Dodaj do ulubionych

Mizerykordia na wandali z Osowa !

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.02, 21:44
Jak bardzo ulegly zdziczeniu obyczaje,jak bardzo nieludzkie jest to co
zrobili ci wandale , jak bardzo my wszyscy jestesmy winni temu , nasza
biernoscia, przymykaniu oczu na inne wystepki.Co sie stanie gdy "oni"
pozostana bezkarni?
Obserwuj wątek
    • swarozyc Re: Mizerykordia na wandali z Osowa ! 01.12.02, 21:55
      Nie nudz Gryf, czarni twierdza ze cierpienie uszlachetnia, wiec kazde zadane
      im cierpienie to przysluga dla nich.
      Na naszym watku ocieka erotyka, Stettiner miala sen..
      • Gość: Gryf Re: Mizerykordia na wandali z Osowa ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.02, 22:06
        To jest ,to wydarzenie , przyczynkiem do glebszego spojrzenia na spoleczenstwo
        nie tylko Szczecina ale calej Polski.
        Politycy klamia i wprowadzaja metode "ja mam wladze i z nikim i niczym sie nie
        licze [w Szczecinie patrz Wieczorek i inni]"
        Ksieza sie bogaca pond zdrowy rozsadek.
        Nauczyciele przymykaja oczy na sprawy wychowawcze [bo malo im placa]
        Policja naduzywa wladzy.
        Sadownictwo i prokuratura wszyscy wiedza jaka jest [pomrocznosc jasna]
        itd......

Trzeba cos z tym zrobic?
        • swarozyc Re: Mizerykordia na wandali z Osowa ! 01.12.02, 22:11
          Znow nudzisz! tak jest od 350lat. Miezerikordia mozesz se chleb pokroic a na
          zloczyncow powinny byc szubienice!
          a zloczyncow rozpanoszylo sie po rzeczpospolitej co niemiara. tez dzieki
          czarnej ideologi milowaniu swych wrogow!
          • Gość: Gryf Re: Mizerykordia na wandali z Osowa ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.02, 22:14
            To co w/g Ciebie Swarozycu ... pozostawc ot tak sobie takie wydarzenia???!!!
            • swarozyc Re: Mizerykordia na wandali z Osowa ! 01.12.02, 22:24
              a co Ty mozesz zrobic, juz dzisiaj? Jeden zasrany maly kosciol gdzies na
              wygwizdowie zostal zbeszczeszczony przez pijanych katolikow, a Ty rozpaczasz!
              Duzo wieksze zlo sie dzieje do okola i nikt nie reaguje!
              Zachowaj umiar i pracuj nad dlugofalowa poprawa rzeczpospolitej. ta generacja
              i poprzednia sa stracone.
              Moje uczucia religijne sa hanbione codziennie kiedy slysze lub widze Glembow,
              Rydzykow, Jankowskich i innych zloczyncow i co?
              Miejscowa populacja katolikow sie zlozy i se odbuduje swe posagi i obiekt
              sakralny.

Krolewiec polskim!
              • stettiner Re: Mizerykordia na wandali z Osowa ! 01.12.02, 23:54
                Nie mogę zgodzić sie z tobą, że nie ma co rozpaczać nad drobnymi świństwami
                kiedy dzieją się większe- od małych się zaczyna bezkarność, a jak daleko
                zawędrowała to sam wiesz...
                • Gość: swarozyc Re: Stettiner! IP: Telia:* / *.telia.com 02.12.02, 14:14
                  Wiesz przeciez ze nie jestem zwolennikiem permisywizmu! Chodzi mi tylko o to
                  ze z takiego samego aktu wandalizmu( powiedzmy ze ktos ulamuje nos twemu
                  krasnalowi w ogrodku)wogole by nikt nie rozdzeral szat jak histerycy katoliccy
                  na dzisiejszym forum(3 watki!) i jeszcze mowia o obrazie uczuc religijnych!
                  dla mnie ich obecnosc w Polsce jest obraza..
                  • stettiner Re: Stettiner! 02.12.02, 14:33
                    Gość portalu: swarozyc napisał(a):

> Wiesz przeciez ze nie jestem zwolennikiem permisywizmu!

Ja wiem, ale może inni nie wiedzą. A to nie wynikało jasno z twojego postu.
                    • Gość: swarozyc Re: Stettiner! IP: Telia:* / *.telia.com 02.12.02, 14:44
                      ... inni nie musza wiedziec...
              • Gość: Balbina Re: Mizerykordia na wandali z Osowa ! IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 02.12.02, 16:41
                swarozyc napisała:

> a co Ty mozesz zrobic, juz dzisiaj? Jeden zasrany maly kosciol gdzies na
                > wygwizdowie zostal zbeszczeszczony przez pijanych katolikow, a Ty rozpaczasz!
                > Duzo wieksze zlo sie dzieje do okola i nikt nie reaguje!
                > Zachowaj umiar i pracuj nad dlugofalowa poprawa rzeczpospolitej. ta generacja
                > i poprzednia sa stracone.
                > Moje uczucia religijne sa hanbione codziennie kiedy slysze lub widze Glembow,
                > Rydzykow, Jankowskich i innych zloczyncow i co?
                > Miejscowa populacja katolikow sie zlozy i se odbuduje swe posagi i obiekt
                > sakralny.
                >
                Oj, Swarożyc, ale Ty głupiutki jesteś!
                Dla Ciebie Dupku to jeden mały zasrany kościól na wygwizdowie, a dla kogoś to
                ważne dla niego miejsce, to jego mały świat. I spokój tego świata został
                zburzony. Dlaczego Ty tak cynizujesz? Czy ktoś kiedyas zrobił Ci coś złego? Oj,
                chyba tak! To własnie od takich momentów wandalizmu się zaczyna. najpierw
                rozwala sie głowę Matce Boskiej, potem kot jest zmaltretowany w imie wydumanych
                haseł, a potem ktoś traci życie, bo jakiś cynik pochwala takie czyny by
                przywaliś czarnym. Chłopie obudź sie! Zgoda na takie rzeczy to największe zło!
                Co Cię ci czarni tak rajcują? Pomyśl czasem o zwykłym człowieku, o jego
                przywiązaniu do pewnych symboli i rzeczy. Przestań czakać aż Ci sie objawi
                Swarożyc w potędze pioruna i Posepnego czerepu, a zejdź na ziemię. Żyj i pozwól
                żyć innym. Ty kłaniasz się wyładowaniom elektrycznym i wsłuchujesz w szum
                świetych debów, a ktoś kładzie kwiatki pod figurą uśmiechnietej kobiety w
                żydowskim stroju!
                >
                >
                >
                > Krolewiec polskim!
        • jottka mizerykordia 01.12.02, 22:12
          gryf, ale co właściwie ma znaczyć tytuł wątku???

'mizerykordia' wg słownika j.polskiego to krótki sztylet, którym w
          średniowieczu dobijano proszących o litość, od łacińskiego 'misericordia' -
          litość. ale jeśli ma tu chodzić o litość, to wtedy ewentualnie 'dla', a
          nie 'na'..
          • Gość: Gryf Re: mizerykordia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.02, 22:18
            jottka napisała:

> gryf, ale co właściwie ma znaczyć tytuł wątku???
            >
            > 'mizerykordia' wg słownika j.polskiego to krótki sztylet, którym w
            > średniowieczu dobijano proszących o litość, od łacińskiego 'misericordia' -
            > litość. ale jeśli ma tu chodzić o litość, to wtedy ewentualnie 'dla', a
            > nie 'na'..

W/g mojej wiedzy byl to rodzaj sztyletu obosiecznego ktorym dobijano rannych[
            w tym przypadku wandali].Rozumiem to jako przenosnie.A cha znana jest tez
            nazwa mizerykordii jako "serdeczny miecz"
            • jottka Re: mizerykordia 01.12.02, 22:27
              no dobrze, ale założenie jest takie, że dobijany ma najpierw prosić o litość -
              a ci wandale jakoś się jej nie dopominają
              • Gość: Gryf Re: mizerykordia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.02, 22:48
                Nie wiem co dreczy Ciebie red.Jottka masz problem i ja to rozumiem,zaluje
                tylko ze po przedstawieniu mojego punktu widzenia Ty nie rozumiesz mnie. Jest
                mi przykro.Popelnilem jeden blad piszac [ w tym przypadku wandali] powinno byc
                z Osowa.
                Pozdro.
                • swarozyc Re: mizerykordia 01.12.02, 22:53
                  Przyimek Ci sie popieprzyl i juz masz do tylu u lokalnej gwiazdy slowa
                  drukowanego.
                  Ja wytykajac Ci twe potkniecia robie to bardziej czarujaco?!

Krolewiec polskim!
    • Gość: przecinack hopsasa! IP: 213.17.250.* 01.12.02, 22:23
      Gość portalu: Gryf napisał(a):

> Co sie stanie gdy "oni" pozostana bezkarni?

doskonale pytanie!
      moim zdaniem oni juz sie czuja bezkarni,
      to wlasnie poczucie bezkarnosci pozwala ludziom
      czynic rozne swinstwa... po prostu czlowiek mowi:
      mozecie mi skoczyc, czynie zlo i nic mi nie grozi!

w takich chwilach jestem za publicznym karaniem
      ludzi za publiczne przestepstwa...
      • arsene.lupin Również hopsasa! 02.12.02, 06:22
        Gość portalu: przecinack napisał(a):

> Gość portalu: Gryf napisał(a):
        >
        > > Co sie stanie gdy "oni" pozostana bezkarni?
        >
        > doskonale pytanie!
        > moim zdaniem oni juz sie czuja bezkarni,
        > to wlasnie poczucie bezkarnosci pozwala ludziom
        > czynic rozne swinstwa... po prostu czlowiek mowi:
        > mozecie mi skoczyc, czynie zlo i nic mi nie grozi!
        >
        > w takich chwilach jestem za publicznym karaniem
        > ludzi za publiczne przestepstwa...

Nie zgadzam się z publicznym karaniem ludzi. Wystarczy w ogóle karać.
        Na gorąco pozwolę sobie rzucić hasełko : "mniej Policjantów (dowódców) na
        rautach i balach charytatywno-politycznych, a więcej dowodzenia pracą Policji
        (nie drogówki) na ulicach".

Również serdeczne hopsasa!

• lesiu2 Osowo 04.12.02, 21:02
      Ja mieszkam na Osowie. Moim zdaniem tego niezrobili mieszkańcy osowa tylko
      jakieś ,,dekle" z innego rejonu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka