Gość: bolo Re: To Jehowa prowadził samochód - twierdzi spraw IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.04.06, 09:25 Przecież to oczywiste, że kobitka gra niemca. Lekarze od główki stwierdzą jakąś pomroczność jasną czy inne kuku na muniu i babka za nic nie będzie odpowiadać. Też bym w takiej sytuacji zgrywał czuba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: świadek Re: To Jehowa prowadził samochód - twierdzi spraw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.06, 09:45 Napewno spieszyła się na mieszanie krwi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JA3 [...] IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 18.04.06, 07:45 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
swantevit Tych samochodów nie prowadził chyba Chrystus.. 17.04.06, 12:32 serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34308,3286130.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuba Re: To Jehowa prowadził samochód - twierdzi spraw IP: *.parkowe.pol / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.06, 14:05 Znam jehowych i cenię ich za uczciwość. Co roku przychodzą mnie nawracać, ostatnio nie wytrzymalem i zaproponowałem aby lepiej nam się dyskutowało przynieśli flaszkę wodki.Było dwie niewiasty jedna to nawet, nawet.Nie mogliśmy się dogadać co do alkoholu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tak Re: To Jehowa prowadził samochód - twierdzi spraw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.06, 20:26 Tak to wyznaczyni jechowy prowadziła auto. Miała takie objawienie. To bezbożne zgromadzenie wyznawców powinno płacic odszkodowania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z4wisza Re: To Jehowa prowadził samochód - twierdzi spraw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.06, 23:03 Pozostawie sama wypowiedz tej kobiety i cale zdarzenie bez komentarza... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loodgar Przecież jahowcy nie są chrześcijanami! Po co się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.06, 23:08 wypowiada od rzeczy szczeciński przedstawiciel tej sekty! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rozsądek Re: Przecież jahowcy nie są chrześcijanami! Po co IP: 82.177.1.* 18.04.06, 00:48 Ciekawostka: czy wiedziałeś, że w pierwszym wieku ludzie współcześni nazywali chrześcijan sektą? Poszukaj w Dziejach Apostolskich (to jest taka księga w Biblii ;P) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JA3 Re: Przecież jahowcy nie są chrześcijanami! Po co IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 18.04.06, 07:30 Ciekawostka pajacu: Czy wiesz że przed XVI wiekiem sądzono że Słońce obraca się wokół Ziemi a nie na odwrót???? I czego to dowodzi ? Spróbuj sie przy takim stwierdzeniu upierać debilu a wyladujesz u czubków szybciej niż ustawa przewiduje!He he POMYŚL zanim coś napiszesz pajacu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rozsądek Re: Przecież jahowcy nie są chrześcijanami! Po co IP: 82.177.1.* 19.04.06, 23:49 przemyślałem... i zauważyłem, że zamiast argumentów używasz epitetów: "pajacu", "debilu". Czy Jezus używałby takich słów w rozmowie z ludźmi o odmiennych poglądach? Podejrzewam, że nie wysiliłeś się, by wykryć moje intencje. Większości wyznaniowe bardzo chętnie sięgają po nazwę "sekta". To się nie zmieniło od setek lat. Każde wyznanie będące w mniejszości - będzie nazywane sektą, tak, jak sektą nazywano chrześcijan w pierwszym wieku. Nazywali ich tak żydzi - ludzie, którzy nie wierzyli w Jezusa i jego ofiarę. Nazywanie mniejszości SEKTĄ jest wygodne. To presedens, który powtarza się w każdym wieku. Proszę, przeczytaj moje posty jeszcze raz... I TO TY pomyśl, zanim coś napiszesz, BRACIE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rene Re: To Jehowa prowadził samochód - twierdzi spraw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.06, 09:16 CZY PANSTWO PRZECZTALI koniec aytykulu osoba ta NIE BYLA JUZ SWIADKIEM JEHOWY NIE BYLA, autor artykulu zamal prawo Jesli sprawcyzni nie byla Sw Jehowy to moye mordowac i zabijac i krasc i sie lajdaczyc ona jest poza zborem i zbor nie do niej nic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martita Re: To Jehowa prowadził samochód - twierdzi spraw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.06, 09:26 uważam że ta kobieta nie jest zdrowa psychicznie znam równierz kilka takich osób co starają się wszystkich nakłonić na bycie Świadkiem ale to nie o to tu chodzi! Są ludzie którzy dają złe świadectwo o tej właśnie religi a moim zdaniem ludzie prawdziwi ci ktorzy są naturalni i nieczego nie ukrywają są inni od tych co tylko dają zły przykład i dlatego tak też się mówi.. Powiedzcie dlaczego nigdy nikt nie powie o tym co robią księża że tak na prawdę nie żyją w celibacie to są właśnie te fałsszywe osoby nie dość że oszukują siebie samych to i innych ludzi A tak jeszcze tylko wtrącę jedno zdanie Świadkowie Jehowy nie są sekta to normalna religia ktora jest w rejestrze ale co tu dużo pisać takie niedouczone i mało poinformowane osoby tego nie zrozumia pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martita Re: To Jehowa prowadził samochód - twierdzi spraw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.06, 09:27 Zanim napiszecie cos takiego to porownajcie ile katolików rocznie zabija ludzi matka co 4 dziecio zamordowała to katoliczka!! i gdzie tu sekta!! zróbcie jakies porownania i sami zobaczycie kto tu wygrywa w sprawie ofiar Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: VvM Re: To Jehowa prowadził samochód - twierdzi spraw IP: 213.155.191.* 18.04.06, 10:21 Ten zmarły chłopak, to nasz znajomy... Jedno jest pewne - rozpoczęła się wojna... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: To Jehowa prowadził samochód - twierdzi spraw IP: *.pcmedia.com.pl / 80.55.145.* 20.04.06, 22:15 Bardzo mi przykro, wspolczuje. O co chodzi z ta wojna?? Czy to znaczy, ze bedziecie sie mscic na tej dziewczynie? Na Bogu (bo akurat swiruska go wspomniala?) Bo mam nadzieje, ze nei na SJ tylko przez to ze szalona kobieta uzyla imienia Boga, a Wy przez to skojarzenie obrzucacie ich za to jakas wina? Ona nie byla SJ.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Natalia Re: To Jehowa prowadził samochód - twierdzi spraw IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.06, 12:17 Nie powinniśmy szufladkować wyznawców. Kobieta poprostu była niezrównoważona psychicznie o czym świadczy jej wypowiedź. Wypadek ten jest przestrogą dla kierowców-patrzmy dobrze na drogę !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Natalia Re: To Jehowa prowadził samochód - twierdzi spraw IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.06, 12:21 Jehowa to imię Boga. Raczej Diabeł prowadził ten samochód a nie Bóg! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaaa Re: To Jehowa prowadził samochód - twierdzi spraw IP: 213.155.169.* 18.04.06, 17:11 Ofiar swiadkow jehowy jest i tak kilka milionow mniej niz ofiar sekty kosciola rzymsko katolickiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: To Jehowa prowadził samochód - twierdzi spraw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.06, 14:21 To fakt, że ludzie różnych ugrupowań popełniają przestępstwa jednak oni nie powołują się na Boga który by kazał im zabijać .Można w Boga wierzyć , ale po ziemi stąpać twardo nogami , nie ma nic gorszego jak fanatyzm a z tym mamy doczynienia w tym przypadku . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martita Re: To Jehowa prowadził samochód - twierdzi spraw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.06, 19:29 ale ta kobieta nie byla swiadkeim jehowy!! ona chciala na kogos zwalic wine jest nie sprawna umyslowo zrozumcie to!!!!!!!!!!!!111 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciekawy świata No to sie zastanówq IP: 212.191.130.* 21.04.06, 11:32 A ci wszystcy księża ktorzy powołują się na Boga błogosławiac wojska idace na wojne? A wogole to o czym wy tu piszecie. .czy ktokolwiek z Was wziął Biblie i sam zobaczył czego Bóg nas chce nauczyc? Czy ktokolwiek z was - paplaki pojał czego nauczaja SJ? Z wypowiedzi wyraźnie wynika że nie.. tylko paplacie to co jakis zkrzywiony gosc wam naopowiadal.. bo tak najlepiej.. w jeden puzon puszczac pare... zamias samemu cokolwiek sprawdzic Pozdrowienia dla tych co sami sprawdzaja zamiast wierzyc w WOLNOŚĆ I GŁUPOTĘ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: h Re: To Jehowa prowadził samochód - twierdzi spraw IP: 82.177.11.* 19.04.06, 15:23 powinni juz dawno ich wybić (ta sekte) !!! a Ryszard Zmaczyński - znowu probuje ukryc prawde !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: To Jehowa prowadził samochód - twierdzi spraw IP: *.pcmedia.com.pl / 80.55.145.* 19.04.06, 15:47 nikt jej nie zmanipulowal,ona odpowiada sama za siebie. Nie znam nikogo przy zdrowych zmyslach, kto by wygadywal takie bzdury - mogl to byc katolik, protestant, SJ, muzulmanin - uzylby moze innego okreslenia - Allah, Chrystus, a tak to wytarczy przeczytac w Biblii, ze Bog ma na imie Jahwe/Jehowa i kazdy moze uzyc tego imienia. Czy kazdy, kto go uzyje jest SJ? Na polonistyce sie ciagle uzywa, bo na pierwszym roku jest przedmiot Biblia (moj kolega szedl na zajecia z Biblia w reku i od razu ludzie o nim mowili, ze jest SJ, a oczywiscie nie byl). Wiec ludzie o czym w ogole tu mowa? Dlaczego nie przyjac do wiadomosci, ze jakas walnieta baba spowodowala wypadek, wygadywala brednie i teraz jeszcze robi kolo d.... SJ (tylko przez uzycie imienia Bozego)?????? Jak tak czytam niektore opinie, to dochodze do wniosku, ze nasze spoleczenstwo jest zacofane, pelne uprzedzen, stereotypow i potwornie nieinteligentne. Znam mase SJ - fajnych ludzi, z ktorymi mozna sie swietnie bawic i pogadac -zaden z nich nie zdradza sklonnosci samobojczych ani morderczych - a jeden gosciu ma wielgasna firme, zatrudnia mase ludzi i ma kupe kasy, kolezanka jest inteligentna i jak sie jej powie, zeby nie gadala o religii, to slowa nie powie. Papierosa nie zapali, Biblie sobie czyta, o dzieci dba, jest uczynna i kolezenska. I bzdura, ze ich "ksieza" maja cos z tego - facet zwyczajnie pracuje w zakladzie, jezdzi 6-letnim autem i dorabia gdzie moze, bo musi rodzine wyzywic, wiec nie chrzancie farmazonow. Ja to bym chcial, zeby SJ obok mnie mieszkali, bo nie mialbym zadnych libacji. Pozdrawiam wszystkich SJ i nie przejmujcie sie opiniami jakichs dupkow, normalni ludzie wiedza, ze jestescie ok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martita Re: To Jehowa prowadził samochód - twierdzi spraw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.06, 19:37 masz racje gratuluje chociarz tobie tez znam wi3elu swiadkow i to normalni ludzie nie tam zadna sekta!! i denerwuje mnie to zeczywiscie ze polacy sa na tak niskim poziomie!!kto was uczyl zrozumienia woplnosci wyboru i tolerancjii?? dla mnie swiadkowie sa bardziej normalni od calej reszty staraja sie zyc w zgodzie nie przeszkadzac nikomu a to ze jakas glupia kobieta nie potrafi sama odpowiadac za swoje czyny to tylko jej sumienie ... uwazam ze ludzie ktorzy wogole nie znaja tych ludzi nie powinni sie tu wypowiadac bo sa oczywiscie ludzie ktorzy sa "zaklamanymi swiadkami" ale ja moge wam zagwarantowac ze dlugo nimi nie pobeda bo inni ludzie to zauwaza!! mialam kolerzanke ktora wziela chrzest a pozniej zaczela palic cpac jak tylko bracia strasi sie dowiedzieli to zostala wykluczona nie rozumiem waszych problemow tym bardziej ze ta kobieta nie jesrt swiadfkiem i nie bedzie!!! pozdrawiam cie goraco obserwator Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edyta z wałbrzycha Re: To Jehowa prowadził samochód - twierdzi spraw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.06, 17:05 światkowie Jehowy to napewno nie jest żadna sekta.Wiem ponieważ znam ich i jestem przekonana że sa to pożądni ludzie.Gdybyście posłuchali tego co oni głoszą to może byście zmienili zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tusia Re: To Jehowa prowadził samochód - twierdzi spraw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.06, 17:24 Witam. Sama jestem Świadkiem Jehowy i poprostu co mówi ta kobieta jest nie prawdą. Oskarża Boga o swoje czyny. A to co mówi, Żecznik jest prawdą. Nie wiem czy ta kobieta była wykluczona, bo jej nie znam, w każdym bądź razie jest prawdą, że osoby wykuluczone NIE są już Świadkami Jehowy, no chyba, że wrócą do łączności. Nie wiem jak to skomentować. Zniesławia imię Boże. I Świadkowie Jehowy to NIE jest sekta, tylko religia. Nie rozumiem, dlaczego inni uważają ją za sektę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciekawy świata Re: To Jehowa prowadził samochód - twierdzi spraw IP: 212.191.130.* 21.04.06, 11:37 Droga Tusiu.. ;P wszystko ok.. ale Rzecznik pisze się tak ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LuZaK Re: To Jehowa prowadził samochód - twierdzi spraw IP: *.chello.pl 19.04.06, 19:13 Szmata jedna jeszcze sie cieszyna na zdjeciu w gazecie "fakt"... zabiła mojego kolega... brak mi słów, powinna dostać dożywocie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martita Re: To Jehowa prowadził samochód - twierdzi spraw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.06, 19:40 ta kobieta powinna rzeczywiscie dostac dozywocie bo po 1 nie mysli normalnie po drugie sama powiedziala ze bedzie mu lepiej w raju!!co za kobieta!!mysle ze takich ludzi owinno byc coraz mniej na swiecie bo ni etylko swiadkom jehowy popsuja opinie!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michał Re: To Jehowa prowadził samochód - twierdzi spraw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 08:48 Dziecinko od wydawania wyroków są Sądy i nie nam osądzać.I proszę nie idealizować postaw "moralnych" śJ,ludzie jak inni,tyle tylko,że mocno pogubieni niemal bezwolni,aż żal.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: To Jehowa prowadził samochód - twierdzi spraw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 10:12 wiecie co ja znam ta osobe która to zrobiła. i naprawde nie rozumiem kto was upowaznił do oceniania innych w taki sposób. każdy z nas mógł to zrobić i to obojętnie czy to jehowy czy katolik czy jeszcze ktos inny. nie znalisćie tej kobiety wczesniej ja tak. i bardzo się mylicie coi do oceny tej osoby. to była spokojna, zrównowazona kobieta i znałysmy sie od podstawówki. wiec zastanówcie sie czasem co tu piszczecie. a to że zabiła człowieka i cała reszta to fakt to jest tragedia ale to nie nam oceniać. ona ma sumienie i spaprane życie - całe życie!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martita glupota IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 14:00 ale to nie znaczy ze ma zwalac wine na boga bo sama ni epotrafi odpowiadac za swoje czyny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ludz<<0=0>> glupota?malo powiedziane... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.06, 18:37 wg mnie ta niemadra kobieta powinna isc na dozywocie, a wlasnie, moze ja zabic, w koncu w niebie swoim zmartwychwstanie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elaf Re: To Jehowa prowadził samochód - twierdzi spraw IP: *.adsl.hansenet.de 20.04.06, 19:20 sekta Przeczytałem właśnie to, co tutaj napisano o "sektach", a to w kontekście świadków Jehowy. Nie jestem jednym z nich, jakkolwiek nie są dla mnie abstrakcja ani ich poglądy, ani ogólne założenia doktrynalne katolicyzmu. Budzi moje zdumienie, ale i z innej perspektywy zrozumienie tak, iż nie jestem tym specjalnie zaskoczony, jak Kościół Katolicki podchodzi do sekciarstwa. Szukałem tu definicji sekty, ale jej nie znalazłem; znalazłem za to parę luźnych "cech" typologicznych sekty jako pojecia. Chciało by sie rzec-na litość boską! Czyż ci spośród katolików, którzy z tak ostentacyjną pewnością inkwizytorską posługują się pojęciem "sekta" wykorzystując jawnie pejoratywne zabarwienie tegoż nie dostrzegają tego, że każda religia jest u swych źródeł sektą? Wiem, trudno to uznać katolikowi, który patrząc od wewnątrz jest przekonany o objawionym charakterze posłania Jezusowego; przecież jednak Jezus ukazuje się jako klasyczny guru! Dlaczego tak trudno uznać ten fakt katolikowi? Nie tylko dlatego, że jest katolikiem, więc-jak się rzekło-nie ma zdolności prawie definicyjnie do w miare obiektywnego wejrzenia w początki wlasnego Koscioła (przyjmując, co dla nie-katolików nie jest tak oczywiste, że Jezus jest pierwociną katolickiej wersji chrześcijaństwa)-nie tylko to więc-lecz i to jeszcze, a przede wszyskim, że właśnie pojęciu "sekta" nadana została z góry okreslona, a mało pochlebna, etykietka. Jeśli uda się katolikowi zdjąć z siebie to nieomal atawistzczne zalęknienie wobec samego brzmienia slowa sekta, okaże się, że nie ma nic gorszącego, a za to jest w zgodzie z stanem faktycznym, w stwierdzeniu, że Jezus bzł przywódcą chrześcijańskiej sekty w łonie judaizmu. Niby wiedzą to katolicy, ale jakby nie wiedzieli. Bo gdy juz to soebie wyraźnie uświadomimy nie jako zlo pochodzące od szatana, lecz stwierdzenie pewnego stanu historycznie obiektywnego, cóż będzie złego w nazwaniu tej, czy innej wspólnoty "sektą"? Przeciwnie-to powód do dumy i nadzieja na przyszłość, skoro sekta wczesnochrześcijańska tak wspaniale, prznajmniej w ujęciu ludzkim, rozrosła się. Jeżeli świadokowie Jehowy są dzisiaj sektą, to jest to prawda, ale taka sama, jak ta o pierwotnym Kosciele. W artykule, który tu przeczytałem, poświęconym temu zagadnieniu, autor, świadomie, czy nie, przyznaje, że swiadkowie Jehowy nie mogą byc nazwani "Kościołem" w dzisiejszym tego słowa rozumieniu. To znaczy, że są "sektą" w dzisiejszym tego slowa rozumieniu, a to z kolei, że pojęcie "sekta" uległo relatywizacji, czyli procesowi skądinąd obrzydłemu chrześcijańsko-katolickiej teologii. Jeśli pojecie "sekty" zrelatywizowało się w pojęciu autora artykulu, na który sie powoluję, czy chce on tego wniosku, czy go nie chce, to znaczy, że te wspolnoty, które dzis Kościół uznaje za już nie-sekty byly dla tegoz Kościoła tymi właśnie sektami-w swoim czasie. sekciarzem był i Luter i Kalwin, a Mahomet zapewne kimś gorszym niż sekciarz (w artykule zdaje się pobrzmiewac nuta, że islam jest czms szlachetniejszm od świadków jehowy, tylko dlatego, bo wg wizji autora-jest religiA, czy "Kościołem". (itd...) Od Redakcji: Zapewniam Pana, że nie zrozumiał Pan czytanego artykułu, zapewne dlatego, że nie posiada Pan odpowiedniej wiedzy teologicznej oraz znajomości historii Kościoła i organizacji ŚJ. Świadkowie Jehowy nigdy, ani wczoraj, ani dzisiaj, ani jutro nie byli, nie są i nie będą Kościołem. I istotnie dalej im do chrześcijaństwa niż islamowi. Islam przynajmniej bazuje na wierze w Słowo Boże (choć przesączone przez niedoskonały umysł Proroka). Tymczasem ŚJ traktują Słowo Boże jak materiał do wykazywania słuszności swoich teorii, zresztą nieustannie się zmieniających i sprzecznych ze sobą. Nie da się porównywać ŚJ ani do protestantów, ani do żadnej innej schizmy czy herezji w łonie Kościoła. Niewiadomo, czy przysługuje im choćby miano "religia", bo jest to swego rodzaju organizacja, w której pierwszą rolę gra nie Bóg, ale Ciało Kierownicze. Ktoś złośliwy mógłby powiedzieć, że tak samo jest w Kościele katolickim, ale to nieprawda. Wystarczy trochę poznać historię KK, żeby stwierdzić, że papieże korzystali z przywileju nieomylności jedynie w wyjątkowych sytuacjach, a niejednokrotnie święci czy teologowie występujący w imieniu Boga czy po prostu prawdy skłaniali papieży do zmiany opinii i postępowania. O ile Kościół jest zbiorem ludzi, w których działa jeden i ten sam Duch Święty, u Świadków Jehowy nie ma mowy o żadnym oddolnym natchnieniu - należy jedynie słuchać odgórnych nakazów, zresztą dla nich Duch Święty nie jest ani Bogiem, ani osobą, a jedynie jakąś nieokreśloną mocą. Proszę się zastanowić, dlaczego Jezus powiedział (Mk 3,28-29), że wszystkie grzechy, a nawet bluźnierstwa mogą zostać ludziom odpuszczone, z wyjątkiem grzechu i bluźnierstwa przeciw Duchowi Świętemu? Bo ten, kto grzeszy przeciw Duchowi, odcina się całkowicie od Kościoła, a odpuszczenie grzechów jest wyłącznie w Kościele. Podsumowując, można powiedzieć, że ŚJ jest to organizacja, która posługuje się elementami religii głównie dla wyłudzenia od swych członków znacznych środków finansowych; być może da się ich nazwać "religią", ale na pewno nie "Kościołem". Polecam www.watchtower.org.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martita Re: To Jehowa prowadził samochód - twierdzi spraw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 21:49 i kto tu stara sie schowac za biblia sluchaj czlowieku!! kto wymyslil wstrzemmiezliwosc plciowa wsrod ksiezy i zakonnic??dlaczego oni sie wypowiadaja i chca pomagac rodzinom jak nic o zyciu nie wiedza a jezeli tak bardzo chcesz wiedziec to wlasnie swiadkowie glosza imie boze dlastego tez mowia o biblii a jezeli jestes niedouczony to zauwazcie wreszcie wszyscy ze biblia katolikow i swiadkow jehowy niczym sie nie rozni procz kilku drobiazgow!! wy sie tolerancjii uczcie a nie krytyki!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: To Jehowa prowadził samochód - twierdzi spraw IP: *.pcmedia.com.pl / 80.55.145.* 20.04.06, 22:08 To juz jest przesada. Jak moze pisac OD Redakcji... i redakcja pozwala na to, zeby jakis oszust sie pod nia podszywal. Dlaczego oszust? To proste. Po pierwsze - powoluje sie na strone internetowa ludzi, ktorzy nic wiecej nie robia, tylko szkaluja SJ (oficjalna strona SJ to www.watchower.org). Po drugie - wywody takich ludzi (ktorzy zapewne kiedys byli SJ, a teraz nie sa - mechanizm podobny jak po odejsciu z kazdej religii dla ludzi, ktorzy nie maja szacunku do siebie i potrafia tylko oczerniac, najczesciej poslugujac sie polprawdami, falszem, nie maja na nic dowodow!! Co to za argument (chyba dla imbecyli) - ze SJ wyludzaja pieniadze. Jak ktos zna chociaz jednego SJ albo mial jakikolwiek z nimi kontakt to wie, ze jest to bzdura wyssana z palca. A dowody - kazdy SJ pracuje, jak ma ochote wesprzec swoja religie to czyni to przez datki, wystarczy troszke poznac SJ albo pojsc do ich domu modlitwy. Bzdura tez jest, ze SJ nie bazuja na Pismie Swietym (a autor najwyrazniej kompletnie nie zna islamu - islam ceni Biblie ale opiera sie na KORANIE), SJ udawadniaja swoje poglady na Biblii i tylko ona jest wykladnia ich wiary - co moze zauwazyc kazdy, gdy przyjda do niego glosic. Autor zna dobrze nazewnictwo organizacji SJ, ale sprytnie manipuluje ta wiedza (oczywiscie nagina ja do wlasnych oszczerczych pogladow).A dowody mozna znalezc, gdy sie rozsadnie spyta rozsadnego SJ. Moi znajomi SJ sluchaja swojego sumienia i Biblii a nie odgornych nakazow - uzywaja mozgu, rozsadku i to Biblia jest podstawa ich wiary. Przyszlo mi do glowy cos takiego - moze osoba, ktora pisze takie bzdury o SJ zostala "wyrzucona" z ich religii, bo np. zyla niemoralnie, upijala sie albo robila jeszcze inne rzeczy, ktore pwoinny byc zle dla kazdego chrzescijanina (katolika tez),ale tylko SJ dbaja o moralnosc w swoich kregach. NO i teraz sie msci, myslac, ze troche bedzie mogla zaszkodzic dobrego imieniu ludzi, ktorzy sie na niej poznali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bartoss Re: To Jehowa prowadził samochód - twierdzi spraw IP: *.pl / 83.238.44.* 20.04.06, 20:01 hahahaha... omalo się niezlałem z tej babki... 'a Jehowa sam prowadził samochód"... i to jeszcze ją wykluczyli. Czysta głupa, typka potrąciła i to pewnie jeszcze byl chrześcijanin. CIEKAWE ile jej dadzą?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: shane kelly Re: To Jehowa prowadził samochód - twierdzi spraw IP: 213.155.167.* 20.04.06, 21:05 hmmm, ciekawe czy Bóg istnieje? czemu to Tomek zginął a nie ta wieśniara.Dla mnie ta psychicznie chora kobieta jest zdecydowanie nieodpowiedzialna.To ze sie spieszyla nie jest usprawiedliwieniem, kazdy z nas codziennie gdzies sie spieszy. Nie powinnismy jednak zapominac przy tym o naszym zdrowiu i bezpieczenstwie bo jakby nie patrzec bez tych czynnikow nic nie zalatwimy.Nie chce sie tu bawic w jakiegos sedziego,zal mi Tomka hmmm a jeszcze chyba bardziej jego rodziny. Zadna kara nie przywroci mu zycia, jednak mozemy ustrzec kolejne osoby przed takimi delikwentami odizolowujac ich od spoleczenstwa...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: norman Re: To Jehowa prowadził samochód - twierdzi spraw IP: 87.207.48.* 21.04.06, 00:26 No cóż jak znam życie pewnie będzie się tłumaczyć że jest wariatką, bo lepiej spędzić 1 rok w wariatkowie niż 10 lat w pudle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak Re: To Jehowa prowadził samochód - twierdzi spraw IP: *.icpnet.pl 29.04.06, 17:34 ja mam dos jehowcuw jedza biala kaszane i sa aspołeczni nie lubie ich chodza tylko z tymi teczuszkami i sa dla mnie dziwni [img]img48.imageshack.us/img48/4931/kaszana0yw.png[img] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sromotnik bezwstyd Od tej krwawej kichy... IP: 83.168.124.* 29.04.06, 22:29 zwanej kaszanką ,podstawowe zasady ortograficzne uleciały z Ciebie razem z kwaśnym piwskiem ,którym zwykle ją zapijacie... Jeśli chodzi o Świadków Jehowy i sprawczynię wypadku,to ośmielam się przypomnieć,że Świadkowie NIE PRZYJĘLI TEJ KATOLICZKI do swojej Organizacji Religijnej. Odpowiedz Link Zgłoś