Gość: kalojzy Jehyyyyy IP: *.such.nat.hnet.pl 15.04.06, 21:51 JEHYJEHY JEHY :D co za jazda.. chrzescijanie razy dwa.. podwojna glupota, ciemnota i ubezwlasnowolnienie! co za psia kosc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :( :( Re: To Jehowa prowadził samochód - twierdzi spraw IP: 83.168.126.* 15.04.06, 21:56 ......... :( :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inkwizytor2 Re: To Jehowa prowadził samochód - twierdzi spraw IP: 193.172.150.* 15.04.06, 22:00 żałosny artykuł w żałosnej gazecie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: art Zaczyna się nagonka na inne religie? IP: *.chello.pl 15.04.06, 22:02 Bo nie wiem o co chodzi. Szalona kobieta potrącą przechodnia, a artykuł skupia się na jej religii zamiast na jej szaleństwie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee... za wiare gotowy oddac zycie...inaczej ...))) IP: *.hsd1.nj.comcast.net 15.04.06, 22:08 ...czy ty kapujesz slowo pisane ...w gazecie...a moze i ty potrzebujesz takze cudu...zeby roztapily sie twe dwie polkule...niczym samochody Gość portalu: art napisał(a): > Bo nie wiem o co chodzi. Szalona kobieta potrącą przechodnia, a artykuł skupia > się na jej religii zamiast na jej szaleństwie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Observer CISZEJ nad tą trumną !!! IP: 83.168.124.* 15.04.06, 22:09 Katolicy, nie opluwajcie Świadków Jehowy! Ateiści,racjonaliści i wolnomyśliciele-dzięki za pozytywne opinie o ŚJ! Świadkowie Jehowy jak widać w pokorze przyjmują to obrzucanie błotem. Tymczasem,z moich obserwacji wynika ,że TA KATOLICZKA próbowała zostać Świadkiem Jehowy ale nie sprostała wysokim wymogom moralnym i etycznym stawianym członkom tej organizacji religinej.Za wielokrotne naruszanie Przykazań Bożych została Rozstrzygnięciem Sądu Teologicznego wykluczona z grona czcicieli Jedynego Boga. Od dwu lat nie jest Świadkiem Jehowy. NIE WYREJESTROWAŁA SIĘ Z KOŚCIOŁA KATOLICKIEGO ! Zatem w dalszym ciągu /formalnie jest katoliczką/ a de fakto - bezwyznaniowcem. Więc nie opluwajcie Świadków Jehowy. Raczej wszyscy współczujmy i tej kobiecie i rodzinie młodzieńca. Ja osobiście nie chciałbym żyć z tak obciążonym sumieniem jak jej przypadło. Opinie katolików na tym forum- zamieszczone w Wielki Piątek i Sobotę świadczą,że poczucie miłośierdzia i miłości BLIŻNIEGO są im obce. Świadkowie Jehowy też nie powinni odcinać się od tej kobiety,raczej podać jej rękę!Jechala na obchody Waszego Świeta-Pamiątki Śmierci Odkupieńczej Pana Jezusa. Chcę podnieść jeszcze jeden wątek tutaj drążony.Mianowicie,KTO JEST LEPSZYM CHRISTIANEM-Chrześcijaninem. Pewien dobry polityk podniósł niedawnow radio kwestię - licytowania się ,kto jest lepszym patriotą... Otóż nie ma w tym względzie miary. Osąd wiernych należy do Boga,nie do ludzi ! KTO TO POWIEDZIAŁ ? Pamiętacie katolicy? Imię Stwórcy macie jedno ,tak katolicy jak i ŚJ ! Jah-Jehowa ,Jedyny Bóg! Uszanujcie dni śmierci Jego Syna i nie opluwajcie się wzajemnie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee... o s z c e r c o... IP: *.hsd1.nj.comcast.net 15.04.06, 22:11 ...pokory to ty sie musisz nauczyc... Gość portalu: Observer napisał(a): > Katolicy, nie opluwajcie Świadków Jehowy! > Ateiści,racjonaliści i wolnomyśliciele-dzięki za pozytywne opinie o ŚJ! > Świadkowie Jehowy jak widać w pokorze przyjmują to obrzucanie błotem. > Tymczasem,z moich obserwacji wynika ,że TA KATOLICZKA próbowała zostać Świadkie > m Jehowy ale nie sprostała wysokim wymogom moralnym i etycznym stawianym członk > om tej organizacji religinej.Za wielokrotne naruszanie Przykazań Bożych została > Rozstrzygnięciem Sądu Teologicznego wykluczona z grona czcicieli Jedynego Boga > . > Od dwu lat nie jest Świadkiem Jehowy. > NIE WYREJESTROWAŁA SIĘ Z KOŚCIOŁA KATOLICKIEGO ! Zatem w dalszym ciągu > /formalnie jest katoliczką/ a de fakto - bezwyznaniowcem. > Więc nie opluwajcie Świadków Jehowy. > Raczej wszyscy współczujmy i tej kobiecie i rodzinie młodzieńca. > Ja osobiście nie chciałbym żyć z tak obciążonym sumieniem jak jej przypadło. > Opinie katolików na tym forum- zamieszczone w Wielki Piątek i Sobotę świadczą,ż > e poczucie miłośierdzia i miłości BLIŻNIEGO są im obce. > Świadkowie Jehowy też nie powinni odcinać się od tej kobiety,raczej podać jej r > ękę!Jechala na obchody Waszego Świeta-Pamiątki Śmierci Odkupieńczej Pana Jezusa > . > Chcę podnieść jeszcze jeden wątek tutaj drążony.Mianowicie,KTO JEST LEPSZYM C > HRISTIANEM-Chrześcijaninem. > Pewien dobry polityk podniósł niedawnow radio kwestię - licytowania się ,kto je > st lepszym patriotą... > Otóż nie ma w tym względzie miary. > Osąd wiernych należy do Boga,nie do ludzi ! KTO TO POWIEDZIAŁ ? Pamiętacie kat > olicy? > Imię Stwórcy macie jedno ,tak katolicy jak i ŚJ ! Jah-Jehowa ,Jedyny Bóg! > Uszanujcie dni śmierci Jego Syna i nie opluwajcie się wzajemnie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sromotnik bezwstyd "Nie pytaj komu bije dzwon...." IP: 83.168.124.* 15.04.06, 22:20 Oserverze,dobry tekst . Setki katolików CODZIENNIE,w pijanym widzie, zabija kilkaset osób.Tymczasem tu jest zrobiona nagonka na Świadków Jehowy na podstawie TENDENCYJNEGO ARTYKUŁU ! Przecież ta kobieta nie była członkiem tej organizacji!Próbowała wy z zakłamanego KK ale nie umiała odkleić się od złych nawyków . Jechała z katolicką fantazją! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee... znow winna katolikow... IP: *.hsd1.nj.comcast.net 15.04.06, 22:30 ...nie na darmo jest powiedziane...beda was oczerniac i oskarzac...policzkowac do dnia ostatniego...ja cierpialem...to i wy cierpiec bedziecie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaro Re: znow winna katolikow... IP: *.fnet.pl / *.fnet.pl 15.04.06, 23:24 Cierp, cierp, bo jak na razie, nie nadstawiasz drugiego policzka, tylko tłuczesz bejsbolem gdzie popadnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaro Re: o s z c e r c o... IP: *.fnet.pl / *.fnet.pl 15.04.06, 23:22 Za to ty się niczego uczyć nie musisz, pozjadałeś wszystkie rozumy, tylko ty jesteś mądry, tylko ty jesteś silny i tylko ty tak uważasz. Odpowiedz Link Zgłoś
rudy_harnas Re: o s z c e r c o... 16.04.06, 01:07 Gość portalu: mee... napisał(a):> ...pokory to ty sie musisz nauczyc... > ---------------------------------- Czytam,czytam te twoje posty i dopiero teraz wpadłem na to,że to ciebie musieli już wypuścić z tego Zdunowa,albo im nawiałaś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: B/RCk Re: CISZEJ nad tą trumną !!! IP: 83.168.124.* 15.04.06, 22:32 Obserwer,ja jestem Świadkiem Jehowy i jestem zaskoczony Twoim wyważonym tekstem. Czy można mnie opluwać za czyny osoby która przyszła z Kościoła katolickiego z wszystkimi właściwymi tej organizacji przywarami i zaczęła swoje obyczaje wprowadzać do naszej Organizacji Religijnej.Została szybko usunięta tam skąd przyszła. Więc,Drodzy Katolicy ,raczej uderzcie się w swoje piersi a nie w moje.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aes czy ty kiedys pomyslales czym ta twoja IP: *.cable.mindspring.com 15.04.06, 22:35 organizacja jest? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: B/RCk CISZEJ nad tą trumna... IP: 83.168.124.* 15.04.06, 22:50 Organizacja Świadków Jehowy to szkoła prostowania spaczonych katolików... To "wąska ścieżka" którą wskazał Chrystus... To Prawda o Jedynym Jednoosobowym Bogu Stworzycielu Wszechświata ... To Nadzieja jaką niesie Królestwo Jego Syna.... To wyzwolenie z bałwochwalstwa gipsowych bożków,malowanych desek i kultu resztek "świętych"trupów... To..."...poznaj Prawdę,a Prawda Cię wyswobodzi..." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaro Re: czy ty kiedys pomyslales czym ta twoja IP: *.fnet.pl / *.fnet.pl 15.04.06, 23:25 Czy kiedykolwiek pomyślałeś, że twoja organizacja sfałszowała świętą księgę twojej religii, czyli zrobiła coś, czego nigdy żadna inna religia się nie dopuściła? Odpowiedz Link Zgłoś
op_par Re: CISZEJ nad tą trumną !!! 15.04.06, 22:38 Zltujcie się nad osobą niepełnosprawną umysłowo! Tylko taka może takie głupoty podawać na usprawiedliwienie! Poza tym zazdroszczę osobom wierzącym, bo mnie nie jest dana ta łaska! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: B/RCk Re: + boisz sie tego? IP: 83.168.124.* 15.04.06, 22:53 ab , CZEGO ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ab Re: + boisz sie tego? IP: *.cable.mindspring.com 15.04.06, 23:03 krzyza a czego nie wiesz czym jest krzyz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaro Re: + boisz sie tego? IP: *.fnet.pl / *.fnet.pl 15.04.06, 23:26 Krzyża mogą bać się tylko opętani przez moce nieczyste, a ty jesteś na jak najlepszej drodze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: em-biz Re: CISZEJ nad tą trumną !!! IP: 83.168.124.* 15.04.06, 22:41 Zgadzam się z Tobą ,Szanowny Observerze. Katecheci katoliccy jej nie umieli wychować, a ŚJ jeszcze nie zdążyli jeszcze Jej nauczyć poszanowania prawa. Nieszczęsna młoda kobieta. Serdecznie współczuję Matce i Ojcu Tomka ! Przykro,że tu Imię Boze jest opluwane.... Imię znane tak katolikom jak i ŚJ ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szperacz Re: CISZEJ nad tą trumną !!! IP: 83.168.124.* 15.04.06, 22:56 Observerze, Twój tekst powinien znależć się na pczątku tej dyskusji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andreas ten sam IP, ten sam mistrz... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.06, 23:24 em-biz i szperacz nadaja z tego samego IP???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szperacz Re: ten sam IP, ten sam mistrz... IP: 83.168.124.* 15.04.06, 23:47 Katolicka spiskowa teoria dziejów ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andreas Re: ten sam IP, ten sam mistrz... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.06, 23:59 nie wiem czy katolicka, ale pod róznymi nickami te same IP... to albo z jednego kompa Observer, szpreracz.... albo od tego samego operatora netu... Czy to teoria? Patrze na IP i widze, zadna teoria... REAL! Robisz, robicie straszny szum w tym watku! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andreas Re: ten sam IP, ten sam mistrz... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.06, 00:08 IP: 83.168.124.* sam ze soba widze gadasz i sie popierasz... ile tu Was takich jest? Nie wnikam w meritum moze i masz racje... Nie wiem czy kazdy cel uświeca... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirand Re: CISZEJ nad tą trumną !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.06, 00:16 Wreszcie trzeźwa odpowiedź i logiczny komentarz osoby postronnej jak mniemam. Widać jak wiele nienawiści kipi w tych którzy mają naśladować Jezusa, który to przecież nawoływał do okazywania miłości wszystkim ludziom.Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
gniewek.113 Kaczyński też powie, że to Jehowa budował rząd. 15.04.06, 22:18 Sąd mu oczywiście uwierzy i wszyscy rozejdą się do swoich radioodbiorników. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ateista hmm IP: *.gdynia.mm.pl 15.04.06, 22:21 jestem ateistą. dla mnie nie ma różnicy między religią a sektą, więc każda religia jest dla mnie sektą ogłupiającą ludzi. znam wielu ŚJ i to ogólnie rzecz biorąc porządni ludzie. a świry zdażają sie wszędzie. powinna babka dostać dożywocie. gdyby była kara śmierci to i tak by jej nie robiło, w końcu zmartwychwstanie po śmierci. ciekawe jest natomiast że obrażani są tutaj ŚJ gdyż w większość morderstw jest popełnianych przez katolików. że już o księżach pedofilach nie wspomne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marzier Re: hmm IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.06, 22:29 Nic dodać nic ująć tylko to że, społeczeństwo przechodzi wielki kryzys moralny i duchowy!! Każdy szuka ofiary i kata w swoim życiu i w śród bliskich!! Kryzys wartości jest bardzo mocno wyczówalny , gdyż wszyscy jesteśmy okłamywani i to na niespotykaną skalę! Ale cóż począć, takie są znaki czasu !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trefl ty ateista,po smierci bedzie ci pewnie cieplo IP: *.cable.mindspring.com 15.04.06, 22:30 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Q Re: ty ateista,po smierci bedzie ci pewnie cieplo IP: *.icpnet.pl 15.04.06, 22:57 po smierci wcale mu nie bedzie, jak, najprawdopodobniej, nam wszystkim. a baba - nawiedzona. Zal mi ludzi ktorzy zamiast swojego boga odnalezli religie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CeBeR Re: To Jehowa prowadził samochód - twierdzi spraw IP: *.bki.net.pl / 80.244.143.* 15.04.06, 22:25 Nie, to nie jest pierwsza ofiara bóstwa semickich pastuchów (zaadoptowanego też przez sekcijan choć w dziwnej, potrojonej formie). W jego imieniu sama sekta katolicka wyrżnęła całe miliony istnień ludzkich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: To Jehowa prowadził samochód - twierdzi spraw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.06, 22:38 Jehowi - jedna wielka legalna sekta, w ogle nie przejela sie tym ze spowodowala smierc Tomka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niewierząca to chora baba i tyle IP: 217.96.3.* 15.04.06, 22:44 To jest choroba psychiczna w czystej postaci. Takich przypadków nie brakuje wśród wyznawców żadnej religii ani wśród niewierzących. Tu wyznanie naprawdę nie ma nic do rzeczy, nawet jeśli taki złoczyńca cokolwiek o nim wspomina. Co do samego wypadku, gdyby taki los spotkał moje dziecko, to osobiście bym ją zarżnęła. Nie wypuszczać z wariatkowa do końca życia, bo zagraża innym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kolega zmarlego Opinia na ten temat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.06, 22:49 Dla mnie to byla zwykla wymowka. Jesli jest taka wierzaca ze sie tak spieszyla to dlaczego zabila chlopaka?? I to ona sie dziala za kierownica a nie jakis tam Grzesiek. Jednym slowem jest to stara psychopatka ktorej nie powinno sie dac nawet roweru. Chlopak nawet nie skonczyl 18-stki. Takich ludzi powinno sie zamknac i wiecej nie wypuscic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelnik Re: Opinia na ten temat IP: 213.155.175.* 15.04.06, 23:24 uważam że wiadomości jakie zostały przekazane przez autora tego artykułu nie były do końca rzetelne . Jak to wiele razy prasa donosiła na różne tematy , nie raz sterując opinią publiczną . od wielu wieków ludzie toczyli wojny religijne , etniczne , czy o ziemie . Niech autor tego artykułu ze zwykłego wypadku nie robi taniej sensacji , chociażby ze względu na rodzinę poszkodowanej osoby . Jeśli autor tego artykułu chce się wypromować w tanich sensacjach żerując na uczuciach innych , niech poczyta kronikę policyjną wypadków po tych świętach może zabłyśnie swoim talentem oraz kunsztem literackim i pomysłowością a tak że swoją głupotą do opisywania podobnych zdarzeń - niekoniecznie rzetelnych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NYorker polska to bogaty kraj. sprzataczki jezdza oplami.. IP: *.dyn.optonline.net 15.04.06, 22:50 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee... zlom sprowadzony z niemiec... IP: *.hsd1.nj.comcast.net 15.04.06, 22:56 ...i ciagle ten pospiech...a kible w polsce ciagle smierdza i gowienek na trawnikach pelno... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szperacz .CISZEJ nad tą trumną... IP: 83.168.124.* 15.04.06, 23:07 Gość Observer napisał:"Katolicy, nie opluwajcie Świadków Jehowy! Ateiści,racjonaliści i wolnomyśliciele-dzięki za pozytywne opinie o ŚJ! Świadkowie Jehowy jak widać w pokorze przyjmują to obrzucanie błotem. Tymczasem,z moich obserwacji wynika ,że TA KATOLICZKA próbowała zostać Świadkiem Jehowy ale nie sprostała wysokim wymogom moralnym i etycznym stawianym członkom tej organizacji religinej.Za wielokrotne naruszanie Przykazań Bożych została Rozstrzygnięciem Sądu Teologicznego wykluczona z grona czcicieli Jedynego Boga. Od dwu lat nie jest Świadkiem Jehowy. NIE WYREJESTROWAŁA SIĘ Z KOŚCIOŁA KATOLICKIEGO ! Zatem w dalszym ciągu /formalnie jest katoliczką/ a de fakto - bezwyznaniowcem. Więc nie opluwajcie Świadków Jehowy. Raczej wszyscy współczujmy i tej kobiecie i rodzinie młodzieńca. Ja osobiście nie chciałbym żyć z tak obciążonym sumieniem jak jej przypadło. Opinie katolików na tym forum- zamieszczone w Wielki Piątek i Sobotę świadczą,że poczucie miłośierdzia i miłości BLIŻNIEGO są im obce. Świadkowie Jehowy też nie powinni odcinać się od tej kobiety,raczej podać jej rękę!Jechala na obchody Waszego Świeta-Pamiątki Śmierci Odkupieńczej Pana Jezusa. Chcę podnieść jeszcze jeden wątek tutaj drążony.Mianowicie,KTO JEST LEPSZYM CHRISTIANEM-Chrześcijaninem. Pewien dobry polityk podniósł niedawnow radio kwestię - licytowania się ,kto jest lepszym patriotą... Otóż nie ma w tym względzie miary. Osąd wiernych należy do Boga,nie do ludzi ! KTO TO POWIEDZIAŁ ? Pamiętacie katolicy? Imię Stwórcy macie jedno ,tak katolicy jak i ŚJ ! Jah-Jehowa ,Jedyny Bóg! Uszanujcie dni śmierci Jego Syna i nie opluwajcie się wzajemnie!" Tak sobie szperam to tu to tam i przyznaję,dawno tak wyważonego tekstu nie czytałem. Więc ku rozwadze opluwaczom- "myślenie ma kolosalną przyszłość!" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wielkanocne jajo Re: .CISZEJ nad tą trumną... IP: 83.168.124.* 15.04.06, 23:10 Pochylmy się nad koroną cierniową Jezusa i wspomnijmy Jego słowa:...OBŁUDNIKU, widzisz żdżbło w oku bliżniego a belki w swoim nie dostrzegasz?!" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roro Re: .CISZEJ nad tą trumną... IP: 83.168.124.* 15.04.06, 23:15 a od kiedy Ona była ŚJ? A kto Ją badał psychicznie przed wydaniem prawa jazdy? A kto bada naszych posłów i księży ? Przecież to wszystko zboki,dewianty! No spójrz na kaczory,lepery,gientychy i purpurowych biskupów-który jest normalny,kto ich bada? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Broniewskiego [...] IP: 83.168.124.* 15.04.06, 23:19 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Brygidka Re: .CISZEJ nad tą trumną... IP: 83.168.124.* 15.04.06, 23:22 oni wzajemnie sobie prostują,rozgrzeszają i itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sromotnik bezwstyd Re: .CISZEJ nad tą trumną... IP: 83.168.124.* 15.04.06, 23:26 Ta dziewucha uciekała z zakrystii przed dewiantami w czarnych kiecach! Szukała schronienia u ŚJ,niestety... Opel nie był poświęcony czy co? Odpowiedz Link Zgłoś
me-e [...] 15.04.06, 23:19 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
publicon Re: To Jehowa prowadził samochód - twierdzi spraw 15.04.06, 23:02 Brak słów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: To teraz niech jechowa z nia siedzi w mamrze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.06, 23:03 Jesli jestes SJ, to wlasnie pokazujesz jakis prawdziwy SJ, jak wychowany i jaka masz kulture... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysztof Re: To Jehowa prowadził samochód - twierdzi spraw IP: *.crowley.pl 15.04.06, 23:06 To są pomyleńcy, im powinno się zakazać uprawiania tej sekciarskiej pseudo religii. Odpowiedz Link Zgłoś
knik Re: To Jehowa prowadził samochód - twierdzi spraw 15.04.06, 23:08 Przeczytaj ten tekst jeszcze 10 razy, bo nic nie zrozumiałeś. Ten zabity człowiek nie jest ofiarą wyznania SJ, lecz niezrównoważonej, delikatnie mówiąc, osoby, która nie jest SJ. Dla niektórych osób jednak , zwłaszcza tych, którzy podjudzają do nienawiści, fakty najwyraźniej nie mają znaczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazelot bez korealcji - pscyhole są wszędzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.06, 23:10 inna sprawa ze dziwnym trafem wsrod SJ jest ich wiecej :)) ale ilu katoli "prowadził bóg" do zabjania innych - tyle ze im walimy znicze i spiewamy piosnki moze przechodzien byl złym czlwoeikiem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: defetysta dokładnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.06, 23:16 kobieta ewidentnie ma niwrówno pod sufitem. fanatycy religijni niestety są wśród nas. jednych prowadzi Jehowa, innych Bóg a jeszcze innych Allach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bładzący Świadkowie Jehowy to nie chrześcijanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.06, 23:12 Kto pisał ten artytkuł ?. Czy naprawdę wystarczy tylko pisać trzy po trzy żeby zaistnieć na łamach prasy ? (choćby w wydaniu internetowym). Pani podpisująca się pod nim pisze "została wykluczona za czyny, które nie licują z chrześcijańskimi zasadami". Jak można być wykluczonych ze zgromadzenia Świadków Jehowy za czyny, które nie licują z chrześcijańskimi zasadami ? A może to ja nie nadążam ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: defetysta Re: Świadkowie Jehowy to nie chrześcijanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.06, 23:14 Świadkowie Jehowy to chrześcijanie. faktycznie nie nadążasz albo nie odróżniasz chrześcijan od katolików. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ab Re: Świadkowie Jehowy to nie chrześcijanie IP: *.cable.mindspring.com 15.04.06, 23:16 oni nie sa chrzescijanami!!!!! nie uznaja krzyza!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: defetysta Re: Świadkowie Jehowy to nie chrześcijanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.06, 23:18 sprawdź sobie definicję słowa "Antytrynitaryzm". doucz się. a potem wypowiadaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ab Re: Świadkowie Jehowy to nie chrześcijanie IP: *.cable.mindspring.com 15.04.06, 23:22 ty defetysta cos ty taki madry, a wiesz co to jest chrzest? od czego pochodzi to slowo i jakie ma znaczenie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: defetysta Re: Świadkowie Jehowy to nie chrześcijanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.06, 23:25 tak. taki mądry. studiowałem antropologię religii. a słowo chrzest ma podobną etymologię co moje imię dziecko - wywodzi się je od imienia pewnego człowieka, którego niektórzy uznają za syna Boga... jeśli masz problemy ze znalezieniem informacji na ten temat polecam katechizm. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: B/RCk Re: Świadkowie Jehowy to CHRISTianie!!! IP: 83.168.124.* 15.04.06, 23:31 Chrześcijanie czyli uczniowie Jana Chrzciciela ODESZLI OD JEZUSA... Cały Zachód naśladując Pana Jaezusa nosi miano CHRISTIANIE ! Świadkowie Jehowy to właśnie Chrystianie !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ab Re: Świadkowie Jehowy to CHRISTianie!!! IP: *.cable.mindspring.com 15.04.06, 23:34 nazywajcie sie "sekta zanurzana w wodzie" a nie chrzescijanami bo nie macie z chrzescijanstwem nic wspolnego!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fazi Do moderatora/admina - skandal!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.06, 08:34 Widzę że ubliżanie w kraju katolików wyznawców innych religi jest w wyborczej i na tym forum beztrosko tolerowane !!!! Zaznaczam iż Świadkowie Jehowy są prawnie zarejestrowaną organizacją religijną i nazywanie wyznawców tej religii SEKTĄ jest naruszeniem prawa oraz pogwałceniem praw konstytucyjnych!!! Skoro jesteśmy państwem prawa to domagam się jego respektowania i prosze admina o odp na tym forum DLACZEGO dopuszcza do łamania prawa!!! P.S. Księża katoliccy też "łażą" po domach, co prawda raz w roku ale widać że tak wygląda ich posługa wobec Boga ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MadChomik Zalegalizowany związek może być sektą IP: *.warcnet.szczecin.pl 17.04.06, 01:11 Otóż są to dwie różne kwestie. Pojęcie sekty nie opiera się tutaj li tylko na kryterium formalnym, tj. faktu rejestracji lub ustawowej regulacji, czy ilościowym, tj. ilości wyznawców. Wyznanie to może być kwalifikowane jako sekta na podstawie kryterium materialnego. Na tę kwalifikację mogą wpływać m.in. izolacjonizm członków od życia społecznego poza grupą, antagonistyczne nastawienie wobec 'obcych', sposób i zakres oddziaływania na członków i zakres wpływu grupy na ich życie, agresywny lub nachalny prozelityzm, głoszenie skrajnych i apokaliptycznych nauk i in. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: defetysta zmyślasz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.06, 23:36 christianie to nielegalna kilkusetosobowa sekta, podobnie jak chrystianie (inaczej Jednota Braci Polskich), również kilkusetosobowa sekta. niestety zmyślasz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ab Re: Świadkowie Jehowy to nie chrześcijanie IP: *.cable.mindspring.com 15.04.06, 23:32 ja nie studiowalem antropologii religii ale wiem kolego,ze chrzest jest o obrzadkiem podczas ktorego naznacza sie krzyzem,a slowo "chrzest" uzywaja SJ bedac niekonsekwentnymi odrzucajac krzyz,slowo które to wywodzi się w j. polskim od starosłowiańskiego kriest - krzyż (kreślić znak krzyża podczas chrztu) a ze oni nazywaja sie chrzescijanami to juz inna bajka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: defetysta Re: Świadkowie Jehowy to nie chrześcijanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.06, 23:39 no proszę. wiesz lepiej od naukowców zajmujących się badaniami nad religiami. ciekawe. wytłumacz mi jak międzynarodowa religia Świadków Jehowy ma się odwoływać do polskiej etymologii słowa krzyż? mormoni i arianie to też wg Ciebie nie chrześcijanie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ab Re: Świadkowie Jehowy to nie chrześcijanie IP: *.cable.mindspring.com 15.04.06, 23:44 ano ma sie tak jak piernik do wiatraka,bo ta sekta wlasnie taką jest,do 1935 r uwazali za swoj znak krzyz z korona a tu nagle po 1936r zaprzestali i jak to oni mowia"przebudzili sie" ale ciekawe co sie stalo z ich bracmi ktorzy zmarli z krzyzem w rekach czy oni takze trafia do raju? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: defetysta Re: Świadkowie Jehowy to nie chrześcijanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.06, 23:47 nie, nie. odpowiedz na moje pytanie. dlaczego (wbrew litwraturze fachowej) odmawiasz Świadkom Jehowy przynależności do rodziny kościołów katolickich powołując się na polską etymologię słowa krzyż? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ab Re: Świadkowie Jehowy to nie chrześcijanie IP: *.cable.mindspring.com 15.04.06, 23:49 dlatego ze odrzucaja krzyz jako znak smierci i odkupienia....i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: defetysta Re: Świadkowie Jehowy to nie chrześcijanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.06, 00:00 wybacz, ale to tylko Twoja, prywatna opinia. owszem, pojawiają się głosy postulujące wyrzucenie religii antytrynitarnych poza krąg kościołów chrzecijańskich. powodem jest jednak odrzucenie boskości Jezusa i Ducha Świętego a nie krzyża (ŚJ wierzą, że Jezus umarł na palu męki, stąd odrzucenie symboliki krzyża). poza tym ŚJ podczas chrztu nie używają formuły Trójcy Świętej i to jest głównym zarzutem podnoszonym przy okazji odmawiania im prawa do bycia chrześcijanami a nie brak znaku krzyża... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agb Re: Świadkowie Jehowy to nie chrześcijanie IP: *.cable.mindspring.com 16.04.06, 00:10 podobnie mialem na mysli ale nie chcialem sie rozpisywac,mozemy uogolniac tak wszystkie wiary,ze dojdzie do tego ze "bractwo rozporkowe" tez sa chrzescijanami bo sie polewaja.....za przeproszeniem moczem.Wydaje mi sie ,ze nie mozna uogolniac i wszystkich wrzucac do jednego worka, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: defetysta Re: Świadkowie Jehowy to nie chrześcijanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.06, 00:19 ja jako ateista nie muszę okazywać szacunku magicznym rytuałom bo uważam je za zbędne, choć intrygujące. Ty jako osoba wierząca powinieneś chyba go mieć. jeśli jednak dla Ciebie rytuał chrztu odprawiany przez Świadków Jehowy ma wartość "polewania się moczem" nie widzę powodu do kontynuwania tej rozmowy. poza tym zajrzyj sobie do "Słownika Symboli" Kotarbińskiego - może dowiesz się czegoś więcej o symbolice krzyża. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: defetysta Re: Świadkowie Jehowy to nie chrześcijanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.06, 00:20 edit: oczywiście Kopalińskiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ab Re: Świadkowie Jehowy to nie chrześcijanie IP: *.cable.mindspring.com 16.04.06, 00:26 sluchaj "bractwo rozporkowe" to nie SJ ale im nie daleko od wszelkiej masci sekt padlo.Przeinaczaja chrzescijanstwo na swoj sposob.zaprzeczaja smym sobie przez te wszystkie lata swojego istnienia i oglupiaja ludzi.A wszystko to tylko po to aby napedzac kase mocodawcom i rozbijac chrzescijanstwo.Duzo by tu mowic o tej sekcie ale czy warto?Ludzie i tak zawsze beda sie dzielic na madrych,glupich i "cyklistow". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bc Ab jesteś ignorantem. IP: *.chello.pl 07.05.06, 03:50 Chrzest to w polskim słowo wtórne bo jak wiesz byliśmy poganami. Chrzest, "baptism", znaczy "pogrążenie" albo "zanurzenie". ŚJ chrzczą właśnie przez zanurzenie w wodzie a nie pokropienie. Poza tym znak krzyża jest póżnym wynalazkiem katolickim. Jezus i chrzczeni uczniowie nie mili czynionego tak znaku- wprowadził go Konstantyn- cesarz który zamordował swoją rodzinę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Świadkowie Jehowy to nie chrześcijanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.06, 00:07 to NIE SA chrzescijanie! Antytrynitaryzm, Mowi Ci to cos???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: defetysta Re: Świadkowie Jehowy to nie chrześcijanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.06, 00:14 mówi - to odłam chrześcijaństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Świadkowie Jehowy to nie chrześcijanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.06, 00:31 Raczej cos, co w pochodzeniu ma Chrzescijanstwo, ale ze wzgledu na swoje zasady nie jest Chrzescijanstwem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: defetysta Re: Świadkowie Jehowy to nie chrześcijanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.06, 00:33 aktualnie antytrynitaryzm określa się jako odłam chrześcijaństwa. marginalne jest określanie go jako pochodzącego od tegoż. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANTY Trynitariusz Re: Świadkowie Jehowy to nie chrześcijanie IP: *.chello.pl 07.05.06, 03:57 Bravo!! Mamy nową definicję chrześcijaństwa! Chrześcijanin to ten co wierzy w trójcę!! Super- wszstkie zatem religie np, egipska, hinduizm czy rozmaite szamanizmy to też chrześcijaństwo!! Tam też się wierzy w trojcę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ab Re: Świadkowie Jehowy to nie chrześcijanie IP: *.cable.mindspring.com 15.04.06, 23:15 tutaj masz racje kolego ,SJ zawsze mowia przekretnie i sami sobie zaprzeczaja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anita Re: To Jehowa prowadził samochód - twierdzi spraw IP: *.range86-135.btcentralplus.com 15.04.06, 23:14 Jezeli wiecej ludzi bedzie przystepowac do swiadkow jehowy, to wiecej wariatow bedzie na swiecie, ktorzy beda puszczac kierownice i wierzyc ze jehowa ich prowadzi a wszystkich ludzi ktorych po drodze zabija to ofiary potrzebne do zbawienia swiata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uburama Zaraz, to Jehowa ktory cale narody kazal IP: *.acn.waw.pl 15.04.06, 23:21 niszczyc nie moze spowodowac jednego wypadku drogowego? Ale niech tam - powiedzmy ze, zaprawde, Jehowa prowadzil to auto. A kto prowadzil samochody pozostalych sprawcow wypadkow? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: To Jehowa prowadził samochód - twierdzi spraw IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.06, 23:22 Bog SJ nie jest Bogiem Katolikow... Jak oni 1% z wiary Chrzescijanskiej, to jest dobrze... to sie nazywa Antytrynitaryzm... Odpowiedz Link Zgłoś
rudy_harnas Re: To Jehowa prowadził samochód - twierdzi spraw 15.04.06, 23:23 Artykuł z rodzaju:emerytka skazana za słuchanie Radia Maryja. GW jątrzy ile wlezie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bloody_rabbit Zanim rzucicie się na wszystkich świadków Jehowy.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.06, 23:35 to zastanówcie się, czy inne wyznania nie traktują religii tak samo, jako alibi dla głupoty i bezmyślności. Kobieta albo jest rzeczywiście zdrowo trzepnięta, albo wpadła na pomysłową linię obrony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oburzony Re: To Jehowa prowadził samochód - twierdzi spraw IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 15.04.06, 23:38 nie można traktować kogoś kto nie jest już świadkiem Jehowy tak jak by nim był. ciekawe że księży się tak nie traktuje... tragedia może zdażyć się zawsze, i nie jest to powód do zadowolenia a także nie mozna jaj wykorzystywac do szkoklowanie innych. nie można o to obwiniać całych społeczności np. katolików za tortury wyrządzane przez niektórych z nich choćby bezbronnym dzieciom ( bo jak inaczej można nazwać pedofilstwo), tak jak nie można winic każdego Niemca za II wijnę światową.... Trzeba raczej skupić się na pocieszeniu rodziny... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: B/RCk Jehowa samochodów nie prowadza.... IP: 83.168.124.* 15.04.06, 23:44 Trzeba być tępym jak katolik,żeby takie bzdety podsutannowe wypisywać w poważnej wydawałoby się gazecie katolickiej!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MadChomik Re: To Jehowa prowadził samochód - twierdzi spraw IP: *.warcnet.szczecin.pl 15.04.06, 23:55 Nie słyszałem zeby przestępca Katolik powiedział ze zrobił to bo tak kazał mu Bóg! Al ta baba, mimo ze Wy sekciarze twierdzicie że nie była jedna z Was, to się do Was przyznaje, co stawia jednak w złym świetle tę waszą sekcine z piekła rodem! Odpowiedz Link Zgłoś
iza30_1979 Re: To Jehowa prowadził samochód - twierdzi spraw 30.04.06, 09:37 dziwne to dlaczeo ksiadz blogoslawi wojne i kaze zabiajac w imie boga???? wytlumacz mi to a w bibli wyraznie pisze nie zabijaj nie morduj Gość portalu: MadChomik napisał(a): > Nie słyszałem zeby przestępca Katolik powiedział ze zrobił to bo tak kazał mu > Bóg! Al ta baba, mimo ze Wy sekciarze twierdzicie że nie była jedna z Was, to > się do Was przyznaje, co stawia jednak w złym świetle tę waszą sekcine z piekła > > rodem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jerzy v. Trotta Re: To Jehowa prowadził samochód - twierdzi spraw IP: *.kompania.net 15.04.06, 23:43 Każda wiara, wcześniej czy póżniej prowadzi do szaleństwa. Odpowiedz Link Zgłoś