lodz123 01.07.06, 02:23 cha cha cha. Ale cioty! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: daszek Re: Mandat lub pouczenie IP: *.aster.pl 01.07.06, 08:47 i tu sie pan naczelnik myli. Mandat naklada sie na podstawie art.97 KW wz. z 150 PRD oraz par. 6 rozporzadzenia min. infrastuktury z dn. 29.04.2002r. czyli nie stosuje sie taryfikatora, a co za tym idzie manmdat wynosi od 20zl do 500zl. Kazdorazowo na podstawie art. 135 ust 1 pkt 1 lit. d PRD zatrzymuje sie prawo jazdy z uwagi na niewaznosc dokumentu (a nie uprawnien). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziad Co wiecej rozporzadzenie na ktore powoluje sie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.06, 09:29 pan naczelinik moze pan naczelnik wlozyc sobie w kakaowe oczko... PJ otrzymuje sie na podstawie ustawy i o ile posiadacz nie utraci go to zachowuje ono waznosc - rozporzadzenie nei moze anulowac waznosci dokumentu bo nie jest nadrzedne w stosunku do ustawy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arti Re: Co wiecej rozporzadzenie na ktore powoluje si IP: *.globalconnect.pl 01.07.06, 10:54 to co napisałeś wydaje się logiczne i trafne,jednak należy pamiętać o tym,że żyjemy w Polsce-kraju w którym wszystko jest możliwe a rządzą nami Prawi i Sprawiedliwi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kierowca Re: Mandat lub pouczenie IP: *.chello.pl 06.07.06, 18:29 Poprostu skadndal !!! Nigdzie w Unii Europejskiej nie narobiono takiego zamieszania, przede wszystkim Unia nie kazała wymieniać prawek ! To nasze państwo chce zarobić za darmo następną kase na polakach ! Jak tak można zrobić ? Przecież nie jestem przestępcą a to państwo każe mi wymieniać prawo jazdy wiec czemu nagle nie mogę jezdzic ??? Urzędasy i naciągacze ! Wstyd... i po co tu żyć w tym kraju, ludzie emigrujcie do normalnego państwa tu życ sie nie da !! Ma wydane prawo jazdy bezterminowo, wiec co nagle przestalem umiec jezdzic ? Nagle jestem przestępcą ? Jeszcze w wakacje... pies wam morde lizał. Odpowiedz Link Zgłoś