Dodaj do ulubionych

Wandale w kościele

IP: *.astro.net.pl / *.osowo.pl 01.12.02, 18:43
www.radio.szczecin.pl/
WANDALE W KOŚCIELE:
Nieznani sprawcy zdewastowali w nocy z soboty na niedzielę kościół pod
wezwaniem Matki Bożej Bolesnej na szczecińskim Osowie. Wulgarne napisy na
murach świątyni, satanistyczne znaki oraz zniszczoną figurę Matki Bożej
zauważył w niedzielę rano ksiądz Piotr Superlak proboszcz parafii:
Parafianie, którzy przyszli na poranną mszę byli zbulwersowani
zniszczeniami: Policja poszukuje sprawców zbeszczeszczenia świątyni. Jeśli
zostaną zatrzymani mogą odpowiedzieć za dewastację a także obrazę uczuć
religijnych. (foto, tekst: P. Żuchowski, 1 grudnia 2002, 15:16)
Obserwuj wątek
    • Gość: szarotka1 Re: Wandale w kościele IP: *.astro.net.pl / *.osowo.pl 01.12.02, 19:01
      Jestem zszokowana, bo to jest mój Kościół, a figura Matki Boskiej w stojąca w
      grocie towarzyszyła nam od zawsze.
      Nie mogę sobie wyobraźić jak młodzi ludzie podnoszą rękę na to co dla nas
      święte.
      Można być niewierzącym w Boga, ale w ramach "zwykłego" chuligaństwa to się nie
      mieści.
      Młodzi ludzie dewastują przystanki, zabijają rówieśników dla paru złotych, lub
      bez powodu, profanują groby na cmentarzach, beszczeszczą kościoły... kiedy sie
      to zatrzyma?? Kiedy ręka podniesiona na drugiego Człowieka, na Boga się
      zawaha???
    • kacperx Re: Wandale w kościele 02.12.02, 08:47
      Jesteście zbulwersowani bo wandale zniszczyli Wasz kościół(obiekt)
      a tak naprawdę ten kościół niszczy się sam demoralizacja pogoń za mamoną to są
      osągnięcia kościoła 21 wieku
      • Gość: przecinack Re: Wandale w kościele IP: 213.17.250.* 02.12.02, 08:52
        wydaje mi sie, ze kacperx ma braki w historii
        powszechnej - w Kosciele od zawsze byly takie historie,
        zaczynajac od Judasza... ale to jest zupelnie inna historia
        niz paskudny czyn jakichs nawalonych palantow,
        prosze nie mieszac tych dwoch spraw! poza tym
        warto sprawdzic w biblii sztana, czy nocka z soboty
        na niedziele nie jest jakims satanistycznym swietem,
        wtedy mamy wszystko jasne...
    • Gość: jerzy Re: Wandale w kościele / ZATRZYMANI IP: *.astro.net.pl / *.osowo.pl 02.12.02, 18:17
      WANDALE ZATRZYMANI: Szczecińscy policjanci zatrzymali 2 sprawców dewastacji
      kościoła pod wezwaniem Matki Boskiej Bolesnej na szczecińskim Osowie. Okazało
      się, że sprawcami byli młodzi ludzie w wieku 17 i 19 lat. W trakcie zeznań
      przyznali się do uszkodzenia figury Matki Boskiej i pozostałych zniszczeń.
      Przyznali również, że wcześniej pili alkohol i sami nie wiedzą dlaczego tak
      postąpili. Policja szuka jeszcze prawdobodobnego trzeciego sprawcy. Wandale
      mogą odpowiedzieć za dewastację a także obrazę uczuć religijnych. (tekst:
      M.Borowiec foto: P. Żuchowski, 1 grudnia 2002, 15:16)
      • Gość: szarotka1 Re: Wandale w kościele / ZATRZYMANI IP: 212.14.9.* 02.12.02, 18:35
        Gość portalu: jerzy napisał(a):

> WANDALE ZATRZYMANI: Szczecińscy policjanci zatrzymali 2 sprawców dewastacji
        > kościoła pod wezwaniem Matki Boskiej Bolesnej na szczecińskim Osowie. Okazało
        > się, że sprawcami byli młodzi ludzie w wieku 17 i 19 lat. W trakcie zeznań
        > przyznali się do uszkodzenia figury Matki Boskiej i pozostałych zniszczeń.
        > Przyznali również, że wcześniej pili alkohol i sami nie wiedzą dlaczego tak
        > postąpili. Policja szuka jeszcze prawdobodobnego trzeciego sprawcy. Wandale
        > mogą odpowiedzieć za dewastację a także obrazę uczuć religijnych. (tekst:
        > M.Borowiec foto: P. Żuchowski, 1 grudnia 2002, 15:16)

Nie wiem czy jest mi lepiej z tą wiadomością.17 i 19 lat to już wiek, kiedy
        zdaje się sobie sprawę ze swoich czynów, a jeśli picie alkoholu w tym wieku
        wyzwala TAKIE zachowania, to mogę należeć do tych "dewotek", które uważają,
        że "Alkohole świata", to zły przystanek na Osowie.
        • Gość: jerzy :-( alkohole świata IP: *.astro.net.pl / *.osowo.pl 03.12.02, 00:48
          Gość portalu: szarotka1 napisał(a):

> Nie wiem czy jest mi lepiej z tą wiadomością.17 i 19 lat to już wiek, kiedy
          > zdaje się sobie sprawę ze swoich czynów, a jeśli picie alkoholu w tym wieku
          > wyzwala TAKIE zachowania, to mogę należeć do tych "dewotek", które uważają,
          > że "Alkohole świata", to zły przystanek na Osowie.
          ***************************************************************************
          PRAWDA, a mówią, że tam jest miła obsługa.
          aLE menelaje piją tam w pobliżu. byłem i rozmawiałem tam !!! a komentarz był :
          a co nas to obchodzi / my sprawdzamy dowody osobste przy ZAKUPIE ALKOHOLU.
      • Gość: przecinack Re: Wandale w kościele / ZATRZYMANI IP: 213.17.250.* 02.12.02, 20:00
        Gość portalu: jerzy napisał(a):

> Wandale mogą odpowiedzieć za dewastację a także obrazę uczuć religijnych.

nie ma czegos takiego, jak uczucia religijne!!!
        sa po prostu uczucia... a wydaje mi sie, ze jak juz
        czlowiek wierzy, to angazuje swoj rozum

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka