Dodaj do ulubionych

Co Wiechecki miał na myśli?

IP: 83.168.96.* 19.05.06, 20:55
Oczywiście,że można było się takich chochlików po Ministrze spodziewać.Panie
Ministrze wiecha wystaje z butów, a nie z dachu nowowybudowanego
domu.Człowieku daj sobie spokój z tymi rządami, najpierw poznaj trochę
rzeczywistości.
Obserwuj wątek
    • hehenio Może czasem dobrze jest zapytać? 19.05.06, 22:18
      Wydawcy "Naszego Dziennika" i innych miłych "Braciom Pisiorek" mediów dysponują
      potężnym zapleczem intelektualnym!
      Napewno posłużą życzliwą radą!
      Chyba, że już posłużyli?
      Na razie proponowałbym, by Ministrant Od Morza zajął się palącymi problemami
      takimi jak topless na plażach czy bezmięsne menu w piątki w ośrodkach
      wypoczynkowych na Wybrzeżu.
      Drobiazgi zostawmy Bożej Opatrzności. Nie zepsuje przynajmniej...
      • Gość: s.a.l. Re: Może czasem dobrze jest zapytać? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.06, 23:39
        zawsze,`przez cale zycie wierzylem w mlodziez, ale q..wa nie` w wszechpolską
    • Gość: KF Sorry , GW łże jak z nut! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.06, 22:52
      Nieprawdą jest, że minister powiedział:
      "uniemożliwić stronie niemieckiej rozbudowę portu w Schwedt"
      Powiedział natomiast, zdanie ktolre brzmi nastęujaco:
      "Musimy zająć się Dolną Odrą, aby była żeglowna i obsługiwała porty w Szczecinie
      i Świnoujściu, aby uniemożliwić stronie niemieckiej rozbudowę portu w Schwedt
      oraz modernizację kanału Hohensaaten-Friedrichsthaler-Wasserstrasse z
      pokrzywdzeniem strony polskiej, ponieważ niedługo może się okazać, że porty w
      Szczecinie i Świnoujściu będą omijane przez statki i barki".
      Wycinanie fragmentu zdania,wypacza sens wypowiedzi i jest chamską manipulacją
      proszę szanownych dziennikarzy GW.
      Główną treścią zdania jest pogłębienie Odry, a nie blokowanie rozbudowy portu
      Schwedt.
      Czytania ze zrozumieniem uczą w klasach podstawówki od I do IV tej.
      • Gość: s.a.l. Re: Sorry , GW łże jak z nut! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.06, 23:35
        czyli powiedzial Palancie unirmozliwic rozbudowe portu w schwedt. w kontekscie
        czy bez ale powiedzial, ... palancie!!!
        • Gość: dziad epitety w stylu "palant" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.06, 11:32
          sa dla mnie sygnalem niemocy intelektualnej interlokutora i informacja ze brak
          mu argumentow.
      • Gość: zeneris zośka przestań IP: *.orange.pl 20.05.06, 00:59
        zośka! Ty upaprana wazeliną po czubek glowy,słynna z wiernopoddańczego stosunku
        do sld- owskich bonzów, autorka włazidupnej laurki dla piechoty i wielu innych
        podobnych tekstów, śmiesz pouczać dziennikarzy? Ty jesteś zaprzeczeniem
        dziennikarstwa!
        • Gość: Zofia J-B Re: zośka przestań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.06, 17:45
          Ani mi w głowie przestać!
          Czy atakiem frustracji i wylewem pomyj na moja głowę - potrafisz jeszcze choć w
          minimalnym stopniu myśleć?
          Zachowujesz się jak chłopak przyłapany na kradzieży jabłek w sadzie!
          Obrona przez atak.
          To Ty napisałeś te ten idiotyczny materiał czy jesteś inspiratorem tego
          artykułu?, bo Twoje zachowanie na to wyraźnie wskazuje.
          A że artykuł był inspirowany, to wiem napewno i nawet dokładnie wiem, przez
          kogo. Był na tyle głupi, ze sam mnie o tym niejako poinformował, wyobraż sobie...
          Lepiej się Zeneris, czy jak tam inaczej, występujacy tu pod licznymi nickami -
          po prostu wyłącz sie, zamknij i pomyśl nim znowu z czymś wyskoczysz.
          Jeśli o wazeliną wchodzi - to akurat dziennikarze GW wleźli bez wazeliny w dupę
          ...Niemcom, lecąc z donosem na polskiego ministra i w swej głupocie kosmicznej,
          chwalac się na dodatek o tym na łamach.
          Niemcy sie od nas to tym dowiedzieli - napisali z radościa wydurniających się
          szczeniaków na podwórku. Czyzbyś nie umał czytać?
          Chyba przyznasz, że jeśli - wg ciebie jestem mistrzem wazeliny - to Ci dwaj z
          GW są arcymistrzami i żadna laurka w moim wykonaniu dla Piechoty, tego nie jest
          w stanie pobić!
          Ani wszelkie inne "wiernopoddańcze" ponoć teksty pod adresem SLD jakie rzekomo
          napisałam.
          Choć np. można kilka przypomnieć.
          Np. o pomyśle wycinania lip w Stepnicy przez przez takiego jednego partyjnego
          bonza SLD na bardzo wysokim stołku, albo o budowaniu autostrad w systemie
          partnerstwa publiczno-prywatnego, które jest o circa 30% droższe od normalnego a
          lansowane przez bonzę SLD, gdzie przytaczałam wywiady z ministarmi np. Wegier, z
          których wynikało, że pomysły owego bonzy można o kant stołu rozwalić.
          O gangrenie korupcji, o nie załatwionej (nb. do dzisiaj) sprawie polskiej
          graniky na torze podejściowym w Świnoujściu, o pewnym VIP-ie SLD-owskim zresztą
          na łamach GW, który łamał wszelki bilateralne umowy międzynarodowe.
          Wcale się ich nie wstydzę, ale skoro uważasz, że to "laurki wierniopodańcze", to
          twoja sprawa.
          Możesz sobie uważac co chcesz!
          Chyba byłeś bohaterem tych "laurek", nieprawdaż?...
          A może na starość masz sklerozę?
          Poza tym nie prowokuj mnie, bo wyciągnę do archiwum "Głosu Szczecińskiego" i
          zacznę prezentować prawdziwe laurki co niektórych.
          Są pyszne!
          Zwłaszcza te dot.np. urzędu morskiego!
          Czy śmiem pouczać dziennikarzy GW?
          Owszem, wyobraź sobie, że śmiem.
          I mam ku temy powody nie do podważenia.
          Nic na to nie poradzę, że masz kłopoty z inteligencją i myśleniem, że nie
          potrafisz zrozumieć sensu, tego co pisze.
          Polski minister powiedział niezbyt zręcznie coś, ani nie stanowiło zagrożenia
          niemieckim inwestycjom w porcie Schwedt, ani też nie było powodem do alarmowania
          o tym Niemców.
          Chce poglębienia Odry.
          Alarm w Berlinie wzniecony przez dzienniakrzy GW - to konieczność tłumaczenia
          się przedstawicieli rządu Polski rządowi w Brandenburgii, nieporzebne wzniecanie
          atmosfery wzajemnej nieufności i to w najmniej stosownym momencie.
          Czy to było celem artykułów Gazety Wyborczej?
          Taka jest moja opinia i mam prawo ją wyartykułować.

• Gość: zeneris Re: zośka przestań IP: *.orange.pl 21.05.06, 20:40
            Ech Zofio, ty po prostu nie rozumiesz, że jesteś dinozaurem. Czasy gdy wraz z
            pewnym nieżyjącym niestety osobnikiem próbowałaś wykańczać niewygodnych a
            popierać swoich minęły. Dziś już nie otrzymujesz "telefonów z centali" więc ci
            się busola rozregulowała. Straszysz archiwum umierającego głosu? Ty dziś nawet
            już nie możesz poujadać w portowej gazetce, ani w zapolowskim
            szmatławcu...Zofio, twoja chęć przypodobania się nowym panom nie tylko nie
            zostanie doceniona, ona nawet nie będzie zauważona.Pisz bloga w pokoju!
            • Gość: Zofia B-J Re: zośka przestań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.06, 21:26
              Ciebie chce wykończyć? A nie wiesz po co?...Przecież zywy dostarczasz mi
              rozrywki, martwy - nie.
              Jakie znowu telefony z centrali?
              Masz jakiś zakomuszony ogląd świata, ktorego nb. ja wogóle nie znam. W jakim Ty
              Człowieku świecie żyjesz?
              Nikt nie jest moim "panem", nikomu nie muszę się kłaniac ani przypodobać, a o
              moje łamy się nie martw, mam gdzie pisać. Ani o to kto mnie czyta.
              Wystarczy, że ja wiem kto mnie czyta.
              Twoje zdanie na ten temat mi jest obojętne.
              I jeszcze jedno na zakończenie, bo nie mam ochoty na dalsze polemiki z Tobą.
              Jesteś człowiekiem któremu obcy jest takt, czy elementarne zasady dobrego
              wychowania. Jesteś w rzeczy samej po prostu małostkowym prostakiem. Ani garnitur
              od Armaniego, ani złoty parker, ani wojaże ani..., nic tego nie zmieni.
              I w Paryżu nie zrobią z owsa ryżu.
              Takimi ludźmi jak Ty, nie zawracam sobie głowy.
              Mój wiek nie jest tajemnicą, nie fałszuje sobie metryki.
              Bezszcelnie Ci powiem - mój mózg jest o niebo sprawniejszy, a spojrzenie na
              świat bardziej świeższe niż Twoje, mentalnie jestem od Ciebie jakieś ze 30 lat
              młodsza!
              Archiwum Głosu? Nie straszę, ale skoro uważasz, że jestem wazeliną od laurek
              włazidupnych, to Ci z rozkoszą przypomnę, takie, ktorym do pięt nie dorastam.
              Opluwaj sobie mnie dalej, jak Ci to przynosi sfrustrowanej twojej duszy ulgę.

• Gość: andreas Kurde troche inaczej powinien IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.06, 01:14
        moze intencje miał i dobre, może nie chodziło mu o blokowanie Niemców,
        ale o rozwijanie naszych portów, by stały sie konkurencyjne dla niemieckich,
        a drogą do tego jest pogłebienie Odry i rozbudowa naszych portów...

Ale powiedział to bardzo powiedzmy niezrecznie i niedyplomatycznie,
        a dziennikarz któren to robił tez paprak!
        Nie mówiac o sekretarzu redakcji...że to puscił!
        • tuner Re: Kurde troche inaczej powinien 20.05.06, 01:30
          Gość portalu: andreas napisał(a):

> Nie mówiac o sekretarzu redakcji...że to puscił!

A czemu nie miał puścić?
          • Gość: andreas Re: Kurde troche inaczej powinien IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.06, 01:34
            bo sekretarz takiej gazety przy adjustowaniu tekstu
            powinien zwrócic na to uwagę ze wzgledów powiedzmy na dyplomacje!!
            No, taka kultura miedzynarodami i na pewno nie wypada by członek rządu jednego
            mówił w ostrych słowach o innym rzadzie, bo tu sie konczy dyplomacja!!
            I należało mimo autoryzacji skonsultowac z autorem słów.
            • absztyfikant Re: Kurde troche inaczej powinien 20.05.06, 01:35
              Wiesz co Andreas, ty juz lepiej o gejach pisz...
              • Gość: andreas Re: Kurde troche inaczej powinien IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.06, 01:38
                to w takim razie Tyu Absztyf nie pisz nic o kaczkach...
                zreszta odleciały!
                • Gość: andreas żartowałem! Pisz po rosyjsku!! n/t IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.06, 01:57
            • tuner Re: Kurde troche inaczej powinien 20.05.06, 02:07

> bo sekretarz takiej gazety przy adjustowaniu tekstu
              > powinien zwrócic na to uwagę ze wzgledów powiedzmy na dyplomacje!!

Andreasie, od dyplomacji to jest MSZ. Dziennikarze są od relacjonowania
              rzeczywistości. Wiechecki palnął głupstwo a dziennikarze powinni udawać, że tego
              nie dostrzegają???

> No, taka kultura miedzynarodami i na pewno nie wypada by członek rządu jednego
              > mówił w ostrych słowach o innym rzadzie, bo tu sie konczy dyplomacja!!

Ejże! ale fakt, że wypowiedź wiecheckiego z dyplomacją nie miała nic wspólnego.
              Raczej z głupotą.

> I należało mimo autoryzacji skonsultowac z autorem słów.

To znaczy, autoryzować autoryzację?
              • Gość: andreas Re: Kurde troche inaczej powinien IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.06, 02:15
                wiesz nie raz mi sie zdarzyło palnąc na forum głupstwo,
                moze nawet teraz...
                i jeżeli gaztea sie nazywa FAKT lub GW, to oczywiście to napiszą,
                ale jezeli jest to gazeta nie pragnaca łapac za słówka czy za głupstwa,
                to wtedy albo temat pogłebi albo wyjasni...

Zalezy czy chodzi o proste osmieszenie...
                popatrz na fotki w GW na ten przykład Giertycha przed MEN
                w tekscie o dotacjach....
                Michnika tez mozna znaleźć kilka ujec bardzo smiesznych jak je albo pije,
                co czesto robi... i wydrukowac!
                Taka prawda!

Teraz niestety gazety robia polityke,
                a krew i flaki wywlekaja na pierwsza strone...
          • Gość: andreas Tuner IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.06, 02:03
            gdybym ja był sekretarzem redakcji lub wywiadowcom,
            to bym poprosił o rozwiniecie tematu blokowania,
            bo mogłoby to byc ciekawe w jaki sposób ma zamiar blokować
            i wtedy wyszłoby, ze albo mu chodzi o blokowanie rzeczywiscie
            albo w przenosni....
            • Gość: andreas mało który IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.06, 02:24
              mało który polityk mówi ładnie i zgrabnie zbierajac mysli do kupy,
              a wywiady zobacz jakie som...
              dziennikarz wypowiedzi bierze do kupy, układa ładne zdania z nich,
              grupuje w poszczególne mysli i tematy...
              To nie jest tak na żywca!!
              Potem zapewne nie jeden udzielajacy wywiad jest zdziwiony,
              jak ładnie i zgrabnie sie wypowiadał...

I autoryzuje zachwycony, a jakze czesto termin goni,
              to i przez telefon sie autoryzuje...

Cos się wycina z dwóch zdań albo tzrech robi sie jedno,
              bo miejsca nie ma, a tom mysl przenosi sie do innego pytania,
              bo tam lepiej pasuje....

Jezeli myslisz, że tak pielnie sie wypowiadaja i formułuja swoje mysli
              wywiadowani, to pragne Ciebie wyprowadzic z błedu!!
              • Gość: andreas Re: mało który IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.06, 02:26
                i tak samo sie robi w radio!!!!
                Jak bys miał wprawne ucho i troche doswiadczenia,
                to bys słyszał te wcinki!
                • Gość: andreas Re: mało który IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.06, 02:38
                  zreszta weź na dany temat nagraj swoja wypowiedź...
                  a potem napisz na zywca i zobaczysz co wyjdzie...
                  • tuner Re: mało który 20.05.06, 11:31
                    Andreasie, o co Ci chodzi??? Niech sobie politycy dukają. Trudno. Wątek jest o
                    tym co głupek wydukał (a więc o treści)a nie o tym, że forma była nieodpowiednia.
                    • Gość: andreas Re: mało który IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.06, 12:16
                      ale pisze Tobie, ze to jedno zdanie facet mówił przez pół godziny
                      w postaci kilkunastu zdań, a dziennikarz zrobił z tego to jedno zdanie!
                      • tuner Re: mało który 20.05.06, 16:21

> ale pisze Tobie, ze to jedno zdanie facet mówił przez pół godziny
                        > w postaci kilkunastu zdań, a dziennikarz zrobił z tego to jedno zdanie!

To znaczy, uważasz, że dziennikarz też powinien dukać przez pół godziny??
                        A swoją drogą, fajnych mamy ministrów, którzy jedno zdanie przez pół godziny
                        dukają...
                        • Gość: andreas haha IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.06, 16:28
                          słuchaj do wyrazenia naszych mysli uzylismy tu bez liku słow i postów...
                          trwa to kolejny dzień,
                          a wierz mi mozna by to ujac jednym prostym zdaniem!
                          Ale wtedy przecinek nie w tym miejscu lub nie ten wyraz jeden
                          zmienił by całkowicie sens byc może...
                          • tuner Re: haha 20.05.06, 16:36
                            No racja. Całe szczęście, że w przekazie słów pseudoministra, o którym
                            rozmawiamy, sens jego wypowiedzi został oddany dokładnie.
                            • Gość: andreas Re: haha IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.06, 16:39
                              i ja temu nie przecze, ale ... gdybym był...
                              to bym wniknął, co autor słów miał na mysli!
                              Bo to by było ciekawe i wtedy albo by sie jarnął albo poszedł w trzciny!
    • swojak11 Wiecheć powiedz jak było na Nazi party w Łunowie ! 19.05.06, 23:26
    • Gość: Cynik I znowu media winne - głupota poraża IP: *.chello.pl 20.05.06, 07:29
      Pan minister może swoje głupoty wypowiadać w domu lub na spotkaniach z kolegami
      ale nie oficjalnie, jako przedstawiciel rządu. Walka z sąsiadami kończy się
      najczęściej izolacją. Jednak Polak nadal " przed i po głupi".
    • beret_moherowy Re: Co Wiechecki miał na myśli? 20.05.06, 14:54
      Gość portalu: ekonom napisał(a):

> Oczywiście,że można było się takich chochlików po Ministrze spodziewać.Panie
      > Ministrze wiecha wystaje z butów, a nie z dachu nowowybudowanego
      > domu.Człowieku daj sobie spokój z tymi rządami, najpierw poznaj trochę
      > rzeczywistości.
      > Niemcy chcą nas znowu oszukać ,taki jest bussiness i musimy się przed tym
      zabezpieczyć ,już pokazali jak nas traktują.Haj hitla
      • Gość: zeneris Re: Co Wiechecki miał na myśli? IP: *.orange.pl 20.05.06, 16:48
        A to Wiechecki w ogóle myśli?
    • Gość: gosc Re: Co Wiechecki miał na myśli? IP: *.dip.t-dialin.net 21.05.06, 00:15
      Z kad pan minister przyszedl na fotel ministerialny mozna by zapytac ,jak sobie
      przypominam z Ganska ,o dziwo,czy w Trojmiescie nie nauczono go stosunkow
      miedzynarodowych,dziwi mnie to bo Trojmiasto i ich przedstawiciele zawsze
      umieli sie przykladnie i dyplomatycznie na parkiecie swiatowym poruszac.Moze
      Panie i Panowie ktorzy chca miec i maja cos do powiedzenia zwrocili uwage ze
      Polska nie jest samotna na swiecie tylko w wspolnocie , dla dobra narodu .
      • Gość: zeneris Re: Co Wiechecki miał na myśli? IP: *.orange.pl 21.05.06, 00:28
        Niestety, ta boża krówka jest ze Szczecina...
    • Gość: cdsa czego pan red. oczekuje od chłopka-roztropka??? IP: 62.50.80.* 21.05.06, 16:06
      załapał się, choć mu żonka odradzała,
      kumpli z bojówek pozatrudnia - zwłaszcza tego przyjaciela, co z nim kiedyś na
      okładce był
      i pójdzie tam, gdzie jego miejsce: w PISSSSS
      du

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka