Dodaj do ulubionych

Rafal Wiechecki ministrem od morza - podala TVN 24

IP: 83.168.96.* 05.05.06, 13:06
SZOK!
Obserwuj wątek
    • kakq Re: Rafal Wiechecki ministrem od morza - podala T 05.05.06, 13:09
      ???????????
      czy to jest prawda???????
      • Gość: ubogacony Re: Rafal Wiechecki ministrem od morza - podala T IP: 83.168.96.* 05.05.06, 13:17
        Kaczor wrecza nominacje o 17.00 oglaDAJMY tv
      • Gość: lewus Re: Rafal Wiechecki ministrem od morza - podala T IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.06, 13:18
        stawiamy na młodzież! A co? Sprawdził się już jako poseł wybrany w
        demokratycznych wyborach to teraz w ministry poszedł. Rączki składać umie, na
        początek wystarczy.
        • Gość: kakq Re: Rafal Wiechecki ministrem od morza - podala T IP: 213.199.219.* 05.05.06, 13:28
          Minister z LPR: Rafał Wiechecki
          Ministrem Gospodarki Morskiej i Rybołóstwa zostanie poseł LPR Rafał Wiechecki -
          poinformował wicemarszałek Kotlinowski. To jeden z najmłodszych posłów - ma 28
          lat. Cztery lata temu skończył prawo, rok temu ekonomię. Był aktywnym działaczem
          Młodzieży Wszechpolskiej. Teraz stoi na czele szczecińskiej Ligi, zasiada we
          władzach regionalnych (wiceprezes) i krajowych (członek zarządu).

,,Każdy naród ma taki rząd, na jaki zasłużył".Joseph de Maistre
          nic dodać nic ując :(
          • absztyfikant okladka 'Polityki' 05.05.06, 13:30
            Nasz Rafcio debiut na okladce ma juz za soba. Pare lat temu jego zdjecie
            pojawilo sie jako wizualizacja kibola:))
            • ohne.zucker Re: okladka 'Polityki' 05.05.06, 13:37
              absztyfikant napisał:

> Nasz Rafcio debiut na okladce ma juz za soba. Pare lat temu jego zdjecie
              > pojawilo sie jako wizualizacja kibola:))

no widzisz... on teraz ministrem a ty dalej agitujesz na forum...
              ech zycie...

• Gość: poloneZ Re: okladka 'Polityki' IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.06, 13:43
              Kaczmarski napisał:"kto się rozczaruje..." a nie rozczarowuje"
              To niby nic, ale...
              • absztyfikant Re: okladka 'Polityki' 05.05.06, 13:46
                Jestes w bledzie:-)
          • Gość: lewus Re: Rafal Wiechecki ministrem od morza - podala T IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.06, 13:41
            Za młody? A Piskorski, Paweł, jak zaczynał karierę to ile miał lat?
            Prawo, ekonomię skończył to co? Mało?
            Tylko kim on ma rządzić? Trzeba to ministarstwo najpierw zorganizować!
            A to, to on na pewno umie - ma doświadczenie.
            • absztyfikant Re: Rafal Wiechecki ministrem od morza - podala T 05.05.06, 13:42
              Ocenimy po owocach. Jednak jestem bardzo sceptyczny.
              • Gość: kakq Re: Rafal Wiechecki ministrem od morza - podala T IP: 213.199.219.* 05.05.06, 13:46
                bsztyfikant napisał:

> Ocenimy po owocach. Jednak jestem bardzo sceptyczny.
                >i nie tylko TY:)
                pożyję zobaczę i przekonam się pzdr

,,Wszystkie słabe rządy opierają się na tym, że kneblują mądrzejszej części
                narodu usta."Georg Christoph Lichtenberg
              • Gość: lewus Re: Rafal Wiechecki ministrem od morza - podala T IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.06, 13:46
                absztyfikant napisał:

> Ocenimy po owocach. Jednak jestem bardzo sceptyczny.

Spoko, Absztyft, trzeba wierzyć w mlodzież.
                • absztyfikant Re: Rafal Wiechecki ministrem od morza - podala T 05.05.06, 13:48
                  Wiara to piekny dar, ale ja jej nie posiadam:) Bardzo czesto bowiem mylona jest
                  ona z naiwnoscia.
                  • Gość: marian paździoch Re: Rafal Wiechecki ministrem od morza - podala T IP: *.chello.pl 05.05.06, 15:07
                    jak nie za stary, to za młody.
                    jednemu pasuje, drugiemu nie.
                    dajcie mu szanse. szakale.

mp
                    • xxtoja Re: Rafal Wiechecki ministrem od morza - podala T 05.05.06, 15:11
                      Wiechecki jest patriota lokalnym, więc o szczecinie i jego problemach nie
                      zapomni. Jest młody i energicny i ma siły aby coś zrobić. Jeżeli jego drużyna
                      będzie tak działąła jak w czasie kampanii to całkiem dobre by były perspektywy,
                      a dążyć do celu to on potrafi. Tylu ministrów dot gospodarki przeżyliśmy i mamy
                      to co mamy, więc zobaczymy co dalej będzie/
                      • pm53 Re: Rafal Wiechecki ministrem od morza - podala T 05.05.06, 21:48
                        O jakim Szczecinie, z tego co pamietam to na zdjęciu w "Polityce" był w szaliku
                        RTS WIDZEW Łódź :)
                        Gdy go o to zapytałem jakoś nie chciał odpowiedzieć.
                        • pm53 Re: Rafal Wiechecki ministrem od morza - podala T 05.05.06, 21:52
                          Ale tak w sumie to gratuluję Rafałowi, mimo tego, że ten Rząd to mnie
                          lekko ........
                          • Gość: ubogacony Re: Rafal Wiechecki ministrem od morza - podala T IP: 83.168.96.* 05.05.06, 22:16
                            Koles urodzil sie i wychowal w Tomaszowie Mazowieckim. Nie moze byc wiec
                            patriota szczecinskim. Ot spadochroniarz. Studia tylko tu konczyl.
              • Gość: bauer Re: Rafal Wiechecki ministrem od morza - podala T IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.05.06, 22:13
                doświadczenie ?
                a gdzie zdobyte,
                w pociągu,
                lub na stadionie,
                z ręką wyciągnietą w pozdrowieniu
                wodza...
    • korfi Kabaret od morza po Tatry 05.05.06, 15:09
      Przynajmniej będzie śmiesznie.

-------------------------------------------------------
      Każda akcja wywołuje co najmniej równy i skierowany przeciw niej krytycyzm
      • Gość: marian paździoch Re: Kabaret od morza po Tatry IP: *.chello.pl 05.05.06, 15:12
        dlaczego?
        • korfi Re: Kabaret od morza po Tatry 05.05.06, 15:54
          Dlaczego? Bo uważam Wiecheckiego za człowieka tępego. Wystarczyło go posłuchac
          ostatnimi czasy gdy mówił np. o otwarciu zawodów prawniczych. Używał argumentów
          co najwyzej na poziomie gimnazjalnym. Jego wystąpienia w sejmie są na żenująco
          niskim poziomie. A już sobie wyobrażam co ma do powiedzenia w sprawach
          gospodarki morskiej. Chociaż Kotlinowski mówi, że kręcił się przy PŻM, więc może
          wiedzy się nałykał.

-------------------------------------------------------
          Każda akcja wywołuje co najmniej równy i skierowany przeciw niej krytycyzm
          • Gość: marian paździoch Re: Kabaret od morza po Tatry IP: *.chello.pl 05.05.06, 16:41
            jest to jeszcze młody człowiek.wszystko przed nim.
            mówców mamy aż nadmiar. jeden złotousty stara się nawet uszczęśliwiać
            szczecinian jako przyszły prezydent.
            więc, nie mówców nam trzeba, Korfi.
            funkcja ministra, nie jest dożywotnia.
            przyklad po pierwszym blamażu Lubińska przestała być ministrem.

mp
            • tuner nie licząc drobnych 05.05.06, 18:30
              o nie, Pazdzichu. Lubińska przestała być ministrem dopiero po mniej więcej
              piątym blamażu.
              • Gość: koleś Re: nie licząc drobnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.06, 23:09
                Lubińska nie popełniła blamażu, tylko zblamował się PIS, bo liczył na to że
                Zyta rozwali im PO. Lubińska jest w tej chwili jedynym fachowcem w Polsce od
                budżetu zadaniowego i tak naprawdę to ona dzieli kasę publiczną.
                • Gość: marian paździoch Re: nie licząc drobnych IP: *.chello.pl 05.05.06, 23:56
                  dlatego odsunięto ją na boczny tor.
                  miała mnożyć, nie dzielić.

mp
                  • Gość: zeneris Re: nie licząc drobnych IP: *.orange.pl 07.05.06, 01:22
                    I to dlatego publicznie zrobiła z siebie idiotkę?
                    • Gość: K.F. Re: nie licząc drobnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.06, 11:09
                      Bo to jest specjalność pani profesor! Przypomnij sobei co wyrabiałą na sejmiku
                      wojewódzkim ze stocznią i swoim Arnoldem Siwym, konsultantem.
    • Gość: K.F. Re: Rafal Wiechecki ministrem od morza - podala T IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.06, 15:19
      eśli mam juz wybierać to młodzian z LPR bardziej mi pasuje niz 60-letni lowelas
      Jaszczuk z Gdańska, komisarz w padającym PKS, który do końca nie wie co
      studiował czy ekonomię czy informatykę, z czego zrobił doktorat, czy ma
      habilitacje czy nie, kiedy go wywalili z Pomporskiego Urzędu Wojewódzkiego na
      tego komisarza i kim tak naprawdę jest, ale za to ma widok z okna na statki.
      Rafał Wiechecki ma tę przewagę, poza studiami prawniczymi - był prawą ręką
      euro-deputowanego Sylwestra Chruszcza, który jest wiceprzewodniczącym komisji
      transportu i turystyki w Parlamencie Europejskim.
      Przynajmniej mniej więcej wie, jak wyglada prawo unijne dot. transportu, w tym
      morskiego i jak się je stosuje.
      Zajmował się sprawami PŻM - więc nieco wie jakie problemy mają armatorzy. To
      niewiele, ale znacznie więcej, niż to co sobą repezentował nominowany z Samoobrony.
      No i ten duży plus - jest ze Szczecina, z Pomorza Zachodniego gdzie są najwięksi
      polscy armatorzy, stocznia i region o największych walorach turystyki morskiej w
      UE. I ma bezpośrednie pzrełożenie na strukturty unijne.
      Rafał Wiechecki ma szanśe być dobrym ministrem, jak bedzie chciał i nie
      zglupieje z nadmiaru splendorów.
      Witoldowi Górskiemu czy prof. Grzelakowskiemu którzy zajmowali się onegdaj
      sprawami gospodarki morskiej w resorcie transportu (infrastruktury) nie
      dorownuje wprawdzie i nie ma takiego doświadczenia jak oni - ale jest o niebo
      lepszy od saoobronnego ministra zaokiennych statków.
      • Gość: marian paździoch Re: gratuluję Wiecheckiemu. IP: *.chello.pl 05.05.06, 16:26
        mam nadzieję, że o tej chwili do gospodarki morskiej nie będziemy od tej chwili
        dopłacać.

mp
      • Gość: bono Re: Rafal Wiechecki ministrem od morza - podala T IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.05.06, 22:21
        K.F
        twoje alpejskie kombinacje są już nie do zniesienia
        czy ty jesteś krowa bezrozumna, czy co?
        jak wiaterek wieje w twoje stare portki, tak myślisz,
        jest ci tak wygodnie w twoim spapranym przez życie światopoglądzie
        • Gość: KF Do Bola IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.06, 15:20
          Bolo, a co ma do tego światopogląd?
          Było dwóch facetów do wyboru, innego wyjścia nie podano, ustosunkowałem się do
          osoby nowego ministra w kontekście jego kontrkandydata.
          Wyraźnie napisełem - "jeśli mam wybierać..."
          Czytać ze zrozumieniem nie potrafisz?
          LPR nie jest moją ukochana formacja polityczną, ani tez jej misja polityczna nie
          zbieżna z moimi pogladami politycznymi.
          Jestem socjal-liberałem.
          Natomiast światopogląd - to już moja osobista sprawa i nic Ci do tego.
          Poza tym, staram się patrzeć trzeźwo na to co mnie otacza.
          I raz jeszcze powtarzam - Rafal Wiechecki z LPR jest wyborem o niebo lepszym
          niż kandydatura Antoniego Jaszczaka (z Samoobrony) na to stanowisko.
          Być może Bolo ten Antoś jest Twoim kolesiem ,bliski Twemu sercu i miałeś jakieś
          z nim związane nadzieje, ale to już nie mój probelm...
          Zauważ też, że napisałem, że Wiechecki nie dorównuje ani prof. Grzelakowskiemu
          ani też Witoldowi Gorskiemu, bo, moim zdaniem - akurat Ci dwaj wiceministrowie
          zajmujący się gospodarka morską od 1989 r. - byli najbardziej kompetentni. Ba,
          nawet pozostawili po sobie spuściznę, z której każdy następny rząd korzysta, bez
          względu na prowiniencje polityczne.
          Możesz na gospodarkę spojrzeć bez kontekstów politycznych i oceniać ewentualnych
          ministrów gospodarczych przez pryzmat ich przydatności, a nie legitymacji
          partyjnych?
          • Gość: K.F Sorry - to było do Bona (nie Bola) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.06, 15:24
            Poza tym czemu Cię tak nagle zaiinteresował "spaparany przez zycie światopogląd?"
            Mnie on nie pzreszkadza.
            Ciebie nie powinien zupełnie obchodzić.
            Ale jak jesteś masochostą, to sobie z tego powodu cierp!
            • Gość: bono Re: Sorry - to było do Bona (nie Bola) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.06, 20:39
              nie jestem i nie cierpię,
              jeśli jednak uważasz,że nowy minister,
              z wszechpolaków pochodzący, z faszyzującymi poglądami
              za młodu zapoznany (a nie jest starcem), jest o.k.
              to jest o.k.
              jeżeli dodatkowo uważasz, że był to dobry wybór, to też jest o.k.
              jeżeli uważasz, że powinno się robić dzisiaj ministrów z młokosów, którym nie
              wyschło jeszcze mleko z matczynego sutka, to też jest o.k.
              w sumie;
              wszystko jest o.k.
              TAK?
              F.K.
              • Gość: KF Re: Sorry - to było do Bona (nie Bola) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.06, 21:55
                Bono - nadal nie rozumiesz com napisał - było 2-ch facetów. Jeden z Samoobrony
                drugi LPR. Uważam że ten z LPR jest lepszy od tego z Samnoobrony.
                Jeśli już któryś z tych dwóch - to wg. mnie dobrze, że jest ten z LPR.
                Koniec kropka.
                Nigdzie za to nie napisałem, że jest to genialny wybór. Że jest to O'K.
                Cała koalicja nie jest O'K. Nigfdy nie powinna powstać. Ale powstała.
                Po prostu stwierdzam fakt, jaki zaistniał.
                I uważam, że trzeba dać temu facetowi po prostu szansę skoro jest.
                Bo ma kilka walorów, które umiejętnie wykorzystane - dają szansę regionowi i
                gospodarce morskiej, i nie dzisiaj, ale w przyszłości.
                Facet w wieku 28 lat nie jest już młokosem z mlekiem matki pod nosem.

• Gość: bono Re: Sorry - to było do Bona (nie Bola) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.06, 22:14
                  niestety, jest młokosem
                  nie ma dobrych wyborów między większym lub mniejszym złem,
                  • Gość: KF Re: Sorry - to było do Bona (nie Bola) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.06, 11:06
                    W tym wypadku był trzeba było dokonac wyboru - i nie było żadnej innej alternatywy!
                    Zważ, że wysoce kontrowersyjny kandydat Samoobrony Antoni Jaszczak wyjechał do
                    Warszawy w piątek jako pewniak-minister od morza, rozmawiał wcześniej z rządem i
                    Marcinkiewiczem jako minister gospodarki morskiej, został ...ministrem
                    budownictwa.
                    Roszada została dokonana w ostatnim momencie i to z inicjatywy PiS.
                    Nikt nie twierdzi, że jest to wybór doskonały.
                    Ale jest szansa, że ten wybór okazać się może dla gospodarki morskiej a
                    szczególnie naszego regionu - bardzo pozytywny.
                    Oczywiście zależy to od samego Wiecheckiego, jak i polityków wszelkiej
                    prowiniencji - i regionalnych, i "centralnych" wywodzących sie z regionu, jak i
                    euro-parlamentarnych.
                    Jeśli górą będzie gospodarka a nie polityka - wszyscy zyskają, jeśli nie -
                    wszyscy stracą.
                    • Gość: bono Re: Sorry - to było do Bona (nie Bola) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.06, 17:17
                      a co powiesz K.F
                      jak szefem MSZ zostanie niejaki Filipek z Samoobrony?
                      • Gość: K.F. Re: Sorry - to było do Bona (nie Bola) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.06, 19:57
                        O q...a!
          • Gość: zeneris Jelonek jeszcze nie teraz. IP: *.orange.pl 07.05.06, 01:24
            Nie dostrzegają najlepszej kandydatki co czapkę z kapustą ma i statki widziała?
            • Gość: K.F. Re: Jelonek jeszcze nie teraz. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.06, 10:55
              Jelonek jest od dawna master minister, nie wiesz o tym?!
    • fifrock Re: Rafal Wiechecki ministrem od morza - podala T 05.05.06, 18:20
      Jak pieknie Lepper i Giertych mowia. Marciniewicz w sumie, co przykre, jest do
      nich blizniaczo podobny.
    • topdog69 Re: Rafal Wiechecki ministrem od morza - podala T 05.05.06, 19:04
      to jak wiechu poszeł w ministry to czała i spółka (kto pamięta ten sie usmieje)
      pewno zostanie wice, jeszcze paru kumpli od kielicha..... i TKM. i nie rzucim...
      Pamiętne to były czasy kordecki belferek a teraz ....
      na psy.....
      • Gość: sprawiedliwy Re: Rafal Wiechecki ministrem od morza - podala T IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.06, 10:10
        w pierwszej chwili nie mogłem uwierzyć.Oni naprawdę zniszczą Polskę!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka