelinarstwo i stosunek do zwykłych
                                                    funkcjonariuszy, oni nie mogą przyjąć rodziny do pracy lub itp. Czy wreszcie
                                                    się to zmieni, czy funkcjonariuszem jest każy bez względu na zajmowane
                                                    stanowiski i należy mu się szacunek,
                                                  • Gość: FUN Re: posg IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.06, 12:18
                                                    Bardzo mi podobają się panów dzisiejsze wypowiedzi osobiście znam ludzi którzy
                                                    odchodząc nie usłyszeli nawet życzę powodzenia lub coś w tym stylu , a tu
                                                    dowiaduje się że taki gość jak Krzyś M odchodzi z pompą to śmieszne i za razem
                                                    żenujące sami widzimy jak dbają o siebie ci na stanowiskach. Proszę się
                                                    wypowiedzieć o osiągnięciach p.Muzyczuka jestem ciekawy bo osobiście ja nic nie
                                                    słyszałem . Panie Mikołaju niech się pan wezmie do roboty czas najwyższy
                                                    przeciąć pępowine tego oddziału, a nie pozwalać na takie numery oprócz szabli
                                                    dobry dodatek żeby z głodu nie padł przecież żona w/w nie zarabia grosze .Niech
                                                    pan pomyśli o ludziach którym się należy szacunek na który zapracowali a
                                                    odchodzą z niczym. Jeśli pan tego nie rozumie zapraszamy na forum!
                                                  • Gość: do Fun Re: posg IP: *.chello.pl 07.03.06, 12:59
                                                    Brawo, jedna z lepszych wypowiedzi. Co już zostalo stwierdzone sztab może
                                                    istniec sam dla siebi, im się należą odpowiednie odprawy i dodatki dodając do
                                                    tego komendantów przejść. Po co hołota się czepia.Reszta ma tyrać i się cieszyć
                                                    odpadkami z pańskiego stołu. A co w tej sprawie ma do powiedzenia w takim
                                                    traktowaniu pan przewodniczący związków, chyba może już zabierać głos, wszak
                                                    cała rodzina jest już ustawiona w SG lub żyje z SG.Jeszcze raz brawo tak
                                                    trzymać.
                                                  • Gość: do Fun Re: posg IP: *.chello.pl 07.03.06, 13:03
                                                    Wreszcie napisana prawda, sam to przeżyłem odchodząc do cywila. Po ponad 25
                                                    latach podziękowano mi poprzez sekretariat ale w tej firmie chyba jest to w
                                                    normie. Nie jesteś z " rodziny " nic ci się nie należy.
                                                  • boskitadeo Re: posg 07.03.06, 13:12
                                                    Widzisz FUN chodzi o "spontaniczność" w akcji zbierania na upominek.Zawsze gdy
                                                    odchodzi ktoś z kierownictwa,odpowiednia komórka organizuje właśnie
                                                    spontaniczną akcję zbierania na suwenir,trzeba oddać ,że tylko wśród niższej
                                                    kadry zarządzającej w sztabie i granicy.Nie daj ,to się niebezpiecznie
                                                    wychylisz z szeregu.Ale problem jest gdzieś indziej - tu chodzi o symbol.Szabla
                                                    w historii naszego Narodu i w historii naszego wojska to coś wielkiego.A jak
                                                    odchodził płk.A.? Czyż nie wręczono Mu szabli? Czy znalazł się ktoś kto
                                                    zakrzyknął hańba.Przecież tajemnicą poliszynela było,że ten pan odchodził nie
                                                    że chciał ,ale że musiał.
                                                  • Gość: money Re: posg IP: *.sg / 195.116.23.* 09.03.06, 19:36
                                                    HEH SUPER SUPER. JAKO MŁODY FUNKCJONARIUSZ (DOSŁOWNIE MŁODY) JESTEM PO PROSTU W
                                                    SZOKU Z KIM JA MUSZĘ PRACOWAĆ. CO NIECO SŁYSZY SIĘ W ODDZIALE, OD SPRZĄTACZEK,
                                                    OD PRACOWNIKÓW BP I OD INNYCH FUNKCJONARISZY ALE TO CO TU ZOBACZYŁEM PRZEROSŁO
                                                    MOJE NAJŚMIELSZE MYŚLI. TO JEST ŻENADA. KRZYŻ NA DROGĘ KOCHANI PRZEŁOŻENI,
                                                    STARSI KOLEDZY I KOLEŻANKI FUNKCJONARISZE! aha bym zapomniał... pozdrowiania
                                                    dla naczelniczek. Chódej co do pracy przychodzi z psem pod pachą i grubej co za
                                                    biurko nie siada zanim pączka nie zje. ;/
                                                  • Gość: LEW Re: posg IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.06, 20:54
                                                    Money, chuda po ostatniej kontroli ma tyle miejsca w odziniu że może schować dwa
                                                    pieski -przyjaciele na które może jedynie liczyć,co do drugiej pączek to tylko
                                                    200 kalori czynność wykonywana którą opisujesz tyle widocznie pochłania ,a co
                                                    dopiero udanie się na ploty do chudej i z powrotem.
                                                • Gość: wiarus Re: posg IP: 87.207.50.* 06.03.06, 10:12
                                                  Jażeli brak ci opowieści z działalności sławetnego odwodu komendanta to przejdz
                                                  się do Funkcjonariuszy WG, jest tam paru sławnych, mogą ci coś ciekawego ze
                                                  swoich spostrzeżeń przekazac
                                                  • Gość: H5N1 Re: posg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.06, 10:46
                                                    Ci panowie cierpią na hroniczny brak poczucia humoru. Nie potrafią się śmiać z
                                                    niczego a już najmniej z siebie ! Po prostu urodzili się zmęczeni i żyją po to
                                                    by odpocząć. Może jednak się mylę i oni sami podzielą się z młodszymi
                                                    funcjonariuszami , swoimi bogatymi doświadczeniami w ochronie granicy
                                                    państwowej :-))) Sam pamiętam jednego z nich który każdą kontrolę na strażnicy
                                                    rozpoczynał słowami : No i z czego by cię tu up...ić dyżurno - operacyjny ???
                                                    Pararazując słowa słynnej piosenki chciało by się zanucić : Dziś prawdziwych
                                                    kontrolujących już nie ma !!! Aż łza się w oku kręci !!!!
    • boskitadeo Re: POSG Szczecin 06.03.06, 11:24
      Dobrze,że powstało forum na temat POSG - tak trzymać! Gratulacje i życzenia
      sukcesów w "czyszczeniu" dla pana Mikołaja.Co do "fachowości"
      wszelakich "badaczy pisma
      świętego" 100% racji.Waldi i jego drużyna już dawno powinni być na
      granicy.Powinno być zasadą wpierw granica,wyniki i doświadczenie w pracy ,a
      potem sztab i praca do 15.30.A jak jest w praktyce - albo wcześniejszy MON albo
      cywil a teraz "specjalista pogranicznik".Ale przecież takim specjalistą był też
      Krzysiu M.Wybaczcie ale z konwojenta na sam świecznik to jest to!!
      Intrygi,podchody ,wazeliniarstwo jest "duszą" tego budynku.Może zmienić się
      ustrój ale "duch" tego budynku będzie wieczny.Kapelanie do dzieła!!
      • Gość: wiarus Re: POSG Szczecin IP: 87.207.50.* 06.03.06, 11:53
        Na pewno się zmieni ale potrzeba bardzo dużego przeciągu by oderwać pewne
        części ciała od foteli
        • Gość: micho Re: POSG Szczecin IP: *.chello.pl 15.03.06, 22:27
          Podejrzewam że i Herkules nie da rady wyczyścić tej stajni
      • Gość: MATRIX Re: POSG Szczecin IP: *.stargard.mm.pl 06.03.06, 12:10
        Czy ktos wie pod ktorym nickiem ukryl sie kptAmeryka..........zwany rowniez
        lizakiem ?
        • Gość: LEW Re: POSG Szczecin IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.06, 18:45
          Czy ktoś z państwa wie kto zostanie namaszczony na zastepce komendanta oddziału
          a może ktoś z KGSG uchyli rąbka tajemnicy ,oby nie był to jakiś spad KG którym
          nie mogą nic poczynić.Panie Mikołaju trzymam za pana kciuki iżyczę silnych
          nerwów Pozdrawiam kolegów.
          • Gość: do Lwa Re: POSG Szczecin IP: *.chello.pl 06.03.06, 18:52
            I tak powstaje następna kasta wazeliniarzy
            • Gość: słup Re: POSG Szczecin IP: *.szczecin.mm.pl 06.03.06, 19:03
              a gdzie poszedł Krzysiu M?
              • Gość: do słupa Re: POSG Szczecin IP: *.chello.pl 06.03.06, 20:10
                bez obawy konwojówka zawsze czeka, a tak na poważnie krzywdy mu nie zrobą ,
                tak wybitnego fachowca przyjmą wszędzie
            • Gość: od LWA Re: POSG Szczecin IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.06, 20:25
              Mylisz się chłopcze nie ten adres,tam gdzie jestem wazeliny nie produkują
              • Gość: MATRIX Re: POSG Szczecin IP: *.stargard.mm.pl 06.03.06, 21:45
                Moge sie zalozyc o skrzynke browara , ze nie pracujesz przy produkcji tylko
                siedzisz gdzies za biureczkiem w ciepelku i tak sobie knujesz , jak by
                wskoczyc na adiutanta nowego K-ta.
                • Gość: pestka Re: POSG Szczecin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.06, 22:05
                  Tomasz N poza wdrażaniem się w pracę na granicy ma jeszcze poważniejszy
                  problem. Rozbiorą mu z urzędu (samowolę budowlaną)zakupioną na Mierzynie.Mogę
                  zaopatrzyć go w namiot-pałatkę jeżeli nie ma na stanie. Przegląd mundurowy tuż ,tuż.
                  • Gość: do pestki Re: POSG Szczecin IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.06, 22:28
                    Już nie długo będzie cieplej i miejsca w schroniskach dla bezdomnych będzie
                    więcej!ale mimo to masz kolego dobre serce.Podro
            • Gość: Lunatyk Re: POSG Szczecin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.06, 08:51
              Niedawno zmieniono Komendanta POSG.....
              Nawet Chuck Norris nie kupi wazeliny na Pogodnie........
              • Gość: do lunatyka Re: POSG Szczecin IP: *.chello.pl 07.03.06, 11:39
                Chyba się myliś są tacy co mają ziezły zapas.
                • Gość: wopek Re: POSG Szczecin IP: *.g4-net.com 07.03.06, 18:26
                  Drodzy forumowicze można się i pośmiac i popłakać ale internet daje nam taką przewagę że Anonimowo mozna się wypowiedzieć, aczkolwiek zawsze mozna dojść z kąd dany delikwent klika itp...i to też nie jest istotne .Nie mam zamiaru rozwazać przewagi fun-szy pracujacych na granicy czy też w sztabie wszyscy jesteśmy Funkcjonariuszami gdzie 1-ego danego miesiaca odpowiednio za stopień i etat dostajemy wypłate.Czy wszyscy z tej wypłaty są zadowoleni??? bo ja tak!!Dziękuję Bogu że trafiłem do WOPU gdzie ludzie pracujacy z pasją przygotowali mnie do tego że z uśmiechem przychodzę do pracy i mówię Dzień dobry Komendantowi i zwykłej sprzątaczce że pomimo dziwnych decyzji i wytycznych robie swoje a wiecie dlaczego bo mam prace w POSG mam wypłate mogę opłacić czynsz kupić dziecku zabawke zrobić prezent żonie i najważniejsze jest to że nie biore łapówek nie kombinuje na lewo i prawo bo niemam nadczym się użalać jak jest się uczciwym i honorowym.i nie bede się chwalił że poznałem granice od Odry za Pargowem aż po Zalew Szczecinski w Nowym Warpnie że Latem usta miałem spierzchnięte z braku napojów czy też Zimą przemarzniete palce i usze I TO jest moje co przeżyłem.Freeman - zwijaj w te sreberka taka to własnie monotonia taki wybrałeś sobie zawód masz 1,5 naliczane w rok mogłeś iśc pracować do Stoczni albo POLMO trochę wiecej Optynizmu To na granicy koledzy i koleżanki wymiękają
                  zakładają spółdzielnie oj jak szybko chcą się Dorobić - można ale w sposób uczciwy.No i czasy są niestety takie że w firmie pracuje Brat Siostra Szwagier córka syn......
                  zawierane są związki małżenskie i pozamałzenskie żona funkcjonariusza mąż funkcjonariuszki tudzież kochanka czy kochanek TO Cała Rodzina Istny Klan I co z tego??jak bym żone miał nie pracującą brata siostre kolege to nie pomógł bym im napewno bym im pomógł niech mają prace jeżeli jest taka możliwośc i okazja tylko w Straży Granicznej mają ich nauczyć przetrwać w tych okrutnych czasach uciwie z pomysłami na rozwój duchowy i umysłowy niekoniecznie w Kętrzynie tu na miejscu
                  też ich mamy tylko oni nie biorą udziału w takim Forum..........??
                  • Gość: do wopka Re: POSG Szczecin IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.06, 19:08
                    I tak się rodzi układ kolego. jeżeli ty jesteś uśmiechnięty z dnia obecnego to
                    chyba pracujesz na PSO i wspominasz czasy "taty "ogólnie jesteś masochistą : kup
                    dziecku chińską zabawkę za 1,50,wykop ziemiankę na podjuchach bo nie wiele ci do
                    życia brakuje, jesteś z innej bajki i opowiadasz głupoty . A co do klikania i
                    ustalania kto?przenieś się do służb wywiadowczych ,nie ważne kto ważne że prawde
                    się opisuje .Wstań pięknego dnia przed kolegami funkcjonariuszami i opowiedz
                    jaki ty jesteś szczęśliwy z obecnej sytuacji w służbie , masz niską samoocenę
                    przyjacielu to smuci .Odezwij się jak będziesz sie wybierać na
                    emeryture.pozdrawiam bez urazy
                    • Gość: H5N1 Re: POSG Szczecin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.06, 20:44
                      Drogi wopku !!! Jeśli po mimo lektury tego forum wypisujesz to co wypisujesz to
                      znaczy że zupełnie nic nie zrozumiałeś z tego co dzieje się w tej chwili w
                      firmie. Nie chcę ci tego tłumaczyć bo chyba nie warto .Powiem tylko że nikt tu
                      się nie licytuje czyja praca jest ważniejsza. Chodzi po prostu o zwykłe
                      stosunki międzyludzkie.Czy to tak trudno pojąć ? Czyżbyś razem z
                      <percepcjonistą> był ulepiony z jednej gliny ??? A teraz z innej beczki.
                      Kochani,i co z tego że Krzyś M. ma dostać od garstki wazeliniarzy szabelkę? Ten
                      w sumie pełen wymowy gest już dawno się zdewaluował i stracił na znaczeniu.
                      Dziś na odchodne szablę dostają zarówno zsłużeni dla firmy funkcjonariusze jak
                      i zwyki nieudacznicy. Ostatnimi czasy szabelki rozdawane są w POSG niemelże
                      taśmowo. Wystarczy wspomnieć Piotrusia U. Januszka G. czy Czesia Ż. Teraz
                      weźmie ją Krzysiu M. a jak doszły mnie słuchy już kolejni szykują się po ich
                      odbiór. I CO Z TEGO ???