Dodaj do ulubionych

Szczecin - To miasto to tragedia

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.06, 13:09
byłem i widziałem. Po prostu Prowincja pełną gębą!!!
Obserwuj wątek
    • kiciara11 Re: Szczecin - To miasto to tragedia 29.07.06, 13:13
      "spieprzaj dziadu"
      • kakq Re: Szczecin - To miasto to tragedia 29.07.06, 13:31
        nikt Ciebie tutaj nie zaprasza
        więc siedz w swoim miasteczku
    • piotr33k2 Re: Szczecin - To miasto to tragedia 29.07.06, 14:04
      może i tragedia ale napewno nie tak tragiczna jak koszalin- postpeegierowskie
      wiejskie miasto,ducha wiekomiejskosci w każdym razie tam nie uświadczysz (he
      he) .
    • chwilowy5 urocze miasto 29.07.06, 14:27
      jestem w trakcie przeprowadzki do Szczecina :)
      • Gość: niestety szczecin Re: urocze miasto IP: *.globalconnect.pl 29.07.06, 15:16
        Witaj KOSzalinie, masz rację. A po odpowiedziach sam widzisz jaki poziom
        kultury jest w tym mieście. Na nic innego ich nie stać jest, tylko wyzywać.
        Wychodzi rynsztok, jakim jest to miasto - aja tu niestety mieszkam i bardzo
        tego żałuję.
        • beatrix13 Re: urocze miasto 29.07.06, 15:18
          Gość portalu: niestety szczecin napisał(a):

> Witaj KOSzalinie, masz rację. A po odpowiedziach sam widzisz jaki poziom
          > kultury jest w tym mieście. Na nic innego ich nie stać jest, tylko wyzywać.
          > Wychodzi rynsztok, jakim jest to miasto - aja tu niestety mieszkam i bardzo
          > tego żałuję.
          .........................................................
          na co czekasz? wyprowadź sie do Koszalina!
        • kiciara11 Re: urocze miasto 29.07.06, 18:13
          "spieprzaj dziadu"
        • Gość: dz14d Re: urocze miasto IP: 80.53.41.* 29.07.06, 19:05
          www.rozklad.pkp.pl/bin/query.exe/pn
          krotka instrukcja:

w pole Z: wpisz Szczecin Glowny
          w pole Do: miasto w ktorym bedziesz sie dobrze czul
          Potem nacisnij guzik z napisem Szkanie Połączeń.
          Po chwili dostaniesz pociagi ktorymi sprawnie opuscisz Szczecin.

Jesli nie masz pomyslu na to w jakim miescie bedziesz sie czul lepiej to proponuje:
          www.rozklad.pkp.pl/bin/stboard.exe/pn?
          w pole Stacja wpisz Szczecin Glowny i nacisnij przycisk Pokaż po chwili
          dostaniesz tablice odjazdow i bedziesz mogl wybrac taki pociag ktory zawiezie
          cie do miasta w ktorym bedzie ci lepiej.
          A na razie jestes zwykla narzekajaca kwekola i ciamajda zyciowa skoro zyjesz w
          miescie w ktorym jest ci zle.
    • Gość: dz14d Re: Szczecin - To miasto to tragedia IP: 80.53.41.* 29.07.06, 19:21
      ciesze sie ze tak myslisz, mam nadzieje ze sie tu nie zamieszkasz - wtedy to
      bylby dramat...
      • Gość: Danieloo Re: Szczecin - To miasto to tragedia IP: 83.17.239.* / *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.06, 19:55
        ale po co wogóle taka dyskusja z burakami z poza Szczecina nie podoba się to
        won i nie przyjeżdżać tu więcej
        • Gość: dz14d Re: Szczecin - To miasto to tragedia IP: 80.53.41.* 29.07.06, 19:59
          a cos mnie naszlo na dyskusje, przepraszam - juz nie bede.
        • Gość: pieszy Re: Szczecin - To miasto to tragedia IP: *.globalconnect.pl 29.07.06, 20:01
          byłem ostatnio w mielnie, i wracając do szczecina jechałem przez kolejne
          miejscowości nagle patrzę a tu tablica koniec koszalina. kiedy był? trudno
          powiedzieć, cały czas tylko wioska i rozwalające się budy .... (przepraszam
          koszalinian ale to tak widać)
          • kiciara11 Re: Szczecin - To miasto to tragedia 29.07.06, 20:05
            w Koszalinie sa bardzo nieuprzejmi kierowcy na drodze (jak widza rejestracje
            Zs... a moze wogole).
            Koszalinianie maja ponoc straszne kompleksy wzgledem Szczecina ale to pewnie
            plotki i pomowienia;)
            • Gość: dz14d Re: Szczecin - To miasto to tragedia IP: 80.53.41.* 29.07.06, 20:20
              raczej nie... no coz nic na to nie poradzimy. Szkdoa ze ze srodkowopomorskiego
              nic nie bedzie - Slupsk jakos sie nie garnie do pomyslu Koszalina z nowym
              wojewodztwem. Chyba dlatego tak reaguja - syndrom porzuconej kochanki...
              • kiciara11 Re: Szczecin - To miasto to tragedia 29.07.06, 20:24
                mialam tez przez dluzszy czas do czynienia z ludzmi z Koszalina na stanowiskach
                czyli na niby wysokim poziomie...:((
                Mam nadzieje, ze to byly niechlubne wyjatki.
          • Gość: Olsztyniak Re: Szczecin - To miasto to tragedia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.06, 23:26
            Gość portalu: pieszy napisał(a):

> byłem ostatnio w mielnie, i wracając do szczecina jechałem przez kolejne
            > miejscowości nagle patrzę a tu tablica koniec koszalina. kiedy był? trudno
            > powiedzieć, cały czas tylko wioska i rozwalające się budy .... (przepraszam
            > koszalinian ale to tak widać)

Wracając z Mielna do Szczecina nie mogłeś przejeżdżać przez Koszalin, bo
            musiałbyś w Mścicach pojechać na Gdańsk, buraku.
    • Gość: Danieloo Re: Szczecin - To miasto to tragedia IP: 83.17.239.* / *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.06, 20:30
    • Gość: Andy Re: Szczecin - To miasto to tragedia IP: *.Red-83-41-143.dynamicIP.rima-tde.net 01.08.06, 18:00
      A co takiego zobaczyłeś i ile tego widziałeś że odrazu tak oceniasz zobacz może
      jeszcze inne miasta a potem próbuj porównać a ty nic nie widziałeś i odrazu
      opisujesz. Znam "Koszalin" bardzo dobrze to dopiero wiocha, nawet tramwajów nie
      ma a tutaj przynajmniej są.
    • Gość: Krakowiak Re: Szczecin - To miasto to tragedia IP: *.zax.pl / *.zax.pl 01.08.06, 18:17
      5 miesiecy temu wyprowadziłam się ze Szczecina i była to moja najlepsza decyzja
      jaką mogłam podjąć i nie żałuję! Szczecin jako miasto-cudne,jako miejsce do
      biznesu-porażka.Będzie mi brakować idealnego planu miasta,bo tam gdzie
      mieszkałam wszędzie miałam blisko.Ludzie-jak to ludzie, wszędzie się znajdzie
      jakiś odmieniec, na to lekarstwa nie ma.
      Będzie mi też brakować pysznej rybki z Rybarexu,oczywiscie znajomych i bliskości
      do morza.
      Ale Kraków też jest piękny:) i maja tu przepyszne lody gałkowe, takie
      prawdziwe:p i za ladą stoją Panie, które wygladają jakby się zatrzymały w czasie.

Pozdrawiam wszystkich i mój i nie mój już Szczecin:/
      • Gość: nitka 72 Re: Szczecin - To miasto to tragedia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.06, 11:18
        Jak ktoś nie potrafi odnależc się w Szczecinie, znaleść swojego miejsca ,
        przyjaciół i mozliwości spędzania miło czasu to gdzie indziej tez mu sie nie
        uda bo sam fakt mieszkania w jakims mieście nie przesądza o "sukcesie". To
        przeciez zależy od człowieka. Szczecin faktycznie nie jest niesamowitą
        metropolią ale to nie znaczy ze mieszkają tu sami głupcy i nieudacznicy.Tylko
        prostacy tak mogą powiedzieć.
        • Gość: :) Re: Szczecin - To miasto to tragedia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.06, 12:04
          Zgadzam się z Nitką! Tak właśnie jest. Jeśli tu się nie odnajdziesz wśród ludzi, to dlaczego miałbyś się odnaleźć gdzie indziej? Ludzie wszędzie tacy sami. Ulice i domy nie mają żadnej tajemniczej mocy, ta moc jest w nas. Malkontent zawsze będzie niezadowolony. Porażkę zrzuci na miasto, brak przyjaciół na miasto, wyjedzie i zacznie się od początku...
          • Gość: Ilka Re: Drogi Koszalinie... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.06, 12:09
            ...tragedia to jest kiedy komuś sufit na głowę poleci...Miasto może ci się nie podobać, nie ma musu zachwycania się, większości Szczecinian Koszalin też się nie podoba, Twoje zdanie nie zmieni uroku Szczecina...I w ogóle po kiego nas o tym informujesz? Humor chcesz zepsuć, czy jak? O kompleksach koszalinian doskonale wiemy i jakoś z tym żyjemy, ty też ze swoją niechęcią do Szczecina będziesz musiał żyć...Czy ktoś Cię zmusza do przyjazdu do nas?
            • Gość: asa Re: Drogi Koszalinie... IP: 217.153.6.* 02.08.06, 12:55
              Niby prawda ale wróciłem właśnie z podróży po Małopolsce, Śląsku i Mazowszu.
              Niestety powrót do Szczecina przywraca mej pamięci bardziej nastroje depresyjne
              Śląska niż te z Krakowa i okolic czy Warszawy. Ludzie w Szczecinie, ci na ulicy,
              w sklepach, urzędach, środkach transportu są częściej niż gdzie indziej
              nieuprzejmymi burakami niezadowolonymi z życia i często okazują chamstwo i brak
              życzliwości podstawowej.
              • Gość: See Re: Drogi Koszalinie... IP: *.swn.vectranet.pl 02.08.06, 13:09
                Wiele zalezy od władz. Jezeli w kolko slyszy sie, że prezydent jest
                niekompetentny, nic mu nie wychodzi, nie nadaje się, beznadzieja i w ogole to
                wpływa posrednio na nastroje ludnosci. Rozwalajace sie i brudne kamienice,
                krzywe chodniki, pijacy w bramach, dresiarstwo itd itd
              • Gość: szczecinianka Re: Drogi Koszalinie... IP: 192.249.39.* 02.08.06, 14:37
                Ja rowniez mialam okazje do przebywania troche czasu w Warszawie - konkretnie
                mieszkam tu ponad 12 lat i mam niestety smutne wnioski przyjeżdżając do
                Szczecina - miasto piękne ale ludzie bardzo często niemili. Może rzeczywiście
                wpywa na to brak perspektyw, bezrobocie, itd. ale niemili są często ludzie
                którzy mają pracę np. obsługa w sklepach. W wawie nie zarabia się kokosów, ale
                jakoś więcej jest tutaj życzliwości, nawet na zatłoczonych ulicach.
    • Gość: satyra letnia Re: Szczecin - To miasto to tragedia IP: *.icpnet.pl 02.08.06, 15:32
      Satyra letnia -badziewiak otwiera pyska na temat miasta!!!!-ta mieścina co się
      KOSZALIN zowie ma czelność krytykanctwo o Szczecinie uprawiać...no no to te
      letnie upały na ich pały kiepsko zadziałały. Koszalin -wiocha koło Mielna,koń
      polski -tylko by to wymyślił.Oj koszalinku maluśki maluśki...
      • szpiro przystojnego ze Szczecina poznam 03.08.06, 05:40
        przystojnego ze Szczecina poznam.ja facet ze Szwecji.
    • Gość: Dori Re: Szczecin - To miasto to tragedia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.06, 18:44
      W zadnym miescie w Polsce nie ma tak pysznych pasztecików jak w Szczecinie.
      • Gość: natasza Re: Szczecin - To miasto to tragedia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.06, 20:29
        nie ma w polszcze pienkniejszego miasta jak polczyn zdruj
        tam pomieszkuje taki molodoj paren, stanislaw jevo zawud
        po atcu mu poborca, czy jakos tak, ja nie znaju kak on bieriot.
        nu tak, ja dumaju szto u nievo wsio w pariadku.
        a stettin, no stettin, oczen charosze miasteczko pri baltikie,
        i niet prioblema szto od maria 100 kiliamietrow,
        prioblem w tiom szto ja z radissona nie wizu moria z akna
    • Gość: Galoty Re: Same markety prezydent magazynier- dno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.06, 21:35
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka