Gość: dejot IP: 62.233.216.* 30.01.03, 10:05 gdzie mozna oddac zuzyte baterie????? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bbury Re: baterie zuzyte 30.01.03, 11:46 Gość portalu: dejot napisał(a): > gdzie mozna oddac zuzyte baterie????? Osobiście ciskam je czasem do standartowego śmietnika ... i szlag mnie trafia, bo nawet jakby moim życiowym celem była ich utylizacja - nie mam na to szans. A przecież 100 plastikowych butelek to mały pikuś przy takiej jednej baterii... W supermarketach walają się ich całe stosy - więc wnioskuję że musi się tego sprzedawać cała masa. Jedyne co w tej kwestii udało mi się załatwić - to przerzucenie się na akumulatorki. Problem ich ulylizacji pojawi się dopiro za kilka lat. Może doczekamy się jakiegoś rozwiązania do tego czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gradus Re: baterie zuzyte IP: *.biomag.uni-jena.de 30.01.03, 12:03 bbury napisał: > Gość portalu: dejot napisał(a): > > > gdzie mozna oddac zuzyte baterie????? > > Osobiście ciskam je czasem do standartowego śmietnika ... i szlag mnie trafia, > bo nawet jakby moim życiowym celem była ich utylizacja - nie mam na to szans. > A przecież 100 plastikowych butelek to mały pikuś przy takiej jednej baterii... > > W supermarketach walają się ich całe stosy - więc wnioskuję że musi się tego > sprzedawać cała masa. > > Jedyne co w tej kwestii udało mi się załatwić - to przerzucenie się na > akumulatorki. Problem ich ulylizacji pojawi się dopiro za kilka lat. Może > doczekamy się jakiegoś rozwiązania do tego czasu. Na 100% jest w Szczecinie miejsce gdzie mozna oddac stare baterie i akumulatory. Wydaje mi sie, ze to gdzies na Chopina ale nie jestem pewien. Pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
sen_c Re: baterie zuzyte 30.01.03, 12:04 też mnie to męczy, bo zuzywam tego strasznie duże ilości :((( eeeee jooo Panie dejot!!! najbliższy punkt masz chyba w Realu, tylko niestety po drugiej stronie Odry w Schwedt....(wstyd no nie?) ps. Panie bbury dzięx za Rzeczpospolitą!!! Odpowiedz Link Zgłoś
skuter70 Re: baterie zuzyte 30.01.03, 13:51 ja wchodze na trase zamkowa i wrzucam do odry slyszeli co powiedzial pan wiceprezydent -ilosc odpadow w szczecinie gwaltownie spada i juz niedlugo problem odpadow sam sie rozwiaze Odpowiedz Link Zgłoś
jottka skuter, 30.01.03, 14:25 ty chcesz wyspę pionierów z tych odpadów osobiscie zbudować??? druga japonia naszym celem Odpowiedz Link Zgłoś
skuter70 Re: skuter, 30.01.03, 14:35 tam od czasu do czasu przelatuje poglebiarka i sprzata - bardzo dobre miejsce Odpowiedz Link Zgłoś
jottka Re: skuter, 30.01.03, 14:40 skuter70 napisał: > tam od czasu do czasu przelatuje poglebiarka i sprzata musisz szybciej wrzucać Odpowiedz Link Zgłoś
sen_c Re: skuter, 30.01.03, 14:52 OK no to jeszcze troszkę o bateryjkach. Mianowicie w miejscowości X, w podstawowej szkole Y ogłoszono, konkurs którego celem było zgromadzenie jak największej ilości starych zużytych bateryjek, że nagroda w tym konkurskie była (na warunki miejscowości X) całkiem całkiem (radiomagnetofon), niektóre dzieci (lub może bardziej ich rodzice) podeszli do tematu bardzo serio. Tak serio że tatuś jednego z dzieciaków pzrywiózł z za zachodniej granicy cały bagażnik zużytych bateryjek typu „paluszek”, oczywiście jego trud został doceniony i jego mały misio dostał głóną wygraną. Pyszne prawda, no i oczywiście w interesie nas wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
skuter70 Re: skuter, 30.01.03, 14:57 a ten radiomagnetofon w nagrode to byl na baterie? Odpowiedz Link Zgłoś
bbury Re: skuter, 30.01.03, 15:07 Ta historia o bateriach zza odry wydaje się prawdziwa. Szkoły w szczecinie corocznia ogłszają konkurs dla dzieci na to - która szkoła zbierze więcej plastikowych butelek - taka szkoła wygrywa sprzęt komputerowy. Jaki skurek ? Dzieci zmuszone do znoszenia butelek czynią to szybko i sprawnie rozbebeszając przy okazji pojemniki na plastikowe odpady. Powiedziałbym że Polak potrafi ale tak naprawdę od czasu kiedy w niemcowie wprowdzono kaucje na puszki Germani też nieźle kombinują :)) Odpowiedz Link Zgłoś
skuter70 Re: skuter, 30.01.03, 15:18 pacze se z okna idzie jakis obywatel popijajac pifko a ze akurat mu sie skonczylo to postawil mi je bezczelnie pod plotem wnerwilem siem z lekka, ze mi tu smieci a tymczasem zaraz potem przechodzil kolejny obywatel i buteleczke zabral nie wiedzialem , ze rethmann ma tajnych agentow Odpowiedz Link Zgłoś