Gość: adam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.06, 16:33 www.naszdziennik.pl/index.php?typ=po&dat=20060412&id=po22.txt Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ert Re: Oto powody bezczelnych ataków na Radio Mary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.06, 17:28 mazowsze.k-raj.com.pl/tvasmemich.shtml Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: powody? Re: Oto powody bezczelnych ataków na Radio Mary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.06, 18:54 Nie bezczelnych ataków na "ma ryja" tylko chęć zatrzymania fali nietolerancji którą to radio szerzy, nienawiści. Radio to prezentuje poziom umysłowy chłopów z średniowiecznej Europy, a teraz mamy 21 wiek, więc niech te hordy ciemnoty duszą się we własnym sosie, zamiast próbować narzucać zdrowym psychicznie obywatelom swoje schizofreniczne urojenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ed. Re: Oto powody bezczelnych ataków na Radio Mary IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.06, 18:58 Wierz mi. Absztyfikant i razem z nim tutejsi Wyżsi Kapłani promienieją z radości kiedy czytają takich jak ty. Ale wierz mi znowu. Gardzą wami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: micz Re: Oto powody bezczelnych ataków na Radio Mary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.06, 19:51 mam ich gdzieś i Twoje radio też Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: głośnik Re: Oto powody bezczelnych ataków na Radio Mary IP: *.icpnet.pl 12.04.06, 18:56 A moje radio ma głośniki a nie ma"ryja" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: micz Re: Oto powody bezczelnych ataków na Radio Mary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.06, 19:51 ma chorego ryja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: Oto powody bezczelnych ataków na Radio Mary IP: *.interpc.pl 13.04.06, 15:02 nie rozumiem jeszcze jednego,ataków i szerzenie nienawiści do żydow.przecież Maryja była żydówką i Jej syn chrystus również i wszyscy którzy ich otaczali.Mam 55 lat ale potrafie samodzielnie myśleć i nie potrzebuje wątpliwych pośredników do Boga. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pyt. Re: Oto powody bezczelnych ataków na Radio Mary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.06, 20:32 dyskusja w chlewie ? Odpowiedz Link Zgłoś
piotr33k2 Re: Oto powody bezczelnych ataków na Radio Mary 12.04.06, 22:11 to jest początek konca tego nacjonalistyczno-faszystowskiego radia przynajmniej w takiej postaci jak obecnie . Odpowiedz Link Zgłoś
ohne.zucker Re: Oto powody bezczelnych ataków na Radio Mary 12.04.06, 22:14 zaloze sie, ze "rozowa" GW padnie predzej... a poczatek konca zacznie sie 18.04.2006.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty Re: Oto powody bezczelnych ataków na Radio Mary IP: *.aaanxx2.adsl-dhcp.tele.dk 12.04.06, 22:22 rensservice.dk/pafiledb/uploads/ojdyr.wmv rensservice.dk/pafiledb/uploads/ojdyrstory.avi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty Re: Oto powody bezczelnych ataków na Radio Mary IP: *.aaanxx2.adsl-dhcp.tele.dk 12.04.06, 22:24 I to sa ci wspaniali sluchacze radia.... Odpowiedz Link Zgłoś
piotr33k2 [...] 12.04.06, 23:40 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
ohne.zucker [...] 13.04.06, 03:10 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leon Re: Oto powody bezczelnych ataków na Radio Mary IP: *.internet.v.pl 13.04.06, 00:44 Nie liczyłbym na koniec tego radia bo tu działa inna zasada niż w rozgłośniach komercyjnych - fenomen socjologiczny radia - rodzina radia maryja zapełniła lukę jaka powstała z niezrealizowanego programu solidarnosci - tej prawdziwej nie wałęsowskiej i nie krzaklewskiej. Ruch ten zmobilizował całe rzesze - gotowych sie pokroić za to radio, czego wielu nie potrafi zrozumieć! zęby się pokruszą i to szybko! lecę na pocztę wysłać kasę o.Rydzykowi bedzie mu potrzebna! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: reni Re: Oto powody bezczelnych ataków na Radio Mary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.06, 08:23 Jeszcze niedawno Radio Maryja było dla mnie czymś funkcjonującym absolutnie poza moim światem. Straszliwe radio sraszliwych babć i dziadków, z bezsensownymi modlitwami i tekstami. Od czasu nagonki na to radio zaczęłam słuchać czasmi. Fakt, religijność tak mocna jest mi daleka, ale teksty publicystyczne są niezłe. Może jednostronne, ale z drugiej strony w tv i radiu publicznym, czy większości prywatnych też jest dęcie w jedną tubę. Zaczęłam słuchać częściej. A teraz, przy wzmożonej nagonce, mam ochotę zacząć przesyłać tam niewielkie pieniądze - na złość, z przekory i dlatego , że RM słucha moja kochana, bardzo schorowana ciotka. Natomiast przestałam kupować GW. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: the.bill1 Masz reni rację IP: *.bazapartner.pl 13.04.06, 13:34 Ja przeszedłem podobna drogę, też chodzi mi o publicystykę...;-) Smutne jest to, jak zamknięci na inne poglądy sa ludzie z tego forum, którzy krytykują RM. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=70&w=40210765 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: total Re: Masz reni rację IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.06, 13:39 A ja powiem więcej. Mam dosyć komunistycznych manipulantów mediowych nazywających sie demokratami i ich wrzasku wtedy, gdy ktoś próbuje im udowodnić, że prowadzą grę opierającą się na kłamstwie i pomówieniach. Nie jestem wielbicielem RM, bo nie mam czasu na słuchanie przydługich wywodów i odmawianych modlitw. Ale cieszę się, że RM daje popalić komunistom i że, nawet jeżeli przerysowują i manipulują, to są to chociaż jedne media, które robią to pod zwarty komunistyczny prąd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: takeda ciesz się IP: *.chello.pl 14.04.06, 11:17 >Ale cieszę się, że RM daje popalić komunistom i że, nawet >jeżeli przerysowują i manipulują, to są to chociaż jedne media, które robią >to pod zwarty komunistyczny prąd. To o czym piszesz jest już nieaktualne. Wojna z komuną skończona, teraz w zarządach spółek i wszelkich możliwych władzach zasiadaja, lub będą zasiadać uwielbiani przez ciebie katolicy, tacy uczciwi i w ogóle. Więc ciesz się dalej i czekaj aż rydzykowa ekipa wejdzie ci z buciorami w prywatne życie. Odpowiedz Link Zgłoś
ja_aska Re: Masz reni rację 13.04.06, 13:47 krytykuję rm i nie jestem zamknieta na inne poglądy. ja po prostu mam swoje. Odpowiedz Link Zgłoś
obiuankenobi Debil na pewno nie ma racji... 13.04.06, 19:57 debilu przecież to ty zaczynasz wątki - a jak ktoś ci przyłoży faktami - vide wątek, który przywołałeś: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=70&w=40210765 to się zmywasz i nie odpowiadasz. Jesteś mocny tylko jak się powołujesz na Michalkiewicza i jemu podobnych ksenofobów. I przyjmujesz ich wersje jako prawdę objawioną, z którą nie wolno dyskutować. I kto tu jest zamknięty na inne poglądy? A ponad wszystko - głosy krytyki na tym forum bardzo często zdecydowanie różnią się od głosów wypisywanych w Wyborczej - więc nie KŁAM, że wszyscy cytują Wyborczą w krytyce RM. Nie daj się manipulować - spróbuj pomysleć sam, co wcale nie znaczy, że zgodnie z myślą Wyborczej. I krzyknę po raz chyba milionowy: nikt tu nie jest bardziej zamknięty na poglądy niż ty. NIKT! Odpowiedz Link Zgłoś
obiuankenobi Re: Debil na pewno nie ma racji... 13.04.06, 20:06 I jeszcze jedno. Kuria Gdańska wczoraj w TV głosami swojego rzecznika wyraziła nadzieję, że Rydzyk w bardzo krótkim czasie przestanie rządzić radiem i najlepiej by było, i tu cytuję: "gdyby Ojciec Rydzyk wyjechał gdzieś do Afryki ewangelizować w duchu prawdziwego ekumenizmu, od którego tak bardzo się oddalił". To jest dowód, że wśród księży tez zdarzają się czarne owce i dobrze, że Kościół zaczyna to dostrzegać i z tym walczyć. Nikt normalny nie ma nic przeciwko głosowi katolickiemu w każdym domu. Każdy normalny jest przeciwko wykorzystywaniu Kościoła do rozgrywek politycznych i przekrętów w imię Boga najwyższego i to z podłożem antysemickim na dodatek. Czyli przeciwko takiemu Rydzykowi, Królowi i Michalkiewiczowi. Wesołych Świąt! Odpowiedz Link Zgłoś
the.bill1 Re: Debil na pewno nie ma racji... Oczywiście :-) 13.04.06, 23:45 Nieźle, nieźle..... Ja nie przepadam za wirusami, ani świeckimi, ani kościelnymi, a wirus PŻG - Pieronek - Życiński - Gocłowski szczególnie poraża synapsy i zniekształca procesy poznawcze. Szkoda mówić. Niech Gocłowski powie lepiej z kim spłodził Wiesława Walendziaka. Wyparł się syna? Jak na bislupa to nieźle... Pamietasz jak Tusk z Kaczorem spotkamli sie u Gocłowskiego? Media trąbiły - wielka feta. A jak powstał pakt przy udziale bp Głódzia, to nawet sie media nie zająknęły. Poza tym jesteś naprawdę zabawny jeśli uważasz Michalkiewicza za ksenofoba - to tak jakby mówić, że Adam Michnik jest intelektualnie uczciwy... A zapomniełem-kjeszcze antysemita jest... :-)))) Naprawdę śmnieszne, aż szkoda pisać... Aha, ja nie myślę samodzielnie - zawsze się pytam znajomych co napisać. Dlatego znikam. A jak zniknę na dłużej, to znaczy, że nikogo nie znalazłem i dlatego nie wiem co napisać. Soryy, nie każdy jest tak genialny jak Ty:-) Pozdro! Odpowiedz Link Zgłoś
the.bill1 Sam zobacz jakie to żenujące i niesmaczne... 13.04.06, 23:48 wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=1342&wid=8269618&rfbawp=1144964149.615 Kieleckie Stowarzyszenie im. Jana Karskiego zawiadomiło Prokuraturę Rejonową w Toruniu o popełnieniu przestępstwa - ściganego z urzędu - przez felietonistę Radia Maryja Stanisława Michalkiewicza - poinformował prezes stowarzyszenia Bogdan Białek. To cos na granicy choroby psychicznej moim zdaniem. Ewentualnie wiary , że ciemny lud to kupi Odpowiedz Link Zgłoś
obiuankenobi Re: Sam zobacz jakie to żenujące i niesmaczne... 14.04.06, 12:32 żenująca i niesmaczna była audycja Michalkiewicza. Jeśli uważasz, że ta audycja była prawdziwa, rzetelna i wartościowa, a w kościele katolickim w polsce ojciec rydzyk i nawet biskup głdź są prawdziwym uosobieniem cnót i wartości katolickich - a ich przeciwieństwem są gocłowski, życiński i pieronek to napisz to wprost - dyskusję uznam za niewytrzymującą analizy intelektualnej i nie będzie problemu, bo jak ktoś kiedyś napisł "z debilem ie pogadasz". A jeśli Wyborcza, twoim zdaniem, tak wszystko wyolbrzymia to proponuję abyś owinął w nią tą cześć swego ciała, którą używasz do myśleia - może to ci pomoże... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: Oto powody bezczelnych ataków na Radio Mary IP: *.interpc.pl 13.04.06, 14:32 miejsce o.Rydzyka jest w St.Zjednoczonych.Mnóstwo bogatych emerytów,jedynie jest jeden problem.Tam jest duża konkurencja.Alleluja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: Oto powody bezczelnych ataków na Radio Mary IP: *.interpc.pl 13.04.06, 14:36 a tak na marginesie.Co to radio ma wspólnego z Matką Boską a o.Rydzyk z duchownym.Emeryci otwórzcie oczy, piekła nie ma bo gdyby było to niektórzy postępowali by zgodnie z Dekalogiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: słuchacz Re: Oto powody bezczelnych ataków na Radio Mary IP: *.chello.pl 13.04.06, 15:24 Fakt, publicystycznie to radyjko ma same osiągi: 1. obrona hochsztaplera z Jarosławia, podszywającego się pod kurię biskupią i ministerstwo edukacji (obecnie przebywającego w areszcie na Montelupich) 2. obrona biskupa molestującego kleryków w seminarium diecezjalnym (obecnie odsuniętego przez Watykan od urzędu ordynariusza) 3. obrona nawiedzonego antysemity-biznesmena, żle znającego Pismo Świętego (gdyby ktoś się jeszcze nie domyślił, chodzi o pana HJ z Gdańska) 4. obrona nawiedzonego antysemity-biznesmena, prawdopodbnie szmalcownika, sługusa faszyzującego reżimu Alfreda Stroessnera w Paragwaju (gdyby ktoś się jeszcze nie domyślił, chodzi o niejakiego JK z Urugwaju) 5. kreowanie na autorytet niezrównoważonego psychicznie eks-pracownika Uniwersytetu Warszawskiego o nazwisku Wolniewicz (ateista, zwolennik eutanazji, który słodziutkim głosikiem na falach Radyja mówi o ...Ojcu Świętym, życzy "Szczęść Boże" redemptorom i twierdzi, że dom Karola Wojtyły w Wadowicach stanie się jednym z najważniejszych sanktuariów chrześcijańskich, a jednocześnie wymawia Ratzingerowi jego szwabskie pochodzenie) 6. ... 7. ... 8. ... ...tak można praktycznie bez końca, bo dwie są rzeczy na tym świecie bez granic: Boże miłosierdzie i ludzka głupota. Tylko co to wszystko ma wspólnego z Maryją, Zawsze Dziewicą, etyką chrześcijańską, katolicyzmem, teologią? Banda cwanych gości podejrzanego pochodzenia (ach, to półroczne zagubienie się w Niemczech, związki z Instytutem Schillera i konszachty z Kobylańskim oraz przekaźniki na Uralu!) nabija sobie kabzę pieniędzmi naiwnych... Na byle bazarze policja ściga panów grających w "trzy karty" - a tu nic, cisza, nawet ziobro nikomu nie zaskrzypi na haku rzeźnickim... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hiphiphura czytacz i słuchacz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.06, 11:32 Dobra publicystyka polityczna w RM (zaczełem słuchac RM kiedy strasznie glosno było o nim, zresztą dalej jest). GW czytam w pracy, 1gr. bym za nią nie zapłacił, ale lepiej jest znac zaplecze wroga. I wszystkim życzę wszystkiego dobrego, jak zawsze Odpowiedz Link Zgłoś
the.bill1 To jest dużo lepsze.... 14.04.06, 14:26 Czy dlatego akcje poleciały w dół, że "Wyborcza" z faktów prasowych robi newsy i jeszcze daje to na czołówkę? Albo że jest tak monotematyczna? Radio Erewań im. Lesława Maleszki nadaje codziennie o PiS, o Radiu Maryja i o Samoobronie. Reszta to reklamy, ogłoszenia i nekrologi. No, była ostatnio - nomen omen - "ewangelia" Judasza. Ale to jeszcze gorzej. A może właśnie dlatego, że akcje lecą w dół, "Wyborcza" - wiedząc, że lecą - chce być bardziej atrakcyjna i szokuje opinię publiczną? No, ale żeby robić trzy dni z rzędu czołówkę o Radiu Maryja? To tak jak strzelać samobója. Cóż to, nie ma żadnej nowej "rury Wassermanna"? Odgrzewane kotlety, jak ten o Ojcach Redemptorystach i "Kurierze Polskim" z 1997 r., albo ten o wpłatach na ratowanie Stoczni Gdańskiej, sprawy znane, stare i dawno wyjaśnione - to są newsy "Wyborczej". Stary kotlet plus syndrom Radia Erewań. A do tego, jak każde dziecko wie, "lustracja błotem się toczy". Na łamach "Wyborczej", rzecz jasna, od kilkunastu lat, i nawet brzydko to czasami pachnie. I tak to się kręci. Może warto "popełnić" kiedyś jakąś analizę rozkładu pt. "Od gazety opiniotwórczej do ogłoszeniowej". www.naszdziennik.pl/index.php?typ=po&dat=20060414&id=po01.txt Odpowiedz Link Zgłoś
edico Re: Prawdziwe powody bezczelnych ataków na RM 14.04.06, 15:02 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=21155&w=40300102 Odpowiedz Link Zgłoś