Dodaj do ulubionych

Gratulacje dla obsługi kina Helios

21.07.06, 03:15
Z całego serca serdecznie dziękuje obsłudze kina HELIOS za wyłączenie
klimatyzacji po 20 minutach od rozpoczęcia premierowego pokazu filmu Piraci z
Karaibów o godz 00:01.

Siedzieliśmy w sali nr.3 - przez pozostałe 2 godz pokazu pot lał się z nas
niemiłosiernie.Zaduch w całej sali okropny.Ludzie wychodząc z kina rzucali
komentarze typu "nie wiedziałem że w cenie biletu też jest sauna" lub
"temperatura też była jak na Karaibach"

Jeszcze raz chciałem złożyć gratulacje dla całej obsługi.Z pewnościa wybiorę
się jeszcze raz do kina HELIOS :)
Obserwuj wątek
    • exman Re: Gratulacje dla obsługi kina Helios 21.07.06, 06:48
      Hej, kolego, nie doceniasz poczucia humoru tej załogi, oni po prostu postarali
      się stworzyć klimat Karaibów na sali...proste ? eeechh...pewnie ja też bym
      popłynął razem z fotelem...
      • dusia25 Gratulacje dla szefów Heliosa 21.07.06, 22:53
        my byliśmy długo wierni Heliosowi, mniejsze, nie ma takiego spędu, z
        pracownikami pogadać spokojnie można było ;) aż któregoś pięknego poranka w
        piątkowej gw, a dokładnie w cjg postanowiliśmy wygrać bilety - toż to z 50
        biletów heliosowych na dowolny seans do wygrania było! i udało się! ;) idziem do
        kina, cali weseli, 6 filmów do wyboru (tak, wiedzieliśmy, że na dowolny seans z
        wyjątkiem zastrzeżonych przez dystrybutora) i... dramat! na te 6 filmów, 5 było
        zastrzeżonych! zaproszenie ważne tylko tydzień, więc wiedzieli, że te
        "zaproszenia" to tylko na polskie gó.. "tylko mnie kochaj" czy jakoś takoś...
        nabici w butelkę odeszliśmy z kwitkiem i do tej pory nie wróciliśmy! brawa dla
        szefostwa...
    • Gość: KINO HELIOS Re: Gratulacje dla obsługi kina Helios IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.06, 10:28
      Najmocniej przepraszamy za zaistniałą sytuację. Klimatyzacja, jako urządzenie,
      które działa nieprzerwanie po prostu czasem przestaje działać, zwłaszcza przy
      tak wysokich temperaturach powietrza, jakie mamy już od długiego czasu. Awaria
      oczywiście została zgłoszona i zostanie niezwłocznie usunięta.

Zawsze staramy się aby widzowie naszego kina byli zadowoleni i z przyjemnością
      do nas wracali, dlatego też bardzo dziękujemy za wszelkie Państwa opinie i uwagi.

Zapraszamy bardzo serdecznie.

PS. Film "Piraci z Karaibów: Skrzynia Umarlaka" grany jest również na sali nr 4 :)

Pracownicy Kina HELIOS SZCZECIN
      • kiciara11 Re: Gratulacje dla obsługi kina Helios 21.07.06, 10:32
        > PS. Film "Piraci z Karaibów: Skrzynia Umarlaka" grany jest również na sali nr
        4

czy to oznacza, ze mozna sobie zmienic sale jak na jednej wysiadzie klima?
      • Gość: stufka Re: Gratulacje dla obsługi kina Helios IP: *.range81-157.btcentralplus.com 21.07.06, 10:33
        To sie nazywa uprzejma odpowiedz dla widza/klienta.
        • adams99 Re: Gratulacje dla obsługi kina Helios 21.07.06, 11:21
          No nie spodziewałem się takiej reakcji.Plus dla nich.
          Brakowało tylko "przepraszam" po zakończeniu seansu.
      • Gość: KINO HELIOS Re: Gratulacje dla obsługi kina Helios IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.06, 10:35
        KLIMATYZACJA JUŻ DZIAŁA. NA KAŻDEJ SALI JEST PRZYJEMNY CHŁÓD .

Pozdrawiamy Wszystkich Forumowiczów :-)
        • Gość: e.beata Re: Gratulacje dla obsługi kina Helios IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.06, 12:48
          skoro wysiadła klimatyzacja, to czy nie należało przeprosić widzów na sali?
          zaproponować zmianę sali na inną? Bądź zorganizować możliwość obejrzenia filmu
          w innym terminie dla tych, którzy nie chcieli się grzać? Z darmowym popcornem w
          ramach przeprosin?

Klimatyzacja już działa. O.K. ale co będzie jak znowu siądzie? Strach iść do
          kina bez kubełka lodu.
          • adams99 Re: Gratulacje dla obsługi kina Helios 21.07.06, 16:15
            Nasza sala nr3 była tak na oko w 60-70% zapełniona.Jeśli było podobnie w innych
            salach to można nas było spokojnie porozsadzac w pozostałych 3 salach.

Plus za odpowiedź i wyjaśnienie sytuacji tu na forum dla kina Helios.Minus za
            organizację i zachowanie się na miejscu w czasie premiery.

e.beato - Twoje rozumowanie jest jak najbardziej słuszne i tak to powinno
            wyglądać w cywilizacji gdzie istnieje konkurencja.Część ludzi pewnie zagłosuje
            nogami i będzie chodzić do Multikina (też ma swoje ogromne minusy - setki reklam
            przed filmem).Ja doceniam to, że odezwali się tutaj i napisali parę słów i
            pewnie jeszcze się do nich wybiorę.

PS.Czy podawanie na biletach godziny ropoczęcia seansu nie powinno się odnosić
            do startu filmu a nie bloku reklamowego? Czy przypadkiem Rzecznik Ochrony
            Konsumenta się nie wypowiadał na ten temat kiedyś? Coś mi się wydaje, że ten
            temat był poruszany już.
    • Gość: zmęczony nie pierwsza wtopa Heliosa IP: *.system.szczecin.pl 21.07.06, 14:01
      Niedawno opisywano w prasie 45 minutowe bloki reklamowe... ja sam siedziałem na półgodzinnym - i te kłamstwa obsługi, że są tylko 15 minutowe.

Jedno w tym kinie się nie zmienia - nie sposób odebrać pieniędzy za ich popyliniarską pracę.
      • nieslubne_dziecko_romana Re: nie pierwsza wtopa Heliosa 21.07.06, 14:12
        Nie wiem jak wygląda to obecnie, ale ok. miesiąca-dwóch temu można było
        zarezerwować w ostatnich rzędach na kanapach trzy bilety, ale nie mozna ich
        było kupić bo:"w dwóch kanapach są cztery miejsca, a Pan chce kupić trzy":-)
        Pewna logika w tym jest. Nie tłumaczy to jednak braku możliwości zakupu
        biletów, konieczność "zjechania" dwa-trzy rzędy w dół, gdzie miejsc może już
        nie być.....
        Dodam, że cała sprawa, dzięki zrozumieniu ze strony kierownictwa kina
        zakończyła się jak najbardziej pozytywnie dla mnie.
    • Gość: gośka Re: Gratulacje dla obsługi kina Helios IP: *.chello.pl 21.07.06, 14:28
      Też byłam na tym seansie. Wkurzające jest to, że oni dobrze wiedzieli (moim
      zdaniem), że klima wysiadła. Wpuścili nas na salę ok 00.15 ( film był
      zapowiadany na 00.01), w pozostałych salach kinowych wszyscy zostali wpuszczeni
      o czasie. Po prostu olali klientów, większość ludzi która siedziała obok mnie,
      głośno komentowała zainstniała sytuację i zapowiedziała, że więcej tam nie wróci.

W pomieszczeniu było koszmarnie gorąco, ledwo dało się wysiedzieć mimo tego, że
      ludzie byli ubrani w letnie ciuchy: spodenki, koszulki.
      • Gość: sting Re: Gratulacje dla obsługi kina Helios IP: *.bazapartner.pl 21.07.06, 15:08
        czuje, ze Helios rychło padnie z taka obsługą - ludzie po prostu zagłosuja
        nogami i pojda do Multikina. i juz!
        • Gość: aaa Re: Gratulacje dla obsługi kina Helios IP: *.chello.pl 21.07.06, 17:14
          Nigdy nie pojde do Multikina. Obsluga tragiczna, ceny wyzsze niz w Heliosie i
          te reklamy i tlumy z siatkami z Geanta. Normalnie makabra. Helios jest extra i
          niech dalej taki bedzie.
          • adams99 Re: Gratulacje dla obsługi kina Helios 21.07.06, 17:30
            EE na Multikino jest prosty sposób - do godziny podanej na bilecie dodajemy
            około 15 min + wizyta w kibelku i dopiero wchodzimy na salę.
            Co do cen biletów - wydają mi się takie same.W Multikinie masz jeszczę zniżkę na
            kartę Klubu Nokii - bilet wychodzi około 12-13zł.
            • Gość: Lubie kino Helios Re: Gratulacje dla obsługi kina Helios IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.06, 18:42
              Coś mi się widzi, że całe to hallo wokół Heliosa to nagonka multikina/maniaka.
              adams99 robisz nagonke na heliosa, potem piszesz o zaletach multikina. Bilet po
              12,00zł, jak z klasą chyba przyjdziesz, a te Twoje rady z
              kibelkiem......Prywate rób sobie na swoim podwórku, a nie na forum buraku !.

• adams99 Re: Gratulacje dla obsługi kina Helios 21.07.06, 18:52
                Gosciu czy ja cie obrazam - troche kultury.

Bilet na karte klubu nokia kosztuje 13zl.Spr w cenniku.
                Pisalem tez pare postow wyzej ze Multikino tez ma swoje wielkie minusy wiec nie
                oskarzaj mnie o stronniczosc.

Nie obchodzi mnie czy kino nazywa sie X czy Y - chce byc tylko dobrze
                obsluzony,klimatyzacja ma dzialac a seans rozpoczynac sie punktualnie.Jak widac
                i dla Heliosa i dla Multikina to troszke za wiele do spelnienia.

Nie robie zadnej nagonki - fakt jest potwierdzony - padla klima tylko nikt nie
                mial pomyslu/odwagi wyjsc do ludzi i powiedziesz przepraszam.
    • Gość: Kinomaniak Re: Gratulacje dla obsługi kina Helios IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.06, 18:38
      Ja też chodzę do heliosa i kina nie zmienię. A ci co mają ochotę na oświadczyny
      na dachu Galaxy i paradowanie pod ręką z lalą po czerwonycm hallu Multikina bo
      tak jest trendy, niech to robią dalej!.
      Nie wieszajcie psów na kinie, które o głowe bije to w Echo Center!.
      Pozdrawiam pracowników Heliosa.
      P.S W moim kinie są wygodniejsze fotele, lepszy dżwięk i milsza obsługa .
      • exman Re: Gratulacje dla obsługi kina Helios 21.07.06, 20:09
        Dołaczam się do ekipy. HELIOS bije na łeb Mulitkino...a że w Pionierze jest
        najlepszy klimat, to już zupełnie inna bajka...
        • Gość: Praszczur Re: Gratulacje dla obsługi kina Helios IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.06, 21:43
          Przecież w Szczecini nic sie nie udaje,nic nie działa,albo działa żle,a
          przyczyną są ludzie o mentalności forumowiczów,takie swoiste lustro.Z takimi
          ludżmi nic się udać nie ma prawa,bo z przegranymi na starcie przyszłości się nie
          wybuduje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka