Dodaj do ulubionych

Oto powody bezczelnych ataków na Radio Maryja

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.06, 16:33
www.naszdziennik.pl/index.php?typ=po&dat=20060412&id=po22.txt
Obserwuj wątek
    • Gość: ert Re: Oto powody bezczelnych ataków na Radio Mary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.06, 17:28
      mazowsze.k-raj.com.pl/tvasmemich.shtml
    • Gość: powody? Re: Oto powody bezczelnych ataków na Radio Mary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.06, 18:54
      Nie bezczelnych ataków na "ma ryja" tylko chęć zatrzymania fali nietolerancji
      którą to radio szerzy, nienawiści. Radio to prezentuje poziom umysłowy chłopów
      z średniowiecznej Europy, a teraz mamy 21 wiek, więc niech te hordy ciemnoty
      duszą się we własnym sosie, zamiast próbować narzucać zdrowym psychicznie
      obywatelom swoje schizofreniczne urojenia!
      • Gość: ed. Re: Oto powody bezczelnych ataków na Radio Mary IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.06, 18:58
        Wierz mi.
        Absztyfikant i razem z nim tutejsi Wyżsi Kapłani promienieją z radości kiedy
        czytają takich jak ty.
        Ale wierz mi znowu.
        Gardzą wami.
        • Gość: micz Re: Oto powody bezczelnych ataków na Radio Mary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.06, 19:51
          mam ich gdzieś i Twoje radio też
    • Gość: głośnik Re: Oto powody bezczelnych ataków na Radio Mary IP: *.icpnet.pl 12.04.06, 18:56
      A moje radio ma głośniki a nie ma"ryja"
      • Gość: micz Re: Oto powody bezczelnych ataków na Radio Mary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.06, 19:51
        ma chorego ryja
      • Gość: anna Re: Oto powody bezczelnych ataków na Radio Mary IP: *.interpc.pl 13.04.06, 15:02
        nie rozumiem jeszcze jednego,ataków i szerzenie nienawiści do żydow.przecież
        Maryja była żydówką i Jej syn chrystus również i wszyscy którzy ich
        otaczali.Mam 55 lat ale potrafie samodzielnie myśleć i nie potrzebuje
        wątpliwych pośredników do Boga.
    • Gość: pyt. Re: Oto powody bezczelnych ataków na Radio Mary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.06, 20:32
      dyskusja w chlewie ?
      • piotr33k2 Re: Oto powody bezczelnych ataków na Radio Mary 12.04.06, 22:11
        to jest początek konca tego nacjonalistyczno-faszystowskiego radia przynajmniej
        w takiej postaci jak obecnie .
        • ohne.zucker Re: Oto powody bezczelnych ataków na Radio Mary 12.04.06, 22:14
          zaloze sie, ze "rozowa" GW padnie predzej... a poczatek konca zacznie sie
          18.04.2006....
          • Gość: anty Re: Oto powody bezczelnych ataków na Radio Mary IP: *.aaanxx2.adsl-dhcp.tele.dk 12.04.06, 22:22
            rensservice.dk/pafiledb/uploads/ojdyr.wmv
            rensservice.dk/pafiledb/uploads/ojdyrstory.avi
            • Gość: anty Re: Oto powody bezczelnych ataków na Radio Mary IP: *.aaanxx2.adsl-dhcp.tele.dk 12.04.06, 22:24
              I to sa ci wspaniali sluchacze radia....
              • piotr33k2 [...] 12.04.06, 23:40
                Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                • ohne.zucker [...] 13.04.06, 03:10
                  Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • Gość: leon Re: Oto powody bezczelnych ataków na Radio Mary IP: *.internet.v.pl 13.04.06, 00:44
          Nie liczyłbym na koniec tego radia bo tu działa inna zasada niż w rozgłośniach
          komercyjnych - fenomen socjologiczny radia - rodzina radia maryja zapełniła
          lukę jaka powstała z niezrealizowanego programu solidarnosci - tej prawdziwej
          nie wałęsowskiej i nie krzaklewskiej. Ruch ten zmobilizował całe rzesze -
          gotowych sie pokroić za to radio, czego wielu nie potrafi zrozumieć! zęby się
          pokruszą i to szybko!
          lecę na pocztę wysłać kasę o.Rydzykowi bedzie mu potrzebna!
          • Gość: reni Re: Oto powody bezczelnych ataków na Radio Mary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.06, 08:23
            Jeszcze niedawno Radio Maryja było dla mnie czymś funkcjonującym absolutnie
            poza moim światem. Straszliwe radio sraszliwych babć i dziadków, z
            bezsensownymi modlitwami i tekstami. Od czasu nagonki na to radio zaczęłam
            słuchać czasmi. Fakt, religijność tak mocna jest mi daleka, ale teksty
            publicystyczne są niezłe. Może jednostronne, ale z drugiej strony w tv i radiu
            publicznym, czy większości prywatnych też jest dęcie w jedną tubę. Zaczęłam
            słuchać częściej. A teraz, przy wzmożonej nagonce, mam ochotę zacząć przesyłać
            tam niewielkie pieniądze - na złość, z przekory i dlatego , że RM słucha moja
            kochana, bardzo schorowana ciotka. Natomiast przestałam kupować GW.
            • Gość: the.bill1 Masz reni rację IP: *.bazapartner.pl 13.04.06, 13:34
              Ja przeszedłem podobna drogę, też chodzi mi o publicystykę...;-)
              Smutne jest to, jak zamknięci na inne poglądy sa ludzie z tego forum, którzy
              krytykują RM.
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=70&w=40210765
              • Gość: total Re: Masz reni rację IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.06, 13:39
                A ja powiem więcej. Mam dosyć komunistycznych manipulantów mediowych
                nazywających sie demokratami i ich wrzasku wtedy, gdy ktoś próbuje im
                udowodnić, że prowadzą grę opierającą się na kłamstwie i pomówieniach. Nie
                jestem wielbicielem RM, bo nie mam czasu na słuchanie przydługich wywodów i
                odmawianych modlitw. Ale cieszę się, że RM daje popalić komunistom i że, nawet
                jeżeli przerysowują i manipulują, to są to chociaż jedne media, które robią to
                pod zwarty komunistyczny prąd.
                • Gość: takeda ciesz się IP: *.chello.pl 14.04.06, 11:17
                  >Ale cieszę się, że RM daje popalić komunistom i że, nawet
                  >jeżeli przerysowują i manipulują, to są to chociaż jedne media, które robią
                  >to pod zwarty komunistyczny prąd.

To o czym piszesz jest już nieaktualne. Wojna z komuną skończona, teraz w
                  zarządach spółek i wszelkich możliwych władzach zasiadaja, lub będą zasiadać
                  uwielbiani przez ciebie katolicy, tacy uczciwi i w ogóle. Więc ciesz się dalej
                  i czekaj aż rydzykowa ekipa wejdzie ci z buciorami w prywatne życie.
              • ja_aska Re: Masz reni rację 13.04.06, 13:47
                krytykuję rm i nie jestem zamknieta na inne poglądy. ja po prostu mam swoje.
              • obiuankenobi Debil na pewno nie ma racji... 13.04.06, 19:57
                debilu przecież to ty zaczynasz wątki - a jak ktoś ci przyłoży faktami - vide
                wątek, który przywołałeś:
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=70&w=40210765
                to się zmywasz i nie odpowiadasz. Jesteś mocny tylko jak się powołujesz na
                Michalkiewicza i jemu podobnych ksenofobów. I przyjmujesz ich wersje jako prawdę
                objawioną, z którą nie wolno dyskutować.
                I kto tu jest zamknięty na inne poglądy?
                A ponad wszystko - głosy krytyki na tym forum bardzo często zdecydowanie różnią
                się od głosów wypisywanych w Wyborczej - więc nie KŁAM, że wszyscy cytują
                Wyborczą w krytyce RM. Nie daj się manipulować - spróbuj pomysleć sam, co wcale
                nie znaczy, że zgodnie z myślą Wyborczej.
                I krzyknę po raz chyba milionowy: nikt tu nie jest bardziej zamknięty na poglądy
                niż ty. NIKT!
                • obiuankenobi Re: Debil na pewno nie ma racji... 13.04.06, 20:06
                  I jeszcze jedno.
                  Kuria Gdańska wczoraj w TV głosami swojego rzecznika wyraziła nadzieję, że
                  Rydzyk w bardzo krótkim czasie przestanie rządzić radiem i najlepiej by było, i
                  tu cytuję: "gdyby Ojciec Rydzyk wyjechał gdzieś do Afryki ewangelizować w duchu
                  prawdziwego ekumenizmu, od którego tak bardzo się oddalił".
                  To jest dowód, że wśród księży tez zdarzają się czarne owce i dobrze, że Kościół
                  zaczyna to dostrzegać i z tym walczyć.
                  Nikt normalny nie ma nic przeciwko głosowi katolickiemu w każdym domu. Każdy
                  normalny jest przeciwko wykorzystywaniu Kościoła do rozgrywek politycznych i
                  przekrętów w imię Boga najwyższego i to z podłożem antysemickim na dodatek.
                  Czyli przeciwko takiemu Rydzykowi, Królowi i Michalkiewiczowi.

Wesołych Świąt!
                  • the.bill1 Re: Debil na pewno nie ma racji... Oczywiście :-) 13.04.06, 23:45
                    Nieźle, nieźle..... Ja nie przepadam za wirusami, ani świeckimi, ani
                    kościelnymi, a wirus PŻG - Pieronek - Życiński - Gocłowski szczególnie poraża
                    synapsy i zniekształca procesy poznawcze. Szkoda mówić. Niech Gocłowski powie
                    lepiej z kim spłodził Wiesława Walendziaka. Wyparł się syna? Jak na bislupa to
                    nieźle...
                    Pamietasz jak Tusk z Kaczorem spotkamli sie u Gocłowskiego? Media trąbiły -
                    wielka feta.
                    A jak powstał pakt przy udziale bp Głódzia, to nawet sie media nie zająknęły.
                    Poza tym jesteś naprawdę zabawny jeśli uważasz Michalkiewicza za ksenofoba - to
                    tak jakby mówić, że Adam Michnik jest intelektualnie uczciwy...
                    A zapomniełem-kjeszcze antysemita jest... :-))))
                    Naprawdę śmnieszne, aż szkoda pisać...
                    Aha, ja nie myślę samodzielnie - zawsze się pytam znajomych co napisać. Dlatego
                    znikam. A jak zniknę na dłużej, to znaczy, że nikogo nie znalazłem i dlatego nie
                    wiem co napisać. Soryy, nie każdy jest tak genialny jak Ty:-)
                    Pozdro!
                    • the.bill1 Sam zobacz jakie to żenujące i niesmaczne... 13.04.06, 23:48
                      wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=1342&wid=8269618&rfbawp=1144964149.615
                      Kieleckie Stowarzyszenie im. Jana Karskiego zawiadomiło Prokuraturę Rejonową w
                      Toruniu o popełnieniu przestępstwa - ściganego z urzędu - przez felietonistę
                      Radia Maryja Stanisława Michalkiewicza - poinformował prezes stowarzyszenia
                      Bogdan Białek.
                      To cos na granicy choroby psychicznej moim zdaniem. Ewentualnie wiary , że
                      ciemny lud to kupi
                      • obiuankenobi Re: Sam zobacz jakie to żenujące i niesmaczne... 14.04.06, 12:32
                        żenująca i niesmaczna była audycja Michalkiewicza.

Jeśli uważasz, że ta audycja była prawdziwa, rzetelna i wartościowa, a w
                        kościele katolickim w polsce ojciec rydzyk i nawet biskup głdź są prawdziwym
                        uosobieniem cnót i wartości katolickich - a ich przeciwieństwem są gocłowski,
                        życiński i pieronek to napisz to wprost - dyskusję uznam za niewytrzymującą
                        analizy intelektualnej i nie będzie problemu, bo jak ktoś kiedyś napisł "z
                        debilem ie pogadasz".

A jeśli Wyborcza, twoim zdaniem, tak wszystko wyolbrzymia to proponuję abyś
                        owinął w nią tą cześć swego ciała, którą używasz do myśleia - może to ci pomoże...
          • Gość: anna Re: Oto powody bezczelnych ataków na Radio Mary IP: *.interpc.pl 13.04.06, 14:32
            miejsce o.Rydzyka jest w St.Zjednoczonych.Mnóstwo bogatych emerytów,jedynie
            jest jeden problem.Tam jest duża konkurencja.Alleluja.
          • Gość: anna Re: Oto powody bezczelnych ataków na Radio Mary IP: *.interpc.pl 13.04.06, 14:36
            a tak na marginesie.Co to radio ma wspólnego z Matką Boską a o.Rydzyk z
            duchownym.Emeryci otwórzcie oczy, piekła nie ma bo gdyby było to niektórzy
            postępowali by zgodnie z Dekalogiem
            • Gość: słuchacz Re: Oto powody bezczelnych ataków na Radio Mary IP: *.chello.pl 13.04.06, 15:24
              Fakt, publicystycznie to radyjko ma same osiągi:
              1. obrona hochsztaplera z Jarosławia, podszywającego się pod kurię biskupią i
              ministerstwo edukacji (obecnie przebywającego w areszcie na Montelupich)
              2. obrona biskupa molestującego kleryków w seminarium diecezjalnym (obecnie
              odsuniętego przez Watykan od urzędu ordynariusza)
              3. obrona nawiedzonego antysemity-biznesmena, żle znającego Pismo Świętego
              (gdyby ktoś się jeszcze nie domyślił, chodzi o pana HJ z Gdańska)
              4. obrona nawiedzonego antysemity-biznesmena, prawdopodbnie szmalcownika,
              sługusa faszyzującego reżimu Alfreda Stroessnera w Paragwaju (gdyby ktoś się
              jeszcze nie domyślił, chodzi o niejakiego JK z Urugwaju)
              5. kreowanie na autorytet niezrównoważonego psychicznie eks-pracownika
              Uniwersytetu Warszawskiego o nazwisku Wolniewicz (ateista, zwolennik eutanazji,
              który słodziutkim głosikiem na falach Radyja mówi o ...Ojcu Świętym,
              życzy "Szczęść Boże" redemptorom i twierdzi, że dom Karola Wojtyły w Wadowicach
              stanie się jednym z najważniejszych sanktuariów chrześcijańskich, a
              jednocześnie wymawia Ratzingerowi jego szwabskie pochodzenie)
              6. ...
              7. ...
              8. ...
              ...tak można praktycznie bez końca, bo dwie są rzeczy na tym świecie bez
              granic: Boże miłosierdzie i ludzka głupota. Tylko co to wszystko ma wspólnego z
              Maryją, Zawsze Dziewicą, etyką chrześcijańską, katolicyzmem, teologią? Banda
              cwanych gości podejrzanego pochodzenia (ach, to półroczne zagubienie się w
              Niemczech, związki z Instytutem Schillera i konszachty z Kobylańskim oraz
              przekaźniki na Uralu!) nabija sobie kabzę pieniędzmi naiwnych... Na byle
              bazarze policja ściga panów grających w "trzy karty" - a tu nic, cisza, nawet
              ziobro nikomu nie zaskrzypi na haku rzeźnickim...
              • Gość: hiphiphura czytacz i słuchacz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.06, 11:32
                Dobra publicystyka polityczna w RM (zaczełem słuchac RM kiedy strasznie glosno
                było o nim, zresztą dalej jest).
                GW czytam w pracy, 1gr. bym za nią nie zapłacił, ale lepiej jest znac zaplecze
                wroga. I wszystkim życzę wszystkiego dobrego, jak zawsze
    • the.bill1 To jest dużo lepsze.... 14.04.06, 14:26
      Czy dlatego akcje poleciały w dół, że "Wyborcza" z faktów prasowych robi newsy i
      jeszcze daje to na czołówkę? Albo że jest tak monotematyczna? Radio Erewań im.
      Lesława Maleszki nadaje codziennie o PiS, o Radiu Maryja i o Samoobronie. Reszta
      to reklamy, ogłoszenia i nekrologi. No, była ostatnio - nomen omen - "ewangelia"
      Judasza. Ale to jeszcze gorzej.
      A może właśnie dlatego, że akcje lecą w dół, "Wyborcza" - wiedząc, że lecą -
      chce być bardziej atrakcyjna i szokuje opinię publiczną? No, ale żeby robić trzy
      dni z rzędu czołówkę o Radiu Maryja? To tak jak strzelać samobója. Cóż to, nie
      ma żadnej nowej "rury Wassermanna"? Odgrzewane kotlety, jak ten o Ojcach
      Redemptorystach i "Kurierze Polskim" z 1997 r., albo ten o wpłatach na ratowanie
      Stoczni Gdańskiej, sprawy znane, stare i dawno wyjaśnione - to są newsy
      "Wyborczej". Stary kotlet plus syndrom Radia Erewań. A do tego, jak każde
      dziecko wie, "lustracja błotem się toczy". Na łamach "Wyborczej", rzecz jasna,
      od kilkunastu lat, i nawet brzydko to czasami pachnie. I tak to się kręci. Może
      warto "popełnić" kiedyś jakąś analizę rozkładu pt. "Od gazety opiniotwórczej do
      ogłoszeniowej".
      www.naszdziennik.pl/index.php?typ=po&dat=20060414&id=po01.txt
    • edico Re: Prawdziwe powody bezczelnych ataków na RM 14.04.06, 15:02
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=21155&w=40300102
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka