Dodaj do ulubionych

Szczecin jest przepiękny!!!

IP: *.chello.pl 02.07.06, 13:17
Właśnie wróciłam ze Szczecina gdzie byłam u znajomych. Boże jedyny nie
wiedziałam że przeprowadzili się do tak pięknego miasta. Jejciu coś
wspaniałego, to miasto żyje i to jak. Wcześniej myślałam że to taka
nieciekawa mieścina pod granicą z Niemacami a tu sie okazuje że to wielka
żyjąca wspaniałym życiem metropolia. Te ulice, place, ludzie uśmiechnięci i
dumni z tego że tu mieszkają i ci turyści. Coś wspaniałego, taka nie odkryta
perła naszego kraju. Jejciu już się nie mogę doczekac nastepnego mojego
przyjazdu. Głowa do góry szczecinianie - mieskzacie w pięknym mieście z
którego możecie byc dumni!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: jerzy Re: Szczecin jest przepiękny!!! IP: *.globalconnect.pl 02.07.06, 13:25
      musi "ania" być u Was jeszcze gorzej jeżeli się zachwycasz Naszym miastem.
      Bo ja mieszkając tu widzę , słyszę o wielu niedociągnięciach!
      ale cieszy mnie fakt , że są osoby dobrze postrzegające Nasze miasto.
    • Gość: dziad Jesli sie nie nabijasz to... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.06, 13:39
      no coz milo slyszec takei slowa... tym bardziej ze wielu Szczcinian klnie na
      Szczecin, nie kocha tego miasta i pluje na Nie przy kazdej mozliwej okazji...
      Coz ale sa tez tacy ktorzy podzielaja Twoje zdanie, Szczecin jest pieknym
      miastem, moze jednym z piekniejszych ale tez My Szczcinianie mamy swiadomosc jak
      wiele jeszcze trzeba zrobic by byl Szczecin prawdziwa metropolia...
      Dziekuje i Pozdrawiam
      • ja_aska Re: Jesli sie nie nabijasz to... 02.07.06, 14:01
        kocham szczecin
        • piotrus1 Re: Jesli sie nie nabijasz to... 02.07.06, 14:11
          i ja kocham szczecin ;)
          • Gość: ania_śląsk Re: Jesli sie nie nabijasz to... IP: *.chello.pl 02.07.06, 14:26
            Nie nie nabijam sie, to jest przepiekne miasto i muszę przyznac ze i ja sie
            trochę w nim zakochałam, to samo zresztą powiedzieli moi znajomi którzy się
            tutaj przeprowadzili. Według mnie parę lat i to do szczecina zjeżdżac bedą się
            wszystkie wycieczki. Nie rozumiem tylko dlaczego niektórzy mieszkańcy tak na
            niego narzekają- cudze chwalicie swego nie znacie. Głowa do góry! I do
            zobaczenia za dwa tygodnie ponownie!
            • Gość: dziad ...miod na me serce... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.06, 14:44
        • Gość: lewus Dzień dobry, gdzie te koty? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.06, 14:33
          ja_aska napisała:

KOTY rządzą

na razie kaczory.
          z brytanami

img19.imageshack.us/img19/772/pict0012a0df.jpg
          • ja_aska Re: Dzień dobry, gdzie te koty? 02.07.06, 14:36
            w cenzurce mam pierzaste. koty rządzą.
          • Gość: dziad Sliczne psy, gdzies Ty dorwal to zdjecie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.06, 14:40
            j.w.
    • milseog Re: Szczecin jest przepiękny!!! 02.07.06, 14:49
      Piękny post! aż mi ciarki po plecach przeszły! zupełnie poważnie. ciekawe co piszesz, bo moja
      przyjaciółka z Berlina po tym jak odwiedziła nas raz na początku marca, zachwyciła się Szczecinem tak,
      że od jej przyjazdów można już w sumie zegarki regulować. Zakochała się w Szczecinie i koniec
      kropka. Podobnie jak jeden z kolegów, który mieszka na Śląsku i właśnie przeprowadza się do
      Szczecina.
      Wiadomo, że to miasto, które ma wiele mankamentów, głównie w postaci pecha do rządzących, ale
      potencjał ma ogromny i jest po prostu śliczne. Dobry czas musi w końcu przyjść. Wierzę, że
      nieubłagane prawa rynku i koniunktury szybko to wymuszą.
      Póki co zapraszamy znowu do Szczecina! Pozdrawiam.
      Mils
      • ja_aska Re: Szczecin jest przepiękny!!! 02.07.06, 14:52
        nareszcie ktoś pozytywny. a nawet wielu pozytywnych. jak juz mówiłam.....
        kocham szczecin.
        • beatrix13 masz 100% rację 02.07.06, 18:26
    • Gość: e.beata Re: Szczecin jest przepiękny!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.06, 22:06
      Szczecin jest JESZCZE ładnym miastem.
      Jeżeli Szczecinianie narzekają to nie tyle na samo miasto, ile na jego
      mankamenty spowodowane niechciejstwem, nieudolnością władz. Kłania się po
      prostu brud, bałagan i zaniedbanie, także architektoniczne.
      Dlatego boli mieszkańców, gdy coś ładnego jest niszczone i dlatego narzekają.
      Ja się im nie dziwie, też narzekam ;-))

• Gość: Sedina Re: Szczecin jest przepiękny!!! IP: 83.168.111.* 03.07.06, 01:02
        Beata piszesz brud i bałagan. Mi równiez się czasami tak wydaje, ale wszyscy
        goście z innych miast Polski (a mam ich sporo) podkreślają zawsze to samo.
        Najczystrze miasto w Polsce, jedyne duże miasto bez korków, położenie (górki i
        dolinki,zieleń i woda; wszędzie blisko). Każdy to potwierdza i żeby to
        sprawdzić wystarczy się przejechać się np. do Wrocławia czy Krakowa i od razu
        człowiek rozumie czemu tak mówią.
        • Gość: dzaid Ale o czym my mowimy... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.06, 02:30
          narzeka na Szczecin ten kto nigdzie nie byl, taki co zachwyca sie betonowa wsia
          Warszawa... zyciem "kulturalnym" Krakowa... a prawda jest prosta... Warszawa
          brudna i prostacka ze swoim pseudoelitaryzmem dla wsiurow co wybili sie na
          nowobogactwo, kultura Krakowa tonaca w psich i konskich lajnach... Wroclaw,
          Poznan, Katowice... ciasno, duszno, bez chwili wytchnienia, poscig za czym? tego
          nie wie nikt ale napewno jak to doscignie to juz bedzie wiedzial...
          Nie stracmy tego co mamy, rozwinmy to, dopsiescmy, na mapie Polski Szczecin jest
          wyjatkowy... Piekno samego miasta, jego okolic... do tego przestrzen... nie
          mozemy tego zmarnowac bo nam nie wybacza potomkowie...
          Kocham Szczecin, jestem Szczecinianinem - w sercu, mowie, mysli!
          • kiciara11 Re: Ale o czym my mowimy... 03.07.06, 12:27
            wiesz, ze w wielu kwestiach sie z Toba zgadzam ale jezeli o Szczecin -
            zwlaszcza.
            Walory Szczecina sa niedoceniane i jeszcze niewielu potrafi dostrzec jego
            ogromny potencjal. Mysle jednak, ze to miasto dopiero sie rodzi i jeszcze
            pokaze Polsce jak z "brzydkiego kaczatka" stanie sie labedziem.

ps. jak kogos razi przyklad z "brzydkim kaczatkiem" to moze zamiennie
            wstawic "podlotka";)
            • Gość: dziad Milo mi to slyszec! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.06, 20:33
              Ciesze sie ze sie zgadzasz ze mna w wielu kwestiach a juz szczegolnie w sprawach
              zwiazanych ze Szczecinem - to mile i czuje sie zaszczycony. A Szczecin... jest
              peikny, ma przestrzen moze rosnac... rozwijac sie... potrzebuje tylko dobrych
              gospodarzy... moze mlode pokolenie, urodzone jako drugie czy trzecie ma szanse
              na cos takiego... Miasto ogromnych mozliwosci, majace szanse byc wyjatkowym nie
              tylko w Poslce ale w Europie... Potrzeba po prostu wizji rozwoju... mysle ze
              zaczyna sie dziac to cos najwazniejszego - budowanie wiezi z miastem...
              • kiciara11 Re: Milo mi to slyszec! 04.07.06, 14:01
                a mi milo czytac, ze pomimo faktu, ze mieszkasz od Szczecina w odleglosci 200
                km (dobrze zapamietalam?) to zyjesz tym miastem i tak pieknie o nim mowisz...
                • Gość: dziad chyba nawet ponad 200... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.06, 21:36
                  Szczecin moim miastem...
                  troche patetycznie i stadionowo ale oddaje dobrze to co mysle i czuje:
                  "Byliśmy tu i zawsze będziemy - Stąd jesteśmy i tu umrzemy"
                  • kiciara11 Re: chyba nawet ponad 200... 05.07.06, 12:23
                    to wroc do nas
                    • Gość: dziad na razie nie da rady... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.06, 20:19
                      pracowac trzeba... w Szczecinie niestety podobnej pracy nie znajde, co najwyzej
                      za granica a wtedy bede jeszcze dalej... no chyba ze Berlin...
                      • kiciara11 e tam 05.07.06, 20:22
                        wybory sie zblizaja - niektorzy w tym widza fajna robote - nie chcesz
                        startowac? za samo kochanie Szczecina mialbys moj glos i za Toba poszlabym do
                        urny:-)
                        • Gość: dziad A nie, dziekuje, napatrzylem sie na polityke i IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.06, 20:26
                          politykow z bliska... Propozycje doceniam ale ja nie jestem politykiem... to
                          musi byc osoba z pewnymi cechami ktorych nie posiadam... a sama milosc to za malo...
                          (wychodze z zalozenia ze jak nie potrafie to sie nie pcham na sile - mysle ze to
                          dobra cecha)
                          • kiciara11 Re: A nie, dziekuje, napatrzylem sie na polityke 05.07.06, 20:29
                            zartowalam bo o politykach mam raczej zle zdanie, o Tobie jeszcze nie;)
                            • Gość: dziad To tak jak ja...tez mam zle zdanie o politykierach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.06, 20:31
                              ale o mnie... z tym calowaniem w reke to naprawde nie wiem... strach sie nie bac...
                              • kiciara11 Re: To tak jak ja...tez mam zle zdanie o polityki 05.07.06, 20:32
                                to nie Ty calowales?....szkoda
                                • Gość: dziad Hm... zdarza sie ale podobno kobiety tego sobie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.06, 20:36
                                  nie zycza... wyczytalem w felietonach paru kobiet-intelktualistek ze to
                                  sprowadza kobiety do roli obiektu seksualnego i deprecjonuje Ich wartosc...
                                  • kiciara11 Re: Hm... zdarza sie ale podobno kobiety tego sob 05.07.06, 20:38
                                    pod golym niebem tez nie lubie wiec jestem tylko polintelektualistka...:-( a
                                    tak w ogole to nie mam nic przeciwko caowaniu w reke ale tez nie nadstawiam
                                    dloni pod usta:-)
                                    • Gość: dziad Acha... rozumiem... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.06, 21:34
                                      Znaczy sie jak pocaluje to w pysk nie dam...
                                      • kiciara11 Re: Acha... rozumiem... 05.07.06, 21:35
                                        nie rozumiesz
                                        • Gość: dziad Acha... to nie rozumiem... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.06, 22:04
                                          • kiciara11 ja tylko 05.07.06, 22:07
                                            chcialm powiedziec, ze nie mam nic przeciwko pocalunkowi w reke... zwlaszcza
                                            takiemu jaki kiedys pewien dzid opisal na tym forum
                                            • Gość: dziad Hm, chyba rozumiem... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.06, 22:09
                                              pocalunek ktorego poczatek ma miejsce na rece a pozniej... no tak... to moglem
                                              byc ja... czasem ponosi mnie wyobraznia... prosze sie nie gniewac i wyabczyc,
                                              nie chcialem by tamto (jesli dobrze pamietam) bylo odebrane jako perwersja...
                                              • kiciara11 Re: Hm, chyba rozumiem... 05.07.06, 22:10
                                                perwersja tylko wtedy kiedy wypowiadana jest publicznie, nie kiedy jest to w
                                                alkowie
                                                • Gość: dziad Hm... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.06, 22:15
                                                  nie patrzylem tak na to... ale coz... czlowiek uczy sie cale zycie...
                                                  • kiciara11 Re: Hm... 05.07.06, 22:18
                                                    ;)
                                                  • Gość: dziad ;) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.06, 22:29
                                                    ;D
                        • Gość: dziad a urny rzecz jasna nie pogrzebowej? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.06, 20:30
                          ;)
                          btw
                          bardzo dziekuje za zaufanie... nie zawiesc zaufania wyborcow... szczegolnie
                          Takich wyborcow...chyba nie potrafilbym...
                          • kiciara11 Re: a urny rzecz jasna nie pogrzebowej? 05.07.06, 20:31
                            faktycznie za uczciwy jestes:-))
        • Gość: e.beata Re: Szczecin jest przepiękny!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.06, 20:24
          >"Najczystrze miasto w Polsce, jedyne duże miasto bez korków, położenie (górki
          i dolinki,zieleń i woda; wszędzie blisko). Każdy to potwierdza i żeby

Byłam w różnych miastach Polski.
          Górki, pagórki....
          ja mam na myśli brud, bałagan a nie górki.
          Zniszczony był po wojnie, ale miał to czego inne miasta nie miały - PODSTAWĘ.
          Szerokie ulice, mnóstwo zieleni. Szczecin powinien być perła!
          To że się ludziom podoba, że całkiem się nie zatracił jest wynikiem tego, że
          mało w nim robiono. Szkoda że jak już cos robiono to bez głowy. Takie
          budowanie, plany z dnia na dzień. Jakby miasto miało za 10 lat paść. Czy
          którykolwiek z rządzących miał wizję tego miasta za 50 lat???

• Gość: schlimazel ja uwielbiam szczecin, nawet pomimo IP: *.dyn.optonline.net 03.07.06, 03:22
      tego, ze uniwerek miesci sie w bylych koszarach ruskich. Niestety, problem w
      tym, ze wszyscy w Polsce maja Szczecin w dupie. Niemcy zreszta tez, bo przeciez
      Rostock musi rozwijac. Pomyslec, ze wszystko po wojnie wywozono do smierdzacej
      warszawy aby budowac tam ulice /-;. niestety, po 20 paru latach wyjechalem i
      siedze ny (westchesetr county) na wszelki wypadek zeby nie bylo greenpoint czy
      williamsburg (-;. uwielbialem jezdzic swoim goralem od parku przez lasek
      arkonski, gubalowka az do polic (-:. gdyby ludzie nie wybierali durni i byli
      bardziej zorganizowani z pewnoscia byloby lepiej.
      • Gość: marcholt Re: ja uwielbiam szczecin, nawet pomimo IP: *.devs.futuro.pl 16.07.06, 17:49
        To niemieckie koszary. Potem zajmowali je Polacy. Więc mamy uniwerek w
        koszarach po niemcach (ze względu na to kto je zbudował) lub Polakach (ze
        względu na to kto w nich przedostatni przebywał).
        A tak pzoa tym - w czym to przeszkadza, bo nie rozumiem?
    • Gość: Galoty Ania ze Śląska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.06, 05:33
      Miałbym prośbę do Ciebie. Gdybyś tak sprządziła tu ranking tych miejsc , które
      najbardziej przypadły Ci do gustu.
      • exman Re: Ania ze Śląska 03.07.06, 07:15
        Galoty, sądzisz, że o czymś zapomnieliśmy ...? Jak dla mnie, to na tym forum z
        10 takich list już było w ciągu dwóch lat...
        • Gość: Galoty Re: Ania ze Śląska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.06, 07:25
          OK ale mnie chodzi o listę Ani ze Śląska, co zresztą wyrażnie wyartykułowałem .
          • Gość: Blackexit Re: Ania ze Śląska IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 03.07.06, 07:32
            Kocham Szczecin, moje ukochane miast Pana Jurczyka i moja żonę - żonę pijaka.
            Niedługo wracam do Was z tej mojej wiochy, właśnie ukradli tu niedawno szyny
            tramwajowe.
            • Gość: gienekx Dołaczam się do Ani IP: *.ha.tuniv.szczecin.pl 03.07.06, 07:44
              byłem ostatnio w Łodzi i teraz już wiem że Szczecin pięknym miastem jest!
    • Gość: stufka Re: Szczecin jest przepiękny!!! IP: 212.137.27.* 03.07.06, 10:41
      Oczywiscie ze jet piekny i mysle ze na tym forum prawie kazdy sie z tym zgodzi.
      Ma jednak jedna olbrzymia wade: bezrobocie i bardzo niskie place. Gdyby to sie
      zmienilo, czyli mozemy zalozyc ze ludzie byliby szczesliwsi i mniej
      zdenerwowani sytuacja zyciowa + piekne miasto, to mysle ze Szczecin wyszedlby w
      niedlugim czasie na prosta. Co do wladz miasta to zal pisac, mysle ze juz dosc
      bylo powiedziane, teraz czas je zmienic, oby na lepsze!

Pozdrawiam.
      • Gość: keinepanik Re: Szczecin jest przepiękny!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.06, 10:51
        Boli mnie że po tak pięknym poście zaraz odzywają się malkontenci, szczecińskie
        szczury co nie widziały swiata i nie potrafią docenić piękna naszego miasta! A
        kysz do dziury..!!!
        • Gość: stufka Re: Szczecin jest przepiękny!!! IP: 212.137.27.* 03.07.06, 11:46
          hmm a skad to wiesz?? Akurat ja zwiedzilem ponad polowe kraju i rownie wiele
          europy, nawet obecnie chwilowo jestem poza krajem. Po za tym jestem milosnikiem
          Szczecina i rowniez kocham to miasto, o czym swiadczy fakt ze ciagle w nim
          mieszkam i zachwalam wszem i wobec, mimo gromkiego sprzeciwu calkiem sporej
          grupy trzezwo myslacych znajomych :) Dostrzegam jednak jego problemy i nie
          popadam w oduzajacy zachwyt, a to tylko dlatego powiewaz trzeba widziec
          problemy by je rozwiazywac. Z drugiej strony ciekawe ze takie posty jak
          zaczynajacy watek z reguly pisza przyjezdni jak juz ktos na tym forum
          wspomnial, a nie tacy "niemalkontenci" jak Ty.

Pozdrawiam
      • kakq Re: Szczecin jest przepiękny!!! 03.07.06, 11:00
        kocham to miasto
        gdy wyjeżdzam tęsknie
        gdy wracam raduje sie moje serce i dusza
        • milseog Re: Szczecin jest przepiękny!!! 03.07.06, 11:06
          jakie to szczescie, ze wielu z nas tak ma! ja osobiscie nie wyobrazam sobie mieszkanie gdzie indziej! a
          wierzcie mi, ze probowalem i to prawdopodobnie w jednym z najpiekniejszych miast na swiecie.
          zgadzam sie z tymi, ktorzy pisza o tym jak inne miasta wypadaja na tle Szczecina. jestesmy naprawde z
          przodu. a wladza i tak nie wszystko jest w stanie zepsuc.
          zreszta.... Wytrwalosci Szczecinianie! los sie musi odmienic! nawet jesli stanie sie to za kilka lat, po tym
          jak nasyci sie Wroclaw, Poznan i inne, i u nas sie ruszy. musi. takie sa prawa rynku. wspomnicie moje
          slowa!:))))
          cieszmy sie z tego, co mamy! zawsze moglismy mieszkac np. w Walbrzychu;)
          • swantevit Re: Szczecin jest przepiękny!!! 03.07.06, 11:08
            Obiecuje trzymac morde w kuble..!
            :-))
          • kakq Re: Szczecin jest przepiękny!!! 03.07.06, 11:11
            :)
            będzie dobrze
            kiedyś....
            ale tak naprwdę to zależy od nas samych
            pzdr
            • milseog Re: Szczecin jest przepiękny!!! 03.07.06, 11:18
              jasne! tylko od nas. ale powiedz, czy choc te pare pozytywnych glosow to nie jest cos, od czego warto
              zaczac? "they got guns, but we got numbers" - czy ktos to jeszcze pamieta? :)
              • swantevit Re: Szczecin jest przepiękny!!! 03.07.06, 11:20
                milseog napisał:
                "they got guns, but we got numbers" - czy ktos to jeszcze pamieta? :)
                '''''''''''''''''''''
                To o Grekach pod Termopilami?...
                :-)
                • milseog Re: Szczecin jest przepiękny!!! 03.07.06, 11:22
                  nie, to o dlugiej lawce rezerwowych naszej Dumy Pomorza:)
              • kakq Re: Szczecin jest przepiękny!!! 03.07.06, 11:27
                myślę ze te pare pozytywnych głosów daje wiele moze nawet bardzo wiele
                dziwi mnie tylko jedno ,że nasze miasto jest piękne i wyjątkowe przypominają nam
                turyści :(
                przecież wiemy o tym , ale nie mowimy tego dlaczego??
                czyzby spowrzechniało nam nasze miasto?
                stało sie poprostu elementem naszego zycia ? a przecież te oczywiste rzeczy sa
                najpiękniejsze
                bo zawsze jest cos do odkrycia
                zawsze
                • milseog Re: Szczecin jest przepiękny!!! 03.07.06, 11:31
                  mysle, ze ono nam nie spowszechnialo tylko czesc z nas ma kompleksy (nieuzasadnione) wobec
                  mieszkancow innych "wspanialych metropolii". mi Szczecin nigdy nie spowszednieje, bo wlasnie zawsze
                  jest to "zawsze cos do odkrycia".
                  i jeszcze jedna obserwacja: mam wielu przyjaciol w Warszawie, ktorzy trzymaja sie zawsze razem.
                  pozostali warszafffscy imigranci zawsze tego Szczecinianom zazdroszcza. Mamy tam opinie fajnych,
                  optymistycznie nastawionych do zycia, szczerych i lojalnych. tak slyszalem od ludzi z Polski. i to cieszy
                  mnie chyba bardziej nic cokolwiek innego.
                  pozdr
                  • kakq Re: Szczecin jest przepiękny!!! 03.07.06, 11:38
                    WŁASNIE
                    TRZEBA BYC DUMNYM Z TEGO SKAD SIE POCHODZI i kim sie jest :)
                    pzdr
                    • milseog Re: Szczecin jest przepiękny!!! 03.07.06, 11:39
                      o ile to mozliwe, oczywiscie:)
                      pozdr
                  • Gość: :) Re: Szczecin jest przepiękny!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.06, 11:40
                    Pewnie, że Szczecin jest piękny...Ja to miasto kocham. Miło usłyszeć to od Ciebie, Aniu. Pozdrawiam!
    • swantevit Re: Szczecin jest przepiękny!!! 03.07.06, 11:41
      Jeszcze jeden pozytywny post, a nie wytrzymam..
      • kakq Re: Szczecin jest przepiękny!!! 03.07.06, 11:47
        swantevit napisał:

> Jeszcze jeden pozytywny post, a nie wytrzymam..
        >
        >
        >
        nie było mnie przez weekend w Szzcecinie
        gdy wracałam
        było rano
        wjeżdzałam Trasa zamkową i
        zatrzymaliśmy sie tak koło sadu Ksiag wieczystych
        zobaczyłam moj piekny Szczecin
        wschodzace słonce nad Zamkiem Ksiązat Pomorskich i koło masztu Maciejewicza
        usmiechnełam sie
        wziełam głeboki oddech
        i wiedziała ze jestem w domu:)
        wytrzymałeś?

• milseog Re: Szczecin jest przepiękny!!! 03.07.06, 11:51
          powiem jeszcze tyle: wjazd od strony trasy zamkowej do najpiekniejszego miasta na swiecie zapiera dech
          w piersiach osobom, ktore nie takie trasy widzialy, nie tylko w Europie, ale na swiecie. potraficie to sobie
          wyobrazic? ja potrafie.
          • swantevit Re: Szczecin jest przepiękny!!! 03.07.06, 11:53
            Widze ze uprawiacie tu dziecinne zaklinanie pogody..
            (:-
            • milseog Re: Szczecin jest przepiękny!!! 03.07.06, 11:59
              rzeczywiscie nie dajesz rady...
            • swantevit Re: Szczecin jest przepiękny!!! 03.07.06, 12:00
              Moje wlasne wrazenia z pobytu w Szczecinie zawarlem w tych melenkich obrazach
              ktore zanotowalem skrzetnie na komputerze..
              :-)

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=70&w=7390039&wv.x=2&a=7462031
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=70&w=7390039&wv.x=2&a=7538910
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=70&w=7390039&wv.x=2&a=7597697
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=70&w=7390039&wv.x=2&a=7613867
        • Gość: konik Re: Szczecin jest przepiękny!!! IP: 217.153.6.* 15.07.06, 01:13
          Hmm, dziwne, słońce zazwyczaj zachodzi na zachodzie a wschodzi na wschodzie, tak
          więc wjeżdżając trasa zamkowa rano to słońce ma się za plecami. Słońce nad
          zamkiem można zobaczyć i owszem ale wieczorem bo tam jest własnie zachód. No cóz
          każdy kocha jak potrafi. Pozdro Konik
    • brutus36 Jest ładny 03.07.06, 12:03
      Istotnie, Szczecin jest ładnym miastem, choć określenie "przepiękny" to chyba
      pewna przesada.
    • Gość: szczecinianin Re: Szczecin jest przepiękny!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.06, 12:48
      Boże jak mi poprawiłaś humor!!! Nareszcie kotś dostzregł jaki Szczecin jest
      ładny. A wjazd do Szczecin ztrasy zamkowej z której widać panorame miasta jest
      przepiękny, zawsze jak tamtędy jadę uśmiecham się..... :) Wierzę w to,że
      własnie z takim podejściem Szczecin wyrośnie na olbrzymia metropolię! Ostatnio
      byłem w NY, nie można tych 2 miast porównywać ale ... ale jak wróciłem byłem
      najszczęśliwszym człowiekiem na świecie. Mój kumpel konczy studia w Gdańsku, to
      jest jego rodzinne miasto ale kiedy mnie odwiedził był pod ogromnym
      wrażeniem... mimo że szzcecin nie leży nad morzem :) Po studiach przeprowadza
      sie tutaj.... Pozdraiwam wszytskich mieszkańców tego miasta!
      • milseog Re: Szczecin jest przepiękny!!! 03.07.06, 12:56
        a propos Gdanska i Szczecina: moja przyjaciolka (a propos z upstate NY, rodowita amerykanka), kiedy
        przeprowadzila sie do Polski wybrala najpierw Gdansk. przyjechala mnie odwiedzic i zamurowalo ja!
        stanela na chodniku w centrum, rozlozyla rece szeroko i powiedziala: nie do wiary! moge rozlozyc rece i
        nie dotykam budynkow po obu stronach ulicy!
        spedzila w naszym miescie okragly rok i w kazdym mailu pisze do mnie jak za nim teskni.
        jest cos w tym Szczecinie...
    • Gość: z puszczy Re: Szczecin jest przepiękny!!! IP: *.localhost / *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.06, 14:29
      Nie udzielam się forum pisemnie - dzisiaj chyba debiutuje, ale czytam
      codziennie. I właśnie dzisiaj, w chwili zwątpienia w ten kraj i to miasto, był
      mi potrzebny ten zastrzyk euforii i zachwytu dot. Szczecina. Bo kocham to
      miasto miłością rodowitej szczecinianki i jednocześnie nienawidzę. Odgrażam się
      wszystkim wokół, że wyjadę i zostawię to miasto, ale wiem też, że umtę wtedy z
      tęsknoty. Jestem z krwi i kości lokalną patriotką i nic tego nie zmieni. Bedę
      podróżować, zwiedzać inne kraje i bywać na innych kontynentach ale zawsze będę
      wracać do Szczecina.
      • Gość: z puszczy Re: Szczecin jest przepiękny!!! IP: *.localhost / *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.06, 14:40
        A propos wjazdu do miasta Trasą Zamkową - przyznaję rację przedmówcom, że to
        niewiarygodny widok i gdy wracam po dłuższej nieobecności to aż mi się łza w oku
        kręci.
        • Gość: ania_śląsk Re: Szczecin jest przepiękny!!! IP: *.chello.pl 03.07.06, 15:49
          Witam wszystkich. Nie przypuszczałam że mój post wywoła taką reakcję ale cieszę
          się z tego. Wasze odpowiedzi tylko utwierdziły mnie w tym że mieszkańcy
          szczecina to wspaniali ludzie, ciągle uśmiechnięci i dumni ze swojego miasta i
          życia. Ktoś poprosił abym wymieniła miejsca w szczecinie które mi się
          szczególnie podobały. I sami daliście już odpowiedzi. To właśnie ten wjazd do
          miasta nad rzeką, matko kochana to jest najpiękniejszy wjazd do miasta chyba na
          świecie. Zarówno w dzień jak i w nocy. Na prawdę coś pięknego i zapierającego
          dech i wprawiającego w osłupienie: że jak to, jak to możliwe że może byc coś
          tak pięknego. I wielkośc, wielkośc tego miasta jest porażająca. To tak jak ktoś
          mówił wcześniej że można normalnie rozłożyc ręce i tyle przestrzeni wokoło. I
          ta zieleń, pełno parków, rzeka tyle możliwości do odpoczynku ale obok biurowce
          czyli miejsca pracy i te piękne kamienice (nawet te trochę sypiące się są
          dziełem sztuki przy odremontowanych kamienicach w innych miastach). Jest
          tysiące rzeczy dzięki którym zakochałam się w tym mieście i dzięki czemu będę
          je częsciej odwiedzac. Pozdrawiam was wszystkich i głowa do góry moji kochani
          Szczecinianie - możecie byc dumni. :-)
          • Gość: stufka Re: Szczecin jest przepiękny!!! IP: 212.137.27.* 03.07.06, 16:49
            Nie no dzisiaj to jakis dzien niesamowitych pochlebstw jak nigdy dotad!
            To bardzo mile i mozna by dlugo sluchac, ale juz tekst " te biurowce ..."
            troche mnie rozbawil (jakie biurowce!!!) :) i zaczynam myslec czy to nie jakas
            podpucha hehe.
            Swoja droga ludzie w szczecinie sa niesamowicie spragnieni pochwal, jak male
            dzieci z biednego domu cukierkow (nie chce tu nikogo urazic).

Pozdrawiam.
    • Gość: arti Re: Szczecin jest przepiękny!!! IP: *.globalconnect.pl 03.07.06, 19:22
      ania,nieżle nas napompowałaś hehe
      • Gość: marian paździoch Re: Szczecin jest przepiękny!!! IP: *.chello.pl 03.07.06, 19:29
        byłem niedawno na Śląsku, między innymi w Katowicach.
        Aniu masz całkowitą rację.

pozdrawiam serdecznie! mp
    • boszorkany Re: Szczecin jest przepiękny!!! 03.07.06, 19:40
      pewnie, że jest....tylko niektórzy muszą to docenić a inni zrozumieć...;)
      ..no a jeszcze inni zrobić wypad z tego miasta...
    • Gość: poloneZ Re: Szczecin jest przepiękny!!! IP: 83.168.106.* 03.07.06, 21:15
      FILIPINKI to MY !!!
    • Gość: e.beata Re: Szczecin jest przepiękny!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.06, 21:23
      Napisałam JESZCZE jest.

Przejeżdzałamn koło Grzybka, gnat w gardle - jak dobrze pójdzie stanie na placu
      budynek - widzieliści projekt - bryła z małymi okienkami. I już nie będzie
      powietrza. Jeżel ina tym jednym rogu nie moze pozostać zielony skwerek nadający
      lekkosci temu skrzyżowaniu, to czy MUSI być zabudowany kolejnym bunkrem?

Jak to się stało, że w epoce ładnych lekkich form, przy tylu mozliwościach
      konstrukcyjnych w centrum postawiono łódź podwodną - Galaxy.

Dlaczego na miejscu Gontynki, gdzie ze względu na podłoże odpadają wielkie
      budowy staną sklepy? Jest to idealne miejsce pod rekreację!! Dlaczego likwiduje
      się kapieliska?? POTRZEBNE - o czym świadcza tłumy. Nie każdy ma ochotę na
      brudną Odrę, czy Głębokie. Arkonka też podobno ma być zadaszona. Nie kazde
      dziecko bedzie stać na kryty basen, czy zarząd miasta o tym pomyślał? Gdzie
      będą wypoczywać mieszkańcy, którzy nie wyjadą z miasta na wakacje? Piętrowe
      miejsca na Głębokim? Dlaczego aby coś zrobić, trzeba jednoczesnie zepsuć cos
      dobrego? W mieście chyba jest dosyć miejsca pod rózne inwestycje?
      • beatrix13 Re: Szczecin jest przepiękny!!! 03.07.06, 21:29
        terenów niby pod inwestycje dużo,niby ,bo
        znowu wrócimy do początku,czyli planu zagospodarowania przestrzennego i
        nieuregulowanych praw własności gruntu
    • kawq17 Re: Szczecin jest przepiękny!!! 03.07.06, 21:50
      to prawda, Szczecin jest ladnym miastem, a wjazd do Szczecina Trasa Zamkowa
      powoduje u mnie <motylki w brzuchu>... mieszkalam w Szczecinie 10 lat, myslalam
      ze nie bede mogla mieszkac w innym miescie, niestety los sprawil ze mieszkam
      gdzie indziej, kocham Szczecin, bo to moje miasto, najlepsze wspomienia,
      przyjaznie na cale zycie, ale niestety nie moge sie zgodzic ze Szczecin to
      piekne miasto, spojrzcie na ulice Wojska Polskiego, jedna z glownych ulic,
      szara, brudna, wyludniona, jedynym miejscem gdzie cos sie dzieje jest Plac
      Rodla, a to tylko dzieki temu szkaradztwu-Galaxy. Bylam w Szcz. na poczatku
      czerwca, na urlopie, i bede tu wracac jesli tylko bede miala taka mozliwosc, bo
      Szczecin to moje miasto, niestety zaniedbane i szare. pozdrawiam
      • Gość: Pol Re: Szczecin jest przepiękny!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.06, 22:38
        Miasto jest przepiękne architektonicznie.Niestety klimat - władze miasta i
        ogólny marazm burzą tę harmonię. A nie powinno tak być , bo jak się wjezdza do
        Szczecina to ma się wrażenie że to naprawdę prężne miasto.
        • Gość: Obserwator Re: Szczecin jest przepiękny!!! IP: 62.69.212.* 03.07.06, 22:58
          Chyba jak deszcz pada, bo wowczas spływa ten syf do rzeki.
    • Gość: rzeszowiak Re: Szczecin jest przepiękny!!! IP: *.rzeszow.mm.pl 04.07.06, 00:20
      24 lata temu wróciłem ze Szczecina po 6 latach studiów. Gdyby nie brak
      mieszkania- a inne to były czasy- zostałbym tam do końca życia. Nie ma w Polsce
      drugiego takiego miasta. Olbrzymia ilość zieleni, szerokie ulice, Pogodno,
      gdzie każdy domek jest inny, a niektóre to prawdziwe architektonicznie perły. I
      jeszcze najpiękniejszy cmentarz na świecie, jezioro Szmaragdowe, Wały
      Chrobrego, Trasa Zamkowa (jak ją budowali, to narzekałem, że zasłoni basztę i
      Wały- a teraz podziwiam widok przy wjeździe do miasta), fontanny, plac
      Grunwaldzki, secesja, dworzec wciśnięty między Odrę i skarpę (gdyby tam go
      trochę odremontować...), kino Pionier, lody w Duecie na placu Zamenhofa i wiele
      innych... A przede wszystkim ludzie- młodzi, życzliwi, chętni do pomocy.
      Do dzisiaj nie mogę zrozumieć dlaczego wybrali sobie magazyniera na prezydenta,
      może stąd takie narzekania w tym wątku.
      Może w przyszłym roku znowu tam pojadę?
      • Gość: dziad Zapraszamy! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.06, 00:27
        Serdecznie zapraszamy!
      • Gość: duet w lodzie Re: Szczecin jest przepiękny!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.06, 13:17
        Gość portalu: rzeszowiak napisał(a):

> trochę odremontować...), kino Pionier, lody w Duecie na placu Zamenhofa

Nie ma już lodów w Duecie i nie będzie.
        • Gość: rzeszowiak Re: Szczecin jest przepiękny!!! IP: *.rzeszow.mm.pl 05.07.06, 16:44
          Tak wiem, że ta cukiernia jest zlikwidowana. Co tam jest teraz?
    • as01 Re: Szczecin jest przepiękny!!! 04.07.06, 15:43
      Aniu ! ucieszyl mnie ogromnie Twoj post! ja juz niedlugo bede mieszkala w
      Szczecinie, pare tyg temu bylam tam pierwszy raz. I - od razu mnie zachwycil i
      przypadl do serca. Wielkie przestrzenie i mnostwo zieleni ! Mimo calej milosci
      do mojej kochanej Lodzi - z wielka radoscia tu zamieszkam. I czuje, ze sie nie
      zawiode.Staram sie jak najlepiej "doszkolic" do roli szczecinanki i duzo czytam
      na temat Szczecina - moze ktos moglby mi podsunac ciekawe sprawdzone ksiazki
      czy linki ? Serdecznie pozdrawiam wszystkich moich przyszlych "ziomow":)
      • milseog znak czasów 04.07.06, 15:50
        Witaj w Szczecinie as01! tak wlasnie bedzie moim zdaniem - ludzie z roznych stron Polski beda sie do nas
        przeprowadzac, co moze tylko korzystnie wplynac na nasze miasto. ciezko sie w nim nie zakochac. no
        powiedzcie sami?
        polecam zeszyty szczecinskie i cykl z archwimu "sz" z lokalnej GW. i jeszcze raz serdecznie witam!
        • Gość: Yesyesyes Re: znak czasów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.06, 13:19
          milseog napisał:

> Witaj w Szczecinie as01! tak wlasnie bedzie moim zdaniem - ludzie z roznych str
          > on Polski beda sie do nas
          > przeprowadzac, co moze tylko korzystnie wplynac na nasze miasto.

Jaaasne. Zwłaszcza ze względu na masę ofert pracy i zarobki na tutejszym rynku.
      • Gość: szczecinian Re: Szczecin jest przepiękny!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.06, 16:22
        Witamy nową mieszkankę Szczecina, mam nadzieję że jest równie piekna jak to
        miasto..... bez żadnych skojarzeń... wpisz w google "szczecin" jest sporo do
        przejrzenia, polecam strone Szczecina z wiatrem w żaglach" - nie pamietam
        niestety adresu ale gdy przejrzysz zdjecia to...... :)
        • Gość: aaa Re: Szczecin jest przepiękny!!! IP: *.chello.pl 04.07.06, 16:23
          A najlepiej poczytaj sobie stronke www.sedina.pl tam masz bardzo duzo
          ciekawostek o naszym miescie.
          • kakq Re: Szczecin jest przepiękny!!! 05.07.06, 07:56
            Gość portalu: aaa napisał(a):

> A najlepiej poczytaj sobie stronke www.sedina.pl tam masz bardzo duzo
            > ciekawostek o naszym miescie.
            tak ;polecam ta strone
            jest świetna
            Witam w Szczecinie :)
            pzdr
            • radvenom Re: Szczecin jest przepiękny!!! 05.07.06, 08:34
              Hech… ;)

Szczecin zawsze był piękny… Czasami ‘nasi’ niedowidzą jedynie ;)

„ania_śląsk” -
              Ja też dorzucę moje 3 grosze… Jeżeli chcesz zabrać trochę wspomnień
              z naszego miasta to zapraszam Ciebie i Twoich znajomych na strony:

Galeria Fotografii 'Niezwykły Szczecin' v.(PL)
              www.niezwykly.szczecin.pl

oraz Wirtualny Przewodnik po Szczecinie
              www.kochamszczecin.com/index2.html

Peace!
              RadVenom
              • as01 Re: Szczecin jest przepiękny!!! 05.07.06, 11:29
                Hej!Teraz juz wiem, ze oprocz tego, ze jest piekny, Szczecin ma tez przemilych
                mieszkancow. Tym bardziej sie ciesze!Bardzo bardzo dziekuje za wszystkie
                podpowiedzi i linki - juz do nich zajrzalam , sa bardzo ciekawe, na pewno
                skorzystam.
                A co do piekna miasta to mysle, ze moje wrazenia sa obiektywne i z odpowiednia
                skala porownawcza - mieszkalam i w Lodzi , i w Wawie, dobrze znam kilka innych
                duzych miast. Naprawde - urok Szczecina od razu rzuca sie w oczy. Moze "na
                codzien" stalym mieszkancom jakos to umyka, ale dla przyjezdnych - miasto od
                razu robi super wrazenie. Ja bardzo sie ciesze i juz nie moge sie doczekac,
                zeby powloczyc sie po miescie i poznac je "osobiscie".
                Serdeczne pozdrowienia!
    • exman Ania_prowokatorka 05.07.06, 08:46
      A mi się tam wydaje, że ta nasza ania_ze_śląska to tylko miła prowokacja.
      Przecież nigdy nie pisaliśmy tu, że nie podoba nam się Szczecin, że nie
      dostrzegamy jego piękna. Wszyscy wiemy,że pies pogrzebany jest w urzędnikach,
      którzy doprowadzają do rozkładu, to, czego nie udało się zniszczyć bombom i
      komuchom. Miły to jednak wątek, anyway. Ku pokrzepieniu. Też kocham to miasto
      pierwszą miłością.
    • Gość: jania Re: Szczecin jest przepiękny!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.06, 18:56
      Szanowna Aniu ze śląska!
      Misi pani pojechać do znajomych do Gdańska lub Krakowa-tam jest dopiero
      pieknie -tam są METROPOLIE z prawdziwego zdarzenia.
      Miasta o wspaniałej histori,kulturze wielkie ośrodki naukowe.Oczywiście jak na
      polskie warunki i polską miarę.
      Jedyny atut Szczecina to BLISKOŚĆ BERLINA!-stolicy europejskiej wielkiego
      formatu-światowego centrum kultury,nauki,sztuki itd...
      Gdy jadę z Berlina do Szczecina to miasto wygląda jak przedmieście Kolonii,lub
      Dortmundu-dodatkowo pozbawione zabytków i ciekawych turystycznie miejsc.Nawet
      opera jest nędzna na bardzo niskim poziomie.Wasza w Bytomiu jest super w
      porównaniu z tą Na Zamku.Więc jaką meytropolią Szczecin jest...400 000
      mieszkańców..to metropolia?
      • Gość: dziad Hehe... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.06, 20:23
        pomieszkasz troche w Krakowie, pozyjesz zyciem krakowian to zmienisz zdanie... Z
        Gdanskiem podobnie...
        Poza tym przypominam ze Konstytucja RP pozwala swobodnie wybrac miejsce
        zamieszkania, jesli sie nie podoba komus Szczecin to wolna droga :D
        A narzekanie na brak atrakcji w Szczecinie znamionuje osoby nudne, nie
        przejawiajace inicjatywy wlasnej i ogolnie nieciekawe towarzysko...
      • Gość: pit Skrytożerczym malkontentom mówimy stanowcze NIE!!! IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 05.07.06, 22:01
        Jesteś żałosny.
    • Gość: aaaa Re: Szczecin jest przepiękny!!! IP: *.chello.pl 06.07.06, 20:44
      No no nawet Gazeta była pod wrazeniem tej dyskusji i nie ktore wypowiedzi
      wydrukowala dzis w GW. Brawo!
      • Gość: dziad prosze... powiedz ze sie nabijasz IP: 80.53.41.* 06.07.06, 21:54
        a jesli nie to choc powiedz ze dziada nie drukowali... ale bylby obciach...
        • Gość: mirekmaster a ja się własnie tutaj IP: *.backiel.com.pl / *.backiel.com.pl 16.07.06, 00:17
          sprowadzam :)
          • Gość: dziad Witamy Zaganina w Szczecinie... IP: *.hypode.net / *.hypode.net 16.07.06, 02:54
            btw tak pieknego kompleksu palacowego jaki jest w Zaganiu nie znam w Szczecinie
            i najblizszych jego okolicach - ale i tak Szczecin jest piekny - WITAMY!
    • Gość: piekielnica1 Re: Szczecin jest przepiękny!!! IP: 83.168.96.* 16.07.06, 15:29
      Wszyscy, którzy byli choćby przejazdem w miastach i miasteczkach na wschodzie
      Polski są zawsze zachwyceni Szczecinem i wszystkimi miasteczkami w naszym
      regionie.
      I Szczecin i pozostałe miasta są sensownie zaprojektowane.
      Pomijając wieloletnie zaniedbania,nieudolne władze, brak inwestycji, brak
      remontów i zamiłowania do porządku, oraz niechęć do upiększania choćby
      sezonowymi kwiatami nasze miasto nie nabrało jeszcze "zapyziałego" charakteru
      • Gość: Gregor Re: Szczecin jest przepiękny!!! IP: *.utp.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.06, 17:02
        Dureń, który mówi, że Szczecin nie ma zabytków i wygląda jak przedmieścia
        Dortmundu, chyba nigdy nie był w Dortmundzie bo nie pieprzyłby nic o zabytkach.
        • Gość: Sedina Re: Szczecin jest przepiękny!!! IP: 83.168.111.* 17.07.06, 01:07
          Tak do wiedomości niewiedzących. Szczecin ma więcej zabytków (wpisanych do
          rejestru zabytków) niż Gdańsk. My mówimy np. nowa Starówka w Gdańsku jest ona
          tylko 50 lat starsza:) Kraków ma oczywiście zabytków i więcej, ale kto by tam
          chciał mieszkać w Krakowie- korki, zaduch, na zachód daleko, wykąpać się nie ma
          gdzie, miasto zielone też trudno o nim powiedzieć. Oczywiście ma swój klimat,
          ale co do klimatów to ja wolę nasz:)
          • Gość: dziad Klimat Krakowa me specyficzna won - won psiego IP: 80.53.41.* 17.07.06, 02:19
            i kociega lajna... tak pachnie Krakow... Krolewskie miasto i krolewski syf...
            A prawdziwa twarz Krakow pokazuje nie turystom ale mieszkancom, pomiszkac pare
            meisicy w Krakowie i juz wiesz... dolujace miasto, brudne, obdrapane,
            nieuprzejmi ludzie, wszechobecne chamstwo... Szczecin na tle Krakowa to perla...
    • loredana1 Re: Szczecin jest przepiękny!!! 19.07.06, 02:01
      Ja też zakochałam sie w Szczecinie z pierwszego spojrzenia.Mankamenty ma każde
      miasto jak i swój urok.Myślę,że właśnie uroków Szczecin ma więcej niż
      mankamentów.Jest bardzo przytulny i kameralny,jest cały w zieleni,ma duzo
      parków i skweryków,piękne zabytkowe kamieniczki i kościoły,nawet rozpadające
      się wiekowe rudery mają swój urok.Szkoda,że nie wykorzystane są tak ,jak na to
      zasługują bulwary i promenady,nie podoba mi się "przerwa"miedzy Szczecinem a
      Słonecznym,ale mam nadzieję ,ze w końcu bedziemy mieli kiedyś dobrego
      gospodarza naszego miasta i coś w tym kierunku ruszy.
      Kocham Szczecin na wieki!To moje miasto,chociaż ja się tu nie urodziłam i nawet
      nie jestem Polką.I jeszcze jedyn plusik-tolerancja i zero dyskryminacji dla
      ludzi innej narodowości,mieszkam tu 16 lat i nikt mnie nigdy nie obraził albo
      upokorzył.A więc-w cudownym mieście mieszkają cudowne ludzie.Pozdrawiam ich i
      tych kto kocha Szczecin.
    • Gość: ratan Re: Szczecin jest przepiękny!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.06, 22:34
      To miło że ktoś spoza naszego miasta to widzi.bo my to mamy na codzień
      • jagi3nka Re: Szczecin jest przepiękny!!! 19.08.06, 15:44
        moze i mamy na codzien ale czesciej sie spotykam z przyslowiowym mysleniem,
        ze "cudze chwalicie a swego nie znacie".
        • Gość: alcybiades Re: Szczecin jest przepiękny!!! IP: 81.190.83.* 19.08.06, 21:25
          Łyżka dziegciu do tej beczki miodu: Szczecin - miasto pięknie położone,
          zaniedbane inwestycyjnie, nudne jak flaki z olejem i jakoś smutne, ale naprawdę
          posiada wiele interesujących miejsc choć zabytków to ono raczej wyjątkowych nie
          ma.Ale cóż wymagać od miasta garnizonowego.
          • Gość: ------------- Re: Szczecin jest przepiękny!!! IP: *.icpnet.pl 19.08.06, 21:42
            Ciekawe opinie ,to jest tylko i aż miasto Szczecin.
            A miasto to ludzie i jeżeli jakieś uwagi to WYŁĄCZNIE do mieszkańców.
            Bo to jak w przysłowiu ktoś zawinił a kogoś powiesili.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka