Gość: Galoty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.06, 20:01 gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33181,3333430.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zona.pijaka Re: Bardzo dobra informacja :-)) 09.05.06, 20:06 A ja dzisiaj chadzając sobie po Szczecinie, doszłam do wniosku że Szczecin to jednak piekne miasto. Wszedzie widać jakieś budowy, zmiany elewacji, po prostu pieknieje nam. I ta bujna zieleń wiosenna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Galoty oniemieli z zachwytu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.06, 20:09 Ja dzisiaj gościłem słuzbowo Warszawiaków. Byli zachwyceni Szczecinem. Twierdzili, że najpiękniejsze miasto w Polsce a na Jasnych Błoniach oniemieli z zachwytu. Nie ma to jednak jak stare, piastowskie ziemie zachodnie :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix13 Re: oniemieli z zachwytu 09.05.06, 20:20 Gość portalu: Galoty napisał(a): a na Jasnych Błoniach oniemieli z zachwytu. > na widok 3 ptaków? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Galoty Re: oniemieli z zachwytu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.06, 20:29 Z uwagi na całokształt. Samą otwata i pięknie skomponowaną przestrzeń, paltany, zieleń, spacerujących i jeżdzących szczecinian itp. Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix13 Re: oniemieli z zachwytu 09.05.06, 20:33 kompozycję poprzednim właścicielom tych ziem zawdzięczamy Odpowiedz Link Zgłoś
kiciara11 Re: oniemieli z zachwytu 09.05.06, 20:36 nasz sukces, ze nie zniszczylismy tego miejsca a i upiekszylismy Odpowiedz Link Zgłoś
zona.pijaka Re: oniemieli z zachwytu 09.05.06, 20:38 beatrix13 napisała: > kompozycję poprzednim właścicielom tych ziem zawdzięczamy Nie bądz taką Swarożycową. Co to pluje na wszystko co polskie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Galoty Re: oniemieli z zachwytu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.06, 21:00 Dlatego napisałem (!) : Nie ma to jednak jak stare, piastowskie ziemie zachodnie :-)) ''''''''''''''''''''''' Odpowiedz Link Zgłoś
swantevit Re: oniemieli z zachwytu 09.05.06, 21:04 Prawde powiedziawszy ta sama sytuacje mialem pare lat temu; pokazywalem Szczecin parze zaprzyjaznionych warsiawiakow. Pokazalem im ow gotyk z przykazaniem aby se podziwiali bo takiego w warsiawie nie maja.. a poniewaz uprzednio ow warsiawiak pokazywal mi prage i slynna ul. breska, ja w drodze rewanzu pokazalem mu "tereny z przyszloscia" - Skolwin, Krasnice, Stolczyn.. Odpowiedz Link Zgłoś
zona.pijaka Re: oniemieli z zachwytu 09.05.06, 21:17 swantevit napisał: > drodze rewanzu pokazalem mu "tereny z przyszloscia" - Skolwin, Krasnice, > Stolczyn.. Cała okolica górnego Stołczyna, ul Kolonistów, Ogrodnicza i okolice to jedna z najpiękniejszych dzielnic willowych Szczecina. Nawet menelstwo szwedzkie ma gorsze i brzydsze wille. Odpowiedz Link Zgłoś
swantevit Re: oniemieli z zachwytu 09.05.06, 21:20 smieciu, nie ma pojecia "Gornego Stolczyna" jest Bukowo. Odpowiedz Link Zgłoś
zona.pijaka Re: oniemieli z zachwytu 09.05.06, 21:24 A co mieszkasz na Stołczynie że tak dobrze wiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
zona.pijaka Re: oniemieli z zachwytu 09.05.06, 21:29 A po drugie Bukowo szwedzki menelu to okolice nieco dalej: Graniczna Dojazdowa, Do Dworu, Ks Anny - To Bukowo istniejące od lat. Natomiast Ogrodnicza z nowopowstałymi ulicami menelu już należy do obrębu Stołczyna. Odpowiedz Link Zgłoś
swantevit Re: oniemieli z zachwytu 09.05.06, 21:31 Stolczyn jest na dole, palancie.. Granica miedzy Stolczynem a Bukowem jest ul. Szosa Polska. kmiotku.. Odpowiedz Link Zgłoś
zona.pijaka Re: oniemieli z zachwytu 09.05.06, 21:33 swantevit napisał: > Stolczyn jest na dole, palancie.. > Granica miedzy Stolczynem a Bukowem jest ul. Szosa Polska. > kmiotku.. Dla ciebie menelu wszystko po prawej stronie Szosy Polskiej jest Bukowem. Nawet Przesocin. Odpowiedz Link Zgłoś
zona.pijaka Re: oniemieli z zachwytu 09.05.06, 21:39 A po ostatnie cwoku, pocztę na Ogrodniczej obsługuje poczta ze Stołczyna. Nawet oczyszczalnia kontenerowa dla całego osiegla jest koło szkoły. Odpowiedz Link Zgłoś
swantevit Re: oniemieli z zachwytu 09.05.06, 21:42 a co ma poczta do administracyjnego podzialu miasta? do ksiazki menelu! Tylko nie zapomnij umyc rak! Odpowiedz Link Zgłoś
swantevit Re: oniemieli z zachwytu 09.05.06, 21:40 Przesacin lezy juz poza granicami miasta, wiec go tu nie mieszaj, tluku.. Odpowiedz Link Zgłoś
zona.pijaka Re: oniemieli z zachwytu 09.05.06, 21:44 swantevit napisał: > Przesacin lezy juz poza granicami miasta Przesacin? To chyba jakaś zabużanska wiocha spod Stockholmu? Odpowiedz Link Zgłoś
swantevit Re: oniemieli z zachwytu 09.05.06, 21:46 ostatnia ulica w szczecinie to Policka i Zagorskiego. Buzka pa! pozdrow starego! Odpowiedz Link Zgłoś
zona.pijaka Re: oniemieli z zachwytu 09.05.06, 21:52 swantevit napisał: > ostatnia ulica w szczecinie to Policka i Zagorskiego. Buzka pa! > pozdrow starego! Wal się w kondomie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Galoty dramaturgia tego wątku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.06, 21:57 swantevit napisał: > ostatnia ulica w szczecinie to Policka i Zagorskiego. Buzka pa! > pozdrow starego! >Wal się w kondomie Zwracam koleżance uwagę, że w kondomie (jeszcze nie teraz) będą mogli walić się tylko chorzy na HIV. Swoja drogą jakaż dramaturgia tego wątku. Zaczął się od dobrych opinii o rynku inwestycyjnym w Polsce, następnie był o Jasnych Błoniach, rfóżnych dzielnicach Stołczyn, Bukowo, następnie o Przesącinie i ... na dupceniu (w kondomie) się skończyło. Odpowiedz Link Zgłoś
swantevit Re: dramaturgia tego wątku 09.05.06, 21:59 na forum to "w 80 dni dookola swiata".. :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
mamoniowa303 Re: dramaturgia tego wątku 09.05.06, 22:00 dzieki za wycieczke po nieznanych mi dotad rewirach miasta :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: real Re: dramaturgia tego wątku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.06, 22:34 Hej! Nawijamy? Odpowiedz Link Zgłoś
mamoniowa303 Re: dramaturgia tego wątku 09.05.06, 22:48 witam i o zdrowie pytam ! Odpowiedz Link Zgłoś
swantevit Re: dramaturgia tego wątku 09.05.06, 22:49 a witam, a co tak specjalnie dzisiaj na mnie lecisz..? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
mamoniowa303 Re: dramaturgia tego wątku 09.05.06, 22:51 bardziej na muzyke hie hie Odpowiedz Link Zgłoś
swantevit Re: dramaturgia tego wątku 09.05.06, 22:52 mamoniowa303 napisała: bardziej na muzyke hie hie ''''''''''''''''''''''''''''''' ale brutalna jestes.. jak mezczyzna.. :-) i wyrachowana.. jak ksiegowa.. Odpowiedz Link Zgłoś
mamoniowa303 Re: sw 09.05.06, 23:14 zreszta...analizujac domniemane zmiany, wazny jest punkt odniesienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: real Re: dramaturgia tego wątku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.06, 22:50 Ufff jak gorąco! Pufff jak gorąco! Odpowiedz Link Zgłoś
swantevit Re: dramaturgia tego wątku 09.05.06, 22:51 to sciagnij majtki i poskacz. Odpowiedz Link Zgłoś
mamoniowa303 Re: dramaturgia tego wątku 09.05.06, 22:52 niebywale, tez dzisiaj skorzystalam z Tuwima :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: real Re: dramaturgia tego wątku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.06, 22:57 O rany! Ale chyba nie "Całujcie mnie wszyscy...." Odpowiedz Link Zgłoś
mamoniowa303 Re: dramaturgia tego wątku 09.05.06, 22:58 nie, tego pierwszego, heh Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: real Re: dramaturgia tego wątku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.06, 23:01 Ale chciałoby się czasem z tym całowaniem wyjechać... Odpowiedz Link Zgłoś
mamoniowa303 Re: dramaturgia tego wątku 09.05.06, 23:03 pewnie , ze tak, ale...muzyka lagodzi obyczaje. Polecam koncert Yanniego na Akropolu :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: real Re: dramaturgia tego wątku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.06, 23:06 Trochę bliżej, trochę więcej proszę. Odpowiedz Link Zgłoś
mamoniowa303 Re: dramaturgia tego wątku 09.05.06, 23:09 grecki artysta, szerszemu gronu bardziej znany jako zyciowy partner gwiazdy amerykanskiego tasiemca, Lindy Evans. Dzwieki mile dla ucha, po prostu trzeba posluchac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: real Re: dramaturgia tego wątku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.06, 23:13 Do li cha! Wiesz, że ja, to jazz tradycyjny. No, czasem coś tam innego... Odpowiedz Link Zgłoś
mamoniowa303 Re: dramaturgia tego wątku 09.05.06, 23:15 ja nie namawiam i nie przekonuje, proponuje tylko. A nuz bedzie to mila odmiana Odpowiedz Link Zgłoś
swantevit Re: dramaturgia tego wątku 09.05.06, 23:17 mamoniowa303 napisała: ja nie namawiam i nie przekonuje, proponuje tylko. A nuz bedzie to mila odmiana ''''''''''''''''''' Daj mi lepiej buzi.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: real Re: dramaturgia tego wątku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.06, 23:17 Odmiana od tradycji... Ech Ty... Odpowiedz Link Zgłoś
mamoniowa303 Re: dramaturgia tego wątku 09.05.06, 23:21 nie mozna tkwic w miejscu Odpowiedz Link Zgłoś
swantevit Re: dramaturgia tego wątku 09.05.06, 23:16 Gość portalu: real napisał(a): > Do li cha! > Wiesz, że ja, to jazz tradycyjny. > No, czasem coś tam innego... a co z jazzu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lisica Re: oniemieli z zachwytu IP: *.orange.pl 09.05.06, 22:54 Strasznie głupia ta żona. Odpowiedz Link Zgłoś
swantevit Re: oniemieli z zachwytu 09.05.06, 22:55 Gość portalu: lisica napisał(a): Strasznie głupia ta żona. '''''''''''''''''''''''''''''' wiele zon po paru latach malzenstwa jest glupia.. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
mamoniowa303 Re: oniemieli z zachwytu 09.05.06, 22:56 a ty chyba chytra jestes ? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
swantevit Re: oniemieli z zachwytu 09.05.06, 20:38 Gość portalu: Galoty napisał(a): Nie ma to jednak jak stare, piastowskie ziemie zachodnie :-)) ''''''''''''''''''''''' i ten niemiecki negotyk, stylizowany na slowianski.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec wiochy Re: oniemieli z zachwytu IP: *.system.szczecin.pl 09.05.06, 21:24 oniemieli z zachwytu ujrzawszy pięknego Mariana w oknie magistratu Odpowiedz Link Zgłoś
xyz-xyz Re: Bardzo dobra informacja :-)) 10.05.06, 10:49 www.atkearney.com/main.taf?p=1,5,1,136 Poland reached an all time high, becoming the fourth most preferred investment destination worldwide, up from 11th place one year ago, and positioning it as the most attractive investment destination in Europe. Odpowiedz Link Zgłoś
xyz-xyz Czyli kolejny "sukces" rządu Marcinkiewicza:))) 10.05.06, 10:51 Galot przebija w propagandzie sukcesu nawet Związek Radziecki:))))) Odpowiedz Link Zgłoś
masakra_teksanska kolejny "sukces" rządu Marcinkiewicza:) 10.05.06, 10:59 zapatrzyły się kalesony na 'dobre wzorce' :) == "Wszyscy jesteśmy postkomunistami. Państwo Kaczyńscy też." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Galoty Re: kolejny "sukces" rządu Marcinkiewicza:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.06, 11:09 > zapatrzyły się kalesony na 'dobre wzorce' :) > == Nie. To mi nie grozi. W przypadku Millera jak był dobrze notowany napisałbym to samo. Zmiana Premiera w chwili gdy jest na wzlotowych sondażach byłaby głupota w kżdym przypadku Odpowiedz Link Zgłoś
zona.pijaka Re: Czyli kolejny "sukces" rządu Marcinkiewicza:) 10.05.06, 11:04 xyz-xyz napisał: www.atkearney.com/main.taf?p=1,5,1,136 > Poland reached an all time high, becoming the fourth most preferred investment destination worldwide, up from 11th place one year ago, and positioning it as the most attractive investment destination in Europe. > Galot przebija w propagandzie sukcesu nawet Związek Radziecki:))))) Pewno jestem głupia, ale wytłumacz mi kochaniutki - o co Ci chodzi? W czym przebija bo tekst istotnie potwierdza ze skoczyliśmy z 11 na czwarte miejsce. Zwłaszcza ostatnie pół roku to pełen entuzjazm inwestorów, oraz hossa giełdy - na wieść o zaprzestaniu okradania Polski przez dawnych złodzieji, rodem SLD/PO. Poczekajmy jak wszystkich ich pozamykają, wtedy naród uczci czcigodnego wielce Endriu - tytułem co najmniej szlacheckim. Jakimś sirem lub lordem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Galoty Re: Czyli kolejny "sukces" rządu Marcinkiewicza:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.06, 11:08 :-) aż ciekaw jest jak tez opowie Ci na to pytanie Odpowiedz Link Zgłoś
xyz-xyz Re: Czyli kolejny "sukces" rządu Marcinkiewicza:) 10.05.06, 11:10 Włala:) Odpowiedz Link Zgłoś
swantevit Re: Czyli kolejny "sukces" rządu Marcinkiewicza:) 10.05.06, 11:10 a pamietacie tego czerwonego pajaca jak darl sie na cale forum, ze dolar zaraz za 5 zl i 7 plag egipskich nas czeka juz wkrotce? Samokrytyki nie zlozyl,jak towarzysze w przeszlosci.. zhardzial i kark mu zesztywnial.. Malodiec! Odpowiedz Link Zgłoś
xxtoja Bezrobocie spada szybciej od prognozy 10.05.06, 11:17 Ministerstwo Pracy i Polityki Społecznej obniżyło prognozę stopy bezrobocia w grudniu 2006 do 16,2 proc. z 16,4 proc. szacowanych wcześniej - podano w materiałach przed posiedzeniem sejmowej komisji pracy "Zmniejszenie liczby bezrobotnych przy jednoczesnym wzroście liczby pracujących przełoży się na spadek stopy do 16,2 proc. na koniec 2006 roku z 17,6 proc. w 05" - napisano w materiale. Wcześniej stopę bezrobocia na koniec 06 szacowano na 16,4 proc., a w budżecie założono 16,9 proc. Stopa bezrobocia w kwietniu spadła do 17,2 proc. z 17,8 proc. w marcu tego roku. Liczba bezrobotnych w końcu kwietnia 2006 wyniosła 2.705,9 tys. osób i w porównaniu do końca marca 2006 spadła o 116,1 tys. osób (4,1 proc.). Resort pracy spodziewa się również szybkiego przyspieszenia wzrostu płac w sektorze przedsiębiorstw. "Dane za I kwartał wskazują na przyspieszenie tempa wzrostu płac w sektorze przedsiębiorstw - oczekuje się, że realny wzrost płac w 06 wyniesie około 3,5 proc." - napisano i co xyz popraw te swoje dane. Odpowiedz Link Zgłoś
xyz-xyz Re: Czyli kolejny "sukces" rządu Marcinkiewicza:) 10.05.06, 11:34 > a pamietacie tego czerwonego pajaca jak darl sie na cale forum, ze dolar zaraz > za 5 zl i 7 plag egipskich nas czeka juz wkrotce? Poczekaj aż się skończą zaskórniaki Belki... czarny pajacu... Odpowiedz Link Zgłoś
xxtoja kiedy zimny prysznic? 10.05.06, 11:15 Aż o 4,6 mld zł urósł w kwietniu majątek funduszy inwestycyjnych. Polacy masowo wpłacają pieniądze zwłaszcza do funduszy inwestujących na rozgrzanej do czerwoności giełdzie. Czy grozi im zimny prysznic? "Zarabianie leży w naturze twoich pieniędzy. W banku są jak zwierzęta w zoo. Tylko w funduszach mogą zapolować na każdą okazję" - przekonuje sympatyczny pan w emitowanych od kilkunastu tygodni telewizyjnych reklamach funduszy Arka. I sugestywnie wymachuje plikiem banknotów. Polacy najwyraźniej w to uwierzyli. Kwiecień był najlepszym w historii miesiącem dla naszych funduszy oraz dwumilionowej rzeszy ich klientów. Izba Zarządzających Funduszami i Aktywami podała we wtorek, że majątek funduszy wzrósł w ubiegłym miesiącu o 4,6 mld zł. Tak dobrze nie było nawet w rekordowym dotychczas grudniu 2005 r. W funduszach Polacy trzymają już 77,3 mld zł. W ciągu roku góra oszczędności w funduszach niemal się podwoiła, a od początku roku wzrosła o 16 mld zł. Bezprecedensowa hossa funduszy nie wzięła się znikąd. Na giełdzie kursy akcji biją historyczne rekordy. Jednocześnie oprocentowanie lokat bankowych jest rekordowo niskie, ale wciąż leży na nich ponad 200 mld zł. Najszerszy strumień złotych inkasują więc fundusze powiązane z wielkimi bankami detalicznymi. Fundusze Arka, należące do banku BZWBK, urosły w kwietniu o prawie 1,5 mld zł, fundusze ING o 500 mln zł, zaś fundusze BPH i Deutsche Banku o ponad 300 mln zł . Funduszom jeszcze nigdy nie było tak łatwo przyciągać klientów wysokimi zyskami. Gdy na lokacie bankowej rocznie można zarobić najwyżej 3,5 proc. z odsetek, relatywnie bezpieczne fundusze stabilnego wzrostu dzięki giełdowej hossie przyniosły - tylko od stycznia do kwietnia - średnio trzy razy więcej. Zaś zyski większości funduszy inwestujących w akcje giełdowych spółek przekraczają już 25 proc. napisano tak w GW. ale ja też już słyszałam na mieście, że giełda zwariowała, bo po wejściu do UE akcje niektórych firm tylko rosną, a akurat te fundusze są na nich oparte, a więc kiedy ten zwrost zostanie biec ku dołowi. Czy można dalej w to inwestować/ Odpowiedz Link Zgłoś
xyz-xyz Re: Czyli kolejny "sukces" rządu Marcinkiewicza:) 10.05.06, 11:08 > Pewno jestem głupia Jesteś:) Dane dotyczą roku 2003:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
zona.pijaka Re: Czyli kolejny "sukces" rządu Marcinkiewicza:) 10.05.06, 11:18 xyz-xyz napisał: > > Pewno jestem głupia > > Jesteś:) Dane dotyczą roku 2003:)))) Moze, zwłaszcza wskazniki giełdowe z ostatniego połrocza, kłamią. A hosssa ostatnietgo półrocza trwa i trwa. Niestety na gieldzie nie grasz wiec jak domniemywam w tej materii jesteś głąb. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Galoty Re: Czyli kolejny "sukces" rządu Marcinkiewicza:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.06, 11:18 Oczywiście, że tak wrzeszczałeś. Wszyscy dzis skrzętnie milczą ale sprawdziłem w archiwum. Szalałeś, że koniec świata będzie, że dolar po 5 zł a bezrobocie urosnie do .... . Jak każdy komuch lub bęcwał prawicowy nie potrafisz z honorem oddać racji a przynajmniej przyznać , że przesadziłeś. Zobaczysz jak niezadługo Marcinkiewicz pięknie rozwiąże na forum Europy to co Wy komuchy z ekspertem kurdefelkiem zepsuliście czyli nowy Ribbentrop-Mołotow. Odpowiedz Link Zgłoś
xyz-xyz Re: Czyli kolejny "sukces" rządu Marcinkiewicza:) 10.05.06, 11:42 > Oczywiście, że tak wrzeszczałeś. Wszyscy dzis skrzętnie milczą ale sprawdziłem > w archiwum. Szalałeś, że koniec świata będzie, że dolar po 5 zł a bezrobocie > urosnie do .. Poczekajmy, aż Marcinkiewicz zacznie realizować własny budżet demagogu. Odtrąbienie jako sukcesy PiSu efektów działania Belki i jego budżetu, to iście Związek Radziecki w propagandzie. A sprawa rury jest zamieciona. W UE kwestie makroekonomiczne są ważniejsze od naszego antyrosyjskiego zajoba. Poszukaj wypowiedzi Verheugena w tej sprawie... Odpowiedz Link Zgłoś
xyz-xyz Re: Czyli kolejny "sukces" rządu Marcinkiewicza:) 10.05.06, 11:47 Dodam jeszcze, iż sprawa rury bałtyckiej, to nie wina SLD. To efekt polityki Buzka, który blokował drugą nitkę jamalską. Pamiętasz światłowody? Ryki, że druga nitka ominie Ukrainę? Teraz lament... Rosjanie zbudują rurę bałtycką, Ukraina dogada się z Rosją, a tylko durne polaczki zostaną z ręką w nocniku. Tak się zwykle kończy „polityka historyczna”. A jak znam życie, to Rurociąg Bałtycki okaże się największym „sukcesem” rządu Marcikiewicza:))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś