Dodaj do ulubionych

MAŁA TRZEBIEŻ - Zalew Szczeciński

17.07.06, 22:05
W minioną niedziele postanowiłam wraz z mężem i dzieckiem odwiedzić
wspomnianą nową plażę w Trzebieży.Po przybyciu na miejsce przeżyłam prawdziwe
rozczarowanie.Teren wokół plaży rzeczywiście pięknie zagospodarowany i
nastawiony na turystów .Sama plaża natomiast pozostawia wiele do życzenia:
na wąskim ok 100m kawałku piasku- masa ludzi.Piasek bardzo brudny z licznymi
resztkami papierosów i innych śmieci.Słowem brud.Nie wiem również gdzie autor
artykułu wypatrzył ratowników.Ja takiego szczęścia nie miałam, ale jak sam
dodał pracy wiele tu nie mają bo woda rzeczywiście płytka.To wszystko można
by jeszcze wytłumaczyć jednak faktu ,że pośród wypoczywających ludzi w tym z
małymi dziećmi kąpią się i biegają psy przyprowadzone przez bezmyślnych
włascicieli to już przesada!! Oczywiście o kagańcach nie ma tam mowy!!Gdzie
przepisy zabraniające wprowadzania zwierząt na teren kąpieliska? ja nie
dostrzegłam takiej tabliczki.Jak może się to skończyć nietrudno przewidzieć.
W trosce o zdrowie i bezpieczeństwo swoje i mojej rodziny długo nie będę
miała ochoty odwiedzić kąpieliska w Trzebieży.
Obserwuj wątek
    • Gość: tutejsza Re: MałaTrzebież- Zalew Szczeciński IP: 83.168.89.* 17.07.06, 23:48
      Fakt, plaża nie jest jeszcze zagospodarowana, ale na to potrzeba czasu i
      pieniędzy, w końcu aby nastapiła wieksza zmiana potrzeba jest więcej czasu. Po
      drugie co do czystości plaży, też sie zgodze, ale brudzą ją właśni tacy
      weekendowi turyści ze Szczecina, tzw. "miastowi', którzy sami potrafią tylko
      krytykowac, ale z kulturą i dbaniem o porządek są na bakier, zostawiając po
      sobie śmieci, to sam tyczy się psów, miejscowi nie zabierają ich na plaże,
      czynią to głownie "miastowi", którzy są mało inteligentni, bo nawet tabliczki
      ich nieodstraszają.Co do ratowników, to faktycznie, nie miała Pani szczęścia,
      bo ja owszem, widziałam ich i to nie raz.Oczywiście wplażąe trzeba włozyc
      jeszcze sporo pracy, tylko żeby było warto,bo czesto jednak przyjedzie taki
      jeden i czy taka jedna i zacznie się madrzyc, krytykowac, bo jeżeli tak jest to
      niech lepiej zostanie w domu.
      • Gość: iwonka393 Re: MałaTrzebież- Zalew Szczeciński IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.06, 00:17
        widzę ze nie zrozumiała Pani mojej intencji.Ja potrafię po sobie posprzątać i
        jak dotąd nie sprawia mi to większego kłopotu.Dlatego tak bardzo zwracam uwagę
        na czystość .Moje uwagi dotyczyły treści artykułu który był mocno
        przereklamowany. Podobnie jak Pani potępiam bezmyślnych właścicieli czworonogów
        którzy zabierają ich na miejską plażę.Sama mam psa ale nie zabieram go na plażę
        i nie wpuszczam go do wody obok pluskających się dzieci.Uważam ze to wina
        zarządzających kąpieliskiem którzy nie dokładają starań o
        jakość "plażowania".Takie rzeczy są niedopuszczalne.Nie dzielę też ludzi na
        miastowych i ...A do jakich zalicza się Pani?
        • Gość: tutejsza Re: MałaTrzebież- Zalew Szczeciński IP: 83.168.89.* 18.07.06, 00:44
          Prosze sie nie unosic, przecież napisałam że na doprowadzenie plaży do
          idealnego stanu wymaga wysiłku. Poza tym administracja, która co prawda powinna
          bardziej dbac o plaże nie jest w stanie poradzic sobie z niesfornymi ludzmi i
          ich psami, gdyz nie jest łatwo od nich wegzekwowac to by nie smiecili i
          puszczali psa w samowole, gdyż nawet nie grozi praktycznie tym ludziom
          manadat. Będac pare razy na plaży też odzcuwalam pewien dyskomfort, ale ja
          nadal twierdze, ze jest to wina plażowiczów, gdyży z wyjatkami oczywiście, ale
          jednak nie ptrafia sie zachowac. Na koniec dodam ,że i tak plaża ta wyglad
          lepiej niz rok temu i jest naprawdę o wiele przyzwoiciej. Mam nadzieje , ze za
          rok będzie jeszcze lepiej i chetnie będzie Pani przyjezdzała tu wypoczac.
          Pozdrawiam.
          • Gość: e.beata Re: MałaTrzebież- Zalew Szczeciński IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.06, 10:42
            O, lokalny patriotyzm... szkoda, że mało argumentów ;-)

Po pierwsze, administracja plazy jest po to i po to bierze pieniądze aby plażą
            się opiekować. Co to znaczy, że sobie z ludzmi i psami nie radzi!!??!!
            Sorry są tabliczki, są przepisy?
            To właściciela z psem może wyprowadzić za ogrodzenie nawet ratownik.
            A jest w Trzebieży policja?

Gadanie, że jest brudno bo ludzie śmieca ;-))))))))
            Jakże odkrywcze ;-))
            Brudasy są wszędzie. Nikt chyba nie miał wątpliwości, że zawitają i na plażę w
            Trzebieży. A skoro administracja sobie z nimi nie radzi, to powinna sprzątać,
            choćby i trzy razy dziennie. Jeżeli w niektórych miejscach publicznych jest
            czysto, to nie dlatego, że tam anioły chadzają, tylko dlatego, że się tam
            sprząta.

No i podobało mi się stwierdzenie:
            >> Prosze sie nie unosic, przecież napisałam że na doprowadzenie plaży do
            > idealnego stanu wymaga wysiłku

Tutaj nie o idealnym stanie mowa ;-))) tylko o PODSTAWACH.

• Gość: bywalec Re: MałaTrzebież- Zalew Szczeciński IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.06, 16:11
              Widzę,że na forum o Trzebieży trzeba posprzątac. Plaża w Trzebieży była odkąd
              pamiętam. No nie było tak fajnie jak teraz ,ale... . Pani Iwonka po
              przeczytaniu artykułu chciała zapewne sprawdzić jak jest naprawdę i pojechała
              zrobić inspekcję. Sorki, ale riviery nie ujrzała i ... Musiała się wyżyć
              intelektualnie. A sprawa jest banalna, pani Iwonko super jest tylko w Erze.
              Byłem w ostatnią niedzielę na tej plaży i musze powiedzieć ,że pomimo tłumu
              ludzi dało się posiedzieć w wodzie i na plaży. Może dlatego ,że jechaliśmy tam
              z rodzinką w celach rekraacyjnych, to wyprawa nam się podobała. W sobotę znów
              jedziemy. Jest tanio i blisko, tylko woda jakaś zalewowa. pozdrawiam Władze
              Trzebieży, tak trzymać. Paweł.
              • exman Re: MałaTrzebież- Zalew Szczeciński 19.07.06, 18:31
                Chętnie wpadnę tam w najbliższych dniach, nic nie jest w stanie mnie zniechęcić,
                ja sie tam przecież mało nie utopiłem gdzieś koło '74-go, gdy mój papa udzielał
                mi lekcji pływania. Woda wtedy też była "zalewowa" , że nie napiszę "jak zupa"
                no i płytko też było, stamtąd wyniosłem naukę, że można się utiopić nawet w
                wodzie "po kolana".
    • Gość: Elżbietka Mała Trzebież IP: *.bazapartner.pl 23.04.07, 17:31
      ak dojechać do Trzebieży ze Szczecina gdy można liczyć tylko na autobus?
    • grogreg Re: Zalew Szczeciński 23.04.07, 19:50
      A te smieci na plazy to skad sie wziely?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka