Gość: zwierzak IP: *.chello.pl 07.04.06, 23:08 i niech mi ktoś powie że wawa nie marginalizuje szczecina... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ulrich Autostrada A1 kosztem S3? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.06, 23:19 Ja bardzo proszę!Zmieńmy granicę! Tak naprawdę Szczecina nikt nie chce od 1945r. Może jeżeli będziemy pod administracją Berlina coś ruszy się w tym mieście.Dwie godziny jazdy i będziesz w stolicy! Czy ktoś w Warszawce myśli o zachodniej granicy? Jak patrzę na to miasto to dochodzę do wniosku,że najtrwalsze są prowizorki.Zobaczcie jak zmieniły się wschodnie landy a co nas ominęło! Sukcesy obecnej administracji? Wieczorek "przywiózł" stare tramwaje z Dusseldorfu a Jurczyk z Berlina. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chack Norris Re: Autostrada A1 kosztem S3? IP: 217.98.72.* 08.04.06, 08:35 Jestem za. Szukajmy nowych protektorów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asfalt Re: Autostrada A1 kosztem S3? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.06, 12:04 Bo tak naprawde to Szczecin Polakom nie jest do niczego potrzebny.Sami nie wiedza co z tym pieknym ongis miastem zrobic, a najlepiej obrzydzac, dyskryminowac przy renowacjach - rozbudowach - pomniejszac wartosc z oczywistego wzgledu, aby wielkoscia i wazkoscia nie przycmil miast polskich. Bylismy, jestesmy, bedziemy - kto w to wierzyl i wierzy? Polskie Pomorze Zachodnie czcza retoryka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczecin Re: Autostrada A1 kosztem S3? IP: *.internet.v.pl 07.04.06, 23:30 oczywisice ze to robi... dlatego ze PO w Szczecinie uzyskała najlepszy wynik w kraju. Zmienią sie rzady na PO to zachodnia polska zyska... Teraz rzadza takie wsie jak bialystok, rzeszow. A prawdziwe metropolie musza poczekac az wladze przejme PO P.S. W gdansku tez byl jedn z lepszych wynikow PO i jest to zachod ale z tych okolic pochodza panstwo kaczynscy;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JANIA Re: Autostrada A1 kosztem S3? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.06, 22:27 Od kiedy Szczecin jest prawdziwą metropolią.Nawet za Niemca (bo to niemieckiem miasto) był straszna prowincją. Teraz nagle na życzenie szczecińskich buraków stał sie metropolią...dla kogo metropolią -no chyba ,że dla Pyrzyc ale nie dla Poznania,czy Gdańska! Jeszcze dodatkowo myślą w Szczecinie,że jak iglicę postawią na kościele-to będą stolicą europejską!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziad A co takiego jest w tym Gdansku czy Poznaniu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.04.06, 00:14 co czyniloby je metropoliami europejskimi... Nie lubei tak durnego gadania, komu nie podoba sie Szczecin moze jechac - do Gdanska czy Poznania... Wiec nie narzekaj polskim zwyczajem tylko sie spakuj, kup bilecik na pociag i wyjedz... (tylko nie jedz kielbasy zagryzanej bulka i popijanej cola w przedziale bo przeciez jestes z aspiracjami...) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczecin Re: Autostrada A1 kosztem S3? IP: *.internet.v.pl 09.04.06, 13:16 Otóż nie wiem czy wiesz ale Szczecin został uznany jako jedna z kilku metropolii przez Unie Europejską. W każdym atlasie zauważysz że Szczecin, Poznań a w szczególności Gdańsk są do siebie podobne ponieważ maja zblizoną liczbe mieszkańców a nadto Szczecin jest 3 co do wielkości miastem w Polsce. Wypowiedzi ministra rozwoju również wskazują na to że w latach 2007 i dalej do Szczecina ma trafić ogromna liczba środków przewidzianych dla obszarów metropolitarnych co ma zapewnić taki sam rozwój Szczecin, Gdańska czy Poznania. Pogłębia się natomiast między Białymstokiem, Rzeszowem, Lublinem, Olsztynem itp. 8 metropolii w Polsce stanię sie prawdziwymi ośrodkami kulturalnymi, naukowymi i gospodarczymi. Niektóre miasta wykreuja swój wizerunek i staną sie prawdziwa europejska metropolia. Szczecin ma o wiele większe szanse na to niż Łodz, Poznan czy Gdansk. Proponuje zapoznac sie z planem rozwoju szczecina na lata 2006-2013. 2013 to rok kidy Białystok ma stać się polska metropolia a Szczecin już europejska na najwyższym poziomie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rych Sz-n 3.co do wielkości miastem:))))nie kompromituj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.06, 19:41 się! Odpowiedz Link Zgłoś
hotcat01 Re: Sz-n 3.co do wielkości miastem:))))nie kompro 09.04.06, 20:36 akurat to chyba ty się kompromitujesz, rzeczywiście ongiś ( nie wiem jak w tej chwili ) pod wzgledem powierzchni Sz-n był na 3 m-cu ( mały trick bo włączone są wody jeziora Dąbie) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzegorz Re: Autostrada A1 kosztem S3? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.06, 20:24 Jaka metropolia szczecin chyba jakieś kpiny z tymi burakami co im z butów słoma wychodzi,z tymi pogoniarzami ,z tymi prawnukami pańszczyźnianych chłopów! Jak śmiecie porównywaś Szczecin do Poznania czy Gdańska! W szczecińskim wydaniu metropolia to kościół z przyprawioną iglicą za unijne pieniądze iw dodatku zrabowane jakiemuś prowincjonalnemu teatrowi-za które miał być remont. Brawo metropolija szczecin.Mertopolia buractwa i cwaniactwa-a do do kultury to za 4-5 pokoleń jak dobrze pójdzie. Nawet gdybyście Sorbone do szczecina przenieśli to szwsz będziecie pomieszaniem buractwa,chamstwa-z odrobiną zagubionej inteligencji.Tak o was w Polsce mówią-a w Niemczech też-zwłaszcza w Berlinie! Odpowiedz Link Zgłoś
hotcat01 Re: Autostrada A1 kosztem S3? 09.04.06, 20:34 z Koszalina koleś nadajesz ? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szaja Re: Autostrada A1 kosztem S3? IP: *.astermedia.pl / *.astermedia.pl 08.04.06, 00:20 Obiecanki, to poprostu bajanie .Reszta polski ma nas głeboko w d....traktuja nasz region jak obce ciało w organizmie od wielu dziesięcioleci.Tu nie ma pieniędzy na nic zostajemy powoli zapleczem.Nasi posłowie nie mają żadnej siły przebicia.to przykre!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piahoo Re: Autostrada A1 kosztem S3? IP: 213.129.28.* 08.04.06, 01:17 Rydzykowo macza w tym paluchy: serwisy.gazeta.pl/wyborcza/1,68586,3232321.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaro Re: Autostrada A1 kosztem S3? IP: *.fnet.pl / *.fnet.pl 08.04.06, 09:12 Ludzie, róbmy secesję, albo przyłączmy Szczecin do Niemiec, bo to co się w warszawce dzieje, woła o pomstę do nieba! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ekspans Re: Autostrada A1 kosztem S3? IP: 83.168.120.* 08.04.06, 09:21 Marcinkiewicz szumnie w świetle fleszy zapowiadał budowę autostrad i co ? potrafią robić sobie tylko dobrą propagandę sukcesu jak za Komuny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K.F. Re: Autostrada A1 kosztem S3? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.06, 10:20 A ja sie dziwię europosłowi Liberadzkiemu. Ręce załamuje, irytuje się do mediów - a przcież to były nie tylko były minister w rządach lewicy, ale takze "belwederczyK', wiceminister transportu w rządzie Suchockiej, kumpel Kaczyńskich, wiec dlaczego lamentuje zamiast pogadać z kolesiami? W Gorzowie bywał niejednokrotnie, Marcinkiewicza zna osobiscie - a teraz ręce załamuje? Boguś, to gadanie na pokaz, czy rzeczywiste zainteresowanie drogą S3? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Trol Re: Autostrada A1 kosztem S3? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.06, 22:33 Szczecin i tak Polsce do niczego nie jest potrzebny.Tylko same straty i wstyd,że tacy są Polacy.W Polsce Szczecina się nie lubi! Odpowiedz Link Zgłoś
hotcat01 Re: Autostrada A1 kosztem S3? 08.04.06, 23:42 wstyd, ze mamy takich idiotow twojego pokroju, nieistotne czy w Sz-nie czy W-wie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azmont Re: Autostrada A1 kosztem S3? IP: *.chello.pl 11.04.06, 22:18 Secesja tak, ale do Niemiec nie. Nie dlatego, że mam jakieś objekcje co do Niemiec i Niemców. Ładny kraj i porządni ludzie. A że w przeszłości dawali sąsiadom w ucho to ich, tych sąsiadów - i nasza wina. Nie trzeba było się dać krzywdzić i w ramach miłości bliźniego oddać z nawiązką. Po prostu należy liczyć na siebie a nie podczepiać się pod kogoś na hol. Poza władzami w Warszawce mamy jeszcze IV władzę między innymi tu w Szczecinie. Na temat 'zakrętu samobójców' to pan MRB pisał co kilka dni natomiast odnośnie S3 - która przekształciła się z A3 - to ta władza pisze raz na dwa miesiące a powinna grzmieć co drugi dzień i 'wyrywać do tablicy' Prezydenta Szczecina,bo to sprawa żywotna również dla naszego miasta, Marszałka, posłów do Sejmu i euro z Liberadzkich na czele, który potrafi tylko gadać jak papuga, ale nic konkretnego załatwić. Panie Premierze Marcinkiewicz ja się do Pana zwracam bardzo stanowczo, aby Pan osobiście się zajął drogą S3 {A3] od Świnoujścia do Lubawki przez Szczecin, Gorzów Wlk., Zieloną Górę, Wrocław. S3 [A3] powinna być gotowa do 2009 roku na całym tym odcinku. IV władzo do dzieła w sprawie bezwzględnego priorytetru dla S3. Cała naprzód i kapka więcej. Go ahead. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gienekx Jak zwykle GW nic nie wie IP: *.ha.tuniv.szczecin.pl 08.04.06, 11:41 Słynne dokumenty dot. raportu Natura 2000 trafiły do komisji europejskiej i UE krzywo zaczyna patrzeć na S3. W związku z tym pewnie dlatego są opóźnienia. To nie ma nic wspólnego z A1. GW jak zwykle nic nie wiedząc (albo udając, że nie wie) bije piankę. Te krzykliwe tematy z pierwszych stron to jak jakiś nowy Fakt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WitchKing Re: Autostrada A1 kosztem S3? IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 08.04.06, 13:09 Apeluję do premiera Kazimierza Marcinkiewicza, Ministra Obrony Narodowej Radosława Sikorskiego i prezydenta Lecha Kaczyńskiego: jeśli nie chcecie miasta Szczecina w granicach RP (a to właśnie sugerują działania rządu), to zgłoście do władz Niemiec chęć przekazania im władzy w Szczecinie. Tylko szybko. Miastu i regionowi nie są potrzebne władze, które jako Polskę widzą tylko Warszaw(k)ę, Kraków, Gdańsk, Wrocław i Poznań, a te właśnie miasta są wyraźnie faworyzowane przez Warszawę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolek67 Re: Autostrada A1 kosztem S3? IP: *.smsnet.pl 08.04.06, 16:24 panstwo polskie nigdy nie chcialo szczecina wiec teraz jest doskonala okazja w ramach pojednania z niemcami oddac szczecin wraz pomorzem zachodnim Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fuzzy Re: Autostrada A1 kosztem S3? IP: *.fnet.pl / *.fnet.pl 08.04.06, 20:32 a w d.pie z NIemacami Polską, WOLNE KSIĘSTWO ZCHODNIOPOMORSKIE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jania Re: Autostrada A1 kosztem S3? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.06, 22:38 Olać Szczecin i Zachodniopomorskie.To tam mieszka najwięcej potomków (prawnuków pańszczyźnianych chłopów) którym zbyt szybki awans społeczny zamieszał w głowie.To tam po wojnie powędrował element,którego w Polsce nikt nie chciał i dla którego nie było ,miejsca.-poza małymi wyjątkami. Zawsze wszystko co szczecińskie było podejrzane od 60 lat -tak mówi już trzecie pokolenie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolek67 Re: Autostrada A1 kosztem S3? IP: *.smsnet.pl 09.04.06, 20:06 Tak też dobrze!Po co każdy ma zawracać sobie tyłek czy oddać go niemcom czy nie! Przeciez wiadomo jaka będzie decyzja!Zrobić osobne księstwo-jestem za!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Scheibe Sz-n Re: Autostrada A1 kosztem S3? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.06, 13:49 Historia drogi A3 (obecnie S3)ma już ponad 30 lat. Szlak ten o przebiegu z północy na południe wzdłuż zachodniej granicy granicy Państwa był swego czasu jedyną autostradą w Polsce, która miała uzgodnione wszystkie połączenia międzygminne i międzywojewódzkie. W latach 1994-2002 brałem udział w pracach Stałego Zespołu Roboczego ds Autostrad Krajowej Komisji ds Ocen Oddziaływania na Środowisko - organu doradczo-opiniującego Ministra (wówczas Ochrony) Środowiska. Problem wpisania tej autostrady do rozporządzenia w tym okresie pojawiał się systematycznie - a to autostrada była wpisana, a to była skreślona - dlaczego? - to mnie wówczas również zasatanawiało. Ostatecznie została przyjęta w kategorii drogi ekspresowej S3. Dobre i tyle. Sądzę, że zbyt małe jest zainteresowanie problemem przez naszych posłów, lub, że brakuje im argumentów. Myślę, że pora, aby szczecińskie lobby wreszcie się ujawniło i zabrało do pracy. Jest jeszcze parę innych obszarów, o które warto zabiegać w Warszawie - tylko trzeba w to włożyć trochę pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolek67 Re: Autostrada A1 kosztem S3? IP: *.smsnet.pl 08.04.06, 16:32 Nie można dbac tylko o stolicę tylko o wszystkie miasta polskie a Szczecin to co,od macochy?? Szczecin byłby zarówno taki sam jak Warszawa gdyby tylko ktoś się nim zainteresował!Mam na myśli parlamentarzystów z pomorza zachodniego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bruno Re: Autostrada A1 kosztem S3? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.06, 22:43 Są w kraju naszym ważniejsze drogi niż S3. S3 to realizacja ambicji szczecińskich mrzonek o potędze. Oczywiście każda droga jest potrzebna ale kolejność w obecnej sytuacji gospodarczej nie daje pierszństwa dla S3 np w stosunku do A1 czy dalszych odcinków A2 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WitchKing Re: Autostrada A1 kosztem S3? IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 08.04.06, 23:26 Bruno a dlaczego to S3 jest mniej ważna od A1? Bo A1 to dojazd do portów w Trójmieście, a S3 do portów w Szczecinie i Świnoujściu? Zresztą Szczecin jest marginalizowany od bardzo dawna i droga powinna być zbudowana - choćby dla zwykłej przyzwoitości... Poza tym nie zapominajmy że S3 jest potrzebna nie tylko Szczecinowi, ale też Gorzowu (Gorzowowi?) Wielkopolskiemu i Zielonej Górze - czyli, jakby nie patrzeć, całemu zachodowi Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szymon Re: Autostrada A1 kosztem S3? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.06, 22:47 Ej nie pisz o parlamentarzystach z Zachodniego Pomorza-nazwij ich po imieniu,że ze Szczecina bo to szczecinowi zależy na S3-a nie w Kostrzyniu czy Gryficach,lub Kołobrzegu!Przecież Pomorze Zachodnie to nie tylko Szczecin-który nie spełnia nawet roli stolicy regionu z prawdziwego zdarzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
eingraudenzer Re: Autostrada A1 kosztem S3? 09.04.06, 10:50 > Przecież Pomorze Zachodnie to nie tylko Szczecin-który nie spełnia nawet roli > stolicy regionu z prawdziwego zdarzenia. Dlaczego nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olig Re: Autostrada A1 kosztem S3? IP: *.internet.v.pl 08.04.06, 14:04 A może skoto nasi posłowie nie potrafią wyprosić sie tego co nam sie nalezy zoorganizujemy protest o równe taktowanie lub jak nie chcą przyłączenie Szczecina do Niemiec ! Warszawka wybrala miasta do Euro 2012 tez nie podajac d;aczego akurat te miasta a nie inne . Przeciez na chwile obecna zadne nie spelnia wymogow UEFA wiec dlaeczego akurat te! Na tamte miasta mają kase ale na finaly regat w szczecinie (miedzynarodowe!) nie maja . Co to jest 10 milionow zlotych gdy na budowe swiatyni w krakowie maja 20 milionow !! Skandal. To tylko niektore pzyklady. Kto jest gotow do protestu w warszawce niech sie wpisuje !! Odpowiedz Link Zgłoś
albert_c Re: Autostrada A1 kosztem S3? 08.04.06, 18:06 dalbym sobie spokoj z narzekaniem na Warszawe. Pzreciez stan drog zarowno w samej W-wie jak i drogi dojezdne do stolicy sa w gorszym stanie niz te w Szczecinie i prowadzace do Szczecina. Poszczescilo sie Poznaniowi, teraz zapewne Gdanskowi czy Toruniowi. Przeciez jest realizowana inwestycja modernizacji odcinka autostardy A6 prowadzacej przez obrzeza Szczecina. Skandalem jest to ze w Polsce autostrady nie prowadza do stolicy. Odpowiedz Link Zgłoś
kiciara11 Re: Autostrada A1 kosztem S3? 08.04.06, 18:14 > dalbym sobie spokoj z narzekaniem na Warszawe. dlaczego? na warszawe zawsze nalezy narzekac, tam sie zmienia optyka i popada w skleroze co sie wczesniej obiecalo i skad sie wywodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
albert_c Re: Autostrada A1 kosztem S3? 08.04.06, 18:16 to narzekac trzeba na naszych parlamentarzystow, samorzadowcow itp. konkretyzujmy te narzekania. Felek np. ma sluszne 'ale' do Liberadzkiego. Odpowiedz Link Zgłoś
kiciara11 Re: Autostrada A1 kosztem S3? 08.04.06, 18:21 > to narzekac trzeba na naszych parlamentarzystow, samorzadowcow itp. najbardziej to sie łaja naszych samorzadowcow bo mamy ich pod reka ale jak sie juz wyjedzie do wawki to nagle przestaje sie miec korzenie. Zreszta nawet nie mowie juz tutaj o parlamentarzystach ale i o tych, ktorzy wyjezdzaja tam za praca - oni sa bardziej warszawscy niz rodowici tambylcy. Nie po to Bóg mężczyznę stworzył, Żeby z panami cudzołożył" Tadeusz Maryniak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziad Bez przesady... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.04.06, 00:28 Jestem Szczecinianinem i jestem z tego dumny - nie ma znaczenia gdzie bede - czy bedzie to tak jak teraz Zielona Gora czy Kanada albo Francja - zawsze bede Szczecinianinem. jesli ludzie ktorzy przyjechali z terenu wojewodztwa d oSzczecina, skonczyli tu uniwerek, dostali i skorzystali z szansy zrobienia np doktoratu, wsiadaja do pociagu, po godzinie podrozy, kiedy mina Stargard Szczecinski wyciagaja kawal kielbasy i sucha bule, zaczynaja przezuwac, przepijajac cola i pelnymi pokarmu ustami zaczynaja narzekac na malomiasteczkowy Szczecin, na wies, na brak perspektyw - zadaje sobie pytanie: Po co siedzieli i zajmowali miejsce, byc moze ktos inny docenialby fakt mozliwosci zdobycia tytulu naukowego, zwiazalby sie z miastem i uczelnia... Kto jak nie my sami mamy tworzyc atmosfere Szczecina, Marian Jurczyk jest czlowiekiem spoza Szczecina, wyjechal do Szczecina spod Czestochowy i nie jest z tym miastem zwiazany tak jak Ci co sie w nim urodzili, moze nastepna zmiana pokoleniowa bedzie w pelni utozsamiala sie ze Szczecinem, nie liczmy na Niemcow ze zadbaja o Szczecin - My sami mamy dbac o Szczecin... Szczecin jest moja Ojczyzna i Tej Ojczyznie bede wierny gdziekowiek nie rzuci mnie los... - moze to naiwna deklaracja ale...moze jestem naiwny - dobrze mi z tym... Odpowiedz Link Zgłoś
eingraudenzer Re: Bez przesady... 09.04.06, 10:54 Słusznie. Ja mimo że mieszkam w Szczecinie, i nieważne czy będę mieszkał i ile, nigdy nie powiem o sobie że jestem szczecinianinem, bo nigdy nim nie byłem i nie będę. Nie urodziłem się w Grudziądzu, ale mieszkałem tam prawie całe życie, tam się wychowałem i stamtąd jest wszystko co mam - na zawsze będę grudziądzaninem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: henryk Re: Bez przesady... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.06, 20:31 Szczecin to osadnicze miasto! 65% żyjących mieszkańców to przybysze-przeważnie ze wsi z Kongresówki,a młodzi potomkowie w 85% to pra-prawnukowie pańszczyźnianych chłopów-jaka tu szczecińskość mieszkańców osadników co poniemieckie mienie zrabowali,lub zawłaszczyli.Nawet pierzyny,łyżki i widelce do dziś używają!Nie wspomnę,że w poniemieckich kamienicach mieszkają,że Niemcy je wybudowali dla siebie i swoich rodzin. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziad Chce Ci przypomniec ze podobnie osadniczy tryb IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.04.06, 23:27 na tych ziemiach uprawiali sami niemcy - to ze zyli tu 300 - 350 lat nie sa rdzenna ludnoscia tych ziem... slowianie zajmowali terany obecnego Berlina, zreszta sami mieszkancy Szczecina - Niemcy wybierali czasem innego pana (krola Szwedzkiego... - przeczytaj inskrypcje nad Brama Portowa - wlasnie mowi ona o tym fakcie gdy Szczecin zostaje odkupiony od korony szwedzkiej...) A poza tym kazde polskie, niemieckie miasto to miasta powstale z ludnosci wiejskiej - kiedys nie bylo miast tylko wsie - w czym tu wstyd - osadnictwo, wiejskosc...? Wiejskosc to nie pochodzenie ale mentalnosc - mozna pochodzic z miasta i byc wsiokiem pierwszej klasy - mozna pochodzic z malego miasteczka czy wsi i miec mentalnosc wielkomiejska... Ta mentalnosc zalezy tylko od nas samych... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziad Daj juz spokoj... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.04.06, 00:18 A1 jest po to by mieszkancy Warszawy i Krakowa mogli szybko dojechac nad morze czy na Mazury... Jesli o mnie chodzi to Warszawa z jej stolicznoscia luzno mi powiewa - moja opinia o Warszawie jest taka - Za duze na wies i za male na stolice... Odpowiedz Link Zgłoś
kiciara11 Re: Daj juz spokoj... 09.04.06, 00:24 > opinia o Warszawie jest taka - Za duze na wies i za male na stolice... podobnie to widze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziad Tak sobie mysle... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.04.06, 00:32 Kto ma docenic Szczecin jesli nie potrafia tego sami Szczecinianie...? Znam troche miast, wiem jak zyje sie tu czy tam.. czytam na tym forum peany na Krakow, Warszawe, Wroclaw, Poznan... Moge tylko tyle powiedziec... Szczecin jest miastem wyjatkowym i niepowtarzalnym - docenmy to, kochajmy te Nasza mala Ojczyzne... Odpowiedz Link Zgłoś
eingraudenzer Re: Daj juz spokoj... 09.04.06, 10:52 > > opinia o Warszawie jest taka - Za duze na wies i za male na stolice... > podobnie to widze No to kolejną dwójkę malkontentów mamy... Odpowiedz Link Zgłoś
kiciara11 Re: Daj juz spokoj... 09.04.06, 15:15 > No to kolejną dwójkę malkontentów mamy... > nie do konca, my w przeciwienstwie do wiekszosci lubimy Szczecin i nie narzekamy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziad A pewnie - przybij piatke Slonce :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.04.06, 23:37 Lubie i kocham Szczecin - moment w ktorym wyjezdzam ze Szczecina powoduje ze mam lekko wilgotne oczy - moment w ktorym przyjezdzam do Szczecina - wiem i czuje ze jestem w Domu - Szczecin jest moim Domem, moja Ojczyzna - czuje To. Odpowiedz Link Zgłoś
kiciara11 Re: A pewnie - przybij piatke Slonce :) 10.04.06, 16:01 Skarbie... wzruszylam sie i niemalze lza mi sie zakrecila i to bez wyjezdzania ze Szczecina;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziad Haha, cieszy mnie to... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.06, 00:19 a ;) rozumiem i przepraszam - bylem mocno nietaktowny. Bije sie w piersi i prosze o wybaczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
kiciara11 Re: Haha, cieszy mnie to... 11.04.06, 09:32 wrecz przeciwnie, nie masz za co przepraszac. Widac, ze kochasz to nasze miasto i to jest bardzo cenne. Na forum widze tyle bezinteresownej niemawisci ... a moze wlasnie ineresownej? Ja kocham to miasto miloscia pierwsza i czysta wiec nie zamierzam ani go opuszczac ani stac z zalozonymi rekoma narzekajac jak to sie zle zyje;) pozdrawiam cieplo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziad To tylko obserwacja... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.04.06, 23:34 uzywanie terminu malkontent wydaje mi sie lekkim naduzyciem... Wystarczy porownac Warszawe i Berlin - nie tylko chodzi o dostatniosc ale i o pewna filozofie - rodzaj wizji ktora powoduje ze miasto jest lub nie jest metropolia - Berlin jest miastem z wizja, tak samo Szczecin, ma to cos - niewiele jest w Polsce miast ktora maja to cos - wiekszosc to po prostu kolejne ulice, bloki, kamienice... takie "megawsie" Szczecin mimo calego - trwajacego z gora kilakdziesiat lat niszczenia ma te wizje, to miasto ma wizje, potrzebujemy tylko jednego - oddanych Temu miastu obywateli i mieszkancow - wlasnie w tej kolejnosci - 1.Obywatele, 2.Mieszkancy... mam nadzieje ze kolejne generacje Szczecinian beda obywatelami Szczecina... Swoje dobro i swoj dostatek zwiaza z Tym miastem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jania Re: Autostrada A1 kosztem S3? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.06, 22:50 Oto typowy przykład szczecińskiego partykularyzmu i bandytyzmu po szczecińsku. Słyszałem,że tam też z ludzi robili kiełbasy....! Więc wszystko możliwe.Precz ze szczecinem!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
hehenio Kara Pisiorów za wynik wyborów! 08.04.06, 21:12 Teraz następuje wymierzanie prawa i sprawiedliwości krnąbrnym kresowym prowincjom, co nie chciały ani "Samego Dobra" ani "Brodawki Na Nosie". Kto się nie umie zachować, nie powinien myśleć o takich fanaberiach jak szybkie drogi, tylko w worze pokutnym błagać zmiłowania! Pamiętajcie o tym, niewdzięcznicy, przy wyborach samorządowych! Odpowiedz Link Zgłoś
searover Re: Autostrada A1 kosztem S3? 09.04.06, 00:10 Ktos wczesniej napisal, ze "budowa" A3 na papierze trwa juz prawie 30 lat. Zwazyzwszy, ze przyspieszenie (obiecywane 2000 km autostrad) po 1989 roku tez bylo tylko biciem piany, podejrzewam, ze po raz kolejny na gadaniu sie skonczy. Oddajmy koncesje i ziemie jakiemus powaznemu konsorcjum z zagranicy za darmo i niech czerpia zyski chocby przez 50 lat albo i 99 lat. My nie zarobimy, ale przynajmniej bardzo szybko mielibysmy autostrade i uratowanych wiele istnien ludzkich. Dlaczego do takich decyzji potrzebna jest Warszawa? Czy zachodnie wojewodztwa nie moga takiej decyzji podjac wspolnie jako samorzady, nie chcac ani zlotowki z budzetu centralnego? Ile ludzi jeszcze musi zginac w wypadkach, zeby przestano sabotowac budowy drog? I jeszcze jedno - ostatnio mowilo sie o 4 miliardach na podwyzki dla lekarzy. Niby ich nie ma, ale niektorzy twierdza, ze wskutek rozmitych przesuniec w budzecie mozna je znalezc chocby zaraz. Tymczasem CALA S3 ma kosztowac, jak podaje GW, 1.5 miliarda zl, z czego 85% ma pokryc UE. Panstwo wiec mialoby wylozyc na ten cel zaledwie ok. 225 milionow. Jak widac, ograniczenie rzezi na drogach nie jest dla decydentow warte nawet takiej sumy. Wspominam tylko o rzezi bo o gospodarce Zachodniopomorskiego juz dawno przestano myslec perspektywicznie. Odpowiedz Link Zgłoś
searover Bajeczny rozwoj drog ekspresowych 09.04.06, 09:23 Ciezko idzie Polsce z budowa autostrad, wiec znaczna czesc sieci pokryje sie drogami ekspresowymi. Bylem zszokowany gdy zobaczylem jak wiele ich ma powstac. Tyle tylko, ze... prawie nic sie nie buduje. Jak zwykle konczy sie na gadaniu, ze trzebaby cos zrobic. A tak wyglada zaawansowanie budowy tej olbrzymiej sieci: mojaszuflada.blox.pl/resource/Drogi_expresowe2.pdf Odpowiedz Link Zgłoś
eingraudenzer Re: Autostrada A1 kosztem S3? 09.04.06, 10:57 > Oddajmy koncesje i ziemie jakiemus powaznemu konsorcjum z zagranicy za darmo > i niech czerpia zyski chocby przez 50 lat albo i 99 lat. I zbudują nam autostrady po których będzie hulał wiatr, turyści z zagranicy oraz 5% społeczeństwa które na to stać. Zmarnujemy tylko miejsce, a "zachód" pieniądze, bo wszyscy i tak będą jeździć drogami krajowymi bo taniej. Odpowiedz Link Zgłoś
searover Re: Autostrada A1 kosztem S3? 09.04.06, 13:00 eingraudenzer napisał: > > Oddajmy koncesje i ziemie jakiemus powaznemu konsorcjum z zagranicy za da > rmo > > i niech czerpia zyski chocby przez 50 lat albo i 99 lat. > I zbudują nam autostrady po których będzie hulał wiatr, turyści z zagranicy > oraz 5% społeczeństwa które na to stać. Zmarnujemy tylko miejsce, a "zachód" > pieniądze, bo wszyscy i tak będą jeździć drogami krajowymi bo taniej. > > Spoko. W ciuchbudach i na bazarach tez taniej a wiele jesli nie wiekszosc ludzi kupuje w galeriach handlowych. Kawa zbozowa i rozmaite bezmarkowe tez tansze a wielu kupuje Nescafe albo Tchibo. Wodki i piwo tez pija niekoniecznie te z najnizszej polki. Tak samo bedzie z autostradami, chociaz nie wszystko stanie sie od razu. Ja kiedys w Hiszpanii chcialem zaoszczedzic na autostradzie i pojechalem boczna droga. Po dwoch godzinach zolwiego (w porownaniu z autopista) tempa przeprosilem sie z owa trasa uiscilem oplate i dalej pojechalem juz "normalnie". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaorac prl [...] IP: *.hsd1.wa.comcast.net 09.04.06, 07:44 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gienekx GW zmanipulowała was do reszty IP: *.ha.tuniv.szczecin.pl 09.04.06, 10:28 TA upadająca na giełdzie spółka jeszcze ma czelność grać na nastrojakch Szczecinian. S3 ma się dobrze - na odcinku Szczecin-Gorzów zostały już wykupione wszystkie tereny. Jedyni, którzy bokują tę inwestycję to szczecińscy ekolodzy, którzy się skarżą do UEa NIemcy, którym S3 bardzo nie pasuje im w tym pomagają. NIe dajcie sie codziennej propagandzie GW! Na gazoport również mamy większe szanse jak powiedział JKaczyński podczas ostatniej wizyty w tym mieście. I akurat przy tym rządzie Szczecin coś znaczy - jak nigdy ze Szczecina do ministerstw wyjechało stąd bardzo dużo ludzi i myślę, że cięzko pracują na nas. Przykładem może być nasza przewaga w gazoporcie i możliwość wprowadzenia vatu od tonażu dla polskich statków. PŻM wróci pod polską banderę i podatki od przewozów zostaną w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K.F. Re: GW zmanipulowała was do reszty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.06, 14:14 Gienex - z gazoportem będzie typowo po polsku. Szybciej wybuduja swój gazoport Rosjanie w Kaliningradzie na spółke z firmami kanadyjskimi. Drugi w Ust-Łudze trzeci w Wyborgu Wyborgu w Zatoce Finskiej. Już zaczynają Rosjanie budować swoje fabryki do skarplania gazu, zaczęli do ...Kaliningradu. LNG bedą robić ze swojego gazu. Więc mi wyłumacz jaki będzie rachunek ekonomiczny dla Polski zciągać tankowcami gaz LNG np. z Algerii czy Libanu, gdy do najbliższej wytwórni gazu skroplonego będzie parę minut przez Zatokę Gdańską? LNG tańszy u afrykańskiego producenta od rosyjskiego nie będzie a jeszcze dolicz do tego koszt frachtu. Dopiero wyłania się firmę konsultingową do zabadania czy nam się to wogóle opłaca. Na początku przyszłego roku okaże się, że się ...nie opłaca. Patrz się na problem - realnie. Lepsze rokowania ma gazociąg Szczecin - Bernau. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkrótce otwarcie! szczecincity.prv.pl IP: *.internet.v.pl 09.04.06, 15:34 Zapraszamy wszystkich zainteresowanych do strony internetowej www.szczecincity.prv.pl Strona jest w fazie przygotowywania i ruszy za około miesiąc. Znajdą tam państwo wszystko o Szczecinie, multimiedia, inwestycje, pogon szczecin, forum, twoje opinie itd. !! Otwarcie jednego z najlepszch serwisów o Szczecinie już niedlugo! www.szczecincity.prv.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: breslau Re: Autostrada A1 kosztem S3? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.04.06, 16:09 A propo EURO 2012 to podaję do wiadomości,że w rzekomo faworyzowanym przez Warszawę miastem Wrocław nie będzie mistrzostw.Chorzów też odpadł.Za to Kraków,Poznań i Gdańsk mogą zawsze liczyć na poparcie nie dzięki rzeczywistym możliwościom,ale układom politycznym,które teraz w Polsce panują. Proponuję aby Wrocław i Szczecin wspólnie ubiegały sie o przyłączenie do Niemiec.Razem będzie rażniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczecin i wroclaw Re: Autostrada A1 kosztem S3? IP: *.internet.v.pl 09.04.06, 16:40 masz racje ! Uklady uklady jeszcze raz uklady. niech PiS odejdzie lub Szczein i Wroclaw zmieniaja granice! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edik Wrocław nie musi zmieniać granic, to nie Szczecin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.06, 22:11 nieporadny, zagubiony...zakompleksiony i prowincjonalny! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: engee a jakie to natężenie ruchu będzie na S3?? 1/20 co IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.06, 19:39 na A1! Ludzie zastanówcie się, a potem zabierajcie głos! Odpowiedz Link Zgłoś
searover Re: a jakie to natężenie ruchu będzie na S3?? 1/2 09.04.06, 19:54 Gość portalu: engee napisał(a): > na A1! Ludzie zastanówcie się, a potem zabierajcie głos! A jakie natezenie ruchu bylo w latach 30-tych ubieglego wieku w Niemczech, ze zdecydowano sie na budowe autostrad??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wieksze niz na A1 Re: a jakie to natężenie ruchu będzie na S3?? 1/2 IP: *.internet.v.pl 09.04.06, 19:57 Z danych statystycznych natezenie na autostradzie A3 bylo by wieksze niz na A1. Juz za gdy byla projektowana miala to byc jedna z wazniejszych autostrad w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hermann Re: a jakie to natężenie ruchu będzie na S3?? 1/2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.06, 20:43 Coś ty za projektant.A-3 przebiega przez niewielkie w porównaniu z A-1 aglomeracje. Ponadto port w Szczecinie i Świnoujściu nie są w projektach brane pod uwagę jako początki tzw korytarzy.Szczecin nie ma szans z Hamburgiem,Lubeka,czy Rostokiem.A-1 prowadzi i łączy największe aglomeracje Polski. To jak ruch na S-3 może być większy.... Kiedyś słyszałem takie śpiewki. Szczecin rządzi nad Bałtykiem-Gdańsk jest tylko pomocnikiem(to mówiono za czasów kwitnącej komuny-gdy Szczecin był jej pupilkiem z wiadomych względów!) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jania Re: a jakie to natężenie ruchu będzie na S3?? 1/2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.06, 20:36 tylko,że Wrocław nie może wyprzeć się swojej polskości.A Szczecin nic z polską historia nie miał wspólnego-tylko bez naciągania! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczecin Re: a jakie to natężenie ruchu będzie na S3?? 1/2 IP: *.internet.v.pl 09.04.06, 23:50 autostrada a1 ma wlasnie przebiegac przez najmniejsze aglomeracje poniewaz gdansk to najmniejsza aglomeracja w polsce;] zachecam do douczenia sie. Z kolei metropolia Gdansk i Szczecin sa identyczne z tym ze Szczecin jest wiekszym miastem i autostrada A3 mialaby klientow nie tylko z portu Szczecin ale równiez z Niemiec i Skandynawii. Gdansk nie moze na codzien takimi turystami korzystajacymi z jej autostrady korzystac. Pozatym Szczecin to jedno z najwiekszych metropolii w Polsce. Nie jest gorsze od Poznania czy Gdanska. Pocieszajace jest to że mamy remontowana autostrade A6 a jakby to wygladalo gdyby gdansk (miast pochodzenia p. Kaczysnkiego) ma tylko jedna autostrade a Szczecin az 2 wiec zdecydowali o ekspresowej ktora w koncowym efekcie ma nieodbiegac od autostrady ...chyba tylko nazwa Odpowiedz Link Zgłoś
hotcat01 Re: a jakie to natężenie ruchu będzie na S3?? 1/2 09.04.06, 23:54 ale osochoziiii ?? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: engee Re: a jakie to natężenie ruchu będzie na S3?? 1/2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.06, 22:16 Szczecin to największa metroplia:)))) No fakt braki w edukacji są nieodwracalne. Skoro powierzchnia mista wraz z jeziorami jest dla Ciebie najważniejsza to zachęcam do lektury. W statystyce za największe miasta uchodzą te które mają największą liczbę mieszkańców i to stanowi o ich metropolitalnym chrakterze. Sz-n jest dopiero na 8 miejscu w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: europa Re: a jakie to natężenie ruchu będzie na S3?? 1/2 IP: *.internet.v.pl 09.04.06, 23:51 Szczecin odegral bardzo wazna role w integracji europejskiej. Niekorzy publicysci i naukowcy sa nawet gotowi zaryzykowac stwierdzeniem ze gdyby nie Szczecin akcesja Polski do UE mogla by byc opozniona. bez naciagania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andreas bo juz nie wiedza! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.04.06, 23:53 No słyszeli ten hałas o lotnisko w miescie, to pewnie pomysleli tam w Warszawie, ze nam autostrada niepotrzebna! No, ze latac bedziemy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ddd Re: bo juz nie wiedza! IP: *.internet.v.pl 10.04.06, 09:14 bliżej nam do berlina i kopenhagi niz do warszawki. Mamy juz autostarade A6 po co nam 2 ? bedziemy mieli ekspresowke...roznica sie tylko nazwa od autostrady nawiasem mowiac;] Odpowiedz Link Zgłoś
xyz-xyz Felixo_edmundowno! Jak obarczysz tym Piechotę? 10.04.06, 10:10 Cały zamieniam się we wzrok:) Przypomnę, że w rządzie mamy Terezę miłosierną. Może S3 nie powstanie, bo zabrakła 300 tys. zł., które Prezydent Szczecina in spe podarował posłowi Ptakowi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: breslau Breslau na zawsze niemiecki IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.04.06, 13:37 Wrocław bez problemu może sie wyprzeć swojej polskości.Nie okłamujmy sie,no dobra, był troche dłużej w granicach Rzeczypospolitej,ale za Niemców to była wspaniała metropolia. Kto zna historie,ten wie,ze FESTUNG BRESLAU nie dość,ze broniła sie niemal dokońca wojny to jeszcze po 1945r. była wymieniana wśród Niemców,jako wspaniały przykład obrony miasta za wszelką cenę. Wielu Niemców do dziś chce,aby Breslau wróciło do granic tego kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
swantevit Re: Breslau na zawsze niemiecki 10.04.06, 13:40 prosze skasowac ostatni post. Godzi w niepodzielnosc terytorium polski. -- Polska, państwo na terytorium sławnym onegdaj z dzielności swoich wojów, stało się tylko poczekalnią na drodze do królestwa bożego. P. Jedrzejczak Odpowiedz Link Zgłoś
swantevit Re: Breslau na zawsze niemiecki 10.04.06, 21:55 tak. to rozdawnictwo Polski jest chorobliwe i grozne! Odpowiedz Link Zgłoś
albert_c Re: Breslau na zawsze niemiecki 10.04.06, 22:24 a ktos cos komus oddal? no bo Wroclawia nie oddamy, tym bardziej Szczecina, tylko madrzej niz Jurczyk, bo ten oddac nie chcial i wyszlo jak wyszko 10 baniek w plecy:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: domino Re: Autostrada A1 kosztem S3? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.06, 16:44 moze vice premier Andrzej L. pomoze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jurek mam to w nosie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.06, 22:38 Mam to w nosie bo po kraju podróżuje LOTem. Nie mam siły żeby się meczyć na naszych dziurawych i złych drogach. Do Kołbaskowa mam dobra drogę a potem tyle ile samochód wyciągnie..... Odpowiedz Link Zgłoś
arkadiusz_litwinski Re: Autostrada A1 kosztem S3? 20.04.06, 13:05 Wiele na to wskazuje, że w przyszłym tygodniu odpowiednia decyzja środowiskowa zostanie "dokończona" i wydana w Ministerstwie Ochrony Środowiska. Niezależnie od tych prognoz/zapewnień ( o dość krótkim terminie weryfikacji, zatem dość wiarygodnych ) nie zabraknie zapewne jasnej deklaracji w tej sprawie p.Premiera, nawet jeśli będzie musiała być wymuszona/sprowokowana pytaniami do jakich znakomita okazja nadaży się podczas wizyty Premiera w najbliższą sobotę w Goleniowie.Kilka godzin nie upłynie zapewne pod znakiem okrągłosłowej kurtuazji związanej z otwarciem nowej części portu lotniczego. Ok. 16 przewidziana jest także konferencja prasowa. Gdyby pomimo wszystko sprawa dalej napotykała na mniej lub bardziej skomplikowane przeszkody to mam nadzieję, że stanie się pierwszym ( może poza terminalem LNG) przyczynkiem do spójnego i niekonwencjonalnego być może , ale za to skutecznego nacisku na Ministra Ochrony Środowiska, którego sposób postrzegania swoich zadań jest dość powszechnie krytykowany, jako nazbyt dogmatyczny i sprzeczny z ideą zrównoważonego rozwoju. Droga S3 potrzebna jest wbrew pozorom bardziej Polsce niż wąsko pojmowanemu Zachodniomorskiemu.Nawet jeśli nie przemawia za tym prównanie dzisiejszego natężenia ruchu w różnych częściach kraju ( które też ma częściowe podłoże w jakości infrastruktury ). Potrzebę taką, pojmowaną w kategoriach polskiej racji stanu dostrzec może tylko ktoś kto dorasta do rangi męża stanu.Zaspokoić taką potrzebę może ktoś kto nadto ma realną władzę/ stabilny rząd zdolny do faktycznego działania.Mimo wszystko ( choć z coraz większym trudem )pierwszy warunek uważam za spełniony przez niektórych liderów PiS.Drugi lada dzień zapewne - przy zastosowaniu dość kontrowersyjnych metod - zostanie osiągnięty. Dalsze marginalizowanie ( czasem "się" ) naszego regionu nie doprowadzi raczej do wzniecenia separatyzmu.To raczej bogaci i szcześliwi mają ochotę budować mury wokół swoich enkalw. Co więcej trudno na Pomorzu Zachodnim dostrzec trwałą i powszechną pozytywnie postrzeganą tożasamość, w imie obrony której należałoby dążyć do niezawisłości.W oststnich 60 ciu latach społeczność Pomorza Zachodniego więcej zrobiła dla Państwa Polskiego niż odwrotnich.I co z tego? Historia zna wiele przykładów kiedy tego rodzaju długi są zapominane lub kwestionowane. Czas by zacząć troszczyć się o siebie, w sposób skuteczny.W polskich ( i nie tylko ) realiach oznacza to w sposób dolegliwy dla władzy politycznej.Debaty, interpelacje itp. to tylko nikły dodatek do działań całkiem innego rodzaju. Odpowiedz Link Zgłoś
kiciara11 Re: Autostrada A1 kosztem S3? 20.04.06, 13:22 arkadiusz_litwinski napisał: Czas by zacząć troszczyć się o siebie, w sposób skuteczny.W > polskich ( i nie tylko ) realiach oznacza to w sposób dolegliwy dla władzy > politycznej.Debaty, interpelacje itp. to tylko nikły dodatek do działań całkiem innego rodzaju. - a jak zamierzasz wykorzystac obecnosc premiera w sobote? Mam nadzieje, ze konstruktywnie dla naszego wojewodztwa. Odpowiedz Link Zgłoś
arkadiusz_litwinski Re: Autostrada A1 kosztem S3? 20.04.06, 13:37 kiciara11 napisała: > arkadiusz_litwinski napisał: > Czas by zacząć troszczyć się o siebie, w sposób skuteczny.W > > polskich ( i nie tylko ) realiach oznacza to w sposób dolegliwy dla władz > y > > politycznej.Debaty, interpelacje itp. to tylko nikły dodatek do działań > całkiem innego rodzaju. > > - a jak zamierzasz wykorzystac obecnosc premiera w sobote? Mam nadzieje, ze > konstruktywnie dla naszego wojewodztwa. Nie inaczej ;).Wprawdzie w najbliższą sobotę - równolegle - odbywa się Zjazd Regionalny PO w Szczecinie, ale zamierzam skorzystać z okazji, by upewnić się o tym że Premier pozna ten problem i będzie miał szansę zadeklarować skuteczne "przypilnowanie" sprawy.Jeśli nie będzie bardziej godnych ochotników sam poruszę ten temat w sposób możliwie rzeczowy i pozbawiony podtekstów politycznych, a zwłaszcza nie wzbudzający sprzeciwu BOR-u ;) Ponadto jest jeszcze konferencja prasowa i pole do popisu dla dzienikarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
kiciara11 Re: Autostrada A1 kosztem S3? 20.04.06, 13:48 z jednej strony chccialabym abys wlasnie Ty zadal te trudne pytania ale z drugiej strony zastanawiam sie czy nie zostanie to potraktowane jako glos PO. Dziennikarze wszystkiego nie zalatwia - potrzebne bedzie odpowiednie lobbowanie z mocnym uzasadnieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
arkadiusz_litwinski Re: Autostrada A1 kosztem S3? 21.04.06, 00:32 kiciara11 napisała: > z jednej strony chccialabym abys wlasnie Ty zadal te trudne pytania ale z > drugiej strony zastanawiam sie czy nie zostanie to potraktowane jako glos PO. Mam to zagrożenie na uwadze, ale można je minimalizować. > Dziennikarze wszystkiego nie zalatwia - potrzebne bedzie odpowiednie lobbowanie > > z mocnym uzasadnieniem. Niekiedy tak niekonwencjonalne, jak i PR-owskie opakowanie Premiera ;) Odpowiedz Link Zgłoś
shako_mako Re: Autostrada A1 kosztem S3? 21.04.06, 00:49 arkadiusz_litwinski napisał: > > Niekiedy tak niekonwencjonalne, jak i PR-owskie opakowanie Premiera ;) chodzi ci chlopcze o premiera cieni...asow ? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
arkadiusz_litwinski Re: Autostrada A1 kosztem S3? 22.04.06, 20:14 shako_mako napisał: > arkadiusz_litwinski napisał: > > > > > Niekiedy tak niekonwencjonalne, jak i PR-owskie opakowanie Premiera ;) > > chodzi ci chlopcze o premiera cieni...asow ? ;) Nie, Dobry Człowieku.Swoją drogą słynna świadowma "cieniasowa" dygresja p.Marcinkiewicza była jedną z jego - wprawdzie nielicznych - marketingowych wpadek. > > Odpowiedz Link Zgłoś
kiciara11 Re: Autostrada A1 kosztem S3? 22.04.06, 20:19 a jak Arku z tematem przewodnim? Jak po spotkaniu z Premierem? Odpowiedz Link Zgłoś
arkadiusz_litwinski Re: Autostrada A1 kosztem S3? 22.04.06, 20:31 Dzisiaj p.Marcinkiewicz oficjalnie dość enigmatycznie, nieoficjalnie nieco treściwiej dał do zrozumienia, że o S3 wie, czuwa i dba :) Jego wizyta w Goleniowie trwała niecałe 2 godziny.Był Szczelnie izolowany od zaproszonych gości i nie zdecydował się na pierwotnie palnowaną konferencję prasową.Miał go zastąpić Minister Polaczek, ale też czmychnoł do samolotu.Gdyby nie zacni goście, aspekt patryiotyczno-religijny tej uroczystości i zdecydowanie męskie rysy twarzy Premiera i Ministra śmiało można by ją porównać do pewnej sceny z Czasu Apokalipsy, kiedy do polowego qasiamfiteatru przylatują na krótki występ panie "artystki". Z własnych ustaleń mogę powiedzieć, że tym razem możemy uwierzyć w dobre sugestie Premiera (w przyszłym tygodniu Ministerstwo Ochrony Środowiska definitywnie wywiąże się ze swych powinności), ale zgadzam się z nim gdy nawołuje do codzinennego niemal zainteresowania postępami w inwestycji.Warto też wyjaśnić czy w całej masie przeciwności losu i niezbornych niefrasobliwości od lat nie działa również świadomy i skuteczny przeciwnik.To sprawa raczej nie na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
kiciara11 Re: Autostrada A1 kosztem S3? 22.04.06, 20:44 Warto też wyjaśnić czy w całej masie przeciwności losu i niezbornych niefrasobliwości od lat nie działa również świadomy i skuteczny przeciwnik.To sprawa raczej nie na forum. - sprawa moze nie na forum ale dla prokuratora i do wykorzystania w kampanii. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr33k2 Re: Autostrada A1 kosztem S3? 22.04.06, 23:04 do czego to doszło że trzeba sie prosić wręcz wymuszać na "pisuarach " coś co jest oczywiste i naturalnie potrzebne dla Polski i tym samym jest ich zas... obowiązkiem . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Ale jest Autostrada Poznańska ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.04.06, 11:52 To nam zostało Odpowiedz Link Zgłoś