Dodaj do ulubionych

Arvato Services Szczecin

IP: *.chello.pl 23.05.06, 17:16
Hej. Co mozecie powiedziec na temat tej firmy, zlozylam tam podanie i
dostalam odpowiedz ze zapraszaja mnie na rozmowe. Jak sie tam pracuje? jakie
tam sa warunki i atmosfera? Ile osob wogole tam pracuje i co mozecie
powiedziec o wynagrodzeniu i o ilosci rzeczy do wykonania.
Obserwuj wątek
    • Gość: NB Re: Arvato Services Szczecin IP: *.chello.pl 23.05.06, 17:42
      Hmmm..., chyba nic nie moge powiedzieć
      • korfi Re: Arvato Services Szczecin 23.05.06, 18:03
        To ci od call-center?

-------------------------------------------------------
        Każda akcja wywołuje co najmniej równy i skierowany przeciw niej krytycyzm
        • Gość: Madziulks_niebusze Re: Arvato Services Szczecin IP: *.chello.pl 23.05.06, 18:27
          Tak to ta firma.
          • Gość: madziulks_niebusze up IP: *.chello.pl 23.05.06, 22:26
            up
    • Gość: Local Re: Arvato Services Szczecin IP: *.globalconnect.pl 23.05.06, 22:39
      a jaki/e jezyki masz??

• Gość: madziulks_niebusze up IP: *.chello.pl 24.05.06, 13:59
        up
    • ana258 Re: Arvato Services Szczecin 24.05.06, 17:24
      Bylam na rozmowie i na szkoleniu,nie podobało mi sie,zrezygnowalam.Ludzi pracuje
      pełno, siedzisz na wielkiej sali i odbierasz telefony od psychopatów.Ta praca to
      ostateczność.Pozdrawiam
      • Gość: Local Re: Arvato Services Szczecin IP: *.globalconnect.pl 24.05.06, 21:47
        pewnie dla ciebie kazda praca to straszny wysilek,a lepiej malowac paznokcie

Milionerka to nigdzie od razu i tak nie zostaniesz

Teraz o prace trudno,a jak sie nie nudzisz to moze i lepiej

Znam osobe, ktora byla dosc zadowolona z pracy tam choc zazwyczaj bylo duzo
        pracy,ale ona sie nie chciala obijac

Pytalem o jezyki-bo moze to na jej miejsce (wyjechala za granice),ale tez
        wiem ,ze dobierali ludzi
      • Gość: eva Re: Arvato Services Szczecin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.13, 08:59
        Pracowałam tam około 11 msc .Praca nawet dobrze płatna jeżeli się jest na akcjach sprzedażowych.., ale oczywiście reka reke myje Times Lider wszyscy jak jedna wielka rodzina swoich znajomych do pracy biora odsłuchują rozmów tel osob które chcą odopic zresztą tak jak twierdzili na tyle rozmow dziennie nie ma możliwość z ekos nie zrobi błędu .Martyna kloikawka zakłama osoba z t apsiapsioła z ksero taka brzydka i Alicja która udało się wcisnąć jej do pracy pod tym względem zenad auwazam personel do wymiany po z aposzczególnymi osobami
        • Gość: shadoof Re: Arvato Services Szczecin IP: *.shadowline.eu 03.04.15, 10:05
          Pracowałem w szczecińskim arvato przez prawie dwa lata. Ciesze się, że tą firmę opuściłem, większość ludzi, których poznasz jako przyszłych pracowników jest naprawdę w porządku ale kierownictwo (praktycznie same kobiety) i wizja tego przedsiębiorstwa jest w fatalnym stanie.

Po pierwsze szczecińskie arvato nie interesuje tak bardzo tym, jak dobrze swoją pracę wykonujesz i jak długo jesteś im wierny, ale to w jakim mówisz języku. Najlepiej opłacany jest język niemiecki i niderlandzki, jeśli wykonujesz dokładnie tą samą pracę ale mówisz jedynie po angielsku bez problemu będziesz miał podstawę niższą o jakieś 1000 zł. Pensja brutto na niemieckiej linii to 3800 zł brutto, na holenderskiej jest to 4300 zł. Wypłata zawsze docierała na konto na czas.

Firma jest niesamowicie oszczędna. Nie ma mowy o bezpłatnych napojach innych niż woda, w kuchni brakuje sztućców, a na święta nie dostaje się żadnych bonów czy premii, brak dofinansowania posiłków. Jeśli są urodziny pracownika to Ty jako pracownik winieneś się dołożyć do małego upominku, pracodawca nie czuje się do tego zobowiązany.

Bardzo mocno nadzorowane jest Twoje miejsce pracy - kamery, nagrywane rozmowy i czynności na monitorze. Absolutny zakaz wnoszenia urządzeń mobilnych na miejsce pracy. Panuje mocny nacisk na trzymanie się zasad przerw i nietolerancja wobec spóźnień.

Jesteś tam trybikiem w maszynie, kierownictwo nie daje Ci w żaden sposób odczuć, że jest zadowolone z Twojej wiernej postawy. Koleżanka po 10 latach pracy otrzymała od firmy długopis warty 60 zł, nic więcej.

W firmie panuje niesamowity administracyjny burdel. Koleżanki nie otrzymały wynagrodzenia za nadgodziny co przez długie miesiące nie interesowało arvato, firma nie była również w stanie przedstawić wykazów czasów pracy. Jeśli chcesz coś załatwić z przełożonymi jesteś praktycznie zawsze odsyłany z kwitkiem lub do innego działu, a tamten inny dział odsyła Ciebie znów gdzie indziej, także czujesz się gorzej niż w ZUSie.

Dla ludzi wrażliwych na piękno polszczyzny przestrzegam przed panująca tam korpogadką.

Firma w ostatnim okresie została opuszczona przez wielu wiernych pracowników, co mówi samo za siebie.
          • Gość: fresa Re: Arvato Services Szczecin IP: 167.220.196.* 19.07.16, 16:29
            Pracowałam w szczecińskim Arvato również przez prawie dwa lata. W moim przypadku decyzja o opuszczeniu tego miejsca nie należała na najłatwiejszych.

Tak jak wspomniał "shadoof" większość osób, których poznasz i z którymi będziesz pracować jest naprawdę w porządku. Trzeba przyznać, że to właśnie te osoby tworzą dobry klimat w pracy.

Arvato było miejscem gdzie nauczono mnie dyscypliny pracy. Rozumiem, iż niektórym nadzór, weryfikacja co się zrobiło w danym czasie, rozliczanie z przerw może przeszkadzać, ale nie oszukujmy się - do pracy przychodzi się po to aby wykonywać swoje obwiązki. Wynagrodzenie NIE jest płatne za przesiedziane 50 min w kuchni, następne 30 min spędzone na piciu kawy, a kolejne 40 min w toalecie lub na papierosie... Arvato "daje" tyle przerwy, ile należy się ustawowo. Jeśli chodzi i spóźnienia, to rzeczywiście, jest duży nacisk, aby się nie spóźniać - dziwi mnie jednak, ze może to być uznane jako minus. Osobiście nie lubię spóźnialskich - szanuję swój czas i czas innych.

Minusem natomiast jest wynagrodzenie. Zapewne nic się nie zmieniło od mojego odejścia, linia angielska zarabiała najmniej przy największym obciążeniu pracą.

Tak czy inaczej praca w Arvato była dla mnie niesamowita przygoda. Miejscem, w którym zauważono moje zaangażowanie, w którym dano mi szanse na przejście na wyższe stanowisko i możliwość przejęcia bardziej odpowiedzialnych zadań.

Arvato jest w pewnym sensie boosterem w moim CV, tym elementem, dzięki któremu zauważono mnie przy rekrutacji na stanowisko, które teraz obejmuję.

Zawsze wśród swoich znajomych i rodziny mówię, że Arvato to najlepszy pracodawca, u którego przyszło mi pracować.

Keep up the good work.
          • Gość: Klaudia Re: Arvato Services Szczecin IP: *.dsl.sta.abo.bbox.fr 16.11.16, 10:44
            Witam

Jaka jest pensja na francuskiej linii? Dziekuje
    • Gość: k. Re: Arvato Services Szczecin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.06, 09:26
      hej,

dostalas te robote???
      jak sie pracuje?
      mam wkrotce u nich rozmowe kwalifikacyjna, chce wiedziec co i jak,gdyby mi
      ewentualnie dobrze poszlo:)

pozdrawiam
    • pj_pj Re: Arvato Services Szczecin 18.06.15, 15:44
      Zapomnij o tej firmie. oni się specjalizują w niszczeniu ludzi. Ten koncern w trackie II wojny światowej zajmował się kolportażem nazistowskiej propagandy. Dużo im zostało po tym systemie - inwigilacje, manipujacje, wyciskanie, a superwisorki sobie plotkują cały dzień. Laski, które przez kręcenie tyłkiem i nie tylko (kręcenie lodów też) dostały się o szczebel wyżej, zmiążdżą cię przy pomocy tabelek i innych wykresów. Same załatwiają swoje prywatne sprawy, malują paznokcie i wyliczają kogo by tu dobić.
      Unikaj jak ognia projektu T&C - tam jest najgorzej!!!
    • Gość: zvoruwena Re: Arvato Services Szczecin IP: *.cisco.com 10.11.15, 16:03
      Ale taka prawda!!!!Poznalam tam dobrych kolezanek, i to chyba jedyne najlepsze w tym mejscu! OPla ta jest zawsze 10 dnia meziaca, ale Team leaders-to masakra. Firma nie dba wogule o tym jak zrobic tak, zeby pracowniki chcieli tam pracowac i robic lepiej dlia firmy. Supervizory naprawde tylko plotka i nie maja poencia jak robic swoja prace!!! Tesknie tylko za TEAMem, a tak by nigdy nie wrocilam do tej korporacii co rozwalia sama siebie.
    • Gość: Doświadczony Re: Arvato Services Szczecin IP: *.adsl.inetia.pl 21.01.16, 20:39
      Totalne dno!!!!!! Pracowałem kiedyś krótko. Zaczęło się od szkolenia, które nie podobało mi się od samego początku.Dużo wiedzy a przedstawienie jej w sposób dziecinny przez trenerkę Adę... obiecanki cacanki, że podołam a w rzeczywistości nie jest lekko .. nie polecam osobom ubiegającym się o pracę, ponieważ to strata czasu!!!!!! Mydlenie oczu!!! Atmosfera w sali niekorzystnie wpływa na pracę, duże wymagania, żadnej pomocy później a pretensje, że się źle postępuje, nie polecam!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka