Dodaj do ulubionych

Wściekły SMS do radnego Łuczaka

IP: *.chello.pl 17.08.06, 17:07
Wygląda na to ,że kolesie się pokłócili, a kiedyś przepijali do siebie.
Jak SLD I PO się połączą to panowie się pogodzą. A łuczak będzie chrzestnym
małej Kamińskej.
Obserwuj wątek
    • Gość: czapski Re: Wściekły SMS do radnego Łuczaka IP: *.utp.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.06, 17:56
      Michał Łuczak twierdzi, że ma czyste sumienie ;)
      • Gość: pryzjaciel Re: Wściekły SMS do radnego Łuczaka IP: *.adsl.alicedsl.de 18.08.06, 07:30
        zapewne, jeżeli to, Twój znajomy
    • felix_edmundowicz Brawo Łuczak i Wyborcza, czas na prokuratora 17.08.06, 18:05
      Ukrywanie wiedzy o popełnionych przestępstwach i nadużyciach podlega karze.
      A zajadłość SLDmana świadczy o tym że czyjeś interesy zostały poważnie
      naruszone.
      Czy w końcu ruszy lawina, czy w końcy Meyer odpowie za łamanie prawa i
      sekowanie Jakuba Szumina przez kolejny rok?
      Ten Układ trzeba rozbić, a że bulteriery toczą pianę z ust, to niech
      społeczeństwo się dowie jak zaczną się dogryzać.
      Brawo Łuczak, ujawniłeś szczecińską aferę na miarę lokalnego Rywina.
      • ja_aska Re: Brawo Łuczak i Wyborcza, czas na prokuratora 17.08.06, 18:47
        akcja rodzi reakcje. koniec.
        • absztyfikant Re: Brawo Łuczak i Wyborcza, czas na prokuratora 17.08.06, 18:51
          Apeluje do wszystkich o powstrzymanie emocji!

Niech Kaminski spelni to, co zapowiedzial - niech przedstawi te haki na Luczaka
          o ktorych mowil. Jesli tego nie uczyni, to bedzie to znaczylo, ze jest kolejnym
          szczecinskim 'lepperkiem'. To samo w przypadku Luczaka - zamiast puszczac baki w
          rodzaju 'to sprawa dla CBA' niech przedstawi niezbite dowody na nieuczciwosc
          Kaminskiego.

Wiecej rozumu i faktow, a mniej pomyj i zlych emocji.

• Gość: egzegeza Ten tydzień to był na pokutę u Tuska? IP: *.chello.pl 17.08.06, 19:19
          Myślę, że język przekazu w sms-ie był adekwatny do poziomu percepcji odbiorcy.
          I widocznie z ludźmi pokroju Łuczaka można komunikować się tylko w taki sposób.
          Ciekawy ten tydzień zwłoki na konsultacje z kolegami i prawnikiem... Bo np. w
          Radio Szczecin prawnik odpowiedział ad hoc, że to element brudnej walki
          politycznej, a nie żadne groźby. Czy tydzień zwłoki był potrzebny Łuczakowi na
          zlikwidowanie dowodów, którymi ewentualnie mógł się posłużyć jego antagonista?
          A może na prywatną Canossę do Tuska z wyznaniem win i prośbą o pokutę? Bardzo
          to wszystko intrygujące. Może własnie wreszcie pęknie zmowa milczenia wobec
          grzeszków bulterierów z PO - partii, która ciągiem pomówień i spreparowanych
          pseudodowodów zniszczyła najlepszego kandydata na urząd prezydenta RP. I to
          przez PO mamy teraz syf, jaki mamy i wstyd za Polskę na arenie międzynarodwej.
          Ze strachu przed wygraną przeciwnika PO zaufondowało nam nieustanne igrzyska
          PiS, Leppera i Giertycha. Chłopaczki, którzy sami nie umieją nic stworzyć, nic
          zbudować, nawet własnego programu (świetnie pokazała to ostatnia "Polityka"
          w "Gadających głowach") a swoją pozycję budują na niszczeniu i nieustannych
          próbach niszczenia sukcesów innych. Żywy i najbardziej przekonujący przykład,
          że polskie piekiełko istnieje ma się dobrze.
      • xyz-xyz Re: Brawo Łuczak i Wyborcza, czas na prokuratora 17.08.06, 19:35
        > Ukrywanie wiedzy o popełnionych przestępstwach i nadużyciach podlega karze.

Taaa? Podyktuj artykuł z kk:))))))))))

Brawo Łuczak, ujawniłeś szczecińską aferę na miarę lokalnego Rywina.

Felix nie pij tyle:))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Po prawdzie ów SMS jest delikatny jak mięciutki papierek toaletowy:)) Łuczak
        się jak zwykle zbłaźni kolejnym donosem:)) Michaś zaczyna przypominać mi posła
        Nowaka:)))) On też miota doniesieniami. Uważaj Michaś bo skończysz z kartką
        www.łuczak.pl na mównicy:)))))))))))))))))))))))
        • absztyfikant Re: Brawo Łuczak i Wyborcza, czas na prokuratora 17.08.06, 20:19
          Juz na szczescie bylego posla Nowaka:) Swoja droga Nowak po dzis dzien szaleje
          po forach gazeta.pl :)))
        • Gość: P.M. Re: Brawo Łuczak i Wyborcza, czas na prokuratora IP: 213.155.174.* 18.08.06, 08:16
          ech... prawdziwa wybiórcza... w nagłówku wybiórczo cytuje tylko część smsa i
          rzeczywiście myślałem, że koleś przesadził... na szczęście doczytałem do końca i
          jego treść jest jak najbardziej ok! czekam na te kwity z rady osiedla
          akademickiego, miałem to nieszczęście, że w tym okresie byłem studentem i
          musiałem z bliska przyglądać się prywacie i przekrętom Michaiła Ł. dowodów nie
          mam, więc liczę na p.Kamińskiego! może uda się pozbyć drobnego cfaniaczka ze
          sceny, choćby na krótki czas... na więcej w tym kraju nie liczę... niestety
    • Gość: lola pewnie za kase opychał miejsca w akademiku IP: 217.153.6.* 17.08.06, 18:52
      jak tak PAn Kamiński dom niego pisze, a pamietam, ze Łuczak był członkiem
      samorządu studenckiego to byc moze ma dowody, ze Ł. opychał za jakieś korzyści
      miejsca w akademikach. To był powszechny proceder wśród członków samorządu.
      Znam osoby, które za pieniądze albo wódkę dopisywały punkty ubiegającym sie o
      akademik. DZis te osoby sprawuja często bardzo eksponowane funkcje.Smutne to,
      ale już samorzad studencki to kolebka duzej korupcji
    • felix_edmundowicz Łuczaka miał zagryźć już Wijas, ale się bał....... 17.08.06, 19:00
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=70&w=32489743&v=2&s=0
      Jędrzej Wijas z SLD skarży Michała Łuczaka z PO

Jolanta Kowalewska, Szczecin 2005-11-24 , ostatnia aktualizacja 2005-11-24
      18:14

Szykuje się kolejny sądowy proces za nazwanie SLD organizacją przestępczą.
      Skarżyć będzie polityk szczecińskiego SLD innego szczecińskiego polityka z PO.
      Niewykluczone, że zaangażują się także władze krajowe Sojuszu.

Michał Łuczak jest radnym sejmiku zachodniopomorskiego. Jędrzej Wijas to
      wiceprzewodniczący szczecińskiego SLD i zastępca dyrektora Książnicy
      Pomorskiej. 7 listopada Łuczak złożył interpelację w sejmiku: Chciał wiedzieć,
      czy działalność polityczna Wijasa nie odbywa się kosztem pracy w Książnicy. W
      interpelacji napisał: "Czy udział w konferencjach prasowych organizacji
      przestępczej SLD w godzinach pracy odbywa się za wiedzą przełożonych?".
      Porównanie SLD do organizacji przestępczej oburzyło Jędrzeja Wijasa.

- To pomówienie. Obraża mnie, obraża innych członków SLD - powiedział Jędrzej
      Wijas. - Z powództwa cywilnego występuję na drogę sądową. Nie wykluczam też, że
      założę sprawę karną.

Wijas podkreśla, że SLD nie łamie ani porządku demokratycznego, ani prawnego i
      nie ma podstaw, by używać takich określeń. Zapowiedział, że będzie domagał się
      od radnego Łuczaka publicznych przeprosin na łamach prasy lokalnej i
      ogólnopolskiej oraz wpłaty 10 tys. zł na rzecz Towarzystwa Przyjaciół Książnicy.

Niewykluczone, że oddzielny pozew do sądu złoży także krajowy zarząd Sojuszu.

- Będziemy się nad tym zastanawiać na posiedzeniu zarządu - powiedział
      sekretarz generalny SLD Grzegorz Napieralski.

Radny PO Michał Łuczak nie zamierza przepraszać. - Użyłem tego samego
      określenia, które wypowiedział jeden z najpoważniejszych polityków w naszym
      kraju pan Jarosław Kaczyński - mówi Łuczak. - Radny Wijas wystąpił przeciwko
      mnie dopiero, gdy się dowiedział, że w podobnej sprawie pan Kaczyński przegrał.
      Ale ja na sali rozpraw przedstawię kilkaset dowodów łamania prawa przez
      członków tej partii i zobaczymy, czy nie jest to wystarczający dowód, by tak
      nazwać tę organizację.

Wijas oczekuje, że do przeprosin zmobilizuje Łuczaka regionalne szefostwo PO.

- Nie widzę potrzeby zajmowania się wypowiedziami pana Łuczka. On bierze pełną
      odpowiedzialność za te słowa - powiedział szef zachodniopomorskiej PO Krzysztof
      Zaremba.

• absztyfikant BTW 17.08.06, 19:11
      Czy Luczak to blizniak Krystiana Legierskiego?:)))
      • Gość: ed Re: BTW IP: 217.153.6.* 17.08.06, 19:25
        Kamińskiego nie znam, ale Łuczaka jak każdy politolog tak... Więc może rzeczywiście ktoś sprawdzi, jak opychał pokoje w Kordeckim, a teraz mieli szmal z Obryckim (nota bene z unii)...
        A Gazeta jak zwykle - piekna tuba PO! Szkoda że to tylko "Wyborcza"...kiełbasa
      • Gość: zenek Re: BTW IP: *.chello.pl 17.08.06, 20:47
        Przestań w końcu z tym Kantem nieznasz qrva kogoś innego.
        • absztyfikant Re: BTW 17.08.06, 20:49
          Znam tez Marka Twaina. Dedykuje Tobie:)))

'Czasem lepiej się nie odzywać i wydawać się głupim , niż odezwać się i rozwiać
          wszelkie wątpliwości...'
        • Gość: hujarski Re: BTW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.06, 23:04
          on bierze te cytaty z Googli, a tam tego bez liku
    • Gość: student Wściekły SMS do radnego Łuczaka IP: *.ds5.tuniv.szczecin.pl 17.08.06, 20:17
      Od dawna wszyscy wiedzą że Łuczak ma nieczyste sumienie, zwłaszcza ludzie po US.
    • Gość: Taodbarkuzhotelu To prosty chłopak tylko w drogich butach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.06, 20:33
      Kamiński zachował się tu tak jak się normalnie zachowuje po wypiciu, jak każdy
      kacyk. Mnie ? Ja Ci pokażę . Ja mam znajomości i realną władzę. Arogancko i w
      stylu ubeckopartyjnym. Ja wszystko mogę. Mało tego mógł.
      To prostak i zapewne tego dnia ze stresu , że to CBA faktycznie przyjdzie zapił
      po prostu pałę a to co ten facet w tym stanie może wyczyniać ... SMS to był
      pewnie początek. Następnie , tradycyjnie będzie się powoływał na koneksje z
      Pawłem G. Misiem,Darkiem itp kogo zresztą on nie zna.
      Na mieście tzw Chińczyk szuka okazji gdyż twierdzi, że był współzałożycielem
      tzn pomagał InBit w Szczecinie.
      Tym razem Kamińskiemu się raczej już nie upiecze jak kilka razy już upiekło
      się. Telefon do Misia, Zygmunta itp nie będą już skuteczne. No cóż królem sie
      było ale to już chyba po prostu koniec a dokładnie początek końca.
    • Gość: renia Wściekły SMS do radnego Łuczaka IP: *.chello.pl 17.08.06, 20:50
      Wszystko będzie dobrze towarzysze,jakoś się pogodzicie gorzej że ludzi macie w
      dup.e
      • Gość: monty Re: Wściekły SMS do radnego Łuczaka IP: *.chello.pl 17.08.06, 21:06
        A jaka była droga zawodowa Pana Kamińskiego , nie terminował na Małopolskiej?
    • Gość: Stasiu Gratulacje Zbychu. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.06, 20:59
      www.klinikum-uckermark.de/babygr.php?id=565
      Wygramy. Te wszystkie czarnuchy z Łuczakiem na czele będą jeść chleb ze smalcem
      a Kowalewska będzie prosić o pracę u Mirka w Obserwatorze. Pies z kulawą nogą
      za nimi nie zagłosuje. Wrócimy do władzy. Komuna wróci na minimum 2 kadencje.
      Odwdzięczymy się. Tym razem nie będzie ekumenicznie.
      Stasiu wiesz , który
      • Gość: nalewak Re: Gratulacje Zbychu. IP: *.chello.pl 17.08.06, 21:09
        Znowu pijany jesteś, nie pij z powodu przegranej
      • Gość: za.. was te glupi, po ile pieniadze IP: *.hsd1.wa.comcast.net 17.08.06, 21:50
        wy glupie scierwo, chcecie wrocic? do koryta i gnoic swoich wrogow? ty ubecki
        bucu i prostytutko komuny, my bedziemy was walic po ryjach i pluc na wasze
        chamskie mordy, wy scierwo pzpr!
        • kvakva Re: te glupi, po ile pieniadze 18.08.06, 16:33
          Wiem, gdzie dają tanio mózgi. Skorzystaj - Twój szwankuje...
    • gozal moje niesmaczne, ale niestety prawdziwe porównanie 17.08.06, 21:10
      świat polityki to gnój. niestety, często ten gnój jest rozrzucany przez
      polityków i babrze też inne dziedziny - biznes, edukcaję... a niesmak ma i tak
      społeczeństwo, które wbrew swojej woli musi to wszystko obserwować i jest
      obrzucane kawałkami tego gnoju :/
      • Gość: gorzal Re: moje niesmaczne, ale niestety prawdziwe porów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.06, 21:14
        Społeczeństwo sobie obserwuje szpanerów z nazwami na tablicach
        rejestracyjnych , pięknymi numerami telefonów obserwuje ich zachowanie i mówi
        sobie nareszcie Gazeta wzięła się za tych co trzeba. W końcu !!!
    • Gość: piękniś Re: Wściekły SMS do radnego Łuczaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.06, 21:34
      Te chłopaki z PO to takie strachliwe... Najpierw Nitras obraził się bo mu ktoś
      pogoził palcem, a teraz Łuczak bo mu ktoś wysłał SMS... chłopaki, nie bójcie
      się , jak wrócimy z gejparady to was obronimy...
    • Gość: zglanowac kaminski, pieprzony zlodziej i ubek IP: *.hsd1.wa.comcast.net 17.08.06, 21:44
      skopac po jajach tego glupka kamiskiego, co za menda ubecka i scierwo
    • felix_edmundowicz warto przypomnieć genezę 17.08.06, 21:50
      Co wiadomo o powiązanej z marszałkiem województwa firmie InBIT?

marc 2004-08-13 , ostatnia aktualizacja 2004-08-13 18:35

Historia InBIT to splot SLD-owskich powiązań. Marszałka, firmy i zarządu
      wojewódzkiego SLD

Powiązana z zachodniopomorskim marszałkiem Zygmuntem Meyerem firma InBIT
      dostaje z budżetu województwa pieniądze na szkolenia, wygrywa też w ocenie
      marszałkowskich urzędników pieniądze z funduszy europejskich. O sprawie
      napisaliśmy wczoraj. Co więcej wiadomo o tej firmie?

InBIT to firma niemiecka ze wschodnioniemieckim rodowodem. Jej szczeciński
      oddział założyła w 1995 r. niemiecka firma-matka Inbit Padeborn. Pełna nazwa to
      Instytut Organizacji Przedsiębiorstw i Technik Organizacyjnych InBIT. Zajmuje
      się on szkoleniami zawodowymi, kursami językowymi i pozyskiwaniem środków z
      Unii Europejskiej. Szczecin to jego główna siedziba w Polsce, poza nią posiada
      swoje biura regionalne w niemieckich miastach: właśnie Padeborn, Berlinie,
      Cottbus, Magdeburgu, Dreźnie, Lipsku i Rostoku, czyli na terenie wschodnich
      Niemiec.

W 1995 r. InBIT powołał zawodową Wyższą Szkołę Integracji Europejskiej, której
      rektorem został obecny marszałek województwa prof. Zygmunt Meyer, były członek
      PZPR (ale do sojuszu nie należy).

Za czasów popieranego przez SLD prezydenta miasta Edmunda Runowicza InBIT
      otrzymał kolejny edukacyjny kąsek - elitarną szkołę dla dzieci oficerów
      Wielonarodowego Korpusu Północ-Wschód. W 2002 r. WSIE wygrała konkurs i
      powołała Szczecin International School.

Szczecińskim InBIT-em zarządza Zbigniew Kamiński, mąż córki ostatniego
      sekretarza PZPR w Szczecinie Stanisława Miśkiewicza, członek zarządu
      wojewódzkiego i rady wojewódzkiej zachodniopomorskiego SLD. A właśnie SLD
      desygnowało w grudniu 2002 r. Meyera na marszałka województwa
      zachodniopomorskiego. Od tego czasu InBIT dostał ok. 1,5 mln zł na szkolenia z
      Programu Aktywizacji Obszarów Wiejskich, który rozdysponowuje Wojewódzki Urząd
      Pracy (jego szefem jest obecnie członek rady wojewódzkiej SLD Zbigniew
      Chabowski). Teraz podległa marszałkowi komisja oceniająca z unijnego
      przedakcesyjnego programu PHARE SIPF zarekomendowała projekt Wyższej Szkoły
      Integracji Europejskiej wart 65 tys. euro.

Projekt InBIT do programu PHARE ujawniła w środę szczecińska Platforma
      Obywatelska. PO zarzuciła marszłakowi i SLD "kolesiostwo i nepotyzm". W liście
      do marszałka szef PO Sławomir Nitras zapowiada, że PO "zrobi wszystko, aby w
      możliwie najszybszym czasie poniósł pan konsekwencje polityczne i prawne za
      nepotyzm, nadużycie władzy i zaprzepaszczanie szans rozwojowych naszego
      województwa".
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=70&w=14898629&v=2&s=0
      • hotcat01 Re: warto przypomnieć genezę 18.08.06, 01:54
        korekta, już "były" mąż córki .... usamodzielnił sie chłopak ;)
      • Gość: egzegeza Re: warto przypomnieć genezę IP: *.chello.pl 18.08.06, 02:17
        Nerwowe podrygiwania pajacyków w stylu Łuczaka obnażają bezmiar pustki
        programowej, merytorycznej i kadrowej PO. To partia, która istnieje tylko
        dzięki innym ugrupowaniom i egzystuje na zasadzie pasożyta - przyczepiwszy się
        do innych organizmów - politycznych, czy instytucjonalnych żywi się nimi,
        wysysa, co cenniejsze - reputacje, markę... Co wyssie wydala z wielkim hałasem
        i smrodem, niestety... Upodobała sobie lewicę z nadzieją przejęcia jej
        elektoratu, a przez to zdobycia przewagi nad PiS w nadchodzących wyborach. Poza
        pasożytniczymi formami życia politycznego PO na żadnym poziomie struktur - ani
        w kraju, ani w województwie, ani w mieście - nie ma do zaproponowania
        kompletnie NIC. Żadnego własnego pomysłu, żadnego programu, jej byt sejmowy
        znamionuje odgrzewanie cudzych programów w postaci projektów ustaw
        przedstawianych, jako własne - np. PiS w kwestii podatków. Podobne NIC mamy w
        regionie - żadnych pozytywnych propozycji działań na rzecz rozwoju czy regionu,
        czy miasta, tylko nieustanna negacja i podważanie cudzych działań, pomysłów czy
        wreszcie sukcesów. Teraz wzięli się za rozwalanie marki firmy, bo im się jej
        pochodzenie nie podoba. To jest chore. Ile mamy w Szczecinie centralnych
        siedzib firm z oddziałami w Polsce? Czy dla PO ważniejsze jest by nie było ich
        wcale, byleby tylko nie zarządzali nimi choćby i byli członkowie SLD? Czy czyjś
        światopogląd i wysnuwane przez zawistników teorie spisku są wystarczającyjm
        argumentem dla próby uwalenia efektów czyjejś pracy, podważania rzetelności i
        marki firmy? Jednym słowem - cała PO to pic na wodę. Egzystuje dzięki walce z
        lewicą - gdyby wroga zabrakło PO obnażyłaby w pełni całą swą pustkę i
        bezideowość i zeżarła sama siebie.
    • Gość: kpt Galoty Uwielbiam zapach napalmu o poranku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.06, 22:07
      Uwielbiam zapach napalmu o poranku oraz jak się czerwoni żrą jak przerażone
      szczury , ze strachu i o kasę. Jak w tym właśnie wątku :-))) mniam mniam
    • felix_edmundowicz po reakcji widać że tego CBA to się strasznie boją 17.08.06, 22:12
      a CBA kiedy właściwie rusza ?
      jak płachta na byka działa napomknięcie o CBA.
      Że komuś , zajmującemu się w dodatku młodzieżą akademicką, chce się zmieniać
      cele życiowe i zajmować się niszczeniem karier.
      To musi być strasznie zwichrowana psychika.
    • Gość: konkurs SMSów Propozycje innych smsów do Łuczaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.06, 06:43
      Skandaliczny sms. Proponuję opracowanie innych w formie żartu aby pomóc
      wyobrazni pana kanclerza (uwaga!) wyższej uczelni.
      Ja proponuję nadawcy taki.
      "Nie masz szans w karierę. Jesteś skończony. Dziesiątki zaprzyjażnionych ze mną
      naszych eSBeków i urzędników szukają na Ciebie haka. Nawet jeżeli przeszedłeś
      kiedyś po przejściu dla pieszych na czerwonym świetle to znajdą się świadkowie,
      że byłeś nietrzeżwy a zaprzyjażnieni prokuratorzy i sędziowie zrobią z tego
      przestępstwo. W wiadomych lokalach m.in. na Wałach Chrobrego nie podadzą Ci
      nawet szklanki wody. Miłego dnia. Czysty jak łza Czerwony Mocarz. Kolega
      Meyera, Piechoty i dziesiątków innych.
      PS Ponieważ mój służbowy Mercedesik niezadługo może mi zginąc kupię
      Jeepa.Będzie orurowany. Uważaj :-)

• Gość: symbiont Re: Propozycje innych smsów do Łuczaka IP: *.limes.com.pl 18.08.06, 08:48
        Napisz lepiej sms do Kamińskiego i go postrasz. A jak już to zrobisz to zapytaj
        Łuczaka jak to było gdy chodził jako "akwizytor" proponując instytucjom pranie
        brudnych pieniędzy i nie były to smieszne kwoty jak 65 tys. EUR, tylko grube
        miliony dolarów.
        ps. samochód jest Kamińskiego, ale to trudno zrozumieć, że ktoś promuje firmę
        na własnym aucie.
        • Gość: Doradca Re: Propozycje innych smsów do Łuczaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.06, 09:22
          Ta sprawa chwały SLD nie przynosi i chyba nie przyniesie. Meyer z ekipą
          organizując tę konferencję zachował się nielogicznie. Kamiński wysyłając tego
          smsa dołożył do pieca i potwierdził podwórkowo-knajpianą , niską klasę
          • xyz-xyz Re: Propozycje innych smsów do Łuczaka 18.08.06, 09:24
            Jak dla mnie ten SMS jest zabawny:) I pokazał prawdziwą naturę Łuczaka. To taki
            nasz lokalny poseł Nowak. Pieniacz i oszołom.:)))))))))))))
            • Gość: duzy Re: Propozycje innych smsów do Łuczaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.06, 09:57
              Z tym Łuczakiem to dziwna sprawa jego TATA polityczny Nitras pozwala jemu
              walczyc z Inbitem A sam w ramch walki z SLD wszystkie zlecenia zanosi do ZAPOLU
              pana SOBCZYKA.Wniosek jest jeden Kaminski i Meyer niedogadali sie ze
              Sławkiem.Panowie idzcie do SOBCZYKA I WALBURGA on wam powie jak sie dogadac z
              posłem NITRASEM.Tak wyglada to BAGNO
            • Gość: Doradca Re: Propozycje innych smsów do Łuczaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.06, 10:03
              Znowu kombinujesz. SMS świadczy o jego autorze . Z faktem chcesz dyskutować ?
              • xyz-xyz Re: Propozycje innych smsów do Łuczaka 18.08.06, 10:13
                Z faktem, nie. Z intencją i efektem? I owszem:) Patrząc przez pryzmat efektu,
                jaki SMS wywołał, czyli napuszoną reakcję Łuczak, widać, że autor wiedział co
                czyni i jaki skutek wywoła. Łuczak jest skomplikowany, jak konstrukcja cepa.:) I
                to, zdaje się Kamiński chciał pokazać:) Udało mu się osiągnąć jeszcze jeden cel.
                Ośmieszył Kowalewską, która z tego SMSa uczyniła niemalże atak terrorystyczny.
                Szybkość i poziom reakcji Kowalewskiej świadczy też o intelektualnej równości
                między nią, a Michasiem. Przy najbliższej okazji postawię Zbychowi oranżadę:)
                • Gość: Doradca Re: Propozycje innych smsów do Łuczaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.06, 10:15
                  W prawdzowośc Twojej opini uwierzę tylko w takim przypadku jak bliżej nie znasz
                  kanclerza. Jak znasz to wiesz,że wciskasz kit
                  • xyz-xyz Re: Propozycje innych smsów do Łuczaka 18.08.06, 10:25
                    Ranisz moje serce.:) Jak można polemizować z taką opinią? Nie da się. To
                    sugestia: albo Kamieńskiego nie znasz i pieprzysz, albo go znasz i pieprzysz.
                    Napisz więc bez ceregieli: pieprzysz. Wtedy podyskutujemy:)
                    Dla Twojej wiedzy: znam Zbycha, wiem że raptus i gorączka. Ale jest inteligentny
                    i przebiegły.
                    • Gość: Galoty Hey czerwoni znajomi Zbycha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.06, 14:13
                      >Dla Twojej wiedzy: znam Zbycha.....Ale jest inteligentny
                      >i przebiegły.
                      To, że obaj macie wielu wspólnych znajomych to nie musicie pisać. Widać ,
                      słuchać i czuć .
                      Nie znam Zbycha (nie cierpię z tego powodu) ale ta cecha , o której piszesz
                      xyz : "przebiegłość" , jak piszesz o innych jest przez Ciebie określana
                      zupełnie inaczej
                      • xyz-xyz Re: Hey czerwoni znajomi Zbycha 18.08.06, 14:45
                        Przebiegłość w połączeniu z inteligencją za zwyczaj ma charakter pozytywny.
                        Gorzej gdy na przebiegłość silą się bęcwały. Przykład w PiS aż nadto dobitny.
                        Wczoraj dostali blachę w sprawie ordynacji. Tam się zderzyła przebiegłość
                        inteligentnych i gosiewszczyzny.
                        A co do znajomych, to zdziwiłbyś się ilu znam niezłomnych prawicowców:)
                        Założę się, że i Ciebie znam:)))))
    • Gość: zupi Czy redaktor rozumie to co pisze? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.06, 11:39
      Przeczytałem SMSa i znalazłem w nim tylko ostrzeżenie, ale żadnej groźby w nim nie dostrzegam. Tym bardziej żadnej groźby karalnej tu nie widać.
    • Gość: zmęczony Łuczak - etatowy przewodniczący na US?? IP: *.system.szczecin.pl 18.08.06, 11:55
      Czy to ten Łuczak, co to nie mógł skończyć być etatowy przewodniczącym na Uniwersytecie Szczecińskim i nawet zapłacił za pierwszy semestr studiów zaocznych (chociaż się na nich nie pojawił) żeby brać udział w wyborach nowego Rektora i przy tym było tyle problemów??
      • Gość: Michał Luczak Re: Łuczak - etatowy przewodniczący na US?? IP: *.univ.szczecin.pl / *.univ.szczecin.pl 18.08.06, 12:35
        Kampanie koleś robi sobie, widać nie ma za co się chwycić pracował w sejmiku
        mało efektów brak. Ale ważne aby pisali nieważne jak. Litości mam dość takich
        polityków jak Łuczak miernota - podobno ma doktorat może z Imbit mu nie chciał
        dać. To pisz głupaty że boi się o własne życie. Ha Ha
        • Gość: Galoty Re: Łuczak - etatowy przewodniczący na US?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.06, 14:07
          Hey kolego. To InBit ma już uprawnienia do wydawania doktoratów ? Niemożliwe bo
          cała Ordynacka miałaby tytuł doktora
          • xyz-xyz Re: Łuczak - etatowy przewodniczący na US?? 18.08.06, 14:48
            Takie doktoraty to dawano za PRL. Przykład obu Kaczyńskich, którzy się obronili
            mimo, że ani kwa, kwa w jakimkolwiek obcym języka. A wszyscy wiedzą, że to
            warunek konieczny. Więc folguj drogi mój Ty:)
            • Gość: Pamiętliwy Re: Łuczak - etatowy przewodniczący na US?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.06, 14:54
              Nie zapominaj, że pozorność i fasadowość publicznej rzeczywistości tamtych czasów nadawała partia polityczna, której tak mozolnie starasz się być kontynuatorem, (jeżeli rozumiesz co to słowo znaczy).
              • xyz-xyz Re: Łuczak - etatowy przewodniczący na US?? 18.08.06, 15:18
                Rozumiem dokładnie co znaczą twoje słowa. Oto tłumaczenie:

"Nie mam żadnych argumentów, nie potrafię z tobą uczciwie polemizować, w związku
                z tym, jedyne co mogę, to wymyślać dyrdymały, by ciebie zakrzyczeć".
                Więc muszę ciebie zmartwić. To właśnie Kartofle mozolnie starają się kontynuować
                dzieło tamtej partii, z jej najgorszych okresów. Oczywiście inne są realia,
                jednak zakute łby jednakowe i chwał Wielkiemu Scotowi, że Kartofle nie mają
                takich możliwości.
                • Gość: Galoty Re: Łuczak - etatowy przewodniczący na US?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.06, 15:56
                  To jest Twoje przypuszczenie a nie fakt.
                  Natomiast co robiła tamta ekipa z namaszczenia Moskwy, ograniczająca
                  suwerennośc, walcząca z ruchami demokratycznymi, broniąca wolności i wreszczie
                  zbrodnicza a mam na mysli morderstwa polityczne TO JEST FAKT i to już niezle
                  opisany przez historyków oraz literaturę, film itp
                  Nie myl więc kochasiu przypyszczeń , poglądów, Twoich przewidywań i prognoz z
                  faktami.
                  • xyz-xyz Re: Łuczak - etatowy przewodniczący na US?? 18.08.06, 18:23
                    A co mnie tamta ekipa człowieku?? Ty martw się tym, co Kartofle robią z Polski.
                    Wstyd nos z kraju wystawic, bo się śmieją z cymbałów. I to są fakty, które nie
                    podlegają dyskusji. Mnie z komunistami wiąż jedynie tacy mądralr jak ty. Aże ty
                    jesteś z kartoflanej ferajny, nie ulega wątpliwości. A kochasia to może miec
                    Jarek. Więc folguj.
            • Gość: doktor Re: Łuczak - etatowy przewodniczący na US?? IP: *.globalconnect.pl 19.08.06, 09:50
              Coz... dzisiaj ponoc jezyk obcy na egzaminie doktorskim tez jest obowiazkowy...
              a ja znam doskonale swiezych i starych doktorow, ktorzy w jezykach obcych ani
              mru mru...
    • Gość: Pismak Re: Wściekły SMS do radnego Łuczaka IP: *.gprspla.plusgsm.pl 18.08.06, 16:25
      A niech sobie umieszczają chłopaki nawzajem nawet groźby karalne w SMSach.
      Niech sobie ślą joby, bluzgi, zawoalowane ostrzeżenia lub subtelne docinki.
      Niech straszę się lub całują. Tylko dlaczego my musimy to czytać?

Kamiński zrobił, co zrobił. Nerwy nim kierowały, czy wyrachowanie - to nie
      nasza rzecz, tylko Łuczaka. Bo do niego był ten SMS, a nie do miasta i świata.
      Upublicznianie prywatnej korespondencji to tani, polityczny chwyt. Zachowania
      Łuczaka komentował nie będę (jak nie kompentuję Kamińskiego), ale Wyborowa
      popisała się na miarę Fucktu. Pomijając już dobre obyczaje (grzebanie w
      prywatnej korespondencji), decyzja o publikacji takiego tekstu to angażowanie
      się w polityczną walkę wyborczą po jednej ze stron. Tego żadna szanująca się
      redakcja robić nie powinna.

Informacja o wysłaniu SMS przez Kamińskiego do Łuczaka jest informacją, którą
      należy podać do wiadomości publicznej, ponieważ w treści SMSa znalazła się
      deklaracja na temat wyciągnięcia kwitów na Łuczaka. To jest fakt w tej sprawie.
      A nie treść wiadomości lub jęczenie Łuczaka, że się boi o życie. Artykuł
      powinien dotyczyć tego, że będzie ciąg dalszy tej sprawy, bo Kamiński
      kontratakuje i teraz wszyscy czekamy na te kwity. Z dystansu obserwując całą
      aferę. Tyle. Natomiast, gdy redakcja robi tekst o SMSie i udrękach Łuczaka to
      stawia siebie w roli narzędzia (np. tuby), używanego przez jedną stronę. I
      cytowanie wypowiedzi Kamińskiego w tekście nie załatwia tu sprawy rzetelności
      dziennikarskiej.

I nie ma się co tłumaczyć, że Łuczak sam to przyniósł do redakcji i zgodził się
      na publikację. Jakoś nie drukuje się na świecie wszystkiego, co ludzie
      przynoszą do redakcji i zgadzają się na publikację. Są jakieś zasady. A telefon
      na numer, z którego przyszedł SMS powinien wykonać Łuczak, a nie dziennikarz.
      Co to jest? Reportaż wcieleniowy?! Dziennikarz na moment wcielił się w jedną ze
      stron afery, aby po chwili usiąść do kompa i rzetelnie opisać sprawę z obu
      punktów widzenia? Role się komuś pomyliły.

Od dziś uważajcie, co do kogo piszecie mailem lub SMSem. Bo precedens nastąpił -
      publikują w całości bez zgody autora i to jeszcze robią o tym artykuł.

pismak_logowany@gazeta.pl
    • obiuankenobi Łuczak jak zwykle bije pianę 18.08.06, 17:14
      To już, bodaj, czwarte doniesienie do prokuratury złożone przez Michała Ł.
      Żadnym z poprzednich prokuratura nawet się nie zajęła (podjęcie sprawy i
      umorzenie z braku dowodów to byłby już sukces!) z oczywistych powodów. Więc, po
      raz kolejny, Michał Ł. narobił w papmersa i spanikował. To już taki chroniczny
      przypadek - jak Kurski - wszystko wokół to "układ".
      Czekam tylko na to, jak prokuratura oleje i ten jego akt rozpaczy i zgłosi się
      Michałek do zero, zero, Ziobro aby zrobił porządek w szczecińskiej prokuraturze,
      bo nie chce bronić ludzi, którym grozi się utratą życia i prześladuje się ich
      rodzinę.
      • Gość: Galoty Re: Łuczak jak zwykle bije pianę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.06, 17:27
        W tej zacytowanej przeze mnie poniżej sprawie również odsądzano od czci i wiary
        na codzień jak również na forum ludzi podnoszących podejrzenia w tej kwestii.
        Powolutku, powolutku i okazało się, że nie byli to obsesyjni zwolennicy teori
        spisku i układu .
        serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34309,3556095.html
        • obiuankenobi Re: Łuczak jak zwykle bije pianę 18.08.06, 21:41
          a co ma piernik do wiatraka?

• Gość: ZYX Wściekły SMS do radnego Łuczaka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.06, 18:09
      Jego Magnoficencja Kanclerz jak sam siebie określa Językonawca (już taki jeden
      wielki w historii był) ogłosił Łuczakowi amnestię, ciekawe czy ma władzę dalej
      idącą na abolicję ?! Parę osób byłoby w Szczecini zainteresownych !!!!
      Niniejszym zapytowuję (słowo cytata z wystąpień wielebnego Kanclerza) czy błedy
      językowe (vide sms, miast "tą groźbę" winno być "tę groźbę") przystoi tak
      Wielkiej Postaci. Co do reszty to bawcie się chłopcy sami bo te archaizmy
      językowe są nie tylko językowe. Szkoda klawiatury.

Jeszcze raz sorki dla XYZ, bez zamiaru było poprzednie podszycie pod loga.

całuski
      • Gość: Galoty Re: Wściekły SMS do radnego Łuczaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.06, 18:20
        Nie jestem językoznawcą ale forma "tę" jak również "tą" są w chwili obecnej
        dopuszczalne. Przynajmniej taki jest mój stan wiedzy.
        Co do reszty to już niezadługo , cierpliwości . to i nie tylko to się wyjaśni.
        W ielu procesach czerwoni chętnie korzystają z dobrodziejstwa współpracy z
        prokuraturą w zamian za łagodniejsze potraktowanie.
        • Gość: ZYX Re: Wściekły SMS do radnego Łuczaka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.06, 19:11
          jestem niestety konserwatystą językowym, oczywiście są dopuszczalne obie formy
          jednakże zasada brzmi, że jeżeli rzeczownik kończy się zgłoską "e" to rownież
          zaimek winien mieć tą samą formę. Nie kłoćmy się, jak wynika z całości Forum
          jesteś Galoty chyba zaprzyjaźniony z Kanclerzem, a On jest jak zeznał
          językoznawcą, zapytaj po prostu u Autorytetu. Pozdrowionka. Ja.
          • Gość: ziomek Re: WĹ?ciekĹ?y SMS do radnego Ĺ?uczaka IP: 4.1.* / 217.116.110.* 18.08.06, 20:21
            No i caly polski konserwatysta! Jesli tak, to pisz: "te sama forme" ciamajdo jeden. Macie ludzie kupe czasu, a ja tylko na chwile wpadlem, ale za to z jakim newsem. Michas odpowiedzial na smsa Kaminskiego i odniosl sie do niego ze zrozumieniem. Szczerosc docenil i corki pogratulowal. Tez milego dnia pozyczyl. Taki zastraszony byl! U prokuratora to sie podobno nazywa "nowe okolicznosci". Przepraszam za slowo, ale moze go to nawet wku..c, ze Michas cymbala z niego robi. No to poszedl Michas sam do GW z smsem, czy poslal go komus, ten poslal dalej i tak dalej i jak GW zapytala o "interesiki", to zaczal sie o zycie bac? Biedny niewinny Michas, jak na zdjeciu w GW.
            • Gość: krajan Re: WĹ?ciekĹ?y SMS do radnego Ĺ?uczaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.06, 20:27
              Znowu pijesz w biurze ? Sam czy wyjątkowo w kilka osób
            • Gość: zyx Re: WĹ?ciekĹ?y SMS do radnego Ĺ?uczaka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.06, 20:46
              jeżeli ciamajdo to ok - tę samą formę, tą samą formą - serduszko ziomek twa
              miłość do Kanclerza zaślepia nawet wykształcenie szkoły średniej - rozumiem -
              nie jeden tąąąąą miłośćiąąąą był pełen, zaczekaj, czy Tobie skończy się ona tak
              samo jak pozostałym .... już nawet nie zapytowuję o nic po po co ... wszystko
              wiadomo .... a tak ogólnie na całym forum jesteście bezwzględnie uroczy -
              serio - tyle emocji .....
              • Gość: randalf Re: WĹ?ciekĹ?y SMS do radnego Ĺ?uczaka IP: *.chello.pl 19.08.06, 11:27
                Ten InBiT strasznie modny się zrobił, szkoda że się nie zakręciłem tam
                wcześniej ,można było tyle kasy od nich wyciągnąć, no nic nie wiedziałem.
                Wszedłem z ciekawości na ich strone i musze stwierdzić że nie znam tego
                Kamińskiego , ale z wygladu to nie chcialbym go spotkać w ciemnej ulicy na
                Wawrzyniaka.Taki więcej Kamandir Sierow. Dawno mnie w Szczecinie nie bylo i jak
                przez mgłę pamiętam, że chyba te budynki to były jakieś koszary wojsk
                radzieckich, to by wyglądalo, że wszystko zostało w swoich rękach.
                Teraz mamy takie KGB połączone ze STASI . Ja Wohl! Kamandir Meyer.
                • Gość: Lupus Obydwaj zwykłe polityczne książęta- gnojki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.06, 13:28
                  Tak przynajmniej się zachowują
    • naczelny.prezess Re: Wściekły SMS do radnego Łuczaka 19.08.06, 14:36
      Pozwolę sobie wtrąćic swoje trzy grosze:
      1. Jakaż to afera? Gdzie dowody, ze Inbit "wygrywał po znajomosci"?
      2. W kręgu firm szkoleniowych w województwie od dawna szemrano, ze wygrwa
      notorycznie Inbit i jeszcze jedna firma, a reszta nie. Konkurencja szemrała
      iszukałą i nie mogła znaleźć. To normalne w kapitaliźmie, ze chce się wykończyć
      konkurencję. Ale żeby pan radny wojewódzki sam się w to bawił, to już jakoś tak
      brzydko pachnie.
      3. W całej sprawie ekipa Zygmunta zachowała się jak najwięksi dyletanci. po
      pierwsze jaki zdrowy na umyśle człowiek pełniący funkcję marszłka i dyrektora
      organizuje konferencję w siedzibie partii, na której to konferencji odcinając
      się od podejrzanych powiązań zabawia się w rzecznika prasowego Inbitu. Przecież
      to szkolny błąd. Gratuluję Zygmusiowi biura prasowego. A może ktoś specjalnie
      tak na złość mu doradził. No i jeszcze jedna teza, wydaje się ze Kamińskiego
      już jego środowisko spaliło na stosie. A ten esemesik - może ktoś też
      mu 'życzliwie' doradził.
      No nic zmykam do siebie.
      Pozdr
      ----------
      • Gość: RPA Czy Łuczak odpowie na sms Kamińskiego ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.06, 08:42
        Coś mi sie wydaje, że Kamiński wyłoży kolejną firmę. On jak towarzysz . Bez
        znajomości i układu nic nie potrafi zrobić. Czekamy na fikołka Inbit. Łuczak do
        dzieła.
    • Gość: themax Re: Wściekły SMS do radnego Łuczaka IP: *.utp.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.06, 14:34
      Pan Łuczak juz raz skompromitowal Szczecin i tutejszy uniwersytet, gdy przez
      niego trzeba było odwolywac wybory na rektora. Ale wtedy nikt sie w mediach nie
      zajaknal ze jest z PO.
    • Gość: o co cgodzi? Re: Wściekły SMS do radnego Łuczaka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.06, 12:55
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka