Dodaj do ulubionych

Sposoby na kanara

IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 19.10.01, 20:31
Moze macie w zanadrzu jakies sposoby na oszukanie tych bezlitosnych kontrolerow
ZKM-u. Moim sposobem jest: 1)jesli mamy bilet, a nie chcemy go kasowac, to
musimy stac tuz przy kasowniku jak najblizej kierowcy. Gdy kanar wpada do
autobusu idzie do kierwocy pokazuje mu legitymacje i prosi o wylaczenie
kasownikow. Gdy zobaczymy, ze ten facet w kurtce to kanar chcacy sie
wylegitymowac od razu kasujemy bilet(zanim wylaczy kasowniki oczywiscie). Gdy
nie zdarzymy mowimy mu, ze nie moglismy znalezc biletu i krecimy i sciemniamy,
a gdy drzwi sie otworza-w nogi! Zazwyczaj nie chce im sie biec za nami.
2)Gdy nie mamy biletu to mowimy, ze szukamy sieciowki i wywalamy powoli
zawartosc plecaka(czy co tam mamy pod reka). Powoli pojdzie, a jesli nie to
poprzedni sposob-w nogi! Moze macie jeszcze jakies sposoby.
Obserwuj wątek
    • Gość: Jano Re: Sposoby na kanara IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 20.10.01, 12:43
      Gość portalu: Wojtek napisał(a):

> Moze macie w zanadrzu jakies sposoby na oszukanie tych bezlitosnych kontrolerow
      >
      > ZKM-u. Moim sposobem jest: 1)jesli mamy bilet, a nie chcemy go kasowac, to
      > musimy stac tuz przy kasowniku jak najblizej kierowcy. Gdy kanar wpada do
      > autobusu idzie do kierwocy pokazuje mu legitymacje i prosi o wylaczenie
      > kasownikow. Gdy zobaczymy, ze ten facet w kurtce to kanar chcacy sie
      > wylegitymowac od razu kasujemy bilet(zanim wylaczy kasowniki oczywiscie). Gdy
      > nie zdarzymy mowimy mu, ze nie moglismy znalezc biletu i krecimy i sciemniamy,
      > a gdy drzwi sie otworza-w nogi! Zazwyczaj nie chce im sie biec za nami.
      > 2)Gdy nie mamy biletu to mowimy, ze szukamy sieciowki i wywalamy powoli
      > zawartosc plecaka(czy co tam mamy pod reka). Powoli pojdzie, a jesli nie to
      > poprzedni sposob-w nogi! Moze macie jeszcze jakies sposoby.

Mimo iz mam sieciowke bo nie chce mi sie z tymi baranami uzerac, to mozesz
      sprobowac sposob nr 3. Kanary (mimo to ze to robia) nie maja prawa cie
      wylegitymowac, czyli spisac. Powinni wysiasc z toba na przystanku, wezwac policje
      (na twoj koszt oczywiscie- 300PLN, chyba) i to policja powinna cie wylegitymowac.
      Tak ze gdy wysiadziecie na przystanku (o ile na miejscu juz nie bedzie policji),
      to po prostu odwroc sie i odejdz, nie maja jak ci udowodnic ze jechales tym
      autobusem, a jak cie sprobuja zatrzymac to zrob im awanture ze cie napadli.
      Kiedys zrobilem tak dwa razy. Raz nawet nie zareagowal jak odwrocilem sie i
      poszedlem, drugi raz dal sobie spokuj jak powiedzialem "spier... przeciez ja tym
      autobusem nie jechalem".
      nie ponosze odpowiedzialnosci za nieudane akcje ;))
      pozdr
    • stettiner Re: Sposoby na kanara 22.10.01, 11:46
      No cóż, ja po prostu mam ważny bilet. Co i wam polecam.
      • Gość: ZetKa Re: Sposoby na kanara IP: *.robotics.ntua.gr 22.10.01, 13:39
        > No cóż, ja po prostu mam ważny bilet. Co i wam polecam.
        Zebys sie kiedys nie zdziwila, ze masz niewazny...
        juz kiedys skasowalem, niestety wybilo godzine 6 (znaczy spacja 6)i kanar nie
        chcial uwierzyc, ze to wina kasownika (nie wystarczyl argument ze przecia jakbym
        jechal o 6 rano to bylo 06). Wreszcie zrobilem kanarowi awanture, zaczalem wzywac
        policje (oczywiscie krzykiem, nie przez komorke, zeby przez przypadek nie
        przyjechali), wiec kanar zmiekl i sprawdzalem...
        a potem sk... nawet przepraszam nie powiedzial...
        znowu innym razem ktoregos lutego nie oplacalo mi sie kupowac sieciowki (bo 10
        przejazdow mui wychodzilo, a sieciowki wtedy jeszcze byly na konkrtny miesiac od
        1 do 1), a potem ze dwa razy zapominalem skasowac - i za gapiostwo placic az
        tyle? Zwlaszcza, ze wszystkie kontrole ZKM sa NIELEGALNE? Stroz prawa powinien po
        pierwsze przestrzegac prawa, a dopiero po drugie pilnowac, czy inni
        przestrzegaja...
    • Gość: ZetKa Re: Sposoby na kanara IP: *.robotics.ntua.gr 22.10.01, 13:30
      [...]
      Przeczytaj dokladnie regulamin!
      I watek ZKM nielegalnie sprawdza bilety - gdzies w tym miesiacu... tam opisalem
      kilka legalnych sposobow...
      I jeszcze jeden: tzw oczekiwanie na lapowke...
      Wysiadasz grzecznie z kanarami, mowiac ze nie masz dokumentow... jak przyjedzie
      nastepny autobus, kanary wsiada do srodka a ty mozesz sobie spokojnie pojsc
      dalej - nigdy nie chce im sie czekac na policje, licza raczej na lapowke ;)
    • Gość: mika Re: Sposoby na kanara IP: 212.244.77.* 22.10.01, 14:42
      Gość portalu: Wojtek napisał(a):

> Moze macie w zanadrzu jakies sposoby na oszukanie tych bezlitosnych kontrolerow
      >
      > musimy stac tuz przy kasowniku jak najblizej kierowcy. Gdy kanar wpada do
      > autobusu idzie do kierwocy pokazuje mu legitymacje i prosi o wylaczenie
      > kasownikow. Gdy zobaczymy, ze ten facet w kurtce to kanar chcacy sie
      > wylegitymowac od razu kasujemy bilet(zanim wylaczy kasowniki oczywiscie). Gdy
      > nie zdarzymy mowimy mu, ze nie moglismy znalezc biletu i krecimy i sciemniamy,
      > a gdy drzwi sie otworza-w nogi! Zazwyczaj nie chce im sie biec za nami.
      > 2)Gdy nie mamy biletu to mowimy, ze szukamy sieciowki i wywalamy powoli
      > zawartosc plecaka(czy co tam mamy pod reka). Powoli pojdzie, a jesli nie to
      > poprzedni sposob-w nogi! Moze macie jeszcze jakies sposoby.

"Wywalamy zawartośc plecaka i w nogi???". A co z zawartościa plecaka? Mam im
      zostawić moje kochane kosmetyki???

• Gość: Wojtek Re: Sposoby na kanara IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 22.10.01, 20:59

>
        > "Wywalamy zawartośc plecaka i w nogi???". A co z zawartościa plecaka? Mam im
        > zostawić moje kochane kosmetyki???
        >

Zapomnialem dopisac, zeby niepostrzezenie sie spakowac i w nogi :)
        Tak poza tym to oni sa tacy chamscy dlatego, ze od kazdego dorwanego gapowicza
        dostaja oddzielnie kase. U mnie na linii jest taka swinia, ze dorosla kobieta
        miala zle wyrobiona siecwke i rozplakala sie, ze dla jej rodzicow i dla niej byl
        to ogromny wydatek, a ten gnoj i tak pociagnal ja do odpowiedzialnosci.
    • Gość: Wojtek Re: Sposoby na kanara IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 22.10.01, 21:10

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka